Frank Pearce beszél a Battle.net 2.0-ról

Astonkacser . Blog 1334

frank_pierce.jpgNem sokat persze, mert hát miért mondott volna olyasmit, amiről Chris Sigaty is csak úgy nyilatkozott nekem, hogy „erről egyelőre nem beszélhetek”. De Frank Pearce a Gameindustry.Biz oldalnak adott interjújában összefoglalja nekünk azt, amire öszpontosítanak a srácok a Battle.net fejlesztése közben:

Hogy akarjátok elérni, hogy a Battle.net legyen az e-sport középpontja, tekintve, hogy az indulása óta jópár versenytársa akadt?

Meg fogjuk vizsgálni a ladder rendszert és a rang rendszert, aztán meglátjuk hogy tudjuk tökéletesíteni. Több támogatás a ligáknak, függetlenül attól, hogy Blizzard ligáról van szó, vagy mások által szervezett ligáról, több támogatás a játékok kommentálásához, több támogatás a replayekhez. A Warcraft III-ban a replay funkció nem olyan volt, amit a fejlesztés elejétől kezdve figyelembe vettünk, amíg a Starcraft II esetében – látva hogy milyen kritikus pontja volt ez az e-sportnak a Warcraft III-nál – már a legelső naptól tervbe vettük.

Hohó, szóval Blizzard ligák? Fincsi mi?

Aztán a továbbiakban előjöttek még számunkra teljesen lényegtelen kérdések, mint az MMO piac, meg hasonlók, de találtam még egy gyöngyszemet:

Hogy tervezitek segíteni a közösségek építését az új Battle.neten?

Ez egy nagy kihívás lesz számunkra. Még ki kell találnunk, de már most is van egy elég nagyravágyó tervünk arra, hogy milyen fícsöröket valósítunk majd meg a Battle.netben a Starcraft II-vel történő debütálásáig. Mindenképpen lesz több funkcióval ellátott „barátok listája”, több funkció a csoportoknak, legyenek azok klánok vagy guildek, több chat funkció, VOIP, bármi amit meg tudunk csinálni. Némely funkció megvalósítása függ annak bonyolultságától is, hogy még a Starcraft II megjelenésével beletesszük a rendszerbe, vagy csak egy későbbi időpontban. Meglátjuk mit tehetünk.

Hmm, külön guildek és klánok? Izgalmasan hangzik, annyi már biztos.

Forrás:


Comments (7)

  • L4.ZsukoV

    |

    Nah erről van szó ! Ha csak ezekért kell majd fizetni a battle.net 2-nél akkor megnyugodtam 😀 😉
    VOIP = valószínű ez lesz a hangkommunikáció …
    több chat funkció= ZOMG ? Minek, hogy majd egy grüber több channelen keresztül tudja írni nekünk a hülyeségét ?
    giuldek vs. klán = Nah igen így lesz megoldva a profi vs. átlag playerek szekcióji… A profik majd úgyis fizetni fognak, hogy tournamenteken játszhassanak és azon belül alapíthatnak giuldeket… a Klán meg megmaradt a sima playereknek, akik közt lehetnek jó playerek is, de drága mulátságnak és kockázatásnak találják, hogy tournamentekre fizessenek 🙂

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Izgalmasan fog hangzani ha valaki definiálja a klönbséget( guild/klán) nekem egy mezei sc2 ben 😛
    A replay támogatásnak nagyon örülünk
    A bnet rank rendszert meg nagyon jol teszik ha ugy ahogy van ujragondolják mert a jelenlegi nem fedi a playerek képességeit mint ahogy azt már kifejtettem kb 10 szer. Kiváncsian várom hogy illesztik az xp rendszert az sc2 lore hoz (wc3 ba nem volt furcsa hogy xp-t kap a játékos a winekért na de sc2 ben ?) Nembaj legrosszabb esetben majd csillagokat stráfokat meg csíkos tábornoki nacit kapunk vagy titulusokat a winekért, szintek helyett =)

    Reply

  • OverLord

    |

    Zsukov: VOIP már most is hangkommunikáció, meglévő technológiák gyűjtőneve (pl Skype), a kérdés csak az, hogy beleteszik-e a battle.netbe.
    Guild dolgot pedig szerintem félreérted… A klánokat WoWban guildoknak hívják, kb ennyi az egész, szerintem csak erre utalt.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    #3: Lehet, hogy félre értettem, de akkor minek is ejti meg külön a klánt meg a guildet ? Ugyanis erősen kétlem, hogy Aston véletlenül írta vagy Frank Pearce csak úgy a hecc kedvéért mondta volna …
    Most komolyan hogy akarnák másképp megoldani a hangkapcsolatot ha nem a battle.net-en ? Engem mondjuk speciál nem érdekel, mert én csináltam magamnak saját ts szervert szóval nyugodtan mehet majd oda sok a Jürgen ordítani, hogy fokhagymás pitét evett reggelire…

    Reply

  • Zedas

    |

    Az viszont nem hangzik jól, hogy mindnről jövőidőben beszél….

    Reply

  • sweeping

    |

    „Némely funkció megvalósítása függ annak bonyolultságától is, hogy még a Starcraft II megjelenésével beletesszük a rendszerbe, vagy csak egy későbbi időpontban.”

    Ez jó, ez jó ez jó.
    Sőt fantasztikus, akkor ők már nagyjából behatárolták, hogy mikorra is akarják kiadni az sc2-t.
    És nem szeretnék emiatt elhúzni, ha nem tudják megvalósítani akkor majd a kiegészítőben benne lesz. De az sc2nek az adott időpontban meg kell jelennie!

    Szerk: Persze most már el is jött az ideje hogy ők is tudják mikorra akarják piacra dobni. Szerintem már a bétának is pontosan tudják a dátumát, csak hát mi a fenéért mondanák el.

    Reply

  • Peter1984

    |

    ÓÓÓ én csak egy dologra vágyom. Egyetlen egyre a battle nettel kapcsolatban. Legyen a player nevek mellett egy szürke négyzet, amibe akár pipát is lehet tenni, és felé írják hogy MUTE !!! 😀

    Az zavart mindig az online játékban, hogy ha 4nél többen játszottuk, akkor mindig volt egy 10 éves aki telespammolta a képernyőt azzal hogy ő most szobafogságban van meg stb, vagy épp egy túlbuzgó tinédzser aki két pattanás között szidja mamit ha épp nem arra fejlesztettél amit ő várt. (mindegy jó lett e később az avagy sem 🙂 )

    Tehát MUTE-ot pls. Fizetek is érte a kell. A véremmel 😀

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.