Sc2 Gears bemutató

Promie Motz . Hírek 1217

Ez egy replay elemző program, ami segít elemezni, kiértékelni, és kategorizálni a replayeinket.

Volt már régen is egy cikk erről, de azóta sokat változott ez a kis program. Beliczay András (icza) neve fémjelzi a projektet, az angol nyelvű leírását fordította FlyInMyEye.

Letölteni itt tudjátok. Jelenleg most az 1.1-es patch fájlait pont nem tudja jól kezelni, de akár így is elhet vele trükközni, illetve nemsokára kijön az újabb verzió. Részletek a cikk végén.

Sc2 Gears rövid útmutató:

Tartalom:

1.Replay-ek automatikus mentése és átnevezése.
2.Replay források és listák készítése, kezelése.
3.Replay-ek csoportos átnevezése.
4.Replay-ek különálló elemzése.
5.Tömeges replay elemzés.

1.Replay-ek automatikus mentése és átnevezése.

Hogyha szeretnéd, hogy az Sc2gears automatikusan mentse és átnevezze a replay-jeidet, csak annyi a teendő, hogy futtatod a háttérben a programot miközben játszol.
Győződj meg róla, hogy az „Automatikus replay mentés engedélyezése” funkció a beállítások menüben ki van pipálva, tehát engedélyezve van.
Kép
Ha az automatikus mentési funkció megfelelően működik hallanod kell egy „Replay saved” értesítést a lejátszott játékok után. A szóbeli értesítés kikapcsolható a beállítások menüben ha zavarónak érzed, de javaslom, hogy ebben az esetben inkább a hangerőt csökkentsd.

Ha meg szeretnéd változtatni az automatikusan mentett replayek elnevezési sémáját, ezt úgy teheted meg, módosítod a „Automatikus replay mentés név sablon” opciónál található sémát. Ezt a beállítások menü „Vegyes beállítások” almenüjére kattintva érheted el.
Kép

Van mód a séma manuális módosítására is, de én azt javaslom, hogy inkább kattints a „Szerkesztés” iconra, amely előhozza a séma módosító menü részt. Látni fogod milyen szilmbólumokat használhatsz és azok milyen jelentéssel bírnak. Ha rájuk kattintasz ezek rögtön beillesztésre is kerülnek. Ebben a menüben lehetőséged van séma azonnali kipróbálása a legutóbb mentett replayen a „Tesztelés az utolsó Replay-en” gombra kattintva.
Kép

Amennyibe a Starcraft 2 auto-replay mappád nem az eredeti helyén található, szükség lehet a sc2gears további beállítására, hogy a program észlelni tudja hol található a megfelelő mappa. A stacraft 2 alapértelmezett auto-replay mappájának megtekintéséhez kattints a „Beállítások” menüben található „Könyvtár beállítások” almenüre. Itt beállíthatod, hogy a starcraft 2 jelenleg hova menti a replay-eket a gépeden („SC2 auto replay könyvtár”), valamint azt is, hogy hova szeretnéd, hogy az sc2gears mentse ezeket az átnevezés után („Automatikus replay mentés könyvtára”).
Kép

2. Replay források és listák készítése, kezelése

A replay forrás egy adott mennyiségű mappa és fájl mely meghatározza egy bizonyos választékát a replay-eidnek, melyek ezekben a mappákban találhatóak, vagy egyénileg a forráshoz lettek csatolva. Könnyedén létrehozhatsz egy replay forrást azzal, hogy egy új replay keresést indítasz: ehhez a bal oldali ablakrészben kattints duplán az „<új>” feliratra a „replay keresés” menü alatt.
Kép

A keresésnél az alapértelmezett replay kereső forrás lesz kiválasztva. Ha szeretnél, hozzáadhatsz még további mappákat vagy fájlokat a forráshoz:
Kép

Ha sikeresen hozzáadtad azokat fájlokat és mappákat amelyeket szeretnéd, hogy tartalmazza a replay forrásod, lehetőséged van ezt menteni az által, hogy rákattintasz a „Replay forrás mentése” gombra:
Kép

Mentsd el a mappába, ami alapértelmezettként megjelenik, mert így ez majd automatikusan megjelenik a navigációs fán. Például ha elnevezed „My reps”-nek:
Kép
Ezután könnyedén listázhatod a forrásban megjelölt replay-eket azzal, hogy rákattintasz a „Ezen forrás összes reaply-ének listázása” gombra:
Kép

Ezzel egy új lista fog megjelenni mely tartalmaz minden a forrás által megjelölt replayt. Ennek a listának a mentésése a „Lista mentése…” gomb megnyomásával van lehetőség:
Kép

Mentsd ezt is a mappába amely alapértelmezettként megjelenik, mert ezzel ez a lista is megjelenik majd automatikusan a navigációs fán. Például a ha „Some replist”-nek nevezted el a listádat:
Kép

3. Replay-ek csoportos átnevezése

Listázd a replay-jeidet egy replay listából vagy forrásból (a navigációs fán történő dupla kattinkással), válaszd ki a replay-eket melyeket át szeretnél nevezni (vagy nyomj CTRL+A -t az összes kijelöléséhez), ezután kattints a jobb egérgombbal majd kattints a „Replay-ek átnevezése…” opcióra a felugró menüben:
Kép

Feljön majd egy névlista szerkesztő. Akárcsak az automatikus replay átnevezésnél, itt is van mód dinamikus szimbólumokkal történő átnevezésre, a beállított átnevezési séma minden kiválasztott replayre érvényes lesz. A „Új nevek előnézete” gomb megnyomásával ellenőrizheted a várható végeredményt, végül a „Replay-ek átnevezése” gombra kattintva elvégezheted az átnevezést:
Kép

4. Replay-ek különálló elemzése

Ez a lépés igen könnyű: Csak kattints a Fájl menü => „Replay megnyitása” menüre és válaszd ki a replayt melyet analizálni szeretnél.

Vagy egy már létrehozott replay listából válassz ki egyet analizálásra dupla kattintással, vagy akár a visszjaátszás kijelölésével majd az Enter lenyomásával.

5. Több replay-es analízis (több replay összefüggő elemzése)

Kattints jobb egérgombbal egy már létrehozott visszajátszási forrásra vagy listára a navigációs fán, majd válaszd az „Több replay-es analízis” opciót:
Kép

Vagy listázd a replay-eket a létrehozott forrásból vagy listából, és kattints a „Több replay-es analízis” gombra mely elindítja minden listázott replay összefüggő elemzését:
Kép

Ha csak néhány visszajátszáson szeretnél összefüggő elemzést végezni, válaszd ki a megadott visszajátszásokat majd nyomj Entert, vagy a jobb egérgomb lenyomása után válaszd az „Megnyitás több replay-es analízisre” opociót:
Kép

További megjegyzés: Az 1.1-es patch-ben bekövetkezett változások miatt jelenleg a replay elemzés nem működik megfelelően a programban. De az automatikus mentési funkció minden további nélkül használható. A program készítője szerint már készül az új 1.1-el kompatibilis verzió. Legyetek türelemmel.


Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (5)

  • edgR

    |

    bezzeg ezt nem kommentezi szet senki! pedig ha valami, akkor ez megerdemel egy nagy-nagy dicseretet! minden tiszteletem, hogy osszeraktad ezt, es h egy magyar sracnak egy ilyen hasznos cuccot koszonhet az sc2 scene! *keep up the good work*

    Reply

  • joeace

    |

    Én már megköszöntem az adott fórumtopicban, de mivel ez amúgy sem kerül semmibe így megköszönöm itt is
    ez a szuper kis programot és a fáradozást.

    Reply

  • Geo

    |

    azt hiszem megvarom az 1.1el kompatibilis verziot

    Reply

  • magyarSC2

    |

    Válasz edgR #1 üzenetére:
    Teljesen igazad van, minden dícséretet megérdemel a készítő, mass respect!
    Le is töltöm a progit most azonnal. Legalább olyan hasznosnak tűnik, mint a BW Chart és Chaos Launcher a Brood Warhoz.
    Mégegyszer kösz a fejlesztőknek!

    penge

    Reply

  • Elrood

    |

    Itt a válasz az automatikus reply mentés problémámra, köszönöm.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.