Aston vs. Chris Sigaty

Astonkacser . Cikkek 1983

Húhú, fantasztikus dolog történt ma. Bár a tegnapi Mike Morhaine interjú se volt semmi, de ma, a Blizzardos szervezők elintéztek nekem egy interjút Chris Sigatyval (a fansite program keretében), aki konkrétan a Starcraft II „lead producer”-e. Mondjuk nem egyedül voltam, hanem Andreas az InStarcraft.De-től és Leord a StarcraftWiretől is ott volt, ők is kérdeztek, de főleg a single playerről, hogy mikor döntötték el, hogy külön választják a részeket, meg bla-bla-bla.

chrissigatyinterju.jpg

Később majd az interjúnak erről a részéről is lesz szó, de hogy őszinte legyek, igazából miközben a többiek kérdezték, én éppen azon gondolkoztam, hogy „bazeg-bazeg … hmhm … mi a ****-t kérdezzek jaj-jaj”.

Végül sikerült meg tudnom a következőket:

  • A battle.net 2.0 fejlesztése gőzerővel halad, rengeteg új dolog lesz benne nem csak azoknak akik komolyan akarnak foglalkozni az SC2-vel, hanem azoknak is akik kis csoportban akarnak játszani egymással. Lesz „custom ladder” rendezési lehetőség is azoknak, akik online versenyeket akarnak szervezni. C00l!!
  • Bár erről már beszélt Dustin Browder is, de azért megemlítem, hogy a replayek egy RAKÁS információt fognak tartalmazni. Átlag APM, ki mennyi és milyen épületet épített, milyen egységeket vett, éppen adott pillanatban kinek van több egysége a pályán, mennyi munkása dolgozik, milyen gyorsan termeli a gázt és mineralt, lehet hogy lehet majd kommentet is hozzáfűzni a replayhez, és amikor visszanézed, akkor ezek az infók mind ott lesznek a kezelő felületen
  • A Starcraft II béta bejelentésével az új Battle.net is debütálni fog, tehát a tesztelés együtt fog történni, játszatunk az akkor már béta stádiumban lévő sc2-vel és közben kipróbálhatjuk majd a battle.net új featúráit
  • CFOX elég sokat nyaggatott, hogy hozzak neki infókat a team meccsekről, ezért ez volt az utolsó kérdésem. Sajnos – és ez engem is elszomorít – nem koncentrálnak arra, hogy a team meccseket tökéletesítsék. Bár megfordult a fejükben, hogy minden matchupra kiegyensúlyozzák a játékot, beszélgettek róla, de végül el kellett vetélni az ötletet, és igazuk is van: nézzük meg ha 1v1 van, akkor az összes felállás alapján egyensúlyban kell lennie mindenkinek mindenkivel. Na most ha 2v2-ről beszélünk, akkor ez a szám duplázódik, 3v3 esetén pedig … triplázódik? A lényeg az, hogy ez akkora hatalmas mennyiségű munka, ami erejükön felül való, és igazából belátták azt, hogy az igazi skill, az igazi verseny az 1v1-ben mutatkozik meg, tehát erre koncentrálnak elsősorban, de mindent megtesznek azért, hogy a team game is nagyon szórakoztató legyen

Még egy kis kiegészítés Dustin Browdertől (köszönöm lengyel haveromnak, Krisznek, aki vele interjúzott):

  • A trilógiát úgy kell elképzelni, hogy az első lesz a „sima” sc2, ez tartalmazza a full multiplayert meg mindent, egyedül a single playerből lesz benne csak a Terran kampány. Amikor érkezik az első kiegészítő, akkor lesznek benne új egységek, új épületek, új battle.net fícsörök és egy új kampány is, ugyanez igaz a második kiegészítőre

Egy kis megjegyzés ide: Nekem itt ne sírjon senki, hogy „fúúú mindhárom részt meg kell majd vennem, milyen mocsok a Blizzard ebből is sok-sok pénzt akar lehúzni”. Szerettünk volna egy szép és jó SC2-t, hát most itt van, mindhárom rész EPIC lesz, teljesen kidolgozva, garantált sok-sok órás játékidővel és új fejlesztésekkel. Persze, háromszor kell érte fizetni, na de mit kapsz érte? Annyival nagyobb élményt és annyival több tartalmat, amit egyelőre el sem tudunk képzelni. Biztos, hogy nem tudtalak Titeket erről még meggyőzni, de erről egy külön cikket fogok írni, Rob Pardo elég tisztán elmagyarázta, hogy miért kellett ez a döntés.

A videót Kizsó felvette kamerájával. Egyébként neki nincs újságírói belépője, ezért elméletileg nem jöhetne be sehova, de mindig azt játszottuk, hogy odamentünk a szervezőkhöz, én motyogtam valami angol nyelvre emlékeztető szavakat, mixelve magyar szavakkal, ő meg azt mondta, hogy nekem fordít és szeretne bejönni 🙂 . Így hát ő is ott volt a Chris Sigaty interjún, a Mike Morhaine interjún és nem kellett sorba állnia, hogy kipróbálja a Wrath of The Lich Kinget.

Na szóval az a lényeg, hogy majd lesz videó is és majd röhöghettek a hülye fejemen, ahogy megpróbálok értelmes angol mondatokat összerakni.


Comments (62)

  • MagyaRR

    |

    Várjuk a videót 😀
    Amúgy thx, soksok új infót adtál nekünk, és eloszlattad a ködöt a Trilógia dologban 🙂

    Reply

  • Hunter Killer

    |

    HAJRÁÁÁ ASTON CSAK IGY TOVÁBB!!! Hireket MÉG MÉG XD GRTZ
    (Hoszú még az este szurkolunk aston újjits be egy nagyot:) )

    Reply

  • Peter1984

    |

    Az imperium galactica fajai is külön CD-n voltak egy áráért. És most lehet azzal jönni hogy „jó de az csak egy kis magyar cég” meg „na ez azért nem a Blizzard”.

    Rob Pardo egy dolgot mondhatott: $

    Nem hiszem hogy 3 DVD-re ne férne rá 3 single kampány, 1 re meg maga a game. A WoW-ot sikerült 4 DVD-vel kiadni..

    A vége azlesz hogy megvesszük a játékot háromszor, és fizetjük a B.netért a havidíjat.

    Reply

  • Kex)

    |

    Isten vagy Aston, ISTEN ! 🙂 Engem nem zavar ez a trilógiás kiadás, megfogom venni mert MEGÉRDEMLI a Blizzard, minőségi játékot csinálnak ami még 10 év múlva is a toppon lesz 😉 (lsd.: starcraft, diablo2, warcraftok)

    Reply

  • Zedas

    |

    Akkor mégegyszer, nehogy elsikkadjon 🙂

    Trilógia észrevételeim:

    – Szerintem a csomagos megoldás megoldja az ingyenes bNet problémát. Kíváncsi leszek, hogy a D3-hoz is kitalálnak e több expansionos megoldást.
    – Én is arra tippeltem, hogy az új kiegészítők a mutlihoz is hozzá fognak adni (ld. Brood War).
    – Ebbe a taktikába bőven belefér az, hogy a proti után lesz 3. kiegészítő is a 4. fajjal (sőt, szinte adja magát, annyira hogy már nekem gyanús).
    – Én tudom hogy lémer vagyok, de már vagy 20x végigtoltam a singleplayert, namost SC2 az nekem maga lesz a menyország…
    – Ha a zerg missziók tényleg RPG szerűek lesznek, akkor nagyon nagy álmom válik valóra, ami nem más, mint egy final fantasy szerű játék RTS harcokkal. Ha valami ilyet ki tudnak termelni, akkor az a játéktörténelem legnagyobb dobása lenne az én szememben.
    – Kíváncsi leszek bejelentik e most a kiadási dátumot, mert annyira viszont így már kész a cucc, hogy akár most is meg tudják mondani (a multi és terran campaign szeirntem polírozási fázisban vannak)

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Most értem, hogy az 1v1 van nagyban előtérbe helyezve, de azért lesz lehetőség ladderen 3v3-at vagy 4v4-et játsszani, mint a Warcraft III-ban ? Mellesleg az SC az 10xer kiegyensúlyoozottabb , mint a war3. Szóval ez a válasz Christől: Nesze semmi fogd meg jól….

    Reply

  • inkwizitor

    |

    trilógia rulz és Aston rulz!! 😀
    #6: igen lesz benne 3v3 4v4 ladderen is szerintem. elég gáz lenne ha nem lenne… -.-

    Reply

  • Zedas

    |

    #6: miért ne lehetne? Ahogy kiveszem, csak arról van szó, hogy pl. az nincs kiballanszolva, hogy ZZ vs PP-ben az egyik zerg csak örli mutázik, a másik meg csak lurkizik és védi a mutásat, és így jól szétszopatják a protikat. Az ilyenekkel nem fognak foglalkozni, nem próbálják az ilyen meccseket is ballanszolni. Ennyi.

    Reply

  • Nihilus

    |

    od,ode,ode,ode,ode várom már. egyre jobb is jobb lesz ez a játék szerintem!!!!!!!!!4

    Reply

  • Fred

    |

    LOL mar alig varjuk :). Egyebkent teljesen jogos a Blizz dontese hogy 3-ra osztotta, foleg igy hogy 1 kampany 26-30 kuldetest is lefed, az mar egy teljes campaign mas jatekban (meg SC-ben) ha meg uj egysegeket is bevisznek meg uj featureket akkor meg plane megeri a penzet, s lesz ido sporolni is ! mertek nagyot almodni s most meg is valositjak ennek csak orulhetunk …”valamit valamiert” 😀

    Reply

  • Blase

    |

    Sok ötletük volt és ez 3 lehetőséget szült:
    -lerövidítik a kampányt, lecsapják stb.Ez pardo szerinte gyfajta megfutamodás
    -trilógia
    .megcsinálják egybe de nagyon sokat késik a játék.

    Reply

  • Fred

    |

    A teamplay dolog viszont elszomorit egy picit, nem hiaba nyaggatoztam mindig hogy lesze-e unit shard control meg team melee-hez hasonlo dolgok stb., most kiderul hogy nem is „tamogatjak” a teamplay-t csak a koreai esport 1v1-et :(…NOT GOOD!

    OFF

    Gepigenyrol nem tudhatunk meg mar valami konkretat is , azert jo lenne tudni menyi penzt kell fektetni a „vasba” is nemcsak a jatekba!

    Reply

  • sweeping

    |

    Én egyébként örülök hogy így alakult és 3 részben adják ki.
    Ez álltal rengeteget fejlődhet még az évek során a battlenet, és nem csak a battlenet hanem maga a játék is.
    Ami egyébként nem történhetne meg mivel egy patchel nem lehet ekkora újításokat bele vinni.
    Szóval összeségben előnyös mert így az évek során sokat fog fejlődni az sc2 és még tökéletesebb lesz.

    Reply

  • Firebat

    |

    jogos amit írtál aston 🙂
    és már alig várom a videót 😀

    Reply

  • Seneca

    |

    Válasz Blase #11 üzenetére:
    „.megcsinálják egybe de nagyon sokat késik a játék.”

    Ezt hogy érted? Mihez képest késik? Nem az van elvileg, hogy a Blizzard ars poeticája az, hogy „when it’s done”? Illetve ezek alapján már csak volt, ami nem feltétlenül baj, de majd meglátjuk.
    Amúgy szerintem túl van lihegve ez az egész, ha tárgyilagosan értékeljük az eseményeket (hú elnézést az okoskodónak ható stílusért…) akkor annyi történt, hogy bejelentették, hogy a Starcraft 2-ben egy single player hadjárat lesz csak (igaz az 3mal felérő hosszúságú) és rögtön két kiegészítőt is bejelentettek az alapjátékhoz. Mi volt a Brood War? 3 új hadjárat tokkal vonóval és pár úgy egység. Mi lesz Heart of the Swarm/Legacy of the Void? 1-1 új bazihosszú hadjárat tokkal vonóval és pár új egység (előreláthatólag). Csak most az egészet egy ilyen trilógiás köntösbe bújtatják. Szóval ezen nem érdekes fennakadni, hogy „úúúú háromszor húzzák le a pénzt” de ugyanúgy nem jár érte dicshimnusz se, hogy „úúúúú most mégkúlabbak lesznek a hadjáratok!!”.
    WoW előtt, amikor a Blizzard más játékokat is adott ki (sajna lassan 6 éve ez nem szokásuk) akkor mindig is ez volt a modell, hogy kijön egy játék és nagyjából 1 évre rá jön egy kieg hozzá. Most is pont ugyan ez lesz a modell, csak most nem 3 történetet kapunk 3 kampányban az alapjátéktól, aztán 3 új történetet 3 új kampányban a kiegészítőtől, hanem 1 történetet kapunk az alapjátéktól (ami persze az elmondottak alapján simán lesz olyan hosszú, mint volt a 3 történet anno a starcraft alapjátékban) aztán 1 új történetet az első, majd még1 újat a második kiegészítőtől.
    Ennek megvannak az előnyei és a hátrányai is egyaránt.
    Nagyon sok múlik azon, hogy tényleg olyan terran kampányt kapunk-e, ami felér az alapjáték 3 kampányával, de ha feltételezzük, hogy a Blizzardosok nem hazudnak (azért előfordult már, de nem szokásuk), akkor mind a „úúúdeszar így egyharmad játékot kapok csak” és a „úúúúú dedurvajó így háromszor olyan részletes történet fog kijönni a végére” demagóg. Szerintem. Ha két kiegészítősre tervezték a játékot, akkor úgy kell ezt felfogni, hogy nem mindben lesz 3-3 különböző kampány, hanem átcsoportosítanak és a végén összesítve majd nagyjából ugyan azt fogjuk kapni csak más adagolásban. És persze ezek után még kényelmesen jöhet új kieg, de én személy szerint nem tartom valószínűnek, így is bejön két kiegnyi új egység ami ha tartják a BW szintet akkor 4-4 egység oldalanként, túl bonyolultá válna a multi. Szerintem. Meg azért a Blizzard (most szigorúan figyelmen kívül hagyva a wowot) nem az a rókabőr lehúzós cég, szóval már a 2 kieg is meglepő (wowon kívül semmihez nem adt(n)ak kettőt… jól tudom?), de végülis tényleg indokolt, 3 oldal, 3 játék, oké, de azért még egy negyedik kör is ugyanarra a témára tényleg lehet, hogy sok lenne.

    Ehhez viszont elvárom azt a 25-30 történetbe illeszkedő pályát (nem ilyen „szedj össze 10 xelnagaereklyét” aztán zsinórban mehetsz 10 mapot) és a minimum 3 igényes CGIt, mert ha nem, akkor megyek székházat rombolni 😀
    Ja és én is rengetegszer játszottam végig az 1-et kieggel együtt, szóval tuti, hogy engem se tudnak majd rászedni egy fele annyira izgalmas kampánnyal ugyanakkor ha még jobb sztorit kalapálnak össze azt is biztos érezni fogom.

    Ja és a fenti dolgok kivételesen nem kizárólag a saját véleményemet tükrözik hanem megpróbáltam tárgyilagos lenni. Személy szerint nem tetszik ez az 1 kiadás – 1 hadjárat rendszer egy cseppet se, de úgy gondolom, hogy ez annyira szubjektív dolog, hogy teljesen alaptalan lenne a véleményemet általánosítani és beírni, hogy „úúúderossz ez az új rendszer”. Ahogy írtam vannak előnyök és hátrányok egyaránt, a kérdés csak az, hogy kinél mi dominál inkább. És valószínűleg a Blizzard se hülye, felmértek, piackutattak és az jött ki, hogy ez lesz a nagyobb biznisz, mert többeknek bejövős az 1-1 hosszú kampányos modell, mint a 3-3 rövid kampányos.

    Na, régóta nem hallattam a hangomat errefelé és most cserébe kaptatok egy ilyen űberhosszú ámde annál unalmasabb agymenést, ne haragudjatok miatta 🙂

    Reply

  • Hydra

    |

    én a különcikket várom leginkább arról h miért 3 külön csomag az SC2

    Reply

  • Peter1984

    |

    @16 $

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Elméleti alapon nem kizárt hogy ha jol kiegyensúlyoznak mindent 1v1 ben az egyúttal jó team egyensúlyt is jelntsen. Most őszintén… wc3 ban ki gondolja azt hogy bárki is foglalkozott a team balance-al ? Minden egység minden skill minden ugyanaz teamben csak a pályák nagyobbak és ez bőven elég is. Nagyobb mapokat meg cska csinálnak az sc2 höz is nem ?
    Akkor a kérdés megvan oldva szerintem. Senki nem várta el hogy balance csoportokat alkossanak team balancera, már csak azért sem mert senki nem gondolhatja komolyan hogy az összesféle felállást végigjátszák több százszor az eredményekért. ez esetben 10 év mulva se adnák ki. A lényeg hogy elvben ami 1v1 ben balance az teamben is az. Ez wc3 ban is egy az egyben igy volt. Az összes különbség annyi, hogy vannak egységek amik teamban jobbak és vannak amik 1v1 ben (már emlitették is a mother shipet pl ebbe na kontextusban)
    Szoval itt sztem nicns rossz hir. Max az lenne a rossz hir ha azt mondanák NUKU ilyen játékmod egyátalán nem lesz benne…

    Reply

  • piratetusken

    |

    ígyis-úgyis kifizetem a gamet szal nekem mind1 😀

    Reply

  • piratetusken

    |

    én nézem 😀

    Reply

  • Firebat

    |

    én is elejétől néztem 🙂 fórumba is írtam kis izét 🙂 annyira nem volt rossz meccs de a protoss jobb volt
    nah ez altatónak jó is volt 😀 ,most már jól fogok aludni

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    ja és a trilógiárol:

    Mr Negative:
    1 az egész azért lett kitalálva mert rájöttek hogy tul sokat akarnak ezzel a megoldással pedig időt nyernek, csak a játék 1 részét kell elkészíteniük egyelőre
    2 Örülök hogy senkit nem zavar az ára úgy látszik Mo.-n mindenki jobban áll mint én bár tudom én csak egy szar zsellér vagyok és itt már mindenki megdolgozott a pénzéért, ezért löki ilyen lazán hogy mindegy hogy 12k vagy 36k.. nekem nem mindegy én egy iylen rohadt csoro vagyok ennyi…
    3 Jódolog hogy sokáig fejlődik a játék de ezt azért úgy is fel lehet fogni hogy a sok fejlődés után fog ott járni ahol kiadásnál járhatott volna -.-
    4 Kíváncsi vagyok hogy akik semmi változást nem akartak az sc1 hez képest szinte, most mégis mit szolnak majd ahhoz hogy évente változik a balance meg minden

    Mr Positive:
    1 Jo dolog hogy nem félbe csapva adják ki
    2 kit zavar az ára ugyis veszek uj gépet is. Addig tervbe van, hogy megnyerem a lottot vagy behúzom az állam kasszát… azt ugyse büntetik..
    3 Végülis örömteli hogy csak x évet kell majd várni a story végére addig el ne felejtsük az elejét
    4 Tényleg jó hogy változnak a dolgok, mindig lesz valami újdonság ami egyfelől szinesíti a gamet másfelől majd kilora mennek a panaszlvelek a blizznek hogy a játék egész tűrhető volt a kieg előtt de, hogy beirták a sok fasza új unitot mostmár tényleg semmi értelme.

    Reply

  • ProfessorJ

    |

    Nagyon király voltál Aston, büszke vagyok rád 🙂 Azért 1 riport a Blizz. egyik alapítójával nem semmii, de hogy még 1 a Starcraft developerrel is.

    Reply

  • Tcraft

    |

    Nagy-nagy THX Astonnak!!

    Elmúlt hónapok legjobb sc2-es híre a bejelentett trilógia! Aki még az előttem elhangzottak után is nem így látja, az gondolja végig: Hányszor játszottad végig úgy az sc kampányait, hogy arra gondoltál, basszus, ezt de tolnám még, uhh, már újra az utolsó mapon vagyok…jutott eszedbe, hogy de jó lenne még 1-2 secret map, esetleg hasnálható egység; eszedbe jut, hogy a terran kampány elején, amikor 30 percig kell védeni a bázist, noob korodban 10 perccel a vége előtt már a körmödet rágtad, aztán az idő múlásával már az volt a kérdés, hogy mennyivel az idő lejárta előtt tudod a teljes zerg bázist leradírozni, és várnál újabb kihívást.
    NA, most itt a tökéletes válasz: mint a Gyűrűk Ura producerei már eljátszották: korábban kapunk a kezeink közé sc2 anyagot (függőknek már létszükség 🙂 ; a 2-3 részre van bőven idejük ötleteket kitalálni, megvalósítani: több only single player unit, több átvezető animáció, több map, fejlődő technológia (=> mondjuk 2 év múlva, amikor az utolsó fejezet is megjelenik, már más lesz az átlagos konfig, ami a Blizz gammákat mindig erőteljesen köti).

    Ami az anyagi részét illeti: 1) Kiadják egyben, megveszed, végigtolod, időnként újratolod (poénok, story már ismert)
    2) Kiadják, megveszed, tolod, várod a folytatást, és azt mondod, hú###meg, de jó, hogy még nincs vége, rakom is félre a zsét! 🙂

    Személyes megjegyzés: A feeling kedvéért bejelentés (tavaly május 19) óta havi egy ezres ugrik a malacba, így már lassan összejön a zsé mind a 3 részre 😀 Havi -2 sör => több év sc2 !!

    Reply

  • Strogg

    |

    Én úgyis ki fogom játszani csomószor, mert mivel 14 éves vok, nem valami jó az angolom és csak több végigjátszás után értem majd meg. Különben szerintem nagyon jó ötlet ez a 3 részben kiadás. THX az infókat Aston.

    A gépigényről majd valahogy még meg kéne tudni ezt azt.

    Reply

  • The Zerg Overmind

    |

    Creep nekem is kell!

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    a dohogásba el is felejtettem hogy THX Aston GJ. A trillógia nem a te hibád 😛
    Mint ahogy irtam is, van ennek jó oldala is és van rossz is. Ha a bnet nem lesz fizetős akkor jómegoldás, legalább lesz lehetőség „részlet fizetésre”

    #26 Havi 1 ezres nem biztos hogy elég lesz az új gépre is… ja persze ha papi megveszi akkor erre nincs gond.

    Reply

  • Peter1984

    |

    @29 Csak akkor jó megoldás ha a kiegészítőket nem annyiért adják mint az alapjátékot, hanem 5-6 ezerért. Nekem egész jó a fizetésem kelet m.o.i viszonylathoz képest, de autó lakás rezsi kaja mellett épp marad annyim, hogy havi párezret félretegyek egy új gépre, illetve ha kijön a game megvegyem. Nade hogy kb háromhavonta 15k-t lehúzzanak.

    Reply

  • Bubbles

    |

    Akkor csináljanak olyat is, hogy nincs benne SP, csak Multi és olcsóbb, plusz ha a expansionok-ban tényleg lesz újítás az is legyen olcsó:)
    Az a baj, hogy a multihoz max 1-2 új unitot tudnak majd hozzáadni, ezért pedig ki kell fizetni 12k-t? Vicc?

    Új gép nem nagy cucc, valszeg egy 25k-s videókarit kell vennem:) Nekem nem kell full high grafika.

    Reply

  • inkwizitor

    |

    „Akkor csináljanak olyat is, hogy nincs benne SP, csak Multi és olcsóbb, plusz ha a expansionok-ban tényleg lesz újítás az is legyen olcsó:)”
    ezt szívd vissza!!!

    Reply

  • sweeping

    |

    #30:
    Évente jelenik meg.
    Szerintem így az a kb 10 ezer nem is olyan sok

    Reply

  • sweeping

    |

    Ez egy tök jó megoldás.
    Évente új kiegészítőt kapunk. Ami új egységeket tartalmaz és új battlenetes újításokat. Kb ez olyan mint amikor starcraft után jött a bw.
    Szerintem fasza, és évente így kibirható az a 10k

    Reply

  • Peter1984

    |

    Mindegy jön a Fallout 3 határidőre, a beígért dolgokkal. Se többel se kevesebbel.

    Reply

  • Bubbles

    |

    EVálasz inkwizitor #32 üzenetére:
    Engem nem érdekel az SP. Ez az egész csomagosdi meg csak pénzlehúzás.

    Reply

  • inkwizitor

    |

    engem viszont érdekel meg még jó néhány embert és nem csak ők járnak jól a felbontással hanem aki a single miatt szereti a játékot az is mert jobb történetet kap. ti viiszont mindenképp kaptok multit minden fajjal és minden extrával.
    az hogy téged nem érdekel a single egyéni szoc problem

    Reply

  • sweeping

    |

    (#37)
    Egyetlen egy rossz dolog van, hogy annak is meg kell venni a játékot aki nem akar singe playerrel játszani. Mivel hát az újítás úgy néz ki hogy új egységeket is tartalmaz.
    Viszonyt szerintem nem lesz 3 különböző battlenet hogy olyan hogy akkor itt nincs ez az egység a másikba meg van. Miután kijött a kiegészítő többet nem tudsz a régivel felmenni b.netre meg kell venned az újjat.

    Reply

  • Firebat

    |

    hacsak nem csinálnak 1 peccset majd az új egységeknek és az extráknak, amit mondjuk a 2. kampány csomag tartalma lenne, és aki mondjuk nem akarja meg venni a 2.at , de akar multizni akkor annak meg legyen és tudjon játszani…..bár.. talán ez nem valószínű 🙂 de bármi lehetséges…nem tudjuk

    Reply

  • Bubbles

    |

    Az, hogy a játék hosszútávon nem az SP-ből fog megélni az is biztos. 5 év múlva is azért fogja megvenni valaki mert multizni szeretne, ahhoz meg kell cd-key. A több kiegészítő egyértelműen nem a HC játékosok miatt van, ők nem vennék meg újra a játékot ha eltörik a cd, elveszik a cd-key. És te inkwizitor, a játék megjelenése után úgy egy fél évvel már nem is fogsz vele játszani, nem úgy mint én:)

    Reply

  • sweeping

    |

    (#39)
    Pénz beszél.
    Ennyi a válsz tömören 🙂 ^^
    Ők se hülyék hogy többszázezer $ elessenek.

    Reply

  • atttti

    |

    Én már megbékéltem ezzel az sc2 1 sc2 2 sc2 3 megoldással de azért attól még kicsit sántít ez a ti érdeketekben daraboljuk fel dolog, ha csak a hellyel lenne baj akkor 1 dvd helyett lenne 3 de szerintem itt vmi más is van a háttérben (nem most nem a manira gondolok) lehet hogy nem tudták volna tartani az ütemtervet egyben (megint)

    Reply

  • Bubbles

    |

    Mi van a háttérben? Activision!

    Reply

  • inkwizitor

    |

    #40 miért ne játszanék vele? nem értelek. az hogy végig viszem a sztorit az egy dolog de ott van a pályakészítés is és egy szóval nem mondtam hogy nem fogok neten játszani
    csak baromságnak tartom hogy külön kiadjanak egy csak netes változatot minthogy inkább egy komplett játékot adnának ki
    mert amíg netesek vígan elvannak addig aki singlivel is akar játszani baszhatja

    #42 ez már rég kiderült hogy azért bontják föl mert nagyon sokat csúsznának…(az már csak mellékes hogy ebből több pénz is üti a markukat. okos üzleti húzás. én is ezt csináltam volna)

    Reply

  • Tcraft

    |

    Válasz Crafty_FOX #29 üzenetére:

    Úgy látom, nem sikerült megérteni a hozzászólásom lényegét, kérd meg egy idősebb rokonodat, hogy értelmezze neked! 🙂
    Semmi szükség a személyeskedésre („majd a papa megveszi…”), úgy gondoltam, hogy jó ötlet úgy várni az sc2-t, hogy havi 2 sör árát elteszem, nem azért, mert nem tudnám a fizetésemből megvenni egyszerre a teljes trilógiát, hanem a hangulat – nő a pénzkupac, csökken az sc2 kiadásáig hátralévő idő – miatt. Mindezt azért osztottam meg a sc2 fanokkal, mert biztosan van, akinek meg kell gondolnia, hogy megengedheti-e magának az eredeti példányt. Gondolom Te sem a C=64-esedről írsz, tehát ha most egy több éves videokártya birtokosa vagy, akkor gondold át: 2007.05 – (legkorábban) 2009.05 = 24 e Ft, ebből simán futja már a megjelenéskor az eredeti példányra, és egy használt hd4850-re. Mindezt 3 liter benzin, vagy 2 doboz cigi áráért /hó. (dohányosoknak megoldás a leszokásra :))

    A lényeg, hogy támogassuk a készítőket, akik abba az egyre szűkülő táborba tartoznak, akik nekünk, PC tulajdonosoknak fejlesztenek. GG Blizzard!!

    Reply

  • YounG

    |

    Érdekes megoldást választott a Blizz 🙂 Teccik! Sztem is évente jönnek bajd az exp. -ok, de legalább tényleg egy bittangul jó gamet kapunk! 🙂 Igaz kíváncsi leszek majd az arcokra mikor végig tolják az első camp -et 🙂 és sírva vágjuk majd utána a centit: „már csak 356 nap és jön a zerg camp” 🙂 😀
    De azé I <3 SC 2! És köszi mindent Aston

    Reply

  • Peter1984

    |

    nállunk egy év 365 nap 😀 De szerintem úgyis csúszik majd a kiadás.

    Nembeszélve arról, hogy bitang jó első expansiont akarnak majd csinálni, és két részre bontva adják majd ki. Alig várom! A második expansiont meg 3 részben fúúúúúúú dejólenne !!!! 700000 single pálya ! Olyan amit egy lelkes SC2 fan pár óra alatt összedob. JUPI

    Reply

  • SzuL

    |

    ez az egész arról szól, hogy kiadják 3x kb ugyanazt, a 2 „kiegészítőben” vagy „epizódban” lesz kb 30 új map, és max 3 új egység, amivel teljesen felforgatják a balance-ot, meg 1 cd key, amivel biztosítják, hogy ne lehessen felmenni bnetre. így 100%, hogy mindenkinek meg kell vennie mind a 3-at, ha játszani akar bneten. aki csak single-zni akar, az akár le is töltheti, azt a kiesést megengedhetik maguknak.

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    #45

    Ezt megkaptam. Szóltam is anyunak forditson már nekem… a „majd papa megveszi” nem neked szolt hanem az átlagnak aki nem bánja az árat.

    „Gondolom Te sem a C=64-esedről írsz, tehát ha most egy több éves videokártya birtokosa vagy, akkor gondold át: 2007.05 – (legkorábban) 2009.05 = 24 e Ft, ebből simán futja már a megjelenéskor az eredeti példányra, és egy használt hd4850-re. ” Ezt a mondatot viszont még ő sem tudta mit jelent…
    Akkor elmagyarázom hogy én mire gondoltam mikor irtam a választ. Bármilyen meglepő és megdöbbentő nekem nem jön ki mellényzsebből 1 új gép, már az sem egyszerű nemhogy még most a 3x-os árú game. Legyen már meg az a lehetőségem hogy ár szempontjából elégedetlen legyek….

    Ja és egy kis technikai továbbképzés : az Asus A7v8X-X en nincs PCI Exp slot szóval az „olcsón” beszerzett hd4850 esemet akár még a seggembe is bedughatnám…..

    Reply

  • YounG

    |

    Csak azé írtam 356 ot mert gtam nem fogod 1nap alatt lenyomni az egész camp-et XD XD XD
    Ilyen alap dolgokat én is vágok… XD Hány hónap is van egy évbe? ? ? XD XD XD pls. segíts XD

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.