A BW sorsa megpecsételődni látszik

sweeping . Hírek 2714

Aki mostanában is figyelemmel követte a Brood War-al kapcsolatos fejleményeket, annak ez a hír nem okozhat nagy meglepetést. Persze reménykedni még lehet, de úgy néz ki a bw az utolsókat rúgja.  A napokban a Kespa csapatai tartottak egy gyűlést ahol a KT, SKT, CJ, Woongjin, STX, Samsung, Team 8 vezető edzői vettek részt, és közösen arra a belátásra jutottak, hogy a váltás elkerülhetetlen, ennek a legfőbb oka az, hogy egyre nehezebb szponzort találni, aki finanszírozná a bajnokságokat. Tehát a közeljövőben át kell térniük az SC2-re.

Lee Jae-Kyun a Woongjin edzője elmondta, hogy az STX és az SKT már megkezdte a felkészülést.
Kim Eun-dong aki az SKT edzője ezt megerősítette, és hozzátette, hogy az STX csapata aktívabb.
Ji-hoon a KT edzője elmondta, hogy flash jelenleg master ligában tolja, pedig még az egységeket se nagyon ismeri. Itt megjegyezném, hogy a koreai ladder jóval erősebb, akik EU-ba mid masterek, azok általában koreában csak high diamond szintet tuják elérni.

Bár egy ekkora legendától ez el is várható, hogy már „néhány” játék után kirázza a kis újából a master rankot. Jae-kyun úgy hallotta, hogy az SKT csapatnak már vannak Grandmaster játékosai. Bár ezt jelenleg az SKT edzője tagadja, és azt állítja, hogy a legtöbb játékosuk diamond.

Eközben letolták az első barátságok cw-t is, ahol a TEAM8 4:2 arányban legyőzte az SKT-t. Ez bw-ben nem fordulhatott volna elő, de jelenleg még szokni kell a srácoknak az új játékot. A csaták sc2-ben pörgősebbek, ezért a játékosoknak még gyorsabb reakcióideje kell hogy legyen. Ettől függetlenül a játékosok unalmasabbnak tartják az sc2-t, és nincs is kedvük vele játszani. Flash 1,5 évvel ezelőtt kijelentette, hogy ő soha nem fog sc2-vel játszani. Sajnos nem lett igaza, abba nem gondolt bele, hogy esetlegesen nem lesz más választása, ha még nem most szeretné befejezni a progamer karrierjét, úgy néz ki kénytelen lesz váltani.

A végére egy szomorú ponthoz ért a beszélgetés. Mivel az SKT és STX edzői nem tudták megmondani a játékosoknak, hogy mikor lesz sc2-ben az első Proleague, többen otthagyták ezeket a  csapatokat, és nem hajlandóak váltani. Az SC2-es proleague-ről egyébként már korábban beszámoltunk nektek, ha esetleg lemaradtatok róla, itt elolvashatjátok. Ha minden a tervek szerint halad, már idén elindul, de semmi sincs kőbe vésve.

Forrás: fomos.kr


Comments (135)

  • ritka

    |

    Nem Yashok soha nem írtam rólad rosszat, bár mondom tehettem volna már sokszor mert éreztem rá ingerenciát! Nem vagyok előítéletes minden kommented olvastam 1 éve már itt meg minden streamon is amit követtem. Most jutottam el odáig, hogy muszáj volt már írnom. Ennyi erről szól. Ha ilyen nem lenne amit írtam nem írnák hisz soha nem kommentálok semmit vagy max 2×írtam eddig.. Nem az a fajta vagyok aki valótlant állít akkor már sok más dolgot is kommentáltam volna. Most ez kijött és ennyi. Mondom a játékoddal nincs baj csak a modoroddal. Legalábbis nekem xplode-nak pl nem! Hagy mondjam meg mit gondolok rólad aztán majd esetleg mások is kommentálják.

    Reply

  • xplode

    |

    Yashok beszólt valakinek. úristen, kövezzük meg!!! na ne már. azért tudjuk már elfogadni a kritikát is, sőt inkább használjuk fel. mégegyszer: Yashok ebben a topicban senkinek nem kezdett beszólogatni, senkit nem kezdett oltogatni-vissza kéne csak olvasni. pláne ne olyan irja már le akivel még egyszer sem komunikált. másoktól hallottak alapján előitéleteket kreálni…szép. ez is egy szint. na de én nem is akarok senkit meggyőzni, nem akarom a világot megváltani, hülyék mindig is lesznek, és azokat úgysem lehet még alátámasztott érvekkel sem meggyőzni h nem úgy van ám minden ahogy azt a kis álomvilágában elképzelte- és ez nem személyeskedés-általános, még mielőtt azzal jönnének egyesek h beszólogatok meg lehülyázem őket. először tessék gondolkodni és csak utána felháborodni! béke! 😀
    xplode out..

    Reply

  • killmepls

    |

    Válasz 84Noname #84 üzenetére:
    Kedves Noname, jól értelmezem, hogy a zerg sokkal gyengébb faj nézeted szerint, mint a másik kettő, sc2-ben?

    Reply

  • 84Noname

    |

    őőő…attól függ… ha nem vagy GM, akkor igen. Ha az vagy, akkor is… de kevés vagyok hozzá, hogy megvédjem ott a véleményem. Sokkal de sokkal több játék kell, hogy szinten tudd tartani a tudásod és netalántán fejlődni akarsz, mint a másik 2 fajjal… Én anno morrowot a legjobb terrának tartottam, váltott zergre és sehova nem jutott… Az ismertek közül TLO váltott még z-re… szép amit játszik, csak nem eredményes. Ja… ezt gondolom. Pedig nem zerg vagyok…

    Reply

  • ritka

    |

    Xplode pl Yashok stilusban írtál 😀 Beszólsz közbe odaírod hogy nem annak szánod! Szimplán lehülyéztél.. Mondom követtem én itt a dolgokat 1-2×kommenteltem is. Nincsenek előitéletem szimplán tapasztalatból beszélek. És senkitől sem hallottam semmit de ezt is írtam xplode, hogy követem a dolgok és te vagy az aki valóltlan dolgokat ír megint, hogy Yashokot védje! Majd ő megvédi magát ha akarja ..
    Nem vagyok már kisgyerek, hogy ne lássam a dolgokat min 10évvel vagy Yashoknál is idősebb.. Az sem érdekel ha ilyen marad Yashok én ezzel építő kritikát akartam írni, hogy változhatna. Amúyg meg min vagy vagy 20 ember aki ezen a véleményen van mint és már meg is írták Yashoknak párszor itt. Most én jöttem ennyi..

    Reply

  • 84Noname

    |

    még annyit…hogy ezt gondolom, de nagyobb bajjom van a játéktérrel… kevesebbet nyújt zergnek mint a többi fajnak… inkább ezt írtam, de amit te kérdeztél azzal is azonosulni tudok…

    Reply

  • killmepls

    |

    Válasz xplode #102 üzenetére:
    Yashock ebben a topicban valóban nem szidott senkit sem direkte, persze rengeteg vitatható megnyilvánulása van, de szerintem tényleg nem volt vészes, ezzel együtt kétlem, hogy 2-3 másik ember teljesen véletlenül vádolta Yashockot azzal amivel ritka is tette most.

    Amennyiben pedig alapos okkal vádolták, úgy gondolom jogosan fejezik ki, akár csak a múltra tekintettel is a felháborodásukat, én érdeklődve várom a „bizonyítékokat”. Leginkább azért mert Yashock élénken tagadja, úgyhogy itt valakinek vaj van a fején.. márpedig ez is egyfajta közösség, ahol úgy gondolom jó tudni kitől mit várhat az ember.

    Reply

  • CT.CacoS

    |

    Válasz Red Death #58 üzenetére: „sc2 több vodot és replayt publikált mint BW 14 év alatt? Te miről beszélsz? Biztosan most tippeltél egyet, közben megintcsak, nem is bwztél.”

    Erre szerintem teljesen jó reakció volt: “2000 nyarán BW-ztem először, amikor te még a homokozóban kergetted az ovis társaidat. xd”

    Gondolkozz el, és indokold meg, hogy miért van igazad. Én arra alapozok, hogy a BW-t jóideje csak Dél-Koreában játsszák versenyszinten. Hetente hány új vod/ replay kerül nyilvánosságra? Válaszolok neked: néhány órányi. Replay? Álmodj királylány. A BW fénykorában sem volt sokkal jobb a helyzet.
    Milyen értelmes verseny volt BW-ben, amit nem csak Koreaban szerveztek. A WCG-n kívül más nem jut eszembe.

    SC2-ben rengeteg jó verseny van Koreán kívül is. Lásd IPL, TSL, MLG, Dreamhack, WCG(legutóbb koreaban volt T_T), NASL,… Ezenkívül rengeteg kizárólag online verseny is van. Naponta több is (tele van a naptár).
    Rengeteg replay, shoutcast áll rendelkezésünkre a progamerek streameléséről ne is beszéljünk.

    Reply

  • ritka

    |

    + engem nem meggyőzni kellett valamiről a játékkal kapcsolatban hanem szinplán magamtól írtam egy véleményt mert zavart már. Én sosem vitatkoztam ha valaki olyan dolgot mondott amit én nem úgy gondolok ill vite lehet hogy volt de normálisan! Nem érted xplode miről megy most Yashok és köztem az üzenet váltás!! Madáról a stilusról érted? Minenki tudja aki figyelemmel követi a dolgokat hogy yashok nem mond hülyeséget sc2 vel kapcsolatban most sem ezzel jöttem (bár vannak akik ezzel szoktak ok) én a stilust kritizálom most már talán megérted. Én nem a válaszait kritizálom soha mert jókat mond mond sc2 vel kapcsolatban de amilyen stilust megenged magának közbe az elront mindent.. Ez az én véleményem és ragaszkodok is hozzá akárhogy véded. Biztos jó barátságot építettél már itt ki vele én meg senkivel sem de „ellenséget” sem szereztem. Ez amit én látok ez megy a részéről. Mondom megint jó játékos jókat si ír, de az biztos hogy pár embert elüldözött már innen.. Nah én itt be is fejeztem a kommentet. Mindenkinek jó játékot stb

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Az sc2ben több pénz van mint a BW-ben. Nahát!
    Szerintem aki 10 évig veri a faszát 1 játékkal, mert belekockul mint az állat, az ne nevezze már bonjwanak magát :D! Meg 2012-ben majd egy pixeles 2d-s szar lesz a mérce? Na ne már!!!
    Jah és az sc2ben van luck faktor. Igen ez így van. Meg van benne stratégia is. Ez így van rendjén. Nehogy már az ilyen robotmunkák (emberi kreativitást nem igénylő) dolgok döntsék már el a játékot sc2ben, minthogy manuálisan kell munkást dolgozni küldeni, gyártani stb…
    Am meg megértem, h a zergeknek van okuk panaszkodni sc2ben, dehát ez van, nincs mit tenni, várunk a csodára, addig meg mindent megteszek, h én nyerjem a ladder meccset, ne az ellenfelem.

    Reply

  • DACA

    |

    Sajnos kezdünk átmenni személyeskedésbe, és gyűlnek a szebbnél szebb magyar szavak. Kérek mindenkit, hogy vegye figyelembe a moderálási szabályainkat!

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz ritka #109 üzenetére:
    Hm 1-szer beszéltem xplodedal, konktrétan ma. Az, hogy neki más a véleménye rólam, mint neked = azzal, hogy barátok vagyunk? Nem. Másrészt, akik ismernek, tudják milyen vagyok, többi nem érdekel. Azért nem érdekel, mert egy valaki besértödik, és elkezd terjeszteni a rémhírt, hogy egyszer valamikor beszóltam neki, jó 30-40 komment után olyan kép alakul ki rólam, aminek 5%-a valósága sincsen.

    Reply

  • killmepls

    |

    Éppenséggel a pixelnek meg a 2D-nek semmi köze ahhoz, hogy mérce-e vagy sem.
    Sőt kötelező is, hogy mérce legyen, mint minden idők legjobb rts-e, amihez semmi köze a grafikájának.
    Nem ez a kétséges, hanem hogy megfelel-e a mércének, márpedig szerintem megfelel vagy elgalábbis meg fog felelni idővel ebben biztos vagyok, nem múlja felül a bw-t, az biztos, de azt én nem is vártam el.

    Reply

  • ritka

    |

    Jól van Yasok!:) Személyeskedés esetleg köztem és Yashok között volt ill én támadtam le ezzel amivel már talán fél evvel ezelőtt kellett volna. Muszáj volt kiadnom, hogy aztán fél évig befogjam a p..ám:D:D Ha én annyira utálnám Yashokot a játékát is kritizálnám stb… De itt erről szó sincs

    Reply

  • killmepls

    |

    Emléxem még a patch-re, amikor behozták a replayt BW-be és a lurkert (ami valljuk meg, a zerg elgfontosabb egysége volt egy kiélezett 1v1-ben) jóval megdrágították, szerintetek előtte milyen egyensúlytalanság volt, ha ilyen drasztikusan megkellett változtatni a lurker árát? Pedig, akkor már legalább 2 éves volt a BW.

    Reply

  • xplode

    |

    nah hát már tényleg nem akartam irni, nem kell h nekem legyen az utolsó szavam, a szövegértelmezéssel hadilábon állsz egy picit. Yashokot nem ismerem jobban mint te, azért védem mer neki adok igazat. amit irtam a hülyékről, nem szántam konkrétan senkinek, de aki magára veszi, az biztos egyet is ért. jah most megint irod majd h lehülyéztelek és mehetne körbe-körbe a dolog, pedig nem erről van szó. de különben nem is érdekel, mit gondolsz rólam vagy más, velem jól el lehet beszélgetni normális kereteken belül, csak egy problémám van: kiakasztanak a hülyék-erről nyilván nem tehetek de az is lehet h igen. nah mindegy, aki megbántva érzi magát, menjen pszihológushoz, gyógyitgassa a kis lelkét, nem igazán lesz lelkiismeretfurdalásom miatta. ennyi. bb.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz killmepls #115 üzenetére:
    De sc2t nem kellett volna 0ról kezdeni, erről beszéltem. Ha volt már remek játékuk, remek egységekkel, minek kellett ezt az egészet kidobni. És valljuk be, azokat a unitokat dobták ki, amik mindenkinek a kedvencei voltak. (Lurker ♥♥♥, Corsair ♥♥♥, Reaver ♥♥♥, Vulture ♥♥♥). Ehelyett a-moves unitokat tettek bele.

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Én nem értem mi ez a sírás. Volt egy játék, ami jó volt, futott 12 évig, vége, ennyi volt.
    Elavult, nem kíváncsiak rá az emberek, tudomásul kell venni, kész.
    Az SC2 meg nem lehet BW jobb grafikával, mert akkor senki nem venné meg. Az sc2 komoly esport, nyílván ha a blizzard több pénzt akar, akkor fejlesztenie kell. Azt el kell ismernem, h a játék változatosságát és egyensúlyát tekintve a blizzard hanyag munkát végzett. Viszont ha megnézitek a mai játékokat, mind hanyag és összecsapott, a korábbi elődökhöz képest. Sajnos a számítógépes játékokban már más elvek (pénz, pénz) diktálnak, mint 10 évvel ezelőtt. Érdemes megnézni pl a MAFIA és a MAFIA II közötti különbségeket, vagy az évről évre alig változó call of dutykat (need for speedeket), dlc hegyeket stb. Ezekhez képest az sc2 még nem is olyan vészes.

    Reply

  • ritka

    |

    Bw1 nagyon jó kis game volt:) 6évig toltam esténként.. Az az igazság eljárt felette az idő ahogy pl a Warcraft1 felett is már pedig, hogy szerettem 😀 Én az 1ben a tankot tartottam kicsit irreálisnak nem a lurkert de ott is változtak a vélemények. Igazából ahogy én akkor láttam a luker védekezésre volt jó pedig a zergnek a támadó szerepet szánták sztem. Pl sc2 ben is ha nem te támadsz a zergel már nem lesz időd visszagyártani a sereged ha a saját bázisod környékén volt a csata. A cél zergel sztem az, hogy az ellenségnél csatázzunk aztán ha nem is nyerünk mire visszatámad kész is a counter sereg. A lurker ezt annyiban segítette elő hogy tudtál jól védekezni vele.

    Reply

  • ritka

    |

    xplode nem vagyok olyan:) Spirit igazad van! a pénz itt már a lényeg ha csak 4évig fog futni akkor is behozta már az árát már csak ezt nézik. + most már azért az ember sok játék közül válogathat nem mint régen volt a warcraf1 aztán ennyi 😀 Muszáj, hogy a pénz motiválja őket sajnos.. teljesen jól látod

    Reply

  • killmepls

    |

    a lurkert lehetett aktívan is használni megfelelő mikroval, és ugye bezárásra valamint exp cseszegetésre is kiváló volt, amik ugye eléggé aktív alkalmazások.

    Reply

  • 84Noname

    |

    Spirit… Attol, hogy most ez a trend még nem kell neki tapsikolni. Azért vannak ezek a közösségek, hogy lehessen erről beszélni. Ha midnen ok és minden jó, akkor nincs miről beszélni…csak arról mikor megyünk gémelni…

    Reply

  • ritka

    |

    lehetett bizony, de azért akkor is inkább olyanok játszottak vele akik leásták aztán várták mi lesz az akkor sc közösség 80% hobbiból játszott nem elemezték ki stb stb. Akkor még vodok sem nagyon voltak amiket nézni lehetett.. Aztán szépen jöttek azok akkor ha jül emlékszem akkor lett drágább is a lurker 😀

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Válasz 84Noname #122 üzenetére:
    Nem tudsz ellene mit csinálni, mert a sok hülye ígyis-úgyis megveszi a játékot, bármilyen pénzlehúzás is (cod, nfs), a bronze-plat játéokosokat (az összjátékosok 80 %-a) meg abszolút nem érdekli, hogy XY profinak mi a gondja XY matchuppal.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz FoPǂSpirit #124 üzenetére:
    Amikor kb ezt mondtam, csak még finomabban, akkor torkomnak esett 4 ember, hogy noobozok, és lenézem őket. Ennyit az előítéletességről.

    Reply

  • lazlow

    |

    Szerintem meg ez az egész vita igy nem vezet sehova hogy elbeszéltek egymás mellett.

    Reply

  • saskanyok

    |

    Én noob vagyok, BW-be is az voltam és nem lepődöm meg, hogy az új modell kiüti a régit. Sajnos itt vannak olyan emberek, akik szembe szállnak mindennel és mindenkivel. Pro csapatok, pro szervezetek amit belátnak, ők abba is megpróbálják bemagyarázni, hogy az úgy nem jó.

    2 szuper játék!

    Éljenek a NOOBKOK!!!

    Reply

  • Kaeiir

    |

    Válasz Red Death #76 üzenetére:
    Bocs, nem logolok hun-1-t.
    Tekintélyelvű érvelésre viszont ebből a topicból is tudok példát hozni, ha nem volt egyértelmű, mit akartam mondani. Vegyük pl. az 52-es hsz-ed egy részletét:
    „sc2 több vodot és replayt publikált mint BW 14 év alatt? Te miről beszélsz? Biztosan most tippeltél egyet, közben megintcsak, nem is bwztél.”
    Nem tudom, kinek van itt igaza (sejtéseim vannak), abban viszont biztos vagyok, hogy egyáltalán nem releváns a kérdés szempontjából, a másik bw-zett-e vagy sem.
    Sokszor érzem azt, hogy nálad a „nem bw-ztél, tehát nem is tudod eldönteni” (amivel egyébként egyetértek) és az „én meg bw-ztem” gondolatokból az jön ki konklúzióként, hogy „tehát akkor én el tudom dönteni”. És ez olyan csúsztatás, amit nem olyan könnyű ám észrevenni. Aztán lehet, hogy tisztában vagy ezzel te is, és csak külső szemlélőnek tűnik úgy, hogy megpróbálod bevetni ezt a csúsztatást egy-két helyen (akár nem is tudatosan). Szóval nem előítélet van veled szemben breach ellen. (Részemről legalábbis biztos nem.) Egyszerűen csak azon a ponton jön rá az ember a csúsztatásra, mikor kikalkulálja, hogy mindketten bw-ztetek, tehát mindkettőtöknek igazatok van, pedig nem ugyanazt mondjátok.
    Azt se vedd magadra, hogy Spiritnek senki nem szólt be. Egyrészt nem voltam itt, másrészt nem sok olyat mondott, ami érvnek számít, és lehetne rá reagálni. (Nem tudom, milyen az NFS, CoD… Viszont gold vagyok, és üzenem, hogy engem érdekel érdekel, XY pronak mi a gondja XY matchuppal. Ja igen.. ez egy tökéletes cáfolat volt részemről a tézisével szemben. Meg a tiéddel is, ha saját kijelentésed szerint ugyanezt már mondtad, csak finomabban. ^^)
    Egyébként vannak olyanok, akik csak trollolnak téged, és tényleg előítéletesek. De azért ne feltételezd, hogy nincsenek olyanok, akik csak simán nem értenek veled egyet.

    Na de hogy a témába vágó kérdésem is legyen. Sosem értettem meg, miért érv az az sc2 esportsága ellen, hogy könnyű cheese-elni. Sakkban is létezik suszter-matt (meg van még egy pár ilyen, de sajnos nem tudok példákat mondani, mert én nem sakkozom), amit beszívhat az ember, ha nem figyel rá. Ennek ellenére nem szokás azt mondani, hogy a sakk nem felel meg egy professzionális sportág kihívásainak. Pedig végrehajtani könnyebb a suszter-mattot, mint kivédeni. A végrehajtás egy betanult lépéshalmaz, a kivédéshez pedig fel kell ismerni a szituációt, aztán kivédeni a megfelelő lépéshalmazzal. Sc2-ben a cheese nem hasonlít ehhez? Fel kell ismerni, majd megtenni a megfelelő lépéseket, hogy ki tudja védeni az ember. Persze: felismerni nehezebb, és sokszor kivédeni is. Viszont, ha biztonságosan játszol, és időben rájössz a turpisságra, akkor elméletileg minden cheese kivédhető, hiszen ha nem volna így, akkor mindenki azt a cheese-t használná, és 100%-os winrate-je lenne az adott matchupban. Egy pro esetében pedig elvárható lenne, hogy ha valamit ki lehet védeni, akkor ki is tudja védeni. Lehet, hogy nála gyengébb játékos veri el, aki tökéletesen hajtott végre egy cheese-t. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a játék rosszul balance-olt (tehát esportra alkalmatlan). Azt sem jelenti, hogy a gyengébb játékos lenne az erősebb. Csak annyit lehet megállapítani, hogy az adott meccsen a gyengébb játékos volt a jobb: tökéletesen hozta a cheese-t, a pro pedig nem volt tökéletes. Tökéletes cheese könnyebb, mint a tökéletes védekezés. Akkor itt most egy jól balance-olt játékban kinek kéne nyerni? Annak, aki az adott meccsen tökéletesen hajtotta végre a tervét, vagy aki hibázott? Vagy a „könnyebb” út elitélendő csupán azért, mert azt egy gyengébb játékos is végre tudja hajtani?
    Egy balance-olt játék esetében a vesztes meccsnek azt kéne jeleznije, hogy gyengébb vagy az ellenfelednél? Vagy inkább az lenne helyes, ha azt mondaná, hogy hibáztál az adott játékban? A játék hibája vagy a játékosé, ha kikap egy gyengébb ellenféltől, aki suszter-mattot hozott ellene?

    Reply

  • FoPǂSpirit

    |

    Válasz Red Death #125 üzenetére:
    A-A. Veled az a probléma, h nem érdekel mit mondanak mások (a noobok). Amit te gondolsz, azt száz hozzászólásban kell bizonyítani, mindenkivel szembeszállva. Ezért esnek a torkodnak.
    Legalábbis én így látom.

    Reply

  • killmepls

    |

    Válasz Kaeiir #128 üzenetére:
    Megjegyzem már az előző hozzászólásoddal is tökéletesen egyetértettem, és örülök, hogy megfogalmaztad a dolgot. Konkrétan én pontosan ezek miatt a Yashock féle axiómák miatt nem folytattam a vitatkozást, mivel nekem háromszor annyi energiámba került volna elmagyarázni, hogy az érvelési rendszerének alapjaival vannak komoly gondok, és itt tulajdonképpen szerintem ez már a személyiségének részévé vált.
    Mindezzel együtt próbált kultúrált maradni, amit értékelek.
    Mindezzel együtt próbált kultúrált maradni, amit személy szerint értékelek.
    Minden felmerülő témát ilyen szinten kezel, gondolok itt pl. a „nem bwztél” – az erre kapott kioktató választ úgy értékeli, mintha ok nélkül kapta volna, és erre jogosultan „vágna vissza” – valamint a „nem írtál témábavágót” – amivel persze ő sem írt, de kicsit olyan „gyevi bíró” érzésem van kedves Yashockkal kapcsolatosan, aki mindenkire vonatkoztatja a saját elvárásait csak magára nem:).
    Persze ennek a „vitának” a kezdete tetszett a legjobban, mikor az axiómiáit felvázolva, alig volt képes megérteni, hogy ezt először érvekkel is alá kell támasztani, ha már érdemi választ akar kapni – pontosan fogalmazva első körben meg volt győződve róla, hogy ő érveket és tényeket sorolt fel, pedig csak szimplán egy saját maga által axiómaként elfogadott „tényt” írt le, mikor pedig hasonló választ kapott, számon kérte vitapartnerén a saját hibáját.

    Reply

  • Red Death

    |

    Válasz killmepls #130 üzenetére:
    • . . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .„~.,
    . . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
    . . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
    . . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
    . . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
    . . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
    . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
    . . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
    . . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
    . . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
    . . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
    . . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
    . . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
    . . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
    . . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
    . . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./…..\,__
    ,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
    . .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
    . . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
    . . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
    . . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>–

    Reply

  • Fana

    |

    Nem olvastam el mindent, de úgy nagyjából átfutottam.

    Alapvető hiba hogy alapjáraton támadónak bélyegzitek meg Yashockot és személyes sértésnek vesztek mindent amit mond. Yashock nem rossz indulatból vagy embergyülöletből xD mondja a dolgait, csupán a modora nyers, és nem csomagolja a mondandóját szép kis cukorpapírba.

    Yashocknak igaza van abban is hogy sc2 ben túl nagy a luck faktor és hogy nem olyan skilles mint a bw.
    De ezekkel szerintem majdnem mindenki egyetért.

    És igen is mint kb mindenhol a pc játékoknál is úgymond butulás megy, az új játékokat az eladási számok diktálják, és mi kell ahoz hogy minnél több ember vegye meg a játékot ? Szép grafika és könnyü játszhatóság.
    Persze attól még hajtogatja a blizzard hogy könnyü alacsony szinten de magas szinten nehéz …
    Igen persze, de mihez képest ! És ezért is van hogy amit breach mondott az is szintén igaz, Breach azt mondta hogy a TÖBBI CASUAL szal a többi ilyen elbutított új játékhoz képest skilles ! És ez nagyon is helytálló, az új játékok között (ismereteim szerint) messze a legskillesebb játék az sc2.
    De attól még nem egy w3 vagy bw, erre jöhet jogosan a válasz hogy : Ugyan már az sc2 még csak másfél éves játék nem lehet annyira kiforrott és még 2 kieg fogja követni várjam ki a végét !
    Oké-oké, de akkor miért vitatkoztok olyan dolgon amiről tudjátok hogy lehetetlen ?!
    (konkrétumokat direkt nem írtam Yashock már említett előttem párat, lehet onnan szemezgetni.)

    Szal mint játék egyértelműen BW > SC 2 (még biztosan).
    És miért SC 2 zik mégis mindenki ? Mert muszáj. Mert mint a BW mint a W3 közösség is kihalt.
    Az sc2 körül van a felhajtás és a pénz (még ha viszonylag kevés is).

    Reply

  • Fana

    |

    Jah és még valami szúrta itt a szemem!
    Ez a NOOB téma !
    Komolyan elolvastam pár kommentet és úgy vagytok ezzel a noobozással mint ha amikor noob nak neveznek legalább az anyádat szídnák. xD
    (Arról nem is beszélve hogy Yashock nem is noobozott le itt konkrétan senkit D)
    A noob csak annyit jelent hogy kezdő vagy a játékban, nem egy sértés. Figyeljetek ki is kerestem nektek:
    az angol newbie (eredetileg: new boy (újfiú), az angol katonai szlengből) szóból ered, jelentése kezdő. sokan helytelenül használják a „láma” helyett.
    Tehát nincs mire megsértődni ha kezdőnek neveznek, mivel ha nem vagy master ligás majdnem biztosan
    (kivéve persze testi fogyatéknál meg ilyesmik..) jogosan nevez noobnak, ha a nem időben hanem elsajátított tudásban mérjük a játékot.

    Nem azt mondják rád hogy tehetségtelen retardált vagy… hogy nem lehet belőled jó player, csak hogy még van bőven mit tanulnod.
    Ha mondok egy példát, egy ázsiai küzdősport edzésen alacsony övesként oda szól neked egy ilyet a fekete öves társad hogy : Van még mit tanulnod ! Csak nem anyázod le visszakézből nem ? 😀

    A szokásos reakció meg a nooboktól ha noobnak nevezed őket hogy megsértetten felbosszantva elhordanak a föld legnagyobb no liferének … De egy embert normális esetben csak akkor bosszant fel ha kezdőnek nevezik valamiben, ha ő azt igenis komolyan veszi, tehát aki megsértődik azon hogy noob az valahol igenis kocka.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Fana #133 üzenetére:
    Nem akartám már belefolyni ebbe a szócsatába, de ez a NOOB definíció kiverte a biztosítékot 🙂
    Mármint jó, igen, valóban kezdőt jelent. De a kezdő, az még csak nem is bronz szint. Vagyis, ha bárkire, aki játszik vele annyit, hogy azért képben van, azt ne noobozza le senki.

    Reply

  • Fana

    |

    Válasz Eyesis #134 üzenetére:
    Jó hát ha ennyire fáj, és nem tudtok túllépni a kezdő tituluson, akkor ezentúl nevezhetjük az összes nem masteres játékost KÖZÉP HALADÓ nak, ami sztem csak még szánalmasabbá teszi az egészet, de ha ez kell a kis lelketeknek akkor tőlem legyen.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.