MLG Dallas – Kedvcsináló és Kibeszélő – Elérkezett a 2. nap!

Hero . e-Sport 4162

dallas11_545_rev

A stream, amint elérhetővé válik, ki lesz téve. Igen, ide. Ma 19:00-ig még restreamelni fogja az MLG az első nap eseményeit, így aki nem bírt fennmaradni késő hajnalig, az pótolhatja a lemaradását. A VODok csak akkor kerülnek ki, ha már befejeződött a verseny (azaz vasárnap után). Vasárnap egyébként (hivatalosan…) 16:30-kor kezdődnek el a végső küzdelmek.

STREAM!!!

IRC – Itt lehet chatelni az eseményről!

Csoportkör állása! – Folyamatosan frissül a verseny alatt!

Egyenesági Selejtező ágrajza! – Folyamatosan frissül a verseny alatt!

A mai GSL VODjai itt találhatók!

Azt azonban szeretném leszögezni, hogy az esemény alatti és utáni kommenteket MIND ide vagy az IRC-re kell, hogy írjátok, amennyiben az MLG-vel kapcsolatosak. A chaten tehát senki sem beszélhet az eredményekről és természetesen nem is utalhat rájuk. Ha mégis, akkor az a hsz törölve lesz. Erről bővebben a „Tovább…” után.

A „Tovább…” után van még egy kis kedvcsináló is, valamint megpróbálom elmagyarázni, hogy milyen (új) rendszer alapján is fog majd zajlani a torna.:)

Whoa, akkor kezdjük előbb azzal, hogy miért is ide kell írogatni. Egyrészt, ha a chatre kerülne minden, akkor az, aki tegyük fel TÉNYLEG chatelni jönne fel (nem a szó szoros értelmében), akkor az el lenne nyomva, vagy rá lenne kényszerülve, hogy olvassa a spoileres dolgokat is, ha a választ szeretné megtalálni a kérdésére. És ha már spoiler… Lehet van, aki nem szeretné ha a pofájába vágnák az eredményeket és csak azért mert páran (vagy épp sokan) lusták a kibeszélőbe írogatni, ő szívjon azzal, hogy csak hunyorgatva merje járni az oldalt, nehogy véletlenül beleszaladjon valamibe. Másrészt az, hogy legyen emlékeztető és stream kirakva, az egy jogos elvárás a részetektől. Viszont ugyanígy jogos az is, hogy akkor elvárjuk, hogy ide írjatok. Ha az ember nyit egy éttermet, akkor a vásárlók nem viszik ki a kaját az utcára, hogy ott csövezzenek. Mert ha ez van akkor felesleges az étterem, azaz a kibeszélő\emlékeztető, hiszen akkor majd a chat erre is jó lesz, akik meg későn érkeznek, azok mire elolvassák az összes spoilert, talán megtalálják valahol a chat mélyén a linket a streamhez. Utóbbi nem hiszem, hogy túl buli volna. Remélem az emberek legalább 80%-ának ez alap dolognak számít és csak untattam őket. =D

Erről ennyi elég is, sőt. Lehet most már az MLG-ről is kellene egykét szót ejteni. Először talán a formátumot kellene tisztáznunk, ugyanis már az előző szezonban sem volt a legegyszerűbb, de most csavartak rajta egyet a szervezők, nehogy véletlenül valaki megértse. Aki tud angolul és úgy érzi, hogy nem fog agyvérzést kapni egy ábrától, tele nyilakkal meg szöveggel, az nyugodtan vethet egy pillantást a formátum rajzos ábrázolására.

Aki most nem érzi magát alkalmasnak arra, hogy az ábra alapján megfejtse a világ titkait, annak megpróbálok segíteni. Ennyire jó fej vagyok, igen. :

Először is meghívtak 16 játékost az eddig elért pontszámaik alapján, akiket besoroltak négy csoportba. Eddig megvagyunk? Menjünk biztosra, kaptok egy tesztkérdést: hányan vannak akkor egy csoportban? … … Amennyiben a válaszotok öt, akkor gratulálok, sikeresen vettétek az első akadályt.

_KJ02088Azért öt, mert minden csoportban van a 4-4 meghívott játékos mellett egy ötödik hely, amire az Egyenesági Selejtezőn át lehet bejutni. Az Egyenesági Selejtezőre maximum 256 játékos jelentkezhet. A selejtező – kapaszkodjatok – egyenesági rendszerben zajlik és double elimination, azaz mindenkinek van egy 2. dobása is. De ezzel mi ne foglalkozzunk, elég annyit tudni, hogy a selejtező első négy helyezettjét besorolják a meghívottak csoportjába. Így alakul ki tehát a négy csoport, amelyek mindegyikében van négy meghívott és egy selejtezőn át bejutott játékos. Az Egyenesági Selejtező 5-16. helyezettjei sem szomorkodhatnak, ők ugyanis bekerülnek a Vesztes Ágra (abba kéne hagynom, hogy ezeket nagybetűvel írom, de félek, hogy valaki elvesztené a fonalat:D).

Miközben megkezdődnek a Vesztes Ági küzdelmek, a négy csoportban is lejátsszák a meccseket. Minden csoport első helyezettje továbbjut a Győztes Ág elődöntőjébe. A csoportok 2., 3., 4. és 5. helyezettjei pedig becsatlakoznak a Vesztes Ágba. Természetesen minél hátrébb végzett valaki a csoportban, annál hamarabb csatlakozik a vesztesekhez, azaz annál több meccset kell játszania. (a 2. helyezettek a negyeddöntőbe, a 3. helyezettek a nyolcaddöntőbe, a 4. helyezettek a RO32-be, az ötödik helyezettek pedig a RO64-be kerülnek. A VESZTES ÁGON! Nehogy valaki összekeverje a Győztes Ággal, csak mert az előbb írtam, hogy ott már az elődöntők mennek a négy csoportgyőztes részvételével)

A Vesztes Ágon is kialakul előbb utóbb egy elődöntő, pontosabban az ELSŐ elődöntő. Azért első, mert a két Vesztes Ági elődöntő győztese egy újabb elődöntőbe jutnak, ahol a Győztes ági elődöntő veszteseivel játszanak. Nyugodtan olvasgassátok el ezt a bekezdést újra és újra, amennyiben nem áll össze a kép elsőre. 😀 Akik még tudnak követni azoknak egyrészt gratulálok, másrészt olvassanak akkor tovább.

Miután lejátszották a második Vesztes Ági elődöntőt, jöhet a harmadik is! Oh yeah! Iszonyat buli a Vesztes Ágon a játszani. Ez a bizonyos harmadik elődöntő a második elődöntő győztesei között fog zajlani. Tudom, hogy ez paradox hangzik, de kitartás. A harmadik elődöntő után ugyanis végre elérkeztünk a Vesztes Ági döntőhöz! Ez úgy áll össze, hogy a Vesztes Ág harmadik elődöntőjének a győztese játszik a Győztes Ág döntőjének a vesztesével. Ezután jön a Nagydöntő, ahol a Győztes Ág nyertese játszik a Vesztes Ág nyertesével.

Egyszerű, mint az egyszeregy. Remélem a képpel mind vizuálisan, mind érzelmileg megnehezítettem a dolgotokat. Azt egyébként nem tudom, hogy továbbra is él-e az a rendszer, hogy ha két olyan játékos találkozik a Vesztes Ágon, akik már ezelőtt találkoztak (pl. a csoportmeccseken), akkor az előnyből indul-e, aki az első találkozásukkor győzedelmeskedni tudott. Szerintem igen.

A 16 meghívottról egyébként már olvashattatok XvoraZ egyik bejegyzésében. Értelemszerűen azok a játékosok, akik előtt ugyanaz a betű szerepel, egy csoportban vannak.

De ígértem némi kedvcsinálót is, szóval csak röviden pár dolgot így a végére:

  • DAY999999999999999999999999999999999999
  • Idra és Cruncher ugyanazon a versenyen? … : )
  • Dr. Pepper. Most őszintén, hányan fújjuk még az előző szezon reklámait kívülről?
  • TLO!!
  • HuK, a tavalyi MLG abszolút győztese az utolsó utáni pillanatban bejelenti a részvételét a versenyen! Ennek természetesen ára van, hiszen így már nem juthat hozzá a kipárnázott automatikus csoportrészvételhez. Át kell magát küzdenie az Egyenesági Selejtezőn.
  • A pályák közt szerepel a Testbug is! (A többi pálya egyébként a következő: Metalopolis, Scrap Station, Shakuras Plateu, The Shattered Temple, Xel’Naga Caverns, Crossfire-SE). A pályákon a rámpákat kiszélesítették, így nem lehet két pylonnal, vagy bunkerrel elzárni azokat. A Metalopolison és a The Shattered Temple-n nincs közeli spawn, a Shakuras Plateu-n pedig csakis egymással szemben spawnolhatnak a játékosok.
  • A Starcraft 2 megkapta a main staget. Ez azt jelenti, hogy amellett, hogy valahogy így fog kinézni a cuccos, az SC2-t végre kezdik komolyan venni nyugaton is. Vagy elég pénzt pumpálnak az illetékesek hátulról, hogy komolyan vegyék, igazából lényegtelen, mert ha az ilyen eseményeken, ahol főszerepet kap a játék, meg tudják mutatni a játékosok, hogy ez igenis egy jó ESPORT, akkor azzal hatalmasat lendítenének a játék megítélésén. Szóval drukkoljunk a jó meccseknek! Vagy a droppoknak. Ki mit akar. 😀

_KJ02080

Sok köze nincs az MLG-hez, de nem találtam jobb promóciós képeket. =)

Forrás:


Comments (236)

  • Hero

    |

    Remélhetőleg akkor sem lesz gond, mikor már élőben mennek a dolgok. A bejegyzés frissült egy linkkel, ami a csoportkör jelenlegi állását mutatja.

    Reply

  • viasz

    |

    HuK nem szórakozott sokat :))

    Egyet értek vele, minek az az exp., lerohanom az ellenfelet, azt csá 😀

    Reply

  • Hero

    |

    Azt viszont nem mutatták, hogy moonan egy bansheevel kivégezte HuK probejait. Azért nem gg-zett. We miss u Day9 ~~

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #153 üzenetére:

    Az mikor volt?

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz viasz #154 üzenetére:
    A második meccsen, csak nem vették észre. Ettől függetlenül HuK dominált, csak azért az ilyenre odafigyelhetnének.

    Reply

  • Hero

    |

    bnet 2.0 represent

    Reply

  • Chimaira

    |

    nem kéne megmutatni azt a 2 sentryt:s én mindig elrejtem őket

    Reply

  • Xerv

    |

    Jatszani is fognak?

    Reply

  • Hero

    |

    Most miért áll épp?:D Erről lemaradtam.

    Reply

  • Hero

    |

    Na, én nézek egy kis Halot. =)

    Reply

  • ImiHUN

    |

    Én is Halot nézek most elég rondák a pályák. Mi van a SC-tal?

    Reply

  • ImiHUN

    |

    Válasz Hero #162 üzenetére:
    Gondolom kapnak pénzt ez is benne van a pakliban meg kell tudni (dumálni) oldani.:)

    Ez az xperia play reklám nagyon beteg ,de a többi jó lehet rajtuk nevetni kár ,hogy itthon nincsenek ilyen jók.

    Reply

  • Hero

    |

    MLG híres a (jó értelemben) dinka reklámjairól, de amikor már a 4. MLG állomást nézed és ezredszerre látod ugyanazokat…:D Az előző szezonban mondjuk jobbak voltak.

    Reply

  • Hero

    |

    A tegnapi shoutboxos ötlet (onlitól) megtetszett, csak low vagyok az ilyenekhez. Valaki tud csinálni egy normálisat?:D

    Lehet valóban jobb lenne, mint az idekommentelés.

    Reply

  • ImiHUN

    |

    Válasz Hero #165 üzenetére:
    Miért az milyen? Amúgy ha már ide kell kommentálni lehetne kiemelt hír is!

    Előző szezonban csak kettő-három volt ,de tényleg jók voltak (habár mikor a has beszélt…:D).

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz ImiHUN #166 üzenetére:
    Egy egész kulturált chatféleség. (azt nem tudom, hogy popupos-e vagy sem, de végülis mindegy, mert ha nem, akkor max a „Tovább” mögé lesz rejtve)

    Igen, lehetne kiemelt hír is, de vannak hátrányai, hogy ide kell kommentelni, nem elég pörgős. Persze, jobb mint ami az itteni chaten szokott menni az ilyen események alatt, de ha egyszer egy még-még-még jobb opció is van, akkor azt hiszem tényleg azt kellene választani.:D

    Reply

  • ImiHUN

    |

    Válasz Hero #167 üzenetére:
    Hát nem tudom nekem az itteni chattel semmi bajom sincs amikor itt írogatunk kulturált mindenki és nem hinném ,hogy igazán spoilerezni tudnánk ,de shoutbox-t mindenképpen meg kéne nézni.

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Xerv #169 üzenetére:
    Nekem ez soha el sem indult:D

    Reply

  • shinarit

    |

    Válasz Xerv #169 üzenetére:
    Van irc szerver címed is? 🙂

    nvm. találtam.

    Reply

  • rici

    |

    na, 20:30tol, 21:35ig neztem, nem volt egyetlen egy meccs sem, csak kommentatorok pofaztak vegig es kerdesekre valaszoltak, hmmm, oké. inkabb csinalok valami ertelmeset 😀

    Reply

  • Worlon

    |

    Ez az egész úgy ahogy van kritikán aluli, pofázás ezerrel, játék 0, és ha még van is, az is laggos, agyon pausált.

    Reply

  • Hero

    |

    Én személy szerint nagyon örülök, mert a Blizzard megérdemli, hogy a saját fassága miatt szenvedjen. Az persze sajnálatos, hogy ez ránk is hatással van, de talán észhez térnek ezek után.Vagy nem.

    \Emellett persze az MLG-s szervezés is elég gáz, mert tegnap miattuk kellett órákat várni ak ezdésre (ráadásul most képesek érvényesnek tekinteni, hogy Grubby veszített LOOOOL), a mai viszont a Blizz sara\

    Reply

  • Worlon

    |

    Válasz Hero #174 üzenetére:
    Arra gondolsz, hogy nem építettek a játékba LAN lehetőséget?

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Worlon #175 üzenetére:
    Igen. Az MLG körberöhöghetné, hogy vmi megint elbarmolódott a netkábellel, mert fognak szépen egy nyamvadt kábelt és összekötik azt a két masinát és ENNYI. Nem szakad meg az egyik legélvezetesebb TvZ (MVP vs. Dimaga), nem kell egy MLG nagydöntőn(!!!!!) 1,5 órát várni a folytatásra (ez tavaly történt) és nem kell egy frissen az MLG main stage-ére hozott játék nívóját azzal lerombolni, hogy már 3 órája nem tudnak mit csinálni. De nem tehetik meg, mert szar a rendszer (nincs LAN)és ez nem az MLG hibája.

    Egyébként TL-en lehet olvasni, hogy csomó játékos lag miatt jutott tovább vagy épp lag miatt esett ki. Ennyit a profizmusról.

    Abban mondjuk idióta az MLG, hogy most nem játszatta újra a Grubby vs. dde-t, mert ez rohadtul nem fair. Idejön valaki Európából és akkor más kegyetlen böszmesége miatt essen ki? Heh…

    Edit: Na, úgy tűnik mégiscsak engedték a rematcht. Akkor már hivatalosan is csak a Blizzardot kell szidni, huhh. 😀

    Reply

  • Worlon

    |

    Válasz Hero #176 üzenetére:
    Ahogy nézem regame van, mert az eredmény 0-0.

    Edit:
    A blogból:

    3:24

    We’re replaying Game 1 here with Grubby and DDE. And we are live.

    Reply

  • Hero

    |

    Jaja, közben már editeltem amit írtam.

    Reply

  • MiD

    |

    most komolyan elmentek meccs közbe reklámozni? Vagy nem is, mert ez a resume-os képernyő van itt de akkor is…

    Reply

  • Worlon

    |

    Nah jó, ez az MLG stream komolytalan valami. Most megy a visszavágó, erre adásszünet.
    Komolyan, így mit akarnak?? Nézhetetlen az egész. Csak sajnálni tudom akik fizetnek azért, hogy HD-ban nézhessék a reklámokat, az adásszüneteket és a mérhetetlen sok pofázást.
    3 óra aaltt siekrült produkálni egy szétlaggolt meccset, meg annak az újrajátszását.
    Jobb helyeken ennyi idő alatt egy tornát lejátszanak.

    MLG=BIGGEST FAIL!!!

    Reply

  • paulkemp

    |

    The StarCraft 2 stream is currently inactive. Stay tuned.

    he???

    Reply

  • Hero

    |

    Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az ok, ami miatt állnak az a LAG. Ha lenne LAN, már rég a csoportkörnél tartanánk. Az MLG N-E-M T-E-H-E-T A L-A-G-R-Ó-L.

    A Call of Duty az simán megy, mivel ott van LAN.

    Failnek fail a torna, de ne az MLG nyakába húzzátok a vizes lepedőt.

    Válasz paulkemp #181 üzenetére:
    Ismét visszatért a LAG.

    Reply

  • Worlon

    |

    Délután néztem vmi Streamet és ott is többször megállt a játék, és kiírta, hogy Várakozás a szerverre…

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Worlon #183 üzenetére:
    Az restream volt. Ott szüneteltették, ahol akarták. De vagy 2* elismételték az összes meccset, szóval sok panasz nem érheti őket.

    Reply

  • Worlon

    |

    Válasz Hero #184 üzenetére:
    NEM MLG-ről beszélek, hanem vmi kisebb élő torna volt. És SC2 írta ki, nem a stream.

    Reply

  • Worlon

    |

    Válasz Hero #186 üzenetére:
    Voted for BLIZZARD.

    Reply

  • Hero

    |

    Végül is már mindent írtak, hogy kinek a hibája, szóval én már nem is mondok semmit.:D

    Edit: De, mégis: fufufu blizzard. =)

    Reply

  • Worlon

    |

    Hát a kanadai torna se indult el, pedig már 30 perce mennie kéne.

    Bnet FAIL?

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #188 üzenetére:

    Félreértés ne essék, nem akarom védeni a Blizz-t, nekem sem tetszik, h nincs LAN, DE:
    Az vajon a blizzard hibája, hogy sz.r a net a helyen, ahol a versenyt rendezik?
    A verseny rendezéséhez nem a rendezőknek kell biztosítania a megfelelő körülményeket?

    Ezek alapján szerintem elmehet a sunyiba az MLG!

    Ha a battle.net a hunyó, akkor viszont valóban a Blizz a hibás…

    Reply

  • Hero

    |

    De hiába szar ott a net (ami valóban az MLG hibája), LANnal ez szerintem nem lenne probléma. A CoD pl. most is hibátlanul fut a streamen.

    Reply

  • Worlon

    |

    Válasz Hero #191 üzenetére:
    MLG-t csak nem ma lepte meg az a hír, hogy nincs LAN az SC2-ben.
    Ha meg igen, akkor megérdemlik… és lett volna idejük normális netet szervezni.

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz Hero #191 üzenetére:

    Persze, nyilván nem lenne probléma, ha lenne LAN. Mondjuk lehet mi akkor sem látnánk túl sokat, de a verseny legalább rendesen menne.

    Az MLG nem tudta, hogy nincs LAN? 😀
    Csak mert ha tudta, akkor bizonyára komolyan felkészült interneteléréssel.

    Na de mind1, felesleges ezen vitatkozni, ez sajnos nem oldja meg a problémát :))

    Ezek után nagyot nevetnék, ha a H.o.t.S.-ban jönne a LAN update 😀

    Közben: Hurrá, megint p.fázás megy…

    Reply

  • Hero

    |

    EGY NŐ!

    Reply

  • viasz

    |

    Legalább dekoratív a nőci 😀

    Reply

  • MiD

    |

    Válasz Hero #194 üzenetére:
    Na nemár! 😀

    Hát elmondta a nő amit a fórumban is írtak, meg hogy bocsi… Na de ha jön day9 akkor legalább lesz mit hallgatni, ha persze arról beszél amiről kell.

    Reply

  • viasz

    |

    Válasz MiD #196 üzenetére:

    Ne panaszkodj, most meg van mit nézni 😀

    Azaz volt mit…
    Elég tiszavirág életű volt ez a bejelentkezés :S

    Reply

  • Worlon

    |

    Éssssssss….. Megint reklám!!!!
    Vissza tért az amcsi feeling, mint amikor kint voltam. Egy 20 perces műsorban 30 percnyi reklám. Még jó, hogy volt vagy 120 csatorna, így mindig volt hova kapcsolni.

    Reply

  • Hero

    |

    De most nem mondhatjátok komolyan, hogy amiért a Blizzard leszarta a LAN kérdést, azért az MLG dolgozzon helyettük.:DD

    Reply

  • MiD

    |

    Válasz Hero #199 üzenetére:
    Szóval akkor ha jól tudom akkor az a probléma hogy egész egyszerűen szar a net dallasban, de elvileg a cod meg a halo megy rendesen. Tehát blizz bácsi nem hibás. Képtelen vagyok elhinni hogy arra nincs az mlgnek sávszélessége gondolom a streamen kívül, hogy azt az egyszerre futó maximum 4-5 vagy lehet akármennyi meccset ne tudná bneten keresztül tolni. Mert ugye az is foglalja a sávszélt de ha 1 mb/s-nél több nem kellhet az egész sc-s netes kabarénak és még lehet nagyon sokat mondtam…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.