TLO és az MLG

XvoraZ . e-Sport 1946

bbJxe

Ma kezdődik az MLG, de sajnos számításaim szerint (5.15 PM Dallasban = 24.15 itt Budapesten) éjfél körül és kb hajnali 5-ig fog tartani, úgyhogy igencsak fanatikusnak kell lenni, hogy az ember oda kapcsoljon, mindenesetre igyekszünk majd az eredményekről és videókról beszámolni!

Mindenki kedvence, a „kreatív” eposzi jelzőkkel illetett Dario TheLittleOne Wünsch a múlt heti TSL-en bár megörvendeztetett minket játékával, sajánlatos módon alul maradt NaDa-val szemben, ugyanakkor itt a lehetőség, hogy az MLG-n bizonyítson. A továbbiakban egy kis összefoglalót, interjú-ferdítést olvashattok hősünkről és MLG pooljáról.

tlo

Lássuk először kik találhatók TLO pooljában (Pool C):

LG.PainUser ROOT.Slush-al fog összecsapni.

PainUser-t az egyik legerősebb Észak-Amerikai Terran játékosként tartják számon, tavaly az MLG a prominens harmadik helyet szerezte meg, olyan hírességeket maga mögé utasítva, mint TLO, (aki már valószínűleg csuklik, annyit emlegetjük) és LiquidTyler. Slush, aki Kanadai illetőségű (nevéből ítélve Francia-Kanadai) Zerg játékos; a tavalyi MLG-n szintén szép hetedik helyezést ért el. Az ő falán is ott lóg egy-két nagy név trófeája, hogy csak Artosist és iNcontroLt említsem. Mindketten az MLG Pro Circuit rendszeres játékosai, versenyzői, úgyhogy  remélhetőleg izgalmas mérkőzésekre számíthatunk.

LiquidTLO, cikkünk témája és szívünk csücske pedig iNcontroL-al fog megküzdeni.

TLO-ról valószínűleg lassan könyvet lehetne élni, hogy mikor ment ki Koreába és mikor jött vissza, hogy a neve a bátjaval való 2v2-s Supreme Commanderezésből jön. Hogy milyen kreatív és milyen jóképű, valószínűleg hamarosan a Bravo-ban is meg fog jelenni róla nagy-poszter szőke szépségek oldalán. A tényekre visszatérve, előző játékosainknál több versenyrészvételt tudhat maga mögött, MLG, TSL, hogy a hárombetűsekkel kezdjem, de Dreamhack és még számos mással folytathatnám. Összefoglalva TLO-t mindenképpen a legjobbak közé várjuk, ami a végeredményt illeti. Meglátjuk atipusos taktikái a közönségen kívül majd ellenfelei közt is sikert aratnak-e. Ellenfele iNcontroL talán kevesebb névvel büszkélkedő Protoss játékos, ám ő is tapasztalt versenyző és a Stateofthegame podcast rendszerese résztvevője.

Forrás: http://pro.majorleaguegaming.com/news/dallas-starcraft-poolc-preview

És most ferdített formában szemezgetek az MLG írója által készített TLO interjúból.

MLG: Voltál már Terran, Zerg, Random és most megint Terran. Nem gondolod, hogy el kellene döntened, melyik fajjal is játszol?

TLO: Nem igazán tudok mit mondani, tényleg sok mindent kipróbáltam azzal a fajjal játszom, ami épp a legjobban illik hozzám, az aktuális stílusomhoz, terveimhez.

MLG: És a most következő meccseken milyen fajjal fogsz játszani?

TLO: Terran.

MLG: A legtöbben megesküsznek, hogy egy faj néhány taktikáját kell kívülről-belülről ismerni és kőkeményen begyakorolni. Hogyan tudsz az ilyen játékosokkal versenyezni? Mi az ára ennek a játékstílusnak?

TLO: Be kell látni, hogy valóban ára van, több meccset, tétmeccset is vesztettem emiatt, azonban a játékról alkotott képem, megértésem egyre jobb, sokkal jobban átlátom a másik fajokat is.

MLG: Így, hogy ennyiféle matchupban van gyakorlatod, megosztanád melyik a legkedvesebb és legkevésbé szeretett MU-d?

TLO: Egyértelműen a TvT a kedvencem, mivel nagyon sokféleképpen lehet játszani, érdekes és izgalmas és az ember jól ki tudja használni a képességeit. A PvP szerintem a legunalmasabb és sokszor minden a szerencsén múlik.

—itt most átugrunk némi egészségügyi részt, aki kíváncsi hol fáj TLO-nak elolvashatja az alább található forrásnál—

MLG: Végleg itt maradsz Európában?

TLO: Igen, azt hiszem lazábban kell vennem a dolgokat egy kicsit és nem csak a sérülés miatt. Nem csak fenékig tejfel az élet Koreában, nem sokan beszélik a nyelvünk, nagyon más a kultúra. Itthon este beülhetek egy sörre a haverokkal, kint ez kevésbé van így. Persze szívesen visszamegyek majd versenyezni, de a továbbiakban mindenképp a jó öreg kontinensen maradok.

MLG: Mi a különbség az otthon való gyakorlás és a Liquid/oGs edzőközpontokban való gyakorlás között?

TLO: Itthon én oszthatom be a napom, azzal és akkor foglalkozom, amikor szeretnék. Kint Koreában ez nincs így, viszont minden a játék körül forog. Van szakács, bejárónő és sokkal könyebb profi edzőpartnert találni.

MLG: Most hogy hazajöttél kifejezetten aktív vagy az Európai versenyeken. Meg vagy elégedve az eredményekkel?

TLO: Részt vettem a Dreamhacken és a TSL-en, de őszintén szólva nem vagyok igazán elégedett az eredményeimmel.

MLG: Mit gondolsz az 1.3-as patchről?

TLO: A hatások csak lassan látszanak, majd úgyhogy igazi véleményem nincs. De a gyors Battlecruiserek nagyon tetszenek!!!

MLG: Mennyire okoz gondot, hogy hirtelen kell alkalmazkodni egy versenyen az új patch változásaihoz?

TLO: Azt hiszem a változások nem akkorák, hogy ez igazán gondot jelentene.

MLG: A nyugati SC2 színtér virágzóban van, nem csak népszerűsége és játékosmennyisége nő, hanem legjobbjaink olyan Koreai versenyeken is eredményeket érnek el, mint a GSL és TSL. Mi erről a véleményed?

TLO: Úgy érzem, hogy egyértelműen el fogjuk érni a Koreai szintet Európában és Amerikában. Ha csak a lakosság számot összehasonlítjuk, láthatjuk, hogy az esélyeink sokkal jobbak, hogy tehetséges játékosokat találunk. Korea viszonylag izolált ország, talán azt a mértékű népszerűséget és fontosságot, mint ott nem fogja itthon betölteni az SC, de remélhetőleg azért megközelíti majd.

MLG: Koreában a játékosok a nézőktől elszigetelve játszanak, itthon sokkal nagyobb az interakció, mi erről a véleményed.

TLO: Én személy szerint szeretek közönség előtt játszani, viszont a reakciójuk sokszor zavaró lehet. IEM-en Moon azért vesztett, mert Ace a közönség reakcióiből gondolta, hogy valami következik és így korábban elkezdett felderíteni és észre is vette a Nydust.

MLG: Köszönjük az interjút! (itt még van némi blabla, reklám és köszönetnyilvánítás)

Forrás:  http://www.majorleaguegaming.com/news/terran-it-up-mlg-interviews-tlo


Comments (8)

  • Hero

    |

    TSL-en nincs losers bracket, úgyhogy ott már nem folytathatja.

    Reply

  • XvoraZ

    |

    javítva, köszi!

    Reply

  • Vejne

    |

    Leforditasz egy cikket mindenki kedvencerol, viszont nem izgat hogy milyen betegsegben szenved, ami akadalyozhatja jatek kozben. erdekes hozzaallas

    Reply

  • Bender

    |

    Nekem is fáj a szívem Moon miatt, megérdemelte volna hogy nyerjen

    Reply

  • zf79

    |

    Na remélem ez nem április 1. miatt került ki. 😀

    Reply

  • Ezzy

    |

    Streamért fizetni kell? :O

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz Ezzy #6 üzenetére:
    Csak a HD-ért.

    Reply

  • shinarit

    |

    Huh, remélem itt jobban teljesít, a NaDa meccsnél tényleg úgy éreztem, hogy NaDa egy igazi gép, és oké, 1-2-szer meg lehet verni, de alapvetően kegyetlenül jól tolja, és le fog tarolni szimplán azzal, hogy mindent tökéletesen csinál. De TLO-nak embertelen a TvT-je, akármikor nézek tőle egy hosszabbat, leesik az arcom.

    Viszont mostanában nézegettem régi 2v2 supreme commanderes videóit, és istenem az de jó játék volt, de kár hogy nem túl látványos, meg egyéb okokból nem terjedt el.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.