Havidíjas orosz Starcraft2? Nem igaz!

Astonkacser . Hírek 1402

monkey_thinkingA napokban röppent fel a hír, hogy Oroszországban a Blizzard a Starcraft2-t fizetőssé akarja tenni, vagyis egy havidíj vagy éves díj fejében lehet majd csak játszani vele.

Szeretném leszögezni, hogy ez így ilyen formában nem igaz. Kapeselus a lengyel fórumon világossá tette a félreértést, és erről a Starcraft2.net.pl oldal hírt is adott.

A dolog úgy fest, hogy Oroszországban egyéb konstrukciókat is bevezetnek azoknak, akik játszani szeretnének a játékkal. A teljesárú európai verzió helyett lesz 2 fajta kiadás. Mindkét változat olcsóbb (!) mint amennyiért bárki más megveheti a Starcraft2-t Európában, a multiplayer viszont csak az orosz szerverekre lesz érvényes és vagy 120 napig vagy 365 napig lehet csak használni (ez a két verzió lesz). Az idő letelte után a játékos befizethet a teljes verzióra (ennek a két díjnak az összege persze valamelyest el fog térni a teljes verziótól), ekkor innentől kezdve szabadon játszhat az európai szervereken.

Tehát NEM havidíj bevezetéséről van szó, a Starcraft2 Oroszországban NEM lesz fizetős, csupán más konstrukcióban lehet megvásárolni de ugyanazt.


Comments (10)

 • Mauro001

  |

  Annyit hozzátennék, hogy az oroszoknál a játékok általában harmadannyiba kerülnek (körülbelül 15€-ba a nagyobb címek, a kisebbek akár 5-10-be, csomó bolt abból él meg, hogy oroszoknál vett kulcsokat ad tovább EUban az EUs ár feléért-harmadáért, például g2play.net), mint felénk, szóval arányait tekintve jóval drágább lesz náluk a 999 rubeles (~25€) Starcraft 2 mint bármilyen más új játék.
  Illetve az oroszoknál szokás kiadni a játékokat mindenféle doboz vagy akármi nélkül 1 szál gagyi tokban kábé féláron (~6-8€), ami most is meg fog történni és szintén féláras lesz, ami ~12,5€-t jelent.
  Röviden tehát az oroszok nagyjából 2-szer annyiért veszik meg a StarCraft 2-t, mint amennyibe náluk egy új játék általában kerül. Az más kérdés, hogy még így is olcsóbban, mint mi, ilyen a világ.
  Az oroszok ezért az alap játékért 1 év, a gagyidobozosért 120 nap multizási lehetőséget kapnak csak orosz szervereken.
  Amennyiben szeretnének más szervereken is játszani vagy 120/365 nap után folytatnák a kalandjaikat, akkor HAVIDÍJAT kell fizetniük, aminek összegét még nem mondta meg a Blizzard, egyes becslések szerint 3€ lesz, ami nagyjából megegyezik az oroszországi MMORPG havidíjak összegével.
  Ezen felül valóban lesz lehetőség örökös tagság megváltására, amivel örökké játszhatnak bármelyik szerveren, ennek az árát szintén nem árulta el a Blizzard, tippek szerint 1200 rubel lesz (~30€).

  Összegezve tehát lesz havidíj, ami kiváltható, de ha kiváltja egy orosz a havidíjat az örökös tagsággal, akkor a játékért gyakorlatilag többet kell, hogy fizessen, mint egy nyugati fogyasztó (náluk: 55€; nálunk $60~44€), magyarul abszolút nem járnak jobban, pláne ha ezt megfejeljük azzal, hogy náluk általában a helyi pénztárcákhoz igazítva harmadannyiba kerülnek a játékok.

  Nincs is ezzel semmi baj, kell a pénz, úgy becslik, hogy az oroszoktól ki lehet ennyit is sajtolni, a gáz ebben a történetben szerintem az, hogy a Blizzard jelenleg úgy kommunikálja ezt kifelé, mintha jófejek lennének, mert a mázlista oroszok megvehetik ~60%os áron a „próbaverziót” és csupán 125%os áron hozzá is juthatnak a nyugatival egyenértékű verzióhoz.

  Reply

 • TavariS

  |

  #1
  „…nálunk $60~44€…”

  Szerintem ezt felejtsd el, szinte az összes kiadó 1:1be váltja át a dollárt euróra és nagyon meg lennék lepődve, ha itt nem ez lenne…

  Reply

 • BoneHeart

  |

  uristen, mi durvaságok mennek.
  Remélem majd olyan kiadás is lesz, ahol ha T3-ba akarok átmenni zerggel, fizetnem kell 1eurot.

  Reply

 • Tokman

  |

  Nyilván azért van így mert oroszországban brutális méreteket ölt a kalózkodás.
  Mondjuk e téren nekünk sem kell „szégyenkeznünk”.
  Meg az emberek sokkal kevesebb pénzből élnek.

  Reply

 • Mauro001

  |

  Válasz TavariS #2 üzenetére:
  ezzel én is tisztában vagyok de most azokból az adatokból számoltam, amik rendelkezésre állnak. Direkt azért írtam nyugatot, mert akkor abba az amcsi árazás beleérthető…
  Meg ugye a hivatalos árazás az ez, hogy erre az EU milyen sápot tesz rá az már a Blizzardtól nagyrészt független tényező.
  Az már más kérdés, hogy „ha már az EU ráteszi” alapon a digitális disztribútorok is mindig ráteszik ugyan ezt a felárat.

  Reply

 • Aston

  |

  #1: Annyit azért én is hozzátennék, hogy a 30 eurós örökös díj az egyelőre még csak spekuláció, ha mondjuk éppenséggel 20, akkor viszont ugyanott vannak mint mi, és a történetnek vége.

  Reply

 • K4E

  |

  Az a lényeg ,hogy az EU-ba ne legyen ilyen :@

  Reply

 • puebla90

  |

  Off: Sunáznám a majmot.
  Lehet?

  Reply

 • kL_Xy

  |

  Válasz puebla90 #9 üzenetére:
  Nem ha csak nem akarod hogy az állatvédők keresztre feszítsenek

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.