PlayIT – StarCraft 2 verseny és selejtezők

Axmart . e-Sport, Hírek 2035

playit starcraft 2 verseny

Az idei téli PlayIT SHOW alkalmával is elhozzuk nektek a Starcraft 2 izgalmait, ez úttal egy egész napon át tartó face-to-face meneteléssel készültünk a december 1-jén megrendezésre kerülő eseményre. A helyszínen a selejtezőkön keresztül bejutott 8 legjobb játékos fog majd megküzdeni az értékes tárgynyereményekért.

Négy selejtezőt fogunk majd tartani, ezek mindegyikénél versenyenként a két döntős nevezi automatikusan magát az élő versenyre. A selejtezők időpontjai a következők:

November 2november 9november 16november 24.

Az első Open Tournamentre itt lehet nevezni: http://www.esl.eu/hu/sc2/1on1/pio1/signup

Kezdés: 2013. november 2, 18:00 (Chek-In 17:30-tól)

A selejtezőkre bárki jelentkezhet, természetesen szükséges a StarCraft II: Heart of the Swarm megléte és egy ESL account.
(ESL-re való regisztrációhoz itt találtok magyar videós segédletet)

playit starcraft 2 nyeremény
Az élő versenyre tehát majd december 1-jén kerül sor, a SYMA csarnokban, ahol kaptunk mi is egy szeletet a 7000 négyzetméteres alapterületből, külön kivetítővel, élő kommentárral, egész napos StarCraft 2-es programmal várunk mindenkit szeretettel standunknál ahol több, mint 200 ülőhelyet biztosítunk nektek.

 

A verseny díjazása:

1. hely: StarCraft 2 Zerg válltáska + Diablo 3 konzolra (választható PS3 vagy Xbox 360)
2. hely: StarCraft 2 Zerg válltáska  + Limitált kiadású Diablo 3-as BNet Authetincator
3. hely: StarCraft 2 Zerg válltáska  + SC2-es playit póló
4. hely: StarCraft 2 Zerg válltáska
(mint látjátok táskából van bőven, ezért lehetséges, hogy egyéb módokon is hozzájuthattok majd a közeljövőben)

A PlayIT SHOW-ról további információkat találhattok a jegyárakról, akciókról és egyéb programokról a rendezvény hivatalos weboldalán, a http://playit.hu-n vagy a Facebook-on.


Comments (15)

  • Fana

    |

    verseny díjazása=röhej.

    Reply

  • sPrAY

    |

    Válasz Fana #1 üzenetére:
    Végül is, ha jól láttam a táska árát, 15k körül van/volt régebben.

    Reply

  • DACA

    |

    Válasz Fana #1 üzenetére:
    Szerintem az a röhej, hogy a játékosok belépő árát nem állja a szervezés, s önköltségből kell az utazás mellett a belépők árát is fizetniük.

    A válltáska tényleg nagyon jó, s nem értéktelen, de a Diablo 3 konzolra már sokkal inkább vicces. De akinek van sütnivalója, az el tudja adni simán a játékot. (egy konzoljáték értékében már többet ér egy PC-s játéknál).
    Ha ezt így figyelembe vesszük, s nem eszetlenül gondolkodunk, akkor ez egy jelképes és szép nyeremény. Az a röhej, hogy még mindig nem becsüljük meg azt a keveset/kevesebbet is, ami nekünk/nektek jár…

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Fana #1 üzenetére:
    a mindenkori kommentátorok díjazása=röhej.
    Bár ők még akkor sem nyafognak, ha nem középszerű kommentátorok 🙂 (Ú mekkora köcsög vagyok : ) )

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz DACA #3 üzenetére:
    Igen ez a belépő tényleg vicces, bár ha másképp közelítesz a dologhoz, akkor nem annyira gáz.
    Eddig PlayIT-en, mint sok más játékkal, az SC2-vel is a vendégek játszhattak, nekik voltak mindenféle programok, pl Beat the Pro, meg amatőr versenyek. Most ugye nekik nincs „csak” látnivaló. Illetve lehet lesz egyéb más SC2-es program is, de ez a verseny ugye már nem az ott jelentkezőknek szól, hanem az Open-eken bekerülteknek. így végülis felfoghatjuk úgy is, hogy az openről bekerült PlayIT vendékek versenyezhetnek egymással 🙂
    Bár annak idelyén még a becup is jujj de drága, meg mekkora lehúzás volt 🙂
    Egyszeűen a SC2 játékosok valami elképesztő módon nyafogós, és sóher emberek. Ha motorozni mennek, akkor senkinek nem kérdés, hogy a benzint, a pályadíjat, a kaját ki kell fizetned, és ha versenyeztek, akkor jó esélyel semmi nyeremény nincs. Ha modell autókkal versenyzel, az autó sem olcsó, de az üzemeltetése sem, amit nyernek a játékosok szintén jelképes, főleg a kiadásokhoz mérten. De még a foci szeretők is össze tudnak dobni egy komoly pályadíjat, hogy focizzanak egymással. Na a SC2 játékosok nem. Sőt, őket még csak nem is nézheti mindenki, hiszen nem lehet mindenki observer, így mindig kell „fizetni” a kommentátorokat is, a közvetítést.
    Több régi BW-s magyar istennel is beszéltem már, akik meséltek a BW-s időkről, hogy ott, amikor nem volt mindenhol internet, simán összejött jópár BW-s egy LAN-on, ahol összedobták a bérleti díjat, jót mulattak. Ha egy BW-s kikapott egy másiktól, akkor nem egyből a balance dolgokon sírt, hanem azt mondta, sőt gondolta, hogy Ő jobb volt, amindenit de jól csinálta.
    Na ez kicsit hosszú lett..

    Reply

  • scr

    |

    Válasz Eyesis #4 üzenetére:
    a teljesítményük is 🙂

    Reply

  • WiNtER

    |

    Válasz Eyesis #5 üzenetére:
    Ja csak BW időkben 1500 Forintos nevezési díj volt (observereknek ingyenes), amiért játszhattak a playerek 5 svájci kört minimum. Voltunk is 60-80-an a LANokon. Sírás soha nem volt. Kommentátorok sem voltak. (20-an álltunk a legjobb playerek mögött) Mégis sokkal jobb volt az összes SC2-es magyar versenynél…

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz WiNtER #7 üzenetére:
    így van, más játék, más játékosok, más morál…
    Én próbáltam más nagy lanokra becserkészni a SC2-őt, és szinte mindehnol stabil elutasítást kaptam…
    Ha most lenne egy verseny, ahol van nevezési díj (mostani időben az az 1500 alsó hangon 4-5ezer amúgy) szerintem nem lenne ennyi jelentkező…

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Szal aki kijut a versenyre, annak is ki kell fizetnie a 2k ft-os belépőt? :O

    Reply

  • sPrAY

    |

    Válasz KaLoZ #9 üzenetére:
    Igen :S

    Reply

  • DACA

    |

    „Egyszeűen a SC2 játékosok valami elképesztő módon nyafogós, és sóher emberek.”
    Azért ez elég nagy tapintatlanság, s szerintem általában a magyar emberek sóherek, de nem is tudom miért….az ember a mai napokban örül, ha kenyere van minden nap az asztalon, vagy ki tudja fizetni a rezsiket.
    De hogy kicsit én is személyeskedjek, szerintem a szervezők, na azok sóherek. A legjobb játékosaink belépő árát is elkérik, s mindegy hogy lehet vagy 200 km-t utazott s már 8 ezer ft-ja benne van, mit számít. Ez nem egy igazi játékshow, ez egy játékvásár, rengeteg reklámanyaggal. (a kedvencem, hogy a 2 ezer ft-os belépőjegyet levásárolhatom, tehát aki elmegy a rendezvényre, az kb. rá van kényszerítve hogy vásároljon is.) Ezt a showt nevezzük évről évre Magyarország legnagyobb gamer rendezvényének. Szomorú.

    Reply

  • WiNtER

    |

    Válasz DACA #11 üzenetére:
    Hatalmas nagy +1 DACA. Áprilisin voltam, 3 órát álltam a jegyért, mert elővételes már azelőtt elfogyott, hogy megszülettem kb., bementünk nem lehetett elférni, a pultnál, ahol játékot lehetett vásárolni 1000-ek…

    Reply

  • KaLoZ

    |

    Válasz WiNtER #12 üzenetére:
    3 óra jegyért ? xD Nah ennyi, asszem én maradok otthon.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz DACA #11 üzenetére:
    Én voltam Mondoconon, ahol a jegy árának egy részét le lehetett volna vásárolni, mégsem vettem semmit 🙂
    Tényleg úgy lenne jobb, és az eddigi hasonló rendezvények is úgy volt, hogy a játékosoknak VIP jegyük van ingyen, de ha egyszer nincs, ez még mindig pont 200 székkel, 1 projektorral és vászonnal, 4 StarCraft 2 Zerg válltáskával, 1 konzolos Diablo 3-al, egy d3 authenticatorral, és egy SC2-es pólóval több, mint a semmit.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Eyesis #14 üzenetére:
    És 7000 négyzetméternyi videójááátééék :D. Ekkora tényleg nem volt még itthon sztem, meg fogja érni látogatóként és versenyzőként is, ilyenkor legalább összeborulhat kicsit a közösség, sokan ilyen rendezvényeken tudnak találkozni olyanokkal, akiket eddig csak neten ismertek, nekem legalább is számtalan ilyen élményem van 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.