Karune Kérdések és Válaszok 26.

Vorian . Hírek 952

xordiah.gifCsak két dolgot emelnék ki az e heti QnA-ból

  • Megint beraktak tőlünk is (a Starcraft2.hu oldalról érkezett) kérdést, szóval nem hiába fórumoztok, csak így tovább.
  • Néhány rajongó könyörgése ellenére („Hadd maradjon az Elveszett Templom elveszett!!!”), a Lost Temple mapot bizony a Starcraft 2-ben is viszontlátjuk (eddig ugye szerepelt az SC1-ben és a WC3-ban is).

Ne tévesszen meg, hogy Karuneről néhol E/3-ban esik szó, ezt a QnA-t az európai CM, Xordiah postolta ki (valószínüleg hamarosan megjelenik az amerikai verzió is).

StarCraft II Q&A Batch 26

Chat a fejlesztőkkel: A mostani köteg előtt volt alkalmam beszélgetni a Starcraft 2 egyik vezető történetírójával, Andy Chamberssel, és megtudtam tőle, hogy miért száll fel egy kék „szellem”, amikor a Protoss harcosok elesnek a csatában. Ez egy sokat vitatott kérdés volt a hivatalos fórumokon. Gondolkoztatok már azon, hogy az EMP (elektromágneses pulzus) hogyan lehet hatással a Pszi energiára? Andy mindent megmutat az 1-2-3-mas kérdésekben.

Játékbeli tapasztalatok: Karune jelenlegi kedvenc képessége a Force Field. A legutóbbi meccsében egy Zerg ellen játszott, és ellenfele Zerglingekkel próbálta lerusholni. De a Protoss Nullifier-ek (Stasis Orb új neve) és azok Force Field varázslata megmentette a bázisát. Ahogy a Zerglingek felözönlöttek a klasszikus, Lost Temple pályán lévő rámpán, Karune egy Force Fieldet varázsolt közéjük, és ezzel kettészakította a támadó sereget. A megosztott Zerglingekkel már könnyedén végeztek a Zealotjai, és ez esélyt adott neki egy ellentámadásra. További meccsein rájött, hogy a Force Field még számos más szituációban hasznos lehet: forgalmas útvonalak lezárása, ellenséges sereg szétválasztása, vagy egy akadály képzése, aminek segítségével a Protoss Stalkerek kihasználhatják a Blink képességüket. Vagy például egy Colossus vs. közelharci egységek csatában: a közelharcosok nem tudnak hozzáérni a Colossushoz, ez utóbbi azonban könnyűszerrel átlépheti a Force Fieldet, ha a helyzet úgy kívánja. A tier1-ben elérhető Protoss Nullifierek tehát a Protoss elsődleges védekező egységei a korai támadások ellen. Jelenleg a Force Field képesség 30 energiába kerül, a Nullifier maximum kapacitása pedig 100 energia. A következő összeállításunkban többet tudhattok meg a Protoss Nullifier egy másik képességéről, a Null Void-ról.

1. Meghalhatnak a Protoss harcosok? Mi az a kék fény, amikor elesnek a csatában?
A harc hevében a Protoss harcosok emberfeletti erővel és ügyességgel harcolnak, de ennek ellenére ők is meg tudnak sebesülni. És ekkor a Protoss ellenségei egy lélegzetelállító látványnak lehetnek szemtanúi: a sebesült harcos eltűnik egy ragyogó fény kíséretében! Az ilyen esetek babonás rémületet ébresztenek pár primitív fajban, azonban ez egyáltalán nem természetfölötti dolog. Épp ellenkezőleg, ez a fejlett technika vívmánya, a Protossok által tökélyre fejlesztett teleportáció. A Protoss harcosoknak a legtöbb esetben van személyi teleportálójuk a páncéljukban. Ha a katona súlyosan megsebesül, az automatizált rendszer rögtön a legközelebbi biztonságos helyre juttatja.

Egy súlyosan sérült, de még életben lévő Protoss harcost elhelyezhetnek egy Dragoonban – az utóbbi időkben már Immortalban -, hogy folytassa a csatát. Ezt a harcos dönti el. Néhányuk vállalja, hogy még egy ideig az élők közt maradjon, ahelyett, hogy csatlakozzon a minden halott Protoss lelkét tartalmazó Khalához. Érdemes megjegyezni, hogy a Khalában lévő Protoss már nem összefüggő lény, és hogy életben maradt társai nem képekesek kapcsolatba lépni a halottal. Azonban vannak hozzáférhető tapasztalatok és emlékfoszlányok, amiket az ebben jártas Megőrzők ki tudnak nyerni a Khalából. A Megőrzők azért olyan nagyrabecsültek, mert magukkal hordozzák az egész Protoss faj emlékeit.

2. Milyen úton-módon adhatunk energiát (manát) a varázslóinknak? (www.starcraft2.hu)
A Protoss varázslóknak meglesz az a képessége, hogy egymásnak energiát adjanak át. Ez a képesség nagy számú mikromenedzsment lehetőséget fog hozzáadni a játékhoz, például egy varázslónak maximális mennyiségű energiát juttatva elsüthetőek vele a legerősebb képességek.

3. Milyen energián alapulnak a Protoss pajzsok? Ha Pszi energián, akkor hogyan lehetséges, hogy az EMP el tudja szívni? (www.starcraft-2.cz)
A Protoss energiaforrások nagyon misztikusak, mivel a faj először csak saját természetes pszionikus energiáit használta sajátmaga megvédésére, a fegyvereik, szerszámaik megerősítésére, vagy az anyag készítésére-pusztítására. Idővel odáig fejlődött a Protoss technológia, hogy képessé vált eme folyamatok utánzására, addig a szintig, hogy képessé vált az univerzális pszi energia kinyerésére élettelen műszerek segítségével: ez a módszer hajtja például a járműveiket, fegyvereiket, pajzsaikat és robotaikat. Tehát, például, a Pylonok által létrehozott energiamező nem nevezhető teljesesen pszionikusnak, ahogy a Zealotok pajzsai sem teljesen a technológián alapulnak. A két folyamat olyan közel áll egymáshoz, hogy szinte azonosak. A Protoss megtalálta a módját, hogy egyesítse a pszionikus erőket és a technikai vívmányokat. Emiatt azonban a Protoss pajzsok érzékenyek az elektromágneses zavarokra, mint például az EMP rezgéseire. De fel is tölthetőek mesterségesen tárolt energiából.

4. Tervezik további gyűjthető figurák kiadását, például Kerrigan figurát? (www.starcraftcz.com)
Igen, szándékunkban áll további akciófigurák forgalmazása, jelenleg is készül pár új típus.

Forrás:


Vorian

kewl

Comments (12)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.