2 Hatch muta-ling

Promie Motz . VOD 1007

HD mutatja meg nekünk, hogy hogyan kell a Protoss ellen muta-linget játszani. Igazából általában én is ezt játszom, szóval hozzá tudnék szólni. De szerintem tök jól csinálta, ezt így kell. Annyi, hogy amit ő is megemlít, hogy egy In-base Hatch-t elbírt volna a bázisa, hogy több linget tudjon kihozni.


Szóval, ahogy elhangzott a VOD-ban, ennek a taktikának az előnye a map-kontroll. Igazából, amitől gondjai lehetnek az embernek (az én általam játszott meccsek tapasztalatain alapuló meglátás következik, szóval lehet, hogy teljes ökörség következik :)), ha a Protoss kicsit jobban bevédi magát, letesz már 4-4 cannon-t, akkor már csak komoly áldozatokkal lehet harassolni a munkásokat, és kitechel hugh-templarra, és jól nyomatja a stormot. Ugye a lingeket szinte alapból megöli, és a mutákat is nagyon lesebzi, ha nem húzzuk ki őket egyből. De mire idáig eljutunk, addigra lesz annyi bázisunk, hogy Ultrát vagy Brood Lordot bepróbálhassunk. Ha esetleg mégsem, akkor még talán a Roachokkal is lehet valameddig húzni az időt, de valami Tier 3-as megmentőre törekedjünk 🙂

Terran ellen ez a build. Igen, lehet Terran ellen is csinálni valami hasonlót, csak azt kell figyelembe venni, hogy a Stimes marine-ok gyorsak, és jól viszik a mutákat. és még emellett, ha a gáz-ból még pluszban Thor-okat hoz a Terran a marine-ok mellé, akkor változtatni kell, mert ezt így lehetetlen sikerre vinni. Ha jó a baneling mikrónk, akkor a marine-okat jól ki lehet velük vinni, de a Thor muta csata még ha magic-boxozunk is, akkor is úgy van sok esélyünk (kevés veszteségre), ha sokkal nagyobb a muta seregünk. Ide is Thor, Brood Lord, vagy Roach (szintén kevésbé ajánlva).

Viking-Tank-tól nem kell félni, emrt a muták könnyen hozzák valami csoda folytán a légi fölényt, Vikingek Armoredek ellen igazán hatásosak, ami a mutákra nem áll fen. Ezek után a tankok so kvizet nem zavarnak, ha a elvegőből védtelenek.

Bio meg szintén, banelignekkel kiegészítve ezzel a taktikával fogható.

Összegezve, ez egy remek taktika a Zerg Raj kezében, csak meg kell tanulni, hogy a mutákat folyamatosan használjuk, de ne ölessük meg őket. Ez ahit and run a nehéz része a dolognak ,e ha begyakoroljuk, nagyon erősek lehetünk Zerggel.


Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (5)

  • Proxybug

    |

    Szép zerg flotta, de .. egy olyan ellenfél ellen, aki voltaképp nem csinál semmit:)
    Mégis mire gondolt a protoss?
    A forcefieldet is késve teszi ki a 2. felvételen, meg ha jól láttam semmi elfalazás, se sentryhad:)

    Reply

  • Sabika

    |

    Nekem is volt egy ilyen gamém zerg ellen.A zerg exp előnyben volt és mass mutázott.én fogtam és archonnnal és zealottal bevágtam majd átváltott brood lordra és onnan előnyben volt mert nem tudtam őket leszedni mert jól mikrózott velük.
    De ebben a videóban a protoss nem valami jól csinálta mert se blink se templar.:(Azok nélkül meg nem lehet megfogni ezt a taktikát!Sentrykről meg nem is beszélve minek csinálta??
    A protoss mintha nem is játszott volna nem a countert hozta.Nem mikrozott a phoenixekkel.OMG
    GGl

    Reply

  • Eyesis

    |

    Egyre nagyobb kedvet kapok más fajokkal is megpróbálni játszani legalább úgy, ahogy most terránnal játszom, és akkor randomként talan lesz esélyem feljebb jutni a bronz ligából 🙂

    Reply

  • Jshooter

    |

    Válasz Eyesis #3 üzenetére:
    Én is terrával kezdtem, de hamar ráuntam, mert a jól eltalált MMM-t diamond ligáig nem tudja fogni se P se Z (pláne P), a T meg mindig okosabb akar lenni és benyalja a tankot vagy a bansheet. Uh. most átálltam protra, és egyvalamit gyorsan megtanultam így a goldban; ha zerget látsz Zea rush mert ha elkanászodik akkor kampó, ha terra, akkor gyors robo és vagy Colo vagy Immo (de a legjobb egy nagyon gyors colo, mire elkezd vikingezni, de TE nem gyártasz több colot, hanem szépen vársz két hullám 4Gatet oszt csatt. :), P ellen bármi lehet mert az egyensúlyban van.

    Reply

  • LaidToFail

    |

    Válasz Sabika #2 üzenetére:
    mert te amikor meg vetted az SC2 őt(vagy ha játszottál az 1 el) akkor te tökéletesen mikroztál, 1ből versenyekre jártál nem? ja hogy nem … akkor miről beszélünk? nem azt mondom tényleg kicsit béna volt, de te sem ugy kezdted a game-et hogy full pro voltál
    btw HD nagyon jó jól tolja és kikapott 1 newbie-t ez van

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.