Starcraft II 2009-ben

Vorian . Hírek 1125

Az Activision-Blizzard jelenleg Új-Zélandon, Aucklandban tart konferenciát a közelgő játékairól, ahol többek között ez a mondat is elhangzott:

Next year’s offerings from Activision Blizzard should include highly anticipated PC strategy title StarCraft II, the sequel to one of the world’s most enduringly popular games.

Igen, ezt kis logikával eddig is ki lehetett számolni, mivel ha nem 2008-ban jelenik meg, és 2010-ig csak nem húzódik el, akkor csak ez az évszám marad, de akkor is jó, hogy legalább már van egy biztos pontunk.

De ne féljünk, ha Blizzard úgy ítéli, hogy a 2009-es kiadás túl korai lenne, és még nem tökéletes a játék, akkor el fogják bizony tolni a megjelenést, ígéret ide vagy oda.

Forrás:


Vorian

kewl

Comments (23)

 • Blase

  |

  Egy percig se aggódtam -.-

  Reply

 • L4.ZsukoV

  |

  Mire megéljük azt a napot, hogy megjelenik engem már nem is fog érdekelni…

  Reply

 • RaZorpro

  |

  #2 nek igaza van 🙂 lassan emgem is kezd már hidegen hagyni a SC2,ne kövezzetek meg érte ,de ez az igazság 😀
  Inkább oktoberben Red ALert 3 mazok 😀 arra nem kellet éveket várom 😀

  Reply

 • progabe

  |

  Blizzardnál bizony ez úgy megy, hogy belövik az évet, aztán vagy bedobnak egy bizonyos negyedévet, vagy ezt kihagyva egyből egy megjelenési dátumot. na ahhoz kell hozzáadni 3-4, akár 5 hónapot is 🙂

  a plusz 3-4 hónap letelte után már csak egy évet kell várni, amikor is megjelenik a kieg, na akkor lesz kész igazán a játék! pontosabban készen volt már, mert én úgy vagyok vele, hogy alapból kiegészítővel számolnak, az alapjátékból tulajdonképpen direkte kivesznek ezt-azt, hogy majd a kiegészítőben legyen teljes a sztori és az egység-paletta. persze ez sarkítva igaz, de dio2 alapban már ugye benne voltak a kieg. karatereinek fájljai, és war3 történetvezetése is erre enged következtetni

  hm, most “veszem észre”, hogy amiről írok kb. 1,5 év múlva lesz esedékes. a francba! :\

  Reply

 • Protoss Archon

  |

  Szerintem pont ezt akarja a Blizzard. Szép lassan mindenki kiábrándul belőle. Aztán hirtelen (titokban) ott lesz a boltok polcain. 😛
  Engem nem kedvtelenít el. Minél később jön ki, annál kidolgozottabb lesz. Ha 2020-ban, akkor már euróból vesszük, talán. 😀
  Szerintem a kiadási dátum 2009 nyár vagy ősz lesz. Lehet túl optimista vagyok.

  Reply

 • Daninad000

  |

  Engem is már inkább jobban érdekel a fórum, mint a game, mert csak várjuk és várjuk és várjuk, és úgysincs sok beleszólásunk….
  Szerintem miután elcsúszik a game kiadása, nem sok embert fog már lekötni az ezzel való foglalatoskodás. Találnak más elfoglaltságot.
  Na jól van, nem akarok hülyeségeket mondani, de én is így látom, mint ahogy Zsukov, és Razorpo, Blase, Progabe, és Archon.:)

  Reply

 • Blase

  |

  #6: nekem a lelkesedés megvan csak idegesít hogy állandóan wow folyik a csapból is az sc meg le van…na értitek. Folyamatosan olyat tudunk meg amit már vagy mi kikövetkezettünk, vagy már korában elmondták burkolt formában. Én értelek titeket, ti már régebb óta várjátok mint én…de tudtátok hogy még sok idő amíg kijön,tudtátok milyen a Blizzard üzletpolitikája, hát tartsatok ki mellettük, a honlap, és Aston mellett 😀

  Reply

 • CsorvaGep

  |

  Én az őszt egy kicsit későinek tartom, viszont azt se hiszem hogy január lenne belőle. Szerintem kb a 2 éves bejelentés környékén lesz majd kész és ha már akkor tájt akkor legyen akkor is 😀 persze csúszhat de remélem nem olyan sokat…

  Reply

 • Protoss Archon

  |

  Válasz Blase #7 üzenetére:
  off: Amikor elkezdtem fórumozni, kb 90%-ban a készülő SC 2 érdekelt. Aztán megismertem néhány embert, mint Kovacsgergows, L4.ZsukoV, Kex), Daninad000, Strogg, és sokan mások (előre is bocs, akit kihagytam, ők vannak fent nálam msn-en 😛 ). Most úgy állok hozzá, hogy 70%-ban a társaság miatt, és 30%-ban a játék miatt vagyok itt. Amint kijön egy érdekesebb infó, bennem újabb “láz” alakul ki a játékkal kapcsolatban. Van hogy napokig újra és újra megnézek egy nekem tetsző gameplay videót.
  off vége
  A lényeg, én kitartok az oldal mellet, még ha éveket kell is várni a játékra. Közben azért írtam novellát pl, és azért van annyi off topicos játék a fórumon. Valahogy el kell tölteni az időt. 😀

  Reply

 • xboxman

  |

  Válasz progabe #4 üzenetére:
  teljesen igazad van! az elsö epizód mindig csak olyan hiperszuper de félbehagyott játék, valami ami nagyon jó de mégis hiányzik belöle valami!majd amikor megjön a kieg ami átalában csak egy darab, de az teljessé teszi a játékot!
  Starcraftot is mindenki alapbol broodwarra lérti és ki hallot arrol hogy w3 frozen throne nélkül? vagy a dió a LoD nélkül se igazán megszokott, valamint a WoWot is ugy használjuk hogy alapból benne értjük a BC-t is!de a blizzike így is adja ki öket, duo csomagba!persze a wow már picit más de alapjaiban ugyanaz a blizzard elv.

  szóval hiába rendelem elö majd a starcraft2öt ha ugyis kell a kiegészítö mert enélkül nemlesz az igazi, persze ez majd csak akkor fog leesni ha a kezembe lesz a kieg és összehasonlíthatom az alappal és akkor esik majd le hogy bassszus ennyi minden van amit csak a kieg adott bele ?:O

  Válasz Blase #7 üzenetére:
  amikor a starcraft2 napvilágra került akkor a wotlk-t a kutya se érdekelte, de mivel most lesz kiadva a wotlk ezért alap hogy mindenki remegve várja és mindenütt reklámozzák, majd ha a legende második része jön akkor lesz majd ne mulass neaggódj, kár hogy csak 2008elején(én hülye optimista) fog kijönni az a legenda….

  Reply

 • inkwizitor

  |

  egy biztos. ha végre kijön én már rohanok is a boltba a gyűjtői változatért 😀

  Reply

 • CsorvaGep

  |

  Válasz xboxman #10 üzenetére:
  2009-re gondoltál nem?

  Reply

 • L4.ZsukoV

  |

  Mondjuk realitás szempontjából érthető a dolog: Hisz a starcraft 2-őt mennyien is fejlesztik? 40 ember miközben a WoW-val 150-en… No comment akkor most lehet az is benne, hogy a hírektől függetlenül megpróbálják a 4.dik fajt is bele “nyomni” a sima játékba… Persze emellett még a zerg egységek nagy része is tisztázatlanok még, hogy mi lesz benne és mi nem … De azt mondom, hogy ameddig Aston nem lát el minkent a Blizzconon infokkal addig nem következtessünk le vmit 100%-ra Csodák is történhetnek 😛

  Reply

 • xboxman

  |

  Válasz CsorvaGep #12 üzenetére:
  igen télleg “2008elején” elírtam

  Reply

 • Crafty_FOX

  |

  Jó hát itt most a fentiekben sokan szépen leírták hogy már nem fogja őket érdekelni stb. Valószínűleg lesz persze egy holt időszak (sőt talán már van is) amikor már mindenki kellőképpen belefáradt a várakozásban de még nem látjuk az “alagút végét”. Aston mester addig is tartja a lelket mindenkiben amennyire tudja. Aztán ahogy kezd konkretizálódni hogy mondjuk már csak 1 hónap vagy fél rögtön visszatér majd a lelkesedésetek. A blizz is egyre több infot fog köpni és mire észbe kapunk már meg is jelenik. Azt pedig nem hiszem hogy amikor megjelenik majd sokan legyintenek hogy “eh annyit vártam rá mostmár ki se próbálom ” 😛 A holt időszak (lesz) nehéz de addig lehet foglalkozni mással és akkor nem olyan zavaró.

  #10 xboxman Csak annyit hogyha te ezek után ki tudod várni az 1 évvel sc2 re (általában érkező) kieget akkor te türelmes ember vagy 🙂 Így van abban igazad van a kiegel együtt lesz teljes ez nem kérdés de attól még simán megéri játszani az alappal is. Márcsak azért is mert a game történelméhez hozzá tartozik (wc3 ban a sima gyerekek nem hiszitek el mégcsak nem is hasonlított sok dologban a frozen throne-oshoz ) Arról nem is beszélve hogy a kiegészítő valódi kiegészítő jellegét csak akkor érzed ugye ha az eredetivel játszottál, csak akkor érzed hogy milyen hiányokat pótol az expack.
  És végül pedig bármilyen furcsa mai napig vannak akik sima wc3 at tolnak (kicsit másvilág)TFt nélkül. Van ladderük is meg minden. Csipetnyit elborult dolog (néha filoztunk rajta hogy poénbol játszthatnánk kiegnélkül mi is pár gamet) de létezik a jelenség. Aki nem hiszi nézze meg a battle netes ROC laddert 😛

  Reply

 • sise

  |

  Aston lehet még kérdéseket feltenni amit csatolnál a havi jelentéshez ? ha igen ere szeretnék választ kapni lehet e asszimilálni single playerben egy egy pályára ottani őshonos életformákat(krittereket).(ugye emléxünk a xel nagák árnyékába ott volt a kék bőrű kutyi) tehát a gene wars-os(ha van ember aki még emléxik rá) fajfejlesztés lehetséges lesz e??? Ja és jó lenne ha esetleg olvasod reagálnál rá.

  (Újszülötteknek:

  Gene Wars (PC)
  Gene Wars takes a page from some fairly obscure sci-fi strategy games like SimLife and gives us a battlefield where organic life forms, not tanks and planes, will sway the day. It seems that four galactic races, one of which is us humans, made a terrible mess of the Galaxy during one of our wacky interstellar wars. Between nukes and bio weapons, we were in danger of wiping out all life on the planets around us–but luckily for everybody, the saucer people were watching and waiting to spank us when things got out of hand. As is standard in real-time gaming these days, Gene Wars consists of base building and combat. For an added twist, players can extend their will across a planet through the use of Specialists. These nutty volunteers come in four varieties: the Engineer, who builds your structures; the Geneticist, who studies new life forms so you may reproduce them, and also heals anything that lives; the Botanist, whose job it is to gather rare seeds and plant them again at your discretion; and the Ranger, who tends your living animals, encouraging them to fight, feed, or fool around (reproduce). )

  Reply

 • Aston

  |

  Öööö… azért rajtam is látszik, hogy néhol megcsappan az érdeklődésem (sajnos). Ezeket az időszakokat kizárólag hírekkel töltöm el (ami van) + WoW. Ha lesz infó akkor jöhetnek az érdekes témák, vélemény irományok, elemzések, stb. De most így mivel nincsen semmi infó, így csak a néhol száraz és már ismert hírek publikálását tudom csinálni 🙁 .

  Mindenesetre én kitartok ez biztos, nem azért öltem 1,5 évet ebbe az oldalba, hogy csak úgy itt hagyjam, szóval aki megunja, az menjen WoW-ozni, de ne felejtse el, ha idejön, itt mindig naprakész információk fogadják.

  Reply

 • DarkTemplar

  |

  Tényleg, miért is nem fejlesztik többen a Starcraft 2-t?????

  Mért nem lehetett már eddig elkészíteni a single playert? Már 2 éve dolgozhatnának rajta, a multitól függetlenül.

  A Bnet fejlesztése mért függ az SC állapotától? Mért nem lehetett már eddig végezni vele?

  Reply

 • Aston

  |

  #19: Bassszuuuus, nem találom ki írta azt a nagyon frappáns megfogalmazást:
  Ha 1 ember 1 házat 10 év alatt épít fel, akkor talán 10 ember 1 év alatt, de az, hogy 3650 ember 1 nap alatt felépíti az nem igaz. Bizonyos dolgoknak idő kell. Ennyi.

  Reply

 • DarkTemplar

  |

  Jó de @13 írta, hogy wowot 150-en fejlesztik. SC2-t nemtom mennyien, de 100 alatt, igaz? Nyilván 200-nál többen ne fejleszzék, de 150 fejlesztő megfér egy másik hasonló játéknál, akkor itt is lehetett volna ennyi.

  Reply

 • Aston

  |

  Másik hasonló játék? Tudtommal a WoW egy MMORPG az SC2 pedig RTS. :O ?

  Reply

 • sise

  |

  walloftextwalloftextwalloftextwalloftext…..

  #18 tényleg kell külön regelni ahoz hogy át copypasteljem oda a commentet ? vagy csak automatikusan nemlép át? ez két dologbol is érdekes 1 embertelenül lusta vagyok 2 halvány lövésem nincs hogy mivolt a jelszavam csak automatikusan belép a roka……

  #19 megértetős példa: vannak emberi erőnek felemelhetetlen sulyok oszt kérded miért 100 tonnát 10000 ember simán megemel csakhogy ha az a 100tonna egy vas-szobor akkor nem fér oda10.000. ember csak 100 azok meg nem bírják el, így van ez a gonosz nagyvilágba ha 10.000. programozót felvesz a blizzard és mindenki megír benne 2 sort sose fog működni a játék pedig ugye mindenki maximum 5 perc alatt elkészül.Csak éppen összehangolni és megértetni a 10k emberrel hogy mi is a szerepe és összehangolni őket(tech hátteret biztosítani nekik/fizetést adni) aránytalanul sok idő/pénz/energia lenne.Más részről meg szaktudás is kell ám ezekhez és én géniuszomis csak ötletekkel tudna segíteni ottan ami meg lofaxtnemér nekik csak érdekességként tudok a fórumon rossz példa lenni vele.Ezt csekkolhatod is a blizz állásajánlatok között ugyanis a régen titkos új MoMOhoz hónapok óta keresnek még hozzáértő emberanyagot.

  Másrészt meg a Bnet fejlesztése meg az SC2 kapcsán jött szoba és egyszerre kell indítani a kettőt legalábbis így tervezik és ha egyszerre indul akkor nyilván egyszerre is készül.A single Player tulajdonképpen csak számítógép ellen jácott szkenário tehát előbb a tulajdonképpeni játéknak kell működnije(lásd multi) és csak azután szakítanak időt a kampány pályák párbeszédek videók elkészítésére.Vagy más oldalról nézve a dolgot elkezdenek készíteni egy játékot: csinálják a programozok a motort ami ugye a tulajdonképpeni játék gerince arra jönnek majd a skinek pályák ilyesmi és amíg ezt készítik a programozok addig a történet írok meg megcsinálják a sztorylinet párbeszédeket és utána állnak nekije gépre vinni a szinkronokat stbket..

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.