Intel LANcraft Summer 2011 – beszámoló

nf.purple . e-Sport, Hírek 1765

lancraft_summer_2011_starcraft_2_logo
True story bro..

Idén a nyáron megrendezett Lancrafton is tiszteletét tette a magyar csapat, név szerint: nfteamPurple, nfteamBreach, nfteamDexy, nfteamMate, nfteamDarcin, RoCDan (SkyMouz néven ismerhetitek).

Mindenek előtt INNEN letölthetitek azt a replay csomagot, melyben csak a hazai játékosok meccsei találhatók. A 9 (KILENC!!) órás stream alkalmával összesen 18 meccs és egy webkamerás beszélgetés került felvételre, óriási köszönet Kuvasz-nak, aki az utolsó pillanatban ráért és bevállalta a dolgot és a hosszú várakozások ellenére is folyamatosan közvetített. Következzenek hát a spoiler linkes videók alább pedig a képek és a beszámolók:

nfteamMate vs Ladabaz Group P bo1 vod1
nfteamMate vs Wochtulka Winner Round 2 bo3 vod1; vod2*; vod3
nfteamBreach vs Akilae Winner Round 2 bo3 vod1; vod2; vod3
nfteamPurple vs RGIMatiz Looser Round 2 bo1 vod1
RoCDan vs Masacre Looser Round 2 bo1 vod1
nfteamBreach vs ForAiur Winner Round 3 bo3 vod1; vod2; vod3
nfteamBreach vs Ladabaz Winnder Quarter-Final bo3 vod1; vod2; vod3
nfteamBreach vs Predy Winner Semi-Final bo3 vod1; vod2vod3
nfteamBreach vs Thebis Looser Quarter-Final bo3 vod1; vod2; vod3
Webkamerás beszélgetés

*nem került leadásra a streamen

Bracket táblázatok itt, nfteamBreach-nek pedig jár az elismerés, hiszen a legjobb 6 között zárta a versenyt és ő volt az egyedüli, aki Predy-t (a későbbi győztest) egyszer is elverte az egész verseny alatt! Most pedig következzenek a fényképes beszámolók:

nfteamPurple:

No vágjunk is bele! Már nem volt ismeretlen számunkra a Stare Mestoba vezető vonatút, ezért az utazás viszonylag zökkenőmentesen telt, bár Dexy képes volt egy PhotoShop gyanús képet lőni rólam:

Azthiszem ÉgboltEgér valamelyik aktuális agymenésén sikerült meglepődnöm.

A szervezés hozta az általunk már megismert színvonalat, Lukas (aka Jump) értünk jött az állomásra transporterrel és így egyáltalán nem volt megterhelő a pc-k és rakat cuccok cipelése. Érkezéskor megnyugodva konstatáltuk, hogy a sör még mindig 18 CZK A kultúrházban ez a kép fogadott minket:

Be is foglaltuk a helyünket, utána gyakorlás, fakultatív sörözés kezdődött. Idővel megérkeztek lengyel barátaink is (Forte és Gandi majd később RGIMatiz) innentől datálható, hogy megszaporodtak az „imba” és „kurwa” kifejezések 😛

Éjjel elindult a 2v2 miniverseny, amire Mátéval neveztünk is. Sajnos már első ellenfélnek megkaptuk Predy + Devil párost, akiktől nagyon kemény meccsekben kaptunk ki 2-1-re. Utána a loser ágon még meneteltünk kicsit, de az elfogyasztott bor mennyisége idővel a merész taktikákat is előcsalta, ami egyenes út a kieséshez 😛

A kép ne tévesszen meg senkit 🙂

Én a verseny után alvásra, Máté az alkohol felé fordult. Éjszaka a Lancraft egy zúgó méhkasra emlékeztet, hajnalig tartó tivornyával. Ez így leírva talán erősnek  hat, de tényleg, egy átlagos Morrison’s este ártatlan babazsúr a Stare Mestói kultúrház estjéhez 🙂 A szervezést minősíti, hogy bár a részeg játékos / m2 ekkor a legmagasabb,  semmiféle balhé nem történt. Persze ha jobban belegondolok ez a játékosokat is minősíti.

Kusai, Wonder, Predy és Devil az eSuba csapatból

Másnap egész érdekes módon sikerült kipihenten ébrednem. A verseny kezdése kicsit csúszott, ugyanis a szervezők belátták, hogy túl magas a másnapos gémerek száma 🙂

Gandi playing

Predy playing

Lancraft éjjel

A versenyről beszámolót majd Breach és Mate összehoznak, én inkább majd a versenyen megismert szervezési és esport beli tapasztaltaimat írom meg a Blogomban, itt! Most pedig átadom a szót Máténak 🙂

nfteamMate (Máté):

Már másodszor voltam itt, a hosszú vonatúttól eltekintve most sem csalódtam.

Az első napot gyakorlásnak szántuk valamint a 2v2 versenyre ahol sajnos először Predyt és Devilt kaptuk Gyulával, így 1-2 -re leestünk loserre ahol 2 láma bemassolt valahogy. Breach nagyjából 4 ig gyakorolt én pedig megismerkedtem a Csehek másik jó szokásával: Hatalmas bulikat tudnak szervezni. Egy üveg Bols vodka (ami nem tudom hogy hogy került hozzám) +random „You’re from hungary right? Taste this!” italok elfogyasztása után hajnal 5ig dorbézoltam Streetwalkerékkel és 9kor keltem. Valaki azt mondta hogy 12 kor kezdődnek a csoportkörök úgyhogy megpróbáltam kicsit összeszedni magam, de szerencsémre 10 perc kajálás után már indultak is. A csoportból 2. helyen jutottam tovább a protoss srác ellen, akinek a pólójára nem fértek már ki a szponzorok. Nagyon buta döntéseket hoztam és 1 basetradebe levitt.
A winner ágra kerültem és megnéztem a Grid-et hogy tudjam kikkel kell játszanom ha esetleg nyerek, ment az esélylatolgatás. Igazából 1 dologért szorítottam: Ne legyen benne PvP. Hát mit ad isten winner ág döntőig csak pvp-m van, ha mindent nyerek. Az első körben a csehek 4 gate császárát kaptam és 0-1 után rageből levittem 2-1 -re. Nagyjából mindig volt +3-4 unitja hozzám képest de valahogy megoldottam hogy elfogyjanak.

A második körben Thebist kaptam, aki sajnos nagyon jó protoss és csúnya 0-2 -t kaptam, amivel a több éves BroodWar „végtelen-0”-ra való alázást valamelyest visszaaadta.
A loserágon elég demotivált és ideges voltam hogy csak pvp-t tudok kapni, és persze loseren is egy protosst, wOndert kaptam, akitől nem szabadott volna kikapnom, csak elkerülte a figyelmemet 1 proxy pylon és mehettem a kussra.
Hála istennek a BroodWar tournamentet ismét sikerült megnyernem: Breachel döntőztem, ahol az első meccs egy órásra sikeredett, volt benne lurker mindcontrol meg mealstorm, arbiter, szóval minden ami nem átlagos egy PvZ -ben. A lengyel és cseh srácok akik nézték és elsősorban SC2 gamerek, vagy egyáltalán nem is broodwaroztak soha majdnem letörölték SC2-t hogy feltegyék a BroodWart! (Najó nem, csak vicceltek vele). A szombat estéről büntetőjogi felelősségem teljes tudatában és ismeretében nem nyilatkozom. A hazaút fénypontja az volt amikor elaludtam. Gyertek ti is, jó móka. A 2 újonc nem csalódott.

 

nfteamDarcin (Darc1n):

Számomra ez volt az első alkalom, hogy egyáltalán LAN-ra mentem, hát még Csehországba, Starcraft 2 bajnokságra. A célom nem az volt, hogy nyerjek, gold ligásként maximum a csoportomból tudnék kijutni (ami hát végül nem sikerült), hanem hogy lássam, milyen is egy igazi LAN, hogy beszippantsam azt a lelkesedéssel és izgalommal  — néhol izzadsággal és hányásszaggal — teli levegőt, találkozzak, kezet rázzak, beszélgessek és igyak a külföldi profi játékosokkal, akiket itthonról már közvetítettem is akár és hogy támogassam a csapatomat (bár SkyMouz-nak is szorítottam, sőt még a 21.5 colos monitoromat is kölcsönadtam neki ^^). A sör isteni finom volt és bár nem sikerült a 15000 forintot visszaspórolni (80 sör kellett volna, hogy a hazai árakhoz képest a 18 koronás cseh árral visszajöjjön :D), de nagyon élveztem és biztosan elmegyek jövő tavasszal is.
Az utazás és a fogadtatás nagyon kellemes volt, egy BP-Balaton útvonal is kb. ennyi, Jump, a LANcraft főszervezője pedig volt olyan kedves és kocsival elvitt minket kapuig mindenestül, később pedig hezitálás nélkül szóbeli beleegyezését adta a streamünkhöz, amikor elérkezett az idő. Forte és Gandi ültek mellettem a verseny alatt, ő velük is nagyon jól szót lehetett érteni, már amikor a véralkohol szintünk engedte :P.
Egyetlen említésre méltó eredményem (ha a 11 sört 27 órás ébrenlét közben nem számoljuk bele :D) a StarJeweled tournamenten volt, ott 2. helyezést értem el.

 


Jobbról: Darcin, Gandi, Forte, ForAiur, hátul Breach


U MAD?! TROLOLO

 

 


nf.purple

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/228154/1/Purple/][img]http://sc2sig.com/s/eu/228154-1.png[/img][/url] [url=http://sc2sig.com/profile/eu/228154/1/Purple/[/url]

Comments (5)

  • Delebriel

    |

    Az a szobor fej need! 😀
    Jó kis buli lehetett, már csak a sőr miatt is. Ki tudja, hátha jövőre lesz egy mozdítható gépem, 15000 erre a célra fordítható valuta és szabadnap. 🙂
    Gz minden kis és nagy eredményért. 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    Kedvet kaptam én is hozzá 🙂 Ha még jövőre is játszom sc2-őt 🙂 és minimum gold ligás vagyok 🙂 Akkor kimegyek én is Veletek 🙂 Ha tényleg mentek 🙂

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Eyesis #2 üzenetére:
    Biztos h menni fogunk

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz nf.purple #3 üzenetére:
    Talán még az is lehet, hogy megreformáljuk a dolgot, és kocsival megyünk 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.