Nem lesz több WCG!

sPrAY . Hírek 1704

A World Cyber Games koreai rendezői bejelentették, hogy a 2013-as rendezvény után már nem lesz több, vagyis megszűnik a sikersorozat. Az évente megrendezett rendezvény megszűnésének okát nem hozták nyilvánosságra, de talán az volt az oka, hogy a megszokott esport játékokat felváltották a kizárólag ázsiai piacra fejlesztett játékok. A WCG 2006 és 2008 között élte fénykorát, mikor mindössze 4.000.000 dollár talált gazdára a nyertesek között különböző játékok terén. Az eltelt idő alatt olyan sikerjátékokat is láthattunk mint a Counter Strike 1.6, StarCraft 2, League of Legends, Call of Duty és a Warcraft 3. A sorozat még 2000-ben indult Dél-Koreából a Samsung támogatásával, az idő elteltével a támogatók száma megnőtt, viszont az utolsó WCG-n, amely Kínában volt a népszerűség csökkent.
Koreán kívül a WCG körbejárta majdnem az egész világot, rengeteg helyen megfordult, volt Amerikában és Európában többször is.

800px-Wcg_map

Forrás: vg247.com


Comments (2)

  • balimko

    |

    Jó rendezvények voltak ezek, bár nagy magyar eredmény nem született, de egy két szép meglepetést okoztunk, amennyire emlékszem…
    Viszont zseniális zenét írtak hozzá 2007-ben, ha valaki nem emlékezne, vagy ismerné:
    http://www.youtube.com/watch?v=9IznCjaeJdQ

    Talán egyszer valami hasonló felváltja, kell az e-sport olimpia a világnak azért szerintem!

    Reply

  • Aston

    |

    Valami link esetleg a forrasrol van?

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.