Út Anaheimbe: Akitől mindenki tart, DongRaeGu

Hero . Interjú 1194

A játékos, aki mindenkinek megmenti a „totóját” az MLG-n, hiszen nem lesz nehéz kitalálni a meccsei végkimenetelét. Ami viszont érdekes, hogy MMA-val szinte szöges ellentétben áll a stílusa, és az egyetlen dolog, amiben egybehangzik a véleményük, az pont az, hogy a legjobbak akarnak lenni. Márpedig két legjobb az csak épp annyira lehetséges, mint leosztani nullával. Remélem a döntőben találkoznak majd csak (esetleg az elődöntőben nyer az egyik, a döntőben pedig a másik, az még menőbb lenne), mert igazi nemezisei egymásnak, és jó volna már egy olyan igazi Starcraft 2-es rivalizálás. Persze, rá lehet mondani az összes „Idra vs [akárki]” meccsre, hogy micsoda ellentétek feszülnek a játékosok között, de az teljesen más. Az MC vs White-Ra-féle összetalálkozások pedig inkább megmosolyogtatóak, mint vérfürdőt idézőek, hiszen White-Ra papa szíve csokoládéból van.

Ja igen, hogy ez egy interjú itt most. Parancsoljatok, DongRaeGu személyesen:

Mi játszódott le benned, amikor meghívást kaptál az MLG Anaheimre? Mit szeretnél, milyen torna legyen ez a számodra?

Örültem neki, hisz ez lesz az első alkalom, hogy kiutazom. Az pedig, hogy az MLG győztese automatikusan bejut a Code S-be, mindenképp jól jön nekem, hiszen még csak a Code B-ben vagyok. Szeretném itt az MLG-n elnyerni a Code S tagságomat, és a külföldi rajongóimmal találkozni.

Melyik külföldi és koreai játékosokkal szeretnél találkozni és melyikükkel nem az MLG Anaheimen?

Őszintén szólva, kissé tartok a koreaiaktól, mert nagyon jól játszanak… a Terranok ellen viszont magabiztos vagyok, és itt lesz két általam is elismert Tarran játékos (MVP, MMA). Jó meccseket szeretnék játszani ellenük, lehetőleg minél több rajongó előtt.

A csoportod az MLG Anaheimen úgy néz ki hogy: Naniwa, Haypro, TLO és Huk. Mit gondolsz?

Az igazat megvallva nem igazán foglalkoztam a csoportkörrel. A koreaiak ellen készülök, hiszen bármi is történjen, az összes meccsemet meg fogom nyerni a csoportomban, tehát az elődöntős helyezés biztosított.

A legutóbbi interjúdban említetted, hogy még nem találtad meg a megfelelő játékstílust a Protossok ellen. Három hét elteltével azonban már a 30/100-as értékelésedet 65/100-ra módosítottad e téren. Megtaláltad tehát az a keresett stílust??

Miközben különböző dolgokkal kísérleteztem, rátaláltam pár egészen jóra, amik passzoltak a játékomhoz. Egész tűrhető győzelmi mutatókat szereztem ezekkel a gyakorlások során, úgyhogy most itt az ideje, hogy az MLG-n élesben is leteszteljem őket.

Ahogy a külföldi versenyek egyre komolyabbakká váltak, több koreai játékos is elkezdte megmérettetni magát rajtuk. Ehhez jön még, hogy az októberi GSL döntőt szintén Anaheimben fogják megtartani. Mit gondolsz a Starcraft 2 ilyen szintű térhódításáról?

Ha eddig csak Koreában éltél, akkor már bizonyára belegondoltál, hogy vajon milyen lehet kiutazni külföldre. Szerintem ez egy nagyon örvendetes jelenség, hiszen nem vagy behatárolva Koreában, hanem kipróbálhatod magad különböző országokban is és találkozhatsz a rajongókkal.

Ez az első alkalom, hogy kiutazol. Tartasz valamitől? Milyen előkészületekkel vágsz a tornának?

Ha valami miatt igazon aggódom, akkor… akkor az szerintem az, hogy esetleg nem tudom magamat formában tartani és ritka gyengén játszom majd. A versenyre pedig úgy készülök, mint az összes többire.

Miket hallottál a külföldi rajongókról? Mikre számítasz velük kapcsolatban? Most találkozol velük először.

Igazából gyakran látogatom a TeamLiquidet és minden rólam szóló hozzászólást elolvasok. Az előző MLG-n nagyon élénkek voltak a rajongók, szóval remélem, hogy most én is megtapasztalhatom ezt az érzést.

Elég jó az angol tudásod ahhoz, hogy válaszolni tudj a rajongóidnak a Twitteren. Tervezed, hogy esetleg az MLG-n angolul adj interjút a rajongók kedvéért? Készülsz valamilyen győzelmi ünnepre?

Hát, ha sikerül megnyernem… akkor rá tudom majd venni magam, hogy angolul is adjak interjút… de most ezt így nem tudnám megmondani. Még sosem beszéltem angolul, szóval kissé tartok tőle…

Még nem készültem ünneppel T_T

Milyen álmaid vannak itt az e-Sport világában? Mi számodra az e-Sport? Hogyan szeretnél majd visszagondolni a profi pályafutásodra?

Természetesen én szeretnék lenni a legeslegjobb, de köztudott, hogy ezzel nem vagyok egyedül.

Hogy mi számomra az e-Sport?… Az első igazi kihívás az életem során. Emellett egy kaland is. Egy olyan kaland, amire felteszem a nagyreményű húszas éveimet, csak hogy megtudhassam mire is vagyok képes.

Mivel már játékos vagyok, nem szeretnék semmit sem megbánni. Azt szeretném majd egyszer mondani, hogy „Hé, annak idején én voltam a legeslegjobb”. Azt akarom, hogy ilyen kellemes emlékeket hagyjon majd a számomra.

Kérlek, így végezetül üzenj valamit a külföldi rajongóidnak.

Találkozom mindnyájatokkal az MLG-n!

Forrás: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=248597


Comments (5)

  • ExecuThor

    |

    Az igazat megvallva nem igazán foglalkoztam a csoportkörrel. A koreaiak ellen készülök, hiszen bármi is történjen, az összes meccsemet meg fogom nyerni a csoportomban, tehát az elődöntős helyezés biztosított.

    Hümm ez azért elég nagyképű kijelentés. Nem HUK volt véletlenül aki kicsinált egy rakás koreait GSTL-en?

    Reply

  • Fana

    |

    Nekem MMA szimpatikusabb.
    De győzzön HuK ! ^^

    Reply

  • Vargos

    |

    Válasz Fana #3 üzenetére:
    Az a baj, hogy koreában a top 25! GM terran volt season 2-ben. Nem néztem még a pontos MLG névsort, de szerintem bedarálják a nyugati mezőnyt. Ez a zerg nekem ismeretlen, nem tudom hova tenni mit tud.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.