Starcraft2 az MR1-Kossuth Rádióban

Astonkacser . Hírek 1753

Jó itt most nem az lesz a lényeg, hogy ki beszél, meg mit is mond konkrétan, mert nyilvánvalóan a témában (Korea, Starcraft, Starcraft2, Blizzard és a Kespa harca, üzleti érdekek a játékiparban és az esportban) nem igazán sikerült olyan véleményt képviselni, ami 100%-ig fedi a valóságot, de egy véleménynek talán elmegy. Azóta egyébként már más a véleményem a dologról, na de ez most egy másik kérdés.

Ami a lényeg ma az MR1-Kossuth Rádió Magánhangzó című műsorában ma 12:30-kor a Starcraft2 volt a téma. A Blizzard, a Kespa és a koreai kormány körül kialakult helyzet volt a középpontban. Én nagyon remélem, hogy ez annak a jele, hogy a játék népszerűsége akkora itthon is, hogy a média is elkezdi szépen-lassan érdeklődését mutatni iránta.

Ja és nincs moderálás a kommentekben, bírom a kritikát, gyerünk csak! (jó azért nem arról van szó, hogy innentől a tahóság az megengedett!)


Comments (70)

  • Aston

    |

    #49: Igen, pont ez az. De Rubik Ernő is megtehetné, hogy fejleszt egy RubikKocka2.0-át amit csak egy internetes bejelentkezés után lehet használni. Ahogy a Blizzard.

    Hogy miért engem kérdeztek meg? Hancu haveromat aki az indexnél dolgozik, megkereste egy a szerkesztő, hogy kellene neki valaki, aki meg tud szólalni a témában, el tudja mondani a véleményét. Minden ami elhangzott a riportban nagyrészt a szerkesztő munkája, én csak annyit adtam hozzá, amit elmondtam, jó egy kicsit többet mert nem az egész interjú került bele a műsorba.
    Szóval ahhoz képest, hogy ez csak egy játék tényleg sokat foglalkozott a srác a témával, úgyhogy én úgy gondolom a lehetőségekhez képest nagyon jó volt a műsor ezen részen.

    A második részben pedig megkérdeztek valakiket, tök mindegy hogy milyen egyetemre járnak, véleménye mindenkinek lehet, de a csaj ellenszenvessége és tudatlansága a téma iránt tényleg egy picit gáz volt.

    Reply

  • zsolo1122

    |

    bocsi az offért.
    Köszi a keyyyyyyt!!!! 😀

    Reply

  • Kovacsgergows

    |

    Tényleg nagy szó, hogy már a Kossuth-on is beszélnek erről.
    Ja és az éneklős srác muris! 🙂

    Reply

  • dodzylla

    |

    Nos az én véleményem az egészről:

    Aston-on látszott ,hogy nagyjából tisztában van az egésszel és a témához akar fűzni valamit,a riporteren is úgy éreztem ,hogy érdeklődik a téma iránt és tényleg kíváncsi.
    A 4 corvinusos emberen elképedtem, valahogy úgy éreztem ,hogy megkérdeztek 4 olyan embert aki körülbelül semmit nem tud az egészről csak a szokásos függőségi, meg mindenféle élet stílusi problémákat hozza elő és feszegeti tovább, az amúgy is agyon feszített és szét szaggatott témát(amit már nagyon utálok , unok…).Egy olimpiai sportoló sokkal többet edz mint amennyit egy sc-s pro játszik és igenis össze lehet hasonlítani a kettőt , de nem teljesen, én úgy vélem ,hogy Minden sportoló versenyző , de nem minden versenyző sportoló, snookeres emberekre is azt mondják, „sportoló” mégse látszik a hatalmas agyon edzett izomzatuk… Az a baj ,hogy azok az emberek akik itt megszólaltak egyáltalán nem bírják felfogni mint jelent versenyzőnek lenni és innentől fogva amit mondanak értelmetlenné válik a témával kapcsolatban, még most is azt mondom ,hogy ennek a pár embernek semmi köze nincs ehez a világhoz , és én is szívesebben néznék sc 2 es bajnokság döntőt a tv ben mint barátokköztöt meg győziké-t meg a tököm tudja milyen baromságot.

    Reply

  • colonel202

    |

    Hé náluk hamarabb fog megjelenni mint itthon?

    Vagy ez a Május 22. minek a dátuma?

    Reply

  • hgt1

    |

    Lehetett volna jó a műsör csak sajnos olyan feelingje van, hogy „valaki beszél valakivel, valamiről…” a hallgató aki meg azt sem tudja mi az a Starcraft kb annyit gondolhat: „Na ezek a hülye japánok….”
    Kár érte.

    Reply

  • Aston

    |

    #55: Az szerintem egy félreértés dátuma.

    Reply

  • SzuL

    |

    Válasz Aston #51 üzenetére:
    az ok, hogy megkérdeznek valakiket, de miért kerül bele a riportba egy olyan vélemény, hogy „fogalmam sincs az egészről, tényleg sose láttam a játékot, igazából sose játszottam semmivel, DE…” ?!

    legalább vágják ki, keressék meg a 4. szembejövő embert a corvinuson, fogalmam sincs, de ez így nagyon szánalmas :/.

    Reply

  • Crafty_FOX

    |

    Részemről érdekesebbnek tartottam volna egyfajta vélemény opozíciót. Igazából nem értem miért érezték sokan offenzívnak a véleményeket, egyáltalán nem mondott senki semmi igazán húsbavágót, bár teljesen igaz hogy látszott nincsennek benne témában.
    Azt kell látni hogy ezzel semmi baj nincs, ugyanis ez egy külső szempont, azt mutatja hogy látják a helyzetet ezek az átlag „random diákok”. Amit itt a műsonrnak fel lehet róni az az, hogy elfelejtettek meghívni valakit aki teljesen autentikus lett volna erre a beszélgetésre, mondjuk Astont vagy Zsukovot, hogy ők jobban megvilágítsák miről is van szó, valamint elháríthassák az ilyen alaptalan tippeket mint hogy „menekülés a valós életből” stb.

    Ezenfelül mintha elbeszéltek volna a lényeg mellett nemsok szó esett arról konkrétan hogy akkor ők a kespa vagy a blizzard oldalánfoglalnának e állást és hogy mit gondolnak a 18 as korhatárról, látták e a játékot, és az alapján oda sorolnák e. Szerintme ezek lényeges kérdések lettek volna, de minden nem fér bele egy műsorba, ezt is meg lehet érteni.

    Valamint egyet kell értenem Szulal (ami már alapból kiborító de hát most ez van :D) abban hogy az alternatívákon végigmenve, egy sor valóban sokkal elfogadottabb szabad idős tevékenységgel találkozunk, de erre nincs logikus magyarázat. Mindenki tudja hogy betépve részegen lehányni dugás közben a nő hátát abszolút rendben van és menő, de aki napi 6 órát játszik nyilván egy beteges kocka. Ez megint csak attól függ ki melyik perspektívából vizsgálja, kinek mi jött be.

    Egyébként sem tartom túl szerencsésnek hogy főleg a szabadidős tevékenységek értelmét firtassuk, tekintve hogy az nagy hasonlóságot mutat a szenei ízlés felé abban a kérdésben hogy egyéntől függ és nincs rá értelmes magyarázat nem kell hasznának vagy jól definiálható előnyének lenni. Ha valakinek a szipo győzike kombó adja, nem tudod elmagyarázni mi a jó z sc2 ben, mint ahogy annak sem aki fraktálgeometriával foglalkozik hobbyból. Mindenki találja meg ami neki tetszik, és függjön attól, erről szól az élet…

    Reply

  • Shieldy

    |

    ja és ha megtudnák h mennyit keresnek a nagy pro arcok évente a ligázásokból, akkor lehet ők is elgondolkoznának h lehet el kéne kezdeni gémelni xD

    Reply

  • Shieldy

    |

    bocs h viccnek fogom fel, de ezt nem szabad komolyan venni 🙂 úgyse a Kossuth hallgatóit akarjuk megfűzni hogy gameljenek.
    Mi tudjuk h jó lesz a game, mi tudjuk h a kespa jól csinálja, azt is h annak árán csinálják jól, hogy utolsó szemetek, de ez a business.
    Így is sokan fogják megvenni a játékot és igy is lesz pro scene..főleg koreából (mint minden játékban).
    Blizzardot se kell félteni wow-on annyit keresnek mint más fejlesztőcsapat soha. főleg ha kijön a cataclysm (én biztos kihagyom)

    Reply

  • Hunter Orion

    |

    „Songoku”-nál szinte már habzott a csaj szája:DD Félelmetes dolog az emberi hülyeség.
    Pikacsut már meg sem említi, lemaradt úgy egy évtizeddel:DD
    Azért szomorú hogy gyakorlatilag lenézik a mai fiatalságot és érteni sem igazán akarják sokan, kitudja miért.
    Persze tisztelet a kivételnek de az már szinte biztos hogy ebben az országban nem veszik olyan gyorsan az akadályokat mint ahogyan azok jönnek..

    Reply

  • Chob

    |

    Válasz Hunter Orion #62 üzenetére:

    Ne csodálkozz ezen egy olyan országban, ahol az emberek agyát átmossák mindenféle hülyeséggel…

    Aston te meg a lassan valami celeb leszel 😀

    Viszont kíváncsi vagyok mi lesz ebből a Blizzard vs KESPA ügyből.. De feltételezem a Blizzard eléri majd a célját.

    Reply

  • Promie Motz

    |

    NINCS IS C. OLYAN RAJZFILM, HOGY SHONGOKU! 😀 De nem baj, a többi hülyeség mellett már elfér. Aston, te veled még eléggé egyetértek, egyébként tényleg az a lényeg, hogy beszélnek róla nálunk is.

    Reply

  • AmStream

    |

    Válasz Chob #63 üzenetére:

    nem olyan 1értelmű hogy a blizz éri el. Maga az sc2 akkor számít sikernek ha koreában is elterjed, ehhez pedig kell az állam és a kespa is. Szóval kiváncsian várom mien kompromisszumo fognak születni ezügyben, esetleg ultimátum :D.

    Reply

  • zatotwo

    |

    Válasz dodzylla #54 üzenetére:

    LoL olimpiai sportoló többet edz, mint pro SC-s?

    átlagos pro sc-s 14+ órát edz naponta, ennyit olimpiai sportoló soha nem fog tudni edzeni

    Reply

  • SZM

    |

    sztem egész jó kis adás volt
    + Corvinus ftw

    Reply

  • Naib

    |

    Engem megkérdeztek volna (akár mint BCE hallgatót akár mint SC-st) vagy SZM-et, tuti kiosztottuk volna az észt úgy hogy még ők is megértsék mi is a pálya.

    Bár a laikusoknak való magyarázást én már feladtam egy ideje (aki pókerezik még az tudja miről beszélek)

    Reply

  • SASI

    |

    Nekem amúgy az volt gond egyedül hogy 18+.Oké hogy trágár beszéd nem kell na és.Szerintem nem ettől a játéktól lesz ideges a legtöbb fiatal hanem például a suliban idegesítik általában ez az általánosban így van.Legalábbis az én évfolyamomban.Úgyhogy szerintem nem a SC2 az erőszakos játék.

    Reply

  • CsigaBig

    |

    Válasz #50 GeryGTK

    Szia amugy Ernő Bácsi él még nézz utána !!
    Már mint az aki a kockát feltalálta !!

    Válasz #51 Aston

    Na most azt nem tom hogy akik versenyszerüen játszottak hogy ök lanon vagy a battle.net en
    keresztül játszottak azt én nem tudom.De a lényeg hogy az első részt nem volt fontos ugy beregisztrálni
    ahoz hogy tudjál játszani akár a battle.net en is.Ha volt hivatalos érvényes keyed akkor simám játszottál vele.

    A Starcraft 2 sorsa mi lesz azt nem tom hogy fog alakulni az megint egy más kérdés ebben igazad van
    Aston.Már azt a részét nézve hogy kivették a lant és csak a battle.net 2.0 lehet vele játszani majd
    már annak aki akar majd multiba is nyomulni.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.