A BW sorsa megpecsételődni látszik

sweeping . Hírek 2715

Aki mostanában is figyelemmel követte a Brood War-al kapcsolatos fejleményeket, annak ez a hír nem okozhat nagy meglepetést. Persze reménykedni még lehet, de úgy néz ki a bw az utolsókat rúgja.  A napokban a Kespa csapatai tartottak egy gyűlést ahol a KT, SKT, CJ, Woongjin, STX, Samsung, Team 8 vezető edzői vettek részt, és közösen arra a belátásra jutottak, hogy a váltás elkerülhetetlen, ennek a legfőbb oka az, hogy egyre nehezebb szponzort találni, aki finanszírozná a bajnokságokat. Tehát a közeljövőben át kell térniük az SC2-re.

Lee Jae-Kyun a Woongjin edzője elmondta, hogy az STX és az SKT már megkezdte a felkészülést.
Kim Eun-dong aki az SKT edzője ezt megerősítette, és hozzátette, hogy az STX csapata aktívabb.
Ji-hoon a KT edzője elmondta, hogy flash jelenleg master ligában tolja, pedig még az egységeket se nagyon ismeri. Itt megjegyezném, hogy a koreai ladder jóval erősebb, akik EU-ba mid masterek, azok általában koreában csak high diamond szintet tuják elérni.

Bár egy ekkora legendától ez el is várható, hogy már „néhány” játék után kirázza a kis újából a master rankot. Jae-kyun úgy hallotta, hogy az SKT csapatnak már vannak Grandmaster játékosai. Bár ezt jelenleg az SKT edzője tagadja, és azt állítja, hogy a legtöbb játékosuk diamond.

Eközben letolták az első barátságok cw-t is, ahol a TEAM8 4:2 arányban legyőzte az SKT-t. Ez bw-ben nem fordulhatott volna elő, de jelenleg még szokni kell a srácoknak az új játékot. A csaták sc2-ben pörgősebbek, ezért a játékosoknak még gyorsabb reakcióideje kell hogy legyen. Ettől függetlenül a játékosok unalmasabbnak tartják az sc2-t, és nincs is kedvük vele játszani. Flash 1,5 évvel ezelőtt kijelentette, hogy ő soha nem fog sc2-vel játszani. Sajnos nem lett igaza, abba nem gondolt bele, hogy esetlegesen nem lesz más választása, ha még nem most szeretné befejezni a progamer karrierjét, úgy néz ki kénytelen lesz váltani.

A végére egy szomorú ponthoz ért a beszélgetés. Mivel az SKT és STX edzői nem tudták megmondani a játékosoknak, hogy mikor lesz sc2-ben az első Proleague, többen otthagyták ezeket a  csapatokat, és nem hajlandóak váltani. Az SC2-es proleague-ről egyébként már korábban beszámoltunk nektek, ha esetleg lemaradtatok róla, itt elolvashatjátok. Ha minden a tervek szerint halad, már idén elindul, de semmi sincs kőbe vésve.

Forrás: fomos.kr


Comments (135)

  • CT.CacoS

    |

    Válasz 84Noname #48 üzenetére:
    Túl gyors: lehet.
    „Túl egymáson mozog minden”: valóban.
    Magaslati előny nincs? Menj fel roach ling blinggel egy rámpára, ami mögött 5 siege tank áll (gl hf!).

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz CT.CacoS #50 üzenetére:
    Ha szerinted azért voltak prok a bws prok mert sokat spammoltak, akkor lővésed sincs milyen a bw. Boxer nagyon jó volt BW-ben, semmi extra nem lett sc2ben. Igen Flash sokkal jobb mint Boxer, de nem sokára meglátod, hogy ugyanazt fogja tolni, mint az összes többi Terran játékos. sc2 több vodot és replayt publikált mint BW 14 év alatt? Te miről beszélsz? Biztosan most tippeltél egyet, közben megintcsak, nem is bwztél.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz CT.CacoS #51 üzenetére:
    Az siege tank miatt lesz veszélyes, rámpa kevés előnyt ad BW-hez képest. Itt elsősorban 4gate vs 4gate gondolj, jön 4 stalker lentről és fentről 4 stalker, ugyanannyi esélyük van. Bw-ben ha fölfelé lősz, akkor 50% esély, hogy nem találod el, és ez így volt helyes

    Reply

  • CT.CacoS

    |

    Válasz Red Death #52 üzenetére:
    Én csak azt mondtam, hogy a mechanika jött csak át a BW-ból. Más egységek, más fizika… Ha ettől eltekintünk, akkor gyakorlatilag 0-ról kellett kezdeniük. Boxer nagyon jó volt míg el nem ment katonának, utána már nem sok köze volt hozzá.
    Igen Flash ugyanazt fogja tolni, mint a mostani terran játékosok, csak hibátlanul.(legalábbis remélem)

    Igen tippeltem és az életemet tenném rá, hogy reális a tippem. 2000 nyarán BW-ztem először, amikor te még a homokozóban kergetted az ovis társaidat. xd

    Reply

  • papirsarkany

    |

    Könnyebb egy fradistát rávenni hogy az utének szurkoljon, mint egy BW-st valamiről is meggyőzni.
    Ők még mindig nem fogták fel hogy a blizzard nem BW 2.0-t akart csinálni, hanem starcraft 2-t.
    Az hogy 20 hónap alatt 3.7 millió sc2 accountot adtak el, mégiscsak a blizzardot igazolja

    Reply

  • CT.CacoS

    |

    Válasz Red Death #53 üzenetére: Szerintem jobb, hogy itt nem így működik.

    Reply

  • papirsarkany

    |

    * sőt az 3.7 millió account az csak az, amivel valaha játszottak multit, azok akik nem multiznak nincsenek benne.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz CT.CacoS #54 üzenetére:
    „te még a homokozóban kergetted az ovis társaidat. xd”
    Látom te nem tudsz kultúráltan vitatkozni, rögtön nyúlnod kell oltásokhoz, hogy bebizonyíts milyen kemény vagy, közben még hülyeséget is írsz. Úgy beszélsz, mintha 40 éves lennél, ha ez igaz, akkor ez igen szomorú, hogy 40 évesen ilyesmikkel foglalkozol, amúgy meg nem vagy sokkal idősebb.

    Reply

  • Tokman

    |

    Amíg ki nem jön az utsó kieg +1 év eltelik addig ilyenekről nincs értelme beszélni köze nem lesz a játéknak a mostani állapotához. Lásd 1 évvel ezelőtt mi volt?
    Milyen „taktikák” (=4gate, onebase csíz trololol) voltak, metagame nem létezett stb.
    Nemtudom bárkinek VÉLETLENÜL fel tünt volna ,hogy béta óta mást sem csinálnak csak lassítják a játékot és nyújtják a játék időt pl nagyobb mapokkal lassabb, plusz fejlesztésekkel, gyártással így több lehetőség kerül a játékba.
    Türelmetlenek vagytok ez az igazság.

    Magaslati előnyre visszatérve jobban szeretem a mostanit ez a misselés luck alapú w3ban is ez volt.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz papirsarkany #57 üzenetére:
    Igen sok account adtak el. Igen ez nem bw 2. De ez STARCRAFT 2, akkor legyen valami köze az eredeti schez könyörgöm. Az, hogy csináltak amatőröknek gamet, ami szép és 10 apmmel felkerülhetsz diamondba, nem jelenti azt, hogy jó játék. Igen is nooboknak csináltak ezt a gamet, fel tudom sorolni rengeteg jelet erre:
    -Nincs SEMMI reális statisztika a gameben (hányadik vagy divizióban mutatja, hurrá, megmutatja hányadik vagy 100 RANDOM player közül, ez aztán a statisztika)
    -Nem mutatja, hogy mennyit vesztettél master alatt (na ezt valaki magyarázza már el nekem, hogy miért jó az e-sportnak
    -Az összes micro igényes egységet amovessal helyetesítették (Reaver – Colo, Lurker – Roach, Vulture – Hellion, és még mehetne a lista)
    -Felgyorsították, hogy noobok nem unatkozzanak 40 percen át
    -Megerősítették az 1 baset (több mineral patch, több dolgozóval kezdesz, macro mechanikák – ha nem tudod mi az, ne is válaszolj, tartsd meg magadnak a véleményedett), ezzel támogatják az 1 base allinokat
    -Hónapokig kellett gondolkodniuk, hogy kivegyék lost templeről meg metalopolisról a close positiont, mert megintcsak sok noob nem annyira effetíven tud 1 baselni (holott versenyeken rég kivették)
    -Unitok egy körbe gyűlnek össze mindig, segítik az a-movet
    -Nincs erős map control unit, siege tankon kivül (kivették a reavert, lurkert)
    -Kevésbé előnyös a rámpa (megintcsak, hadd cheeseljenek a noobok)
    -Nagyon sokáig csak saját pályákat próbáltak ladderre tenni, azok meg cheeselős pályák voltak mind
    -League system
    Most 1 perc allatt, csak ennyi jutott eszembe, de hidd el még írhatnék legalább ugyanennyit. Ezek balance, map, design, mindenféle dolgok, amik noobokat segítik elő. Nem, a noobok nem teszik lehetővé az e-sportot, mielőtt valaki ezt írná. Az ilyen noobok játszanak pár hónapig, aztán megunják, és mennek cs-zni. Igazi e-sportot a prok adják, és mindig is fogják, illetve olyan amatőrök, akik nagyon komolyan fogják fel a játékot, és támogatják.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz Tokman #59 üzenetére:
    Hát nem tudom, nekem ladderen még mindig 4 gameből 3 az 1 base cheese, szóval nem változott sokat e téren

    Reply

  • 84Noname

    |

    Az eladott accok semmit nem jelentenek. Max annyit, hogy a blzznek megtérült a fejlesztés. Nézz egy magyar top 100-at, és értékelt át a véleményed az aktív játékról, a színvonaláról és a játékosok számáról. Szerintem siralmas a helyzet… És szerintem ez van máshol is, csak itt jobban kiütközik.
    Több embert tudok mondani, aki abbahagyta, mint akiről tudom, hogy játsza. Megjelenik a dió es még ennyien se maradnak. Az meg,hogy youtubön több az sc2 a bw nél… Ez csak a neétkezési szokásoknak a castolás és vodolás divatbajöttének köszönhető.

    Reply

  • 84Noname

    |

    Válasz Tokman #59 üzenetére:
    Összességében már „célba ért” a játék… Ennél lassabb nem lesz. A magaslati előny nem csak randomfaktorral vihető be a játékmechanikába… A szerencsétlen blizz dolga Ez lett volna….

    Reply

  • DACA

    |

    Eszméletlen, hogy egy sima BW-s beszámolóból is BW vs SC2 flame wart csináltok. (tisztelet a kivételnek.)
    Ég és föld a két játék, 12 év telt el a megjelenésük között.
    Yashok sok igazságot egyébként leírt a 60-as kommentben, sok mindennel egyet értek. Én viszont ezeket leírni feleslegesnek tartanám, összehasonlításképp végett.

    Reply

  • breach

    |

    Válasz Red Death #60 üzenetére:
    sok olyan dolgot leirsz ami teljesen hamis/nem igaz. nem valaszolok kulon-kulon, de azert, ugyahogy.

    az sc2 igenis skilles jatek, csak a skill „tenye” nem a mechanicsban jon ki (bar tegyuk hozza ott is) hanem a dontesekben, a strategiakban stb jon ki. de mechanicsban is van mit fejlodni, pontosabban van hova fejlodni. nemtudom mit jottok ezzel a „az sc2 kivan jatszva” dumaval, amikor kb hetrol hetre uj trendek vannak, hetrol hetre uj buildek es styleok kerulnek elo.
    az sc2 scene halad elore, uj mapok, uj ligak, uj gondolatok (lasd 6m1g megoldasok) +2 lesz meg ket kiegeszito. aki temeti az sc2t, vagy fujjol ra, az nem ert hozza sajnos. 2010-2012ben egy strategiai jateknak ilyennek kell lennie. van ahol lehetne jobb, de fakk ez van. en imadom a BWt. de az SC2t is szeretem. ha nem igy lenne nem jatszanek vele.
    ahelyett, hogy megy itt a szarakodas, hogy igy vege van, ugy vege van, inkabb TL.neten vagy blizzforumon megoldasokat kene szolgaltatni. vagy esetleg jatszani es „terjeszteni az iget”.

    az a kedvencem, amikor olyan jatekosok, akiknek kozuk nincs a jatekhoz, leszoljak, hogy a nooboknak kedvez a jatek, meg ilyen-olyan konnyen megtanulhato, alacsony a skillcap ~ „1nap hajmester trolo”, kozben pedig eg es fold a kulonbseg egy-egy jatekos kozott.

    „-Megerősítették az 1 baset (több mineral patch, több dolgozóval kezdesz, macro mechanikák – ha nem tudod mi az, ne is válaszolj, tartsd meg magadnak a véleményedett), ezzel támogatják az 1 base allinokat”
    6m1g HoTSba valoszinuleg valamilyen formajaban bevezetesre fog kerulni. addig nem igazan merik megbolygatni a proscenet.

    „-Unitok egy körbe gyűlnek össze mindig, segítik az a-movet” ez pont egy olyan dolog ami nem annyira noob friendly mint hinnek az emberek. AoE ellen splittelni kell eleg durvan, hogy mukodokepes legyen a sereged, meg ha elore is splitteltel, a sereg szeret egybe menni. nem ugy, mint BWben pl.

    „-Nincs erős map control unit, siege tankon kivül (kivették a reavert, lurkert)”
    mapcontol mast jelent. ezek nem mapcontrol unitok. ezek defenziv unitok. a mapcontrol unit a vulture, a mutalisk, corsair stb.

    liga rendszer szerintem is eleg ostoban van megcsinalva. egeszen pontosan jol is lehetett volna csinalni. de igazabol tokmindegy. vannak netes ladderok, ligak, akinek az kell, jatszhat ugyis, sot. van egy csomo progi, amivel nagyon egyszeru „ugy” ladderozni.

    high ground advantage nekem is hianyzik bwbol, pontosabban meg kellett szokni, mivel ott kevesebb unittal is lehetett defelni, legalabbis nagyobb volt ra az eselyed, hogy meg tudod fogni. a mostani rendszer is eleg jol mukodik szerintem, teljesen jol hasznalhato, es bizonyos esetekben ugyanannyi, vagy meg tobbet is er, mint ha csak szimplan misselnenek az unitok.

    kevesbe elonyos a rampa??? ezt nem ertem. bwben is voltak olyan rampak, amiket boven abuzoltak ilyen-olyan modon. szoval nem ertem mirol van szo. kifejthetned.

    „Az ilyen noobok játszanak pár hónapig, aztán megunják, és mennek cs-zni. Igazi e-sportot a prok adják, és mindig is fogják, illetve olyan amatőrök, akik nagyon komolyan fogják fel a játékot, és támogatják.”

    minden jatek igy mukodik egyebkent. ezzel a mondattal pontosan leirod, min megy at az SC2. a bw is atesett ezen egyebirant. megmarad egy mag, a ket utobbi, amit leirtal es az fogja mukodtetni az egesz „esportot” vagymit, a „noobok” meg hol tobben, hol kevesebben fognak ezzel jatszani. de azzal, hogy ez a jatek tulsagosan a nooboknak van kitalalva nem tudok egyeterteni. sok-sok emberrel beszeltem, es az sc2 a mostansag divatos casual dolgokhoz kepest, boven nehezebb, mint barmi mas.

    najo tulsokat irtam 😀

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Red Death #60 üzenetére:

    Szeretnék egy másik aspektust figyelmedbe ajánlani 🙂 Vannak a PRO gamerek, akiket a NOOB playerek tartanak el és a nézők illetve támogatók. Szerencsére nem minden pro játékos nézi le ennyire a nem pro, azaz szerinted noob játékosokat, különben nem lennének fanok, támogatók nézők. Ha valóban csak a pro játékosoknak kéne eltartani az esportot, akkor az eléggé mission impossible 🙂

    Az, hogy ki hány éves, szerintem nem tartozik ide, sem senkire, pláne nem kéne lenézni embereket az alapján, amivel oly kevéske szabadidejüket töltik.

    Ha valakinek nincs lehetősége egész nap sc2-őt gyakorolni, vagy csak nem szeretné az életét teljes egészében ennek szentelni, már ne is akarjon játszani a sc2-vel, mert az a pro esportnak van? Nyilván teljesen felesleges focizni is a 40-50 éves embereknek…

    Miért ilyen nehéz elfogadni másokat?

    Éppen elég stresszes ez a játék magában is, nem kéne egymásnak esni minden hülyeségen. Ha nem lenne ilyen feszült a hangulat lehet több néző is kedvet kapna a játékhoz. Nem mindenki élvezi, ha noobnak tartják. Noob = kezdő, pro = fizetett versenyző ebből már érzik, hogy nem lehet mindenkit ebbe a két kategóriába besorolni. Nézzétek meg mennyi nézője van egy, ideális esetben több hétre előre hírezett, folyamatosan reklámozott streamnek… Na ezt kéne minimum meg 10-szerezni, hogy legyen egyáltalán bármilyen esport SC2 Magyarországon.. Hogy érhetjük ezt el? Nem, nem a folyamatos fikázással, a másik földbe döngölésével, és a nézők, amatőr játékosok lenézésével. Nézzétek meg, hogy egy nézettebb stream-em mi folyik a chaten… Erre egy átlagos néző baromira nem kíváncsi. Ráadásul ha valaki nem pro gamer, mondjuk még a hangja is szar, sőt még a játékhoz sem ért annyira, de legalább próbálkozik, és idejét annak szenteli, hogy próbáljon közvetíteni Magyar SC2 játékokat, nem folyamatosan cseszegetni kéne, hanem megbecsülni, és segíteni a fejlődésben.. Képzeljétek el mekkora jó lenne már, ha egy nagyobb közönség alakulna ki, akik nem értenek a játékhoz, nem tudnak GM-eket verni mér allinnel sem, de tudják, hogy mi zajlik a képernyőn, és a kocsmákban többet lehetne látni SC2-őt, sőt lehetne mondjuk magyar SC2-őt látni… Most a BarCraft milyen lenne, ha magyar versenyt adnának? Nem hiszem, hogy sok néző lenne ott… Ezen kéne változtatni, és ezt mindenkinek szívügyeként kéne kezelni. Főleg azoknak, akik pro gamerek akarnak lenni.

    Reply

  • killmepls

    |

    Válasz Red Death #58 üzenetére:
    Ha már ez szóba került:
    1. Úgy gondolom te magad provokáltad ezt a választ az ismételten téves gondolatolvasási prbálkozásoddal, te próbáltál oltani, csak visszafelé sült el, és erre még fel is háborodsz, szép dolog.
    2. 36 éves vagyok, játszok ezzel a játékkal, és éppenséggel az a véleményem, hogy én már elértem elég sok mindent az életben, van családom, házam, szeretem a munkám és mindez egy centi hitel nélkül, én MÁR megtehetem, hogy ezzel a játékkal játszak, amennyi jól esik, neked kellene éppenséggel az életed építésével foglalkoznod játék helyett. Szóval elgondolkoznék a helyedben arról, hogy ki mennyi idős korában, mivel tölti a szabadidejét, és ezt mennyire teheti meg, vagy sem, illetőleg ehhez neked mennyi közöd van. Persze mindenki avval foglalkozik amivel, akar, ezt csak egy kis gondolatébresztőnek szántam, hogy ne lásd annyira egysíkúan a világot.

    Reply

  • Hyarion

    |

    Én csak annyit szeretnék hozzátenni ehhez az egészhez, hogy annyira szörnyűnek látom, mikor nooboznak bizonyos embereket. Sosem voltam különösebben jó játékokban, de örömmel játszok olyan dolgokkal, amik tetszenek. De az nagyon elkeserítő, mikor azt mondják valakire, hogy noob. Milyen jogon? Ő is játékos. Miért van az, hogy egyesek tudnak segíteni, és megmondják, hogy figyelj, ez így nem jó amit csinálsz. Miközben ő csak talált egy olyan dolgot ami, talán az ő elképzelése szerint jó. De rögtön jön a felsőbbrendűség. Ez az undorító az összes gamerben. Nincs semmi összetartás, kedvesség, segítőkészség. Bár ez az egész emberiségre igaz. Na, de lépjünk túl a Kanti filozofálgatáson…
    (Tisztelet a kivételnek, és most nem személyeskedtem ez tök általános)

    Reply

  • killmepls

    |

    Válasz Hyarion #69 üzenetére:
    Tökéletesen egyetértek, sajnos csak az emberek nagyon kis hányada válik érett személyiséggé, a fennmaradó része sajnos nem tud túllépni a saját kis világán. Anno a Brood Wars Hun-1 csatornáról is azért menekültem el, mert másról sem szóltak a „beszélgetések” mint a „másik noob és lammer, én pedig gosu vagyok”. Nekem eddig az jött le, hogy Yashock is a saját szemszögéből nézi a játék mechanikáját, az általa „amatőröknek”, nooboknak nevezett réteget szinte semmibe nézve, pedig hát..

    Egyébiránt örülök, hogy Breach személyében a játékhoz hozzáértő személy is megerősíti, hogy nem az sc2-vel van baj:).

    Reply

  • AdamoA

    |

    mi ez itt? vmi csaj klub? ennyi lelkizéshez még nekik is egy hét kéne ti meg 2 nap alatt telesírtátok az oldalt… jesszusom

    Reply

  • killmepls

    |

    Érzelmi továbbképzés, édes:)

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz killmepls #70 üzenetére:
    Olvasd el mégegyszer miket írtam, figyelmesen, és akkor meglátod, hogy nem nézem le noobokat, ezt szimplán most kitaláltad. Annyit mondtam, hogy akik pár hónapig nyomják a gamet, aztán váltanak és nem is érdekli őket semmi, csak szimplán szorakoztak egy ideig, cheeseltek párat, aztán megunták, azokra nem lehet építeni e-sport. „nooboknak nevezett réteget szinte semmibe nézve, pedig hát..” Ez annyira idegesít, amikor ez jön le valaminek abból, amit írtam. Véletlenül se írtam ilyet.
    Válasz killmepls #68 üzenetére:
    „Úgy gondolom te magad provokáltad ezt a választ az ismételten téves gondolatolvasási prbálkozásoddal, te próbáltál oltani, csak visszafelé sült el, és erre még fel is háborodsz, szép dolog”
    Hol oltottam? Megint, miről beszélsz? Teljesen kultúráltan leírtam neki, erre hülye megjegyzést tett, amire nem nagyon lehet válaszolni, mert nem is a témához kapcsolódik. A 40 éves megjegyzésem csupán arra válaszolt, amit ő mondott („amikor még az ovitársaidat kergetted”), ebből megint nektek az jött le, hogy szerintem aki idősebb, az kevesebbet ér vhogy (????), ez HOGY jött le?
    „Egyébiránt örülök, hogy Breach személyében a játékhoz hozzáértő személy is megerősíti, hogy nem az sc2-vel van baj:).”
    Igen egy ilyen ember egyet ért, másik nem, szóval ő már is jobb, vagy mi? Ért az sc2höz, de én is, nem annyival jobb, hogy különbséget lehessen tenni e téren

    Reply

  • killmepls

    |

    Válasz Red Death #73 üzenetére:
    Nekem a kommented kotextusából az jött le, hogy leértékeled az említett csoportot, lehet tévedek.

    Hol oltottál? Mikor kijelented a beszélgető partneredről tökéletesen látatlanban, hogy nem bw-zett – csak mert nem ért veled egyet a témában -, az nálam ez a kategória.
    Te miként reagáltál volna, ha nem ismernélek mint játékost, és azzal reagáltam volna már az elején az „érveidre”, hogy biztos nem is sc2-zől, ha ennyire nem értesz hozzá?

    „Úgy beszélsz, mintha 40 éves lennél, ha ez igaz, akkor ez igen szomorú, hogy 40 évesen ilyesmikkel foglalkozol” E mondat mögött némi degradáló mondanivalót sejtek, vagy megint a helytelen kontextus értelmezésemmel van gond?

    Breach téma: Itt konkrétan saját magam viszonylatáról beszélek, tekintve, hogy egy platina játékos vagyok pár hónap játékkal a hátam mögött, ami nem feltétlenül jelenti, hogy mindent tudok erről a játékról, ezért örülök, hogy Breach, aki tapasztalt játékos, hasonlóképpen látja az sc2 jelenét. Ezzel nem föléd helyeztem a játékról való tudásban (bár a válasza pár bakidra rávilágított, véleményem szerint), csupán a „szakmai megerősítésnek” örültem.

    Reply

  • Kaeiir

    |

    Válasz Red Death #73 üzenetére:
    „Igen egy ilyen ember egyet ért, másik nem, szóval ő már is jobb, vagy mi? Ért az sc2höz, de én is, nem annyival jobb, hogy különbséget lehessen tenni e téren”

    Itt nem arról van szó, hogy ki ért jobban a játékhoz. Nem egyszer láttam már, hogy előhozakodsz azzal, sc2 mennyire el lett szúrva, és hogy szétzúzta a jó kis bw-s esportot a blizzard. Amikor pedig valakinek elege van abból, hogy folyamatosan nooboknak valónak titulálod a játékot, amiért esetlegesen ő annyira rajong, mint te anno bw-ért, akkor általában egy hasonló vita kezdődik közted és az illető között, mint amilyen az elmúlt két oldalon történt. Én pl. személy szerint úgy látom, hogy te érzelmileg kötődsz bw-hez, és görbe tükörrel nézed a két játék viszonyát. A high groundos érved nagyon jó példa erre: „Bw-ben ha fölfelé lősz, akkor 50% esély, hogy nem találod el, és ez így volt helyes”
    Kb. ez külső szemlélőként így jön le: Világos, hogy bw-ben jobban oldották meg a high ground advantage-t, mint sc2-ben, mert sc2-ben rosszabbul lett megoldva, mint bw-ben.
    Hasonló módon a bw-s dolgokat tekinted standardnak sok dologban. Mintha kőbe lenne vésve, hogy az a megoldás a lehető legjobb, amit ott alkalmaztak. És ezt hívom érzelmi alapúságnak.
    Soha sem fogod magad megértetni olyannal, aki nem tekint ugyanígy bw-re. Amikor pedig erre ráébredsz, akkor mindig előhozakodsz azzal, hogy a vitapartnered nem ért hozzá, hiszen alacsonyabb ligában van, mint te, vagy mert épp nem játszott annyit bw-vel. Pedig lehet, hogy pont azért nem játszott vele annyit, mert nem tetszett neki. Sc2-vel meg játszik, mert az tetszik. Akkor az ő szava kevesebbet ér?
    Racionális érvekkel nincs gond, de valahogy mindig azt érzem nálad, hogy a logikusnak tűnő érveid olyan alap igazságokra épülnek, amiket nem mindenki tekint azoknak. (Márpedig axiómának onnantól nevezhetünk valamit, ha annyira egyértelmű, hogy nem kell bizonyítani.)
    Szóval nem egy alkalommal láttam már, hogy úgy lett lezárva egy ilyen vita, hogy kijelentetted, hogy márpedig ezek az „alap igazságok” úgy vannak, ahogy te mondod, hiszen te magasabb skillű játékos vagy, mint az aktuális vitapartnered.
    Most meg jött breach, és kijelentette, hogy nem feltétlenűl axiómák, amiket te annak kiáltottál ki. Ez nem jelenti azt, hogy rögtön neki lesz igaza. Nem jelenti azt, hogy az ő szava nagyobb súllyal esik a latba, mint a tiéd. Annyit jelent, hogy meginogtak az alapkövei annak, amire az érveidet építetted föl, hiszen már mégsem annyira egyértelmű, hogy is „kéne” kinézni egy esportra alkalmas rts-nek. Mert breach szavait már nem tudod úgy hárítani, hogy nem ért a játékhoz, ezért nem látja a jó rts játék feltételeit. (Mellesleg halkan hozzátenném, hogy ezt senki szavával nem tehetnéd meg egy racionális vita esetén.)
    Ja és ez nem jelenti azt, hogy nincs igazad. Mint ahogy azt sem jelenti, hogy a most kényszerűségből átigazoló pro-knak nincs igaza. Lehet, hogy sc2 tényleg sokkal rosszabb játék az esport szemszögéből nézve. De tekintélyelvűség nem játszhat szerepet egy érvelés során.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz Kaeiir #75 üzenetére:
    Megintcsak, mutasd már meg nekem azt a hozzászólást, ahol a te szavaid alapján „egyértelműen” mondom, hogy nekem vagy igazam, mert jobb játékos vagyok? HOL ÍRTAM ILYET? Ezt már 8an felhoztátok, és egyikütök sem tudott erre idézetet találni, valószínűleg, mert egymás üzeneteiről idéztek, és végére annyira elgörbül az információ, hogy megint az jön le, hogy nem tisztelem az alacsonyabb ligás játékosokat, holott ez egyáltalán nem igaz.
    Igen breach tényleg tudott normálisan érvelni, volt amin el tudtam gondolkozni, volt amivel ugyanúgy nem értettem egyet, de most megint írni fél oldalas szöveget nincs kedvem, és nem azért, mert szerintem csak nekem lehet igazam, szimplán nincs erre most erőm és kedvem. Viszont ilyen killmepls kommentjei egyáltalán nem érvelésre alapulnak mint breaché, hanem inkább csak próbál engem támadni, annak meg nem nagyon sok értelme van. Igen igaz, hogy érzelmi kötődésem van bwhez, de az én véleményemet, ahogy te is mondtad, próbálok logikusan érvelni, és ez nem csak az én véleményem, ami csak úgy lejött. Van tapasztalatom, és rengeteg de rengeteg TLs cikket olvastam erről, ahol bizonyos dolgokat összehasonlítják a 2 játék között, illetve beszéltem erről a témáról sok emberrel, tehát nem csak úgy levegőből pottyant le a véleményem.
    Amúgy meg, nem értem miért baj, ha erről beszélgetünk 2 oldalon át. Ilyenkor alig jelennek meg cikkek, és amikor megjelennek, max 15 hozzászólás van ott, amiből 5 off topic, másik 5 az, hogy kösz a cikket, meg még 5, amit érdemes elolvasni. Ha nem folyik semmiről se vita, nincs értelme az egésznek. Ez nem flamelés, nem káromkodunk, nem szidjuk egymást (kivéve amikor mint killmepls a vitát személyes sértésnek veszi, holott véletlenül se az, és ezért megpróbál „visszaadni”). Ilyenkor szerintem nyugodtan lehet vitatkozni, így legalább érdemes felmenni a cikkek hozzászólásaihoz, mert általában 2 napig nem történik semmi, aztán kijön max egy matinés hír, aztán megint semmi.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz killmepls #74 üzenetére:
    Ahogy mondtam, a 40 éves komment csupán arra válaszolt, amit eredetileg cacos írta („én már akkor bwztem, amikor még óvis voltál”). Ez nem idősebbek bántására mondtam, hanem pont ellenkezőleg, meg akartam mutatni, hogy ez a kommentje ugyanannyit ér, mint amit én írtam, tehát semmi köze az adott vitához.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz Kaeiir #75 üzenetére:
    Amúgy az 50%s misselést nem azért írtam, mert bwben így van, akkor így kell lennie, hanem mert ilyenkor van magaslati előny, sc2vel szemben. Persze meg lehet oldani 90 félé képpen, csak sc2ben szerintem túl kicsi az az előny.

    Reply

  • killmepls

    |

    Válasz Red Death #77 üzenetére:
    Elsősorban csak arra tudok reagálni érdemben amit leírsz, amit mögé gondolsz, arra érthető okokból kevésbé, telepatikus képességeim még gyerekcipőben járnak hozzád képest, legalábbis ami a gyakorlati szárnypróbálgatásokat illeti, amiben te egyértelműen előttem jársz, még ha a kezdeti – általam ismert statisztikát tekintve – hatékonyságod a nullával is konvergál:).

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz killmepls #79 üzenetére:
    Megint nem írtál semmi hasznosat vagy témával kapcsolodó dolgot, csak próbálsz oltogatni, na ennek tényleg nincs értelme. A témához kapcsolodó, értelmes hozzászólásokat várok. Ebből a 80 kommentből sajnos a fele olyan, amilyet írtál. Nem bántom senkinek a személyiségét, próbáld már megérteni, szimplán a vita témájáról vitatkozok.
    Btw, rengeteg dologra amit írtam, nem válaszolt breach, csak azokat válogatta ki, amikre tudott ellenérvet hozni, tehát nem tudni, hogy egyetért-e a többi pontommal, vagy csak nem talált/nem akart írni rá ellenérvet.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz killmepls #79 üzenetére:
    Amúgy nem kell telepatikus képeség, hogy rájöj mit gondoltam, ha szimplán elolvasod MIRE válaszoltam, akkor elkerülheted ezeket a félreértéseket. Nem 1-1 mondatból kéne kigondolni mit írtam, hanem az egészet elolvasni, az előzményeket is.

    Reply

  • killmepls

    |

    Válasz Red Death #81 üzenetére:
    Őszintén remélem, hogy legalább magadat meggyőzted:).

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz killmepls #82 üzenetére:
    Jéé megint egy teljes mértékben felesleges hozzászólás.

    Reply

  • 84Noname

    |

    Még jó hogy a bw-t veszi az ember standardnak… ha nem egy jó stratégiához, akkor mihez kéne hasonlítani az sc2-t. A próbléma az hogy baromira alacsonyan van az ingerküszöbe szerintem egyeseknek. Én is szeretek játszani az sc2-vel… de szétbasz az ideg, ha arra gondolok mit lehetett volna csinálni belőle. A másik, meg az, hogy zergként nem biztos, hogy egyáltalán szeretnék játszani. De zerg ellen se jó játszani, úgy nyerni, hogy a végén magyarázkodnod kell a zergnek… „bocs ez egy ilyen fos machup”… hát az ember nem így akar nyerni. Szóval azért elválasztanám a dolgokat… Breach úgymond védi a játékot, de kíváncsi lennék zergel is védené e. Csak mert terrannal a leg addiktívabb a játék, ott a legtöbb nyitás, a legtöbb csíz stb stb… Ha jól tudom ő is agresszív játékot játszik kisebb macroval… szóval így nem rossz a játék. Érzésem szerint a lehetőségek szűkülnek a protossnál, a zergnél meg halálosan lecsökkennek… és akkor most még nem balancról beszélünk, hanem a játék változatosságáról…

    Reply

  • ritka

    |

    Sziasztok!

    Yashok! A stsilusod rettenetesen visszataszító! Én nem is értem, hogy pár ember miért fogja a pártodat!
    Sokszor ha stream közbe valaki beír valamit az első vagy aki le noobozza!
    Azért mert te mester ligás vagy minden más alattad lévő ligásra noobként nézel. Neked valami bajod van az emberekkel sőt sztem fóbiád van!
    Ritkán írok a nevem is ritka mert nem akarok én veszekedni sem senkivel, de rólad nincs jó véleményem! Minden kijelentéseddel valakit megbántasz ember! Kicsit fogd vissza magad! Tudom most majd jön nekem is ez: Akkor ne olvasd bazdmeg te noob..
    Az a bajod hogy itt nem lesz egy olyan pro gamer mint sc1 ben? mert azt írtad, hogy itt nem lesz olyan kiemelkedő ember aki évekig ver mindenkit.. Ember és az jó ha valaki évekig ver mindenkit? lehet, hogy akkor ott van valami hiba nem?
    Sosem ismered be senki előtt ha tévedsz inkább leoltod! A noobozásod meg hagyd magad után plz. Legyél kicsit moderáltabb, mert simán járna neked a bann örökre aztán ott bánts meg másokat meg noobozz le!!!! Jól játszol TE noob de azért másokat ne olts le! Nah hogy esik?

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz ritka #85 üzenetére:
    Nah mégegyszer olvasd el a kommentjeimet, de nagyon figyelmesen, és ha találsz idézetet, ahol noobozok, légyszíves rögtön írd le nekem. Amig nem találtad meg, olvasd el 76-s hozzászólásomat, ahol már egyszer leírtam, hogy rohadtul nem nooboztam senkit se. Nem tudom honnan vetted, valószínűleg elolvastál pár utolsó kommentet, ahol valaki megint ugyanezt a hülyeséget írta, és te rögtön azt hiszed, hogy van valami valóság alapja, de elárulom neked: NINCS

    Reply

  • ritka

    |

    killmepls teljesen korrekten kezelte a dolgot ameddig nem kezdted meg az oltást. Ha valakinek valami más nézete van mint neked akkor te addig mész amíg személyeskedni nem kezdesz! Ideg betegség kezdeti stádiuma! Hidd el Yashok nincs mindig igazad sc2 ben sem! DE addig addig hajtód űzöd a saját véleményed igazának hírdetésést, hogy közben egy tucat embert leoltasz megbántasz! lehet ezt szépen is csinálni kulturáltan. Nem lenne veled semmi baj ha nem utálnál magadon kívül minden embert. Soha ne nézz le senkit mert nem játszik annyira jól mint te mert lehet hogy csakszimplán élvezi a játékot nem akar magasra törni minden áron! Sokan vannak így! Lehet csak gold ligáig jutnak de jobban élvezik a játékot mint te elhiheted sőt.. Amúgy meg ha ennyire fos miért játszol vele?

    Reply

  • lazlow

    |

    forumfight against yashock trolololol

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz ritka #87 üzenetére:
    Mégegyszer: Idézzél már azt a részt, ahol leoltottam valakit, mert gold ligás. Mert én egyszerűen nem találom ilyen részt, tehát megint, csak tovább hajtogattad azt, amit tagadtam + érvvel, de egyszererűen el se olvastad, és úgy írod mégegyszer.
    killmepls teljesen felesleges, témához nem kapcsolodó oltásokat kezdett írni, és erre válaszoltam neki nem egyszer, hogy ennek nincs értelme, mert én a játékokról vitatkozok, és nem bántom senkinek se a személyiségét. Szóval olvasd el, amiket eddig írtam/írtuk, és csak UTÁNA válaszolj. PL 80-s hozzászólásomat.

    Reply

  • lazlow

    |

    amugy ti most min vitatkoztok?:D

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz lazlow #90 üzenetére:
    Én a BW vs SC2ről vitatkoztam, ritka meg idejött sértegetni a személyiségemet randomba, ha nem tud végre érvet találni arra, amit ír, szimplán ignoreálom akkor

    Reply

  • ritka

    |

    Yashok 1 éve követem az sc2-őt volt már részem belőled hidd el. Most csak szimplán oltod az embert igaz nem a mostani noobjaidra gondoltam! De kérlek írtsd meg nem mindenki azért játszik vele amiért te… Valaki csak szimlán élvezi ez kb a 70%ot teszi ki. Mint minden játékban! Én sem azért Cs-ztem mert olyan kurva jó akartam lenni hanem mert szerettem tudod! Elég bántó volt akkor is ha egy jobb játékos azt mondta te buzi nem lösz le 33embert 1×-re mert láma vagy! Ilyen volt az elmúlt 1 éved itt Yashok hidd el és nagyon sok ember így látja. Még javíthatsz rajta!.. Az igazság az, hogy olyan ember tipus vagy aki ha nem azt hallja amit szeretni késztetést érez az iránt, hogy bebizonyítsa neki van igaza ha kell le sem fekszik addig és elkezd személyeskedni hencegni a tudásával (jelen esetben a mester ligával) De hidd el azért a mester ligán túl is van élet ezt kérlek vésd jól mélyen az eszedbe. Nem akartalak nagyon megbántani de túl könnyen sem szerettem volna már kezelni a dolgot! Jó játékot

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz ritka #92 üzenetére:
    Idézetet, idézetet, idézetet. Bizonyíték nélkül nem ér semmit, amit írsz. Az, hogy 1 évvel ezelőtt vkinek beszóltam egy rossz napon = azzal, hogy most noobozok? Nem értem a logikádat.

    Reply

  • ritka

    |

    Yashok! Nem kell mentegetőzni. mindenki jól tudja mire gondolok sztem. Most sem ismered be azt a kb 10ezer noobot ami elhagyta már a szád.. ill a kezed:) Had ne kutassak most a régebbi kommentek között pl a fele kb streamelés közbe ment el ami a legrosszabb mert biztos volt aki miattad otthagyta a streamot. Engem nem bántottál meg soha mert nem igazán kommunikálok ott sem, de rengeteg embert leoltottál már. Majd biztos lesz pár aki itt jelentkezik..Azért nem kell bizonyítanom semmit mert aki itt olvassa a kommenteket mind tudja miről beszélek! Vagy tagadod a sok leoltást megbántást noobozást? mert egy ráérős napomon keresek pár 100ast akkor!!!!!!!! Ezen ne múljon 😀

    Reply

  • 84Noname

    |

    Azért valami moderátor… az ilyen ritka féléket kibannolhatná már, hogy az ilyen depressziórohamaitól megkíméljen minket…. Meg ha moderátor jár itt, akkor engem is vágjon ki a rákba….cseszem itt el az időt…

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz ritka #94 üzenetére:
    Keresd légyszíves, addig úgy tekintem, hogy kitaláltad

    Reply

  • xplode

    |

    azt kell hogy mondjam, nem Yashokban van a hiba. ő csak leírta a véleményét a 2 játékról, erre itt egyesek elkezdtek beleugrálni és tényleg olyan dolgokat hoztak fel, amik nem történtek meg. sajnos az a tapasztalat (nem csak sc2ben, hanem az élet minden területén) h az emberek egyszerűen nem tudják elviselni, mikor valamiben tőlük jobb tanácsot próbál adni. azt egyből úgy veszik h ‘beszólsz meg oltogatsz, azt hiszed h jobb vagy nálam’ meg ilyenek, pedig az csak segiteni akart, kijavitani a hibát. igaz, Yashoknak elég szúrós a stilusa, amit sokan félreértenek, de csak azért mert a szarról megmondja h szar és nem csomagolja aranypapirba, az nem jelenti h oltogat. nem kéne mindent egyből felkapni és támadásnak venni.
    akinek érzékeny a lelke, az menjen inkább szappanoperákat nézni, meg az ilyen pszihológus dumát is spóroljátok meg plz

    Reply

  • ritka

    |

    Dehogy is xplode! Nagyok sokszor akartam már írni amiko Yashoktól olyan kommentek mentek el olyan sértegetések, hogy engem idegesített már de nem írtam! Most is írtam, hogy jól játszik kb 2 kommentel feljebb igaz? senki nem tagadja tőle! Nem is azokkal a válaszaival van a baj amikor értéket is ír! Hanem sajnos ott a sötét oldal is ahogy pl nem ismeri el hogy bárkit is valaha leoltott volna most sem! Nem is tudom kaptál-e már bant? Persze hogy kaptál.. Yashok értsd meg senki nem vitatja sohasem hogy jó játékos vagy-e de azt ahogy az emberekkel bánsz azt überel itt mindenkit! Én ennyit szerettem volna nem kell Xplode belelátni semmi mást! já játékosnak tartam mint írtam is kb a 2. kommentbe de a stilusa nem ide való nagyon sokszor. Annyiszor akartam már írni de én nem Yashok vagyok aki másoknak beszólogat! A bannod óta kicsit talán moderáltad magad de ez még kevés. És hidd el mostanában nem hallasz felőlem megint mert annyira nem érdekelnek a dolgot nem mélyülök el az emberi kapocslatokban itt de azért fél évente had fejtsem ki a véleményem plz.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz ritka #98 üzenetére:
    1 idézetet, egyetlen egyet írjál, és már lesz miről beszélni, most még mindig levegőben lóg az, amit mondasz.
    Elmondanám, hogy én csakis a 2 játék összehasonlításáról beszéltem, amikor kb 2-3 ember úgy döntött (közülük te is), hogy ezt vhogy személyesen szántom. Valószínűleg, mert előítéletes vagy, ezért el se olvasod, hogy honnan hova jutottunk, hanem rögtön támadsz. Fejemet adnék rá, ha ugyanazokat az érveket, ugyanazzal a stílussal írna meg valami mást, mint én, akit nem ismerik, vagy nem ennyire előítéletesek vele, akkor nem kezdenél itt személyesen sértegetni őt.

    Reply

  • ritka

    |

    Yashok keresek olyan kommentet már írtam! Én nem állítok valótlant ezzel TE is tisztában vagy! És itt mindenki még xplode is sztem.. De ha találok Yashok akkor ugye tudod, hogy hazug ember is leszel onnantól? És hidd el nemhogy 1et de rengeteged fogok találni! De ha már 1 ember jelentkezik itt hogy oltod vagy oltottad is bebizonyosodik hogy hazug vagy. Még most sem mondod azt, hogy igen volt pár komment de nem annyi amennyit én itt lefestek hanem azt állítod soha senkit nem oltottál le: )ez a bajom megint tudod? másoknak si ez a baja veled! Keresek aztán majd jelentkezem…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.