Béta kérdések és válaszok a Battle.netről

Velral . Hírek 1237

StarCraft_2_BetaEgy kis érdekességre hívta fel a figyelmem ZsukoV barátunk, amit szeretnék mindenkivel megosztani. Az egész lényege, hogy a Battle.net fórumon feltettek egy kérdést az oroszországi bétával kapcsolatban. Amint ez kiderült, mindenkire ez fog vonatkozni. A válaszokat a (kevésbé ismert) európai közösségi manager – Xordiah adta. A kérdések közül csak az elsőt tették be az eredeti szövegbe. Sokkal fontosabbak ezeknél a válaszok.

Nem egy konkrét dátumot kérdezek, de azt hiszem Oroszország megérdemli, hogy megtudja mik a bétára vonatkozó tervek, ahogyan az Egyesült Államok szintúgy. Hogyha Chris Sigaty kijelentése, miszerint 2010-ben tervezik hogy jön a béta, csak Oroszországra vonatkozott, mondjátok el nekünk: „Az a komment az orosz bétára vonatkozott.” De ha ez igaz az összes országra, azt is közöljétek. Nem kell ennél több (azaz pontosabb dátum).

  • Chris a bétáról úgy általánosságban beszélt, és nem speciálisan az oroszról. 🙂

  • Arról pedig hogy Mike Morhaime cáfolta ezt: Hol olvastad? Nem emlékszem hogy bármi mást mondott volna azon kívül, hogy a fejlesztő csapat keményen dolgozik a béta elkészítésében – ami jelen esetben tényleg igaz. Ez attól még nem mond ellent Chris kijelentésének. (Az a bizonyos orosz interjú.)
  • Azt hiszem itt a fórumon mindenki tisztában van vele hogy miért kerül ez olyan sok időbe. Még úgy is, hogy türelmetlen vagy velünk szemben. Adok egy tippet: ennek valami köze van a „másik központi értékünkhöz”. (Itt valószínűleg a Battle.net 2.0-ra gondolt. – a szerk.)
  • Nos, ez a minőség miatt van. Nem akarunk nektek olyan dolgokat mutatni, ami nem éri el az általunk támasztott minőségi követelményeket. Nem szeretnénk hogy a béta tesztelők benyomásai egyebek legyenek, minthogy izgatottak lettek és le vannak nyűgözve a jó játékélménytől. A Battle.net ugyanolyan része annak a játékélménynek, mint maga az alapjáték. A fejlesztő csapataink keményen dolgoznak hogy kiadhassák, de várnotok kell addig, amíg készek és boldogok nem leszünk vele, mielőtt kiadnánk nektek.
  • Nehéz a fejlesztésekről úgy számot adni, amikor mindegyik kicsi és jelentéktelen ahhoz képest, amit igazán szeretnétek tudni – a béta és a teljes játék kiadása. Mindegyik fejlesztés, amit közzétettünk le volt kiabálva, hogy: ” Kit érdekel, adjátok ki nekünk a bétát.” 😉

Forrás:


Comments (13)

  • Promie Motz

    |

    ” Kit érdekel, adjátok ki nekünk a bétát.” 😀

    Reply

  • SzuL

    |

    Válasz Promie Motz #1 üzenetére:
    de azt nem értem, hogy ők ezen miért csodálkoznak?

    Reply

  • DarkDevil

    |

    Válasz keedav #3 üzenetére:
    Hát törekednek is a minőségre 🙂

    Reply

  • ProfessorJ

    |

    Tudom, hogy mindeki türelmetlen, de az eddigi játékaikra, kivéve a WoW, nem mondhatnám, hogy havonta patchelték őkét, tehátmagas szinten törekszenek a minőségre, amint hibákat észlelnek próbálják azt orvosolni, ismétlem a nem WoW-ról beszélek, hanem a többiről, SC 1.17 azt hiszem, DiabloII 1.12, Warcraft3 1.24b javítócsomagokkal rendelkezik.

    Reply

  • Dav

    |

    We’ve just about finished making some cool #StarCraft2 website updates – expect to see them live soon! http://www.StarCraft2.com

    twitter

    Reply

  • Peter1984

    |

    Az egész ott lett elszúrva, hogy ennyire belevonták az embereket egy olyan dologba, amihez igazából semmi közünk.

    Bejelenthették volna tavaly a játékot, és havonta kétszer frissíthették volna a hivatalos oldalt (akár visszamenőleg már kész dolgokkal, mivel úgyse tudtuk volna hogy már kész) tök elég lett volna. Akkor is zúgolódnának páran, de nem ennyire. Szépen adagolták volna a játékot, alapból a 3 részes kiadást mondták volna és nem a fejlesztés közepén kapjuk az infót (szintén nagy felháborodástól szabadították volna meg magukat).

    A Blizzard szelet vetett, és nem tudnak mit kezdeni a viharral. „Mindegyik fejlesztés, amit közzétettünk le volt kiabálva, ” és még csodálkoznak is rajta. Szerencsétlen banda…

    Reply

  • Tauren

    |

    Igen, lehet hogy némileg szerencsétlen, de ahogy Prof is megmondta, minden játéka a Blizzardnak világsiker, és az első között van. És hol van a Crysis, COD, meg az ilyenek? Persze ezek is világsiker játékok, de a Blizzardnak MINDEN játéka világsiker. Igen ezzel jöhetne egy pár ember, hogy az Activision, meg az EA, meg az ilyenek 10-20 vagy akár 50 játékot csináltak. Jó de ők mit tesznek? Csinálnak egy csilivili játékot, és ezzel a játékélmény romlik, és persze hogy könnyű úgy profitálni, hogy van 50 játéka egy csapatnak. Erre a Blizzard? Van négy játéka, és milliomosok, akár az EA, vagy a többi.
    A Blizzard, nem a grafikára megy, hogy minden egyes vízcsep lecsorogjon mindenféle sz*r*n, és hogy úr isten, hajlik e az a fűszál, vagy nem. Vagy hogy az árnyék mennyire vetődik mindenféle helyre, meg maga a karakterre. Ezek már túl csilivili csiricsáré cuccok, mely felesleges egy játékban. A Blizzárd erre mit tesz, csinál egy Starcraftot, egy Warcraft-ot, és egy WOW-ot, nem beszélve a Diablo 2-ről, és mindegyik vagy 2D-s, vagy csak gyenge grafikával készült játék, még is veri az összes új genrációs játékot.
    Igenis a Blizzard egy nagyszerű csapat, kicsit szerencsétlen, de a mi csapatunk! XD
    Ők nálam az elsők, tisztelem őket azért, hogy még tovább viszik azt az eszmét, hogy egy játék JÁTÉK, és nem kell belőle virtuális valóságot csinálni. Utánuk csak az ID-t tisztelem még, hiszen ott a Doom, és Quake is híres, és kultusszá vált név, akár a Starcraft, vagy a Warcraft.

    Reply

  • Peter1984

    |

    Pont ez a probléma. Az ilyen elvakult emberek tömege. Pont a D2-t hozod fel ami koránt sem volt akkora siker minta játék stílust megmentő, és minden tekintetben újdonság Diablo 1. A Starcraft is csak a Warcraft 2-nek köszönheti a létezését. Ha az nem lett volna sikeres akkor nem írták volna át az egészet a világűrbe W2-es felturbózott motorral, hanem hagyták volna az eredeti Arcade elképzelést, és kiadták volna kislemezen újságmellékletnek….

    Én ár a Lemmings óta játszom Blizzard játékokkal, és osztom a véleményed hogy a Blizzard gyártja legjobb minőséget a mai és az elmúlt 10 év piacán, de itt nem erről van szó. És nemis erről beszéltem.

    Arról van szó szemellenzős barátom hogy a Nagy JÁTÉK gyártó céged lassan hitelét veszti több millió régi játékosa szemében, hisz mindig csúszott a termékük (ezt már megszoktuk tőlük) de már lassan belefulladnak a saját marketing kampányukba. Az egyik manager meghazudtolja a másikat 2 interjú között. Illetve igaz az a mondás hogy nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal…

    Reply

  • Tauren

    |

    Jó de akkor sem húzom le a Blizzardot, én is idegbeteg vagyok, de rájöttem, hogy semmi értelme, ha meg azt fogja csinálni mint a 3DRealms, hogy végleg törli az SC2-őt, akkor talán, vagy végleg megtör ez a bizalom bennük, de akkor is inkább a jó oldalát nézd, ne pedig a rosszat.
    Csak a fejed fog fájni tőle, meg a szíved, hogy miért nem lehet már a kezedben a DVD szemellenzős barátom. 😛

    Reply

  • Gromash

    |

    Látom elég nagy szavakkal dobálóztok, méghogy a blizzardot nem érdekli a grafika ? 😀 Azokat az elvakult embereket meg inkább fanatikusnak mondanám és az ő szemükben akkor sem veszítik el a hitelüket ha még 4évig húzzák maximum nagyon nagyon morcosak lesznek de ahogy kiadnák, egy pillanat alatt elfelejtenék az összes hajtépéssel töltött órát.

    Reply

  • Rayman

    |

    Nagyabbol egyetertek az elottem szolokkal. A Blizzard jatekok jok voltak, mindegy milyennek iteljuk a grafikajukat, de ha meg jobban eroltettek volna, akkor sokaknak nem indult volna el, ha gyenge gepe volt, en is azert szerettem bele, mert: …mert legalabb elindult a regi gepemen is :D(utana meg a tobbi dologert!)
    Es Gromashnak igaza van, csuszon akarmenyit, csak el fog telni, addig meg lehet mondani blabla, hamarabb ugy se fogjak kiadni, ertelmetlen annyit nyavalyogni… DE ha majd reszketo kezzel fizeted ki az uzletbe es telepited, akkor majd azt mondod: haaaat ITT VAN!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.