TLAF-Liquid’ Jinro: A negyeddöntő után

Darc1n . Hírek 1266

idrabanner2

Köszönjük Volband-nek a fordítást.

Gratulálok! Ismét bejutottál az elődöntőbe. Milyen érzés?
Elég szuper. Jó érzés bebizonyítanom, hogy tévednek azok, akik szerint mázli volt az első alkalom.

A meccsek bizony nem úgy alakultak, ahogy azokat várni lehetett. Mindenki öt hosszú macro meccsre számított.
Jah, azt hiszem valóban nem úgy alakultak. Én Metalopolison (2/3 órás pozíciókban), Idra pedig Jungle Basin-nen nem akart macro játékot. Szerintem mindkettő elég érthető.

Elvesztetted az első meccset. Mi volt a gond?
Fagyosak voltak a kezeim, ezért hozott nekem TheWind és Minchul kézmelegítőket a második meccsre.  Nehéz mást mondanom, egyszerűen nem tudtam jól játszani, mert hihetetlenül hidegek voltak a kezeim.

A második meccs alatt több rajongó is buzgón meg volt győződve arról, hogy a dupla bunker játékod cheesy volt. Mit gondolsz erről?
Ha egy Zerg nem akarja, hogy le bunker rusholják, akkor nem kellene ennyire megkönnyítenie a dolgot – pl. állítsa járőrözésre az egyik drone-ját! Minden gyakorlómeccsemet azzal a feltételezéssel játszottam, hogy Idra járőrözne a drone-jával. Aztán amikor láttam, hogy nem így tett, ráadásul még ott volt egy második, rejtett SCV-m is, akkor úgy éreztem, hogy meg kell tennem. Néha egyszerűen csak sodródni kell az árral.

Úgy érzed Idra túl korán feladta a második meccset? Szerinted mennyi esélye lett volna, ha folytatja?
Az esélyei iszonyatosan rosszak voltak, de igen, szerintem próbálkoznia kellett volna, már csak azért is, mert semmit sem veszthetett volna vele. Lehet, hogy elkövettem volna egy végzetes hibát, amit jó esetben nem szoktam és akkor máris ő ülhetett volna a nyeregben. Azonban ez az ő stílusa, gondolom úgy érzi ilyenkor, hogy nem éri meg vesződni.

A harmadik meccsen ki tudtad használni a jó kezdő pozíciókat, hogy a közös átjárón keresztül támadhass. Annak ellenére, hogy Idra kifejlesztette a baneling gyorsaságot nagyon szépen szétszórtad a marine-jaid. Ki tanította ezt neked?
Már a GSL3 óta nincs problémám a marine-jaim szétszórásával (nem Foxer szintű, vagy bármi hasonló, de azért nem is túl csapnivaló), egyszerűen csak még nem volt rá alkalmam, hogy felvágjak vele!

Mindenki tudni szeretné, hogy a harmadik meccsen szándékosan dobtál-e le egy MULE-t, vagy csak hibáztál?
Hibáztam, miközben egy megsebzett creep tumort próbáltam elpusztítani. Egyáltalán nem gondoltam, hogy vége lenne a meccsnek.

A negyedik meccsen 5 életponttal élte túl a marine-od és alig tudtad kivédekezni vele Idra 6-poolját. Mi járt a fejedben a meccs alatt?
Sajnálom, de ilyenkor nincs idő gondolkodni. Számtalan meccset vesztettem már ilyen rush miatt, mikor még a GSL3 idején gyakoroltam. Szerintem még mondtam is Artosisnak vagy Idra-nak, hogy véleményem szerint a 6 pool 6 drone rush nevetségesen erős, ha nem derítik időben. Szóval igazándiból csak a szerencsémben bíztam, hogy ki tudjak hozni egy marine-t. Azt hiszem véletlenül a készülő marine-omat szakítottam meg a második rax helyett, ami miatt később jött ki az a bizonyos marine, ami így már egy bunker fedezékébe bújhatott. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy vesztenem kellett volna.

Szerinted lesz valami következménye annak, hogy bevallottad, hogy hallottál valamit?
Nem. Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán hallottam-e valamit, mert mikor újranézem, már nem hallom. A GOM már foglalkozott az üggyel. Azt mondták, hogy bevezetik a füldugók használatát és szűkebb fejhallgatókat alkalmaznak. Nem lesz újrajátszás, mert semmi olyat nem csináltam, ami arra utalna, hogy tudtam a 6 poolról, ami igaz is, hiszen nem falaztam. Még rosszul is jártam azzal, hogy olyan gyorsan derítettem. Megijedtem a hangtól, de végül is nem befolyásolta a meccset.

Gyakran előfordul ez a hangprobléma? Eddig miért nem beszélt róla senki?
Nem volt ezzel probléma, egészen mostanáig. De még most sem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán hallottam-e valamit. Az biztos, hogy mikor történt az eset, akkor az voltam, de mikor újranézem a VOD-ot, akkor nem hallom. Az, hogy épphogy hallunk valamiféle ujjongást, általában nem ad okot semmiféle következtetésre. Sosem lehet tudni, hogy épp 6 poolozik-e az ellenfeled, vagy csak egyszerűen örül a közönség egy jól sikerült rajongói rajznak

Átfutott a fejeden, hogy esetleg leállítsd a meccset és újrajátszást kérj? Habár meglehet, hogy az még nagyobb port kavart volna, mert úgy tűnt Idra nyertes pozícióban van.
Nem tehettem, hiszen lehet, hogy valami egészen másnak örült a közönség. Ha megállítottam volna, hogy „hé, 6 poolozol? nem? király, akkor semmi.”, az nem vette volna ki túl jól magát.

4-1 a mérleged Idra ellen. Most már kijelenthetjük, hogy te vagy a legjobb külföldi?
Nem tudom, nagy ez a világ és már egy jó ideje nem játszottam túl sokat a nem-koreai játékosokkal. Valamint nem állok még készen arra, hogy kinevezzem magam a külföldiek bajnokának, vagy hasonló, hogy aztán én képviseljem a külföldi játékosokat minden egyes meccsemben. Ha esetleg megnyerném ezt a tornát, akkor azt hiszem, nem lenne választásom, de egyelőre szeretnék csak. egy képviselő lenni, de nem feltétlenül A képviselő. Úgy érzem most épp elég rajtam a nyomás így is, hogy csak magamat és a TLAF-Liquied-det képviselem. A világbajnokságok, a WCG vagy valami későbbi torna után is eldönthetjük, hogy ki a legjobb a világon.

Miután megnyerted a negyeddöntőd, oGsMC lepacsizott veled. Minden rendben az oGs-Liquid házban, miután kétszer is megverted őt az előző fordulóban?
Igen, MC nem olyan, hogy megharagudjon egy játék miatt. Lényegében már a játékunk napján is minden újra a régi volt.

A következő fordulóban MarineKing lesz az ellenfeled, aki legyőzte a csapattársadat, oGsNada-t. Gyakorolni fogsz Nada-val a következő fordulóra?
Szerintem fogok, de nem szeretnék belemenni a részletekbe, hogy mit gondolok a mérkőzésről, mert úgy vélem nem kizárt, hogy MarineKing is olvasni fogja ezt az irományt.

Szeretnél köszönetet mondani valakinek?
Nazgulnak, amiért 50-nél több replayt is kielemzett, mint mindig! TOPnak és Ensnare-nek, amiért jó TvZ buildeket adtak nekem!  Retnek, Zenio-nak, JookTo-nak, Luvsic-nak, Cezanne-nak amiért megannyi gyakorló meccsel és tanáccsal segítettek! A The Little App Factorynak, amiért eszméletlen jó szoponzor! És a Rajongóknak, amiért néznek. Oh, és köszönet TheWindnek amiért kölcsön adta a dzsekijét és MC-nek amiért hozott nekem kézmelegítőket az első meccs után! Azok nélkül nem nyerhettem volna!

Sok sikert az elődöntőben!


Comments (15)

  • Atlasy

    |

    Jó fordítás lett Volband!

    Reply

  • Zedas

    |

    Köszi a fordítást!

    Reply

  • Promie Motz

    |

    jó fordítás, és egyébként jó cikk is. Már csak azt bánom, hogy a GSL 4-ből egyetlen meccset sem volt időm megnézni, így meg is lepődtem, hogy már az elődöntőknél járnak 😀

    Reply

  • Delebriel

    |

    Jó kis fordítás.
    Ha Jinro megnyeri és csináltatok Jinrolled pólót. 🙂 Valaki vesz majd? 🙂

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Válasz Delebriel #4 üzenetére:
    attól függ, milyen lesz 😉

    Reply

  • ImiHUN

    |

    Valahonnét letudom tölteni vagy megnézni?

    Reply

  • Turbochicken

    |

    #6:
    Bölcs kérdés!
    Mikor lesznek „VODolva?” 🙂

    Reply

  • chuvi

    |

    Én csak azt nem értem továbbra se, hogy kerülhetett össze Idra és Jinro megint, amikor közös csoportban is voltak-.-. Általában úgy szokott lenni, hogy akik egy csoportban voltak azok már csak a ddöntőben tundak találkozni.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Turbochicken #7 üzenetére:
    Én is kerestem youtube-on a meccseket, jó lenne tényleg, mert én sem láttam még :S.

    Reply

  • Geo

    |

    Válasz chuvi #8 üzenetére:
    idra es jinro a csoportjukbol mas csoportokba kerultek (a Jinro-idra-check-ensnare groupbol Jinro ment a Marineking, MC, Rainbow csoportba, Idra pedig a Nada, Genious, Clide groupba). Azokban a csoportokban, mivel Jinro csoport 2. lett es Idra csoportelso, ezert egymast kaptak megint, ha mind2en elsok vagy masodikok lettek volna elkerulik egymast.

    Reply

  • rici

    |

    ez lesz a legjobb meccs, ha jinro nyer akkor annak fogok orulni, ha meg marinekingprime akkor annak 😀

    Reply

  • Volband

    |

    Köszönöm és szívesen. Talán majd még több fordításra is ráveszem magam:D

    Az összes GSL összes VOD-ja pedig megtalálható itt: http://kowiz.cowxp.net/SC2/

    Reply

  • balimko

    |

    Válasz Delebriel #4 üzenetére:
    alap,
    Zerg játékos vagyok, de Jinro annyira jó, hogy Idra ellen is neki drukkoltam.
    Ugyhogy ha lesz póló veszek!

    Reply

  • chuvi

    |

    Válasz Geo #10 üzenetére:
    Á így már értem. Kösz!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.