ROOT Gaming újjáalakulás

iddqd . Interjú 1267

ROOT Gaming

Május 15-én a ROOT Gaming bejelentette újjászületését. Ennek kapcsán CatZ készített magával egy interjút, amiben beszámol a részletekről:

MeanCatZ: Nem vagyok túl jó az interjúkban, ezért előfordulhat, hogy a kérdéseim nyersek lesznek vagy kényelmetlen lesz rájuk válaszolni. ROOT Gaming, mi? Ez a név jó ideig tabunak számított, kicsit olyan, mint Voldemort, be kell valljam, ez volt a kedvenc csapatom egy ideig, de… Miért most?

ROOTCatZ: Teljesen őszinte leszek, sohasem szerettem volna, hogy a ROOT felbomoljon, de a körülmények nem könnyítették meg, hogy együtt maradjunk. Úgy érzem, hogy most mindannyian stabilan állunk pénzügyileg, és sok tapasztalatot szereztünk arról, hogy mi hogy működik, úgyhogy miért nem most? Lényegében, tehát azért mert már nem tudtunk várni.

MeanCatZ: Ez valami olyasmi amit Drewbie-val és a többiekkel együtt terveztek már egy ideje, vagy egy hirtelen jött ötlet?

ROOTCatZ: Van egy chat szobánk Skype-on ROOT Gaming néven, már egy néhány hónapja beszélgetünk erről a napról és tervezgetünk. Hogy az újraindulás után sokáig kitartsunk, próbáljuk kitalálni a logisztikát és terveket szövögetünk, hogy a csapatunk egyedül álló és sikeres legyen az eSportban. Mindenkinek nagyon hiányzott a ROOT. Nem beszélhettünk erről korábban, amíg szerződésünk volt egy másik csapattal (compLexity), akik nagyon jók voltak velünk és nagyon tiszteljük őket, ezért várnunk kellett, amíg lejárt a szerződésünk, legalább ennyivel tartoztunk nekik, amiért hihetetlenül rendesek voltak velünk.

MeanCatZ: Nagyszerű, látom szert tetettek egy új lógóra is, furán nézz ki… Te tervezted?

ROOTCatZ: Elég jó nem?! Bárcsak tudnék ilyet rajzolni, de nem, a kabalát Alex Tingey (@highboo69420BBQ twitteren) készítette, az eredeti dizájnja alapján. Ő egy hihetetlenül tehetséges művész. Alex sok órát szentelt nekem. Konzultáltunk a lehetséges figurákról, amíg megtaláltuk az igazit, egy csomó lehetőséget kipróbáltunk ez lett az eredmény. Később adtam hozzá a tipográfiát, a pajzsot és a többit, hogy kiegészítsem a lógót. Alex műveit először redditen láttam, egy stalkert rajzolt, ami egy marine-t üldöz, egyből beleszerettem a stílusába és belegondoltam, hogy ez a srác is ügyesebb munkát végez, mint én. Kicsit bókoltam és ez neki elég volt, hogy segítsen nekünk. Érdekelte a lehetőség és ráadásul nem is kért érte semmit. Kérlek tweeteljetek róla és szeretném megköszönni neki az egész ROOT nevében!

MeanCatZ: Szép. Kicsit kellemetlen kérdés, ROOT ‘elbukott’ már korábban. Mi változott, ami miatt úgy gondoljátok, hogy most működni fog?

ROOTCatZ: Köszönöm, hogy kérdezed. Az, hogy több mint egy évig kitartottunk az a mögöttünk álló közösségnek volt köszönhető. Közel voltunk hozzá, hogy a PokerStars legyen a fő szponzorunk, de aztán kivonult az USA-ból, és így, elúszott az utolsó lehetőségünk. Egyszerűen anyagilag nem volt értelme és annak ellenére, hogy mind szerettük a csapatot nem engedhettük meg magunknak, hogy több időt és energiát áldozzunk a ROOT-ra. Most sokkal jobb helyzetben vagyunk, sokkal nyugodtabban csináljuk a dolgokat, már tudjuk, hogy nem csinálhatunk mindent egyedül, megértettük, hogy segítségre van szükségünk nálunk tapasztaltabb emberektől. A logo egy példa erre, én egy nagyon büszke ember vagyok és az egóm sem éppen csekély. Úgy értem, interjút csinálok saját magammal… de Drewbie és én megértettük, hogy szükségünk van azoknak az embereknek a segítségére, akik jobb munkát végeznek, mint mi, és mi keressük ezeket az embereket, Alex egy jobb művész mint én, pont. A közeli barátom Diego Acosta, rész tulajdonosa lesz a ROOT-nak, néha látni fogjátok a streamemen. Diego nem csak egy nagyszerű barátom, ezen felül üzletembernek tanul egy rangos iskolában, és így majd ő fogja kezelni a csapat anyagi oldalát. A fenébe is, még Jason Lake a compLexity-ből is volt olyan kedves, hogy ingyen felajánlotta a segítségét, ha szükségünk lenne rá. Tudom, hogy lesz és akkor élni fogunk a lehetőséggel, nem fogunk félni, kérdezni. Ebben a szellemben fogjuk folytatni alázatosan és szerényen, az arroganciát és az egót félredobjuk, ha az a csapat érdekét vagy eredményességét hátráltatja.

MeanCatZ: Jól beszélsz ember LOL. Úgy tűnik ezt jól átgondoltad, de ha ahogy mondod, mindent jól szeretnétek csinálni, akkor, hogy lehet az, hogy még egy működő oldalatok sincs, nem hiszem, hogy ez egy jó üzleti döntés lenne, mit tudsz mondani erről?

ROOTCatZ: Kedves… LOL, Nem tudom honnan, de egyszerűen TUDTAM, hogy ezt fogod kérdezni. Nos, nagyon sokat beszéltünk erről, mint tudod a ROOT nem egy új csapat vannak már követőink és már része vagyunk az SC2 közösségének. Amikor a ROOT-ot létrehoztuk még egyikünk sem volt híres játékos, a tehetségünkre és a személyiségünkre alapoztunk, és a közösség befogadott minket a részévé váltunk, ők tettetek minket naggyá és nekik köszönhetjük azt, amilyen játékosok lettünk. Tudod a ROOT az „egyszerű” emberekből és az egyszerű embereknek szólt? haha. Nem gondoljuk, hogy néhány hónap alatt egyből 5 szponzorunk lesz, de szükségünk lesz önkéntesekre, akik segítenek a csapatnak például elindítani az oldalt, moderálni és streamelni, elkészíteni a bannert, cikkeket írni és nagyobb részévé válni az eSportnak. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz újraéleszteni egy olyan csapatot, mint amilyen ez.

MeanCatZ: Ez így korrekt, nos… Ez már nem a béta, a dolgok megváltoztak, gondolod, hogy a ROOT képes lesz az SC2-t a lehető legmagasabb szinten játszani? Mit gondolsz, a csapatotok vonzó lehet a szponzorok számára?

ROOTCatZ: Még nem, de a közeljövőben mindenféleképpen. A ROOT kialakulásakor a tehetségek felkutatására és kiaknázására került a hangsúly és Észak-Amerika legjobb csapata lett, úgy gondolom, hogy a csapatunk tele van lehetőségekkel. Szerintem, ha úgy alakulna, hogy nem tudjuk legyőzni a legjobb csapatot, biztosíthatlak, hogy a maximumot nyújtjuk, hogy egy jó csata legyen és egy pokoli show. Ami a szponzorokat illeti a csapat vonzó lehet számukra, a csapatban már most vannak olyan népszerű játékosok, akik legalább annyi követővel rendelkeznek, mint bármelyik másik csapat, A személyiségek és a megbízhatóság pedig nem lesz gond az ROOT-nál.

MeanCatZ: Mikor lesz elérhető az oldal?

ROOTCatZ: Amint kész lesz, egyből indul, remélhetőleg nem tart már sokáig, de mindent szeretnénk a lehető legjobban csinálni.

MeanCatZ: Oké, mielőtt bemutatnád a taglistát, szeretnél még mondani valamit?

ROOTCatZ: Igen, ezt az egész ROOT Gaming nevében mondom, köszönöm a kedves szavakat, amiket mindenhol látok, nagyon boldoggá tesz, hogy nem felejtettetek el minket. Kérlek, a továbbiakban is kövessetek és támogassatok minket, ROOT4ROOT!

MeanCatZ: Oké már így is túl sokat írtál. Miért nem mutatod be a csapatot végre, nem mintha nem tudná mindenki, hogy kikről is van szó.

ROOT Gaming – Starcraft II

  • ROOTdrewbie (T)
  • ROOTCatZ (Z)
  • ROOTKiWiKaKi (P)
  • ROOTDestiny (Z)
  • ROOTslush (Z)
  • ROOTFayth (P)

még egyszer köszönöm mindenkinek a támogatást, menjetek lájkoljatok minket facebookon, gyerünk:

http://www.facebook.com/ROOTGaming#

és kövessetek minket twitteren: @sc2rootgaming

Forrás: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=337937


Comments (8)

  • Julien

    |

    Köszi.

    Reply

  • iddqd

    |

    Válasz Julien #1 üzenetére:
    nincs mit korábban szerettem volna, de sajnos nem volt elég időm.

    Reply

  • esfrost

    |

    CatZ :p standard.

    Reply

  • gmae

    |

    Zsír én szeretem ezt a csapatot és KiWiKaKi (kicsit vicces név ellenére)komoly játékosnak tartom és szeretem őt.(mármint a játékát mielött valaki félre értené)

    Reply

  • Nando

    |

    CatZ <3

    Reply

  • Kaeiir

    |

    Ódeszuper! 😀
    Remélem, hogy ismét átjárnak egymás streamjére trollkodni. Már alig várom^^

    Reply

  • Julien

    |

    Válasz gmae #4 üzenetére:
    Kiwikaki valójában egy szar játékos, viszont sok rendhagyó technika miatt érdemes figyelni rá. Ő találta ki pl az archon toilettet is. Nagyon viccesen használja a blink stalkert is a pvz lategamben anyahajóval, mikor a stalkerek a legfrisebb expet bántják, közben meg az ms szépen beköszön a mainre, és a mas recall után a zerg a kőkorba kerül 🙂

    Reply

  • ProNoob

    |

    Kiwikaki az a közönségnek játszik, mindig érdekes stratégiákat választ, ebből adódóan sokszor kikap. De van pár emlékezetes meccse, amiket Julien is felsorolt. A többiekről mostanában nem hallok.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.