Starcraft II Trilógia – Miértek és hogyanok

Astonkacser . Cikkek 2230

trilogiacikk.jpgAhogy ígértem, kicsit kivesézem ezt a témát, ha már ott voltam, ha már első kézből hallottam, ha már megvan róla a véleményem, és ha már megígértem.

Rob Pardo tartotta az előadást, aki a „Starcraft II Gameplay Discussion” címhez igazodva először a játék mechanikát boncolgatta, majd rátért a single playerre.

Miben is különbözik a Starcraft II single playere az eddig megszokott single playerektől? Nézzük, hogy milyen volt idáig:

Az eredeti koncepció szerint készült RTS-ekben a single player küldetésekből áll. Az egyes küldetések teljesítése után a játékosnak lehetősége van arra, hogy a következőre menjen, ami a hadjárat vége felé közeledbe egyre nehezedik, és általában a legutolsó pálya tartogatja a legtöbb kihívást, a végén egy videóval lezárva. Ez a korai Warcraft játékok esetében (I. rész) úgy nézett ki, hogy fajonkénti kampányokra osztották a single playert, ahol a frakciónkénti küldetések nagyjából megegyeztek, csak más fajjal kellett de nagyjából ugyanazt véghez vinni.

A Starcraft és Warcraft III esetében annyi változott, hogy a frakciónkénti kampányok egyediek, az egész kampány sorozat pedig egy egész történetet mesél el, átvezető videókkal megfűszerezve a történet katarzisát.

Ehhez képest a Starcraft II-ben a következő lesz:

A küldetések nem lineárisak, nem előre definiáltak. Ez azt jelenti, hogy a küldetések közül a játékos szabadon választhat. Ez úgy valósul meg, hogy egy csillag vagy sima térképen kiválaszthatjuk, melyik küldetést kívánjuk teljesíteni. A küldetésekért előre definiált pénzösszeget kapunk, majd ezt fejlesztésre költhetjük. Ha olyan küldetést választunk, amihez például transzport hajó kell, akkor ha ilyet nem fejlesztettünk, akkor bizony nem tudjuk teljesíteni a küldetést. Ez az egész azt jelenti, hogy a küldetések nincsenek lerögzítve egymás után, a játékos szabadon játszat kedvére, de a történet közben ugyanoda fog kilyukadni.

Mit jelent ez?

Sokkal, sokkal nagyobb játékélményt, szabadságot, egy teljesen felderíthető világot, amelyeben rengeteg olyan elem van, amit lehet, hogy csak a 3-adik végigjátszáskor fogsz megtalálni.

Rob Pardo előadása, avagy magyarázat a trilógiára:

A single player fejlesztése megnehezedett az eredeti tervek miatt, rájöttek arra, hogy a fennt említett plusz, epikus játékélményt nagyon nehéz fejleszteni. Mutatott is egy ábrát, amin az látható, hogy az egyes küldetéseken merre mehetnek tovább a játékosok, és látszott az is, hogy 5-6 küldetés esetén, ahol 3 irányba mehet el a cselekmény, már ott is milyen bonyolult gráfja van egy ilyen küldetéssorozatnak. Az említett küldetések persze random nevet kaptak.

Amit még megtudtunk:

  • A Starcraft II single playeréhez egy külön RPG grafikai motort fejlesztettek ki, amelyeket már többször megcsodálhattunk
  • Ez azért kellett, hogy az epikus játékélményt garantálják, illetve, hogy a történetet jobban el tudjuk képzelni, több átvezető rész legyen és növelje a játékélményt

Pardo úgy magyarázta, hogy mikor végére értek ezeknek a fejlesztéseknek, akkor választaniuk kellett, hogy merre mennek tovább. A kifejlesztett motorban sokkal több van, mint azt gondolnánk, viszont a single player nehezebben megvalósítható úgy, hogy eredetileg eltervezték, így 3 lehetőség állt rendelkezésükre, hogy ezzel mit kezdenek:

  • Felhagynak az eredeti koncepcióval, lineáris küldetések, korai megjelenés (a nézőtéren hatalmas hurrogás)
  • Szétszedik a single playert 3 részre és külön termékként jelentetik meg, ezzel az eredeti tervek megmaradnak és nem is kell sokat várni (hatalmas ováció a nézőtéren)
  • Arany középút, valamit megvalósítanak a tervekből, de sokmindent elvetnek, viszont ekkor a fejlesztési idő nagyon megnövekszik (a nézőtéren ugyancsak hatalmas hurrogás)

Na ekkor jelentette be a trilógiát, a többség nagy örömére. Örüljünk hát neki mi is, ugyanis mit jelent ez?

  • Az első rész a Wings of Legacy tartalmazni fogja a teljes multiplayert mindhárom fajjal, és a Terran kampányt amit 26-30 küldetésből fog állni, rengeteg átvezető videóval, trailerekkel, epikus küldetéssorozattal
  • A kiegészítőkben egy-egy új küldetéssorozatot kapunk, új egységeket, épületeket, képességeket és battle.net fícsöröket
  • Nem adják fel az eredeti terveiket a srácok, hanem 3 részben valósítják meg azt amit megálmodtak, amit elképzeltek és véghez viszik azt, amiben a legjobbak: alkotnak valami újat, valami egyedit

Aki azt akarná mondani, hogy az Activision dirigált a Blizzardnak, az ezt fejeltse el, ezt felrótták már nekik többször és többször is elmondták, hogy ennek semmi alapja, de amúgy is, már rég kiadták volna a játékot félkészen, ha a részvényesek pénzéhessége diktálna, ráadásul miért jelentenének be egyből 2 kiegészítőt? Karune-nal beszélgettem sokat az egyik vacsoránál, ő azt mondta, hogy neki is nagyon nehéz dolga van a fejlesztőkkel, hiszen ők művészek, és sosem látják tökéletesnek a művüket. Mint anyuka a gyermekét, úgy szorítják magukhoz és nem akarják elengedni, de hát meg kell őket is érteni.

Gyarkorlatilag annyi történt, hogy bejelentettek 2 kiegészítőt is a sima játékhoz, és megmondták, hogy nem adják fel a terveiket, hanem megvalósítják azt, amit megálmodtak. Már a tavalyi BlizzConon tervezgették a trilógiát, akkor fogalmazódott meg bennük először az ötlet, szóval ezt nem most találták ki, hanem már sokat haladtak vele. Chris Sigaty már azt is tudta, hogy hány embert hívnak meg a bétába, így reménykedjünk a legjobbakban: korai béta és utána gyors megjelenés.

Több órányi játék a készülődő Starcraft II-vel, beszélgetéseim a fejlesztőkkel és mindaz amit idáig láttam a játékról engem arra enged következtetni, hogy ha ez a játék egyszer készen lesz, – te jó úristen – olyan lesz hogy még unokáink is emlegetni fogják.

(és innentől fenntartom a jogot arra, hogy az értelmetlenül anyázó egyedek gyerekes Blizzard szidalmazását figyelmeztetés nélkül töröljem)


Comments (89)

  • RaZorpro

    |

    🙂 szép:) én várok nem sietek sehová 😀

    Reply

  • Fred

    |

    Taps vihar !! 🙂 By the way a Blizz-es SC2 videok nagyon jo minosegben letolthetok a hardwired.hu-rol be kene ide is linkelni oket, vajon ezek azok a fejlesztoi videok amikrol Dustin Browder beszelt? habar ezek a Sonki vs Yellow mecsek elott jelentek meg szoval en mar meg vagyok teljesen zavarodva 🙁

    Reply

  • Rockdeme

    |

    Inkább kivárnám azt a plusz időt amennyi mind3 rész elkészítéséhez kell, mintsem hogy 3szor fizessek ez azért elég érdekes, hogy eszükbe jutott

    Reply

  • RaZorpro

    |

    #3 igazad van!

    ezért is fogom törtbe letölteni és ha teccik meg érdemes akkor megveszem majd eredetibe 😀

    Reply

  • Csinku83

    |

    ez mind nagyon szép és nagyon jó én is örülök annak hogy ilyen nagy lesz a játék nekem erre két kérdéssem lett volna 1. majd a kiegészítőkre is kb olyan sokat kell várni majd mint álltalában a Blizzardos játékokra mert akkor lesz vagy 3-4 év mire teljes lesz a játék és 2. mi lesz addig a Diablo 3-mal az még majd utána fogy megjelleni mert akkor az még kb 6-8 év, mert sajnos nem szokot a Blizzard egyszere projectet egyszerre kadni és csinálni, és hát én azt is nagyon várom ám.

    Reply

  • xboxman

    |

    ahmaz mien nyelven írodott?az én szótáramba sajnos nincs válasz a hurrogás és ováció szavak jelentésére, bár gondolom utóbbinak nemsok köze van az ovulációhoz de ki tudja 😀
    nekem a trilógia tökéletesen megfelel, már várom is a zergest, hátha kiderül valami a hybridekröl…
    UI: az activision hogy is szólhatna bele a blizzard dolgaiba amikor azok ugyanúgy vivendi tulajdonok?

    Reply

  • OverLord

    |

    Köszönöm ezt az írást, igazi hiánypótló ebben a zavarodott, fusztrált hangulatban. Neked köszönhetően kitisztulni látszik a zavaros kép.

    Reply

  • Blase

    |

    És Aston papa újra lelket önt a hitetlen olvasókba. 😀 Én biztos maradi vagyok azért nem tetszett annyira ez a trilógia megoldás, de nem lesz ez olyan rossz végülis…csak jelenjen már meg 🙂

    Reply

  • nrvn

    |

    #5 Csiku, elvileg pont hogy külön vannak választva az emberek, igy tudnak haladni a Diablo-val és a Starcraft-al is, aztán hogy tényleg igy van-e v sem, azt már csak a Blizz dolgozói tudhatják. Mindazonáltal ha igaz, kérdéses lenne hogy ha átraknának 1-2 embert a Diablos részlegböl ill forditva mennyivel elöbb lenne kész az adott játék…

    Reply

  • sweeping

    |

    (#5) Dehogy is nem. Most is egyszerre 4 projecten dolgoznak ebből egyet mindjárt kidobnak és rohamos tempóban haladnak előrefele, reméljük Wotlk után hamarosan jön az sc2.

    (#3) Rendben várj 2012ig jobb esetben és akkor vedd meg egyben az egész kieszerelést kedvezőbb áron díszdobozban. Sok sikert.

    (#4) Hajrá, végülis aki nem sc fan és nem fog több ezer meccset letolni az évek folyaman max felmegy 1x-1x gamelni arra elég a tört szerver ahol van 1-1 ember, meg hogy kijátszd a single playert. Amúgy szerintem utána 2012ben te már úgy se veszed meg eredetiben.

    Reply

  • Rockdeme

    |

    #10 elhiszed, hogy nem mindenki akar majd 36 000Ft-ot (nem biztos hogy annyi, de gondolom, de a legjobb esetben is 30 000) amikor fizethetne csak 12 000 et. Nem mindenki teheti meg.

    Reply

  • Aston

    |

    De basszus nem egyszerre kell kifizetned és nem 1 játékot kapsz érte …. jaj.

    Reply

  • Aston

    |

    Ez egyébként is pont olyan mintha azt mondanád, hogy milyen szemetek, hogy a Diabloból meg kellett venni az 1-2-3-at is, nemhogy egybe adták volna ki mind a hármat egy áráért .. lol.

    Reply

  • RaZorpro

    |

    #10

    jobban is fogok járni mint te! de miből gondolod hogy nem veszem majd meg? omg 😀
    ‘>< 😀

    Reply

  • Aston

    |

    #10: Sweepingnek teljesen igaza van, de Razor (#14) össze-vissza beszél 😀 …

    Reply

  • Protoss Archon

    |

    A sok (negatívnak tartott, de annyira talán nem vészes) hír után szerintem megnyugodhatunk. Még mindig kitartok a Blizz mellett, egyedül a B.net extráinak megfizetésén gondolkodom, a többit boldogan kifizetem.
    Már én is leírtam előzőleg, amit Aston, ez a jó megoldás anyagilag (és megjelenés szempontjából egyaránt). Sokkal jobb most 12 ezer Ft, mint 3-4 év múlva, az akkori áron 30 ezer Ft. Valahogy az a gond, hogy sokan egy játéknak tartják, és legfeljebb egyben fizetnének érte. A két kiegészítő nem lesz havidíjas, emberek!!! 🙂 Azokat is egyszer megvesszük, és remélhetőleg kihúzzuk 10 évig, amíg megjelenik a Starcraft 3. 😀

    Reply

  • Worlon

    |

    Írás nagyon jó, köszi érte, és az egész tudósításért. Akkor Aston Te nem si játszottál ott az SC2-vel?

    Hogy hírhez is írjak: Perzse jobb lenne 1×12.000-t kaidni mint mondjuk 3×8.000-t. Nyílván így előbb megkapjuk a gamet, ami jó nekünk és a befektetőknek is. És persze 3x kaszálhatnak. Ez meg főleg a befektetőknek jó. Elhiszem, hogy sokat dolgoznak, sok az újítás is, dehát 3x is fizetünk érte. Azért szenté sem kell ezért avatni a srácokat. Persze szerintem legtöbb embernek, nekem legalábbis igen, a multi a fő. Elég lesz 1x megvenni, és a többit meg valahogy kipróbálni. Nem akarom a pénzem 1 végig jászás után, 2x is a polcra tenni. Persze ne feledjük el, hogy nálunk szerencsésebb helyzetben lévő országokban fele annyi egy játék mint itthon, a fizetés meg 10x annyi. Így ott nekik ez a 3x fizetéses buli nem nagy érvágás. Sajnon itthon ezek a 12-13ezres játék árak legtöbb embernek megfizethetetlen, vagy esztelenségnek tűnik pár órányi, esetleg napi szórakozásért ennyit kiadni. Mégis csak, egy minimál bérből tudunk 4 játékot venni…

    Reply

  • Fred

    |

    Válasz Worlon #17 üzenetére:

    Kuldjunk ki valakit hozzon nekunk olcson SC2-ot :), mondjuk Aston-t 😛 ha megint kijut valami esemeny-re…100 SC2 rendelve!!! 😀 LOL

    Reply

  • DarkTemplar

    |

    Király! Ha tényleg nem az Activision nyomása miatt történt ez, és már jó ideje tervezik, akkor még jobb.

    Nézzétek a pozitív oldalt: nem kell majd azon agyalni, hogy a 3 faj közül melyikkel kezdd el a single playert 🙂

    Reply

  • RaZorpro

    |

    #15

    nem is beszélek össze vissza -.- csak gondolkodok rajta hogy tört vagy eredeti 😀

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Ismét homály fedi „szerény” kis közösségünket… Őszintén szólva már ez is egy „kampány” nekünk:

    Mission objective:

    – Wait for the SC2 game —-> When it’s done !
    – You must survive
    – Invite your friend(s) —> Join the community !
    – Watch the QandA

    Reply

  • Kenny

    |

    Ó most ne hurrogjatok le de az activisonnek mi az isten nyila van a blizzardhoz?! én tényleg nagyon levagyok maradva annyira a játékot várom hogy észre se veszek dolgokat.

    más: én Londonban lakom jelenleg majd veszek sok SC-t ha kijön és majd lehet tőlem vásárolni óccsé. én hasznot nem teszek rá, nekem az utam a mennybe ha másokon így segíthetek 😉

    viszont 25-30 küldetés??? asszem barátnőm szakítani fog velem! 😀

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    #20 esetleg a nevedet és a lakcímedet is írd mellé hogy teljes legyen a dilemma 🙂

    A 3 rész 3 árért még mindig pain in the ass. De majd csak valahogy megelljük az árát. Viszont a bnet alapszolgáltatásiért NEM AKAROK FIZETNI OLDJÁK MEG MÁSKÉP! REKLÁMOZZANAK VAGY HÚZZÁK LE A WOWOSOKAT MÉGJOBBAN !!! 😛
    Az hogy mi nem alapszolgáltatás már más kérdés…

    Reply

  • 84Noname

    |

    Kösz az összefoglalót… Lenne egy kérdésem. Ezt írtad te:

    „A kiegészítőkben egy-egy új küldetéssorozatot kapunk, új egységeket, épületeket, képességeket és battle.net fícsöröket”

    Az ÚJ EGYSÉGEKEN mit kell érteni? Megkapjuk az adott epizód fajának egységeit (amiket multiban egyébként is kipróbálhatunk a trilógia első részében) vagy vadonatúj egységeket kapunk, amik multiban nem játszhatóak?

    Reply

  • Zedas

    |

    RaZorpro: Nézd, nem akarok kioktató lenni, de már nagyon kezd irritálni, hogy ez már az X. hozzászólásod ahol arról beszélsz hogy majd a tört játékkal játszol. Szerintem ezt inkább mély kussban fojtsd magadba, főleg itt, ahol az olvasók 95%-a meg fogja venni a játékot, mert becsüli annyira a készítőit. Kicsit olyan mintha az arcunkba szarnál amikor azt hangoztatod hogy inkább ellopod a játékot, amiért pl. Aston csinálta ezt a weboldalt is.

    Reply

  • Zedas

    |

    #24: Elméletileg új multiegységek is lesznek (ld. Brood War). Gondolom azért majd felmerül pár hiányszakma az egységeknél a ballanszolás során.

    Reply

  • Firebat

    |

    hmm
    eddig úgy látom a terran kampányról derült ki hír 🙂 ( transzporthajó ,pénz,…) de hát amúgy is ez jön ki előbb 🙂 ..kíváncsi leszek a zerg és a protoss kampányra….nah az egészen hmmm új és jóó lesz, ha hasonló lesz hogy közelebről bemehetünk a bázisra és majd ott kell dönteni a zergnél és a protossnál….hmm….várjuk..várjuk..

    Reply

  • dodzylla

    |

    Én szerintem november után nagyon felgyorsulnak a dolgok,úgy emlékszem akkor jelenik meg a wotlk és szerintem az onnan felszabadult emberek mennek majd át sc 2 höz is, de szerintem nagyobb rész az már inkább a diablo 3 hoz mert ott vannak jelen állás szerint a legkevesebben,(szerintem) bár erre csak azért gondolok mert kiadáshoz a wotl után az sc2 áll legközelebb diablo 3 meg elég távol van én azt olyan 2011 re saccolom legkorábban az előtt aligha.

    Reply

  • Firebat

    |

    Ez viszont méééég jobb :

    Third Mission Gameplay

    http://www.gametrailers.com/player/41538.html

    dodzylla , nefeledd hogy a wowhoz kell fenntartó ember, szal sztem 2-3 plusz ember csak marad, vagy majd lesz
    nah de igen ám,de ugye ott van a titokzatos MMO,oda is kell ember,meg a diablo-ba is……….

    Reply

  • Xiccdrow

    |

    (és innentől fenntartom a jogot arra, hogy az értelmetlenül anyázó egyedek gyerekes Blizzard szidalmazását figyelmeztetés nélkül töröljem)

    Szerinted értelmetlenül anyáznak? – Nem.

    Nekem is a 3x fizetéssel van a gond, de mégis az a zavaróbb, hogy 3 kiegje van … Kegyetlen sokat kell rá még várni, 2 év minimum … türelmes meg nem vagyok (most lehet kövezni) … pláne ha úgyis van elég bevételük a wow-ból

    Reply

  • Xiccdrow

    |

    Vagy ez is Duke nukem forever szinten marad …

    Reply

  • New_Krok

    |

    Hááát… eléggé le vannak maradva és biztos nagy a nyomás rajtuk (Ő hibájuk, miért nem jelentették be később? ^^) hogy arra jutottak hogy már most ki akarják adni és trilógiát csinálnak 🙂

    És ez a 3* fizetés ott ahol 300k a minimálbér (pl bárhol csak nem itt xD) ott nem gond, de itt sokaknak az lesz… Meg aztán hiába nagy játék én sokallom érte azt a kb 30k-t, mégha egy igazán nagy játék akkor is. És arra hivatkozni hogy jajj mien összetett story szerintem nem reális. Lásd Final Fantasy, vagy egyéb hosszú játékok, ott se szedték darabokra.

    Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy legjobb esetben is kb évente adnák ki, annyit viszont félre lehetne rá rakni mindig. És az se elfelejtendő hogy így hamarabb jutunk végre hozzá.

    Nos én egy köztes megoldásnak jobban örülnék, ami szerint egyszer megveszem eredetiben, és utána a lemaradt kampányokat egy „cd key”el le lehetne tölteni free 🙂

    Reply

  • Worlon

    |

    Válasz Firebat #30 üzenetére:
    Megnéztema videót, és a tip-ben az van, hogy a bunker kiválló védelmet biztosít a Marinok és a Medikek számára, ha jól értem. Tehát akkor ez most vagy régi küldetés, vagy vissza tették bele a medikat?

    Reply

  • Strogg

    |

    Bizony, bizony még ki is írja. A zergek megint retteghetnek. Remélem a zerg is kap még sok erősítést.

    Reply

  • inkwizitor

    |

    szerintem csak campaign-ben lesz medic…

    Reply

  • Strogg

    |

    Különben úgy látom, hogy a Nydus Warmnak már nem kell nyálka, hanem magának kifejleszti mikor kiér. Ja és a Hyperion 😀 Vagy 3x akkora mint egy normál BC 😀

    Reply

  • Raymond

    |

    26-30 terran kuldetes, FANTASZTIKUS!De ebbe vajon benne vannak a videok is? De azert a tobbi sem fog kevesebbol alni, ugye?
    „A kiegészítőkben egy-egy új küldetéssorozatot kapunk, új egységeket, épületeket, képességeket”-ezzel lehet hogy a Xel’nagakra gondolnak?:) Vagy csak olyan lesz mint a BW volt, a legrosszabb az lenne pl hogy ha nem tennek bele a jelenlegi osszes egyseget, es azokat a kiegbe hagynak. Ez nagyon rossz ontes lenne a reszukrol. Mert en kiegbe vadonatuj egysegeket szeretnek, ugy mint a BW-ben.
    Ezeket Ti lehetsegesnek tartjatok?

    Reply

  • inkwizitor

    |

    #37
    szerintem továbbra is kell neki overlord mer mondta hogy azon a pályán a creep folyamatosan terjed de mivel cheatet használt nem terjedt el odiág is mivel a nydushoz creep kell ezért elkezdett körülötte megjelenni miközben kitört

    #38 hülyeségeket beszélsz (nem azért mondom hogy megsértselek csak szimplán hülyeségek…)

    Reply

  • RoToR

    |

    Én is várok. Úgyse vinné a mostani gépem, így van időm tunningolni.:D

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Végülis ha az a cél, hogy unokáinknak is friss játéknak számítson az SC2, akkor megértem őket ! 😀 De nem sértődtem volna meg ha ezt bevallják … 😉

    Reply

  • BlackDemon2

    |

    Hát… akkor ha az 1. részt veszem meg akkor csak terránnal lehet lenni vagy mi? xD vagy csak a single playerbe lehet terrannal és multiba mehet a zerg protoss ?De amugy ez,hogy 3x kell megvenni a játékot nekem nem teccik ..Adják ki szépen az egészet mi szépen gamelgetünk aztán majd majd jöhet a kieg 😀

    Reply

  • god

    |

    Bruhaha, na látjátok ez a különbség köztetek és az _igazi_ SC rajongók között. Először még lelkendeztek és orgazmus közeli állapotba kerültök egy-egy Q&A kapcsán, aztán hónapok múltával jön a hiszti meg a sírás; olyanok vagytok, mint a **********.

    Ha nem tetszik valami, akkor elég egyszer leírni, aztán **********. Másrészt Aston helyében a warezt nem tűrném meg az oldalon, tehát a „letöltöm majd a tört verziót, aztán talán megveszem” c. közlések elkövetőjét úgy banolnám (továbbra is 1db n-el, mert ÉN tudok helyesen írni), hogy köpni-nyelni nem tudnának. Mindenhol elutasítják a warezt, és ha egyszer már valaki ezen az ösvényen jár, akkor legalább ne reklámozza. Persze ahogy látom, itt autistákból nincs hiány …

    *** első figyelmeztetés ***

    Reply

  • sweeping

    |

    De ezek mind kiegészítők. Nem hiszem el megőrjítetek 😀
    Ezek kiegészítők battlenetes extrákkal és új egységekkel.
    Annyi a különbség hogy a singleplayert 3 részre osztották, és ennek köszönhetően előbb megjelenik a játék.
    Ennyi erővel egybe is kiadhatták volna 2010 elején, de ettől függetlenül lehet így is jönnének a kiegészítők.
    2011 végén másik meg talán 2012 ben vagy később.
    Ez olyan mintha azt mondanátok minek csináltok kiegészítőt nem akarom megvenni ne fejlesszétek a játékot mert nincs pénzem erre hogy évente másfél évente megvegyem.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz god #43 üzenetére: Csak egy idézettel szeretnék válaszolni ha nem baj, Atyám 😉

    „Nem vagyok én liberális, ezért vagyok ideális !”

    Reply

  • sweeping

    |

    Látom törölve lett Strogg kommentje 😀
    Hát egy kicsit erősre is sikeredett. Egyébként kb én is így fogalmazhattam ilyen idős koromban 😀

    Reply

  • Garnju

    |

    Na a Főbunkó beszól

    Először is God : egyetértek.

    „Hogy lesz, ez az új egységek stb ??” – marha egyszerű. Kijön a Wings of liberty: Terran kampány, Stareditor, Multiplayer minhárom fajjal. Majd kijön a Hearth of the swarm illetve a Protoss kieg. Ebben benne lesz a további fajok kampánya, illetve az esetlegesen kiadott +egységek,/épületek,/hősök valamint gondolom az olyan … egyensúlyt biztositó változások amit / amiket amugy patch formájában kapnál meg. (pl ár / stat / building time változás stb)

    Megvétel : azon a véleményen vagyok hogy a két későbbi … csomag valamivel olcsóbb lesz, de ha mégsem, gyerekek lehet spórólni !! 1000-1500 Ft/hó. 3-4 doboz cigaretta, 5-7 sör maszeknál vagy 3-4 vendéglátóipari egységben. Hogy ez egy szar duma ?? Próbáljátoik ki, nem olyan nehéz anno még én is csináltam.

    Reply

  • god

    |

    Köszönöm Garnju. Egy valamit lehagytam a #43-mas hsz.-ből:

    Akinek nem inge …

    A jajveszékelők pedig vegyék már észre magukat. Nyugodtan le lehet írni egyszer a negatív véleményedet, de amikor az egymást követő hírek fórumában szaggatják meg a ruhájukat és szórnak hamut a fejükre ugyanazok az emberek, akkor az már rendkívüli módon visszatetsző lehet sokak szemében.

    Avagy ‘god’-osan: szánalmas. 😉

    Reply

  • Blase

    |

    Ház mondasz valamit, de szerintem mindenkiből csak a felindultság beszél. Senki nem fogja megutálni a Blizzardot, csak elkeseredett és talán kicsit sziven ütötte a hír/hírek.
    Én részemről igen sokat fogok gyönyörködni a polcomon lévő három fantasztikus dobozban. 😀

    Reply

  • piratetusken

    |

    Az alap game ígyis 12.000, csak egy kampányt fog tartalmazni.. A másik kettő meg kiegészítőkként fognak megjelenni kb. 7-8.000 forintos áron fejenként.. Vagyis sztem így van, de ha mégse javítsatok ki 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.