Hungarian Pro League avagy a legjobb Magyar kerestetik!

sPrAY . Hírek 2592

89ab674e203e68ee6fe7d06f2cf945ec

Jó estét minden Magyar  E-Sport rajongónak!

Augusztus 24-én elkezdődik Magyarország eddigi legnagyobb pénz díjazású StarCraft 2  versenye!  Magyarország 16 legjobb játékosa mérettetik meg a 250 dolláros összdíjazásért! A játékosok 16 selejtezőn keresztül küzdhetnek meg egymással a kvalifikációért a RO16-ba, mindegyik alkalommal az egyedüli győztes jut tovább, hogy végül egy mindent eldöntő végső BO7-ben dőljön el ki Magyarország legjobbja. A döntős játékosok  egymással farkas szemet nézve fognak megküzdeni élőben a végső játékokban.

Stream

A streamet 3 nyelven ( Magyar, Német és Angol) nyelven  lehet majd követni. minden csatornán anyanyelvű szakkommentátorok közreműködésével.  A rendezvényünk célja a magyar E-SPORT élet fellendítése, beindítása, hogy játékosainknak megérje időt fektetni a játékba, munkájuknak teremjen gyümölcse, szeretnénk elindítani valami újat és nagyot, aminek kiteljesedése ugyan még várat magára, de nagy tettek szükségeltetnek. Nagy lépés ez nekünk, de még nagyobb a Magyar E-sportnak.

A selejtezők időpontjai:

1. AUG 24. Szombat (Saturday)

2. AUG 28. Szerda (Wednesday)

3. AUG 30. Péntek (Friday)

4. SEPT 5. Csütörtök (Thursday)

5. SEPT. 7. Szombat (Saturday)

6. SEPT. 8. Vasárnap (Sunday)

7. SEPT. 11. Szerda (Wednesday)

8. SEPT. 13. Péntek (Friday)

9. SEPT. 15. Vasárnap (Sunday)

10. SEPT 19. Csütörtök (Thursday)

11. SEPT 21. Szombat (Saturday)

12. SEPT. 25. Szerda (Wednesday)

13. SEPT. 27. Péntek (Friday)

14. SEPT. 29. Vasárnap (Sunday)

15. OCT. 3. Csütörtök (Tuesday)

16. OCT. 5. Szombat (Saturday)

Minden kvali 15:00-kor kezdődik!

Kapcsolat

További információk, illetve elérhetőségeink:

https://www.facebook.com/HungarianProLeague

Kérdéseitekkel, véleménnyel és egyebekkel forduljatok hozzánk az alábbi e-mail címen:

dawnhawk@hotmail.com

https://www.facebook.com/levente.kovassy

JuGGernaut#216@SC2Battle.net

Illetve minden új információt közzé teszünk mind a Starcraft II klub-on (Facebook) mind a Starcraft2.hu-n, esetleg egyéb fórumokon.

Várunk mindenkit sok szeretettel nézőink és játékosaink soraiban, Augusztus huszonnegyedikétől fogva minden megjelölt időpontban.

A rendezvényünket támogatja a Sc2btc.com, Poisoned Hearts, a WiLD Multigaming és a Starcraft2 Core csapata.


Comments (54)

  • todor

    |

    jeeeeeeee! Breach nyeri! 🙂 GG

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Válasz todor #1 üzenetére:
    Nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten agyhalott a magyar community …

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz KaLoZ #2 üzenetére:
    Pedig a „mindenki magából indul ki” alapján, Te gondolhattad volna.. Persze tévesen, de az már más kérdés 🙂

    Reply

  • pRaZz1n

    |

    Válasz KaLoZ #2 üzenetére:
    Ez most pont te írtad le? :DD

    Reply

  • viasz

    |

    A mondocon ennél nagyobb, 50.000 Ft összdíjazású :p
    Bocs, nem bírtam kihagyni 🙂

    Reply

  • pRaZz1n

    |

    Válasz SouNDsOfWar #6 üzenetére:
    Honnan vegyük biztosra ,hogy nem a Blizzardot akarod lefizetni evvel ,hogy buffolják a mechedet? :v

    Reply

  • todor

    |

    Válasz KaLoZ #2 üzenetére:
    Próbálok a szintednek megfelelő számú szót leírni 🙂 Nem akartam túl sok szót írni, ne kelljen mindig vissza olvasni, hogy mit is olvastál 🙂 Örülök hogy megértetted

    Reply

  • Eyesis

    |

    Ne szívjátok már egymás vérét! Nézzünk magunkba, sosem volt nagy az sc2 magyar közössége, de manapság már szinte elhanyagolható. Ezen próbál változtatni a HPL! Tényleg meg kell próbálni bevonni legalább nézőnek barátainkat, akik eddig nem is tudták, hogy létezik ez a játék, vagy játszottak vele, de sosem követték a magyar élmenyzőnyt. Sajnos az első HPL nem a terveink szerint alakul, de a második már mindenképpen olyan lesz, amilyennek az elsőt is megálmodtuk.
    Spirit is szép lassan felfoghatná, hogy ha nem a hibáin puffog, és nem alpári, lenéző, és még sorolhatnám, akkor talán még olyanok is akadnának, akik Neki szurkolnak. Eleve érthetetlen, elfogadhatatlan a rage quit, még Idra-nak sem állt jól. ( Lehet bele is kéne venni a szabályzatba, hogy kötelező minden meccset lejátszani, és ha valaki rage quitol, azzal kizárta magát a következő versenyről. )

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Eyesis #9 üzenetére:
    az első bekezdésre + 1 Gyula
    A második meg nem érzem, hogy lényeges lenne, szíve joga mindenkinek, hogy ő most GG-zik, vagy nem, amíg nem anyázik, ez van, nem lehet mindenkire ráeröltetni a jó modort sajnos.

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Válasz Eyesis #9 üzenetére:
    Mikor volt az, hogy én alpári, vagy lenéző stílusban fejeztem ki a véleményemet? Szerintem soha. Próbaképpen olvasd el a 8-as kommentet, nah az lenéző, és még értelmetlen is(„ne kelljen mindig vissza olvasni, hogy mit is olvastál”). Az meg hogy ki miért nem szurkol nekem, nem érdekel. Nem célom itt nekem az nfteam agymosottjait magam mellé állítani…
    Az, hogy miért ragelek, meg miért nem, magánügy. Egyébként is, nem tudom te milyen játékot játszol, de szerintem észrevehetted, hogy igencsak nyomós okom van rá. A szabályzatban meg mi van, nem számít, mert egyenlőre nem is létezik olyan.
    A magyar sc2 community meg nem véletlen ilyen kicsi. Az nagyobb baj, hogy az a kevés is lehurrogja azt a pár embert, akinek értelmes gondolata támad. Változás xD ugyan már…

    A szervezőknek meg grat a 16 emberre 16 qualifikációhoz. Remélhetőleg az egyiken már Cacos is részt tud majd venni. Ennek fényében mi értelme van, mit dönt el még 1 verseny is, nem értem.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz KaLoZ #11 üzenetére:
    Azért van a 16 qualifier, hogy a lehető legjobb játékosokat tudjuk összeszedni a versenyre, azért, hogy külföldieknek is ellehessen adni, és csinálni belőle egy igényes műsort, jó játékosokkal. Kénytelenek vagyunk külföldiekkel is nagymértékkel számolni, hogy a továbbiakban tudjunk nagyobb összegű támogatást szerezni (mert ha jó műsort csinálunk, akkor látni fogják bennünk a potenciált amibe esetleg megéri egy kis pénzt pumpálni), mert kapcsolataink ugyan már vannak, de nagyon nincs felmutatnunk még semmit és ha valamit akarunk, akkor erre bizony szükség van.
    A pénzdíjjat meg megemeltem 250 dollárra a tegnapiak fényében.
    Arra meg, hogy miért ragelsz, nincs különösebb okod azon kívül, hogy ilyen vagy, ez van. Kár ezt a zerg up sírást nyomatni.

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Válasz SouNDsOfWar #12 üzenetére:
    Magyarországon nincs több kb 8 értelmes játékosnál, szóval a többi a külföldiekből kell toborozni.
    A streamhez meg először 2 magyar kommentátort kéne keresni, egyet aki ért a játékhoz, egyet meg aki tud beszélni. Az angol meg a német streamehez meg kisebb külföldi castereket kellene megkérni, hogy elvállalják. Én legalábbis így kezdeném.

    Zerg up sírás:
    http://i.imgur.com/j0gOkOw.png

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz KaLoZ #13 üzenetére:
    Ezzel én is tisztában vagyok, ezért szeretnénk, ha lenne ösztönzés arra, hogy fejlődjenek a játékosok.
    A magyar streamet főként Cowsaismoo és én(juggernaut) fogjuk vinni, Cowsaismoo főiskolán média szakos, kb ezt tanulja, én meg mid masterként nagyképűen merem azt mondani, hogy értem a játékot (még ha játékosnak nem is vagyok nagy dobás) és együtt képesek vagyunk normális műsort csinálni, a külföldi streamet meg külföldi casterek fogják vinni, nem véletlenül van a cikkbe is beleírva, hogy anyanyelvű kommentátorok lesznek minden csatornán, az angol és a német streamet a Poisoned Heartsos casterek fogják vinni, akik egyébként nagyon sokmindennel dolgoztak már ( go4sc2, ausztrál pro league, uk pro league, meg sok más verseny ami most nem is igazán jut eszembe) és tl-en is elég gyakran vannak featurelve, azt hiszem nem lesz velük gond.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz SouNDsOfWar #14 üzenetére:
    A minap volt szó magyar kommentátorokról és cow ott is mondta, hogy médiát tanul, viszont aki bármiben is tapasztalt, az tudja, hogy nem lehet iskolapadból kijőve jól csinálni semmit. Továbbá cow azt is mondta, hogy sirius, aki a „tulajdonképpen voltaképpen nem is nagyon van teljesen előnyben egyáltalán” és hasonlókat mond, tud beszélni – ezek után, meg az után, hogy múltkor TS-en azt mondtad, hogy a streamer/kamerás lassú egérérzékenységgel mouse scroll-ozzon (amit kb. tilos használni), nem tudom, mit gondoljak. Benézek magyar streamre, mert ha csak fele akkora a teljesítmény, mint a mellény, már jó.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #15 üzenetére:
    Nem azt mondta, hogy Sirius jól beszél, hanem azt, hogy Sirius tud beszélni, nem ugyan az, Sirius legalább folyamatosan csinál műsort, még ha a játékhoz nem is ért, legalább próbál valamit hozzátenni, ami nem feltétlenül jó, de legalább el lehet vele indulni valahova, ha még a játékhoz is értene, az nem lenne rossz.
    Az, hogy Ts-en mit mondtam, annyira irreleváns, hogy nem is értem miért hoztad fel, közöm sincs nekem a kamerakezeléshez, valószínűleg soha nem is fogok kamerát kezelni streamelés közben, csak kommentálni, ezért nem is igazán tudom, hogy miért kéne nekem tudnom, hogy azt tilos 😀 annyit akartam ott elérni, hogy ne rángassa a kamerás a kamerát, mert az úgy szar.
    Másrészről pedig, azzal, hogy ilyesmit tanul az ember, mindjárt előrébb van mint aki nem.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz SouNDsOfWar #16 üzenetére:
    A goldosok is „próbálnak valamit hozzátenni”. Sirius csak szavakat tesz hozzá a mondathoz. A stream közösségi része/beszélgetés 0, mert a chat megtelik 12 évesekkel. Sorolhatnám még, de úgy tűnik, minden szervezőt elvakítanak a számok.
    A tanulásról annyit, hogy a kommentálás munka, tevékenység, csinálni kell. Főleg, hogy gyakran egy ember a streamer és kommentátor, sokmindenre oda kell figyelni, én tanult helyett biztos, hogy tapasztaltat választanék.
    Mindegy, sok sikert. Ha streameléssel kapcsolatos gond van, keressetek meg.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #17 üzenetére:
    Na és te kit választanál?

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz SouNDsOfWar #18 üzenetére:
    sc2ranks top 25 közül bárkit, aki elmúlt 20 vagy nem érez késztetést a nézők lenyűgözésére nyakatekert mondatokkal és tud fogalmazni. Nem mellesleg a magyar offline rendezvények szervezőiben fel sem merül a kommentátorok honorálása, pedig az is nagyban emelné annak színvonalát.
    Én kiírnék egy „pályázatot”, ahol beküldenek érdeklődők videó mintát a kommentálásukról és leírva, mi az erősségük/mihez értenek még, meg kb. önéletrajz. Már ezek prezentálásából nagyjából látni, milyen alapos az ember/ügyel részletekre/mennyire végezné lelkiismeretesen a dolgát. Ha erre nincs idő, akkor megkérdezném Breach-et, hogy ha nem a szokásos paraszt módjára/leszarom stílusban kommentál, vállalná-e pénzért (azokat a meccseket, amiken nem játszik).

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #19 üzenetére:
    Adj erre pénzt és megbeszéltük. Egyébként a kommentátor párosok közül egy valaki legalább mid master lesz, a másik meg főleg a műsor csinálásáért felel, szerintem ideális.

    Reply

  • scr

    |

    Válasz kuvasz #19 üzenetére:
    és akkor magácska miért nem száll be kommentálni? önérzetes, mert nem keresték meg, vagy van más oka is? én több értelmét látnám, ha a magyar nyelvű kommentálásban vennél részt, mint a 3 nézős angol streamen.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz scr #21 üzenetére:
    Streamelésben a legjobb vagyok, de kommentáláshoz/SC2-höz nem értek. Aki mást mond, az szerintem elfogult.
    Válasz SouNDsOfWar #20 üzenetére:
    Előbb mondtad, hogy 250 euro-ra nőtt a prize pool, használd azt. Te vagy a szervező, gondolnod kell mindenre, nem csak a játékosok jutalmazására – vagy ha nem megy, akkor fogadd el, hogy szart csinálsz. És ha a PH vagy ahonnan van azt mondta, hogy ez csak prize pool, akkor magadnak kell megszerezni a kommentátorok jutalmát ahhoz, hogy minőségi stream legyen. Óriási tévedésben vagy, amikor nem veszed figyelembe az ő munkájukat és alapnak veszed, hogy ők ingyen dolgoznak. Egy verseny/stream minősége nem attól lesz jobb, minél többet nyernek a játékosok.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #22 üzenetére:
    Cowsaismoo és én fogjuk vinni (többnyire legalábbis, de lesz még Psz, Eyesis, esetleg más akit megbízok a selejtezőkre, amikor pedig már a döntők lesznek és élőben kommentálunk akkor már csak mi ketten leszünk), nekünk elég fizettség lesz, ha jó műsort tudunk csinálni. A prizepool miatt veszik komolyan a játékosok, ami kell ahhoz, hogy igényes játékok legyenek, amiket lehet kommentálni először is. Egyébként meg dollár, nem euro. A szponzorunk dollárral dolgozik.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz SouNDsOfWar #23 üzenetére:
    Sikerült a lényeget megragadnod.

    Reply

  • scr

    |

    Válasz kuvasz #22 üzenetére:
    őő és ez alatt mit is értesz pontosan, hogy streamelés? ügyesen állítod be az OBS-t? nem kötekedek, de szerintem kicsit furcsára sikerült ez a mondat 😀 ha esetleg kamerakezelésre és hasonlókra gondolsz, akkor segíts be abban, nyilván élvezetesebb lesz a mindenki számára, ha dedikált ember van erre is

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz kuvasz #24 üzenetére:
    Sajnos korlátozottak a lehetőségeink, mi meg fogjuk csinálni jól a kommentálást és nem kell és nem is tudnánk egyelőre erre költeni pénzt, ráadásul nem is tudom, hogy ki lenne az, aki kérne érte pénzt, és azért a pénzért olyan minőségű munkát is tudna nyújtani.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz scr #25 üzenetére:
    Ha nem kötekedsz, akkor nem tudod, miből áll létrehozni egy minőségi stream-et. Mint a streamerek 99%-a.

    Reply

  • scr

    |

    Válasz kuvasz #27 üzenetére:
    kíváncsi szemeim már epekedve várják azt a minőségi streamet. gondolom te az a típus lehetsz, akinek egy layout többet számít a contentnél. nade erősen elmentünk offtopic irányba, majd megvitatjuk ezt más fórumon 🙂

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz scr #28 üzenetére:
    Gondolom te az a típus lehetsz, akinek a content többet számít a prezentációnál. Tehát egy platina stream eleve szarabb nézői élményt nyújt, mint egy GM. Erősen troll szagot érzek.

    Reply

  • crepitation

    |

    Válasz kuvasz #29 üzenetére:
    Ez így van, egy platina stream mindig szarabb lesz mint egy GM. Nincs olyan overlay meg bitrate ami pótolná a contentet.
    Offtipic vége: Én nagyon örülök a kezdeményezésnek, ha az observer elfogadható lesz, annál több nekem nem is kell. Olyan kommentátorokat meg úgyse találtok sehol akik a tastosis/apollaris párosokhoz szokott embereknek megfelelne.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz crepitation #30 üzenetére:
    Szerintetek. Annyit tennék hozzá off-topic zárás előtt (nekem nem működik a fórum), hogy a progamereknél számokkal alátámasztott sokkal nagyobb és sikeresebb VOD-olók és stream-erek nagyon bénák, viszont értenek a prezentáláshoz.
    #forumfix

    Reply

  • esox

    |

    :DD n1 topik. Köv hónapban is benézek majd erre az oldalra is hátha visszatérnek a régi értelmes emberek.

    Reply

  • thegod

    |

    Ez azért vicc. Kuvasz! Mi a baj? Savanyú a szőlő, hogy nem kértek fel castolni? Nevetséges a fröcsögésed és a beképzelt arrogáns stílusod. Tudod akik ezt szervezik időt energiát és pénzt ( az hogy most honnan van az mind1 a PH tól vagy zsebből) nem sajnálva teszik. Amikor szervezőként simán megtehetné hogy bizonyos százalékot eltesz magának. Hidd el nem vagy akkora sztár hogy neked, Közép-Európa legnagyobb streamerének fizessenek, hogy heti pár órát makogj a mikrofonba. Érdekes amikor a HMC ment valahogy nem vergődtél ennyire.

    Reply

  • kuvasz

    |

    Válasz thegod #33 üzenetére:
    Te szerencsétlen szar nem tudsz olvasni 😀 #22 üzenetetnek fuss neki még párszor.
    HMC-ről is hevesen adtam visszajelzést, csak nem itt. Olyanról írsz véleményt, amiről nem tudsz semmit, pedig már azt hitted, milyen okos beszólást találtál ki. Talán majd legközelebb.

    Reply

  • thegod

    |

    Ehhez minek fussak neki te kopasz okádék? Majd ha más azt állítja rólad, hogy te vagy a legjobb streamer akkor talán igaz is lesz. Egyébiránt pofázni meg osztani az észt könnyű de csinálni valami, az már nem olyan kényelmes mi?! Ha visszajelezni szeretnél a szervezőknek tedd privátba, ne nyilvánosan verd a nyálad

    Reply

  • Vincze01

    |

    Abban igaza van kuvasznak hogy ha lenne a kommentátoroknak valami jutalmuk a munkájukért akkor lehet hogy igényesebb lenne a stream. Nem a mostani agyonfikázott kommentátorokra gondolok (bár sztem simán nézhető, csak tényleg zavaró néha a sok butaság, van egy-két nagyon jó ember aki ha megtanulna még pár dolgot a játékmenetről akkor tökéletes lenne), hanem lehet hogy van még köztünk pár játékhoz és beszédhez értő kommentárnak való ember, csak nincs kedve feleslegesen napokat elb@szni az életéből a semmiért.
    Ugyan ez van a játékosokkal is, lehet játszani éjjel nappal hogy te legyél a legjobb, csak minek.
    Csak ugye az ördögi körrel van a baj hogy amig nincs elég játékos/néző addig nincs szponzor pénzdijazásra, de ha nincs pénzdijazás akkor meg nincs elég ember. Ez már csak ilyen, én sem tudom hogy kéne ebből a körből kilépni.
    Ám azt nem értem hogy kuvasz miért nem kommentátorkodik, sztem simán jó lenne. Egyébként abban igaza van hogy magyar saját játékot közvetitő emberek közül sztem is ő a legjobb.

    Reply

  • Vincze01

    |

    Kicsúsztam a módositásra megengedett időből de ezt még hozzá akartam tenni:
    Igényes a megjelenése a streamnek, jól beszél, jól is játszik. Jah és nem használ sc2scrrenswitchert és mégis mindig nagy képernyőn van a játék mikor játszik 😀
    Ezt mondjuk nem is értem hogy a versenyeken miért nem tudják felrakni ezt a dll-t nem nehéz felrakni, és beállitani sem, és nem lenne több probléma hogy fél meccseket kis képernyőn kell nézni. 😀

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Vincze01 #36 üzenetére:
    Fizettség nélkül is igényesebb lesz a stream, megnyugtatlak.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz KaLoZ #11 üzenetére:
    Szép sorban olvasom, eddig ezt olvastam, erre máris reagálnék… Nekem csupán az nem tetszett, hogy nem álltál ki másodjára Breach ellen, az nem érdekel, hogy gg-t írsz -e vagy sem, de az igen, hogy lejátszod -e a meccsed, vagy sem…
    Nfteam agymosott, de rég hallottam már nfteam oltást 🙂 Persze lehet nem tűnt fel, de nem igazan aktív a klán 🙂 Amúgy most őszinten, mi kárt okozott Neked, miért gyűlölöd a valaha volt nfteam-et oly nagyon?
    Na olvasom tovább…

    Reply

  • Eyesis

    |

    Végig olvastam… Érdekes, hogy még mindig nem nőtt fel ez a kis közösség…
    thegod, Te pl. elég erős jelzőket használtál, és mivel a vitában kicsit alul maradtál, személyeskedni kezdtél. Ezt én maximálisan elítélem.
    Attól, hogy fizetne valaki a kommentátornak, még nem lesz jobb, de talán nagyobb verseny lenne azért, hogy ki is legyen a kommentátor. Ám a legtöbb esetben ezt a szervező maga dönti el, így ez a része telejsen kihal az egészből. Ha Mondocon, akkor Skymouz, meg újabban mellé Sirius. Ha HMC, akkor Spray, ha NL-es valami akkor BiromCTE…
    Én próbáltam mindenkivel közösen is dolgozni, átéltem sok jót és rosszat is emiatt. Skymouze-t pl. havernak tekintettem, szerintem jó hangulatban közvetítettünk, és sosem vettem magamra a piszkálódásait. Ám amikor írtam egy cikket a kommentálásról, és a streamelésről, gondoltam kiegészítem pár képpel, is a kommentátorokról. Az egy dolog, hogy Skymouz nem akart kinn lenni, mint illusztráció, de az a stílus, ahogy ezt felém jelezte olyan szinten leverte a biztosítékot, hogy soha a büdös életbe nem hívnám el sehova segíteni, ha rajtam múlna.
    Sirius-t mint embert, amikor nem videózik, vagy kommentál nagyon bírom. Egy korrekt, egyenes srác. Ám nem szeretem, amikor sc2-t kommentál. A következők zavarnak: – nagyon sok olyan kisgyereket vonzz, akik nem értik, nem is ismerik, nem is akarják megismerni az sc2 világát. Ráadásul tele spammelik a chatet offokkal. Nagyon sokat akar beszélni, összetett mondatokban, amik többnyire nem helyes magyar mondatokban bontakoznak ki. Az egy dolog, hogy nem érti a játékot, de úgy adja elő, mintha éretné. Nagyon nem tud figyelni a társára, többnyire nem hagyja szóhoz jutni azt. Sokat javult a kezdetekhez képest, de mostanában már lassabbannak érzem a fejlődését. Nagyon becsülöm benne, hogy próbál a sc2-höz közelebb kerülni, de tőle pl. szívesebben várnék gyorstalpalókat a játékhoz, ahol a 10-12 éves gyerekeknek elmagyarázza, hogy mi is ez a játék, és mit, hogy kell nézni rajta. Ebben látok fantáziát hiszen, ha sikeres lenne ebben, akkor az a rengeteg 10-12 éves gyerek akár még meg is szeretheti a játékot, és néző/játékos is lehet belőlük.
    Kuvasz beszéd stílusa talán a legnehezebben emészthető, mint kommentátor, de szerintem is egyike a legjobbaknak. Cow-ot még nem hallottam, pláne nem Leventével, kíváncsian várom az első adásukat.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Még annyit írnék, hogy én nagyon szeretem ezt a játékot. Tényleg! Imádok vele játszani is, de még ennél is jobban szeretem nézni. Nagyon szerettem volna tenni azért, hogy a magyar játékosok erősebbek és sikeresebbek legyenek, úgy érzem tettem, és teszek is érte sokat.
    Szerettem volna elérni, hogy ismertebb legyen ez a játék. Sajnos a sok pofon (nyugi, csak átvitt értelemben véve) kicsit elvette a kedvem, de nem vonultam vissza, pl. ebben a HPL-ben is segítek, ahol tudok.

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz Eyesis #40 üzenetére:
    Nem fogsz bennünk csalódni Gyulus 😀

    Reply

  • SouNDsOfWar

    |

    Válasz pRaZz1n #7 üzenetére:
    egyébként ez csak most tünt fel, röhögök 😀

    Reply

  • pobcorn

    |

    Válasz Eyesis #40 üzenetére:
    most épp az megy ha jól veszem észre, hogy megpróbáljuk majd több kis darabra szétszedni a magyar sc2 közösséget, ami amúgy nem gond mert már így is olyan nagy, hogy lehetetlen kordában tartani.
    Egyszerűen ha az egész közösség odaállna 1 event mögé és nézné a streamjét a twitch szerverei lehalnának a nagy forgalomtól 🙂 tehát tulajdonképpen ez egy elég jó irány!

    Reply

  • crepitation

    |

    Csak most látom, de ez komoly hogy minden kvalifikáció este fél 12-kor kezdődik?

    Reply

  • scr

    |

    Válasz crepitation #45 üzenetére:
    3kor CEST, csak juggernaut már annyira san francisco, hogy nem csak a napokat, hanem az időzónákat sem ismeri 😀

    Reply

  • crepitation

    |

    Megnyugodtam 😀 De ha tényleg akartok külföldieket is a rendezvényre, nem ártana a kezdés időpontját helyesen kiírni.

    Reply

  • atilius

    |

    A magyar stream tényleg több sebből vérzik.
    A kamerakezelés tényleg elég sokszor csapnivaló, olyan helyen leáll, ahol semmi sincs-elég egy kis idő agyoncsapja a hangulatot, arra külön ember kell, aki tudja, hogy mi történik.
    Aki beszél annál nem olyan lényeges a magas szintű játéktudás, ott műsort kell csinálni, ismerni kell a játékosok stílusát is hozzá és nem szabad olyat mondani ( a hatás, az idő kitöltése miatt), amiről már egy silver is leveszi, hogy nem állja meg a helyét. Persze gyengébb meccseken próbálják kitölteni az űrt, akkor inkább sztorizzon másról…
    Akiknek nagyon élveztem és szvsz hozzáértően közvetítettek: Purple, Breach, Tot.
    Minden tiszteletem azoknak, akik sok értelmetlen, bántó vélemény ellenére is hatalmas erőfeszítéseket tettek, tesznek, hogy legyen magyar SC2 közvetítés. Amíg valaki nem tud milliókat (nem tízezreket) megszerezni egy eseményre, addig nem lesz olyan, mint egy koreai/amerikai/német produkció, ahol ez megvan.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz atilius #48 üzenetére:
    Az én közvetítésem nem is élvezed?! Mit képzelsz? 🙂
    Válasz pobcorn #44 üzenetére:
    Pont, hogy NEM akarjuk „több kis darabra szétszedni a magyar sc2 közösséget”, hanem össze akarnám csomagolni egybe, úgy ahogy van.
    Válasz crepitation #47 üzenetére:
    Válasz scr #46 üzenetére:
    Gondolom külföldi stream csak a bracket-rő lesz. Ezekről a qualifikációs versenyekrő csak magyar lesz.

    Reply

  • atilius

    |

    Válasz Eyesis #49 üzenetére:
    Azt írtam, hogy akiét élveztem ÉS ért hozzá. 😛
    Több közvetítés is tetszik természetesen.
    Nem is tudtam, hogy te még kommentátor vagy, fél éve egy hangot se hallottam az Eyesis csatornán.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.