Búúúúús panda

inkwizitor . Hírek 3435

Sajnos rossz hírt kell közölnöm azokkal akik normál verziót rendeltek Magyrországról ugyanis a CD Galaxis honlapján írják, hogy:

„A játék normál változatának hazai kiadása normál DVD tokban jelenik meg, nem papírdobozos változat.”

Ez természetesen minden itthon kapható normál kiadásra vonatkozik!

Frissítés: Egy kép is érkezett Gromtól az FS!-en keresztül (kösziii)

351gvbm


inkwizitor

Hát hol is kezdjem:P fanatikus starcraft rajongó vagtyok de mindent szeretek ami blizzardal kapcsolatos imádok rajzolni és olvasni a stacraft könyveket...

Comments (176)

  • 84Noname

    |

    Válasz Bandris #146 üzenetére:
    Nem az a kérdés h mi lenne neki a jó magyar név, hanem hogy mér kell egy nevet lefordítani, ha ez csak a név megerőszakolásával megy?

    Reply

  • h143570

    |

    Ha tippelnem kellene pont az eggyik forint gyengulesi szakaszban kellet fizettnie a kiadonak a Blizzardnak. Mivel mar 1szer modositottak az arron, igy nem mertek ezzel meg1szer probalkozni. Visszont akkor maradt a minoseg rontas. Mivel kis hazankban szinte minden termekhez kotelezoen kell magyar leirast adni, igy nem sok esely volt arra, hogy ne tartsak szem elott a profutjukat.

    Szerencsere, ugytunik, hogy legalabb a gyujtoi kiadas meguszta a dolgot.

    Reply

  • Bandris

    |

    Válasz 84Noname #151 üzenetére:
    Hidd el, azzal én sem értek egyet, hogy a szoftver angol, és a dobozon magyarítják a neveket.

    Viszont mi el szeretnénk készíteni a teljes magyarítást. Két változat lesz: eredeti, illetve magyar nevekkel.

    A Void Ray, Baneling (és a legtöbb egységnév) beszédes név, nem véletlenül adták nekik a készítők. Ezeknek angolul jelentéstartalma van. Az egy dolog, hogy te ezt érted, de a németesek nem. A beszédes neveket fordítani kell.
    (Pl. az Elveszett gyerekek városának főszereplője magyarul Morzsa, nem pedig Miette. Pedig nagyon hangzatos név.)
    Ebből a megközelítésből: ki milyen magyar nevet adna Void Raynek, Banelingnek?

    Reply

  • 666xxx666

    |

    Én borotva kiadásra fizettem be, abban ott lesz minden a ami a CE-ben, a pendrive-on kívül 🙂

    Reply

  • Szabolcs85

    |

    Válasz Bandris #153 üzenetére:

    Csak ez a teljes magyar fordítás legyen VÁLASZTHATÓ a menűben… Hogy angolul vagy magyarul szeretném-e hallani és olvasni a dolgokat.

    Reply

  • Szabolcs85

    |

    Válasz Nate #143 üzenetére:

    Kiváncsiak leszünk, mit válaszolnak… …ha válaszolnak egyáltalán…

    Reply

  • BoneDragoon

    |

    Biztos hogy nem 🙂

    a vásárlók félrevezetése (információhiány folytán ugye) meg a kereskedés legalja amit el lehet képzelni, sok eredeti játékot vettem eddig, de ez lesz az utolsó itthon, sajnálatos hogy ez egyáltalán megtörténik

    Reply

  • Vincze01

    |

    Igazából aztsem teljesen értem hogy a Blizz miért adja el így újonan a játékot…
    Azt megértem h 6 évvel ezelőtt mikor vettem az sc1-et akkor így adták, gondolom újonan annak is volt rendes doboza (sry hogyha nem 🙂 )
    De ez valamilyen szinten a Blizzt is minősíti…

    Reply

  • Rokalesocipo

    |

    Jó lenne valami magyarázat mostmár a hazai forgalmazótól, hogy mi miért így fapadosan kapjuk.

    Reply

  • FanTom

    |

    Akit tényleg fájdalmasan érint, hogy nem papírtokos és fénymásolt fekete fehér kézikönyvet kap annak ajánlom a Fogyasztóvédelmi főfelügyeleten való panasztételt. Ha nyer az illető visszakapja a termék árát és ott marad a cd key. (hiszen ki venné azt el utólag már? 😀 )
    Én kivárok vagy két hónapot még mire lemegy felére az ára, addig .. ja nem írom mert kickban téma lenne 😀

    Reply

  • Xevi

    |

    Válasz JSaN #99 üzenetére:
    Tökre igazad van.Zavvi.com rendelés leadva.CDG rendelésemet holnap töröltetem a fenébe.Nekem ilyen űrsugár verzió nem kell ennyiért.
    Én még ahhoz az „öreg” réteghez tartozom, akinek számít mit kap a pénzéért.Persze tök hasznos meg gyors a digi vásárlás is, de én pl egyáltalán nem szeretem.Majd talán a fiam már ezt fogja használni, de nekem még igényem van arra, hogy a kezemben tarthassam a színes sc füzetet és az igényesen elkészített papírtokot.Ha már a Blizz ennyit vesződött vele.Értitek remélem mit akarok mondani.

    Reply

  • szabgyul92

    |

    Válasz FanTom #160 üzenetére:
    És mégis mit kellene nekik írni, nem vagyok ilyenben jártas:D?
    Biztosíthatlak h 2 hónap múlva egy ezrest nem fog csökkenni az ára.

    Reply

  • Nate

    |

    Válasz FanTom #160 üzenetére:

    Nem lenne rossz ötlet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság felé történő panasztétel abban az esetben, ha a bolt nem tett volna a csomagolás eltérő mivoltára való egyértelmű utalást. De mivel ez megtörtént nem igazán lehet a „fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról” szóló törvényre hivatkozni. Nyilván ezt szerették volna elkerülni, azért a boltoknak is van háta amit szeretnének jogilag védve tudni. Nincsen ezzel semmi probléma, a tájékoztatás korrekt, időben közzé lett téve, mindenki tudja miről van szó.

    Tehát lényegében amiről te beszélsz az egyáltalán nem járható út. Az meg különösen eltévelyedés a részedről, hogy egy szerzői jogi mű (jelen esetben a Starcraft 2 játékszoftver) esetében azok után is tudod érvényesíteni a jogaidat, hogy a terméket felbontottad és használatba vetted.

    Ne haragudj, de ezen az alapon a megtekintett filmet vissza lehetne vinni, és visszakérni az árát, de ugyanez a példa jó a könyvekre is, amit az elolvasása után visszaviszel, és szintén visszakéred az ellenértékét. Természetesen ha hibás a termék onnantól sok lehetősége van a vásárlónak, de a hibás jelző arra sem húzható rá, hogy a külföldi csomagolás, és a magyar forgalmazó általi csomagolás eltérő.

    Biztos van épkézláb magyarázat arra, hogy miért is tér el a játék csomagolása, ezért is írtam levelet a forgalmazónak, mint ahogy azt már korábban említettem. Arra még senki sem gondolt, hogy a Blizzard miatt történt? Pedig akár hiszitek akár nem, ez is lehetséges.

    Reply

  • Depyangel

    |

    Válasz Nate #163 üzenetére:
    Majd megkérhetlek, hogy tájékoztass minket miért történt ez? Ha kapsz választ. 🙂

    Reply

  • Aradebil

    |

    próbáltam kiguglizni a magyar forgalmazót,de sehogy sem sikerül…ötlet? dio2t ntec adta ki,de nem elérhető már a weboldaluk

    Reply

  • Aradebil

    |

    köszi!

    Reply

  • FanTom

    |

    szabgyul92 :Utána kellene olvasni a lehetőségeknek, de ha téged a előzetes megrendelésig nem értesítenek levélben legalább, akkor élhetsz polgári jogaiddal és panaszt tehetsz a nem megfelelő minőségű termékért amit a nyakadba sóztak.
    Érdemes lenne szerintem mindenkinek utána járni milyen jogai vannak ilyen esetben /és sok más vásárlással/termékkel kapcsolatos problémáknál/.

    Nate: Jól látod a dolgot de nem teljesen pontos amit írtál. Ha te átveszed a csomagot a futártól akkor az még külön be is van csomagolva legalább egy barna papírba. Nem is látod mi van benne de te átveszed. Amikor kibontod a külső barna csomagolást akkor látod hogy hopsza ez nem is papírdobozos csomagolás. E-mailben kellene értesíteni minden megrendelőt és rákérdezni, hogy így is fenntartja e a megrendelési szándékát. Lapozz utána ha nem hiszed el.

    Amiben nem vagyok biztos, hogyha a külső csomagolást nem is teszed szóvá de a fekete fehér kézikönyvet igen akkor pedig már felbontottad a csomagolást és tiéd a kulcs. Ha mondjuk megveszel egy kv főzőt és az nem is működik, előtte ki kellett hogy nyissad a dobozt és igenis érvényesíthetsz fogy. védői panaszt.

    Az egy másik dolog hogy senki nem fog szólni hivatalos szerveknél a DVD tokért és azért hogy milyen silány minőséget kapott a magyar.

    Hogy két hónap múlva nem lesz olcsóbb? Hmm.. Most a CD galaxisnál 13 490 Ft kedvezménnyel a játék. emlékeztess 2 hónap múlva, hogy magyar boltban megnézzük van-e már olcsóbb. Szvsz találni fogunk. (bár igaz, hogy nem lesz fele ennyi, de lesznek megunt játékosok akiktől át lehet venni majd.

    szerk:
    Köszi, hogy beböktétek a forgalmazó címét,
    http://www.bsc.hu/views/webshop/details.aspx?sq=4&fndtxt=&prodid=3348542228788

    Pc Starcraft 2 HU
    Azonosító: 3348542228788
    Gyártó:Vivendi
    Jelleg1:Szoftver
    Jelleg2:Játékprogram
    Jelleg3:PC
    Cikkszám: 22878
    Garancia módja: Nincsen
    Garancia ideje: Nincs

    Azért utána lehetne kérdezni fogyisoknál, hogy tényleg lehet e olyan terméket forgalmazni amire nincs garancia?

    akit jobban érdekel a téma, olvasson itt:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9081367

    Reply

  • Nate

    |

    Válasz FanTom #169 üzenetére:

    Nem mentem bele mélyen a részletekbe, bár vannak tanult ismereteim a fogyasztóvédelmi, és szerzői jogi kérdésekről, azért mégsem nevezném magam e terület nagy tudorának, de hidd el utánaolvastam, persze mindenre nem fogok kitérni, egyrészt nem feladatom (és nem is biztos, hogy tökéletes lenne az okfejtésem; utalva a mondat elejére), másrészt ez egy Starcraft 2 játékkal kapcsolatos oldal, nem pedig egy jogi fórum.

    Amit a csomagátvételről írsz az megállja a helyét, azzal azért kiegészíteném, hogy az átvett csomagot felbonthatod a futár előtt, ellenőrizve a doboz tartalmát, a futárnak kötelessége ezt megvárni, és együttműködni, ha te úgy véled, mondjuk a doboz súlyából, vagy netán a sérüléséből, hogy nem az van a dobozban, vagy nem úgy, és nem abban a formában, ahogyan azt te elvárod.

    A garancia kérdése azért egy játékszoftver esetében egészen más, csapjál fel pár magyar nyelvű kézikönyvet, és lapozz a végére, szokott egy olyan fejezet lenni, hogy: Korlátozott Garancia.

    Azt hiszem írok levelet a CD Galaxis Kft.-nek is, bizonyára rendelkeznek információval a forgalmazó jóvoltából.

    Ha kapok válaszokat, akkor azokat természetesen megosztom. A hangsúly a „ha” szón van, de meglátjuk, vannak jó tapasztalataim ilyen téren.

    Reply

  • Vincze01

    |

    Igazából annyit lehet csak csinálni h ellehet küldeni a forgalmazót a ….. anyjába, és kész.

    Nem állította senki h milyen csomagolásban adják, ezek után nem vertek át, tehát nem lehet egy szavunk sem.

    Ez csak a magyar forgalmazót minősíti, hogy képes volt így csinálni.
    Mindemellett még fenntartom azt a véleményem h a Blizzt is minősíti, hogy így eladják a játékot magyarországnak.

    Reply

  • WalterODim

    |

    Válasz szabgyul92 #172 üzenetére:

    „Forgalmazó: BSC” – szvsz ez is űrsugár edition.

    Reply

  • Alg

    |

    Válasz Vincze01 #171 üzenetére:

    Meg lehet rendelni külföldről, ma én is eldöntöttem, ha egy héttel később jön nekem nem olyan hatalmas gond, és legalább nem ennek a +!%” bandának a zsebét tömöm…

    Reply

  • nagi

    |

    Részemről mint (máshol) sajtós írtam egy diplomatikus levelet a blizz press címére… bár választ nem várok. Ha mégis jön, majd szólok.

    Reply

  • FanTom

    |

    Nate: Akkor már ketten vagyunk eme porondon valamennyire rutinosnak mondhatók. Várom a visszajelzéseket remélem lesz foganatja, és ha az SC2-nél már nem is lesz változás, talán a kiegészítőknél illetve az elkövetkező játékoknál már nem egy silányabb minőséget adnak a magyar vásárlóknak egy olyan országban ahol amúgy is alacsony a vásárlási ráta főleg programok/játékok tekintetében.Ennyivel legalább kellene ösztönözni a vásárlást.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.