Starcraft 2 Béta kérdőív #2

Darc1n . Hírek 1468

Újabb kérdőívet, ezúttal a másodikat töltheti ki minden bétában résztvevő játékos. Kitöltése egyszerű (kb 4 kattintás), ráadásul különösebb angol nyelvtudást sem igényel és ezzel is segítheted a Blizzard munkáját. Akik újonnan kaptak kulcsot, azoknak talán még az első kérdőív is elérhető kitöltésre, a kérdések pedig a következők:

1. A legélvezetesebb/viccesebb felállás: (TvP; TvZ; TvT; ZvP; ZvZ; PvP)
2. A legbalance-osabb felállás: (detto választási lehetőség)
3. A legUNbalance-osabb felállás: (-||-)

betasurvey2

Akinek nem jutott kulcs, mégis van véleménye, hozzászólásban leírhatja a saját felállás-véleményét.

Forrás:


Comments (20)

  • sweeping

    |

    Ha az előző és a mostani általam kitöltött kérdőívet összehasonlítaná a blizzard biztos nagyon elcsodálkoznak. Mert múltkor a legunbalanszosabb felállásnak a pvz-t mondtam. Most meg ezt választottam a legbalanszosabbnak.
    Ahogy haladok előre úgy jövök rá a különböző trükkökre.
    De ebbe most nem mennék bele mert senkinek nem akarok tippeket adni a hétvégi tourra 🙂
    A legélvezetesebbnek is a pvz-t választottam bár a pvp-t élveztem eddig a legjobban. De kezd átmenni a dolog korai 4-5 warp gate hc zeazasba 1-2 senrtyvel amit csak akkor van esélyed megfogni ha ugyan ezt csinálod.
    Legalábbis magasabb szinten ez kezd el terjedni, egyébként ettől függetlenül még élvezem
    A legunbalanszosabbnak nem tudtam mit bejelölni szerintem pvt annyira nem imba így ott csak rányomtam egyre hasráütésszerűen tvz-re.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Érdekes, én szerintem a legélvezetesebb a TvZ, legbalanceosabb is a TvZ, unbalance meg a PvT. Magyarázat: Zotac tournamentet figyelve nekem a TvZ meccsek tetszettek a legjobban, ebből kifolyólag ezeket is tartom a legbalance-osabb meccseknek, bár jómagam soha nem játszottam multiban egyik fajjal se, csak Protossal. Azért unbalance-os szerintem a TvP, mert az elején nagyon nehéz visszaverni az M&M’s-et (Marine Marauder) és később az air unitjai ellen sem érek sokat, bár ugyanez a ZvP-re is vonatkozik, bár ott a roach-okkal és nagyritkán a mutákkal is meg lehet birkózni még, de ha brood lord+mutázik akkor már szinte esélytelen az is.

    Reply

  • LHT

    |

    Az első kettővel egyet értek, de a PvZ-ben a prot esélytelen. A zergnek nagyot kell hibázni, hogy veszítsen. (Saját bétás tapasztalat nem vagyok alacsony szinten.)

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz LHT #3 üzenetére:
    Ez baromira nincs így. Ha neked ennyire nem megy akkor azt kell mondanom hogy noob vagy PvZben. Az nem számít hogy milyen ligában játszól ha ennyire nem megy akkor láma vagy ehhez a mu-hoz.
    Platinum div2ben vagyok egyébként és néha nagyon szarul megy de még akkor is van hogy simán hozom a pvz-t 😀

    Reply

  • Aston

    |

    #4: Sweeping a mondataid nincsenek összhangban. Először azt mondod hogy akinek nem megy a pvz az noob. Utána meg bevallod, hogy néha neked is nagyon szarul megy és néha hozod ezt a matchupot. Szóval ez így gáz … És kérlek ne noobozzuk és lámázzuk egymást mert senki sem szereti!

    Reply

  • LHT

    |

    Ügyes vagy.

    Reply

  • LHT

    |

    Most hogy írod, ott div2-ben mennyi ladder pontszámok vannak?

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Aston #5 üzenetére:
    Szerintem jelenleg mindenki láma
    Én is az vagyok, ezzel senkit se akarok megsérteni, nálam ez ilyen alap hozzáállás 🙂

    Egyébként Aston én ezt úgy értettem hogy ha ennyire nem megy neki a pvz akkor noob abban match up-ban. Én anno starcraftban pvt-ben voltam noob. Egyszerűen nem volt érzékem hozzá ennyi, mindig megaláztak…
    Ezzel csak azt akartam mondani lehet akár gold ligás is, attól még lehet hogy a pvz neki se fekszik mint ahogy nekem anno starcraftban a pvt. Van ilyen hogy nincs valakinek érzéke valamihez

    Utána meg arra céloztam hogy néha én se hozom 100%-ig a formámat de még így is sikerül nyerni mert ez egy könnyű mu szerintem.

    Még egy utólagos megjegyzés: Mi rshu-n állandóan lámáztuk egymást és ezen senki se sértődött meg. Vannak a prok és a lámák. MO-n jelenleg össz-vissz van 2-3 jó starcraft player összes többi „láma”

    Válasz LHT #6 üzenetére: ÁÁÁ közel se eléggé, csak hát a starcraftos múlt a rengeteg lejátszott játszmával nagy előnyt jelent 🙂

    Válasz LHT #7 üzenetére: Hát ebben a ligában a legjobbnak jelenleg 2100 van. Egyébként az első 50 player olyan 1350-2100 között mozog

    Reply

  • LHT

    |

    Válasz sweeping #8 üzenetére:

    Nem értem én ezt a pontszámozást vagy még béta vagy nincs elég player hozzá.

    Reply

  • Aston

    |

    #8: LHT-t én először látom itt kommentelni, ezért írtam. Engem vagy a régebbi tagokat nyugodtan lámázhatod nem veszem/vesszük fel, de az új tagok nem biztos, hogy így értelmezik.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz LHT #9 üzenetére:
    Azért mert valaki magasabb ligában van még nem kell hogy több pontja legyen.
    A pontozás egyébként így zajlik: Ha engem pl összedob egy silver zergel aki a ligáján belül se számít elég erős játékosnak akkor kapok érte maximum 8 pontot ha meg megver akkor levon tőlem kb 25-t.

    Ha kapok egy gold ligást aki tegyük fel a ligájában még erősnek is számít jó a statisztikája akkor akár 20 feletti pontszám is ütheti a markomat ha pedig kikapok akkor mondjuk csak 10-15 körüli értéket von le.
    Ha egy nagyon erős ellenfél ver meg akkor az is előfordulhat hogy csak 4 pontot von le.

    Ha pl xy silver ligában van 1600 ponttal az nem jelenti azt hogy jobb nálam. Mert hiába van több pontja, ha engem összedobna egy bronz játékossal kapnék érte kb 4pontot ha nyerek. Eközben ő mivel silverben játszik kap érte akár 20 feletti pontszámot is. Ha pedig összekerül a véletlen folytán egy erős platina ligással egyetlen egy árva pontot se vonnak tőle le lose után. Igen ilyenre már láttam példát.

    Reply

  • Aston

    |

    Annyi a különbség, hogy adott pontnak csak az adott liga adott diviziójában van értelme. Ha diviziót lépsz akkor 1000 pontról indulsz, tökmindegy mennyi volt előtte, vagy nem így van?

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Aston #12 üzenetére:
    Nem indulsz 0-ról.
    Legalábbis ahol én vagyok oda érkeztek néhány nappal ezelőtt olyan játékosok akiknek alapból ilyen 1400-1500 körüli pontjuk volt több száz lejátszott meccsel

    Reply

  • Aston

    |

    Hm…. akkor nem tudom mi a pontos rendszer. Az elméleti legjobb rendszer az lenne, ha a ladderen felfelé és lefelé lineárisan mozognál és nem ugrálva.
    Úgy értem, hogy most amikor bekerülsz egy adott liga adott divíziójába, akkor 1000 ponton kezdesz. Ha jó vagy akkor ez a szám növekszik, és ha feljebbjutsz akkor az egyel magasabb divíziónak az alján, de legalábbis nem a tetején. Ez azért fontos, mert ha viszont gyengébb vagy akkor csökken a pontod, egy idő után viszont átkerülsz egy alacsonyabb divízióba és ha ott megőrzöd az eredeti pontodat, akkor annak a divíziónak az aljára kerülsz, vagyis ha vissza akarsz jutni, akkor az sokkal nehezebb lesz.

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Azért itt a diviziót a ligával jól bekeverted Aston. A divizió szint szempontjából semmit nem számít a liga akarja a szintet jelenteni.
    Egyébként én nem szeretem ha lelámáznak, és azt a szabadkozást se hogy „mert mindenki láma”. Jó itt senki nem pro de ne mossuk már össze az összes szintet annyival hogy láma, mert akkor én is láma vagyok te is láma vagy meg herpeszes Ödönke is láma akit mindketten elverünk, akkor hol van itt a szint, az egymás megbecsülése, az elismerés a tisztelet, a hierarchia meg a kompetitív hozzáállás ? Rengeteg szintű játékos van és ez nem baj ha szeparálva van, erről szól a ladder rendszer is. Mint ahogy jelenleg a ligával se hőbörögnék senki helyében mert pl én úgy kerültem egyből a bronzeba hogy sikerült 10 dc-t elszenvednem, azóta pedig a silver elején vagyok egyfolytában az első 4-5 helyen és mégse rak át a goldba.
    Szóval ne nevezzünk ki mindenkit kollektívan láma szintűnek de azért egzisztencia kérdést sem kell belőle csinálni mert egyelőre nem sokat jelent az hogy ki melyik ligában tolja, talán majd 1-2 év múlva fel lehet rá vágni.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Crafty_FOX #15 üzenetére:
    „egyelőre nem sokat jelent az hogy ki melyik ligában tolja, talán majd 1-2 év múlva fel lehet rá vágni.”

    Szerintem annál jóval előbb is.
    Azért sc skill rengeteget számít, az első 1-2 napba persze semmit mert még át kell állni.
    De ha ez megvan megismerte az illető az unitokat utána a gyorsaságával hatalmas előnyben van.
    Tőlem egyszer pl megkérdezték hogy hogy lehet ilyen gyorsan fejlődni.
    Hát sajnos rossz az angolom így nem tudtam neki válaszolni

    Szóval szerintem játék megjelenése után néhány hónappal már igen is sokat fog számítani aki platina ligában van az kifejezetten jónak mondható. Oda biztos hogy nem fog tudni senki bekerülni akinek nem volt valamilyen komolyabb múltja. Igazából szerintem még a gold ligában játszani is igen nagy teljesítmény lesz.
    Nem kellenek ide évek.

    Összefutottam Bruce-al akit az első napokban megvertem, ő akkor ismerkedett a játékkal. Annyira jó lett hogy szó szerint lemosott a pályáról. Szóval nagyon gyorsan fognak fejlődni az elit sc és wc3 playerek és el fogják foglalni a kellő helyüket a ranglétrán. És aki befogja tudni fészkelni magát közéjük azelőtt le a kalappal.
    Mert oda már nagyon komoly teljesítményre lesz szükség

    Reply

  • Aston

    |

    #16: Akikről te beszélsz azok a Pro ligában lesznek és nehogy azt hidd, hogy bárki akár a 0-ról ne tudna igen magas szintre feljutni. Az SC és WC3 múlttal rendelkezőket előbb-utóbb az „új generáció” fogja lesöpörni a pályáról, ahogy az az élet minden területén megfigyelhető. Szerintem.

    #15: Na, akkor most lehet hogy valamit nagyon benéztem idáig, de a ligákon belül a divíziók is szinteknek megfelelően vannak felosztva, nem? Máskülönben mi értelme van?

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Aston #17 üzenetére:
    Az a baj arról jelenleg most se tudunk semmit. Bétában sem érhető el senki számára ami felettébb különös. Nekem valamiért olyan megérzésem van hogy ott csak progamerek játszhatnak, csak olyanok akiknek van progamer license
    Azaz csak koreában játszható, engem nem lepne meg ha a blizzard a kespanak szeretne ezzel kedveskedni.
    Szóval egyelőre erről még ne találgassunk mert bármi lehet. (Persze nem azt mondom hogy csak koreaiak játszhatnak benne, aki kiköltözök Koreába és megszerzi a progamer license-t és ezáltal egy csapat tagja lesz akkor az szintén játszhat majd)

    Kommented második felére válaszolva:
    Későbbiekben lesz haszna, de jelenleg nincs annyi játékos hogy ez tökéletesen működjön. Majd ha kijön a játék és ligánként lesz több száz divízió akkor már beszélhetünk arról hogy van értelme és mutat is valami, és aki minél előrébb van az annál jobb. De jelenleg ez nem így van.

    Reply

  • LHT

    |

    Válasz Aston #10 üzenetére:
    Régóta olvaslak titeket és nagyon régen játszom a BW-t uh a lámázást fel sem veszem 🙂

    Reply

  • Aston

    |

    Válasz sweeping #18 üzenetére:
    Lehet igazad van. A blizzardnak egyebkent esze agaban sincs nyalni a kespanak, inkabb forditva, olvasd el a tlen a garimto interjut.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.