Hivatalos trilógia GYIK/FAQ

Astonkacser . Cikkek 1081

Még a napokban került fel a www.starcraft2.com-ra a GYIK/FAQ, avagy a Gyakran Ismételt Kérdések módosított változata, kiegészítve a trilógiával.

Hogy minden kétejt eloszlassunk ezzel kapcsolatban, most hivatalosan is megkapjátok az arcotokba, Leto fordításában, akinek ezt ezúton is köszönjük!

 Mi is az a Starcraft II Trilógia?
A Starcraft II Trilógia tartalmazza a sima Starcraft II-őt és annak két kiegészítőjét. A Starcraft II alcíme Wings of Liberty (A Szabadság Szárnyai – még nem végleges cím), és tartalmazni fog egy nagyon hosszú single-player kampányt, ami főleg a terranokra koncentrál, és Jim Raynor, a sorozat egyik főhőse szerepében fogunk játszani. Az első kiegészítő, a Heart of the Swarm (A Raj Szíve – még nem végleges cím) később érkezik, és szintén tartalmazni fog egy hosszabb single-player kampányt, ami viszont már a zergekre és Kerriganre, a Pengék Királynőjére fog fókuszálni. A második kiegészítő pedig, a Legacy of the Void (A Void Öröksége – még nem végleges cím) folytatni fogja a történetet egy protossokra összpontosított single-player kampány keretében.

Még mindig képesek leszünk Többjátékos módban mind a három fajjal játszani?

Igen! Már az elejétől kezdve, a sima Starcraft II egy teljesen működőképes multi-player játékrésszel lesz felszerelve, és mindhárom faj elérhető lesz a játékosoknak.

Hogyan fogják a kiegészítők befolyásolni a Multi-player meccseket?
A kiegészítők mindegyik fajhoz új elemeket fognak hozzáadni, amik multi-playerben is elérhetőek lesznek. Ezek tartalmazhatnak új egységeket, képességeket, épületeket, valamint új netes mapokat és Battle.net ficsőröket.

Hogyha megveszem a Starcraft II-őt de nem veszem meg a két kiegészítőt, akkor is képes leszek online játszani?
Igen. Ez pontosan úgy működik, mint a Warcraft III vagy az eredeti Starcraft esetében: elkülöníti a kiegészítővel rendelkező játékosokat és azokat, akiknek csak az alapjáték van meg. Külön fognak kapni bajnokságokat, hivatalos toplistákat és ladder-meccseket.

Milyen hosszú egyenként a három egyjátékos kampány?
A Starcraft II terran kampányában a küldetések száma 26 és 30 közé tehető, és minden kiegészítőben a szintek száma nagyjából ugyanennyi lesz. Ez azt jelenti, hogy a teljes Starcraft II Trilógia nagyjából 90 egyjátékos küldetéssel fog rendelkezni. Ez lehetőséget ad nekünk, hogy egy igazán jó történetet alakítsunk, hirtelen fordulatokkal és eszméletlenül jó, egymástól különböző játéktípusú küldetésekkel.

Miért döntöttetek úgy, hogy elkülönítitek a három faj kampányait?
Arra összpontosítottunk, hogy átlépjük az RTS-ekben megszokott történetmondás határait és a karakterek ábrázolását egy különlegesen új egyjátékos kampányon keresztül. A játékosok képesek lesznek választani a lehetséges következő küldetések között, csak úgy, mint ahogyan eldönthetik hadseregük felszerelését és új egységek bevetését, miközben a kampányban egyre előrébb haladnak. Ahhoz, hogy ezek a játékos által hozott döntéseken alapuló elemek megmaradjanak, és eközben a sztori is szépen haladjon, kénytelenek voltunk egy fajra koncentrálni jó sok küldetés idejéig.
A Trilógia azt is lehetővé tette a számunkra, hogy több ’renderelt’ átvezető animációt építsünk be az egyjátékos kampányba, amik feldobják a játékélményt és elmesélik két küldetés között a történteket. Sokkal több interaktív elemet tudnak majd a játékosok használni az egyjátékos mód közben, valamint különbséget fognak tudni tenni a Single-player és Multi-player meccsek között is terveink szerint. Ilyen például az egyjátékos módban a technológiai fejlesztésekben lévő módosítások, amik például lehetővé teszik majd Jim Raynornak, hogy klasszikus egységeket vehessen meg, mint a Firebat és a Wraith.

Ez három teljesen önálló játék lesz? Mennyibe fognak kerülni?

A Starcraft II Trilógia a Starcraft II-ből és annak két kiegészítőjéből fog állni. A játékok árán ilyen korai fejlesztési szakaszban még nem gondolkoztunk; mindenesetre mi mindig megpróbálunk reális árakat megszabni azért a tartalomért, amit a játékos megkap, és továbbra is a legjobb minőségű játékokat fogunk kiadni, amik igazi értékekkel rendelkeznek.

Mennyi időbe fog telni, mire megvásárolható lesz a két kiegészítő?

Még mindig a sima Starcraft II fejlesztésénél tartunk, és azoknál az elemeknél, amik majd a terran kampányt színesítik: átvezető animációk, küldetések és interaktív elemek. Még túl korán van ahhoz, hogy megbecsüljük a hátralévő időt a kiegészítők kiadásáig; de mint mindig, annyi időt fogunk felhasználni a játékok kidolgozására, amennyi szükséges ahhoz, hogy létrehozzuk a legjobb játékélmény nyújtó küldetéseket és újításokat mindegyik expansion-ben.


Comments (9)

  • Worlon

    |

    Köszi a fordításért.
    Én azért nem örülök ennek, hogy a Bnetes részt is 3 részre tagolják. Sokkal jobb lenne, ha a kieg kiadása után a Bnetre mindenki megkapná az új egységeket. Így lenne normális, és egységes. Nem hiszem hogy WCG-n is 3 SC2 ligát akarnak majd indítani…
    Úgyis a single payer részen van a hangúly, ill ezt mondják, hogy ezért kell a 3 rész. Szép és nromális gesztus lenne, ha az új unitokat MP-be mindneki megkapná ingyen. Nekik is biztos kevesebbe kerülne 1 ligát fentartani mint 3-al szarozni.

    Reply

  • Promie Motz

    |

    #1 Ebben egyet értek Worlonnal, csak akkor a kockák már nem lennének érdekeltek a kiegek megvételében, és az viszont már ekkora játékos állomány mellett jelentős bevételkiesés.

    Viszont ha tényleg annyiba fog kerülni, mint amennyit ér, akkor itt az ideje bankot rabolni, mert közel megfizethetetlen lesz akkor 😉

    Reply

  • Zedas

    |

    Mivel több hónap után derül majd csak ki, hogy milyen kiegészítések kellenek a ballanszhoz, ezért nyilvánvaló hogy az új multi egységek csak idővel jelennek meg. Pont mint a Brood Warban.

    Bár a WoW-os pénzből már lassan időgépet is tudnának építeni, és akkor előre tudnák, hogy két év múlva mire lesz szükség….

    Reply

  • Peter1984

    |

    1 liga lesz. Mindig a legfejlettebb kiegészítővel. Aki nem veszi meg az ne e-sportoljon. Gondolom így vannak vele. Wow ra is hasonló sors vár. A BC-s aréna se lesz nagy szám a Wotlk kieggel rendelkezőknek szvsz.

    Ha már kint lesz mind a 3 kieg, és leül a nagy sc2 láz, akkor talán kiadnak egy patchet ami tartalmazza a unitokat mp-ben az alap játékhoz is. Így nem kell annyi időt és pénzt ráfordítani majd a B.net-re. Addig meg megéri nekik szarozni a mp-el.

    Reply

  • Worlon

    |

    Azt azért Blizz felejtse el, hogy én ma kiadok 2x8000Ft-t, holnap meg mindnki megkapja ingyen…
    Ilyet inkább ne is csináljanak.

    Reply

  • Aston

    |

    Nem, nem, nem. Oda van írva, feketén, fehéren, hogy a különböző kiegészítőket NEM kötelező megvenni. Ha csak sima Starcraft II-t veszel, akkor is lesznek ligák amikben játszhatsz, lesznek online meccsek, minden, amiért fizettél már egyszer.

    Teljesen olyan ez mint az SC és a BroodWar vagy a Warcraft3 és a Frozen Throne. Még mindig vannak sokan, akik CSAK kifejezetten a Warcraft3 RoC-val játszanak.

    Az egy másik kérdés, hogy a legtöbb ember meg fogja venni az új kiegészítőt, és a hivatalos esport ligák is csak az új kiegészítővel fognak működni, mivel nekik ez célszerű. De ez már csak spekuláció, ami igaz, az ott van leírva.

    Reply

  • SzuL

    |

    Miért döntöttetek úgy, hogy elkülönítitek a három faj kampányait?
    „Arra összpontosítottunk..”

    ezután magamban folytattam.. „arra összpontosítottunk, hogy minél előbb legyen kész, nem érdekel senkit, hogyan. a blizzard üzletpolitikáját folytatjuk, ami szerint „hell, it’s about time”, tehát, ha nem lesz kész időben a játék, dobjuk az egészet a kukába.”

    Reply

  • god

    |

    #1

    „Én azért nem örülök ennek, hogy a Bnetes részt is 3 részre tagolják. Sokkal jobb lenne, ha a kieg kiadása után a Bnetre mindenki megkapná az új egységeket. Így lenne normális, és egységes. Nem hiszem hogy WCG-n is 3 SC2 ligát akarnak majd indítani…”

    Nem lesz semmiféle 3 részre tagolás. Gondolod, hogyha kint van már a 2 kiegészítő, akkor a sima alapjátékkal terveznek bármiféle ligát indítani … abszolút kizárt.

    Annyi a lényeg, hogy fel fogsz tudni menni Bnet 2.0-ra, lesz valamiféle toplista meg bnet ladder, de ez úgy sem fog senkit sem érdekelni. Az e-sport mindig a legújabb kiegre fog épülni, minden versenyen az lesz a hivatalos, és WCG-n sem lesz 3 sc liga, csak a legújabb. Aki multizni akar, az is meg fogja venni mindhárom részt, és szintúgy akit a gigantikus single player kampányok érdekelnek.

    Az álmodozóknak még most szólok, hogy ne éljék túlzottan bele magukat abba, hogy ingyen megkapják az új MP egységeket. Ennek a 3 részes megoldásnak pont az a lényege, hogy:

    1. ne legyen havidíj Bnet 2.0-án
    2. a Blizzard megvalósíthassa az elképzeléseit, és a kampány olyan legyen, mintha egy sf filmet nézne az ember, amit ő írányít
    3. azért legyen meg a pénzügyi alapja az egésznek (teljesen jogos indok)

    Szvsz ezzel nincs is semmi baj, nekem tetszik.

    Reply

  • 84Noname

    |

    Szerinem két féle ember lesz…aki csak az első részt veszi meg és aki megveszi mindhármat. Ennyi erővel fel lehet fogni egy sima kiegnek… Az első kieg az kihal bneten szerintem…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.