Progamer interjúk

Astonkacser . Cikkek 880

A Starcraft 2 Forum – ha már a havi téma az Esport – felkeresett több progamert is, hogy megkérdezze a véleményüket a készülődő Starcraft II-ről. Bár vannak még az interjúkban ezen kívül eső részek is (hogy kerültél kapcsolatba a játékkal, milyen érzés a hazádat képviselni stb.), csak azt emelném ki, ami minket érdekelhet.

Az első interjú Gentho progamerrel:

interviewgenthroav8.jpg

Gentho rengeteg játékkal játszott, igazi progamer aki nem csak Starcraftban, hanem Warcraft III-ban, Age of Empires III-ban és C&C3-ben is „karriert” futott be. Kedvenc egysége idáig az Immortal, és annak ellenére, hogy a legtöbb SC játékos szeretné ha az SC2 egy Starcraft „re-release” lenne új dobozban, ő nem fél a változtatásoktól, az MBS-től (több épület egyszerre kijelölése), az autominingtól (parasztok egyből bányászni mennek ha a rally point bányára mutat). Abszolút pozitívan áll hozzá a fejlesztéshez, és bízik a Blizzard megújuló sikerében.

A következő interjú az amerikai iNcontrol nevű sráccal készült:

incontrol_interview.jpg

InControl nyerte idén az USA WCG döntőjét, és egy Zerg játékos. Bár saját faját még nem láthatta (mivel a Blizzard még mindig rejtegeti), abszolút lehangoló a véleménye. Úgy gondolja, hogy a Blizzard sosem fogja tudni megközelíteni az eredeti játékot, hiszen jobbá akarják tenni a tökéletest. Ennélfogva a Starcraft II halálra van ítélve. Az MBS és az automining minden „top” SC játékos szerint rossz, és frusztrálja amit saját fajával művelnek: „Right now we see the complete abuse of my race!”.

Tehát amint láthatjuk, megoszlik a vélemény még a „top” körökben is. Talán iNcontrol kicsit eltúlozta a dolgot, talán Gentho túl optimista, az igazság valahol a kettő között lehet. Vannak hibák, kételyek és még sok megfontolás kell, de én azt látom, hogy a Blizzard 100%-on pörög, hogy a játék maximálisan jó legyen. Ennél többet ők sem tehetnek.

Forrás:


Comments (16)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.