JulyZerg vs Augustwerra, bátran, magyarul

Promie Motz . VOD 1402

Brave, új ember a magyar kommentátorok sorában, ezzel az első próba VOD-jával „tört be a piacra”. 🙂 A meccs  jó, FantaPrime-JulyZerg (Z) és AugustWeRRa (T) játszik egymással, koreai pro-k, és bár JulyZerg még csinál pár mikro hibát, így még lehet, a betanuló fázisból származik a replay, de érdemes megnézni, mert vannak benne jó dolgok, és még ettől nem válik lefutottá a menet.
A Videó kicsit halk, ezért Brave elnézést kér, tud a problémáról, legközelebb ezt orvosolja, viszont örömmel fogad más, építő jellegű kritikát.




Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (41)

  • Kalcifer

    |

    Tudom, hogy nem mindenkinek van szuper masinája, igazság szerint nekem sincs, és csak Erdonnál tudunk Vodolni, de látszik, hogy a grafika nagyon le van butítva és ez rontja az élményt.
    Ha sikerülne valahogy megoldani azt, hogy jobb grafikával fusson a vod, akkor tök jó 😀

    Reply

  • ististi

    |

    Válasz Kalcifer #1 üzenetére:
    egyetértek 😀 de amúgy jó kommentátor+jó meccs=jó vod 😀

    Reply

  • ulysses

    |

    Egyetlen bajom volt: halk volt a VOD, még maximálisra tekert hangerő mellett is, a következő legyen hangosabb légyszíves! Egyébként nagyon jó volt, a meccs is érdekes volt és a jó volt a kommentár, várom a további VOD-okat.

    Reply

  • brave

    |

    Válasz Kalcifer #1 üzenetére:
    Hát hja, elég kaksiatomerőmű gépem van. A hang pedig azért volt halk, mert amikor bedugtam a mikimet, alapértelmezett hangerőn volt (legalacsonyabb) ami nem túl táp.

    Reply

  • trakesz

    |

    sztem a vod nagyon jó!
    akinek a hangerővel baja van annak tudom ajánlani a potméter nevű tekerentyűt a hangszóró körül
    a grafikáról meg annyit, hogy egy focimeccs sem attól lesz izgalmas hogy fullhd-ben 200Hz-es tv-n nézed…
    gratula Brave-nek! várom a következőket!

    Reply

  • Warbull

    |

    Hát nem tudom de az utolso két mecs ami fenvan az oldalon mind zerg vereség a jo kis mmm beadja és nem op a dolog hát mutassatok már pár zerg gyözelmet is aki leáz már 1 terrant köszi elöre is.

    Reply

  • puebla90

    |

    Jaja Brave szerintem baromi jó ahoz képest, hogy próba vod szerintem nagyon állat nekem személy szerint a
    magyarok közül ez jön be a legjobban el tudnák még halgatni pár ilyet.
    És mi lesz még ha már bele is jösz. 😀
    Így tovább. Grat

    Reply

  • triazz

    |

    Uhh, Julyzerg volt a kedvenc broodwarosom!!

    Reply

  • Rufa

    |

    JulyZerg annyira pro hogy sosem ( inkább nagyon ritkán) láttam deríteni SC2-es vodokban… helyesbítek: lingel próbál deríteni, amikor már ált. kész a fal

    Számomra ez a meccs kiábrándító volt… bár már régebben láttam..
    220-as apm… majdnem dupla income, sem elég hogy megfogja a 170 apm-es T-t (persze az apm income nem minden…egyesek szerint meg pont az..)

    Másrészről a kommentár nagyon tetszett, a technikai minőség másodlagos. Grat!

    Reply

  • nrvn

    |

    Válasz Rufa #9 üzenetére:
    Még nem néztem meg a vod-ot, ám abban a 220-as apm-ben annyi a felesleg, hogy csak na… még a 170-ben is akad felesleg, ám arra már bátrabban mondom, hogy java részt hasznos apm mint a 220-ra. Hogy ez kit mennyire zavar a játékban már másodlagos és egyéni probléma.

    Reply

  • puebla90

    |

    Azért Julyzrtet én nem csesztetném szerintem át kell szoknia gondoljatok bele, aki zerg játékos az tudja
    pöppet más a helyzet mint a terránál még makró szinten is plusz a zergeknek nagyon bezavart a queen larva spawn újítás is. De más a muta micro nem lehet stackelni ezért teljesen más a muta alkalmazása mint régebben.
    plusz ugy vettem észre julyzergnek elég jó a zergling mikrója is csak az a baj hoy a banelingeket is igy használja
    és hajlamos néha egyszerre bekeríteni velük az ellent minthogy a zerglingeket golyófogóként használná és
    úgy küldené a banelingeket nem is beszélve arról hogy a defiler dark swarmja a legtöbb terra elleni taktika alapja
    volt főleg tank ellen csak úgy használták.
    És egy vérbeli BW-s prot én nem hibáztatok azért mert reflexből úgy játszik mint ahogy eddig a bw-ben
    Ott ez a 220 apm eléggé sokat ért és szerintem most hogy fullra átált a kettőre csak idő kérdése lesz,
    és sztem megint baromi jó lesz.

    Reply

  • Desy

    |

    azt csak én nem értem hogy miért kell elmondani azt amit látunk? oké hogy arról is kell beszélni, de ne csak arról.
    most mindenki elkezdett vodokat gyártani, és mind ugyan olyan. :S

    Reply

  • sLk

    |

    Köszi a vod- ot nekem nagyon bejött, jó meccs volt.
    Persze az angol vod-okból is azért megértek dolgokat, de mégis csak az anyanyelvünkön hallani a legjobb, szinte mindent. Személy szerint nagyon örülök, hogy egyre több magyar vod keszül. Lehet azért mert még nagyon kezdő vagyok, de nekem ami tetszik a vod-okban az ehhez hasonló kis trükkök ismertetése mint pl ez a split-telés ( ha nem helyesen írtam volna elnézést 😀 ) meg ez a muta-s thor-os dolog.
    Ami egy kicsit zavaró volt az a pár kisseb „szleng” kifejezés volt, mar pl a kezdésnél a „csapassuk”.
    Még egyszer köszi a vod-ot, és sok sikert a továbbiakban.

    Válasz Desy üzenetére:
    Persze érthető hogy valakiket ez zavar vagy nem kezdő játékos, mert neki az teljesen egyértelmű amit lát, de szerintem ha már hozzászólsz valamihez pozitívan tedd és írd le, hogy szerinted mitől lenne jobb a vod, mi hiányzik belőle, te mit szeretnél benne pluszban hallani.

    Reply

  • Eyesis

    |

    jó volt a vod, jó a komment, jó a meccs… várom a következőket 🙂

    (amúgy tényleg lehetne ultra grafikás, és normális hangerő, de így is jó 🙂 )

    Reply

  • Rufa

    |

    Válasz nrvn #10 üzenetére:
    Háát a hasznos hasztalan kattokat nehéz megállapítani, ha bizonyos arányát nézzük, akkor a 220 ban több hasznos katt van… de igazából az a kérdés hogy mi hasznos és mi nem? a játék közbeni 4hive-s 220 és 1-2 bázisos 170-es vagy a játék eleji 5 munkásos 220 (mert az is hasznos)…
    de a magasabb APM, kiegyenlített játékban (pl. PvZ) nagy esélyjel a győztest jelöli…Míg TvZ-ben ez korántsem igaz.Azt hiszem ehhez nem fér kétség..
    Válasz puebla90 #11 üzenetére: Nem csesztetem, de azt hiszem minden tanítóbácsi azt mondja hogy deríteni arany, erre idejön a világ legjobb muta-mikrósa és „eredeztető” után lingekkel próbál scoutolni,aztán megy roachra vakon… Ezt az át kell szokni dolgot úgy mondod, mintha a scout sem lenne alap a BW.ben… Az való igaz,a muta itt nem érvényesül úgy mint ott..
    Válasz Desy #12 üzenetére:
    Ne haragudj, de ha te mindet ugyan olyannak látod az a te szűklátókörűségedet bizonyítja.. DE csinálj (szerinted) jobbat, ha gondolod és mutasd be hogy (szerinted) milyen a nem unalmas vod!

    Reply

  • Sogron

    |

    Észrevételeim:
    – lehet, hogy egyszerre csak 8*3 egységet tud megjeleníteni alul a kijelző, de lehet lapozni ám benne.
    – nem véletlen volt annyira túltelített ám az az expoja July-nak, oda mentek vissza a dolgozói a lenyomott expóiról.
    – „a zergnél minden light” egyébként sem igaz, de annál a jelenetnél, amit mutattál sem az, csak a muta és zergling volt light, a banelingnek nincs armor típusa, egyszerű biological, és már jöttek az armored roach-ok és az armored infestorok is.
    – ha kevered, h melyik fajnak mi az épülete a gázra, akkor nyugodtan mondd helyettük, hogy „az első gázt 14-en húzta fel/szerezte meg”, vagy „már elkészült a második gáza”, nekem legalábbis így kevésbé zavaró, mint le”refineri”-zni az extractort.
    – a Hatcheryk azért voltak mind külön binden, mert tizenéve SC1ezeik a srác, és ott úgy kellett; hiába aranyegeres a srác, attól még át kell szoknia
    – a „szaturált”-ságot nyugodtan hívd telítettségnek, a drone/probe/SCV-t pedig, szintén az elcseszhetetlenség miatt, dolgozóknak. „Ez a bázis túltelített dolgozókban”, ha már úgyis azoknak készíted a VoD-odat, akik a nyelv miatt nem tudják nézni a tucatnyi idegenajkú kommentátort, akkor legyél tényleg magyar. Nyilván egység és épület neveket nem kell fordigatni, de a szakzsargon nagy része elmondható magyarul is.

    Az egyik legösszetettebb nyelvtanrendszerrel és egyik leggazdagabb szinonímacsokorral rendelkezünk, használd őket bátran, itt van két cikk ösztönzésnek:
    – egy vers Gyimóthy Gábortól ’84-ből:
    http://beszoltam.hu/gyimothy-gabor-nyelvlecke/
    – ez pedig kommentár nélkül:
    http://hell.blog.hu/2007/02/13/alljunk_meg_egy_szora_b_szni_ige

    Már írták előttem, de ráerősítenék én is arra, hogy a kommentár nem attól lesz jó, hogy elmondod, amit látni lehet annyiból is, ha az ember letölti a repet és megnézi maga, hanem próbálj a lehetőségekről, taktikákról, ok-okozatokról beszélni.
    Még két hibád: egyrészt ne egy hangszínnel beszéld végig a meccset, ne érts félre, nem trillázni, vagy affektálni kell, de ha egy-egy nagyobb harcnál legalább kicsit izgalomba jönne a hangod, felgyorsulnál, és elmondanád, h miről szól a csata, min múlik, kinek milyen volt benne a microja, stb., akkor nem lenne ilyen egyhangú és lehangoló az egész. Másik pedig, hogy próbálj egész mondatokban beszélni, fejezd be a mondatokat, amiket elkezdtél.

    Hogy jót is mondjak, nem idegesítő a hangod, nem vagy beszédhibás, jól kezelted a térképet, és ami nagyon ritka a kommentátoroknál, aktívan lapozgattál a production és income lapok között, merthogy ez a két legfontosabb dolog, amit szeret nézni az ember, mikor nem tudja mi az állás.

    Bár arányaiban lecseszésnek minősülhet a hozzászólásom, de valójában bátorítás, kezeld úgy kérlek.

    Hajrá!

    Reply

  • spani

    |

    Hello, sziasztok. Szertnék megkérdezzni 1 hozzáértő ember arrol, hogy lehet beállitani a frapsot normálisan mert nekem csak 2,5 pecet vesz fel 1be és utána ujrakezdi pedig szeretnék csinálni 1 probavodot énis 🙂

    Reply

  • Zenorbi

    |

    Válasz spani #17 üzenetére:
    Nem lehet, mivel a fraps alacsony tömörítést használ, mert ha jobban tömörítene, esélyed nem lenne folyamatos felvételre.

    Reply

  • Zenorbi

    |

    A videónál nekem csak annyi kritikám lenne, hogy a kodek amit használtál, az nagyon „ugrál”, lehet látni álló képnél, hogy pontosan hol vannak a keyframe-ek. Javaslom, hogy inkább h.264-es tömörítést használj, youtube is azt ajánlja, meg nagyon szép képet is ad. A másik, hogy a grafika maradhat alacsonyon, csak a textúrát egy kicsit szerintem próbáld meg fentebb húzni, mert ugyan shader adná az igazi részletességet, de a textúra annyit nem vesz a teljesítményből, mint amennyivel szebb képet ad. A beszédben annyi, hogy próbáld meg beleélni magad a játékba, emrt nagyon olyan „unott” hangod van. Jó, nem azt mondom, hogy legyél HuskyStarcraft, mert az időnként kicsit dúrva, de nagyobb élettel.

    Végezetül pedig gratula a videóhoz.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz spani #17 üzenetére:

    A FRAPS nem ingyenes program! Amennyiben nem „regisztrált” változatod van, automatikusan meg fogja szakítani a felvételt,minden egyes alkalommal! Hivatalos oldalon nem szeretném ezt ennél jobban kifejteni, remélem így már érthető…és tudni fogod mi a megoldás!
    Kisebb gépigényű program a Hypercam, és talán valamivel okosabb program is mint az előbb említett! Tud tömörített változatot is felvenni, amennyiben ehhez elég jó a géped, így rengeteg helyet spórolsz meg, a VEGAS-ban való akadástól is meg tudod kímélni magad! Mégsem 10-20 Gb adatot kell tologatnod benne! Ugyanakkor be lehet állítani, hogy a játékhangot, és a mikrofonból érkező jeleket is vegye! Nem kell kétszer szenvedni az egésszel, majd összevágni! Remélem kimerítő válasz volt!

    Trükk azoknak, akiknek gyengébb a gépe, de sok helyük van:
    A grafikát addig húzzátok fel, amíg a játékot a felére lassítva, minimum 15 FPS-el meg tudja jeleníteni a gép! Ehhez nem kell egy nagy masina! Felveszed a játékot, az eredeti hangjával, a felére lassítva, majd a videószerkesztőben felgyorsítod a kétszeresére! Sebességre így ugyan azt kapod, de szebb grafikával, és a géped sem akar majd meghalni! Aki nem érti, írjon 🙂
    A lényeg, hogy a géped erőforrását máshogy osztod el! Így nem a játék alatt kell agyon terhelni, amikor a játék is, és a felvétel is eszi az erőforrásokat! Ha így csinálod…a játék megjelenítése, mivel lassú…könnyebb a gépednek, ahogy a felvétel is! Utólag pedig már nem gond felgyorsítani az egészet 🙂

    Reply

  • marton350

    |

    Jó vod ,jó meccs ,nekem csak annyi bajom van vele ,amikor azt mondtad ,hogy a stalkert a későbbi blink felhozza egy marauder szintjére. Hát egyáltalán nem. 10 marauder 10 stalkert éppúgy elintéz ,mint 10 blink stalkert. Esetleg menekülésre lehet használni ,de ha van stimpack akkor esélytelen.
    Szóval a mara protoss „párja” a stalker ,viszont feleannyit sebez ,és 25-25-el többe is kerül. (why?)

    off:
    a concusive shell egy marának csak 50-50be kerül ,a charge viszont 1 zealotnak 200-200ba (stalker blink 150-150) ,és a terrán tech lab is csak 25-25-be ellenben a P Twilight Counciljával. Szóval egy marauder sereget sokkal olcsóbb legyártani és kitechelni ,mint a P-nek egy védekező sereget csinálni.

    Reply

  • Shakuras

    |

    Hát a hangod nem valami Brave. 🙂

    Reply

  • Warador

    |

    Válasz marton350 #21 üzenetére:
    -Stalker lő levegőbe is + blinkkel sok helyre feljut / átjut
    -A p-vel 1 probe-al lenomsz pár sec alatt sok-sok épületet, míg Tnél minden egyes épület lefoglalja az scvket (talán így jön ki az árbeli különbség is)

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Warador #23 üzenetére:

    „míg Tnél minden egyes épület lefoglalja az scvket (talán így jön ki az árbeli különbség is)”

    Ahham…és a terran ledob egy MULE-t ami 6 SCV munkáját elvégzi! Na és akkor hol is tartunk?! 😀 Mert hogy 6 SCV-vel sohasem fogsz egyszerre építkezni, az biztos…szóval nagyjából kijön, hogy jobban szedeget egy terran, és olcsóbbak is az egységeik…és a kelleténél némileg erősebbek is! És azt hiszem itt le is zárhatjuk, ezt a vitát!

    Reply

  • spani

    |

    Válasz Einstein #20 üzenetére:
    Kösz a segitséget!

    Reply

  • Warador

    |

    Válasz Einstein #24 üzenetére:
    Én nem vitázni akarok, mule akkor van ha nem derít command centerrel. Pnek pedig ott van, hogy gyorsabban hozza ki a probeokat… 😛 1ébként nem védeni akarom a T-t, de nem hiszem, hogy azért OP, mert jobb lenne az incomeja..

    Reply

  • marton350

    |

    Válasz Warador #23 üzenetére:

    Tudom h levegőbe is lő ,de most direkt nem tértem ki erre, mert kifejezetten a marauderekre koncentráltam ,ahhoz meg nem kell levegőbe lőni ,ahogy a marának se a stalker ellen…

    Btw légi egysége meg nagyon nincs a P-nek ,főleg nem early gameban.

    Válasz Warador #26 üzenetére:

    Jah és igazad van ,nem Csak azért op ,mert jobb az incomeja 😛
    (az orbital commanddal egyébként meg az elején úgyis mule-okat raknak le ,nem scannelgetnek ,mert arra ott a scv ,vagy bármi más)
    + amikor már teljesen telített a main T-nél és P-nél is ,akkor az exphez a T simán rakhat a felhalmozódott energyből 2-3 multe-t ,+ ha átalakította előtte az exp CC-t OC-vé ,akkor abból is ,és máris 18 szedőnyivel jobban áll mint a P akinek csak annyi előnye van h 17 helyett 12 sec míg kész 1 probe…

    na de nagyon elterelődtünk az eredeti témától ,a VOD a lényeg!

    (btw ha már vodnál vagyunk… 😀
    … na de ez most komolyan, Fuge-tól nagyon rég volt kint vod, nem csinált azóta, v csak nem rakjátok ki v mi?)

    Reply

  • Aradebil

    |

    Válasz Sogron #16 üzenetére:
    sc1ben nem lehetett hotkeyezni az épületeket

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Aradebil #28 üzenetére:
    Már hogy ne lehetett volna…
    Ez most szíven ütött…

    Reply

  • venzi0

    |

    Nem tudom megnézni olyan halk.. sry . Pedig kiváncsi vagyok minden magyar ember álltal kommentált vodra ha lesz következö ami hangosabb rakjátok ki pls

    Reply

  • Kalcifer

    |

    a halk vodkészítés már egyfajta népbetegség.. :S

    Reply

  • Einstein

    |

    Én is teljes hangerőre állítottam a fülesem, hogy halljak valamit, majd miután mosollyal az arcomon bezártam a honlapot, és arra gondoltam milyen jó kis meccs volt….megláttam a lomtáram! Tele volt, ami engem mindig nagyon idegesít…és gondoltam kiürítem! Idióta ötlet volt…két dobhártyámba, és egy tiszta gatyámba került!

    Reply

  • Atlasy

    |

    Válasz Aradebil #28 üzenetére:
    Megölted sweepinget 🙁
    Válasz sweeping #29 üzenetére:
    Lehet hogy úgy érti hogy egy hotkeyre nem lehetett rakni 2 hatcht.

    Reply

  • Zavulon

    |

    Nagyon tetszik ahogy kommentál a srác. Jó h mond sok érdekességet, h mit mutatnak a tesztek stb… Csak így tovább!

    Reply

  • LaidToFail

    |

    hááát nekem nem jöttbe sok benne az őőő meg a hát 🙂 ami biztos hogy javulni fog, és szerintem a husky féle beszólások is jók 1 VOD-ban(építő jellegű kritika) sok sikert

    Reply

  • gorgo

    |

    szerintem jó az a sok szleng,legalább feldobja a hangulatot…:D:D
    Szép vod,így tovább!
    A graf szerintem csak a finnyásokat zavarja,aki tudja milyen ilyen graffal játszani,mikor a match elején 2 percig tart csak a betöltés,azt nem hiszem hogy nagyo zavarja,ha nem 100%-os kidolgozottságú!:)
    Skacok,a szopás meg süketít…Ha nem hallod,nem biztos hogy CSAK a VoD baja,mert szerintem aki meg akarta hallgatni a MAGYAR kommentet,az fel bírta csavarni a hangerőt…Ha nem megy,ajánlok egy új hangfalat vagy egy drágább fülest!!

    Még-még sok-sok magyar VoD-ot,míg nem lesz pénzem gépre meg SC2-re!!!!:D:D

    Reply

  • XXXaviCE

    |

    a hang mellé még két javaslatom lenne aboszolute építő jelleggel
    1) túl sok a brightness sztem a játékon
    2) prbóálj „kommentátorossabban” beszélni, esetleg hallgasd vissza magad és úgy próbáj javítani rajta ,tuti fasza lesz mert jó dolgokat mondasz.
    a HD Starcraft 2 -s pali nagyon jól csinálja, érdemes figyelni szerintem és próbálni átvenni (nyílván magyar beszéd hangsúly más mint az angol)

    szép volt, így tovább 🙂

    Reply

  • Geo

    |

    Jaj, hat ez borzaszto volt sajnalom, (ne vedd szivre, csak sok „pro” VODot nezek) ezekert:
    1. A hatterben zugas van, a hangod/beszeded nagyon monoton, szerencse ittam egy kavet mielott leultem megnezni. Emellett nagyon halk.
    2. Nem baj ha nem tud az ember angolul, de konyorgom, nyiss meg egy komolyabb online szotarat az kiolvassa neked amit beirsz, az a 10-20 kifejezest amit egy SC VODban hasznalni kell nem olyan nehez megjegyezni. Komolyan, „Harass” ? ha nem tudod kiejteni, hasznald a magyar megfelelojet !
    3. Emlited a Magic-boxot, ami alapbol baromsag, hiszen csak azert hivjak igy az egyszeru Muta-mikrot amikor atrepulsz a thorok folott es stopot nyomsz, mert BWben mint kidertult a Magic box (storm hasznalatanal volt jo pl) es a muta-stacking ugyanaz a jatek elem tette lehetove, igy kb mindent, igy a muta auto-spreadet is szeretik annak nevezni, biztosithatlak semmi magic nincs benne. na de ez nem a te hibad, ez ilyen, viszont az hogy az A-moveolt Mutaknal akik jocskan szivjak a splasht kezded mondani, hogy milyen jol hasznalja a Magic boxot, na kerlek….
    4. Jatek tudasod nagyon alacsony, csak nezted mi tortent epp es mondtad, sokszor azt is rosszul. Pl amikor a 4. bazisat veszi a Zerg, ami a 3. expje, mondod hogy az az 5. zerg exp. „Majdnem lenullaztak egymast” mind2 sereg javaresze visszavonult. Nem magyaraztal semmit, hogy miert ezt a unit combot csinalja az egyik, miert azt a masik. Jon egy tank-mara-marine sereg, kozlod hogy ez javareszt marine, igy a banelingek le fogjak daralni. Azt nem emlited meg, hogy a tankokat pont azert hozza a terran, hogy pont megolje a blingeket. Amiben igazad volt, es nem is volt 100%ik nyilvanvalo, hogy a Fungal Growtholt marineok ellen kellett volna baneling. Hatcheryk kulon control keyeken? Nana, nem egyertelmu? A hatcheryk egyben bazisok, strategiai pontok ahova oda kell ugrani sokszor, nem beszelve hogy sokszor nem mindegy hogy melyik hatcherydbol gyartasz milyen egyseget, pl drone utanpotlas. Ez nem a vilag vege, mert pl Husky meg HD se hudejo jatekosok, de legalabb palastoljak a hianyossagokat igy vagy ugy Erzelmeket fejeznek ki a hangjukkal.
    5. Egy kommentatornak figyelni kene, hogy legyen minel inkabb „professzionalis” pl ismetelgeted azt hogy szaturalt, meg ragozod szaz fele keppen, van ra magyar szo is, „telitett” az amit keresel, hasznald azt neha. Az ilyenek meg, hogy jah, a fateromek epp meccset neznek a hatterben, hat… na mind1… August Werrarol nem tudok sokat. Hat eleg kar, nagyon jo jatekos, egy mondatot ha nem vagy kepes mondani egy jatekosrol, szerintem akkor nem erdemes a meccset kommentalni, foleg nem mint elso VOD.

    nem akarlak letorni, de tervezd meg kicsit amit csinalsz

    Reply

  • LaidToFail

    |

    @38 igen kicsi a játék tudása… de te se úgy születtél hogy versenyeket nyertél ha meg igen akkor részvétem
    sokat kell tanulnia .. de nem hiszem hogy oltani kéne ezért szépen kulturáltan le lehet írni
    ohh hogy te pro vodokat nézel akkor sajnálom biztos én vagyok a kokk

    Reply

  • Geo

    |

    Válasz LaidToFail #39 üzenetére:
    melyik resze nem volt kulturalt? En nem oltottam, csak elmondtam mi az ami nagyon rossz, ha mindenki dicseri, hogy jajj de jo, picit ezen vagy azon meg javitsal, abbol ketlem sokat tanul. Semmi baj ha valaki nem erti a jatekot nagyon, VODot nem muszalj csinalni, ha meg akar ugyis, kritikanak orulni kell, mert tanulni lehet belole. Amugy meg a fogalmazasod bena, alig ertem, hogy mit akarsz, annyi jott le, hogy nem tetszik amit irok. En nem irtam sehol hogy hagyja abba, vagy hogy idiota vagy barmi amit oltasnak mondanek.

    Reply

  • Predy

    |

    Szerintem próbálj meg egy kicsit pörgősebben kommentálni. Példaként szolgáljon egy két zseniális sport kommentátor, kik például az idei foci vb-n is jeleskedtek. Nem feltétlen kell elmondani szerintem, hogy most lerakott valakit egy gázt (nem kell erőlködni, hogy rifájnöri vagy akármicsoda, elég a szép magyar megfelelő szerintem…).
    Noha érdemes, megemlíteni, hogyha valaki korai gázt nyom akkor mire készülhet, illetve, hogy az ellenfele akkori pozicionálása és felkészültsége mit vonz e mellé.. Szerintem izgalmassá kell tenni egy ilyen meccset, ami alapból elég egyhangú és lagymatag. Értem ezalatt, hogy nem muszáj szerintem egész végig csakis a mérkőzésről beszélni el lehet vinni pár mondat erejéig a témát más vizekre.
    Nem tudom, hogy mielőtt oda ültél a mikid elé láttad -e már ezt a meccset, de érdemes lenne egyszer végigfutni előtte és nézegetni a történéseket és aszerint értékelni a dolgokat a későbbiekben.
    A játék tudásodat nem értékelném, hiszen az első kommentálás vonzata is lehetett ez, hogy hirtelen nem tudtál villantani mindenről valamit. hehe

    Hozzáteszem, hogy én még egyetlen videot sem láttam ezen kívül, így nincs nagyon viszonyítási alapom, csak az első benyomásomat mondtam. Nem vagyok az a vérbeli játékos sem, de ha én kommentálnék egy ilyen meccset akkor azt a saját egyéniségemmel tenném.
    Ja és apropó, ne törődj azokkal, hogy a „pro vod”-osok hogyan csinálják ezt.. Ők már kommentáltak több száz meccset és megannyit láttak… Az első vod-juk szerintem nekik sem vált híressé…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.