Starcraft II Trilógia – Miértek és hogyanok

Astonkacser . Cikkek 2231

trilogiacikk.jpgAhogy ígértem, kicsit kivesézem ezt a témát, ha már ott voltam, ha már első kézből hallottam, ha már megvan róla a véleményem, és ha már megígértem.

Rob Pardo tartotta az előadást, aki a „Starcraft II Gameplay Discussion” címhez igazodva először a játék mechanikát boncolgatta, majd rátért a single playerre.

Miben is különbözik a Starcraft II single playere az eddig megszokott single playerektől? Nézzük, hogy milyen volt idáig:

Az eredeti koncepció szerint készült RTS-ekben a single player küldetésekből áll. Az egyes küldetések teljesítése után a játékosnak lehetősége van arra, hogy a következőre menjen, ami a hadjárat vége felé közeledbe egyre nehezedik, és általában a legutolsó pálya tartogatja a legtöbb kihívást, a végén egy videóval lezárva. Ez a korai Warcraft játékok esetében (I. rész) úgy nézett ki, hogy fajonkénti kampányokra osztották a single playert, ahol a frakciónkénti küldetések nagyjából megegyeztek, csak más fajjal kellett de nagyjából ugyanazt véghez vinni.

A Starcraft és Warcraft III esetében annyi változott, hogy a frakciónkénti kampányok egyediek, az egész kampány sorozat pedig egy egész történetet mesél el, átvezető videókkal megfűszerezve a történet katarzisát.

Ehhez képest a Starcraft II-ben a következő lesz:

A küldetések nem lineárisak, nem előre definiáltak. Ez azt jelenti, hogy a küldetések közül a játékos szabadon választhat. Ez úgy valósul meg, hogy egy csillag vagy sima térképen kiválaszthatjuk, melyik küldetést kívánjuk teljesíteni. A küldetésekért előre definiált pénzösszeget kapunk, majd ezt fejlesztésre költhetjük. Ha olyan küldetést választunk, amihez például transzport hajó kell, akkor ha ilyet nem fejlesztettünk, akkor bizony nem tudjuk teljesíteni a küldetést. Ez az egész azt jelenti, hogy a küldetések nincsenek lerögzítve egymás után, a játékos szabadon játszat kedvére, de a történet közben ugyanoda fog kilyukadni.

Mit jelent ez?

Sokkal, sokkal nagyobb játékélményt, szabadságot, egy teljesen felderíthető világot, amelyeben rengeteg olyan elem van, amit lehet, hogy csak a 3-adik végigjátszáskor fogsz megtalálni.

Rob Pardo előadása, avagy magyarázat a trilógiára:

A single player fejlesztése megnehezedett az eredeti tervek miatt, rájöttek arra, hogy a fennt említett plusz, epikus játékélményt nagyon nehéz fejleszteni. Mutatott is egy ábrát, amin az látható, hogy az egyes küldetéseken merre mehetnek tovább a játékosok, és látszott az is, hogy 5-6 küldetés esetén, ahol 3 irányba mehet el a cselekmény, már ott is milyen bonyolult gráfja van egy ilyen küldetéssorozatnak. Az említett küldetések persze random nevet kaptak.

Amit még megtudtunk:

  • A Starcraft II single playeréhez egy külön RPG grafikai motort fejlesztettek ki, amelyeket már többször megcsodálhattunk
  • Ez azért kellett, hogy az epikus játékélményt garantálják, illetve, hogy a történetet jobban el tudjuk képzelni, több átvezető rész legyen és növelje a játékélményt

Pardo úgy magyarázta, hogy mikor végére értek ezeknek a fejlesztéseknek, akkor választaniuk kellett, hogy merre mennek tovább. A kifejlesztett motorban sokkal több van, mint azt gondolnánk, viszont a single player nehezebben megvalósítható úgy, hogy eredetileg eltervezték, így 3 lehetőség állt rendelkezésükre, hogy ezzel mit kezdenek:

  • Felhagynak az eredeti koncepcióval, lineáris küldetések, korai megjelenés (a nézőtéren hatalmas hurrogás)
  • Szétszedik a single playert 3 részre és külön termékként jelentetik meg, ezzel az eredeti tervek megmaradnak és nem is kell sokat várni (hatalmas ováció a nézőtéren)
  • Arany középút, valamit megvalósítanak a tervekből, de sokmindent elvetnek, viszont ekkor a fejlesztési idő nagyon megnövekszik (a nézőtéren ugyancsak hatalmas hurrogás)

Na ekkor jelentette be a trilógiát, a többség nagy örömére. Örüljünk hát neki mi is, ugyanis mit jelent ez?

  • Az első rész a Wings of Legacy tartalmazni fogja a teljes multiplayert mindhárom fajjal, és a Terran kampányt amit 26-30 küldetésből fog állni, rengeteg átvezető videóval, trailerekkel, epikus küldetéssorozattal
  • A kiegészítőkben egy-egy új küldetéssorozatot kapunk, új egységeket, épületeket, képességeket és battle.net fícsöröket
  • Nem adják fel az eredeti terveiket a srácok, hanem 3 részben valósítják meg azt amit megálmodtak, amit elképzeltek és véghez viszik azt, amiben a legjobbak: alkotnak valami újat, valami egyedit

Aki azt akarná mondani, hogy az Activision dirigált a Blizzardnak, az ezt fejeltse el, ezt felrótták már nekik többször és többször is elmondták, hogy ennek semmi alapja, de amúgy is, már rég kiadták volna a játékot félkészen, ha a részvényesek pénzéhessége diktálna, ráadásul miért jelentenének be egyből 2 kiegészítőt? Karune-nal beszélgettem sokat az egyik vacsoránál, ő azt mondta, hogy neki is nagyon nehéz dolga van a fejlesztőkkel, hiszen ők művészek, és sosem látják tökéletesnek a művüket. Mint anyuka a gyermekét, úgy szorítják magukhoz és nem akarják elengedni, de hát meg kell őket is érteni.

Gyarkorlatilag annyi történt, hogy bejelentettek 2 kiegészítőt is a sima játékhoz, és megmondták, hogy nem adják fel a terveiket, hanem megvalósítják azt, amit megálmodtak. Már a tavalyi BlizzConon tervezgették a trilógiát, akkor fogalmazódott meg bennük először az ötlet, szóval ezt nem most találták ki, hanem már sokat haladtak vele. Chris Sigaty már azt is tudta, hogy hány embert hívnak meg a bétába, így reménykedjünk a legjobbakban: korai béta és utána gyors megjelenés.

Több órányi játék a készülődő Starcraft II-vel, beszélgetéseim a fejlesztőkkel és mindaz amit idáig láttam a játékról engem arra enged következtetni, hogy ha ez a játék egyszer készen lesz, – te jó úristen – olyan lesz hogy még unokáink is emlegetni fogják.

(és innentől fenntartom a jogot arra, hogy az értelmetlenül anyázó egyedek gyerekes Blizzard szidalmazását figyelmeztetés nélkül töröljem)


Comments (89)

  • piratetusken

    |

    Bár ha megnézzük, hogy 30 küldetés egy kampányban, az azért elég szép, nagy szám 😀

    Reply

  • piratetusken

    |

    Garnjunak meg igaza van szerintem… Ha belegondolunk hogy egy doboz cigi 500 forint átlagosan.. Nem 10, hanem 5 doboz cigit veszünk, akkor máris spóroltunk 2500 forintot. Ja, és nem most jelenik meg, szal gyorsan összetudjuk kaparni az egész gamma árát. Perzse igazatok van, hogy itt sokkal drágábbak a játékok, és a fizu se vmi jó plusz ez a válság. =(

    Reply

  • Firebat

    |

    cigiről nehéz leszokni =) nem olyan könnyű az…ezt mondják sokan

    Reply

  • Strogg

    |

    StarCraftII-ről is nehéz lesz leszokni 😀 Mi lenne ha cigi helyett SC 🙂

    Reply

  • TavariS

    |

    Ezt máshol írtam kommentben, de bemásolom ide is…
    Két részre bontanám a jelenlegi „helyzetet”.
    Egyrészt a Blizzard a tőlük megszokott módon túlvállalta magát, aminek általában a csúszásokat is köszönhetjük. Az első rész hatalmas sikere után nagy teher volt rajtuk. Gondolták, hogy népszerű játék lesz, de még a legmerészebb álmaikban sem sejthették azt, hogy ezzel alapozták meg az e-sportot… Elég sok játékot játszanak versenyszerűen a világon, de ezek közül is kiemelkedik Korea és azon belül a koreai starcraft ligák. Aki még nem hallott róla az úgy képzelje el mint pl. Európában a focit és az azt körülvevő őrületet. Így a Blizzardnak a második rész készítesekor már számolnia kellett mindkét csoporttal, a játékot profi szinten űzők népes táborával és az arra épülő több milliárd dolláros (2007-ben két és fél milliárdra becsülték) üzletággal, valamint a casual réteggel, aki pedig az egyjátékos módját élvezi a starcraftnak.
    Mivel maradandót akartak állítani a második résszel, ezért kitaláltak hozzá egy epikus történetet meg az rts-eket új szintre emelő elágazós küldtetésrendszeres – rpg grafikai motoros single player kampányt, aminek a vége az lett, hogy a fejlesztési idő a szokásos blizzardos when it’s done-ról a marsra lépés időpontjára datálódott, tekintve hogy ráadásul 4 játékon dolgoznak egyszerre. Mivel a marketing kampányt időben elkezdték és feltüzelték a rajongókat, ezért nem jelenthetnek be egy 2015-ös megjelenést, mert kinyírnák őket:D A tervekből nem akarnak engedni, ezt megköveteli a nevük, így az egyetlen járható megoldást választották, 3 részre bontották a játékot.
    A 10-10-10 pályás megoldás azért nem jó, mert akkor már nincs elágazó küldetésrendszer és valószínűleg a játék története már annyira nagy, hogy nem akarják megvágni a sztorit és kell hozzá az a 30 pálya. Na meg a starcraft 3 sem mostanában lesz, így ki tudja nem-e ez a starcraft saga befejező állomása, akkor pedig van értelme a hosszú sztorinak. Mondjuk a legnagyobb hülyeség lenne lelőni az aranytojást tojó tyúkot:D
    Most jön a második érv, ez is nyilvánvaló, a pénz. A starcraft nem olyan mint a fifa sorozat, hogy minden évben jön és ugyanúgy 12-13 ezer az ára, hanem jó ha 10 évenként kiadnak egyet meg hozzá a kiegészítőt. Ráadásul egyre nőnek a fejlesztési költségek, az sc esetében meg szvsz már eléggé verdesi a plafont, és ezt ellensúlyozandó 3 részben adják ki, tekintve hogy a következő stratégiai játékuk nem mostanában lesz. Erre persze lehetne mondani, hogy ott a wow meg a többi, de minden játéknak el kell „tartania magát”, veszteséges terméket nem éri meg kiadni.

    Reply

  • Peter1984

    |

    @50 Nem így van. Ugyanúgy teljes áru lesz mint az alapjáték. Anno a brood war vagy a frozen throne is így volt.

    Más. 1000 szer elmondták a szkeptikusok hogy nem arról van szó hogy ne tudná valaki kifizetni az a szaros 12 ezret egy évben. Arról van szó hogy ez pofátlanság, és gerinctelen pénzfejés ami eddig nem volt megszokott ettől a cégtől. Egy játékot 3 szor adnak el. Ennyi. Bármi mással takaróznak az már csak parasztvakítás.

    „(és innentől fenntartom a jogot arra, hogy az értelmetlenül anyázó egyedek gyerekes Blizzard szidalmazását figyelmeztetés nélkül töröljem)”

    Hamár tartózkodik az oldal a szélsőséges megnyilvánulásoktól akkor el lehet olvasni a 43as kommentet, ami leírja, hogy akinek nem tetszik amit a blizzard mond az dögöljön meg.

    Ha ítt csak örülni lehet mindennek akkor ki kellene írni, és nem lennének félreértések.

    Reply

  • Daninad000

    |

    Válasz Blase #49 üzenetére:
    Én meg inkább a grafikában gyönyörködök majd, meg a videókban. 😀
    És persze a történetre és az egységekre vagyok még nagyon kíváncsi. 🙂
    Aztán játszani…… hú, már kb. 3-4 évvel ezelőtt elkezdtem keresni a SC2-őt a neten, de nem találtam semmi mást, csak egy mod-ot a CnC Generalshoz. 😛 Ami ráadásul nem is volt olyan jó…..

    De végre már készül, és egész jó lesz, ahogy nézem, de szerintem is ha később jelenik meg, akkor később kellett volna bejelenteni, és így a megjelenésig nem éreznénk olyan hosszúnak az eltelt időt.

    Na de a lényeg az, hogy legyen jó és kész. Aztán a várakozással teli időt meg majd elütjük valahogy. MmmmmmTcsssMmmmmmm…. 😀 😛

    Reply

  • Hydra

    |

    ha évente jönnének ki a kiegészítők, az nagyon jó lenne…
    de basszus most nem bírjuk megvárni míg kijön a terran kampány?
    lehet h amikor már játszunk az 1. kiadással, arra fogunk gondolni h „dejó h 3 részre szedték és nem egybe adták ki, már ezt is úgy élvezem, tuti h megveszem a következőt mert annyira jó már ez is”
    szerintem a Blizzard ezért szedte szét részben…és én speciel ennek örülök előre h így fogok érezni…
    a másik h eddig kibírtunk madnem 10 évet, és amit eddig csináltak, azt úgy kell felfogni, h „hú ezt ennyi ideig fejlesztették…és milyen jól tették h mindent olyanra csináltak amilyen most”
    na, most évente ki lehet bírni 10K forintot…
    ott a Karácsony, meg a szülinap meg a névnap meg a többi…csak van vmilyen lehetőség h megvegyük bazzeg!
    én már most erre spórolok…17K Ft már megvan…és egy év alatt összeszedek még 13K-t…csak tudni kell lemondani vmi másról pl cigi(az én esetmben az nincs 😀 )

    Reply

  • TavariS

    |

    Amúgy meg van egy ötletem, ezt fel lehetne tenni kérdésnek/kérésnek a Blizzardhoz. Mégpedig az, hogy elfogadják a játékosok a Blizzard döntését és lenyelik a békát, de rakjanak bele a zerghez és a protosshoz egy tutorialt, ami mondjuk két-két pályából álljon, természetesen semmi köze ne legyen a történethez. Én inkább úgy képzelném el, hogy egy mikró és egy makró map, az előbbin az adott faj egységeivel való mozgást/használatát különböző helyzetekben/stb lehetne tesztelni, egyszerűbben megfogalmazva hogy MIRE JÓ (:d), a másik meg egy bányászgatós map lenne, ahol a gépi intelligencia ellen lehetne próbálgatni egy meccset. És hogy ez miért kéne? Mert a terrant lesz alkalmad tesztelni a 30 kampány során, de a zergnek és a protossnak is kellene valami, amiben megismernéd mit tud, ne rögtön élesbe kelljen, mert az elég nagy hátrány. Persze ez egy tapasztalt starcraftosnak nem okoz gondot, mert ha sokat játszott az első résszel akkor nagy előnyben van „starcraftos” gondolkodásban, de az új játékosok és főként a fiatalabbak, kezdők miatt nagyon fontos lenne.

    Reply

  • Peter1984

    |

    @58 Örülök hogy végigolvasod a kommenteket. Pont nem erről van szó amiről beszélsz.

    Reply

  • TavariS

    |

    Neked sem ártana a feletted levőt. Annyi mindent tesznek bele a játékba amennyit mások ötbe sem, tehát nem értem mi a baj ha 3 részbe adják ki, ami ráadásul megéri a 30k-t. Mindenesetre jobban örülnék neki, ha jövő novemberben egyben adnák ki 30-ért.
    Nem akarok várni…:)

    Reply

  • RaZorpro

    |

    #43

    lol téged kéne bannolni kis pofa! 😀 mi közöd ha törtbe töltöm le … vagy ha megveszem? az ég világon semmi 😀
    szal nem kéne okoskodnod. MEG mijen jogon autistázol le másokat.??????????????????????????????

    Bannt neki! Ez Felháboritó!

    Reply

  • atttti

    |

    Nah akkor maradt két verzió:
    Optimista: Ez mégis egy baromi jó ötlet volt, megmarad minden eddigi ötlet, aki játszani akar megveszi amint kiadják őket, aki egyben akarja vár még 2,5 évet kb (optimizmus wow) és megveszi egy összcsomagban. Plussz az sc2 tényleg egy új dolog lesz egy csomó újítással.
    Pesszimista: Jöttek a srácok a mindenféle ábrával meg ezzel a hármas listával (amibe természetesen úgy öntötték be a lényeget hogy mindenkinek az tetszen a verziók közül amit ők maguk akarnak és már el is döntöttek rég), szép szavak és tádá mindenki boldog…
    (Jómagam az optimista verzióra tennék de kiváncsi vagyok ti hogy látjátok :D)

    u.i.: Gyerekek a bann nem két nn? Mert idegen szó és az angolban bann van két n-nel, bár én már a helyesen így írt „grépfrút”on is csodálkoztam…

    Reply

  • Strogg

    |

    Válasz RaZorpro #62 üzenetére:
    Én írtam neki egy „kommentet” és lám, kitörlődött 😀 (persze jogosan)

    Reply

  • god

    |

    #62

    Kisfiam, el vagy te tájolva. Fejezd be csak nagyon gyorsan ezt a témát, ugyanis ez egy illegális cselekmény, ami szerzői jogot sért, és büntetőjogi következményekkel jár. Ha nem érzed ennek a súlyát, akkor meg azonnali hatállyal hagyd el az oldalt, és hirdesd máshol a jogszabályba ütköző tevékenységedet. Se Astonnak, se a domain tulajdonosának semmi szüksége sincs arra, hogy a te mérhetetlen ostobaságod után esetlegesen fellépő jogkövetkezmények felelősként őket sújtsák.

    Remélem most már megvilágosodsz.

    god

    Reply

  • Aston

    |

    #65: Godnak igaza van Razor úgyhogy légyszives ehhez tartsd magad.

    Reply

  • god

    |

    #63

    „u.i.: Gyerekek a bann nem két nn? Mert idegen szó és az angolban bann van két n-nel, bár én már a helyesen így írt “grépfrút”on is csodálkoztam…”

    Őszintén: minek használsz egy idegen kifejezést, ha 3 betűs mivolta ellenére is hibát vétesz benne?
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Ban
    A magyar helyesírás toldelékolási szabályai pedig idegen nyelvű kifejezések esetében nem tesznek különbséget a magyar szavakétól, így a banolás a helyes alak, 1 – azaz egy – db ‘n’ betűvel. / Bármennyire szokatlannak hat is. /

    Reply

  • atttti

    |

    god: Jó akkor most ezt mégegyszer, csak kicsit kevésbé arrogánsan ;D
    (Úgy érzem itt még vita lehet az ilyen warez off, meg lenéző stílus miatt)

    (Tudod a God helyesen nagy G-vel van, kis g-vel egyenesen „sértés”
    Őszintén: minek használsz egy idegen kifejezést, ha 3 betűs mivolta ellenére is hibát vétesz benne? Plussz megjegyezném, hogy én a bannolni/banolni IGÉRE kérdeztem rá úgyhogy válaszod tárgytalan, a szleng miatt is már alapból 2 n kell szerintem, de tök fölösleges ezen vitázni.)

    Reply

  • Necrolyte

    |

    OFF
    god, azért te sem gondolod komolyan, hogy RaZorpro kommentjei miatt éjjel kettőkor kommandósok fogják lerohamozni Astont az otthonában… XD szóval légyszíves ne ezzel akard leoltani.
    ON
    Az a kérdés, hogy mennyire nagyot (és mikor) fog szólni az SC2. Ez meg kiadás után dől el, miután kezünkbe kaptuk.

    A 3 részre bontással az lehet a baj, hogy visszatartsa azokat, akik még nem ismerik az sc világát.

    Reply

  • atttti

    |

    69: Hát szerintem akik annyira nem ismerik az sc-t azoknak az se fog lejönni, hogy tulképpen ez egy széria első darabja, max. azután, hogy „bejutottak” az sc világába.

    Reply

  • god

    |

    #68

    „Tudod a God helyesen nagy G-vel van, kis g-vel egyenesen “sértés””

    Remélem nem törsz össze, de el kell mondanom, hogy nem én vagyok a ‘nagybetűs’ God. Távol áll tőlem az istenkáromlás, így talán a ‘tin god’ nicknevet kellett volna inkább választanom, de ennek a névválasztásnak amúgy is prózai okai vannak. A téma az oldalon ugye adott, mondhatni is talán, hogy egész jól képben vagyok benne. 🙂

    Reply

  • atttti

    |

    off:
    71: Oké 😀
    Csak gondoltam ha már marhaságot ír az ember névnek akkor legyen helyes marhaság (höhö akkor én a kisbetűs 4 t-s nevemmel mit szóljak? :D)
    on:
    A cinematicokból ki mennyit látott? Szerintem marhára kidolgozták őket, csak még a ruhákon dolgozhatnának , egyedül azok sántítanak nekem.

    Reply

  • Necrolyte

    |

    70: Amennyiben még ennyit sem hallottak róla, akkor meg tökmindegy lesz nekik, ez is igaz. Arra vékony szeletre gondolok, aki a sc1-t nem ismeri, de az sc2 alakulását már figyelemmel követi, és ez az újfajta megjelenés elriasztaná a vásárlástól. Bár ez már inkább szőrszálhasogatás, mint komoly piaci szereplő. 😀

    Reply

  • god

    |

    #69

    „OFF
    god, azért te sem gondolod komolyan, hogy RaZorpro kommentjei miatt éjjel kettőkor kommandósok fogják lerohamozni Astont az otthonában… XD szóval légyszíves ne ezzel akard leoltani.
    ON”

    Pedig ha tudnád milyen túlbuzgóak a szoftver-vadász csoportok, és ha a témával kapcsolatban több BH-t ( Bírósági Határozat ) is láttál volna, akkor nagyon ledöbbennél. Szerinted miért van az, hogy a nagyobb látogatottságú oldalakon vaskézzel írtják a warezos megnyilvánulásokat? Jönne egy idézés, és ejnye-bejnye, de kellemetlen lenne az egész ügy. Jobb, ha ezt komolyan veszed.

    Reply

  • atttti

    |

    On: 73: „Arra vékony szeletre gondolok, aki a sc1-t nem ismeri, de az sc2 alakulását már figyelemmel követi,” Hopp ez a szelet én vagyok mégis várom még mindig 😀
    Off: „túlbuzgóak a szoftver-vadász csoportok” Azok ám és ez így is lenne jól, ha nem ott lennének túlbuzgóak, ahol nem kell, pl. nem értem miért kell már minden egyes dvd-zés elött végigszenvednem a „nem lopnál autót” marhaságot. (Itt jegyezném meg, hogy szerintem egyes termék ára is bűn 😀 )

    Reply

  • Strogg

    |

    Úgy van god. Sikerült megint vitát csinálnod az egészből. Majd ha Astonék úgy gondolják, akkor kitörlik őket. Amúgy egyetértek abban, hogy ne írogassunk ilyeneket. Mindenesetre én soha többet nem olvasom el egyetlen kommentedet se, és másoknak is ezt ajánlom. Fura ember vagy te, hogy ennyire szeretsz vitatkozni az interneten. Azért kíváncsi lennék milyen bátor vagy a való világban… MINDENKI FEJEZZE BE A VITATKOZÁST MERT NEM ERRE VAN A BLOG. Na most pedig remélem, hogy valamelyik admin az ÖSSZES témához nem kapcsolódó kommentet kitörli. Legalább másoknak ne kelljen végigolvasni.

    Reply

  • nrvn

    |

    ámen testvérek 🙂

    Reply

  • Tauren

    |

    Júhúúúúúú!!!! Király!!!!
    Mindent visszavonok amiben aggódnom kellett volna. HAJRÁ BLIZZARD, ADUN VELETEK VAN!!!!! XD
    Így már érthető az egész, persze így is 3x 10ezer FT-lesz, de ki a fenét érdekel, ha már a TERRAN küldetések 30 pályából fognak állni, nem beszélve a zergről, és a protossról. Ez azt jelenti, hogy az SC2 játékideje akár 168 óra is lehet. Az NFS Most Wanted 25, Carbon 6, Crysis kb. 12 óra, és még van ami 1 napos időben inog, de ez…. tényleg egyedi lesz. AZ EGÉSZ hetedet a játékkal töltheted, és magával fog ragadni, mint ahogy én most az SG Atlantisszal (csak azt nézem mostanság gép előtt). Ez egyszerűen észbontó, lenyügöző, és eszméletlen. XD
    BLIZZARD!!!!!! FOREVER!!!!!!!! XD SC2 COMING SOON……

    Reply

  • atttti

    |

    76: Te itt már nincs vita amit be kéne fejezni 😀
    78: Ejha, picit lelkes vagy….

    Reply

  • Tauren

    |

    Nem kicsit…. NAGYOOOOON!!!!!!! XDXDXDXDXDXDXDXDXXXDXDXDXDXD

    Reply

  • glutin

    |

    Nem ide tartozik de beirom : Magyarország legjobb Stacraft csapata a Face to Face [F2F] feloszlott. A csapat minden aktív ligából visszavonul , az aktív játékot befejezi csak fun szinten marad meg . További hírek : replays.hu – n
    R.I.P.

    Reply

  • Tauren

    |

    JAJ, most jutott eszembe, hogy lesz magyarosítás hozzá, de ez még eldöntendő….
    Inkább azt kérdezném, hogy lesz-e olyan beállítás, mint az SC-ben is meg volt, hogy duma közben legyen felirat, még ha angol is, mert hát feliratott könnyebb fordítani, és hogy a cinematic vidikben is lesz angol felirat???????

    Reply

  • 84Noname

    |

    jó…és most minek kell már megint a feszültség? Rühellem hogy 50 hozzászóláson keresztül a böstörgést kell olvasnom…

    Reply

  • 84Noname

    |

    Jó lenne, ha lenne felirat…nekem is erőteljesen szótárazgatnom, kell, ha meg akarom érteni a sztorit… De szinte kizárt, hogy ne lenne ilyen :). Reméljük jó könnyen át is lehet írni, ha valaki magyarosítani akar…

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    OFF
    Indoklás: Már korábban leírtam a véleményem és isten (god) őrizz!!! hogy ismételjem magam…

    godrol :
    #43 Olyan pontos vagy mint a szike. Szerinted mindent halál pontosan kell megfogalmazni, még egy „ban” szót is. Kiválló. Akkor nézz utána mit jelent az, hogy autista, mielőtt dobálózol a fogalommal… ha már pontosság akkor legyen pontosság!

    # 48 Ez a legjobb komment amit valaha láttam. !!Ismételten!! felhívod rá a figyelmet, hogy ne ismételgesse senki a véleményét… pl kezdjük veled, 1 szer beirtad hogy nem okés szerintem mindenki felfogta. Másfelől ha már olvasol bibliát, meg szereted a benne lévő nyelvi/szó fordulatokat alkalmazni, hogy okosabbnak látszódjál, azt is megtehetnéd hogy érvényre juttatod az életedben is a tanultakat, és nem jársz felebarátaid közé flamelni… csak úgy

    #67 Köszönjük a nyelvész professzornak, hogy nem ismételte magát.

    #71 Te otthon vagy sc-ben biztos, de mint korábban írtam már ez itt a starcraft2.hu nem a starcraft.hu és te semmivel nem vagy jobban otthon a témában mint bárki az oldalon.

    OFF

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Büszkén kijelentem, hogy megtértem … Beláttam a „gyümölcsöző” oldalát a trilógiának szóval egye-fene megfogom venni majd mind a 3 részt ( nem csak egyet 😀 ). Ezen már nem múlik nekem, hogy bebizonyítsam, hogy a terranok fognak győzedelmeskedni akár a Xel’Nagák fölött is ( Persze ha lesz ilyen faj …) ! 😀 Csak annyit kérek, hogy ne legyen havi díjas a Bnet 2.0 ! ( ladder game + custom gamet akarok ennyi és semmi több !!! )

    OFF: Mielőtt valaki megkérdezné, hogy mi ez az unintelligens komment, akkor közlöm, hogy először is az utóbbi napokban nagyon le voltam döbbenve az új hírektől azt olyan köztes állapotba kerültem, hogy ez most megéri nekem vagy sem ? Másodszor a kédelyeket akarom csillapítani.
    Szóval nyugodtan jöhetnek, hogy ROFLMAO, OMFG vagy egyéb beszólású szövegek

    Reply

  • Kenny

    |

    Hali!

    valaki mondta hogy gáz hogy nincs a protkókkal és zergekkel tutorial mód! Egyet se aggódj kicsi szivem hiszen az első részben amiben a terran kampányt kapod már benne lesz a multiplayer mind három fajjal és ne ijedj meg ebbe bele tartozik az is hogy Custom Game-ba a gép ellen játszol AKÁR mind a három fajjal ( persze nem egyszerre, az nagyon vad lenne 🙂 )

    Másrészt…tudom hogy sok az a 30 forint, vagy nekem a mit tudom én hány font, DE senki nem hal bele ha elmegy és keres hétvégére valami melót magának amíg meg lesz a pénz. Én első Iron maiden koncertemre 14 évesen mentem és előtte 3 hétvégét dolgoztam fóliasátor állításon, lehet tré meló volt de a cél szentesítette az eszközt. tehát nem anyut aput kell legombolni meg arra várni hátha valaki megveszi karácsonyra hanem légy tevékeny és dolgozz meg az élvezetért.
    Ehhez jön még hogy nem kell két és fél évet várni a teljes csomagra hiszen mondták hogy a csomagok fél éves különbséggel jelennek meg tehát tarran x arra rá fél és zerg arra még fél év és protoss. ez összesen 1 év a terran kiadásától.

    OFF.: komolyan gondolja bárki is hogy érdemes azon vitatkozni hogy a God nagy vagy kisbetűvel a Ban(N) egy vagy két N-nel van írva??? JAJJ NE MÁR! elvileg mindenki azért irogat ide mert szeretné ezt a játékot minnél hamarabb a kezében tartani és nem azért hogy kötözködjön bárkivel is. Ha Razornak szive vágya letölteni a gémet tegye. Márcsak hozzátenném hogy Astont semmilyen felelősségre nem vonhatják egy másik olyan ember kijelentéséért amit valaki egy nyílt fórumon tett közzé. Mellesleg nagyobb ún.: böszmeségeket is olvashatunk a neten amiért senki nincs felelősségre vonva, amint észre vettétek Drága magyarországunk jelenleg nincs a helyzet magaslatán.

    Be honest to yourself. ha valaki a suliban azt mondja neked „he én ezt le fogom tölteni” már bocsánat de valószínűleg a leszarom kifejezéssel továbbállsz. Ha pedig valaki azzal cseszeget hogy mit írok rosszul ami nem a saját anyanyelvemen van … hát… hagyjuk!!!
    tehát mindenki vegyen mélylevegőt, és várjunk csemegézzünk amíg maga a játék meg nem érkezik!

    ui.: ha valaki talált hibát a magyar szövegben kérem most tekintsen el attól hogy szurkálódásképpen a szememre veti! én sem vagyok tökéletes! köszönöm

    Reply

  • _BlackGrim

    |

    Szóval ha jól értem az első résszel kijön a multi is. Ennek örülök, de van egy dolog ami nyugtalanít, az hogy írták hogy új unitok spellek jönnek még ki, az akkor azt jelenti hogy a másik kettőt is föltétlenül meg kell vennem? Mert ha jól értelmezem ez olyan lesz mint az sc-hez a broodwar nem? És gondolom akkor másik szerveren fog futni. Meg ha csak 1év eltérés van a 3 rész között akkor miért nem teszik már bele az összes unitot meg mindent. Mert ha vagy 3évvel később kijön egy kiegészítő az okés de hogy 1 éven belül 2 is…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.