Az MLG és a KeSPA közös jövője

esfrost . e-Sport 1317

kespamlg
KeSPA és az MLG közös utakon

Az egész közösséget megrengető együttműködés kezdetét veszi azzal, hogy a KeSPA játékosok részt vesznek egy Starcraft II: Wings of Liberty bemutatóversenyen, az MLG tavaszi bajnokságán, ami magyar idő szerint június 10-én reggel 6 órakor indul.

2012. május 11. – New York – A Major League Gaming (MLG), a világ legnagyobb versenyszerű videójáték ligája és a koreai eSport társulat (Korean eSports Association, KeSPA) bejelent egy exkluzív, több évre szóló globális együttműködést a két szervezet között, mely hidat jelenthet a nyugati és a koreai Starcraft közösségek számára. A megállapodás részét képezi, hogy a KeSPA játékosok részt fognak venni MLG eseményeken, ami egy mérföldkő lesz az eSport történetében, amely szerint hivatalos KeSPA játékosok amerikai  bajnokságon mutatják meg tudásuk.

Az együttműködés Californiában, Anaheimben veszi kezdetét az MLG tavaszi záróbajnokságán. A résztvevő koreai játékosok a legjobb KeSPA csapatokból  kerülnek ki. * A játékosok személye bejelentésre kerül az elkövetkező hetekben. *

„Teljesen felvillanyoz minket, az, hogy partnerei lehetünk a legtekintélyesebb eSport ligának a Földön, és úgy érezzük az együttműködésünk örökre megváltoztatja a versenyszerű játékot”mondta Sundance DiGiovanni, a Major League Gaming vezérigazgatója. „A KeSPA régóta igazi vezetője ennek az iparágnak és jelentősen hozzájárult a sikeréhez, és még csak most kezdődik a közös munkánk. Bízunk benne, hogy a folyamatos növekedés és  terjeszkedés vár ránk az elkövetkező években.”

„Elégedettek vagyunk, hogy csatlakozhattunk az MLG-hez, hogy elhozhatjuk a legjobb játékosokat a nemzetközi porondra.” – mondta Lee Young Hee, a KeSPA elnöke. „A KeSPA és az MLG közösen építi a sportunk jövőjét.”

A tavaszi szezon zárásaképp megrendezésre kerülő bajnokság június 8-10 között (magyar idő szerint 9-11) a legnagyobb eSport rendezvény lesz az MLG 10 éves történetében. Szurkolók ezrei  fogják élőben követni az Anaheim Convention Centerben, és további milliók fogják nézni online, ahogyan a világ legjobb játékosai megmérkőznek egymással.

Forrás:


Comments (4)

  • Kaeiir

    |

    Eddig KeSPA tagok nem is vehettek részt MLG-n meg úgy általában amerikai rendezvényeken?

    Reply

  • esfrost

    |

    Tudtommal a KeSPA szerződéses játékosok, csak az általuk licenszelt rendezvényeken játszhattak. De nyugodtan kijavíthat valaki, ha tévedek. 🙂

    Reply

  • joeace

    |

    na az amcsik szokás szerint megvirították a lét

    Reply

  • xplode

    |

    ez egy nagyon nagy előrelépés az esport és starcraft világában, nagyon örülök is neki (érdekes módon a kespa néhány hónapja még hallani se akart semmiféle együttműködésről senkivel, na meg az sc2ről se-na de mindegy), viszont nem teljesen értek egyet h a nagy BWseket most igy hirtelen összeengedik a sc2-sökkel. szegények 2 év lemaradásban vannak, 2 évet nem lehet csak úgy behozni 2 hónap alatt, ez igy nem teljesen fair szerintem, na de majd meglátjuk, h h teljesitenek. én szurkolok nekik 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.