A Terran tényleg Imba

Promie Motz . VOD 1825

Most nem fejtem ki, hogy miért, mert a meccs nem rossz egyébként, nem akarom Spoilerezni, de hát ez már nevetséges. A meccs BratOK vs. Socke (TvP), nagyágyúk csatája.





Nem szoktam amiatt hangoskodni, hogy mennyire Imba a Terran, de kb a játék negyedétől kezdve a Protossnak gazdasági előnye van, a felétől kezdve pedig néha nagyon combosan elhúz az income-ja. A Protoss szerintem a direkt countereit hozza a Terran bio-nak, talán a végére több volt a marauder, és még egy-két Immortal jól nézett volna ki, de a Ghostok miatt nem hiszem, hogy működött volna. És ahhoz képest, mekkora előnyben volt a Protoss, láttuk, mi lett a vége a meccsnek, olyan 4 perccel a vége előtt a T nagyon csúnyán meg is nyert egy nagy csatát, akkor azt hitem, ott vége is. Jó, szép bevétele volt a P-nek, így még onnan talpra állt, de akkor is, ekkora hátrányból nem hiszem el, hogy a másik 2 faj tudta volna magát tartani. De az, hogy a Planetery Fortress milyen ól elbánik egy sereggel, főleg ha javítják, és a sok kis terran mókás dolog, az ezt a meccset eredményezte.

Jó, nem azt mondom, kezelhetetlen a helyzet, és teljes káosz van a játékban, kis egyenlőtlenségek miatt kaptam fel a vizet, de mint látszik, nem lesz elég, ha csak a tankot és a bc-t nerfeli a Blizz, ahogy azt tervezi.


Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (89)

  • Maledict

    |

    Én már a béta óta mondom, hogy egy imba easyrace a Terran. Nem véletlenül nem vettem meg a játékot sem. Ahányszor én felcsesztem magam rajtuk, inkább úgy döntöttem, hogy nem is veszem meg, amíg helyre nem áll az egyensúly. Nem fogok azért fizetni, hogy utána szívinfarktust kapjak. 😀

    Reply

  • SCudera16

    |

    Én rohadtul nem értek egyet a cikkel Terran egyáltalán nem imba !! Kis ész kell és meglehet állítani simán

    Reply

  • Demotivator

    |

    Először is: – SPOILER nem a terran nyert

    – a cikkíró úgy elmíti a 4 perccel a vége előtti terran csatanyerést, mintha annak a játékszabályok
    ismereténebn nem lett volna szabad bekövetkeznie, mintha terran nem is nyerhetne csatát protoss ellen

    – hiába van a protossnak háromszor annyi munkása, ha csak ugyanannyi minerálról termel

    – a meccsből is lehetett látni, hogy a colossus a Planetary Fortress hatőkörén kívülről is tudja zúzni az
    épületet, a munkásokat pedig stormmal lehet elintézni – hogy ez most nem sikerült, annak az az oka,
    hogy a fortressen kívül ott van a terran egész serege is

    – a terran a folyamatos dropokkal maradt benn a játékban ilyen sokáig, a protoss ezügyben nem
    erőltette meg magát, sem dropokkal, sem azok elhárításával (volt hogy 1-2 marauder volt az összes
    erő, amit a terran ledobott, mégis képes volt 2-3 épületet kiszedni, mire leszerelték őket)

    Reply

  • 3dward

    |

    Sc1-ben is ugyan ez volt, droppolgatásokkal szét lehet zilálni az ellenfelet.

    Reply

  • Brundle

    |

    Válasz Demotivator #3 üzenetére:
    Egyetértek, de tudod mindig könnyebb sírni.. Amúgy nemrég néztem egy lant élőben netről, a Hd és Husky is közvetítette, ott az első 4 helyen P végzett.Pedig voltak ott nagy T nevek.A végén már szinte csak PvP meccset lehetett nézni..
    A másik fontos dolog, hogy a legtöbben nem is játszunk olyan szinten hogy a fajok közti különbség döntsön,ez csak nagyon magas szintű játéknál jelentkezhet.

    Reply

  • sweeping

    |

    Na most tegyük tisztába a dolgokat.
    Vannak imba részek a terránnál ez tény, és ezzel természetesen szembe szálnak a terrán fanok, és azt mondják hogy minden rendben van.
    Az is tény hogy a reaper imba ezért is növelték a gyártási időt, ezzel is sokan vitatkoznak. De ezt én úgy mondom hogy egyik irányba se vagyok elfogult. A siege tank is az, nagy mennyiségben PDD használata miatt kb feltörhetetlen.

    Na de most akkor térjünk a lényegre a marauderre, szerintem a marauder nem imba. Egyetlen egy probléma van, mégpedig a medivac. Túl gyorsan tölti vissza az egységek életét, és erről beszéltem is egy egész skilles terrannal. Mondta is hogy majd lehet indít ilyen témát a hivatalos fórumon.
    Marauderekkel nem lenne gond, csak a stim után túl gyorsan töltődik vissza az életük és stimmel pedig rettentő jól lehet microzni

    Szóval egy minimális medivac nerfe lenne csak szükség maximum.

    Válasz Maledict #1 üzenetére:
    Egyáltalán nem olyan drasztikus a helyzet mint amilyennek beállítod. Pici balansz problémák még vannak és 1 év múlva is lesznek. De ezek közel se annyira vészesek, és nem teszik tönkre a játékélményt

    A gamehez meg annyit, hogy nekem nagyon tetszett 🙂

    Reply

  • Kamfor

    |

    Azért nevetséges ez az OP, meg imba dolog, mert egy olyan VOD „mutatja” be ami 4 részből áll és 40 perces game:D:D:D:D kibaszott nagy imba dolog 40 perc alatt legyőzni egy Protoss-t. Taps a szerkesztőnek, és a frappáns címadás is nagy hatást gyakorol az olvasókra.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Kamfor #7 üzenetére:
    Az a baj, hogy a te szótáradban, és még sok más embernél is az imba szó azzal egyenlő hogy lehetetlen megverni!
    De ez egyáltalán nincs így! Csak azt jelenti hogy van egy kis balansz probléma, ez akár egy hangyányi balansz problémát is jelenthet. Ami egyáltalán nem sorsdöntő, és mindkét félnek megvan az esélye a győzelemre.
    Csak az egyik még is egy kicsikével esélyesebb. Amúgy is ez egy új játék, és teljesen érthető hogy még vannak itt ott csiszolni való balansz problémák

    Most jelenleg a terrant kell kicsit csiszolni, ezért is nerfelik a reapert a tankot meg a bc-t és még a későbbiekben kitudja mit. Anno roachra is mindenki azt mondta hogy teljesen rendbe van, azóta meg akkora nerfet kapott hogy ihajj. Sírtak is miatta rendesen (béta időszakról beszélek)
    De egyáltalán nem lett gyenge! Helyesen cselekedett a blizzard

    Reply

  • OverMarshall

    |

    Érdekes ,h sokan arról beszélnek ,h Terran nem imba és ,h csak sírnak a noobok!
    Ha valaki végignézi a meccset azért feltűnik ,h a Terran végig azaz 4x percig csak tier 1-es egységekkel játszik ami azért elég vicces.A proti hoz mindent.Tier 3-akat amik sok időbe kerülnek és sok pénzbe.Épületfüggők.A terrannak csak pár barrack-ra van szüksége meg egy starportra.Ennyi.
    A másik a ghost EMP.Ez mindíg felhúz.A pajzsot is leveszi meg az energy-t is.Kész.
    Platina top 10-be vagyok és tudom ,h közel sem játszom olyan jól de szerintem az imba ha egy 40percig tartó meccset tier 1 unitok uralnak.

    Reply

  • Tokman

    |

    Válasz sweeping #6 üzenetére:
    Sweepingel részben egyet értek, siege tank nagy mennyiségbe tényleg feltörhetetlen.
    Reaper nerfel én is egyet értek. Medivacot szerintem hagyni kéne elég gyorsan kifogy energyből legalábbis nálam az szokott lenni. Arról meg nem tehetek terranként, hogy zerg játékosok nagy része olyan sötét mint az éjszaka nem techel időben nem rakja le az összes tech épületet és nem scoutolnak. Tisztelet a kivételnek!
    Protossal igen is el lehet verni Terrant ne mondja már nekem senki se hogy zealot+ immortal nem állít meg akármennyi maraudert mikro ide vagy oda, meg tessék High Templart hozni!
    Aki meg azon nyafog hogy le EMPzik a templarjait megjegyzem feedbacknek nagyobb a range mint az EMP-nek.

    Reply

  • edgR

    |

    Válasz OverMarshall #9 üzenetére:
    egyet ertek. viszont 4perccel a vege elott azt sem gondoltam, hogy a protoss vissza tud jonni a meccsbe, nem hogy nyerni fog.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Tokman #10 üzenetére:
    Nem kötekedés kép, de az emp területre hat egyszerre több templart is könnyű hatástalanítani, továbbá a jobb terránok ki is focusolják, akár pl snipeal. Szóval szerintem a ht-t igen könnyen ki lehet iktatni
    Ht-val meg egyszerre csak egy ghostot tudsz hatástalanítani, ami amúgy teljesen normális.

    Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy imba a terrán. Csak közel se annyira egyszerű a porotossok helyzete 🙂
    A lényeg az, hogy ha valami imba akkor idővel úgy is nerfet kap, a jelenlegi helyzet pedig teljes mértékben elviselhető 🙂

    Reply

  • Demotivator

    |

    Válasz OverMarshall #9 üzenetére:
    A marauder nem tier 1 egység, ahogy a ghost és a medivac és a viking sem…

    Reply

  • protos_drone

    |

    Válasz Demotivator #13 üzenetére:
    A marauder tier 1 egység, pont ugyanúgy ahogy a stalker is

    Szerintem droppolgatás ide vagy oda, ugyanilyen expelőnyben fordított esetben a T egyszerűen begyalogolt volna a front-dooron. Amúgy meg, ha összehaonlítjuk, hogy a T mennyi dps-t tud droppolni meg a P mennyit, rögtön beáll azok szája, akik a P-t hibáztatják, hogy miért is nem droppol.

    A lényeg, hogy valamit kellene változtatni a T bio-n. A medievac-nerf jó ötletnek tűnik, ghost idegesítő, de ha szétszórod az immorálokat meg a templarjaidat, akkor annyira nem vészes.

    Reply

  • NightSlash

    |

    Azért látszik, hogy a terran playerek itt is tolják a /cry-t hogy nem is imba a terran, hát ember nézd már meg ezt a vodot meg az összes többit, multkor is volt kirakva egy PvT (igaz ott a P nyert, de nem ez a lényeg), ott mass marázott a terran, a P meg majd megszakadt storm, colossus, zealot, sentry, stalker komboval alig birta fogni…

    Nálatok oriási probléma van a dolgok felfogásával, hogy ha csak azt tudjátok írni, hogy a terran nem imba (KB eddig egy indokot sem láttam, hogy miért nem lenne imba PvT-ben a T…lehet írni tesék azért van a chat)…pedig AZ. Ezt a hivatalos forumokon is elismerik, SŐT, még a pro terran playerek is belátják. ENNYI.
    Nem tudom miért meritek azt állítani, hogy a terran kicsit sem imbalanced a többi fajjal szemben. Hihetetlen hogy kb 2 Unit type megfog 5 másik unit tipust. Itt kezdődik a probléma.

    Tegyük fel, hogy a P ugyanolyan tierben gyártja a unitokat mint a P, T hozza a a marinokat, P hozza a zelákat, eddig oké, aztán kijön a medivac stimpack, és már hiába hozod a zelákat, stalkereket, mindenképp kell STORM. Storm nélkül a P nem tud nyerni, na már most azért egy van egy kis árkülönbség a medivac – marauder-marine és a protoss tier 1 / templar egységeknél. Persze a T erre egyből kihozza a ghostokat és probléma megszünt.

    Én a legtöbb gameben azt látom hogy a szerencsétlen P kidolgozza a belét is, a T meg csak rohangál ide oda ugy hogy szartol sem kell félnie. Egyszer nem láttam kb azt, hogy a P attackol elöször rá a terranra.

    És ezt ugy mondom, hogy én Z player vagyok, nekem különösebben nem jelent gondot a T megfogása..
    Ghostot meg fel sem tudom fogni kb, hogy lehet ilyen EMP-t belerakni a gamebe, ha csak egy kicsit is elgondolkodik rajta az ember, hogy egy emp levesz annyi shieldet mint amennyi a P unitok élete…hááát kicsit viccesnek tartom, főleg hogy az energy-t is viszi. Erre is az lesz a counter hogy csináljon szerencsétlen P mindenböl kétszer annyit és gebedjen meg hogy megtudja fogni a stimpack >>> A >>ölök combot? -.-”

    Persze azt én sem állítom, hogy ég és föld a különbség a fajok között, mert simán meg lehet fogni a T-t is, a gond csak az, hogy nem mindegy mennyit izzad az egyik player a másikhoz képest -.-

    Reply

  • Damnosaurus

    |

    Azért valami szintet képviseljünk már kérem…

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Ilyen szinten ez már ügyességi játék nem igazán stratégia, és a terran nagyon ügyes volt, ezért bírta sokáig, A protoss pedig – a sok megjegyzés ellenére, hogy a terran imba – általában hozza ezeket a gameket.

    Reply

  • brave

    |

    Néhány adat:

    europe 1v1 top 30 (Blizzardos adat): 16 terran, top 10: 5 terran (holt verseny 7. helyezésnél 2 terran, amit egynek veszek). Jelenleg az első, az 1 protoss játékos, akit 2 terran követ. A rang lista folyamat változik (ennek oka, hogy a rangsorolás alapja a játszott meccsek száma és eredménye, nem pedig verseny alapú), pl. tegnap előtt 18 terran volt a 30-ból és a 31. is terran volt az első 10 -ben pedig ha jól emlékszemem 6 terran volt és az első helyezett is változott már mióta nyilvánosságra hozták a ranglistát a terran és protoss között cserélődve….erre lehet mondani hogy javulás de korábban szintén kevesebb terran volt mint tegnap előtt, tehát a lényeg: nagy átlagban a top játékosok 50-60%-át teszik ki a terran játékosok.

    forrás: http://eu.battle.net/sc2/en/blog/554903

    Erre lehet persze mondani, lehetséges, hogy európai sajátosság.
    Világ ranglista 1v1 top 30: 16 terran player, melyből az első 2 terran, a 3. protoss. Ezen a ranglistán a változás kevésbé sűrű, ugyanis itt már jó ideje a svéd morrow vezeti a palettát, és az első 5-6 is játékos állandó (A rage mastert is beleértve:P). Valószínű hogy ez annak tudható be, hogy itt a nagyobb versenyeken elért eredmények alapján rangsorolják a játékosokat.

    forrás: http://www.gosugamers.net/starcraft2/rankings

    Nah de jó, a világ fele koreából áll az sc világában és a legprofibb játékosok is arányaikban ott élnek többen, mi van ott?
    Korea 1v1 top 30: 14 terran, 9 protoss, 7 zerg játékos. Az első 3: protoss, zerg, terran. Itt még akár teljesülhetne is a balansz, ha csak az első 3-at néznénk, de a folytatás kb úgynézki hogy egy raklap terran, pár zergel elvétve és a végén jön a protoss.

    forrás: http://www.gosugamers.net/starcraft2/news/12936-korea-shows-a-shift

    Azt hiszem ezek a számok többet érnek minden egyéb egység-balansz elemzésnél hogyha arról beszélünk, hogy a terran imba e vagy nem. Mindenki döntse el maga, bár szerintem eléggé egyértelmű.

    Reply

  • Kalcifer

    |

    Igen van ebben igazság.
    A protoss army bonyolult kombinációval tud csak válaszolni az egyszerű MMM-re. De a Terran játékos tényleg skill-es volt és a droppokkal rúgott még bele az ellenfélbe, amúgy már elvesztette a game-t.
    Amúgy megnéznék egy Zerg-Terrant. Ugyanilyen helyzetben.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Tokman #10 üzenetére:

    Igen..és melyik mennyibe kerül, mennyi épületet kell hozzá letenned, mennyi a gyártási ideje? Ugye csak poénkodsz az immortal sereggel, amikor egy EMP elég hogy pajzsa se legyen a nagy részének…és akkor hű de oda a kétszer annyiba kerülő PROTOS egység! A zeal sem ér semmit a fejlesztései nélkül..közel sem ér a marauder-ekhez! 10+20 DMG alapból..és egy 50/50-be kerülő tech lab kell hozzá..és maga az egység is olcsó..és helyet is alig foglal suppli tekintetében…! Igenis vicc, tech 2-3-as protos egységek jók a tech 1-es terran egységek ellen?! Hát..ez nálam minden, csak nem jó balance! (Platinum liga 12) Mielőtt valaki kifejtené, hogy amiatt húzom a szám, mert noob vagyok

    Reply

  • kol1

    |

    Ez a cikk egy kicsit túlzás.. Beszél itt mindenki h terran az op ezért és azért.. Lehet, hogy az csak, hogy aki itt kommentel nem e miatt fog veszteni egy adott meccsben, mert nemhinném, h itt vannak világszinvonalú playerek és az a nagyon kicsi inbalance, ha jelen is van semmiben nemfogja befolyásolni a játékot, amíg nem a teljesen topban játszik az ember, mert minden minden fajt simán lehet verni tökéletes játékkal lehet op nem op.. Sztem aki e miatt sír menjen és nyomojon még pár ezer gamet abban a diamond ligában, mert ha annak tűnik messze van a toptól

    Reply

  • SZM

    |

    Tökre easy a terra végül is csak 2 fronton kellett droppolnia valamint stimpackkal és emp vel mikroznia fél órán keresztül 😀
    A meccs első 10 perce elég gyenge sztem de a maradék ütős.

    Reply

  • Damnosaurus

    |

    Válasz Einstein #20 üzenetére:
    :DDDDD

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Valahogy éreztem mikor még meg sem jelent a játék, hogy ebből a liga dologból előbb utóbb mindenki egszisztenciális kérdést fog csinálni ezért direkt kerülöm a liga említését. attól hogy valaki nem top ligás még láthat dolgokat főleg replayon keresztül ahol nem ő játszott.

    Válasz Einstein #20 üzenetére:
    Annyival megvédeném a terrant hogy valójában nagyjából ugyanannyi fajta egységet használtak: marine, maruder, medivac, viking, ghost VS zealot stalker, templar, colossus

    Reply

  • Kanri

    |

    LOL! 30 perces game, nemis a terran nyer, és IMBA! BratOK kurvajól játszott, mindent beleadott, amit lehetett, 3 helyről támadott egyszerre, használt ghostot, nem is keveset, P elbaszta stormokat (nem beszélve, hogy számtalanszor befejezhette volna hamarabb a játékot), ÉS MÉG ígyis nyer!!! Sztem elírtad, mert P imba a videó alapján, nem a T! De nem imba a P, csak easy, A + storm (esetleg feedback), t-hez meg kicsit komolyabb unitcontrol kell, nem beszélve arról, hogy ha nem vagy agressziv t-vel (ami a p-re és z-re nem igaz), akkor baszhatod, mert macroval megver a p és a z is.

    Szal a videóból nekem az jött le, hogy ha a P olyan szinten lett volna tudásban, mint a T, akkor nem fél óra alatt nyer, hanem 10 perc. 🙂 Szal nerfelni kell a t-t még, mert 30 percig bírja húzni (úgy, hogy folyamatosan támad), és az sok!!! Rohanó világban élünk baz, 10 perces gamek kellenek, de véletlen se nyerjen a T, mert akkor már imba, ha egyet is nyer 10-ből.

    megyj.: ha Zokni rakott volna az expekhez 3-4 templart + 3-4 stalkert, akkor máris szart sem értek volna bratok dropjai, így hamarabb lemoshatta volna őt elölről 🙂

    Reply

  • m3ss

    |

    TL-en volt egy erdekes elemzes PvT-rol, valemelyest egyet is ertek vele. nem igazan a bioballal van a gond, hanem inkabb a vikingekkel
    bizonyos vikingszam folott a P bukta teljesen a legifolenyt, es gyakorlatilag csak gateway unitokat meg immortalokat tud gyartani ezert eleg egysiku a PvT
    viking lelovi colossust, voidrayt. meg a phoenixeket is ha a bioball folott all nagy range miatt..ezert kb csak templar utvonal jarhato..
    es a terran hihetetlen olcson es nagyon gyorsan tud vikingeket venni (reactor pl)
    es annyira mobil ez a viking MMM sereg, hogy kb feleslegesse valik a mech P ellen

    amugy szerintetek nem hasznaljak tul keveset az auto repairt? sztem ha elkezdik azt abusolni jo jatekosok nagyon durva lesz, 4 auto repaires scv vikingek/medavac/bansheek/mech korul iszonyat eros, sztem siman egyik legkevesbe hasznalt terran feature

    sztem esetleg egy viking range csokkentes, esetleg thor vs armored repulo dmg noveles nem tenne rosszat a jateknak
    thor-t hasznal vki egyaltalan? magicbox ota kb Z ellen is jobb az MM + turret

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Crafty_FOX #25 üzenetére:

    És mennyi épület kell ezekhez, és mennyibe kerülnek az épületek, és az egységek…fejlesztések?! És mennyi ideig tart mire elkészülnek?:) Fajta tekintetében…igazad van…na de azért…szerintem nem hogy a lóláb lóg ki, de….az egész ló is kiesik lassan oO

    Reply

  • Promie Motz

    |

    az imba, ahogy valaki eflhívta rá a figyelmet, nem a legyőzhetetlen szinonímája, hanem azt jelenti, hogy nincs egyensúlyban a többihez képest, kilóg a sorból.
    és igen, itt úgy jöttek köbö a dolgok, hogy marine emdiavec, erre a protoss már hoz stalker zel és templar
    templar ellen ghost, ghost ellen colo, colo ellen viking, és még valamikor a közepétől plusszban elkezdte fosni a maraudert, mert az végül is minden protoss földi ellen jó.
    Nem legyőzhetetlen a Terran, nem azt mondom, picit balansz probléma van, ezt le is írtam. Pici. De azt majd javítani kell.
    Válasz Apathy #29 üzenetére:
    Te véletlenül az „én” Apathy-m vagy? 😀

    Reply

  • Bahama

    |

    Elég kezdő vagyok, szóval mondjátok meg ha nincs igazam, de én az alábbiakat vettem észre.

    A T végig előnyben volt fejlesztésben. Amor, weapon egyaránt. (T 1-3 >< P 0-0-1) A végére sikerült kb egálba hoznia. Én hiányoltam a P-től a sentryket. Nem ártott volna 1-1 guardian shield, plusz forcefieldek. A P sokkal hamarabb fenn volt levegőben, de átengedte a légteret. Pedig ha csak néhány phoenixel megfogja a droppokat. Az 1. vikinget 15. percnél láttam. A kommentátor is említette, hogy a 80 harvester P részről visszafogta az army nagyságát. Amíg a T nem hozta a ki a maraudereket egálban voltak. Arra nem volt már válasza a P-nek. Pluszba még a vikingek sem ütköztek semmi ellenállásba. Ha engeded a T-nek hogy 8-10 medivaccel a feje fölött jöjjön. Azzal már tényleg nem nagyon lehet mit csinálni, főleg ha csak 100 supply-d van seregre.

    Reply

  • Rufa

    |

    Szerintem rengetegen szubjektív alapokon ítélitek meg a kérdést, mindig a saját kis meccseitek alapján, példákat hozva, hogy a P az imba, sőt nem is … „a zerg hűűű az teljesen OP mert volt olyan meccsem…” általában mind ezen a véleményen vagytok, saját tapasztalat alapján beszélnek a silveresek és akár a platinások is.
    Az is jellemző hogy az összes vod után, jön a külön fika hogy a P „ezt” rontotta el és még nyert is, ezért a Terran nem lehet imba… (mellékesen megjegyzem hogy videót megnézve könnyebben ugat mindenki mit kellett volna csinálni, de ott abban a szituban azzal az ellenféllel 90%-uk elvérzett volna a T ellen, nem 30 perc alatt)
    Nos szerintem közel mindenki számára egyértelmű hogy az IMBA, és OP kifejezés nem arra utal hogy a T-t ne lenne lehetetlen megverni, hiszen akkor nem lenne senki T ellen mondjuk Zerg. Helyesen szólt az egyik cikkben az a Hozzászóló aki azt mondta, hogy azonos szintű játékosok ellen a T mindig győz, Ez olyan mintha hipotetikusan magad ellen játszanál. Tudnál-e számodra nehezen Counterelhető Terran/Z/P taktikát felállítani? És ha tudnád is fogni, 10-ből hányszor, melyik faj taktikája vdhetetlen többször?
    Nem véletlenek Idra -talán az egyik legjobb zerg- rage-i, néha megértem, főleg az ominózus meccsen amikor, ultrákkal nyomult egész meccsen, és broodlordokkal nyert a legvégén,A „világ legrosszabb játékosával” szemben..(no persze arra is jött a fika, hogy miért nem broodozott előbb, nos szerintem taktika volt. végig groundolni és mikor már nincs kitermelhető food, broodolni, mikor az ellen groundra számít). Állítólag nem Z pálya volt, de létezik konkrétan nem T-s pálya is, vagy olyan ami csak a Z-nek kedvez,vagy ez csak vigasztaló duma,T részről?
    Nos nem véletlen Dimagáról szoló pletykák hogy T-zni fog zergről… mint ahogy a T létszám fölénye Pro szinten

    Szerintem Objektívan kéne vizsgálni a dolgokat, hiszen minden egyén tud példákkal dobálózni, unikumot, esetleg kitalációt felhozni saját maga igazolására… A legjobb objektív információ forrás a statisztika, a Győzelem-vereség statisztika,user-faj stat., szigorúan top 100 ból. hiszen kik is mernék legjobban fajukat (nos itt egyedül ők fikázhatnának) és kiknek van meg az APM mennyiség és tudás, skill ahhoz hogy fajukkal az élvonalra törjenek, ha nem ők, és nekik:)…
    ” Válasz brave #18 üzenetére:”
    Nos talán itt a legjobb forrás és mégis mindenki szeme átfut fölötte, mert csak számok, és ” a sztorim, kommentem úgy is fontosabb, mint elolvasni”
    A terran IMBA, ezt mutatja a statisztika, és a blizz frissítése, Idra rage-ei. És itt nem egy mecset kell nézni,és mondani: „HA ezt csináltad volna,nyertél VOLNA”, hanem az eddigi összes meccset egyszerre plusz a Pro gamerek véleményét… nem pedig a miénket!
    Edit: Nos egy ideje már ért bennem, azért fogtam csokorba, pár kommentemet ami esetleg máshova való lett volna…
    Edit2: Továbbá az hogy melyik egységen kéne változtatni, azt a terran taktika nyerési statisztikáiból és ugyancsak Pro gémerek elmondásai alapján kell összeállítani,és nem itt kitárgyalni mert itt sajnos egy-két értelmes ötleten kívül csak a káoszt és egymás sértegetését olasom… sajnos..

    Reply

  • MCdoglesz

    |

    hat en ehez anyit tok hozzatenni h.

    nem a terran az imba hanem a marauder…
    es akik az emp miatt sirnak… azok gameltek sc1 et??? ot is volt… es igen leszedte ott is a energy d de ott meg az oszes shielded is

    sztem 1x uen szedjek ki a marat, me most olyan mint az sc1 es goon csak nincs shieldje(csak ott a 1-t-a-click bol kimaradt a t)
    mind2 ot massoltad akk nyertel, kiveve ha 1-2 dolgot hoztak.

    mondjuk az is nagy poen h. mindenki sir h. igy ugy nemlehet megfogni az mmm t, viszont mar a beta vege ota 1x se lattam vna h. vki csak azzal nyerjen 😛
    es igenis ha nem terran vagy akk dolgozd ki a beled ahoz h. megfogd, mive mar mi a lelkunket is kidolgoztuk sc1 be.

    a masik kedvencem a thor 😀
    nagy eros allatnak van beallitva, meg h. isten meg minden
    de ha 1 secre magara marad akar 1 csoport drone is kinyirja
    kiraly kis unit, de irdatlan fos is… 1 dolog ellen jo, ami a muta

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Válasz MCdoglesz #33 üzenetére:
    a thor az egyik legdrágább terran egység. ha képes vagy magára hagyni, meg is érdemled, hogy egy drone leszedje.
    Az emp most a ghost-nál van, egy eleve jól használható egységnél, ez is számít. Én zergként nagyon ideges tudok lenni, amikor egyszer csak az infestorokon csatan. Csak a ghost energy nélkül is elég jó egység, jól sebez, a templarok összeolvadnak, az infestorok meg meghalnak, mert még életük is kevés van.

    Reply

  • Sly

    |

    Szerintem direkt csinálták imba-ra a terrant, hogy a sok noob aki most lát Starcraftot először, a kampány után terrannál maradva sikerélményt szerezzen.
    Melyik másik faj tud fele annyi munkással ugyanolyan bevételt produkálni mint a többi, köszönhetően a MULE-oknak? Melyik tud bárhova scannelni anélkül hogy oda kéne vinnie a saját sok gázba kerülő detektor egységét? Melyik tud a Planetary Fortressel durva splash damaget bevinni úgy, hogy egy halom SCV-vel közbe javítani is tudja, mellesleg +2 armor upgradet is fejleszthet az épületeknek? Melyik tud egy halom siege tankkal agyonlőni bármilyen sereget tök messziről, de azért még a levegőben is dominálni köszönhetően az imba vikingeknek? Melyik tudja az összes egységét vagy healelni vagy javítani bármikor? Melyik másik faj tudja AOE-vel elintézni egy egész sereg pajzsát + energyjét egyszerre?
    Nehogy már ne legyen imba a terran. Nem elég bizonyíték hogy a top30-ban több mint 50% terran a 33% helyett?

    Reply

  • Al-Bundy

    |

    Balansz nem nem = a helyezésekkel 😀 és ha top 30ban 100% toss lenne?

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Nem akartam szóba hozni a zerget de ha már megtettétek hozzáfűzném hogy ha valami most imba lefele az a zerg. Érdekes módon ez amolyan nyílt titok mégsem nagyon sietnek a dolog változtatásán. Ez a protoss terran dolog meg inkább olyan kérdésese még.

    Reply

  • Sly

    |

    Hát szerintem meg a helyezések tükrözik legjobban a balanszt. A legjobb playerek által játszott több ezer game kimeneteléből felállított ranglista, egyértelmű, hogy ha valamelyik fajból itt több van mint a többiből, akkor azzal valamivel könnyebb nyerni.

    Reply

  • Isaac

    |

    De jó újra kezdődik az egész

    Reply

  • Rufa

    |

    Válasz Al-Bundy #36 üzenetére:
    Valóban a balansz nem „=” egyenlő a helyezésekkel, de a helyezéseket,és a faj-user statisztikát a Balance szabja meg. egy gyengébb képességű, (mondjuk kevesebb APMel rendelkező) játékos így nem feltétlenül veszít, egy jobb,tapasztaltabb játékossal szemben, mert adott unitokkal többet tud kihozni a gémből, ebből jön az hogy ezt a fajt szívesebben játszák, és Profik körében ahol a nyerés a lényeg,és még annyi APM sem kell hozzá, pláne nem fog mennyiségben alul maradni a T-k száma… hiszen egy imba „easy race”-ből a profi többet tud kihozni mint egy „hard race”-ből azonos szinten.
    jelen esetben ha top 30 P 100% lenne az azt jelentené hogy a blizz olyan nefret adna a P-nek hogy attól koldulna..
    ISaac: kizárólag azért szólaltam meg mert nagyon bántott amiket itt olvastam, mint T-fan mind Z-fan részről… És nem újra kezdődik, hanem még mindig folytatódik, egészen addig amíg ellehet mondani hogy nagy százalékban védhető minden faj közel minden taktikája

    Reply

  • lokids

    |

    Én még mindíg azt mondom 2 dolog kéne csak. EMP fejleszés: 100/100 90 sec.
    Mara -10 hp, de a shild fejlesztéssel visszakapná. Ennyi. 😛

    Reply

  • Isaac

    |

    Válasz lokids #41 üzenetére:
    LOL milyen shild? Az csak a marine-nek add 10 hp-t a marának ahhoz semmi köze nincs

    Reply

  • Lich King

    |

    hat az. en is voltam a betaban es zerggel kezdtem alig tudtam oszseszedni 10 wint, utana kiprobaltam a terrant es siman megvolt a 10 win. protossal is probalkoztam de inkabb 2v2ben.

    Reply

  • 84Noname

    |

    Szerintem is gondok vannak a terrával…szerintem a tvp és a tvz is nekik hajol. Az a gondom vele, hogy oké, hogy a terra dolgozik, droppol 2 helyen stb. De milyen hatékonysággal… 1-2 medivacos harassokkat kell a nagy ütközetek melett betolni harassolni és minusz egy protoss nex vagy bukod az összes probot. A stormot egyszerűen be se tudod vinni, mert bestimmelve iszonyat gyorsan elhúzzák őket. Eleve jó ha van 2 stormod, mert a ht-id fele kapja az emp-t. Az ember azt hinné, hogy majd stormdroppokkal meg iylenekkel el lehet evickélni, de egyszerűen nincs kapacitásod rá, mert a védekezés lefogja minden gétedből a warpot. Egy jó harass meg egyébként se ér semmit, mert a terra lehív 8 mule-t és többet szed egy expből, mint te 2-ből.

    Reply

  • spani

    |

    Sztem a terrannal 2 alapvetö gon lesz még az 1.1 után: 1, a stimpekes mara – sztem elég nagy a hpja, elég nagyot üt és elég hamar jön ahoz hogy a stimpeket el lehessen venni töle 2. a viking és a 9es range- elég olcso hogy massolni lehessen és könnyen kiszed a range miatt minden légi egységet még a tier3asokat is, arrol nemis beszélve hogy harassolni is lehet vele böven (pár db könnyen kiszed 1 colossust mi zergel min 3-4 corruptort kell hozni ugyanerre a feladatra amivel nem tudsz utána leszálni)

    Reply

  • BoneHeart

    |

    És a Zerggel mi van? Kb 2-3x annyi erőfeszitésbe és microba kerül neki ugyanazt a hatást elérnie mint a terrannak vagy protossnak… t1-ben kiszopja, semmi anti airje nincs.
    Ha normálisan fel akarnál upgradelni egy egységet (pl roach), akkor lair, burrow, roach upgradek… mire ez kész begyaláznak, banelingnél szintén. Burrow Lairhez kötve? na ne.
    Én ugyérzem nagyon messze van még az a balance.

    Reply

  • brave

    |

    Válasz BoneHeart #46 üzenetére:
    Ezeket mind mind balansz céljából alakították így a beta-ban:)
    Beta-ban: 1 helyet foglalt a roach, 2 armorja volt a képességei nem kerültek fejlesztésekbe stb….de egyébként igazad van, sztem is buffolhatnának a zergen mert elég gyengusz:(

    Reply

  • sweeping

    |

    Terran
    tier 1,5: marauder
    tier 2: ghost
    tier 2,5: medivac

    Protoss:
    tier 1: zealot
    tier 1,5 stalker, sentry
    tier 2,5 colo, ht

    Miért is sír a protossok szája? (Aki nem tudná én is az vagyok, és ahogy fentebb említettem tényleg vannak kisebb balansz problémák, de aminek egyesek beállítják a helyzetet az már röhejes.)

    Terrán kb ugyan ott volt tierben ahol a protoss
    Tier 1,5 mara a tier 1 zea és 1,5 stalker ellen
    tier 2 ghost a tier 2,5 ht ellen és minden egyéb unit ellen a pajzslevétel miatt
    tier 2,5 viking a tier 2,5 colo ellen továbbá tier 2,5 medivackok.

    Nem tudom miért van mindenki csak a maránál van leragadva… Amikor volt ghost medivac viking…
    Tierben kb ugyan ott voltak, de már komolyan mondom saját magatokat spannoljátok fel ezzel, hogy a terra márpedig egy imba szar.
    De ez nincs így! Közel se ennyire súlyos a helyzet!

    Reply

  • mikroman

    |

    Jó kis meccs volt, meg terran tényleg szépen droppolgatott, de picit terran tényleg könnyebb fajnak tűnik. Hoz egy rakat mardauert és marinet egy kis medievaccal, a protoss meg max akkor tudja fogni ha hoz templart is vagy erős colossus fedezetet. CSak a colossus mintha jóval drágább egység lenne, a templar stormja aktív skillenk tűnik nem olyan medievac jellegű öntevékenykedő fajta. Zerg se lenne egyszerűbb. infestor és esetleg pár ultralisk nélkül fogható az MMM zerggel?

    Valahol középtájt volt pár kocogó verseny. Tényleg most a terran gyalogság benyom egy kis doppingot, aztán elkocog simán a charge zelotok elöl és még arra is van ideje, hogy szépen kilőjje mindet? Ejnye. Na nemá’! 🙂
    Mardauer szép és jó, csak szerintem a stimpack nem kellene neki. Drogosnak ott vannak a marinék. A nehézfiúk ne lőjjék magukat ennyi élet mellett.

    Reply

  • Tresh

    |

    Nagyon jó meccs volt, nagyon jól szórakoztam. Annak ellenére hogy nem ő győzött, szerintem a terran zseniálisan játszott. Nagyon tetszett még az is hogy nem erőltették a felfelé tekelést, hanem rengeteg t1-t2 szintű egységgel irtották egymást briliáns módon! Köszi, ilyen jöhet még!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.