Fejlesztői sarok: 1.1 balansz kérdései

Promie Motz . Hírek 2407

A Blizzard ezt a kis tájékoztató jellegű anyagot adta ki arról, mit is terveznek most, és nagyjából hogyan áll szerintük a játék. A Statisztikák az amerikai szerverre vonatkoznak (de az európai Battle.net oldalán van kint a cikk :). Köszi Zaki, hogy linkelted a hírt!

(A végén vannak a tervezett változtatások, akik nem akarják átrágni magukat az egészen)

izé

Since the release of Wings of Liberty, the StarCraft II balance team has been diligently studying how the game is being played, playing it ourselves, and seeing how evenly the three races match up on the battlefield. While we regularly examine Battle.net player data and statistics from all regions, the information we’re examining in this blog was pulled exclusively from the North American region for simplicity’s sake.

Protoss are played 38.5% of the time.

Terran are played 38.0% of the time.

Zerg are played 23.5% of the time.

These are overall percentages, but they’re mirrored in nearly the same exact separation through each of the leagues. This clearly shows that zerg are played less often than the other races. When we look at things like the Top 200 we like to have this data in-hand so we can ensure that it’s proportionate to the amount of each race actually being played. We don’t want to have a huge chunk of zerg players sitting somewhere further down unable to rise through the ranks.

Let’s take a look at win percentages on a race-versus-race basis. This is something else we look at to see how matchups are faring over many games. These numbers take individual player skill into account, which helps to avoid the 50% win/loss percentage effect that the matchmaking system can impart on straight win/loss ratios.

Win % in Diamond (accounting for player skill)

49.6% win rate for Protoss when fighting Terran.

52.8% win rate for Protoss when fighting Zerg.

49.6% win rate for Terran when fighting Zerg.

Win % in Platinum (accounting for player skill)

56.3% win rate for Protoss when fighting Terran.

47.3% win rate for Protoss when fighting Zerg.

44.5% win for Terran when fighting Zerg.

Win % in Gold (accounting for player skill)

61.0% win rate for Protoss when fighting Terran.

61.1% win rate for Protoss when fighting Zerg.

49.5% win rate for Terran when fighting Zerg.

Win % in Silver (accounting for player skill)

63.6% win rate for Protoss when fighting Terran.

50.7% win rate for Protoss when fighting Zerg.

51.6% win rate for Terran when fighting Zerg.

Win % in Bronze (accounting for player skill)

59.0% win rate for Protoss when fighting Terran.

55.1% win rate for Protoss when fighting Zerg.

45.4% win rate for Terran when fighting Zerg.

As you can see there are some issues with Protoss vs. Terran in many of the leagues. From our own play experience, as well as feedback from the community, this matches pretty closely with what we’re already aware of. We’re working on solutions. What we’re also aware of is that while the numbers don’t necessarily support the need for zerg changes across all leagues, the feedback from the community as well as our own play experience tells us that improvements are necessary to make zerg matchups feel and play better.

The balance changes in our next patch will primarily focus on improving the zerg.

Here are a few of the changes we currently have planned:

  • We’re increasing roach range. This will allow roaches to be more effective in large groups, giving the zerg more options in the mid to end game.
  • Fungal Growth will now prevent Blink, which will give zerg a way to stop endlessly Blinking stalkers which can be very challenging to deal with in large numbers.
  • The Barracks are going to require a Supply Depot, which will impact a lot of early terran reaper pushes.
  • The reaper speed upgrade will require the Factory, which is meant to weaken a lot of the early terran reaper attacks that dominate so many matches, especially in team games.
  • We’re making a number of increases to the health of zerg buildings, which will make the very vulnerable zerg technology structures more resistant to raids. We don’t expect these hit point changes to have a super significant impact on the game, but the current numbers felt way too low.

We want our avid and talented StarCraft II players to know that we’re here, we’re listening, and that our intent is to continue making careful and measured approaches to balance based on community and fansite feedback, our numbers and data, watching pro players and tournaments, and our own time on Battle.net playing the game alongside you

Elvileg az 1.2-t korábban év végére ígérgették, konkrétumok nélkül, de az 1.1-ről is lenyilatkoztak egy hasonlót egy hónappal korábban, és szóról-szóra betartották, szóval én úgy érzem, van ebben valami, hogy ezek várhatóak most.

Forrás


Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (139)

  • Matla

    |

    Ahogy végigolvastam ezeket a hsz-eket 2 dolog jutott eszembe: az első az, hogy sok embernek sír a szája h ez még mindig nem elég, h még mindig nerfeljük a terran-t mert mmm így thor úgy, amióta kijött a játék csak a terrat nerfelik orba szájba, mégis mindenki „terran OP”, ezek az emberek csak azt felejtik el, hogy egy érdekes Broodwar nevű játék is létezett ahol kb 8 évig tartott a balancolás és nem 1ik napról a másikra, kb elegem van abból h mindenki minden fórum „ezaz még 1 terra nerf, de még többet mert ez sem elég” ha nem tucc vmi ellen jáccani akk ne a blzznek sírj h nerfeljék, hanem gyakorloj ellene és menni fog, nem rögtön, de fog.
    A másik dolog oké h agyon nerfelik a terrant h többen jáccanak z-vel, és a toss hozzá se nyűltak, és a statokból meg kiderül, hogy a legtöbb játékos toss és h a kegtöbb z toss ellen veszít.

    P.S. Nem akartam senkit megbántani ezzel csak leírtam h kb mit gondolok erról

    Reply

  • GoTReX

    |

    Válasz Matla #51 üzenetére:
    Teljesen egyetértek.
    (kaptam én már olyanért is IMBA-t mert az épület felemelhető,vagy mert a marine tud levegőbe sebezni egy derítő overt….)

    Kikaptam egy jobb játékostól,aaaajjj IMBAA Terran…..Replayt nem nézem meg, mert tiszta ideg vagyok.Inkább beállok a sorba és énis panaszkodom a fórumokon ,mint egy fürdősk*rva….Kinek nem inge,ne vegye magára….

    Reply

  • butcher

    |

    Na ez király, talán még újra elkezdek játszani ha végre kiballancolják 🙂

    Reply

  • Zentie346

    |

    micsoda fórumhiszti 😀 hahaha

    Reply

  • FlyInMyEye

    |

    Válasz Matla #51 üzenetére: Wow te elolvastad a hozzászólásokat? Az összeset? Tisztelet neked, de tényleg. Nekem sosem lenne hozzá idegem, egy ilyen témánál egy-két kommentet olvasva szinte érzem ahogy párolog az IQ-m. Javaslom ignoráld őket, mert csak felhúzod magad.

    Egyébként nem bántásképp, de ahogy Matala is mondta, én is azt javaslom, hogy mindenki nézzen magában és a játékába mielőtt balance-ról kommentel. Én, erős diamond játékosként, igen szerte ágazó elméleti tudással sem érzem magam kompetensnek, hogy mélyebb balance témákról nyilatkozzak, vagy teszem azt meg tudjam objektívan állapítani mi op és mi nem. Csak mondom…

    Reply

  • xvoraz

    |

    Úgy látom blizz továbbra is fontolva halad.
    Az nagy sírásokhoz, mint az MMM, Hydra és Zerg macro imba nem nyúltak hozzá (jó a Tankal csináltak vmit azért). Hanem az early gamet próbálják beállítani, meg kis változtatásokkal a továbbiakat.
    Én személy szerint úgy érzem a Reaper elég értelmetlen egység lesz ezután, de hát ki tudja, azért egy pár mid-game reaper is jól tudhat expeket írtani, jól lehetne vele multitaskolni, csak hát megszoktuk hogy a reaper k***a jó így hát ahhoz képest ez óriás nerf.

    Reply

  • Sabika

    |

    Válasz FlyInMyEye #55 üzenetére:
    Ne ozd az észt?:)
    Erős diamond játékos?MÉrt 1300 pont felett vagy?Nem hiszem!
    Na csak vicceltem!
    Balanszról annyit hogy a reapert simán ki is lehetne venni mert nagyon ritkán látni egyszerűen használhatatlan!Legalábbis szerintem.

    Üdv:Yoshimura

    Reply

  • Delebriel

    |

    #57 Ja milyen faja lenne ha a Reaper helyére beraknák a Firebat-et vagy a Medic-et 😀 😀 Vagy akár mehet Factoryba a Diamondback, azzal milyen microt lehetne művelni 🙂

    Amúgy szerintem ezek a változások elsősorban nem az 1v1-et fogják átalakítani. Főleg 3v3 4v4-ben látható ez az állandó rusholgatás, 9rax nyitás és mass reaper. Személy szerint (mint többnyire terran játékos, amúgy random) örülök ezeknek a változásoknak, hátha nem lesz a 4v4-ek 80%-a bunkó rush legalább terran részről. Már csak a pool-ra kéne valamit kitalálni, hogy ne lehessen lerakni drone gyártás és minden egyéb nélkűl. (Nem nem azért mondom mert a 6pool OP, én szeretem ha egy zerg csinálja, mert ő kerül hátrányba szvsz… csak szimplán le kéne szoktatni az embereket ezekről a nyomi taktikákról)

    Reply

  • FlyInMyEye

    |

    Válasz Sabika #57 üzenetére:
    Hehe Yoshi a troll:). Majd ingame lerendezzük lol:D. Amúgy reapert még mikor jó volt sem használtam sokat(evidens volt a nerf), egyedül talán garantált olcsó midgame scoutnak. Azért annyira nem hiányozna nekem sem.

    Reply

  • Sabika

    |

    Válasz Delebriel #58 üzenetére:
    Ilyen taktikák mindig is lesznek és használják őket ez van.

    Reply

  • Sabika

    |

    Válasz FlyInMyEye #59 üzenetére:
    Hozz ellenem reapert meglátjuk hogy mire mész ellenem!:D
    Majd este megmutathatod.:)
    De a reaperre visszatérve azért tényleg a végén használhatlan lesz és akkor a t-nek -1 egység!

    Reply

  • FlyInMyEye

    |

    Válasz Sabika #61 üzenetére: Midgame scoutnak szívesen:) De nem most, majd mikor nem számítassz rá:P Amúgy 1300+ a jövő heti cél:)

    Reply

  • Csenky

    |

    reaper használhatatlan 🙂 max 1v1-ben, ott csak tossal játszom, de több v több játékokban szoktam reaperezni. Nem, nem pro szintű 1-3 reaper harass korán, hanem lehozok 12-14 reapert amíg a többiek szórakoztatják egymást, és beverek 2-3 maint 🙂 Legtöbbször instant leave, ritkán hozzák vissza vagy fogják meg a reapereket. Csak akkor szar, ha lescannelnek, de amúgy elég jól lehet meglepit csinálni, leginkább azt hiszik banshee-zek vagy valami más tech cucc. Már csak azért írtam ezt le, mert ezt a tactikot nem befolyásolja a supply módosítás, szal a reaper csak 1v1-ben gyengül sztem.
    Akármennyire is a reapert akarják nerfelni, ez szerintem sokkal jobban odatesz a proxy rine rushnak. Helyes!!! Ahogy a proxy zealot is kapott az arcába a +5 sec patchel. Az egész proxy rush dolog egy rakás kula, nyugodtan lépjenek ellene.
    Mara téma: teljesen át lehetne alakítani a marát. 10/20 helyett úgy kéne, hogy állítható legyen a lövéstípus. 10/16 sebzés conc. shell nélkül, ha meg lassítani akarsz, bekapcsolod a conc. shell gombot, viszont 6/12 lesz a sebzés. Na? :p És levenni 80-ra az alap hp-t, és a rine-os hp fejlesztéssel kapjanak +30-at. Nesztek :p

    Reply

  • Sabika

    |

    Válasz FlyInMyEye #62 üzenetére:
    Arra kiváncsi leszek hogy hogyan fogod megcsinálni!
    Nekem előbb meg lesz 100 pontra vagyok tőle he-he!:)Válasz Csenky #63 üzenetére:
    A proxy zealot két nerfet is kapott 1.Zealot gyártási idejének növelése
    2. Chrono boost idejének csökkentése
    Szerintem jogosan és protoss vagyok!

    Reply

  • csanasz

    |

    Éljenek a Zergek! 🙂

    Reply

  • FlyInMyEye

    |

    Válasz Sabika #64 üzenetére: Jó hát aki meló helyett egész nap starcraftozhat, úgy azért nem nehéz:) Amúgy meg őszintén szólva arra én is nagyon kíváncsi leszek…Kábé 5 meccset toltam ezen a héten is.
    I’m on FIRE! lol

    Reply

  • Sabika

    |

    Válasz FlyInMyEye #66 üzenetére:Azért dolgozgatok rendesen csak kevés a meló!:)
    Munkahelyen csak reppet nézek!
    Otthon szoktam gamelni!Nekem ma simán meglesz az 1300 pont he-he!

    Reply

  • Sydra

    |

    Az a baj, hogy az MMM-et megint nem akarják erősíteni. Pedig jó lenne ha végre használható lenne!

    Reply

  • FlyInMyEye

    |

    Válasz Sabika #67 üzenetére: Persze, persze csak repet…Zágon-tól nem ezt hallottam:) Najó befejezem a topic szét offolását, mert fenékbe leszek billentve.

    Válasz Sydra #68 üzenetére: MMM elég jó így is imo:)

    Reply

  • Zftw

    |

    én adnék egy stim-et a reapernek is, sőt a ghostnak is

    Reply

  • Kanri

    |

    48.1% win for Terran when fighting Zerg.
    57.9% win rate for Protoss when fighting Terran.
    53.4% win rate for Protoss when fighting Zerg.

    p>z>t

    Nem értem a logikát? Azért, mert kevés z player van (de mégis többet nyernek t ellen, ráadásul gsl-t is z nyerte), ezért a T-t nerfelni kell, ráadásul pont a reapert, ami már kapott nerfet, s ezzel nevetségesen könnyű lett counterelni. P-t nem akarják nerfelni, pedig LEGTÖBB játékos P és a statisztika alapján fölényben van t és z ellen is win ratioban. Most gyakorlatilag elérik, hogy a reaper csak arra lesz jó, hogy 1-2-t csinálj derítés céljából az elején. Tehát P-re kell nerf (force field, psi storm), nem T-re, banelinget és fungalt pedig szószerint DURVÁNAK tartom, szal nincs miért sírni.

    2v2-ben pedig dupla z ftw! Szóval a supplys és nitros ötlet iszonyat nagy baromság!

    Mondjuk nem lepődöm meg, ha ezek mindegyike bekerül, miután kivették Kulast és Desertet (amin változtattak is nemrég), és helyettük beraktak egy fos 2v2 mapot.

    Reply

  • Kanri

    |

    Egyébként írtak egy jó ötletet, hogy tech labhoz kelljen eng bay, amivel a marauder és reaper rush is meg lenne nehezítve, több nem is kéne.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Kanri #71 üzenetére:
    Ez a win ratio meg hogy jött ki nálad, átlagoltad az összeset?

    Amúgy meg kit érdekel diamond alatt a winratio, egy normális bo-t se tudnak és 50apm-el játszanak.
    Silverről ligáról nem is beszélve, egy teljesen más játék folyik. 1v2ben elvernél 2 porotoss te egyedül ha silver ligásakat kapnál, és még meg se izzasztanának. Bronzban meg 1v3 kb

    49.6% win rate for Protoss when fighting Terran.
    Diamondba tök rendbe van a winratio, hidd el protossoknak ugyan olyan nehéz a pvt mint fordítva. Mindkét fajnak megvannak az erősségei és a gyengeségei

    Reply

  • googlekereso

    |

    Mért kell szegény Reapert bántani ennyire, azt nem értem. Régen ilyen volt:
    http://www.youtube.com/watch?v=SVijAW3Umvo&feature=channel

    12:20-tól, ja és emlékeztek még a többi Battle Report-ra, hogy mennyit vártunk rá, és hogy mennyit beszéltünk róla? Ejj, azok a szép idők… 🙂

    Reply

  • Kanri

    |

    Igen átlagoltam, mert blizzard azt nézi, de jó, nézzük csak diamondot…ott is p>z>t, még ha kis eltéréssel is, de pont ezaz, hogy a sok gyökér bronzos sírása miatt vannak ilyen szánalmas változtatások. Sztem Force Field túl erős ahhoz képest, hogy egy kis szaros sentry nyomja 50 energiáért, amit 4. percben kihozol. 15 sec kurvasok, nem tudod szétütni, belassít és nyomhatsz 4-et full manával. A másik pedig a storm, hogy odawarpolsz bárhová egy tempet a mapon, aztán rögtön nyomhatod is, tehát lehetne 100 mana egy storm, 75 egy force field, ami tartson 10 secig, esetleg legyen valamennyi HP-ja, hogy szétüthető legyen. Aki pedig Infestort nem használja, az balfasz, ugyanis a Fungal iszonyat erős, emellett infested terranok sem gyengék sztem (mind control vagymi is hasznos). Baneling pedig lószar pénz, ami jó microval nagyon hatásos t ellen (főleg fungallal kombinálva).

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz googlekereso #74 üzenetére:
    lol még stimje is volt ezt el is felejtettem 😀
    De még anélkül is rettentő imba volt, béta elején legyártottál 4-5 és 5 sec alatt lekaptad a poolt, szal nagyon ráfért a nerf, mert pillanatok alatt szétkapkodták a zerg épületeket, és lehet ez a terránoknak mókás, de a zergeknek egyáltalán nem.

    Ezek a nerfek kötelezőek voltak, a többi nerfre már nem térek ki, de ezeket mindenképp muszáj volt meglépni

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Kanri #75 üzenetére:
    1. A protossnak ki kell fejleszteni a Khaydarin Amulet ami 150minerál 150 gáz és 110 sec, és csak utána lesz alapból 75 energy-je a ht-nak. Addig csak 50 rendelkezik miután kihoztad

    A másik, hogy még bétában volt róla szó, hogy csak a két legmagasabb ligában lévő statisztikai adatokat vették figyelembe. Nem alapozhattak arra, hogy Józsika a copper ligában 15apm-el a 20. percben mire megy 50 legyártott marinal egy tvz meccsen. Nyíltan meg is mondták csak a két legmagasabb ligát veszik figyelembe a balansz változtatásakor 🙂

    Reply

  • Kanri

    |

    -storm jó erős volt…hellion pedig jó gyorsan lőtt
    -reaper aknáiról nincs vmi video? kíváncsi vok, milyen lehetett

    Reply

  • Kanri

    |

    Válasz sweeping #76 üzenetére: volt stimje, de épületre nem sebzett úgy, mint most

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Kanri #78 üzenetére:
    Az, ha jól emlékszem a terran bemutató meccsen volt, nem Battle reportban, úgyhogy passz (akkor volt a Thor, Reaper, a még Jackal, Battlecruiser képességek, stb.)

    Na meg is van:
    http://www.youtube.com/watch?v=XGoEEjs42uE&feature=channel

    Reply

  • Kanri

    |

    Válasz sweeping #77 üzenetére: csak egyszer kell kifejleszteni, és kb alap dolog

    ok…platina: 56.3% win rate for Protoss when fighting Terran.

    De leszarom…az én szavam nem jelent semmit. 🙂

    Reply

  • Kanri

    |

    Ja és ott van a feedback is, ami nem szar dolog! 🙂 Egyébként a zerg épületek HP-jának emelése is faszság…most mit akarnak, hogy ne lehessen leütni őket? Ott van 1000 over a zergnek és a creep tumorok, övé a map, lát mindent, ha hagyja, hogy egy drop kárt okozzon neki, akkor csak gratulálni tudok.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz googlekereso #80 üzenetére:
    Ezt a videót megnézve eszembe jutottak Dustin-nak a gondolatai. Miszerint valóban nem lenne rossz, ha late gameban is jól lehetne használni a reapert. Csak ezt nem tudták megvalósítani
    Szerintem ezután a nerf után early gameban teljesen hatástalan, végleg kiszedhetnék dísznek jó csak.
    Viszont ha a Fusion Coreban kifejleszthető lenne ez az aknázós képesség amit videóban láthatunk late gameban is elég hasznos egység lehetne. De akkor meg az árát kéne variálni.
    Én magasabb tierbe raknám, emelnék az árán és beletenném ezt a képességet 🙂

    Reply

  • Delebriel

    |

    #78 Izzítsd be a kampányt és fejlessz rá a reaperre. Ott még mindig megvan az aknahajítós képessége.

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz sweeping #83 üzenetére:
    sztem jó lenne ha Thornak megint 900 hp-je lenne, de maradna a levegőbe lövés és az erős armored elleni sebzés XDXDXD
    Reapernek stim és akna stb. XDXDXD

    De leginkább a battlecruisernek adnám vissza a képességeit 150 energy lenne mindegyik, vagyis lassan lehetne használni, de akkor is lehetne

    Reply

  • Sabika

    |

    Válasz Kanri #82 üzenetére:
    Én nem értem ezt a winratio dolgot de biztos így van szarom le!
    A másik Szerintem nem enginering bay hanem egy épület kéne mint a bw-ben az Academy és akkor csinálhattál firebatot meg medicet.Ha engineering bay lenne akkor nagyon sok múlna azon az egy épületen hiszen ott van minden fejlesztés és az olyan lenne mintha a protossnál megcsinálom a forget és hoszhatnák stalkert!
    Kicsit gáz lenne!
    Utoljára pedig én jónak érzem a balanszot zerg ellen nehezebb NEKEM kicsit mert nem találom a megfelelő taktikát!

    ui: Ja a storm meg a fedback ja!
    Akkor a terran emp meg Raven?Az is kicsit gáz!

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz googlekereso #85 üzenetére:
    Figy, magas tier esetén amit én mondok az egyáltalán nem imba. Fusion core-ig 1000 év mire eljutsz, mire használhatod a aknázást addigra még az ultra techig is eljuthat a zerg ha arra gyúr 🙂
    Szóval nem olyan őrültség ez mint ahogy elsőre tűnhet

    Reply

  • Geo

    |

    Válasz Kanri #82 üzenetére:
    jah, a creep magatol terjed, az overlordok meg ingyen vannak, es nem lehet megolni oket, es ha meglatsz egy dropshipet az azonnal elporlad.

    Aki szerint eros a zerg probalja jatszani, minden fele szar statot fel lehet asni, az nem valtoztat a tenyen hogy Zerg nem nyer semmit, europai ladderen top 10ben nem volt zerg 2 honapja. Hogy Fruitseller osszehozta egyeduli zergkent a top 8ben az elso helyet GSLen az kisebb csoda, de azon fog lovagolni minden terran a kovetkezo fel evben.

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz sweeping #87 üzenetére:
    Ja, én a videóra írtam rá, mivel ott még olyan volt (kivéve a levegőbe lövést)

    Egyébként sztem élet képes ötlet az, amit írsz, csak valszeg nem fog megvalósulni, mert nem vagy „Blizzard Employe” 🙂

    Reply

  • Kanri

    |

    Válasz Geo #88 üzenetére: lol, még jóhogy nem azt várod el, hogy magától terjedjen meg ingyen legyen, minthogy a medivac is ingyen van és magától elindul droppolni.

    Ja, 2 hónapja nem volt, de már van. Mellesleg ott a statisztika, ha már arra vertétek anno…49.6% win rate for Terran when fighting Zerg. és 44.5% win rate for Terran when fighting Zerg. Kevesen zergeznek, mégkevesebben a pro-k közt, lehet, hogy nehéz, de örülj neki, mert ha sokat gyakorolsz és van némi tehetséged hozzá, akkor imbává tehető. Vagy menj age of empiresezni, ahol minden faj kb. ua! Ez Starcraft, látszik, hogy nem BW-ztél.

    Reply

  • SzuL

    |

    Válasz Kanri #90 üzenetére:
    még szerencse, hogy bw-zett 🙂

    Reply

  • Geo

    |

    Válasz Kanri #90 üzenetére:
    http://rts-sanctuary.com/index.php?portal=SC2&act=sc2Statistics
    tessek ez statisztka, latod ki hanyadik ladderen, nem iylen hokuszpokusz hidden lofasz, meg 10000 ember jatekarol keszitett modositott szar, itt vannak a legjobbak szepen sorban van 9 zerg a top 50 ben, ez tobb mint lenni szokott amugy.

    Ez akkora baromsag hogy kevesen zergeznek a prok kozott. mivan? A terran valaszto emberek valamiert termeszetesen jobb jatekosok? Hol volt ez a sok Sjow, Naama, Satiini, Drewbie, Silver es hasonlo kaliberu terran akik most halomra nyerik magukat? Sehol. Hol vannak a BWs zergek akik agyba fobe vertek meg a top BWs terranokat is anno, haypro, ret mondi, dimaga? Hat bizony orulnek ha osszehoznak egy elodnotobejutast.
    Legtobb koreai ex progamer is zergel kezdett jatszani, betaban volt is rola cikk, hogy melyik race-t kik jatszak az ex bws koreaiak kozul, szinte mind zerg volt. es igen is BWztem csak nem 12 evet, hanem masfelet-kettot. Mea cupla ha ettol nekem kisebb az e-farkam mint neked.

    Imbava teheto a loszart, azert mert cool nyert egy kupat egy jo valagnyi szerencsevel es kituna jatekkal nem teszi imbithatova a zerget.

    Linkelj be nekem 5 kupat amit Zerg nyert jatek kiadasa ota, lehetnek kicsik is, 50 eruos tournamentek, barmelyik szerverrol. Kivancsi vagyok, mert bizony craftcupot zotaccupot eslt mindent mindent terran nyer, kozbe 1-1 protoss becsuszik, amerikaban sokszor, zerg? na olyant nem sokat lattam, Dimaga vagy 2t osszeszedett s egyet Slush asszem, na meg most Fruitdealer.

    Akkora szanalom hogy vannak akik gyengenek tartjak a Terrant. De mondom, tessek nyugodtan Zergezni ha olyan sok mindent ki lehet hozni belole, kivancsi vagyok kinek hogy menne a creepterjesztes-larvae-inject dolog ugy pluszba, amelle amit amugy is csinalni kell (epit, fejleszt, kepez stb), meg hogy nincs scan stb stb…

    Reply

  • Geo

    |

    Válasz SzuL #91 üzenetére:
    juj, Szul, azt hittem eltuntel vegleg, megvetted az sc2-t amugy? Lepj ram valamelyik nap, ha raersz s van lehetoseged 🙂 geo.196

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Színvonal megint kezd átmenni a „Én jobban tudom én vagyok a Jani, te meg nem is bw-ztél és a zerg op ha pro vagy és a terran op ha noob vagy és a protoss op ha vagy és amúgy is én nagyobb hipercube vagyok”-ba. Felejtsük már el ezt a Rage nerd ovis stílust..
    Komolyan oviban nagyobb a színconal.

    Reply

  • Sabika

    |

    Válasz GeryGTK #94 üzenetére:
    nálad a pont!
    Olvasgatva nekem is ez jön le!

    Reply

  • Geo

    |

    Válasz GeryGTK #94 üzenetére:
    most nem azert, de ha mindenki egyetert mindenennel, senki nem mond ellen senkinek, senki nem akarja megvedeni a velemenyet, akkor nincs forum.

    Reply

  • Delebriel

    |

    Másfél hónappal megjelenés után nem sok értelme van egyenlőre balance miatt flame-elni. Majd ha eltelik egy év és még mindig nem lesz elég zerg a top10-ben, jogos lesz.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Delebriel #97 üzenetére:
    Van az már lassacskán 2,5 hónapja is hogy megjelent 🙂
    Na nem mint ha ez olyan hosszú idő lenne, de gondoltam azért kijavítalak

    Reply

  • GoTReX

    |

    Én nem Imbázok semmit.(Hiszen én vagyok T-ként az Imba ez egyértelmű,100.000 Bronzeligás rá a tanú)
    Ez az egész inkább azért dühítő,mert kezd az kikerekedni az egészből,hogy azért nyertél ,mert T vagy.
    És mindig csak azért nyersz,mert T vagy…

    Felemelted Lingek elől a CC-t?Imba!
    Buns. harassh? ROFLOL,Noob IMBA T!
    EMP? Hát az már aztán tényleg…
    Csak zealotom van ,és te BC-vel jösz? Imba vagy b+!
    (igaz szalad 2600 min,és 800 Gázom,de te azért nyersz mert T vel vagy!)
    Nyílván ezek az emberek imádják a kihívásokat és azért játszanak inkább ezüstben Z-vel,vagy P-vel,mert az Instant Win-t teremtő T-vel unalmas a Diamond 1st place nekik)

    Nemtom,én sem veregetném vállon azt ,aki valami nagyon trágya dologgal ver le,és mégis benyelem..De én,és még sok ezer ember,hol van ahhoz a szinthez hogy majd pont +1 Roa.range fogja eldönteni hogy mi lesz….
    Én naívan visszanézem a Loss replayt,van aki reflexből Imbázik.Kicsit el kellene gondolkozni.

    Reply

  • FlyInMyEye

    |

    Két dolgot szeretnék hozzáfűzni a vitához egyrészt Geo:
    A blizzard statiszikái amiket kiadnak állnak a legközelebb a valósághoz. Miért? Azért mert ott van az a kis felirat, hogy (accounting for player skill) ez azt jelenti, hogy nem a matchmaking rendszert látod működés közben, hanem a statiszikát úgy készítették, hogy kivették a számításból a matchmaking rendszert, ami ugye alapvetően az 1/1 es winratre törekszik. Valamint fontos még, hogy a statisztikát itt egy adott mintán végezték tehát nem ferdíti el a végeredményt az, hogy például zergből kevesebb van (ezen lehet vitatkozni,de nincs sok értelme, ez tény 23% kevesebb mint az ideális 33%). Minden más statisztika csak parasztvakítás. Tehát tessék szépen ennek hinni. Megjegyzem valóban a legnehezebb race a Z, én is így gondolom, de ettől még lehet igen jól játszani vele, és cool sem hiszem, hogy csak szerencsés volt, bár balance témában rá hivatkozni valóban balgaság(többek között pont azért mert írtó jó:)).

    Másrészt Kanri érdekes a volt BW-s játékosoknak ez a mostanában előjövő veterán, megjártuk a háborút mentalitása. Igen valóban ott voltatok mikor még mindenki kakilt a gémre és évekig játszottátok(én is ott voltam egyébként sokáig), de azért azt nem szabad elfelejteni, hogy azért van lehetőséged most arra, hogy ki menj koreába ha elég jó vagy, és miliókat nyerj, mert most ezek az új srácok itt vannak, hogy törődjenek ezzel a játékkal. Én úgy gondolom, hogy mint veterán játékosnak inkább segíteni kéne és példát mutatni ezeknek az új játékosoknak, nem pedig lenézni őket(mert ez a megjegyzés eléggé úgy hangzott). És ezt nem csak neked mondom, hanem az összes olyan volt BW-s nek, akik azt hiszik ők pottyantották a spanyol viaszt. Jöhet a flame;)

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.