Fejlesztői sarok: 1.1 balansz kérdései

Promie Motz . Hírek 1723

A Blizzard ezt a kis tájékoztató jellegű anyagot adta ki arról, mit is terveznek most, és nagyjából hogyan áll szerintük a játék. A Statisztikák az amerikai szerverre vonatkoznak (de az európai Battle.net oldalán van kint a cikk :). Köszi Zaki, hogy linkelted a hírt!

(A végén vannak a tervezett változtatások, akik nem akarják átrágni magukat az egészen)

izé

Since the release of Wings of Liberty, the StarCraft II balance team has been diligently studying how the game is being played, playing it ourselves, and seeing how evenly the three races match up on the battlefield. While we regularly examine Battle.net player data and statistics from all regions, the information we’re examining in this blog was pulled exclusively from the North American region for simplicity’s sake.

Protoss are played 38.5% of the time.

Terran are played 38.0% of the time.

Zerg are played 23.5% of the time.

These are overall percentages, but they’re mirrored in nearly the same exact separation through each of the leagues. This clearly shows that zerg are played less often than the other races. When we look at things like the Top 200 we like to have this data in-hand so we can ensure that it’s proportionate to the amount of each race actually being played. We don’t want to have a huge chunk of zerg players sitting somewhere further down unable to rise through the ranks.

Let’s take a look at win percentages on a race-versus-race basis. This is something else we look at to see how matchups are faring over many games. These numbers take individual player skill into account, which helps to avoid the 50% win/loss percentage effect that the matchmaking system can impart on straight win/loss ratios.

Win % in Diamond (accounting for player skill)

49.6% win rate for Protoss when fighting Terran.

52.8% win rate for Protoss when fighting Zerg.

49.6% win rate for Terran when fighting Zerg.

Win % in Platinum (accounting for player skill)

56.3% win rate for Protoss when fighting Terran.

47.3% win rate for Protoss when fighting Zerg.

44.5% win for Terran when fighting Zerg.

Win % in Gold (accounting for player skill)

61.0% win rate for Protoss when fighting Terran.

61.1% win rate for Protoss when fighting Zerg.

49.5% win rate for Terran when fighting Zerg.

Win % in Silver (accounting for player skill)

63.6% win rate for Protoss when fighting Terran.

50.7% win rate for Protoss when fighting Zerg.

51.6% win rate for Terran when fighting Zerg.

Win % in Bronze (accounting for player skill)

59.0% win rate for Protoss when fighting Terran.

55.1% win rate for Protoss when fighting Zerg.

45.4% win rate for Terran when fighting Zerg.

As you can see there are some issues with Protoss vs. Terran in many of the leagues. From our own play experience, as well as feedback from the community, this matches pretty closely with what we’re already aware of. We’re working on solutions. What we’re also aware of is that while the numbers don’t necessarily support the need for zerg changes across all leagues, the feedback from the community as well as our own play experience tells us that improvements are necessary to make zerg matchups feel and play better.

The balance changes in our next patch will primarily focus on improving the zerg.

Here are a few of the changes we currently have planned:

 • We’re increasing roach range. This will allow roaches to be more effective in large groups, giving the zerg more options in the mid to end game.
 • Fungal Growth will now prevent Blink, which will give zerg a way to stop endlessly Blinking stalkers which can be very challenging to deal with in large numbers.
 • The Barracks are going to require a Supply Depot, which will impact a lot of early terran reaper pushes.
 • The reaper speed upgrade will require the Factory, which is meant to weaken a lot of the early terran reaper attacks that dominate so many matches, especially in team games.
 • We’re making a number of increases to the health of zerg buildings, which will make the very vulnerable zerg technology structures more resistant to raids. We don’t expect these hit point changes to have a super significant impact on the game, but the current numbers felt way too low.

We want our avid and talented StarCraft II players to know that we’re here, we’re listening, and that our intent is to continue making careful and measured approaches to balance based on community and fansite feedback, our numbers and data, watching pro players and tournaments, and our own time on Battle.net playing the game alongside you

Elvileg az 1.2-t korábban év végére ígérgették, konkrétumok nélkül, de az 1.1-ről is lenyilatkoztak egy hasonlót egy hónappal korábban, és szóról-szóra betartották, szóval én úgy érzem, van ebben valami, hogy ezek várhatóak most.

Forrás


Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (139)

 • Derwish

  |

  Szegény terran rush taktikák 😐

  Reply

 • L4.ZsukoV

  |

  Supply-s elképzelést támogatom! Cserébe viszont kérném a régi tank sebzését. 😀

  Reply

 • joeace

  |

  Hát sztem az hogy a rush taktikákat megnyírbálták még nem is lenne gond mert néha már unom én is a sok rush
  ellenfelet.
  Az viszont hogy a zergeket így felerősítik azt túlzásnak tartom, ha már a HoS után lennénk akkor tele lennének a
  ladderek zergekkel, ez tuti.
  Ahogy mostanában láttam a pro gamer replayeket eléggé szédszedik a zergek a terrant.

  Reply

 • spani

  |

  Nájsz, verinájsz!

  Reply

 • Atlasy

  |

  oh, igen roach, jeee… Nagyon érdekes ez a rax dolog…
  A “Fungal Blinkeset” nem értem… Lefordítaná valaki?

  Reply

 • Damnosaurus

  |

  ez meg mi a szánalom? ma pl egy zerg mass banelingel A moveolta le a mass thor siege par hellion armymat… wtf?

  Reply

 • Vargos

  |

  Válasz joeace #3 üzenetére:
  “Ahogy mostanában láttam a pro gamer replayeket eléggé szédszedik a zergek a terrant.”

  A Blue Post szerint 49,6% a Terran kárára.

  Reply

 • Geo

  |

  ketlem ez ilyen formaban bevezetesre fog kerulni, de roachot valamilyen formaban buffolni kell, mert sz@r, +1 range az nem hangzik rosszul. A zerg epulet HP buff is nagyon kell mar, viccesen konnyu kiszedni a zerg techet egy droppal. A fungal vs blink, az szerintem alapbol bug, hogy meg el tudnak menni, elvileg foldhoz vannak kotve. a supply depotos dolgot ketlem megtartjak, ha reaper kap meg 1 nerfet, jatekbol ki is lehet venni annyi erovel. Sot vegyek ki szepen, egy idiota egyseg amit kar volt multiplayerbe betenni.

  Reply

 • Promie Motz

  |

  Válasz Geo #8 üzenetére:
  a reaper nem lett volna rossz koncepció szerint, de így, hogy light-ok és épületek ellen is táp, így már tényleg csúnya dolgokra képes. De az alapötlet, hogy munkásokat kiszívat, az jó volt.
  Esetleg emg lehet gondolni, hogy visszakaphatná a reaper a régi bombáját, amiből volt kb egy, de sokat sebzett, mert akkor esetleg angyobb csatákban is be lehetne vetni pár reapert az aoe sebzés miatt, viszont nem tud egy angy sereg korlátlan mennyiségű épületet kiszedni, hanem csak X-et.

  Reply

 • Tokman

  |

  Jó gyerekek Terranról Zergre váltok nevetséges.
  Protossal azért játszanak többen mert sokkal könnyebb vele játszani mint Terrannal vagy Zergel én így érzem század annyit játszottam Pvel de majdnem olyan jól megy mint Tvel.

  Reapert eddig se hoztam mostmár tényleg semmi értelme, játék megjelenése óta csak nerfelik.
  6linget hogy a rákba lehet majd megfogni? Mert, hogy standardal lehetetlen.

  Reply

 • Vargos

  |

  Válasz Geo #8 üzenetére:

  Protot is könnyű kiszedni egy droppal, pár marauder mp-ek alatt szétszedi stimmel az expet. P-nek olyan kritikus egyetlen exp vesztés a játék adott szakaszában majdnem, mint zergnek a tech.

  Nem számítok eszetlen HP növelésre zerg épületeknél.

  Fungal+Blink=bug , agreed.

  Supply nerf bent fog maradni.

  Reply

 • Promie Motz

  |

  Válasz Tokman #10 üzenetére:
  derítesz majd, és scv-kkel fogod. Zerg szerinted hogy fogja a 6 linget? Drone-okkal ,pedig a te bázidoson még az ő lingjei kapnak plusz sebességet is.v Sőt, ha zerg ellen 6 lingelnek, akkor még megpróbálnak 1-2 crawlert is felhúzni, biztos ami biztos, ha már bukják ,akkor nagyon bukják a meccset 🙂 De viszont annyival erősebb így a támadás, hogy a gyors lingek között még drone-okkal mikrogassál, és szedj ki mindent, mielőtt megépülnek a crawlerek. Szóval QQ, szegény terran mit csináljon a 6 linggel 🙂

  Reply

 • Delebriel

  |

  #10 Sok a sírás.. de a 6ling fogásban teljesen igazad van. Mert igaz, hogy a Protoss is köteles pylont rakni gw elött, de neki legalább ott a chrono boost az első zeára, aki ráadásúl kicsit sokkal hatékonyabb 6 ling ellen mint egy szál marine.

  Reply

 • Geo

  |

  Válasz Tokman #10 üzenetére:
  probald meg, aztan ha buktal 400 pontot a ladderen 2 nap alatt visszavaltasz
  6 pool meg, pff, nemertem, mindig barmi valtozas van, uristen 6 pool autowin. Pl az 5 mps zealot nerf, hat nem dolt ossze a PvZ attol. Meg lehet fogni gond nelkul sima 10 supply 11/12 rax-szal, csak hasznald az scvket.

  Kezeket fel aki alapbol baracks-szal kezd jelenleg altalaban TvZben a 6 pool miatt? Nah? Senki? en is igy gondoltam

  Reply

 • Xerv

  |

  Supply a barackhoz?!Eleg kaka otlet…

  Reply

 • sweeping

  |

  Válasz Geo #14 üzenetére:
  Minden kezdet nehéz, ha tényleg váltani akar akkor ki kell tartani 🙂
  Itt van Morrow kb olyan 1 hete váltott zergre, 1. helyen volt 2k-val most pedig 1400 pont alatt van a hatvan valahányadik helyen a divíziójában (délután még alatta volt lehet azóta nyert néhányat) Nem egyszerű átállni egy másik fajra 🙂
  Mondjuk magas szinten talán ez még nehezebb

  Reply

 • Geo

  |

  Válasz sweeping #16 üzenetére:
  Imbamambanak ranezesre pl nem sinyli meg a ladder statja hogy most valt Zergrol Terrara. Morrow tenyleg eleg furcsa dolgot csinal ezzel a terranrol zergre dologgal, de ha egyszeruen unja a Terrant mert tul konnyu (o mondja, nem en) nem lehet hibaztatni

  Reply

 • Tokman

  |

  Válasz Geo #14 üzenetére:
  Válasz Promie Motz #12 üzenetére:
  Tessék Pro replay Protoss nem fogta meg standardot hozott KULASon! 4 személyes map, persze ha jó irányba scoutolok jókor, akkor még meg lehet fogni fogtam már meg 6poolt de nagyon necces.
  http://www.gomtv.net/2010gslopens1/vod/1137

  Mindenki sír nonstop hogy terran imba itt vannak a statisztikák reapert kivehetnék a játékból és berakhatnák firebatet, persze mostmár blizz nem mert hozzányúlni balancehoz.
  Roach ranget növelik akkor mi értelme van még nerfelni a reapert!
  Egyébként meg 100 apm alatt f*st se ér a reaper persze akkor hatékonym, természetesen 6ling is akkor hatékony, nevetséges miket vállalt fruitdealer meccsei alatt és szinte mindig nyert.
  Azért leírom, hogy nagyon is jól tolja le a kalappal előtte, de azért a habinak is van határa.

  Na jó ide feleslegesen írok blizznek is feleslegesen írtam 2v2 problémám miatt senki nem válaszolt majd telefloodolom a fórumot(bnetét) akkor talán rámbagóznak.

  Nem érdekel mennyit bukok Boshtettel úgyis tudok gyakorolni.

  Reply

 • Geo

  |

  Válasz Tokman #18 üzenetére:
  aha, 1 vod, zsenialis. Ha mutatok egy vodot amiben egy pro megvert egy masikat egy sima (proxy) marine/bunker rushal akkor szerinted nerfeljek majd a marinet? Mert van am GSL vodok kozott is vagy 5 olyan, az egy 6 poolhoz kepest.

  Reply

 • Darksoldier

  |

  Szimplán le kéne szedni az épületekről az armored minősítését, pure marauder droppok a legelbaszottabb dolog a világon, a medivac ki healeli a stimet és a storm se öli le őket mint a marinet

  Reply

 • Promie Motz

  |

  Válasz Tokman #18 üzenetére:
  ha ott is ilyeneket írsz, csak angolul, akkor megértem, miért nem válaszol a Blizz neked, már bocs 🙂
  Nem nézem meg a repedet, mert nem regizek a gomtv-re nincs kedvem.

  Átlagban én is eldöcögök 50 apm-mel is néha, de ha akció van, tudom tartani 100 fölött, az nem olyan lehetetlen, rendszeres játékkal ki lehet hozni. Ezt most nem azért mondom, hogy “mekkora császár vagyok”, vagy ilyenek, de repert egy közepes tudású játékos is elég jól tudja kezelni.

  És itt inkább a különböző proxy buildekkel lehet a Blizznek baja, bár persze tévedhetek is.

  Reply

 • GaMeR

  |

  végre terran nerf kicsit túl soknak tartom a reapert… de majd meglássuk.. és őő a supplys is nagyon jo szerény véleményem szernit és az h a terran imba az nem feltétlenül jön ki annyira mindig a pro mecseken annál inkább az alacsony szintű játékban szerintem a blizz ezt próbálja egyensúlyozni am a protossal is kéne vmit csinni mer oké h kivan balancolva de a protoss mittud csinálni? gateway egységek és enyi lehoz colot jönnek a corruptorok és azellen megint mikell gw egység eltaláltátok void rayt is csak kb harassra tudsz használni másra nemnagyon:S… na de még fiatal a játék ne türelmetlenkedjünk hajrá toss! (és zerg) xP

  Reply

 • Zedas

  |

  #18 Tokman

  “Mindenki sír nonstop hogy terran imba itt vannak a statisztikák reapert kivehetnék a játékból és berakhatnák firebatet, persze mostmár blizz nem mert hozzányúlni balancehoz.”

  A statisztikáknál azt is gondold hozzá, hogy ehhez az 50% hoz mit kell a zergnek lenyomni, és mit a T-nek. Amikor a legtöbb T fix BO-val röhögve nyer kockázat nélkül, addig a Z végig a saját bázisán küzd a túlélésért a játék első negyed órájában.

  “Roach ranget növelik akkor mi értelme van még nerfelni a reapert!”

  Sok kapcsolatot nem látok a kettő között a játék dinamikáját tekintve, a reaper most majd pár mp.-t késik, de nekem akkor is kell majd venni rócsot, te meg veszel maraudert és a hajamra kenhetem a rócsokat. Ha mutázom, kihozod a thort, ha hydrázom mass helion. Kb. az összes terra tudja ezt az alap BO-t, amivel még a legjobb Z-ket is veri.

  “Egyébként meg 100 apm alatt f*st se ér a reaper persze akkor hatékonym, természetesen 6ling is akkor hatékony, nevetséges miket vállalt fruitdealer meccsei alatt és szinte mindig nyert.”

  Ezt a fruitdealerezést felejtsétek már el. A világ egyik legjobb zergje nyert egy elég jó T ellen. Nem a legjobb T ellen, csak egy elég jó ellen. Ebből következtetéseket levonni a balance-ra szerintem eléggé légbőlkapott.

  Egyébként tényleg jó ötlet hogy zerggel játszol egy picit, mert legalább villámgyorsan leszoksz majd arról, hogy imbának tartsd T ellen.

  Reply

 • Matla

  |

  6pool nem jelent autowint, de kb ha vki jól csinálja akk nincs olyan aki megfogja és ezt nem én mondom, hanem pro playerek. Nem vágom miért kell supplyhoz kötni a raxot egyszerűen nem látom értelmét, ha már agyon nerfelik a reapert akk minek a rax nerf

  Reply

 • Zedas

  |

  Geo, küldd már el a realid-det léci ímélben: zedas kukac téonlánjponthu.

  Reply

 • GeryGTK

  |

  ajjj úristen buffot kap a zeerrg így már nem lehet easy wint nyomni ellene:S:S:S.. Mekkora rossz lehet most a pro 30apm-es 1base terranoknak:SS Én továbbra is támogatom Sydra ötletét, a föld alatt repülő 0 supplys marauder buffot, hogy visszaálljon a régi tökéletes zvt balansz. Jelszó: Vissza az imba terrant!!!

  Reply

 • Damnosaurus

  |

  Zerg a legerősebb top szinten, csak jelenleg europaban van kb 5 aki tud vele játszani. protoss meg imbalanced ha tudjak hasznalni. gondolok itt 5perces voidray pushra meg egyéb szánikra

  Reply

 • Ranger

  |

  Ha a reaper upgrade a factory addonból jön akkor már logikusan a reapert is factoryból kéne hozni xD :F

  Reply

 • FaLtY

  |

  Nem kedvelem a Terrát , de azért szerintem ez meganerf – 2v2-ben Én mindig úgy indítok ,hogy barrack és csak utána suppli ,hogy még véletlenül sem érjen ling rush meglepetés. csak a reapert kéne kötni mondjuk az engineering bay-hez és kész. ez már így túl sok.
  En Taro Adun.

  Reply

 • Vargos

  |

  Válasz Damnosaurus #27 üzenetére:
  “protoss meg imbalanced ha tudjak hasznalni. gondolok itt 5perces voidray pushra meg egyéb szánikra”

  Kb. mintha feldobnál egy 5 centest fej vagy írással. Pl. Voidray push kiegészítve warp pylon-al közvetlen terra bázis mellett, unitok teleport 2 GW-ből terra cliffre fel durva, de ha nem működik gáz van. Jó terran ellen behozni a lemaradást nem egyszerű.

  Reply

 • Cpt.Collins

  |

  17#

  Geo a terran nem könnyű, hanem segg unalmas! MMM az egész, semmi más értelmeset nem lehet csinálni ami hasznos és jól kijösz belőle. Én is tvel játszottam de mostmár randomozok mert segg unalom terrannal játszani..

  Reply

 • puebla90

  |

  Válasz GeryGTK #26 üzenetére:
  teljesen egyet értek.
  Válasz Damnosaurus #27 üzenetére:
  “Zerg a legerősebb top szinten, csak jelenleg europaban van kb 5 aki tud vele játszani.”
  no offense:
  Ha kevesen tudnak vele játszani az azt jelenti szerintem, hogy valószínüleg nehezebb vele játszani mint a többi fajjal és ez akkor szintén balance problémának számít.

  Amugy a repaer nerf felesleges szerintem is attól függetlenül, hogy utálom őket a reaper rushra let tervezve
  mid és late gamebe azért nem sokat látok.
  Mara meg már sose lesz nerfelve pedig vagy a conclusivet vagy a stimmet nélkülözhetnék, vagy ne lehessen healelni de ez a három képesség egyszerre nagyon sok szerintem.

  Reply

 • Promie Motz

  |

  Válasz puebla90 #32 üzenetére:
  ha kicsit lassabban gyógyitana a mediavec, már az is megoldaná szerintem az alapvető mmm problémákat

  Reply

 • GeryGTK

  |

  Válasz puebla90 #32 üzenetére:
  Jól látjátok, ott a stim körül van a gond, mert ha a marine és mara bestimel banelinggel nem mész a közelébe se, pedig azzal oda kéne érni. Marine nemtom mér 45hpról indul és nemtom mér kaphat még 10!!! hp-t. Akkor legyen a zergling 40hp-s vagy az adrenalin gecó lairos cucc…

  Reply

 • Vargos

  |

  Válasz Promie Motz #33 üzenetére:

  P szemszögéből nézve az is gond, hogy 3-4 különböző unitot kell irányítani, közben megpróbálni jó ff-eket ledobni, de a marákkal már nagyon érzik az ff hatósugarát. A conc shell, amikor megüt az harapó fogó, ha éppen nem figyel a terran akkor is mindenképp működik és elkap pár unitot. A bosszantó, hogy conc shellhez nem kell mikrózás se energia, se életerő vagy valami csak úgy van. Bár egy valamire való protnak mára kezelni kell simán, mert MMM-nél durvább kombókkal jönnek.

  Reply

 • Damnosaurus

  |

  Válasz puebla90 #32 üzenetére:
  nehezebb is nincs vele gondom, de terrannal pl nemtudsz paradezni egy jo zerg ellen, mert droppolni nemtudsz mutaliskes creepes overlordos mapcontrol miatt. Zerg nehezebb, de sokkal kifizetődöbb, majd látjátok idővel hogy mennyire dominal majd a zerg top szinten

  Reply

 • Promie Motz

  |

  Válasz Vargos #35 üzenetére:
  Jó, Z-vel sem lehet 1 egységgel lemassolni mmm-et, de talán ha nem gyógyulnának olyan gyorsan vissza, akkor azért az számítana.

  Reply

 • h143570

  |

  Alapjaban veve jonak tunnek, de a rax supply fuggosege, szerintem tul eros hacsak a reapereket akarjuk kesleltetni. Az engineering bay jobb otletnek tunik hasonloan, mint anno a fire batok esten. Termeszetesen a tech lab fugges megtartasa mellet.

  Reply

 • Tsugirai

  |

  Válasz Cpt.Collins #31 üzenetére: Jah, persze. TLO állítom béta óta nem hozott le marát mégis az egyik legjobb Terran. Ne a saját szintedből indulj már ki…

  Reply

 • GoTReX

  |

  Én T-vel játszok de már kezdem unni hogy ha valamit megszoksz,várj egy kicsit úgyis nerfelik…BW után a warpolás nekem instant recall-nak tűnt,mégsem sírt a szám.A void ray is ugorhatna egy tech lépcsőt fel,vagy csak levegőbe sebezhetne….Fungal pedig megeszi az egész T Bio-t…A százalék elemzés meg szerintem nembiztos hogy a legjobb,akármilyen játékot nézel meg az ember lesz egy idő után a leggyakoribb faj.Egy kezemen meg tudnám számolni hány Reapert használtam eddig ligában,pedig nem egy buildet használok…(bár tény,hogy micro nélkül szószerint elszáll ,mint a lufi).Kezdem úgy érezni,hogy a Blizz. kapkod ide,kapkod oda,és jól megkavarja a sz*rt.

  Reply

 • GeryGTK

  |

  /cry

  Reply

 • arius82

  |

  Válasz Zedas #23 üzenetére:

  “a reaper most majd pár mp.-t késik, de nekem akkor is kell majd venni rócsot, te meg veszel maraudert és a hajamra kenhetem a rócsokat. Ha mutázom, kihozod a thort, ha hydrázom mass helion. Kb. az összes terra tudja ezt az alap BO-t, amivel még a legjobb Z-ket is veri.”

  Azért arra is gondoljuk kinek könnyebb váltani? Míg a terran minden egységéhez külön épület kell+ ált. tech lab, addig egy zerg rányom egyszerre 10 tojásra és kiugrik 10 bármilyen unit. Miért kéne a hajadra kenned? Kell 3 max és már fogtad is a reapert, ha marázik ráömleszted a lingeket. A mutával nem a thornak kell nekimenni, hanem ahogy Damn is mondta olyan map controlt kell csiinálni (plusz támadni a munkásait és nyomás alatt tartani), amilyet egyik másik faj sem tud. Amelyik countereket te felsoroltál ez oda vissza is működik. Mara- ling, thor- ling/roach, hellion- vicc, minden kivéve ling, mm – baneling (ha szeretnéd h oda is érjen, fejlessz egy speedet neki, meg tegyél rájuk fungalt)

  Azt nem tudom már ki írta, de volt vmi ilyen, hogy a zerg a bázisán védekezik t ellen. Ez vicc volt ugye? 🙂 Ajánlom figyelmedbe Select vs Dimaga meccseit, Select kb. mindegyiken vért izzad és csak folyamatos droppokkal, támadásokkal tud 2 meccset hozni az 5-ből.
  Sokan írtátok, hogy z-nek milyen nehéz t ellen. Sztem ez szinttől függ. Szerintem alacsonyabb tudású zerg játékosnál nincs könnyebb ellenfél, viszont egy gosu zergnél nincs nehezebb.

  Reply

 • Boshi

  |

  Ha ezek a változások valóban megfognak történni, én örökre befogom fogni a kicsi szájamat hogy OP a Terran. Nem mintha most nagyon sírnék, persze szerintem se 100-as a ballance perpill ,csak a Terran Mech-et érzem erősnek amihez a leírtak alapján nem nyúlnak. Egyébként Rendben van. :)))) Fear The Swarm 😛

  Reply

 • Nefarian

  |

  Én azt nem értem hogy miért van mindenki oda a 6poolra terran alapból be falazza magát és 1 marine meg szétlövi az a 6 ling et ha a terran oda küld 1 vagy 2 scv-t hogy javitsa a supply-t és kész,protos meg crono a zealot-ot és kész
  roach nagyon keveset ér és semmi +dmg csak sima 20dmg range el sem fog sokat érni ,marauder ellen +dmg armored +stimpac +hp épületeknek az jöhetne mert pl kiszedik a hatchery-t akkor bukta van nincsen lárva nincsen trutymo max ha nem fejlesztetted ki a hatchery arius82 ott van a pont.Véleményem szerint terran nyugodtan kaphatna még nerfet csak nem ezt a barrackos dolgot mert ez hülyeség vissza térve a zergre terran nak ott van 2 splas dmg es unit ja ami nem kicsit durva light ellen Thor és sieget tank 1 zerg nem sokat tud csinálni ellen csak roach de mivel a roach lassú és keveset sebez még a range is rosz Ultra lisk hát a terran előbb hozzá jut a thor hoz meg as siege tank hogy mint én az ultrához mert elég ha a terran csinál pár maraudert meg helliont és kész mert zerlingek semmit nem fognak érni baneling armored a mara szóval kell kb 10 baneling hogy hatásos legyen de ha nem creep en vagy és nincsen kifejlesztve a gyors gurulás akkor röhögve elfuttatod… minden fajnak van valami egysége ami +dmg es csak a zergnek ohh igen baneling csak Light-ra:DDD

  Reply

 • LaidToFail

  |

  @3 és @még sok ember, T vel kezdtem a játékot… röhögve 5 ös APm el lehet játszani, na most zergnél 80 as APM em van folyamatosan(tudom nem sok, a tudorok ne okoskodjanak 🙂 )úgy hogy nem csak a win rátát kéne össze hasonlítani hanem azt is hogy zerg ként mit kell letolni….
  @4 yes!yes! this is perfect!!!

  nekem ezekből a nerf utáni Duna áradásokból az jön le hogy a mai fiatalok nem szeretik a zerget 😛

  ja és Cry me a river!

  Reply

 • LaidToFail

  |

  Válasz Nefarian #44 üzenetére: teljesen igaz amit írsz de azért nem kell elszálni nem hiszem hogy nem röhögtél még a T ellen amikor nem derített és a 9. percben megjelentél 20 mutával(amikor ő még csak 15 munkással dolgozott 1 expen és volt 10 marinje drognélkül) :):)

  Reply

 • Nefarian

  |

  Hát én még mindig zergel tolom és tul vagyok már majdnem 400 meccsen és igen nehéz az élet föleg amikor neked csak zerlinged van mert muta ra mész és neked ront 10db hellion fejlesztve:D csak meg kerüli a nagy védelmet és kész terran joval gyorsabban tech el mint 1 zerg az elején

  Reply

 • triazz

  |

  “The Barracks are going to require a Supply Depot, which will impact a lot of early terran reaper pushes.”

  Nem vagyok terran, de ez mekkora baromság már…???! Mellesleg remélem buffolják a közeljövőben a zerget, mert már UNALMAS, hogy mindenhol az Ő sírásukat lehet hallani.

  Reply

 • Rufa

  |

  Válasz arius82 #42 üzenetére:
  Átállni nehezebbről könnyebbre mindig egyszerűbb, és mivel általánosan az a vélemény hogy a Zerghez több Apm, energia kell, ezért valószínű T-re egy zergnek könnyebb átállni,mint fordítva.
  “Míg a terran minden egységéhez külön épület kell+ ált. tech lab, addig egy zerg rányom egyszerre 10 tojásra és kiugrik 10 bármilyen unit.”
  Annyi kifogásolni valóm van hogy ez pont nem igaz, a T3-as thorhoz kell egy techlab+armory… számold meg mi kell egy ultrához… és még sz*r is… Szerintem hogy kinek nehezebb menedzselni a bázisát ne menjünk bele, elég az hogy te benyomsz egy gombot, míg a zergnek külön dolgozni a kell azért a 10 lárváért,minden alakalommal..

  Válasz triazz #48 üzenetére:
  Ez nem igaz, anno bejött a “végrehasználhatóazUltra-bug” és ment a sírás T részről rendesen, sőt még itt is sírnak ők is, sajnos nem lehet tökéleteset alkotni egyik patchben sem. Überlisk-et a játékba ! 😀 (aki nem tudja: http://www.youtube.com/watch?v=urlzRxfDujM&feature=related )

  Reply

 • FlyInMyEye

  |

  R.I.P. 9/10 rax openingek:( (Nem rushok! OPENINGEK!) /cry

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.