HayprO (Z) vs Adelscott (P)

Promie Motz . Hírek 1661

HayprO (Z) vs Adelscott (P) egy nagyszerű meccsekben, több magyarázat nem kell. BO3. remélem, jó sorrendben 🙂




Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (53)

  • senki

    |

    Válasz Einstein #50 üzenetére:

    Te tényleg nagyon pihent vagy srác…
    A zerg folyamatosan tolni fogja ellened a 6 poolt mi??
    1 pálya van jelenleg, amin ez talán lehetséges a feljáró szélessége és a rövid táv miatt, ez pedig a Stepples of War. A többi mapon pedig noob vagy, ha nem fogod meg.

    Különben is 6 pool, all-in cheese… Tudod, hogy mi marad a zergnek, ha ezzel kezd? Játsszál azzal a fajjal és megtudod, hogy honnan is kell szedned a nyersanyagot, hogy helyregyere.

    Elhangzott itt még néhány sületlenség, azaz a zerg minek expel, meg ne csodálkozzon, ha lerusholják a voidok… Szerintetek a sok ling honnan lesz, vagy gáz a megfelelő mennyiségű counterhez?? 100/50 a hydra, mivel a void ellen a muta gyalázat. Legalább kell belőle 2 db+a queen, (ugye ez mind a bázison állva, mert erről szól a játék, hogy a bázison állnak a zerg egységek…) hogy eredményes legyek a void ellen. -de ki az az agyalágyult, aki elindul 1 voiddal. :))- Erre a toss hoz 2 db zelát és legyalul. Ha van véletlenül 1-2 spine crawm (ezt toss ellen kötelező lerakni), akkor hoz hozzá még 2 sentryt, meg még 3 zelát és csókoltam. A time boost miatt simán legyárt ennyit 2 gateből is. Azzal meg senki ne jöjjön, hogy mennyi épület kell hozzá, mert pontosan annyi „tech”, mint a zergnek, csak a zerg nem tud warpolni és mass kihozni semmit, ha nincs legalább 2 hatcheryje. Aki meg sima viodot tol, az megérdemli, hogy beüssék, mindegy milyen fajjal van az ellen.

    A másik csúnya dolog: scoutolok rendesen, első overlord beáldozva, hogy legalább lássak 2,5 percet a bázisán eddig tart legyártani nagyjából az első stalkert, vagy cannont. Ha forge jött le, akkor lehet cannon push, vagy fal és levegőre, de áruljátok el, hogy a pékbe tudok innentől kezdve bejutni a protoss bázisra early game?? Nagyjából sehogy, vagy overseer, amihez ugye lair – 150/100+50/100 és noobabb játékosnál mehet a changeling.
    Ráadásul ez csak a sündisznózókra igaz, akik bázison belül tolják az ipart.

    Van még harmadik is: mennyi ling kell egy zela elpusztításához? min. 3-4, ez függ a lingek/zela bénázásától, vagy a faltól. azaz 6 poolnál maradt 3-2 lingem az első hullámban, amit meg kell fogni+ jön kettő valahol félúton. Jaj, de nagy feladat. Beáldozol 4 dolgozót és letolod a lingeket+leraksz egy biztonsági pylont a másik mellé, Így is bőven eco előnyben vagy még mindig, de közben jönnek ugye boostolva kifelé a zeláid… Aztán nem kell mást csinálnod, mint beíratni az ellenfeleddel a gg-t, mert counter zela rushra mész rá. Esélye sincs megfogni, tehát nagyon noob a zerg, ha ráhajt 6 poolra egy bizonyos szint felett. A zela értelmes countere a hidra is lehetne, de nem kis mikróval jár, míg a toss otthon kattintgat és gyárt, mert attackkal küldte a zelákat, addig a zerg move+klikk+stop+mov+klikk+stop. Lehet még ling előfal is, vagy rámegy roachra, akkor meg annyi a hidrának, vagy jóval kevesebbet hoz ki belőle a kevés márvány miatt. Ugye a zerg dolgozót sem tud kihozni, ha seregre kell gyúrnia, mert folyamatosan tolják……….

    Mindezeket dia aljáról jelentem zergként, ahol nem a terránok miatt fáj a fejem, mert arra ott a bana+sling+muta+infestor, hanem a toss imba miatt. Vagy nem tud mikrózni egy kicsit sem a toss, vagy győz zerg ellen. Ennyi a történet. Ja és játszottam mindhárom fajjal, csak a zerget szeretem, meg az 1-ben is azzal toltam.
    Alig várom már a nerfet rájuk, hogy a warból ne tudjanak már annyira gyorsan olyan sokat lehozni, illetve annyi zelát kihozni early game, amivel eltapossák a zerget. :)) Ismétlem, ezzel a nerfel nem gg-t iratnak zerg ellen, hanem a zerget teszik egy kicsit „biztonságosabbá” earlyben.
    (nem sikerült túl összeszedettre, de azért megpróbáltam kitérni mindenre, amit szerettem volna megosztani veletek) 🙂

    Várok már egy olyan guidet, ami megmutatja, hogy mit lehet használni hatásosan toss ellen zergként. (roach push csak akkor működik, ha nem scoutol a toss, amit felejtsünk el)

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz senki #51 üzenetére:

    A zerg egy 6+poolnál 250 mineralt költ az első egységekig..és ehhez 89 sec kell! A protos 350-et, és 123 másodperc mire kész az első zeal! Na…ha neked több mint fél perc nem elég hogy odaérj a lingekkel..akkor…nem én vagyok a béna..! És..ezek csak a steril építési idők, nincs benne, hogy a fal miatt én rohangálok a main, és a feljáró közt, és az sem, hogy a 350 mellé én 50-ért probe-kat is gyártok, különben a évekbe telne, mire összeszedik 5en! És…az hogy 4 probe-t feláldozok..igen..addig nem szedegetek..és ha tudnál microzni a zerglingellek…a közeledbe sem érnének..mert a zegling gyorsabb mindkét egységnél! Úgyhogy..ezt a 6+poolt kicsit gyakorold még, mert bizony ha jól csinálják, 80%-ban nem lehet megfogni, vagy nagyon nagy veszteségek árán! Főleg az új patch óta!
    És a voidnak meg elég pár légvédelni, hogy ne tudjon charging-olni! pölö az első expet 2 perccel később teszed le,..és addig bevéded magad! Játszom én is mindegyik fajjal..a zergekkel ott a baj, hogy igenis mindenki előbb expel, mint ahogy kéne! Majd..tudj expelni, és meg is tudd magad simán védeni..tier 2-3as egységek ellen 😀 ! Win gombot nem szeretnél a képernyő közepére?!

    Reply

  • senki

    |

    Válasz Einstein #52 üzenetére:
    Te tényleg nem tudod, hogy miről írsz vagy csak bele a vakvilágba?
    Számolj utána mégegyszer, hogy mennyit is hoz le a zerg és mennyiből…
    Szóval nyitásnak ugye egy spawning 200, majd utána 3(*2) ling, ami 3*50, azaz összesen 350 mineral. (láttál te már 2 linggel játékot nyerni-e?)
    A build time-ról: 1 ling 24 sec (fogadjuk el, hogy ezt csak egyszer számolom) 1’05” a spawning (-1 drone, ami kiesik a termelésből ugyebár, de ezt ne forszírozzuk). Protossnál 30″ a pylon 1’05” a gw (termelésedből 1 esik ki időlegesen, de az ugye vissza is megy szedni egyből, nem üldögel a „messzi távolban”, select b e klikk shift klikk a kristályra), majd 33″/2-vel a boost miatt egy zela kihozása. Összegezve a zerg kész az indulásra 1’27” plusz ~8 sec. (nincs most kedvem kiszámolgatni) a kiesett drone miatt. Közben a toss kész, hogy fogadja félkész zelával 1’44”. Szóval, akkor hol van az a bizonyos fél perc, amit emlegettél?????? Steples of Waron, ahol lehet 6 poolozni egyedül az átérés kb. 11-12 másodperc. Mindenhol máshol ennél lényegesen több.
    Az okoskodásodról ennyit.

    „ha tudnál mikrózni…” XDXDXD
    Persze, mert a ling az távolról odab@x, de jó nagyot. :)))) Mire megfordulsz velük, addigra a zea és a dolgozó rég leveri, mint vak a poharat… Ha nagyon lassú vagy és nem jön ki zelád, mire beérek a dolgozóidhoz, akkor garantálom, hogy reszelő neked, de ebben az esetben zerg más taktikával is véged…

    Milyen légvédelemre gondolsz, ami simán leszedi? Ugye nem a sporára? XDXD Nagyon bénának kell lenned, ha egy spore megállít, vagy ‘neadjisten le is szed. Az semmi mására nem jó, csak hogy egy ideig védje a lomha overlordokat, meg a dolgozókat a phoenx harrastól és láthassam a DT-t, amint szépen sorban szedi szét az épületeimet. XD Persze te ezt is jobban tudod. 😉

    Szívesen játszanék ellened akármelyik pályán protossal, te pedig zerg és 6 poolozol, az írásod alapján… 😉

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.