Twitter – újratöltve

Darc1n . Hírek 1019

starcraft2twitterMár régebb óta van Twitterünk, mint abba bele mernék gondolni, de most újra elővettük és új értelmet adtunk neki.

A Twitterről bemutatásképpen annyit, hogy elsősorban állapot-megosztásra alkalmatos, melyet természetesen valamilyen esemény vált ki. A Facebookkal ellentétben itt nem kapnak elsődleges szerepet a közösségi alkalmazások, mint a barát felvétel, lájkolás vagy a bökdösés. Persze ettől függetlenül is nagyon sok lehetőség rejlik benne, ami közül a legfontosabbakat emelném ki, még pedig az elérhetőséget és az exkluzivitást.

Először azon gondolkoztunk, hogy csinálunk egy „hírsalátát”, amiben egy hírbe sűrítve lett volna több apróság, de ha belegondolunk, annak nem lett volna túl nagy aktualitása. Ezért Twitterezünk, lényegében arra használjuk, hogy vodokat, stream linkeket, egyéb eseményeket teszünk itt közzé, amit tényleg érdemes „követni„, mert így nem maradtok le semmiről. Ez a Twitter értetek van és általa talán egy kicsit még jobban felpezsdíthetjük a dolgokat.

http://twitter.com/starcraft2hu

Kattints a Továbbra a TELJES TWITTER LEÍRÁSHOZ ill. a legalul található starcraft2hu Twitterével kapcsolatos információkhoz.

Ím következzen egy kis leírás, mégis hogyan használhatjátok ki ezt a remek alkalmazást:

1. Regisztráció (akinek már van sajátja, az kihagyhatja ezt a lépést)
A http://twitter.com oldalon kattints a Sign Up feliratú gombra.
Itt be kell írnod az alap adataidat, ha nem kívánod a valós nevedet használni, egy sima nick név is megteszi.
A Username mezőbe kerül a Twitter oldalad elérhetősége, ill. ezzel a névvel be is tudsz majd lépni.

2. A Profilod beállítása
Miután bejelentkeztél, (nem kell e-maillel aktiválni, amit kapsz, azok csak kezdeti tippek, angolul..) egy fölső menüsorban érheted el a saját Twitter oldalad (Profile menüpont), ill. a jobb szélen lévő felhasználónevedre kattintva további opciók válnak elérhetővé.
Elsők között kattints erre rá és válaszd ki a „Settings” menüpontot. A következő aloldalon a tabok között váltogatva a következőket teheted meg:

Account:
Az igazi neved, felhasználóneved, e-mail címed, időzónád állíthatod be itt, továbbá a Tweet Location-nel helyszíneket adhatsz hozzá saját eseményeidnek, a Tweet Media bekapcsolásával azoknak a „csiripjein” is megjelennek majd a képek/videódobozok, akiket nem „követsz” (erről majd később), a Tweet Privacy-val pedig te magad választhatod meg, hogy kik láthatják a Twitter faladat. (Nekem pl. a Tweert Media be van pipálva, szerintem hasznos – a szerk.)

Password:
Itt értelemszerűen a jelszavadat változtathatod meg.

Mobile:
Ez egy igen érdekes szolgáltatás, sajnos hazánkban nem elérhető és egyébként is hardcore Twittereseknek való.

Notices:
A New Follower és a Direct Text-es e-mail értesítők az előbbinél az új követőidről értesít, míg utóbbinál a „direkt”, azaz személyes üzenetekről (amolyan PM, vagyis Private Message a Twitteren belül). A Newsletter a Twitter újdonságairól értesítő hírlevél, amit ritkán küldenek, tehát nem zavaró.

Profile:
Na itt jön a lényeg, a Picture részben saját avatart tölthetsz fel, négyzet alak ajánlott. A name, location és web információ megjelenik majd a Twitter oldaladon, amennyiben kitöltöd ezeket a mezőket. A Bio szintén, ez amolyan személyes bemutatkozási lehetőség pár mondatban.

Design:
A legtöbb időt ezzel lehet eltölteni, ugyan is itt állíthatod be, hogyan is nézzen ki a saját Twitter oldalad, több előre elkészített közül is választhatsz, beállíthatsz/feltölthetsz egy darabból álló saját háttérképet is, ill. a színeket is pontosan kedved szerint keverheted.

Connections:
Itt több Twitter alkalmazást tölthetsz le ill. kapcsolhatsz be, legyen az fotómegosztás, dizájn-kérdések, iPhone/iPod alkalmazás vagy akár Facebook és böngésző integráció.

Miután ezekkel végeztél, elégedetten tekinthetsz rá a saját Twitter oldaladra, ami üres ^^.
Csiripelni a fölső menüsor egy ikonjával tudsz, ami egy négyzet, benne átlósan egy stilizált kék ceruzával.  Twittenként maximum 140 karaktert írhatsz, amibe ha linkeket akarsz beilleszteni, el fog kelleni egy kis külső segítség:

A TinyURL:
A tinyurl-ok weboldalak, melyek bármilyen hosszúságú linkből egy nagyon rövidet tudnak neked generálni, ami voltaképp egy átirányítás és ezzel még több szöveg fér ki egy csiripedbe.
Használatához először is fel kell keresned egy ilyen oldalt, a klasszikusok (http://tinyurl.com, http://tiny.cc) között a legpraktikusabb a http://j.mp című weboldal, ami www.-tal csupán 15 karaktert „foglal” egy kész link elkészültével (pl. www.j.mp/fE8AU4)

Mindezek ismeretében első dolgod legyen ellátogatni a http://twitter.com/starcraft2hu oldalra és a followstarcraft2hutwitter gombra kattintani, aminek következtében bármikor is nézed a Twitter.com főoldalt (Home), a starcraft2hu által írt Twittek automatikusan megjelennek, amiket kedvencek közé rakhatsz (Favorite), újratwittelhetsz a saját oldaladon (Retweet), amivel a saját követőidnek is elérhetővé teszed azt és nem utolsó sorban a Reply-jal amolyan hozzászólást intézhetsz az adott twitthez.

Remélem mindenkinek segítségére válik eme gyorstalpaló és ezentúl nem maradtok le majd szinte semmiről, ugyan is a főoldalunkon jobb oldalt is található egy Twitter plugin, amin bárhol bármikor a legfrissebb Twitteket láthatjátok.

Csiripelésre fel hát!


Comments (4)

  • Sabika

    |

    ez tök jó!
    Bár a magyar streameket is ki lehetne tenni ha online valamelyik, mert az is nagyon hasznos lenne!

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Sabika #1 üzenetére:
    Mint látod, a felsorolás ezt sem zárja ki, de mivel még nem érkezett Reply magyar streamről, ezért nem volt alkalmam Retweetelni.
    Ezért kis kiegészítésként megjegyezném, hogy ha egy olyan twittet írsz, amit esetünkben „@starcraft2hu Peti streamje jó meccsekkel ez és ez, link: http://asdasd.asd/asdasd” valami hasonló módon írsz meg, azt látni fogjuk és ha minden okés, egyből ki is rakjuk. Tehát a reply kulcsa a @starcraft2hu -val kezdődő twitt üzenet.

    Reply

  • gydanee

    |

    Valami olyasmi is lehetne, mint teamliquiden. Oldalt megjelennek az online streamek automatikusan.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz gydanee #3 üzenetére:
    Az is folyamatban van, de még szerintem egy hónap.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.