Teljes Battle.net reset várható

Astonkacser . Hírek 2411

A közeljövőben várható egy teljes Battle.net reset, vagyis minden adatot törölnek a rendszerből, beleértve:

  • Character and identifier
  • Friends list
  • Profile
  • League placement
  • Ladder rank

Vagyis igazából majdnem minden el fog veszni. Xordiah kék posztjában még az is benne van, hogy ez azért kell nekik, hogy a megjelenéshez hasonló szituációban tudják monitorozni a rendszert. Meg persze a sajnáljuk bla-bla-bla és köszönjük a részvételt bla-bla-bla.


Comments (64)

  • K4E

    |

    Válasz Westy #50 üzenetére:
    ÁMEN! 🙂

    Reply

  • Szabeszkah

    |

    Válasz sweeping #49 üzenetére:

    Nem, nem így gondoltam,hanem pl a a neved elejére meg a végére egy egy betű (na jó ne vedd komolyan…tényleg tök hülyeség rájöttem 😐 ), vagy valami, de ha guild lenne én is jobban örülnék neki mint az én megoldásomnak. Én se biggyeszteném oda hogy Szabeszkah.sc2hu, hanem mondjuk csak:

    Starcraft2.hu
    Szabeszkah.szabesz

    kb. így gondoltam, szerintem ez nem gázos és megoldható.
    Egyébként Westy azért esik vissza a bétázók száma mert ténlyeg meg lehet unni egy idő után , pl. az elég idegesítő amikor 3x 4x egymás után ugyanarra a pályára rak be 1 random game. A bétakulcsosztás meg tényleg jó lenne, szegény haverom itt kínlódik hogy nem tud ő is bétázni…(és engem idegesít vele)

    Reply

  • Delebrien

    |

    #52 Segíts rajta 😀 Jó tett helyében jót várj alapon.

    Btw War3-ban is van valami guild rendszer nem? Szerintem itt is lesz, csak nem ezzel kezdték a b.net 2.0 tesztelését.

    Reply

  • Xage

    |

    A ladder rendszer nem feltétlenül hibás, csak mert lejjebb rakott valakit. Ha bekerültél egy ligába, nyertél 3 meccset és lejjebb rakott, az azért van / lehet mert ugyan azon idő alatt, más playerek nem 3, hanem háromnál több meccset nyertek és kiszorítottak téged az adott ligából. Esetleg nyertél 3 meccset, gyengébb playerek ellen, mások pedig nyertek 2-3 meccset erősebb playerek ellek. A végeredmény ugyan az, lecsúszol.
    Aki nem WoW-ozott annak itt egy kis ismertető a WoW Arena ladder rendszeréről. (Jópáran úgy gondolják, hogy ennek a rendszernek egy modosított változatát használja a SC2 is.)
    http://www.wowwiki.com/Arena_PvP_system

    Reply

  • killmepls

    |

    Biztos vagyok benne, hogy aki eddig a platinába játszott és ott is tudott maradni, az a teljes játék kijövetele után is platinába fog kerülni, magyarán a resetnek nincs jelentősége a liga szempontjából, az „előkelőbb” helyezésekért persze meg kell majd küzdeni.
    Tehát akik bétáznak azoknak meglesz az úm. előnye, már akinek ez a lényeg, mert ez az előny csak időleges, a hangsúly pedig szerintem a szórakozáson van, hogy megfelelő kihívást nyújtó ellenfelekkel játszhass – a képességeidnek, tapsztalatodnak, játékstílusodnak függvényében -, amire ez a liga rendszer tökéletes megoldás.

    Aki pedig attól unja meg a játékot, mert mondjuk 3-4 szer ugyanazon a pályán kel zsinórban játszania, azt külön sajnálom, a pálya szerintem harmadlagos a szórakozás szempontjából.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz killmepls #55 üzenetére: Én ebben annyira nem lennék biztos, mert a matchmaking system jelenleg a gyorsaságra nem pedig az egyenlően erős ellenfelekre van konfigurálva. Magyarul lehet, hogy azért kerülhetett az illető platinum ligába, mert a szintfelmérő matcheken többségében olyan ellenfeleket kaphatott, akik esetleg bronz ligában vannak. Mikor meg kijön a végleges játék bizonyos balance-ok után meg lehet, hogy te tapasztaltabb leszel, de szintén nagy rá az esély, hogy szint felmérő mérkőzések is /nehezebbek/ nagyobb kihívásokat fog jelenteni.
    A pályákkal kapcsolatban meg csupán annyit fűznék hozzá, hogy továbbra is pártolom, hogy minél több változatos pálya legyen a végleges verziónál.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz L4.ZsukoV #56 üzenetére:
    Nekem a ladder mapokról az a véleményem hogy legyen egyszerre maximum csak 10. Viszont 3 havonta jöjjenek a frissítések. Annak semmi értelme hogy van 50-60 ladder map, mire mindegyiket kitapasztalja az ember meg rutinosan mozog rajta az rengeteg idő.
    Szerintem kb 10 map és akkor 3 havonta jöhetnének a map cserék.

    Persze egyesek már most unják a pályákat de azt ugye senki nem gondolhatja komolyan hogy miután megjelent az sc2 2 hetente cserélik a pályákat vagy havonta vagy pedig hogy 50-60 ladder map lesz minimum.
    Szerintem valami olyan rendszer lesz hogy lesz kb 10-15 ladder map maximum és bizonyos időközönként frissítik azokat. Legjobb esetben is 3 havonta
    Szóval aki most unja a pályák miatt annak üzenem hogy megjelenés után is unni fogja.

    Ja egyébként zsukov még annyit hozzáfűznék a hozzászólásodhoz hogy lehet valaki úgy került be platinába hogy gyengébb ellenfeleket kapott. De ha ez így történt akkor azaz illető nagyon hamar kifog esni.
    Platinásként is összefuthatsz bronz játékossal csak éppen hogyha megver levon legalább 30-40 pontot.
    És ha az illető csak ilyen játékosok ellen tud nyerni akkor egy idő után mindenképp lecsúszik mert győzelem után kap kb 4 pontot vereség után meg -30at minimum.

    Én is találkoztam már láma platinással pont velem volt egy divízióba, egyébként már rég kiesett innen.

    EDIT:
    Még mindig a ladder mapokhoz fűznék megjegyzést.
    Én sose wc3aztam, de ha jól emlékszem crafty az mondta régebben hogy évek óta ugyan azok a ladder pályák wc3ban.
    Szóval szerintem ha negyed évente frissítik majd rendszeresen akkor összetehetjük a két kezünket és ugrálhatunk örömünkben.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz sweeping #57 üzenetére: Én mindig is az arany közép utat preferáltam. Vagyis csak annyi mapra van szükség, hogy bizonyos időnként (például évente) egy teljes vagy részleges ladder map cserére legyen elegendő. Ezáltal valamilyen szinten változatos lesz a játék. Persze lehet ez az én hibám, de kissé unalmasnak tallánám, hogy lenne 5 darab map, amiknél – mondjuk – 1 év után már meg lenne mindenre (faj, játék típusra) a standard taktika és már szinte monoton módon kéne ugyanazt „a forgatókönyvet megírni”, ami szerintem nem a stratégiai játékokhoz méltó. Megismétlem, hogy ez persze csak az én szubjektív véleményem.

    Pontosan. Ezért is látogattuk meg a klotyót minden game megkezdése előtt, mert már elhánytuk magunkat, hogy már több éve (kb.2-3) ugyanaz a 10-15 map volt. 😀 Pedig ott volt még legalább még 15 másik map, ami a rendelkezésükre állt csak már nem volt semmi, ami motiválta volna őket a cserére …

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz L4.ZsukoV #58 üzenetére:
    Ezzel én is tökéletes egyetértek.
    Mert mint ahogy látod fentebb megemlítettem hogy 3 havonta cserélhetnék a mapokat, és akkor elég csak 10-15 ladder map. A szerkesztők úgy is temérdek mennyiségű mapot fognak csinálni, és a starcraftból garantáltan érkezni fognak profi mapkészítők, így a blizzardnak még dolgoznia se kell rajta, elég csak kiválasztani a legjobb pályát és betenni a ladderba.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Mi majd szerintem CFOX-szal majd neki fogunk állni pár 3v3 ás 4v4 pályák szerkesztésében, mert speciál CF-nek nagyon hasonló elképzelései vannak, mint amire a blizzesek is gondolnak. Bár én nem tudom bizonyítani, de egy példával élve mielőtt megjelent volna ez a kép: (http://galeria.starcraft2.hu/displayimage.php?album=1&pos=7), CF ennek a paint változatát küldte el… (CF ha netán még meg van neked, akkor linkeld már be plz!)

    Reply

  • sweeping

    |

    Valamelyik régióban már megtörténhetett szerintetek a ladder reset?
    Csak mert hogaZ streamet nézem, aki eddig ezen a néven játszott, és most új néven xdkfat néven játszik és épp kvalifikációs meccseit tolja.
    Arra is gondoltam hogy esetleg kapott még egy béta kulcsot és ahelyett hogy odaadta volna valakinek kreált még1 accountot amin funolni fog randommal.

    Ja semmi nem szóltam most jut eszembe hogy régebben játszottam vele. Akkor csak kreált magának egy fun accountot

    Reply

  • Xage

    |

    Válasz L4.ZsukoV #56 üzenetére:

    Csak annyit fűznék hozzá (amit talán kevesen tudnak), hogy a qualifykációra van egy külön liga. Tehát először olyanokkal rak össze a mm akik szintén az első 10 meccsüket tolják. Ha ilyen nincs kéznél akkor kapsz egy copper ligás ellent, ha ilyen sincs akkor bronzosat stb…

    Szóval arra elég kicsi az esély, hogy valaki platina ligással tolja az első meccsét. 🙂

    Reply

  • killmepls

    |

    Mint írtam is előzőleg, annak a platinásnak biztos a helye, amelyik nem csupán bekerült a paltinába, ami relatíve könnyű, hanem meg is őrizte a helyét, tehát lejátszott még 10-20+ meccset és nem esett vissza, sőt akár magasabb helyezést ért el. Ez evidens, én is játszottam viszonylag gyenge platinással custom gamet (egyébként rendes csóka volt és gyakorló partnernek azért megfelelő erősségű), de a srác a ligában szinte nem is játszott, 60. hely körül lézengett, aztán vissza is esett pár hét múlva .

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz killmepls #63 üzenetére: Elhiszem én, amit mondtok csak CF-fel ma is olyan dolog történt, hogy 39/24 stattal veszítettünk és erre át rakott minket platinába a goldból. 🙂 Érdekes…

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.