TSL3 Ro32 interview 1/8

Darc1n . Interjú 1125

TSL3_Logo_Banner_1

Volbandnek köszönhetjük a következő négy interjú fordítását, amit a TeamLiquid.net készít a Ro32 résztvevőivel. Naponta 4 interjút terveznek készíteni, ez az első rész a nyolcból és amennyiben tetszenek nektek Volband fordításai, szívesen vállalja a többi interjú fordítását is majd a továbbiakban.

TLAF-Liquid`Tyler
us Protoss

TylerInterviewTe vagy a regnáló bajnok. Mi a legkedvesebb emléked arról a tornáról? Mik a céljaid a mostanin?

Leginkább a meccsekre való készülődések maradtak meg bennem. Imádtam, mikor kiderült, hogy ki lesz a következő ellenfelem, ami után hosszasan agyaltam a leendő taktikámon és tervezgettem a BO-jaimat, amiket aztán rendes ellenfeleken is leteszteltem. Valóságos küzdelem volt időben elkészülni ezekkel a dolgokkal, hogy aztán – nem kevés igalom közepette – kiderüljön, mennyire is voltak helyesek az elképzeléseim, valamint, hogy milyen jól tudom azokat véghezvinni, amikor már élesben kell teljesítenem.

Szerinted mi a legnagyobb erősséged és gyengeséd, mint játékos?

A legnagyobb erősségem az előrelátásom. Mindig tudom, hogy miképp tudnám jobban csinálni a dolgokat, mind stratégiai, mind kivitelezési szempontból. Míg a többi játékos megelégszik azzal, hogy a játék jelenlegi szintjén profik, én mindig arra törekszem, hogy elsőként csinálhassak valamit jobban. A legnagyobb gyengeségem a gyakorlati hiányosságom. Ha bezárnának egy szobába, ahol csak enni, aludni és Starcraft 2-t gyakorolni tudnék, akkor sokkal jobb játékos lennék. Természetesen ezen folyamatosan dolgozom és megpróbálok előrelépni e téren. Csodálom azokat, akik rengeteg időt ölnek a gyakorlásba, még ha nekik ez teljesen természetes is.

Ha be kellene mutatnod magad azoknak a fanoknak, akik még sosem találkoztak veled, hogyan jellemeznéd önmagadat? Írj pár mondatot a személyiségedről.

Nagyon versenyzőszellemű vagyok, de jobban élvezem azt, amikor jól játszom, mint amikor legyőzök másokat és tornákat nyerek. Szeretek kapcsolatba lépni, társalogni a közösséggel.

Az ellenfeled Strelok, aki egy egykori Brood War játékos, csakúgy, mint te. Mit gondolsz róla? Biztos vagy a sikeredben?

Tisztelem Strelokot. Nagyszerű BW játékos volt, ahogy most egy nagyszerű SC2-es is. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nyerni fogok. Stratégia szempontból nagyon nyugodt vagyok, ha PvT-ről van szó. Szerintem a meccsek a kivitelezéseken fognak múlni, márpedig jelenleg az nekem nagyon jó.

A többi meccs közül melyek érdekelnek? Szerinted kik fognak nyerni azokon?

Főleg azok a meccsek érdekelnek, ahol nincsenek koreaiak. Ilyen például a Ret vs Naniwa, a Jinro vs Morrow és a Huk vs Hasuobs. Ezek mind olyan meccsek, amik simán lehetnének egy nagyobb verseny elődöntői, vagy döntői. Én természetesen a csapattársaimnak fogok szurkolni és úgy hiszem, hogy meg is fogják nyerni a meccseiket. Ezen kívül nagyon várom már, hogy láthassak pár jól összerakott, alaposan átgondolt stratégiát, hiszen a játékosoknak rengeteg idejük van felkészülni egy adott ellenfélre, fajra és a pályákra.

Sok fan koreai egyeduralmat jósol ezen a tornán. Ki lesz az első közülük, aki csalódást fog okozni?

Kétlem, hogy Boxer túljut az első fordulón, TLO pedig elverheti NaDát, de az egy igazán kemény meccs lesz.

Számodra egy elég göröngyös út vezet a döntőig – 3 GSL bajnokkal is szemben találhatod magad. Mit gondolsz, rajtad kívül még kik juthatnak el a döntőig?

Szerintem MC és Nestea a két nagyesélyes.

Akarsz bármit üzenni a fanjaidnak és a támogatóidnak a nyolcad döntő előtt?

Sok-sok köszönet a videókért, fan artokért és a kommentekért. Nem csak hogy a nyolcad döntőt fogom megnyerni, de azt is megmutatom majd, hogy megvan bennem az, ami a végső győzelemhez szükséges.

mouz.Strelok
ua Terran

StrelokInterviewTe kvalifikáltad magad utolsóként, a 3-0-s győzelmeddel Select felett. Mit gondolsz a selejtezőkről?

Nagyon rosszul játszottam a selejtezőkön és azzal a játékkal nem is juthattam be. Azonban valahol, valaki úgy döntött, hogy megérdemlek egy lehetőséget, ezért részt vehettem egy tie-breakeren. Volt tehát mi motiváljon: be akartam bizonyítani, hogy megérdemeltem ezt a lehetőséget és nagyon boldog vagyok, hogy végül sikerült bejutnom.

Az első ellenfeled a legutóbbi bajnok, Liquid’Tyler. Az Assemblyn 2-1-re kikaptál tőle. Ezúttal felkészültebbnek érzed magad? Mit gondolsz róla? Biztos vagy a sikeredben?

Finnországban már az első nap után megfáztam, így a második nap nagyon nehéz volt Tyler ellen játszanom. Még örültem is, hogy veszítettem és nem kellett többet játszanom. Most azonban másképp alakulnak majd a dolgok.

Három mouz játékos jutott be a tornára – Morrow, HasuObs és jómagad. Mind a hárman Liquid’ játékosok ellen játszotok. Hogy érzed, mire lesz elég a csapat teljesítménye?

Külső szemmel nézve mi vagyunk a gyengébbek, de a győzelmi esélyek nagyjából kiegyenlítettek. Négy a hathoz. Minden más a felkészülésen fog múlni.

Mit gondolsz, hogyan fognak teljesíteni a meghívott játékosok ellen a többiek? Ki lesz a koreai meghívottak közül az első, aki csalódást fog okozni?

Mindenekelőtt, szeretném elmondani, hogy nagyon nem tetszik a TSL meghívásos rendszere. Mindenkit meghívtak: az előző győztest, aki még egy Brood War tornán érte el ezt a sikert, koreaiakat, nem koreai embereket, akik Koreában élnek. Még jó, hogy maradt pár hely, amikre lehetett kvalifikálni (szarkazmus). Szerintem nem kellene koreaiakat meghívniuk és inkább lehetne olyan, mint az előző TSL-ek: egy torna a nem-ázsiai közösségnek, vagy pedig csakis olyanokat kellene meghívniuk, akik nemzetiségileg koreaiak, a Koreában élő külföldiek pedig vegyenek csak részt a selejtezőkön.

16 meghívott egy 32 emberes tornára – ez így igazán sok. Socke, Mana, Sjow, Tarson, csak hogy egy pár nevet említsek, akiknek itt lenne a helyük, de nem tudták magukat kvalifikálni a selejtező szigorú rendszere miatt. Ehhez képest rengetegen csak úgy meghívást kaptak.

És hogy válaszoljak a kérdésre: Biztos vagyok benne, hogy Nightend legyőzi Boxert. Számomra ez nem csalódás, de valószínű, hogy az emberek nagy részének az lesz. Abban is teljesen biztos vagyok, hogy Kas megveri Hayprot. A többi meccsen a meghívottaknak legalább 50%, vagy nagyobb esélyük van a győzelemre. A koreaiak egyébként jól fognak teljesíteni és az egyetlen ok, amiért nem fogják mind az első négy helyet megszerezni, az az, hogy a kiírás jobboldalán csak egy jó koreai van, míg a baloldalán négy. Sajnálom, Boxer rajongók. Szeretem őt, de akkor is NightEndre szavazok, mint továbbjutó.

Ezen kívül úgy gondolom, hogy a koreai dominancia rosszul fogja érinteni a TSL-t, mert pl. én, mint külső szemlélő, sokkal inkább azt nézem, ahogy jól felkészült nem-koreaiak küzdenek egymás ellen, mint egy-egy átlagos koreai meccset, akik közül ráadásul sokakat nem is érdekel ez a torna. Ha koreaiakat akarnék nézni, akkor a GomTV.net-re mennék.

Ha be kellene mutatnod magad azoknak a fanoknak, akik még sosem találkoztak veled, hogyan jellemeznéd önmagadat? Írj pár mondatot a személyiségedről.

Egy lusta, dolgos ember. Igen, tisztában vagyok vele, hogy ezek kissé egymás ellentétei =). Tudom, hogy a lustaság a fő problémám, de ha valami érdekel, akkor 24\7-ben fogok dolgozni azért, hogy sikeres legyek benne.

Szerinted mi a legnagyobb erősséged és gyengeséd, mint játékos?

Sok múlik a hangulatomon. Ezért nem mennek az „egy nap, egy meccs” bajnokságok, mert nem tudok mindig jó hangulatban lenni. Amikor jó passzban vagyok, akkor nem esik nehezemre jól játszanom.

A többi meccs közül melyek érdekelnek? Szerinted kik fognak nyerni azokon?

Számomra a legérdekesebb meccs a White-Ra vs Loner. Ez lesz az a meccs, ahol a kreativitás megütközök a jól kiforrott stratégia ellen. Megnézem majd a Nightend vs Boxer-t is, az tuti, csak félek, hogy nem lesz kellemes végignézni, ahogy egy legenda kikap. Valamint a TLO vs Nada is tartogathat izgalmakat, de csak ha TLO Terrannal játszik.

Akarsz bármit üzenni a fanjaidnak a nyolcad döntő előtt?

Nagyon köszönöm mindazoknak, akik segítettek felkészülni Select ellen. Kiemelt köszönet jár BratOKnak és Kasnak, akik valóban úgy foglalkoztak ezzel a meccsel, mintha a sajátjuk lett volna. Ez pedig egy picit koreaiasan fog hangzani, de keményen edzek majd és mindent megteszek, hogy legyőzzem Tylert!

Prae.ThorZaIN
se Terran

ThorzainInterviewA TSL 5. selejtezőjének megnyerésével kvalifikáltad be magad. Mi a véleményed a selejtezőkről? Keményen edzel azóta?

A selejtezőkkel meg vagyok elégedve, elég időt adtak a játékosoknak arra, hogy bizonyítsák magukat a pontrendszer segítségével úgy, hogy azért lehetőség adódjon egy-két „meglepetés bejutó”-ra is a győzelmi rendszer miatt. Miután kvalifikáltam magam, folytattam a szokásos edzésem. Amikor megtudtam, hogy ki lesz az ellenfelem, elkezdtem többet gyakorolni, hogy legyőzhessem azt a játékost. Mostanában sokat játszom.

Az elsőfordulós ellenfeled a GSL 1 bajnoka, TSL FruitDealer. Mit gondolsz róla, mint játékosról? Szerinted hogyan fog játszani?

FruitDealer egy GSL bajnok és egyértelműen egy nagyszerű játékos. A hullámvölgyek azonban őt is elérik és az utóbbi GSL-eken nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt. Mint játékos, tudom, hogy rengeteg játékmódra képes, a macro meccsektől kezdve a baneling bustokon át a 6 poolokig, ami igazán nehézzé teszi az ellene való felkészülést.

Mennyire vagy biztos a sikeredben? Készülsz valami különlegessel FruitDealer ellen?

Egyértelmű, hogy én vagyok az esélytelenebb és ez teljesen érthető is. A gyakorlómeccseimen azonban 90%-os győzelmi aránnyal rendelkezem a Zergek ellen, úgyhogy elég nyugodt vagyok. Remélem, legalább méltó ellenfele tudok majd lenni! Készülni pedig készültem, de nem tudom, hogy különlegesnek lehetne-e nevezni.

Mit gondolsz, hogyan fognak teljesíteni a meghívott játékosok ellen a többiek? Ki lesz a koreai meghívottak közül az első, aki csalódást fog okozni?

Ha az IEM Világbajnokság előtt tették volna fel ezt a kérdést, akkor azt válaszoltam volna, hogy az európai és amerikai játékosok eléggé egy szinten vannak a koreaiakkal, némi képességbeli eltérésről lehet csak beszélni. De most, hogy túlvagyunk azon a bizonyos tornán, meggyőződésem, hogy a koreaiak valamivel előrébb járnak, mint mi és nehéz lesz a nem-koreaiaknak messzire jutni.

Ha be kellene mutatnod magad azoknak a fanoknak, akik még sosem találkoztak veled, hogyan jellemeznéd önmagadat? Írj pár mondatot a személyiségedről.

Egy barátságos srác vagyok, aki igyekszik jobb lenni mindenben, amit csinál, legyen az Starcraft 2, iskola, vagy sport. Szeretem a kihívásokat és bebizonyítani másoknak, hogy tévednek.

Szerinted mi a legnagyobb erősséged és gyengeséd, mint játékos?

Képesség szintjén egy elég sokrétű játékos vagyok. Jó a microm, a macrom és a stratégiai tudásom a játékról. SOKAT gondolkodom a játékomról. A gyengeségem szerintem az, hogy nem játszom elég változatosan és nem tudom, hogy mikor és hol támadjak TvT-ben, valamint túl kicsiben játszom. 🙁

A többi meccs közül melyek érdekelnek? Szerinted kik fognak nyerni azokon?

Nagyon fel vagyok spannolva a Morrow vs Jinro meccsre. Mindketten hihetetlenül jó játékosok és ráadásul még svédek is. Azt hiszem Jinro az esélyes, de egyáltalán nem lepődnék meg, ha Morrow jutna tovább. Nagyon várom már a NesTea vs GoOdY meccset is. NesTea egy ijesztő játékos (szvsz a legjobb Zerg), GoOdY-nak pedig megvan a maga stílusa. Kíváncsian várom, hogy NesTea hogyan birkózik meg vele.

Akarsz bármit üzenni a rajongóidnak és a támogatóidnak a nyolcad döntő előtt?

Remélem, hogy 19-én bekapcsolódtok a meccsekbe és szurkolni fogtok nekem! Aki jól akar szórakozni az ott lesz!

TSL_FruitDealer
kr Zerg

FDinterviewÜdvözlünk a TSL3-on! Hallottál már ezelőtt a TeamLiquidről? Mi vett rá, hogy elfogadd a meghívást? Mik a céljaid a tornával kapcsolatban?

Mostanában nagyon rosszul játszottam és egyetlen egy jó meccset sem tudtam felmutatni a rajongóimnak. Azért döntöttem úgy, hogy részt veszek a TSL-en, mert meg akartam hálálni a rajongóimat egy jó helyezéssel, és magam miatt is vágytam már egy ilyen lehetőségre, hiszen nagyon nem ment az utóbbi időben. A TeamLiquidről már nagyon régóta tudok, a célom pedig az, hogy benne legyek a legjobb négyben.

Mit gondolsz azokról a nemzetközi rajongókról, akik nézik a GSL-t? Akarsz nekik valamit mondani?

Szégyellem magam, amiért mostanság ilyen rosszul teljesítek, de azért keményen próbálkozom. Remélem, hamarosan produkálni tudok pár jó meccset az embereknek.

Szerinted a koreai pro-gamerek már többet tudnak a nemzetközi rendezvényekről? Több nagy ilyen torna is van Amerikában és Európában is, mint pl. az MLG, vagy az IEM, ahol a pénznyeremények is busásak. Szeretnél részt venni valamelyiken a jövőben?

Szeretném megmérettetni magam pár tengerentúli tornán. A blizzconos tapasztalataim nagyon pozitív fényben tüntetik fel bennem az ilyen nemzetközi rendezvényeket.

Szerinted kik a legerősebb nem-koreai játékosok? Kikről hallottál már és kik ellen szeretnél játszani?

Azt hiszem a válaszom Jinro, aki a GSL-ben is versenyez. A külföldi játékosok közül Morrowwal szeretnék megmérkőzni.

Az ellenfeled egy svéd Terran, Prae.Thorzain. Tudsz róla bármit is? Miként fogsz készülni ellene? Biztos vagy a sikeredben?

Semmit sem tudok róla. Mivel egyetlen hiba is végzetes lehet egy ZvT-n, az ellenfelem stratégiái ellen való felkészülésre fogok összpontosítani. Szerintem nyerhetek.

Megnyerted az első GSL-t és sok rajongóban azóta is nagyon kedves emlékként gondol rá. Azóta viszont nem volt ilyen kiugró sikered. Mindez csupán balszerencse? Nehezebb megnyerni már a Code S-t?

Szerintem ez csakis az én hibám. Mindent megteszek, hogy visszanyerjem a régi formámat.

Ha be kellene mutatnod magad azoknak a fanoknak, akik még sosem találkoztak veled, hogyan jellemeznéd önmagadat? Írj pár mondatot a személyiségedről.

Szia, a nevem Kim Won Ki és egy Zerg játékos vagyok a TSL csapatából. Lehet, nem tűnök egy fontos figurának, hiszen az utóbbi időben nem játszottam jól, de ha mostantól fogva odafigyelsz rám, akkor azt minőségi meccsekkel fogom meghálálni.

Mit gondolsz, ki fogja megnyerni a TSL3-at? Szerinted hogy fognak teljesíteni a koreaiak a legjobb nemzetközi játékosok ellen?

Szerintem én fogok nyerni. -_-

Azt hiszem két, vagy annál több koreai lesz a legjobb négyben.

Forrás:


Comments (4)

  • Boshi

    |

    Nagyon jó írás! 🙂 Örültem hogy elolvashattam

    Reply

  • Sabika

    |

    jó cikk!MInden gratulációm a fordítónak!

    Reply

  • balimko

    |

    Csatlakozom az előttem szólókhoz. Köszönjük a (angol szöveg ismerete híján) magas szintű elegnáns fordítást.
    A játékosok pedig igazán klassz dolgokat osztottak meg velünk!

    Reply

  • Julien

    |

    Dettó, ilyesmi jöhetne még 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.