Starcraft óra – harmadik felvonás

Astonkacser . Cikkek 862

berkeleysc.jpgUgye múltkor ott tartottunk, hogy idén elindult az első Starcraft tanóra, aztán láttunk is egy összevágott videót, amivel bepillanthattunk a kulisszák mögé.

Most pedig folytatódik a leleplező sorozat, ezúttal első kézből tudok nektek információkkal szolgálni, ugyanis Kizso a héten ellátogatott a Berkeley egyetemre, hogy önmaga és részese legyen ennek az oktatásnak. Emellé tartozik még mára egy másfél órás videó is az óráról, jó szórakozást!

„They move angrily, they move fast and they buzz” (Zerg units)


“Berkeleyn jártam, Starcraft órát láttam… és oda meg vissza voltam érte. Közel két órás, forgalomban való küzdelem után értem el a UC Berkeley campusát, majd pár percnyi eltévedés után az épületet is bevettem, megcélozva a tantermet. Az inkognitómat már ott felmondhattam, amikor beléptem az előadóba, ugyanis én voltam az egyetlen nőnemű élőlény (annyira kocka légkör volt, hogy még a vécésnéni is férfiból volt). Először meg is kérdezték, hogy ugyan nem tévedtem-e el, majd miután biztosítottam őket, hogy nem, és őket keresem, még furcsábban néztek rám, mint előtte. Szerencsére nem kellett sokáig feszengenem a többségében ferdeszemű kocka népség előtt (éljenek a koreaiak), ugyanis megérkezett az előadó, egy bizonyos Alan Feng és társa, akinek a nevét természetesen nem írtam le és elkezdődött az óra.

Magáról az óráról és tartalmáról ha akarnék se tudnék sokat mondani, mert ugyebár én nem starcraftozom (fujj, szégyellem is magam), de ettől függetlenül nagyon élvezetes és kötetlen előadásnak voltam a részese, amit még noob szemmel is hasznosnak találtam. Az óra fő témája a különböző unitok és használatuk volt, ezeket az infókat mindenféle youtube-os videókkal fűszerezték, amik egyből megadták az óra alaphangulatát (hujjogás, tapsvihar, úúúzás és áááázás volt a minimum). Az ifjú kadétok kívülről fújták a különböző egységek tulajdonságait, armorjait, ésatöbbi ésatöbbi, élmény volt hallgatni. A videók kapcsán különböző viták alakultak ki a diákok között, aminek a témája természetesen a stratégia és az egységek felhasználása köré koncentrálódott. Meglepően sok értelmes hozzászólás született 2 óra alatt. Nagyon reménykedtem, hogy nem alacsonyodunk le icanhascheezburger szintre, és szerencsére ez nem is történt meg. Huhh. Abszolút emlékezetes pillanat volt még félidő körül, amikor az előttem lévő diákok egyikének hirtelen nem ugrott be az egyik egység kinézete, mire közelben ülő társa elmutogatta neki, viszonylag nagy sikerrel. Legalábbis a tapsból ítélve nagy sikere volt, nekem feltétlenül tetszett.

Alapvetően szerintem megérte araszolnom két órát autópályán csúcsforgalomban, majd pedig utána begyűjtenem egy 75 dolláros parkolójegy bírságot, mert részt vehettem egy ilyen órán, amit melegen ajánlok mindenkinek, aki a közeljövőben Kaliforniában akarna tanulni. Jópofa volt, vicces, érdekes és megfelelően kocka, pont amilyet mindenki elképzel magának. Szóval megérte, abszolút betekintő kedvcsináló volt. A végén még starcraftozni is elkezdek.”


Comments (2)

  • L4.ZsukoV

    |

    Ez a groteszk iromány nagyon jó lett! Kizso nagy valószínűséggel egy javíthatatlan optimista! 🙂

    Reply

  • K4E

    |

    áááá de mennék 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.