Változások az EG klánban

sweeping . Hírek 1504

A korábban közölt EG interjú után nem sokkal sc2 berkekben felütötte a fejét az a hír, miszerint a méltán híres Elementar Gankery eddigi terveire komoly behatást gyakorolt egy multigaming-csapat.

A hír igaz, hiszen az EG-tageket lecserélve a nevek már SKZI [szkázi] előtaggal büszkélkednek. Emiatt Prophet egy villáminterjút készített az EG csapat leaderével, Xibalbaa-val, hogy vajon mi késztette egy ilyen váratlan döntés meghozatalára.

Prophet: Üdv! Mesélj nekünk, mi ez a meglepetésszerű változás?
Xibalbaa: Egyszerű. A SKZI Gaming managementje megkeresett és elmondta, hogy az eddigi eredményeink és jövőbeni reményeink/terveink alapján miért lenne ésszerű hozzájuk csatlakoznunk. Mérlegelnem kellett mindent az akkor hallottak alapján – hiszen nem friss, hanem egy 4 éves csapat tag-ét kellett lecserélnünk – és pár nap multán egy olyan döntést hoztam, amit a csapatunk továbblepése érdekében nem hagyhattam ki.

Prophet: Mi az első dolog, amit megvalósítasz az eddigi tervekből?
Xibalbaa: Módunkban áll egy B-csapatot indítani, melyben újabb tehetséges, minél elszántabb játékosoknak is lehetőséget biztosítsunk a fejlődésre. Felzárkóztatásukat az „A” csapattal való folyamatos gyakorlással fogjuk megvalósítani.

Prophet: Esetleg tudsz már olyan versenyről, amin biztosan ott lesztek?
Xibalbaa: A WCG -n biztosan ott leszünk, és terveink között szerepel külföldi, nagyobb lanokon is a részvétel. Mivel a játék nem jelent még meg és sok mindenki visszatartja az információkat, így én sem tudok ennél többet mondani. : -)

Prophet: Köszönöm, hogy időt szakítottál rám, és örömmel üdvözöllek a csapatban mindannyiótokat – az egész SKZI nevében.

Néhány szóban elmondanám, hogy tulajdonkeppen „mi is ez a SKZI?” Magyar gyökerű, nemzetközi eSport-organizáció. Elsőként a magyar Quake Live válogatott szavazta meg a bizalmat az erősen motivált management számára. Nem sokkal később, egy feltörekvő dán Counter-Strike 1.6, illetve a magyar Gross fifa10 csapatok csatlakoztak. Mára már büszkén tudhat sorai közt egy Finn nemzetiségű Counter-strike source csapatot is. Multigaming szervezetként, céljuk a kezdetektől az, hogy betörjenek a legjobb nemzetközi eredményeket elérő csapatok közé. Ez olyan tagokkal, mint Xibalbaa és társai, nem tűnik túl távoli célnak.

Látogassátok a skzi állandóan frissülő honlapját, ahol a játékosok elérhetőségeit és további érdekességeket találhattok!


Comments (47)

  • Mauro001

    |

    „Mivel elég jó kis csapat tagja lettem a WoW-ban, ezért nem akartam otthagyni őket, sőt támogatni is akartam egy kicsit az EG-t, no valahogy így jött az ötlet hogy csináljunk egy multi-gaming klánt.”
    Az előző interjúból van az idézet, úgy néz ki a hűség, a támogatás eddig tartott ki.
    No offense, már az előző hír alatt is írtam, a wowos klánoknak, azok tagjainak fogalmuk sincs ezekről a dolgokról, ők csak érdekszövetségeket alkotnak amikből mindig lesz lemorzsolódás és mindig érkezik utánpótlás is, de igazi összetartás sose jellemzi ezeket a társaságokat, ahogy most is elég volt egy hirtelen megkeresés, jobb feltételek ígérete a váltásra.
    A wowban is így áramlanak a kockák a jobb progressű érdekszövetségek felé.
    Sok sikert a régi-új csapatnak!

    Reply

  • Sziget

    |

    komolynak tunik az oldal, hajra
    gondolom ezzel a csapatba kerulesnek az angol tudas is felteteleve valt

    Reply

  • Xib

    |

    Válasz Mauro001 #1 üzenetére:
    Igazad van barátom ez így szarúl jött ki. Nem 1 hét alatt döntöttem e felöl mert nekem is fáj a szívem, de ezt a döntést nem egyedül hoztam meg hanem az ottani vezetőkkel és ők is ezt támogatták.
    Szóval sztem az hogy igazi összetartás nem jellemzi ezeket a társaságokat azt kell hogy mondjam tévedsz, nyilván nem ez a népszerű, és ugye kevesebb is az ilyen csapat, de hidd el nekem abból az 50 emberből 15 már 4 éve együtt játszik, akik meg nincsenek a csapatba, vagy közbe kiestek azok is ugyanúgy elmennek a klántalálkozókra ahogy jómagam is, mert az EG ben nem csak az érdek és a progress van, hanem egy olyan csapat is kialakult ahol egymásra is kíváncsiak az emberek.

    Reply

  • Xib

    |

    Válasz Sziget #2 üzenetére:
    Nem feltétlenül.

    Reply

  • AdamoA

    |

    🙂

    – „SKZI Gaming managementje megkeresett” (skzi.management felvette önt az msn partnerlistájára)
    – „Mérlegelnem kellett mindent az akkor hallottak alapján…” (Most EG vagy skzi legyen a nevem előtt?)
    – „és pár nap multán egy olyan döntést hoztam, amit a csapatunk továbblepése érdekében nem hagyhattam ki” (Legyen skzi mert akkor dupla hosszú lesz a klán-tag)
    – „nemzetközi eSport-organizáció”, „erősen motivált management”, „Multigaming szervezetként” (Háhá… na de most komolyan :))
    – „betörjenek a legjobb nemzetközi eredményeket elérő csapatok közé” (Lehetőleg éjszaka…)

    Egy újabb világmegváltás… egy skzis-kérdezz-skzist interjúban (már az is csoda, hogy magyarul lett kirakva).
    Aztán novemberben jön a folytatás ahol megy majd a sárdobálás, hogy ki volt a szemét és ki a még nagyobb… és miért alakult úgy ahogy, ami miatt megint elmaradt a már hónapokkal azelőtt beharangozott csoda.
    De még mindig vannak akik elhiszik (#2 :*)

    „Magyarország… Én így szeretlek!”

    Reply

  • Meepo

    |

    Válasz AdamoA #5 üzenetére:
    Ez hatalmas 😀

    Reply

  • verpista

    |

    Nekem a meglátásom az hogy pont az ilyen rosszindulatú emberek miatt ilyen az ország 😀
    Ha meg csak irígykedsz mert neked mindebbe nincs részed, sztem ha jelentkezel te is kaphatsz lehetőséget.
    Jó hallani hogy munkálkodnak nálunk is ilyen téren!
    Sok sikert a csapatnak!

    Reply

  • verpista

    |

    Válasz AdamoA #5 üzenetére:
    Neked ment az előző csak lemaradt az elejéről.

    Reply

  • Rookie

    |

    hát nem semmi

    Reply

  • xmen

    |

    nálunk sosem volt esport. Az hogy az F2F évekig kiemelkedően játszott a nemzetközi mezőnyben nem jelentett semmit..komoly szponzoruk nem volt csak „hobbiból” csinálták, egyedül Sziky volt aki külföldi szervezetnél (mousesport) jutott vmire.
    Multigaming meg bármikor kibasz bárkit meg szimplán cserélgetik a „teameket”
    Válasz AdamoA #5 üzenetére:
    tény és való van benne igazság
    Gorky mannersége meg mérvadó lesz:D

    Reply

  • AdamoA

    |

    Válasz verpista #7 üzenetére:
    Ez nem rosszindulatúság meg nem irigység, ez hitetlenség. Félreértés ne essék, én nem a csapat teljesítményét vonom kétségbe, csak azt nem értem miért akarnak valamit rögtön a végén kezdeni?
    Elmondom milyen egy skzi interjú: egy magyar skzis megkérdez pár alap dolgot 3 másik magyar skzistől, mindezt angolul, plusz teletömve olyan szavakkal, hogy professional, organization, sponsor, stb., amit aztán kitesznek egy csakis magyarok által olvasott oldalra. Mikor megkérded, hogy ebben mi is a logika az a válasz, hogy ők már egy komoly nemzetközi szervezet és ezért, ti poor magyarok.
    skzi.org: Daily Pageview 79. Na most összehasonlításképpen nekem van egy olyan domain-em amin már egy éve fekete alapon egy nagy fehér X áll, annak ez 60 🙂

    „Jó hallani hogy munkálkodnak nálunk is ilyen téren!”
    Egészen pontosan miről is hallottál, min munkálkodnak?

    Ez tipikusan magyar dolog. Még semmi se történt de már a csillagokat is lehoztuk az égről (szóban) aztán nem sokkal később mikor mégse jön össze a dolog szétválnak útjaik és szóba se állnak többet maximum annyira, hogy megmondják egymásnak a frankót.

    És még egyszer ez nem Xib-éknek szól és remélem nekik menni fog a szekér és sorra halmozzák a sikereket, de ne várjanak csodát egy magyar multigaming „szervezettől”, sőt leginkább semmit se. Akkor nem éri őket csalódás 🙂
    Nem azért mert én jobban tudom, hanem mert sajnos a statisztika ilyen téren 100%-osan a nagy büdös üres duma.

    Reply

  • Colossus

    |

    Válasz AdamoA #11 üzenetére:
    Mi a bajod, téged széklábbal simogattak, attól lettél ennyire negatív? 😀

    Reply

  • xmen

    |

    Válasz Colossus #12 üzenetére:
    elolvastad egyáltalán mit irtak?

    Reply

  • Colossus

    |

    Elolvastam. Komplexusra utal néhány sor a hozzászólásban, de nem vagyok orvos, hogy eldöntsem, miből fakad ‘igazán’ ez az erős ellenérzés, ami kifröccsent ide. A hitetlenség, pontosabban. Lehetséges, hogy sok csalódás vezet ilyen hozzáálláshoz, az szomorú. Az viszont, hogy a másokban élő energiát, hitet, bizodalmat és befektetett munkaórát becsmérli egy forumnick, nem hinnem, hogy bárkinek is a javára szolgálna.
    Engem csak a támadó hangnem késztetett kíváncsiskodásra. A hozzászóló biztosan nagyon otthonosan mozog a brandépítés, a business-management es a pozitív hozzáállás terén, és most már a trillioin ücsörögve unalmában szólogat be ennek-annak. És mi a tipikusan magyar dolog? AdamoA hozzászólásának érzelmi és logikai minősége.
    gl a csapatnak.

    Reply

  • Tokman

    |

    Mindenestre engem érdekel és csatlakoznék is szívesen.

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz xmen #10 üzenetére:

    Miért is nem jelentett semmit az F2F nemzetközi megítélése? Szerintem azért ez nem egészen így van 🙂 pont az volt bennük a szép, hogy csak ráfordítással, nulla szponzorral képesek voltak végigverni eu-t :P(nomeg nem egyszer us-t is) Azóta Kashu, Ace, Dromi vagy Infero neve eléggé ismerősen cseng az európai bw játékosok körében. Előtte talán Cameleont ismerték, nomeg Gorkyt, de őket is csak azért, mert olvasták a nevüket a wcgre kijutottak listáján.

    Válasz AdamoA #5 üzenetére:

    Elég rosszindulatú vagy te. Valahol el kell indulni. De abban egyetértek, hogy per pillanat ezek még csak szavak. Viszont a gúnyolódás és kifigurázás egy elég alattomos dolog részedről.

    Tény az, hogy magyarország jelenleg nem vonultathat fel semi-pro, vagy akár ‘kicsi’pro játékosokat, sem csapatokat. Pl a lengyelek Blackmanje, Dracoja, vagy a hollandok Retje, vagy említsem meg a német Mondit, Fisheyet…stb. Mind mind koreát, blizzcont, dreamhacket megjárt jatekosok, komoly versenyzői múltal (igen amiért pénzt is kaptak, nem keveset) Le vagyunk maradva. De ami késik, nem múlik, igen is van pár olyan játékos, aki a megfelelő támogatás mellett (és a megfelelő akaraterővel kiegészítve) komoly nemzetközi sikereket fog elérni – SC2-ben természetesen.

    Hogy ki lesz ő? vagy akár kik? erre a kérdésre még korai lenne bármilyen választ is adni, de az biztos, hogy a formálódó top magyar csapatok egyikéből fog kikerülni. Nem lehetetlen, hogy talán pont a SKZI-ből. Az, hogy jelenleg olyanok a csapatok, amilyenek (nF-nek még oldala sincs) az annak köszönhető, hogy még játék sincs effektíve, nemhogy igazi versenyek, ligák stb. Az eddigi javarészt invite-n alapuló, közösségi oldalak mentén szerveződő versenyek egyszerűen nem mérvadóak, még jópár hónapnak, vagy akár évnek kell eltelnie, hogy az SC2 (pro) gaming kialakuljon. Szóval senki ne gondolja, hogy most itt arról van szó, hogy leszavalják nekünk a csillagokat! A kritizált szövegkörnyezet (management, stb.) kell, érdemes szokni a magyarok számára egyelőre ismeretlenül csengő szavakat.

    Magyarországon van létjogosultsága a komoly, valóban nagy célokat elérni vágyó csapatoknak.

    Sok sikert kívánok a SKZI csapatnak!

    Reply

  • Volband

    |

    Remélem Gorky nemzetközi szinten is megmutatja a világnak, hogy mi is a parasztság.

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Volband #17 üzenetére:

    Nem fogja.

    Reply

  • Chob

    |

    Válasz nf.purple #16 üzenetére:

    Nos szerintem Cameleont nem csak azért ismerik mert olvasták a nevén wcg-n 😛 ő jó játékos volt szerintem nagyon.

    Megjelenés után már 1-2 hónappala progaming ki fog alakulni simán mivel erre készülnek.. aztán ez csak bővülni frissülni fog.
    Ja és én leszek az a a pro aki majd megmutatja xD majd meglátjátok! 😀

    Reply

  • AdamoA

    |

    Válasz nf.purple #16 üzenetére:
    Nem a starcraft2 részlegnek szólt sőt egyáltalán nem is hozzájuk kapcsolódva írtam.
    Az én szemem ez a túlságosan is komolynak akarom látszódni dolog szúrja. Nem tudom ti mikor hallottatok az skzi-ről először, de nekem már volt szerencsém 🙂
    Újfent megjegyezném nem a játékosokról van szó! A QL csapat mind az emsV-n mind a qqc nation cup-on is elég jól szerepelt és biztos vagyok benne, hogy az SC2-sök is jól fognak teljesíteni.
    Rosszindulatosságom abból fakad, hogy miután egyik napról a másikra „komoly nemzetközi szervezet” lett hirtelen 3-4 lépcsőfokot feljebb léptek és már csak onnan hajlandók veled beszélni, pedig az nF és az skzi között csak annyi a különbség, hogy az nF-nek még nincs oldala.

    „Valahol el kell indulni.” Így igaz. De ez nem egyenlő azzal, hogy kijelentem, hogy mától komolyak, ami pusztán abban nyilvánul meg, hogy csak angol nyelvű az oldal és belső interjúkat készítgettek szintén angolul (természetesen aki írja az is magyar meg aki olvassa az is) és arrogánsan beszélek. És már nem is tudom mióta csak beszélnek 🙂

    Szóval mikor megláttam itt az a logot már mosolyogtam, aztán elolvastam mit írnak ami csodák csodájára egy skzi-sablon volt. Még ilyet 🙂

    Összegezve a hozzászólásommal nem volt semmi célom, pusztán kiszaladt a jó öreg skzi interjú láttán 🙂
    Sok sikert kívánok én is a csapatnak természetesen és remélem, hogy nem lesz igazam!

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Chob #19 üzenetére:

    Ismertem Kamit, nyilvan, ő a mi hősünk 🙂

    Hogy ki lesz pro?

    Akibe szorult tehetség (sebesség, gondolat, intuíció, stratégia, taktika)
    Akinek van ideje (nem dolgozik, nem tanul)
    Akinek van akaratereje, nem kevés, hanem rohadt sok (ezredszerre is gyakorolni BO-t, kikapni, újrakezdeni, gyorsulni, kikapni, még gyorsulni, kikapni, gyakorolni gyakorolni, gyakorolni – mindezt úgy, hogy közben a saját környezetének 90% le sem szarja vagy elítéli azt, amit csinál)
    Akinek van valami, ami motiválja, hogy a meglévő akaraterejét ne munkára, tanulásra fordítsa hanem, erre: PÉNZT nyújtó csapat, barátok támogatása, család támogatása stb.

    Jelenleg van ilyen magyar játékos?

    Nincs.

    De majd csinálok 😛

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz AdamoA #20 üzenetére:

    Jóhát abban igazad van, hogy a ‘magas lóra’ csak akkor szabad szállni, ha van, aki megüli

    haha

    Reply

  • 84Noname

    |

    21: Toborozhatnál a munkaügyi központban… 🙂

    Reply

  • Sziget

    |

    Válasz nf.purple #21 üzenetére: …”meglévő akaraterejét ne munkára, tanulásra fordítsa hanem, erre”…

    NE hallgassatok rá!

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Sziget #24 üzenetére:

    Nem ettől fog tönkremenni az ország:D

    Reply

  • Tokman

    |

    Válasz nf.purple #25 üzenetére:
    Az már ígyis úgyis tönkrement.

    Reply

  • Sabika

    |

    VAN BÉTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

  • Horvath

    |

    pusztulj sabika

    Reply

  • Tokman

    |

    Nincs béta de van alpha!

    Reply

  • ZeroPoINT

    |

    Válasz Horvath #28 üzenetére:
    QFT

    Reply

  • SZM

    |

    Válasz AdamoA #20 üzenetére:
    Te csak irigykecc, mert belőled sosem lesz igazi esportoló !!4negz
    Főleg azután, hogy a menedzsmentnél elástad magad a kommentjeiddel 🙁

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz SZM #31 üzenetére:
    Igazi sportoló. Ez jó vicc. 😀

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Volband #32 üzenetére:

    Igen, ezt egy idő után sportolónak hívják. Vicces vagy sem.

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz nf.purple #33 üzenetére:
    Inkább egy bizonyos szint után. De ez Ázsián kívül elég kevés emberre mondható el (lehet amiken mi itt ámuldozunk, azokat az igazi, sportoló koreaiak körberöhögnék), szóval ennek a csapatnak a tagjai még közel sem sportolók. De igen, ha majd mondjuk egy koreai e-sportost (nem, nem olyanról beszélek mint aki ellen TLO is nyomult, mert az kismiska) megszorongat innét valaki akkor azt mondom rá, hogy sportoló. Addig maradjunk a gamer kifejezésnél.

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Volband #34 üzenetére:

    A sportolót nem az elért eredményei teszik azzá, ami, hanem az, ahogyan a játékhoz hozzááll, függetlenül tudásának szintjétől.

    e-Sportoló az, aki az általam fentebb vázolt követelményeknek nagyjából megfelel. Az ilyen hozzáállás egy idő után eredményeket is hoz magával. Persze sok IRL kérdést felvet (amire Sziget írta, hogy NE hallgassatok rám)

    Reply

  • ImiHUN

    |

    Na ezt már egy ideje megakartam kérdezni!

    A mostani keleti (pro) gamerek akik mondjuk Európa vs Ázsia meccseken játszottak azok tényleg pro-k vagy akik még az 1-el játszanak mondjuk nagyon gyorsan a földbe fogják gyalulni őket? Vagy ezek az arcok már az első résznél is ott voltak a toppon?

    Reply

  • nf.purple

    |

    Az ázsiai gamerekről nem sokat tudok, de halovány sejtéseim szerint többségük semi-pro. Nem biztos, hogy legyalulná őket a mostani top bw-s vonulat.

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz nf.purple #35 üzenetére:
    Jó elnök lettél volna a háborúk alatt az ilyen és hasonló mondataid alapján, de szerintem te is tudod, hogy amit írtál az hülyeség.

    Nem tudom mennyire vagy otthon a fociban, de azért onnét hozok példákat:
    Amikor Balotellit behozták a BL elődöntő utolsó 5 percére és full flegmán le se szarta az egészet, ellődözte a labdákat a picsába, stb. Na, akkor ő nem sportoló?
    Viszont a Megye 4-es Kiss Béla aki a szívét-lelkét-sörhasát beleadja a meccsbe, az az.

    Jó persze, meg lehet magyarázni, mer valószínű a Kiss Bélának is van valami fociigazolványa meg a Balotellinek is, de azért mégis…

    Az e-sport viszont alapból más. Eleve nem minden játék alkalmas e-sportra. A Starcraft az, DE amíg nem sport szinten űzöd addig nem is vagy igazi sportoló.

    Koreában profi licencelt csapatok akkreditált bajnokságokban játszanak. Az már sport. Ez még nem.

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Volband #38 üzenetére:

    Ez az én véleményem, amit arra alapozok, amit látok, láttam, megéltem. Elég sok közöm van a sportokhoz (édesapám hosszú évekig sportelnök volt településünkön, gyerekkoromban egyetemig többfélét sportoltam)

    Sziklaszilárdan vallom azt, hogy mik azok az alapelvek, melyek sportolóvá teszik a játékost. Nyilván más az értékrendünk és olyan határát keressük a sportnak, amely még nem kialakult, nem kiforrott (csak koreában áll jól a helyzet, bár ott is rengeteg gyermekbetegsége van a dolognak) A példa amit felhoztál az egyént jellemzi, nem a sportolót. Nem attól lesz valaki sportoló, mert akkreditált ligában játszik, hanem attól, ahogyan hozzááll. A kettő persze jobbára együtt jár, mert aki igazán komolyan gondolja, főleg e-sport területén, az előbb utóbb vagy feladja, vagy koreában köt ki (ezek BW-s példák: Draco, Idra, Ret)

    Az e-sport semmiben sem más mint az eddig megszokott sportágak. Ugyanúgy SOKKAL több energiát kell belefektetni, ugyanúgy csak a tehetségeknek és a kivételesen nagy akaraterővel rendelkező sportolók válhatnak sikeressé stb.

    De nem értem miért kötnéd, főleg a gyerekcipőben járó e-sportokat sportolói igazoláshoz / akredditált bajnoksághoz? Persze ez a cél (felfoghatjuk akár egyfajta ‘minőségbiztosításnak is) de amíg nincs, vagy csak kialakulóban van, addig nem hívhatom sportolónak, azt, aki a véleményem szerint úgy él és viselkedik mint egy sportoló?

    Elnök valóban jó lennék, csak javítanom kell a kamerák előtti beszédeimen. 😛

    Reply

  • luckyjoe

    |

    Ennyi sok hülyeséget… 🙂

    Adamoa te húzd le magad a klotyón kb másra nem jó ez a sok gagyi sírás.

    A sportoló pedig attól lesz sportoló, hogy annek szenteli a szabadidejét és még annál is többet, hogy előrébb jusson adott ranglétrákon ugyanez e – sport csak itt gép elött függsz!

    Versenyek amint kijön sc2 teljes verzió annyi lesz, hogy kise fogunk látni a fejünkből… Ligából meg aztán végképp, hisz valahogy majd rangsorolni kell a magyar játékosok erőviszonyát és a legjobb erre egy országon belüli nemzeti liga! Például régen a: Gamestarliga.

    A megvalósításokhoz nem szükséges se licensz se semmi csak egy regisztráció. Koreába ez túl van spirázva egyszerüen túl bonyolítják az egészet, hogy a befektetők kedvükre kaszálhassanak szerencsétlen függő kölykökön.

    Azt pedig szivesen elmondom SKZI igenis nagyon sokat tesz azért, hogy minnél híresebb legyen és már igenis nemzetközi. Onnantól indulva, hogy egy csapatban nem csak 1 nemzet csapatai játszanak már nemzetközivé válik épp mint egy vonat ami nem egy országon belül van a végcélja…

    Nem érdemes irigykedni idelye ellen csapatokat alkotni és megpróbálni jobban és sikeresebben csinalni a szevezést mint ahogy az itteni managerek is teszik.

    Ez az így szar úgy szar nem éppen hatja meg az embereket már, megkéne próbálni együtt örülni az elért eredményeknek.

    Olyan fogalom meg hogy gamer létezik de inkább mondanám, hogy hobby gamer mint, hogy sima gamer mert a gamer az már a sportolót is magába foglalja.

    Mivel sc2 más lett mint bw nem feltétlen ugyanazok lesznek a top pro k mint eddig lesznek nagy változások valószínűsíthetően és ezzel az új makro vivmánnyal amit kitaláltak nem feltétlen korea fogja uralni sc2 őt!

    Ps.: nem szégyen ma már rengeteget játszani lassan ez lesz a jövő, mindegy hogy hobbybol vagy pénzért játszol…

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz nf.purple #39 üzenetére:
    Akkor azt azért tisztázom, hogy én elismerem az e-sportot, főleg azok után, hogy a pókert is mindenki sportnak tarja. Márpedig ha a póker sport, akkor az SC is.

    Én azt próbálom mondani, hogy van egy határ, ami után a játék sporttá válik. És ez a határ nem az, hogy „oké, mi elég frankón toljuk, úgyhogy most létrehozzuk ezt a multigaming klánt és akkor majd megmérkőzünk másokkal!”. Ennyi erővel minden e-sport ahol klánok csapnak össze, attól független hogy pár tizenéves haver csak a neve elé biggyesztett egy klán taget, vagy már 10 éve együtt játszó csapatról van szó. És akkor ugye ők mind sportolók.

    Végülis igen, van az a logika ami alapján lehet őket annak nevezni, de én még akkor sem használnám ezt a jelzőt. Én abban állapodnék meg, hogy egy kezdeményezés ami talán elősegíti, hogy európában kialakuljon az SC2-es e-sport.

    Reply

  • VampirAngyal

    |

    A 21. kommentre adott 23. válaszon besírtam! :D:D:D

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Volband #41 üzenetére:

    Esetleg egyezzünk meg abban, hogy a sportolóknak vannak különböző szintjeik: a 10-12 éves pistikék + klántag is sportolás, ha komolyan veszik, de értelemszerűen nem élsport.

    A szponzorált, bajnokságos, sokpénzes csapatok meg legyenek top sportolók, nem olyan bonyolult ez.

    Hamarosan (július eleje) majd meglátjátok, hogy szerintem mi visz minket közelebb a komoly e-sporthoz 😛

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz nf.purple #43 üzenetére:
    A SKZI pedig a kettő között van és akkor oké. 😛

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz Volband #44 üzenetére:
    jólvan, ezt akkor kitárgyaltuk:D

    Reply

  • LagMatyi

    |

    Lukács György is mekkora egy köcsög 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.