TSL3 1. és 2. nap győztes interjúk

Darc1n . Hírek 1208

Volband elkészült a TSL3 első két nap győztesekkel készített interjúk fordításával. TSL3 egyébként minden szombaton és vasárnap van :).

TSL3_Logo_Banner_1

[image loading] TLAF-Liquid`Tyler [image loading]

TylerInterviewGratulálunk! Hogy érzed magad?

Elképesztően. Nagyon megkönnyebbültem. Még csak az első fordulón vagyok túl, de egy másodpercre azt éreztem, mintha megnyertem volna az egészet, haha.

Milyen tervekkel vágtál bele a meccsekbe?

Főképp a biztonságra törekedtem, hogy aztán a közép- és végjátékra koncentrálhassak. Vannak időzített támadásaim a tarsolyomban, de ezek helyzetfüggőek, nem akartam kierőszakolni semmit sem.

Vezess végig minket az első játékodon.

Mikor megláttam a maraudereket a rámpám alatt, azt hittem, hogy megpróbál majd betörni. Aztán amikor megláttam a bunkerét, azt gondoltam, hogy ez egy okos lépés az expóm hátráltatására. Reménykedtem, hogy ki tudok törni és aztán ellentámadást indítani, de mire kiértem a bunker már eltűnt, haha. Úgyhogy szépen felhúztam az expóm és elkezdtem tervezgetni a játék következő szakaszára. Mikor láttam, hogy pár MM letáborozott a bázisom mellett, akkor egy darabig figyeltem őket és mikor úgy gondoltam, hogy Strelok épp a bázisát egyengeti, akkor rögtön kimozdultam és a force fieldekkel lecsaptam rájuk.

A második meccsen egy egyedi taktikát választottál, két forge fejlesztés colossus előtt. Miért választottad ezt és hogyan szuperált?

Manapság ez a kedvenc PvT BO-m. Úgy gondolom ez a legbiztosabb játékstílus. Ha úgy jutok el a játék 15. vagy 20. percébe, hogy nincs meg legalább a 2-2-es forge fejlesztés, akkor olyan törékenynek érzem magam. Amíg vissza tudom fogni a medivac droppok által okozott kárt, addig összehozhatok egy igazán erős, 170-200 supplyos sereget. Tehát a BO-m lényege a végjáték és meg kell hagynom, elég jól bevált. Egy idő után eljutunk arra a pontra, hogy míg neki rengeteg maraudere van, addig nekem hasonló mennyiségű zealotom, akik egyszerűen képtelenek meghalni és ezért a maráknak csak a menekülés marad.

Tisztában voltál vele, hogy mekkora supply hátrányban voltál a 2. meccsen? Tudtad, hogy az egyik zealotod több mint 20 egységet leölt Strelok negyedik expóján?

Tudtam, hogy túl sok egységet vesztettem, mire sikerült elpusztítani a PF-t. Ott elszámoltam magam, az már biztos. De az egyik nagy előnye a fejlesztéseknek, hogy a játék végégig bitang erős egységeid lesznek. Ez nem egy szimpla időzített támadás, úgyhogy többször is „újjáéledhetek” ezzel a BO-val.

A Zealot pedig egy igazi hős volt. Folyamatosan visszanéztem rá, hogy lássam mekkora kárt okozott, hogy aztán tudjam, mikor indítsam a következő támadásom, mennyire kell agresszívnak lennem. Kissé elképedtem, mikor láttam, hogy az scv-k a +3 armoros zealotot támadják. Láttam a leérkező muleokat és azt gondoltam, hogy „Most már muszáj megnyernem ezt a meccsset. Túl nagy kárt okozott a zealotom, hogy innét veszíteni tudjak”, szóval simán csak átmasíroztam a pálya túloldalára és folyamatosan küldtem az utánpótlást egy proxy pylonnal.

A következő ellenfeled vagy Thorzain, vagy FruitDealer. Melyikük ellen szeretnél játszani? Bőségesen lesz időd a gyakorlásra.

Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy jelenleg Thorzain tűnik a könnyebb ellenfélnek. Emellett a PvT-met is jobb formában érzem, mint a PvZ-met. De FruitDealerrel akarok játszani. Meg tudom verni és ezt meg is akarom mutatni mindenkinek.

Rögös út vezet számodra a döntőig. Mennyire gondolkodsz előre? Vagy mindig csak a következő fordulóra koncentrálsz? Milyen célkitűzéssel vágsz bele a következő hetekbe?

Addig koncentrálok a következő meccsemre, amíg úgy nem érzem, hogy felkészültem. Ha már eldőlt, hogy miképp játszom az egyes pályákon, akkor majd előrébb is tekintek. A célom a TSL3 megnyerése, de csak szép sorjában haladok.

Meg szeretnéd köszönni valakinek, hogy gyakorolt veled erre a meccsre?

Hmm, nincs igazán kinek megköszönnöm, haha. Nagyjából az egész a saját munkám gyümölcse. Single playerben kieszkábálom a buildjeimet, ladderezés közben pedig nyitva tartom a szemem.

Még valamit a végére a rajongóidnak?

HATALMAS köszönet nekik. Megkockáztatom, hogy az én rajongóim jobban támogattak engem, mint bárki mást a sajátjai. Fraidnot blogja, Arisen támogató topikja, olyan arcok, mint wacksteven és Psylence, akik elláttak ingyen cuccokkal, néhány videó is készült (bocsi, nem tudom pontosan, hogy kik is csinálták őket!) és mindenki, aki írt a fan clubbomba, aki nézte a streamem, vagy aki követ twitteren. Egytől egyik elképesztőek és nagyon boldog vagyok, hogy győzelmeket mutathattam nektek!

[image loading] FnaticMSI.Sen [image loading]

SeninterviewA csapattársad, Fenix ellen kellett ma játszanod. Sokat játszottatok már egymás ellen?

Igen, tudtam, hogy az ellen a játékos ellen kell játszanom, aki ellen a legkevésbé akartam. Az időeltolódás miatt általában nem szoktunk együtt gyakorolni. Szerintem jól játszottam ma és nagyon tetszettek a TSL balance-ért hozott változtatásai, mint pl. a közeli spawn eltörlése Metalopolison, ami a ZvT rémálmom.

Fenix több agresszív taktikát is alkalmazott ellened, a reaperektől és a hellionoktól kezdve a bansheeken át egészen a droppokig. Erre számítottál?

Ami azt illeti, ritkán játszok ilyen stílusú Terrákkal, de tanulmányoztam a nyitányait és felkészültem minden eshetőségre, amit esetleg bevethet. A Zergnek muszáj megjósolnia, hogy mi az, amit egy Terra esetlegesen csinálhat, hogy aztán felkészülhessen rá.

Az első meccsen nagy kárt okozott neked a hellion drop és még a harmadik hatcherydet is elvesztetted bansheek és marineok ellen. Hogy tudtál visszajönni a játékba és nyerni?

Igen, valóban nagy kárt okoztak ezek a támadások és kissé ideges is lettem, hogy a termelésem így visszaesett. Szerintem ha Fenix bejátszott volna egy időzített támadást, akkor kikapok. Szerencsére nem így tett és elég időt adott arra, hogy feltöltsem a drone számom mire a serege megérkezett.

A következő ellenfeled a Boxer vs Nightend meccs győztese lesz. Melyikükkel szeretnél játszani?

Boxert akarom, egy igazi SC1-es legenda. Annak idején, mikor még én is SC1-es játékos voltam, mindannyian ellene szerettünk volna játszani. Nagyon gosu és lehet, hogy kevesebb esélyem lesz ellene, de mint játékos, szeretem az ehhez hasonló nagy kihívásokat.

Még valamit a végére?

Remélem, élvezitek a meccseimet és köszönöm mindenkinek, aki támogatott! Találkozunk a következő fordulóban!

[image loading] Prae.ThorZaIN [image loading]

ThorzainInterviewSokan azt várták, hogy FruitDealer könnyedén győzedelmeskedni fog, de sikerült hatalmas meglepetést okoznod. Hogy érzed magad?

[töltelékszó] mesésen érzem magam! El nem tudom mondani, hogy mit érzek most! Egyszerűen elképesztő. Még mindig fájnak a kezeim. Valami oknál fogva egy percen keresztül minden erőmmel összeütögettem a kezeimet, miután megnyertem a végső meccset.

FruitDealer mind a két meccsen korai támadásokkal kezdett. Számítottál rá, hogy így fog játszani?

Tudtam, hogy néha tud nagyon agresszív is lenni. Az első meccsen maradt neki pár zerglingje a 2 rax támadásom után, gondolom hasznosítani akarta őket és banelingeket csinált belőlük. Sajnos felszabadítottam a rámpát azzal, hogy elvittem a factoryt és így csak egy depot kellett felrobbantania, hogy bejuthasson a bázisomra. A második meccsen, annak ellenére, hogy nem találkoztam még ilyen fajta korai roach támadással a felkészülésem során, nem hiszem, hogy úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna, mert viszonylag korán derítettem.

A terminusi meccsre egy érdekes és látszólag kockázatos dupla expós stratégiával álltál elő. Mennyi időt és energiát fektettél a kidolgozásába?

Annyira hatalmas az a pálya, hogy azt éreztem, muszáj megkockáztatnom. Egyértelmű, hogy sebezhető egy korai poollal vagy hasonlóval, de úgy éreztem, hogy be kell játszanom, ha jó esélyekkel akarom felvértezni magam a meccsre. A meccs előtt egy órával tudtam meg, hogy valóban nagyon sebezhető egyes stratégiák ellen, de már nem volt időm változtatni, úgyhogy csak imádkoztam, hogy FD ne azokat vesse majd be ellenem.

Mindkét meccsen egy nagyon erős és biztonságos macrot használtál. Így szeretsz játszani a legjobban, vagy csak így alakultak ma a dolgok?

A meccsek pontosan úgy alakultak, ahogy azokra számítottam, leszámítva a korai agressziót a részéről. Szeretem a nagyon macro orientált meccseket (mint a második), és a valamivel kevésbé macrosakat is (első meccs, ahol a nagyon kései third azt jelentette, hogy a támadásommal muszáj kárt tennem az ellenfelemben, amit meg is tettem). Ritkán tolok all-int.

A következő ellenfeled a Liquid’Tyler vs Strelok meccs győztese lesz. Mit gondolsz róluk és melyikükkel szeretnél játszani?

Szerintem nagyjából egy szinten vannak, de ha választanom kellene, akkor Strelokra tippelnék, hogy ha csak egy kicsivel is, de ő fog nyerni. Viszont sokkal szívesebben játszanék Tylerrel, mert a TvT az határozottan a leggyengébb felállásom jelenleg.

Még valamit a végére?

Remélem, hogy a közösség nem fogja kapásból FruitDealer lagjára fogni a győzelmem ^^. Igazándiból nekem is voltak lag spike-jaim, még ha valószínűsíthető is, hogy ezzel ő sem volt másképp. Elképzelhető, hogy egyszerűen csak nem készült annyit az összecsapásra, mint én. Picit sajnálom azért, mert a meccs előtti interjújában ( https://starcraft2.hu/2011/03/16/tsl-ro32-interview-18/ ) nagyon elszántnak tűnt, hogy „visszaszerezze a külföldi rajongóit”. Szurkoljatok nekem Tyler\Strelok ellen! Mindent megteszek, hogy én legyek a torna nagy meglepetése! Praetorian fighting ~~

Oh, és köszönet mindenkinek, aki gyakorolt velem és segített felkészülni a meccsre, ők tudják, hogy kikről beszélek!

Nagy köszönet!

[image loading] SlayerS_BoxeR [image loading]

BoxerinterviewEgy kemény meccsen vagy túl. Legyőzted 2-1-re azt a NightEndet, akit több külföldi játékos is esélyesebbnek tartott. Hogy érzed magad és mit gondolsz az ellenfeledről?

Próbáltuk elemezni NightEndet még a meccsek előtt, és az alapján felkészülni ellene, de egyik meccsen sem olyan stratégiát használt, amire számítottam. Természetesen nem arról volt szó, hogy egyikre sem voltam felkészülve, úgyhogy szerintem egész jól lereagáltam őket.

Ezen kívül ez volt az első alkalom, hogy nem Koreai szerveren játszottam és hát hmmm… Több dolog is kavargott a fejemben, többek közt az is, hogy legközelebb a játékkörülmények tudatában kellene felkészülnöm.

Szerintem NightEnd nagyon jól időzítette a támadását a második meccsen és súlyos károkat is okozott vele. Ő egy olyan játékos, akire mindenképp oda kell figyelnem, ha legközelebb összekerülök vele.

Sajnos az első meccsen volt egy disconnect és kénytelenek voltunk a bizottság döntésére támaszkodni. Elégedett vagy-e a döntési folyamattal és mi a véleményed arról, hogy neked ítélték a meccset?

A meccs kimenetelét a TSL bizottsági rendszerével döntötték el… Szörnyen sajnálom NightEndet, de én sem érzem túl jól magam emiatt. De ha engem kérdeztek volna, akkor az esélyeimet körülbelül 8:2 tettem volna.

A második meccsen egy proxy 2 raxt használtál. Milyen ötlet vezérelt, hogy ezt a stratégiát választottad?

Úgy gondoltam, hogy egy külföldi szerveren nem kellene újból egy microigényes stratégiát használnom ^^.

Több olyan csatát is vívtál, ahol a supplyok maxon, vagy közel maxon voltak. Mit gondolsz, miként teljesít egy maxos Terran sereg egy maxos Protoss ellen?

Szerintem hátrányban vagy, ha a Protoss területén küzdesz. Minél messzebb kerülsz a bázisodtól, annál nehezebb utánpótlással ellátni a sereged, miközben a Protoss a warpgatek miatt azonnal fel tudja tölteni a csapatait. Ha a pálya közepe felé harcoltok, akkor jó microval átverekedheted magad a seregén. Az ellen viszont már semmit sem tehetsz, hogy a Protossnak minél több fejlesztése van, annál esélyesebb. A Protoss a forgeban tudja fejleszteni a warpgate-es és robotics-os egységeit is, míg a Terrannak sokkal nehezebb dolga van, hiszen az engineering bayben és az armoryban is fejlesztenie kell.

Minél inkább elhúzódik a meccs, annál rosszabb a Terrannak.

A következő ellenfeled a Sen vs Fenix meccs győztese lesz. Melyikük ellen szeretnél játszani?

Jobban örülnék, ha Fenix ellen kellene majd játszanom, de a meccseim alatt az jutott az eszembe, hogy mielőtt még összecsapna Fenix és Sen, figyelembe kell vennem, hogy nem könnyű a Terrannak a Zerg ellen.

Még valamit a végére?

Örülök, hogy részt vehetek életem első nemzetközi SC2-es tornáján. Mivel ez egy nemzetközi verseny, remélem, hogy minél több külföldi rajongó figyelmét és szeretetét sikerül majd elnyernem. Igyekszem jó meccseket játszani.

Nagyon szépen köszönöm.

[image loading] oGsMC [image loading]

MCinterviewLáthattuk, hogy a közeli spawn pozíciót is derítetted Metalopolison, holott a pályát átalakították, hogy ne legyen lehetséges a közeli spawn. Mondd meg őszintén, mennyit gyakoroltál te erre a meccsre?

Na jó, a GSL meccseimre koncentráltam, ezért úgy határoztam, hogy az alapjátékaimat fogom játszani a mai meccseken. Igazán sajnálom, de amint túl leszek a GSL döntőn, többet fogok készülni a TSL meccseimre és megpróbálok jó játékokat mutatni az embereknek.

Azt mondtad az előző interjúdban ( https://starcraft2.hu/2011/03/19/tsl-ro32-interview-38/ ), hogy Ciara nem egy nagy szám. Most mit gondolsz róla?

Valóban nem nagy szám. Azok után pedig, hogy bunkómód nem GG-zett az első meccs után, nem mondhatnám, hogy a szívembe zártam.

A Loner vs White-Ra meccs győztesével játszol majd a következő fordulóban. Mit gondolsz róluk?

Nem hiszem, hogy Loner annyira jó lenne, míg White-Ráról hallottam, hogy egy sikeres Protoss külföldön. Viszont én vagyok a legjobb Protoss játékos a világon, szóval valószínűleg reklamálniuk kell majd a TSL adminisztrátoroknak, hogy miért is ellenem kell játszaniuk a következő fordulóban

Miután súlyos károkat okoztál az ellenfelednek a második játék elején, hagytad, hogy egy kicsit összeszedje magát és jókora sereget gyártson. Volt olyan pillanat, amikor aggódtál?

Nem, végig nyugodt voltam, és mivel folyamatosan figyeltem az observereimmel, egyáltalán nem éreztem, hogy veszélyben lettem volna,

Utolsó kérdés. Bizonyára már vagy ezren kérdezték tőled, de mi jár a fejedben így a GSL döntő előtt (az interjú megjelenésekor a kérdés már nem lesz aktuális)?

Nos, két célom van. Az első kétszeres GSL győztesnek lenni és megőrizni a becsületem, mint a legjobb Protoss játékos a világon. Nemrégiben elkezdtem használni a Twittert, szóval köszönöm szépen a külföldi rajongóimnak, hogy ilyen sokszor emlegetnek. Mostanság angol párbeszédeket is tanulmányoztam, úgyhogy a jövőben remélem majd a fejlettebb angolommal is adhatok interjúkat.

Oh, na várjunk csak akkor! Mit szólnál egy utolsó üzenethez angolul?

Hello My foreigner fans.

I love you.

I think always thx for yours ^^.

[image loading] Duckload.White-Ra [image loading]

whiteraintGratulálunk! Hogy érzed magad?

Nem volt egyszerű azok után, hogy elvesztettem az első meccset. Négy barrackot és ghostokat használt, nagyon jó taktika, az ilyen ellen könnyen vereséget szenvedhetsz. Jó érzés, hogy kihozhattam magamból a legjobbat és beváltak a taktikáim is, szóval örülök.

A második meccsen inkább fejlesztettél, ahelyett, hogy high templarra techeltél volna.

Nem volt elég gázom, csak vártam, hogy támadásba lendüljön, ami viszont egy kockázatos taktika, úgyhogy inkább a 2 robotics 6 gateway + fejlesztések mellett döntöttem. Ha később támad, akkor csinálok templarokat, amik segítenek leölni a vikingeket és a marine-medic kombót, szóval nem értem miért nem támadott korábban. Nem akartam kockáztatni, úgyhogy nem csináltam templarokat, inkább a colokat és zelákat használtam.

A harmadik meccsen hogyan nyerted meg az utolsó csatát?

Rosszabbak voltak a fejlesztései és az utolsó csatára csináltam archonokat (nagyon jó sebzés, sok élet, plusz területre sebez). Az archonok hamar megölik a vikingeket a területi sebzésükkel.

Sokat gyakoroltál?

Múlthéten 30-45 meccsen gyakoroltam naponta, sokat Strelokkal, Kassal és a másik két európai Terrannal. Próbáltam különböző BO-kat használni, de persze ezek voltak az első éles meccseim GSL mapokon. Sokat gyakorlok és kiválasztom a legjobb BO-kat, az all-in taktikák nagyon veszélyesek, inkább megpróbálok védekezően játszani, megnézni, hogy miket gyárt az ellenfelem és azt counterelni.

Mi a helyzet a Duckload csapattal, vannak új játékosok?

Nem egyszerű új játékosokat találni: jó képességekkel, rajongókkal és jó modorral kell, hogy rendelkezzenek. Ilyet pedig nehéz találni, hiszen az összes jó játékosnak vannak már szerződései és csapatai. A Duckload egy egyszemélyes csapat. Tök jó, mert így egyéni szponzorokat tudok magam köre hívni! A Duckloaddal ezt is megtehetem és ez bizony jó!

Mit gondolsz a sorsolásról?

Számomra elég örültre sikeredett. Loner nagyon jó, keveset hibázik. Csak PvT-t gyakoroltam, a PvP a leggyengébb felállásom jelenleg. Nehéz a Brood Warhoz hasonló sztenderd játékot nyomni (gateway/reaver), nagyon nehéz BO-kat választani és nehéz kivédekezni a 4 gateket. Ha nem 4 gatere mész, akkor gyakran máris pötyögheted is a GG-t.

Ezt értsük úgy, hogy nem sok esélyt adsz Ciarának MC ellen?

MC-nek óriási esélye van a győzelemre, de természetesen először nyernie kell. Viszont BO-k után kell néznem és tanulmányoznom MC PvP-jét, nincs elég szabadidőm, hogy GSL-t nézzek, eddig csak PvT-t láttam tőle.

Még valamit a végére a rajongóidnak?

Köszönöm nekik a támogatást, és hogy azt mondták, hogy hisznek bennem, hogy jó meccseket fogok majd mutatni nekik. Köszönöm a Duckload.com-nak a támogatást, hamarosan megyek Koreába a GSL Világbajnokságra. Strelok is TvP-t játszik, úgyhogy egymást segítettük; köszönöm és remélem, hogy ő is jó meccseket játszik majd. Köszönet nektek is a kitűnő szervezésért, mint mindig.

[image loading] mouz.HasuObs [image loading]

HasuinterviewGratulálunk! Hogy érezted magad a győzelmed után?

Köszönöm. Komolyan azt kérdezitek, hogy hogyan éreztem magam miután nyertem? Haver, még mindig szuperül érzem magam! Nagyon boldog voltam, hogy megnyertem az első TSL3-as összecsapásomat!

Menjünk végig a meccseken. Mi a véleményed az elsőről? Visszatartottál egy 4 gate-et egy 3 gate-el.

Igen, így van. Szerintem HuK kissé elbízta magát, amikor felszaladt a rámpámon. Bár a sentrym picit elkésett, a forcefield így is sok egységét kizárta, szóval a végén én kerültem előnybe a 4 gate-ezése után. A meccs ezután visszafogottabb lett, HuK colossusra ment, míg én blink stalkereket csináltam és kiexpeltem, majd később én is hoztam colokat. Le tudtam vadászni pár colossusát mielőtt megindult volna, úgyhogy nagyobb seregem maradt a végső összecsapásra.

A második meccs hosszabbra sikeredett, ahol te 3 gate blinkre mentél, míg HuK sok immortalt hozott. Mi volt a baj?

Hogy őszinte legyek, nem láttam még ilyen erős immortal játékot Európában. Tökéletes countere volt az én 3 gate blink stalker nyitányomnak. Nagyon féltem, hogy egyszerűen csak betámad a rámpámon, szóval beálltam védekezni és nem húztam fel az expóm időben. Egy darabig a termelésben is hátrányban voltam és a végére már több colossusa volt, mint nekem. Az egész seregösszetétele jobb volt.

A harmadik meccsen elrejtettél egy pylont. Meglepődtél, hogy huk nem derítette azt a sarkát a bázisának?

Hm, egy kicsit. Én rendesen játszottam az első két pályán, míg ő megpróbált engem le 4 gate-ezni az elsőn. Úgyhogy arra gondoltam, hogy akkor egy hasonlót én is bejátszhatnék, csak valamivel cselesebben. Egy második probe-ot is beküldtem a bázisára, ő pedig kiüldözte az elsőt a zealotjaival\stalkereivel. Aztán arra jutottam, hogy valószínűleg már nem fogja újra megnézni a sarkot, szóval építettem egy pylont és bewarpoltam pár zelát és stalkert. Esélye sem volt kivédeni a támadásom, hiszen 3 gate robora ment.

Mennyit gyakoroltál a meccsre? Hogyan készültél fel Hukból?

Az utóbbi időben sokat kellett Mana és White-Ra ellen játszanom különböző versenyeken, szóval jó elképzeléseim voltak arról, hogy hogyan is kéne jól PvP-zni manapság. Ezenkívül sok replayt néztem Huktól és követtem a livestreamjét. Természetesen sok custom game-et is játszottam.

Huk nemrégiben bejutott a Code S-be a GSL-en. Többet jelent így számodra a győzelem, hogy tudod milyen sikerei voltak manapság a GSL-ben? Szerinted jól helytállnál a GSL-ben ha Koreában lennél?

Igen, láttam a meccseit Inca és choya ellen (ezek is része voltak a felkészülésemnek). Igazából nem vonnék le messzemenő következtetéseket a mostani meccsünk után, persze, jó érzés győzedelmeskedni felette, de ez akkor is csak egy PvP ráadásul BO3. Arról pedig fogalmam sincs, hogy milyen a szint a GSL-ben, lehetséges, hogy helytállnék. Azonban nem szerepel a terveim közt, hogy Koreába menjek, úgyhogy nem igazán szoktam gondolkozni ezen =).

A következő ellenfeled vagy liquidjinro lesz, vagy pedig a csapattársad, mouzmorrow. Mit gondolsz róluk? Melyikük ellen szeretnél játszani?

Mindketten elképesztően kemények. Morrow ellen szívesebben játszanék, mint Jinro ellen. Először is nem szeretem a PvT-t, másodszor pedig Morrow a csapattársam. Ez azt jelentené, hogy egy mouz játékos biztosan bejutna a következő fordulóba! De végül is mindegy ki lesz az ellenfelem, mert mindent megteszek majd, hogy győzni tudjak.

Még valamit a végére a rajongóidnak?

Köszönet mindenkinek, aki segített nekem a felkészülésben! Remélem élveztétek a meccset, és legalább olyan lelkesen követitek a TSL3-at, mint én! Én máris a következő fordulót várom. Facebookon is meglátogathattok: http://www.facebook.com/HasuObs.

[image loading] mouz.MorroW [image loading]

morrowintLegyőzted Jinrot, hogy érzed magad?

Egyszerűen csodásan, nagyon boldog vagyok.

Pár nagyon jól időzített baneling-busttal két meccset is megnyertél már a középjátékban. Ezeket így tervezted, vagy csak úgy jött?

Nem terveztem el, de az első meccsen túlságosan is csábító volt, hogy úgy falazott a 3 raxszal, hogy áttörhettem az egészet, ha középen támadok. Emellett azt is tudtam, hogy Jinro szeret hamar medivacokat hozni a hellionok és a siege tankok helyett.

Viszont mindenféle játékstílust begyakoroltam a mai meccsekre az utóbbi pár napban, úgyhogy egy pillanatra sem éreztem, hogy valami elkeseredett taktikához kell, hogy nyúljak. A második meccsen azonban úgy éreztem, hogy olyan sok linget csináltam, hogy muszáj volt velük valamit kezdenem, hogy visszahozzam magamat a meccsbe, miután az elején hátrányba kerültem. Tudtam, hogy ha egy átlagos játékot tolok, akkor aligha tudtam volna visszakerülni a meccsbe Jinro ellen, akinek ez a pálya nagyon passzol a stílusához. A támadást viszont elbuktam, a meccs átment macrozásba és számomra egy kész rémálommá vált az egész. Ahhoz képest helytálltam, hogy már korán hátrányba kerültem, de ez nem volt elég.

Az utolsó meccsen azt gondoltam, hogy „Jól van Jinro, nem kezdtél siege tankokkal vagy hellionokkal az előző két meccsen és Idra ellen is ugyanígy játszottál a GSL-en”. Szinte mindegyik meccsén ugyanúgy játszott, szóval azt éreztem, hogy kissé elkényelmesedett és kiszámíthatóvá vált, úgyhogy megpróbáltam kihasználni ezt az alkalmat.

Nem vált be túl jól, egészen addig, míg 10-15 SCV-je fel nem robbant, ami után tudtam, hogy enyém a meccs, hacsak nem követek el valami oltári nagy bakit.

Említetted az előző interjúdban, hogy a TvZ-t befolyásolják az új pályák. Egy másik TSL résztvevő, MVP, azt mondta, hogy az új GSL pályák és a hosszú kezdőtávolságaik megfordították az előző szezonok TvZ balance-át. Mit gondolsz erről?

Általánosságban minél nagyobbak a pályák, annál jobb a Zergnek, mert több dronet engedhetsz meg magadnak. Ez a helyzet, amikor a kis pályákat hasonlítjuk a közepesekhez.

De amikor a közepeseket vetjük össze a még nagyobbakkal, akkor már új hátrányokat is jelentenek ezek a hatalmas méretek.

Úgy gondolom, hogy ezek a GSL pályák elég igazságosak ZvT terén. Először azt gondoltam, hogy egyszerű dolguk lesz itt a Zergeknek, de minél többet játszottam rajtuk és beszéltem Idrával és más híres Zergekkel, annál inkább csak arra a következtetésre jutottam, hogy valójában igazságosabbak, mint azt gondoltam volna.

A medivac droppok és vikinges overlord vadászatok kemény diót jelentenek a számunkra, mert sokáig tart, míg odaérnek a mutaliskek. Valamint ez a marine siege tank párosítás; Az oké, hogy nagyon hatásos szűk átjáróknál, de az már egészen más tészta, mikor egy pálya annyira nyílt, hogy szinte az összes létező tankját és marineját szétszórhatja a T. Ezek után máris szinte lehetetlen úgy megütközni a Terran sereggel, hogy ne veszítsünk jóval többet, mint amennyit ő.

Az SC1-es PvT-re emlékeztet, ahol minél jobban el tudtad szórni az egységeidet, a toss annál biztosabban szenvedett vereséget, mert több időt töltött a bóklászással, mint a támadásokkal.

Ettől függetlenül lehetséges, hogy még így is kicsit a Zergeknek kedveznek. Határozottan jobbak, mint a Blizzard pályái, de azért azok is bőven játszhatóak. Ha ZvT-t kellene játszanom, akkor sokkal inkább lennék Shakuras, vagy Metal keresztpozícióban, mint a Tal Darimon vagy a Terminuson, mert azok legalább elég kicsik ahhoz, hogy a mass mutával megtorolhassuk a magára hagyott medivacokat és vikingeket a pályán, stb.

Ezeken a kivételesen nagy pályákon egy idő után le kell állnod a mutaliskokról és infestorra kell váltanod, hiszen a mutaliskok csak akkor hatásosak, ha együtt tartjuk őket.

Büszkén hangoztattad a magabiztosságod ZvT-ben, de a következő ellenfeled a HasuObs vs Huk meccs győztese lesz, azaz egy Protoss játékos. Melyikük ellen játszanál szívesebben és mit gondolsz a Protossok elleni meccsekről?

Mindenképp Hasuobs ellen szeretnék játszani. Nem mondhatnám, hogy túlságosan is magabiztos lennék a Protossok ellen, mivel imbalanced ez a felállás (Igen, imbalanced, jobb ha ebbe beletörődtök).

Azért Hasuobs, mert a csapattársad és szeretnéd, hogyha továbbjutna vagy, mert könnyebb ellenfélnek tartod ;)?

^^ Mint játékos, jóval könnyebb ellenfélnek számítana, mint Huk. De barátként és csapattársként is azt szeretném, hogyha ő jutna tovább. A PvP épp elég kiszámíthatatlan ahhoz, hogy akár az esélytelenebb is továbbjuthasson, haha.

Még valamit a végére?

Köszönöm a csapatomnak és a szponzorainak: Geil, HoH, Medion, Intel, Razer és Sansibar.

Azoknak is köszönöm, akik nekem drukkolnak a TSL-en.

És azoknak a srácoknak is, akikkel az elmúlt pár napban együtt gyakoroltam, Európa legjobb Terranjainak^^

Forrás:


Comments (22)

  • rici

    |

    meg mindig szerelmes vagyok ogsmcbe
    btw, ti mit gondoltok a boxer fele disconnectrol?

    I think always thx for yours ^^.

    Reply

  • Al-Bundy

    |

    Válasz rici #1 üzenetére:
    Menj hozzá feleségül.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz rici #1 üzenetére:
    A Boxeres DC-ről annyit (most néztem meg a vodot), hogy szerintem jól döntöttek a fiúk. Ilyenek megtörténnek és le kell nyelni, szerintem Boxer is őszintén sajnálja, hogy nem tudták végig lejátszani.

    Reply

  • killeratya

    |

    „a közeli spawn pozíciót is derítetted Metalopolison, holott a pályát átalakították, hogy ne legyen lehetséges a közeli spawn”ez is újdonság volt

    Reply

  • balimko

    |

    Ebből számomra az derült ki, hogy a TSL még a GSL alatt elkezdődött!
    Pedig ugye az „első nap” streamjeit csak a GSL döntő után láthattuk.
    Azt tudtuk, hogy nem élő (gondolom a lagg elkerülése végett nem az) de én azt hittem hogy csak pár órával utána láthatjuk a meccseket. Ezek szerint már napok óta lementek… 😀

    Mindenesetre izgatottan várom a következő fordulót főleg az előző hétvége meglepetései után (számomra legalábbis akadtak meglepetések)

    Reply

  • templars of twilight

    |

    MC nem készülte agyon magát,habár neki az is elég ha gls-re készül eu-sok viszont úgynézki keményen gyakorolnak

    Reply

  • Csenky

    |

    Lehet, hogy már le is játszották a döntőt is. :p

    Mindenesetre én nagyon drukkolok BoxeR-nek és White-Ra-nak, kár, hogy egyikük sincs már annyira formában. :S Főleg egy MC-hez képest, de Thorzain is erősnek tűnik.

    A DC meg… Akár GG-zhetett is volna ott már a toss, bukta a döntő csatát. Elég meredek mennyiségű warpprism zea/HT harass kellett volna, hogy ott játékban maradjon.
    Amennyit én levontam tanulságként a TvP meccsekből, hogy bizony a főnix felejtős egy 200/200 csatában, de még a colo is csak arra kell, hogy vikingezésre kényszerítsük a terrát, és annyival kevesebb marája legyen. Zea + HT/Archon viszi el a hátán az egész MMM elleni harcot macro game-ben. Ez mondjuk pont jó, mert mindig is HT párti voltam.

    Viszont a ZvT nekem csalódás volt, sokkal jobbak voltak a BW-s ZvT meccsek, főleg micro szempontjából. Egy élmény volt, miket lehetett csinálni a mutákkal régen, vagy pl rine-okkal lurker ellen. Most annyi a micro, hogy rine-split amikor jön a bane hullám… Harmatgyenge. :/
    BratOK meccse, az igen. De ezek a baneling bust all-inek meg 7 roach rushok, gyalázat. :S És nem csak a Z hibája.

    Reply

  • Csenky

    |

    @6
    Na az lenne kemény, ha MC elmenne a GLS-hez… 😀

    Reply

  • Madeye

    |

    Minél több interjút olvasok MC-től annál kevésbé szimpatikus :D:D

    Reply

  • Gate

    |

    Én se biztos, hogy gg-ztem volna MCnek miután nagy arcos interjújában elmondja, hogy nem vagyok nagy szám, persze hozzá képest nem sokan számítanak annak de azért 1 minimális tiszteletet adhatna az ellenfelének, de persze tudom, más kultúra más ország stb… Ettől függetlenül nagyon szívesen megnézném ahogy valaki kiüti.
    Személyes favoritom az első meccsek alapján Tyler de Sen is nagyon jól játszott, őket szívesen látnám győztesként.

    Reply

  • balimko

    |

    Nekem is antipatikus volt kezdetben MC.

    De inkább humorizálni akar, meg persze van benne egy adag pszichológiai hadviselés is. Akárki akármit mond, biztos hogy valamennyire hatásos.

    Kezdem manapság viccesen felfogni acoskodó nyilatkozatait, és a játékát figyelni, mert tény hogy a nagyképűség mögött komoly teljesítmény áll.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz balimko #11 üzenetére:
    Szerintem nem vicces amit MC csinál, jól jönne a népszerűségének egy imidzsváltás 😀
    OFF: Antipatikus nincs, de ha van is, max. a gyógyszerészek tarthatnak tőlük :D. Szerintem te az unszimpatikus szóra gondoltál ^^

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz Darc1n #12 üzenetére:
    Az antipatikus és az unszimpatikus az ugyanaz. Bár úgy tudom, hogy az unszimpatikus az nyelvtanilag helytelen.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Volband #13 üzenetére:
    LOL és tényleg :D, fail of the day megvolt akkor xD.

    Reply

  • Csenky

    |

    Ne búsulj Darc1n, ebbe én is beleszaladtam anno… 🙂
    Nem is tudom minek örülnék jobban, ha MC-t White-Ra vagy BoxeR ütné ki, de nagyon drukkolok az biztos. 🙂

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz Csenky #15 üzenetére:
    Boxer biztosan nem ütné ki, főleg mivel valószínűleg koreai szerveren játszanának és akkor még csak azt sem remélhetné, hogy esetleg MC húzza a rövidebbet az állandó lagból.

    Reply

  • Yeti

    |

    Balimko, Te vagy az emberem!

    Egyfelől:
    Az „unszimpatikus” (nem létező) kifejezés használata az antipatikus helyett napjainkban olyannyira elterjedt, hogy már lemondtam az állandó kiigazításról, még a szűk családi körömben is. 🙁

    Másrészről:
    Én is osztom a véleményed, hogy tilos MC nyilatkozatait komolyan venni. Szerintem egy minden szempontból „hatalmas arc”, aki még ezzel a plussz stresszel is puhítja leendő ellenfeleit, amellett, hogy mindez üde színfolt az angolos neveltetést kapó kislányok válaszai mellett.

    Reply

  • Madcon_

    |

    gogo tyler papa 🙂

    Reply

  • emeriass

    |

    Válasz Gate #10 üzenetére:
    Hát nem tom mit láttál sen-ben, közel olyan szinten én is tok játszani, a terran elég gyenge volt, vagy megrendezték az egészet. c-c

    Reply

  • Volband

    |

    Válasz emeriass #20 üzenetére:
    Ennyi pénzzel az asztalon kétlem, hogy bárki is odadobná a meccseit. Sen pedig nem játszott rosszul, bár tény, hogy Fenix hagyta felmacroznia magát, de nem azért volt ez, mert nem akart harassolni, hanem mert a banshee harasson kívül az összes többit gyönyörűen levédte Sen.

    Reply

  • Madcon_

    |

    Válasz Volband #19 üzenetére:
    hehehe köszönöm 😀 forma

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.