A Blizzard új partnere Koreában a GomTV

Astonkacser . Cikkek 1088

3633615467_83b2267a05_oAki most kapcsolódik be a történetbe, annak ajánlom előző cikkeinket: (Mr. Gumby: Blizzard vs. Kespa, jómagam: Újabb felvonás illetve A kizsákmányolás).

Várható volt, hogy nem maradunk sokáig kételyek között a nagy koreai esport válság közepette. A Starcraft Legacy közölte le annak a koreai cikknek az angolra fordítását, amelyben lehull a lepel a Blizzard új koreai partneréről, aki nem más mint a GomTV. Ez a cég birtokolja majd az elkövetkezendő 3 évben a Starcraft2 illetve más Blizzard játékok versenyeinek szervezését, közvetítését Dél-Koreában. Milyen furcsa, hogy eredetileg a Blizzard 1 évre akarta kiadni ezt a licenszet, a GomTV esetében mégis háromszor annyit adtak, mint amennyit a Kespától követeltek. Kezdem azt hinni, hogy a legutóbbi cikkemben olvasható szörnyű dolgokról a Blizzard is tud, illetve ezekért a Kespát tartja felelősnek, ezért szinte kierőszakolta a szakítást, hogy egy új partnerrel, ezúttal felügyelt keretek között újraépítse a koreai esportot.

De azért álljunk meg egy szóra. Attól függetlenül, hogy néha a Blizzard ellen harcoskodom, az még nem jelenti azt, hogy nem hiszek bennük. Az utolsó bejegyzésemet írnám erre az oldalra, ezt elhihetitek. Szóval én reménykedem benne, hogy az egész dolog mögött a Blizzard jóakarása van. Na de megint álljunk meg egy pillanatra, hiszen minden a pénzről szól, mert egy pénzalapú társadalomban élünk (egyébként vannak elméletek egy újtípusú, technológiára épülő társadalom létrehozására), tehát kicsit rugaszkodjunk el ettől a fúj-fúj pénzsóvár nagyvállalat motívumtól, mert az olyan mintha a szamárnak mondanám, hogy „Te állat!”. Szóval az nem kérdéses, hogy az egész mögött üzleti érdekek is állnak, na de az üzleti érdekek mellett én idáig a Blizzardban még nem csalódtam, sosem adtak ki semmit idő előtt, félkészen csak azért mert adott időszakban sokkal többet lehet eladni valamiből. Rengeteg játékot láttunk már így elvérezni, ahol a „szakítsuk le most a nagy lét, a hibákat meg majd kijavítják menetközben” mottóra irányították a háttérből a marketingesek a fejlesztőcsapatot.

A Blizzardban még nem csalódtam, így van jogom feltételezni azt, hogy valójában pozitív gondolatok és pozitív ambíciók viszik őket most egy újabb partnerhez, akiben többet látnak és akivel azt érhetik el, amit ők szeretnének, ezekben a célokban pedig még ugyancsak sosem csalódtam, ez pedig a minőség.

Mi sem bizonyítja jobban a dolgot, minthogy a bejelentésben az is benneáll, hogy a GomTV Starcraft2 világbajnokságot fog szervezni, ahol rengeteg külföldi országból is érkeznek majd játékosok, illetve a GomTV elnöke mondta, hogy nyitottak arra, hogy minden esport fan részese lehessen innentől folyamatosan az esport élménynek, illetve a külföldi közvetítésekért készek tárgyalni és partneri viszonyra lépni külföldi cégekkel. Paul Sams pedig úgy fogalmazott, hogy örül annak, hogy a Blizzard olyan partnert talált Koreában, aki megérti és elfogadja a Blizzard esport terveit és céljait.

A teljes hivatalos szöveghez klikk a Starcraft Legacyra.


Comments (15)

  • K4E

    |

    Aston megkaptad legalább a levelem? 🙂

    Reply

  • 84Noname

    |

    Jól hangzik… régen néztem gomtv közvetítéseket. Alig várom már az sc2-es váltást.

    OFF: Gyénántvagyok jeeee

    Reply

  • ProfessorJ

    |

    Reméljük, „Happily ever after” lesz mindenkinek, a Blizznek, a GoM tv-nek, és a játékosoknak is.

    Reply

  • Encrypt

    |

    Ez aztán az örvendetes hír 🙂

    GG

    Reply

  • Volband

    |

    Ez szuper hír, de mi van azzal, hogy a Kespa még az SC2-vel való gémet is megtiltotta? Csak mert nem hiszem, hogy az lesz a következő lépés, hogy a Kespa búcsút int és a pro játékosok átmennek a GomTV-hez. Egyik cikketekben mondtátok, hogy régebben is volt valami hasonló, hogy a Blizzard nagyon tolt egy másik koreai TV-t de aztán a Kespa kirúgással fenyegette az ott szereplő játékosait ezért elzárkóztak tőle. Ez a veszély most nem áll fenn?

    Vagy mostantól a Kespa egyáltalán nem közvetíthet semmiféle SC-t?

    Reply

  • Promie Motz

    |

    3szoros hurrá a jó hírnek!

    Woot! Woot! Hurrá! Woot! Hurrá! Hurrá! Woot!

    Reply

  • spani

    |

    Válasz Volband #5 üzenetére:
    Úgy emlékszem az még sc1-el volt kapcsolatos.

    Igazán örülök, hogy nem a Kespa fog közvetíteni. Énis tanulok programozást és undorító dolognak találtam a hírt hogy a Blizzard nem kérhetett a saját játékával megrendezett nagy események után semmit. Ez azért nagyon durva dolog nemtudom mit képzelnek magukról… Nemcsodálom hogy a Blizzardnak elege lett a dologból, egy darabig még tűrték is és amikor felhozták a témát kb még a Kespa volt felháborodva hogy a Blizzard mit képzel magárór? 😀

    Reply

  • nrvn

    |

    GomTV-t régen is néztem és ha ez össze jön akkor még inkább nézni fogom. Remek kis versenyeket adtak, kiváló színvonallal, remek kommentárral és ki tudja pár év múlva talán egy magyar csatornán is nézhetünk majd starcraft meccseket. Én kíváncsi leszek az szent 🙂

    Reply

  • Vale88

    |

    Ez tényleg nagyon jól hangzik!

    Vajon akkor lesz lan az sc2-be?

    Reply

  • AdamoA

    |

    Válasz Volband #5 üzenetére:
    Most az a különbség, hogy:
    „Ez a cég birtokolja majd az elkövetkezendő 3 évben a Starcraft2 illetve más Blizzard játékok versenyeinek szervezését, közvetítését Dél-Koreában.”

    Szerintem a hangsúlyos rész: _ illetve más Blizzard játékok _
    Úgyhogy most a lehetőség adott 🙂

    Reply

  • Animebj

    |

    Lezárult a vita, de ettől még ne legyenek illúzióink; A Blizzard ha akarná sem tehetne semmit a kizsákmányolt „játékosok” jogaiért, mert akárki akármire is tartja ezt a fejlesztőstúdiót, mégis egy játékszoftver-készítő, és nem emberjogi szervezet.

    Reply

  • Gabesz da Marin

    |

    Bizony, majdnem ahogy megtippeltem. Most a Kespanak főhet a feje, a Blizz pedig nekiállhat egy újabb profi játékosok keresésének, mert a Kespa nem fogja odaadni őket.

    Reply

  • mastajoda

    |

    „…a GomTV. Ez a cég birtokolja majd az elkövetkezendő 3 évben a Starcraft2 illetve más Blizzard játékok versenyeinek szervezését, közvetítését Dél-Koreában. Milyen furcsa, hogy eredetileg a Blizzard 1 évre akarta kiadni ezt a liszenszet, a GomTV esetében mégis háromszor annyit adtak, mint amennyit a Kespától követeltek. Kezdem azt hinni, hogy a legutóbbi cikkemben olvasható szörnyű dolgokról a Blizzard is tud, illetve ezekért a Kespát tartja felelősnek, ezért szinte kierőszakolta a szakítást, hogy egy új partnerrel, ezúttal felügyelt keretek között újraépítse a koreai esportot.”

    Először is gratulálni szeretnék a GomTV-nek. Szerintem hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy olyan partnert kaptak maguk mellé (fölé), aki már többször megmutatta mire is képes. Amennyiben a Blizzard szándéka tiszta és mielőtt egy másik kommentem félreértelmezhetősége alapján elítélnének, szeretném kijelenteni, igazából semmi okunk azt feltételezni, hogy húslevest szeretnének főzni az aranytojást tojó tyúkból. De megtörténhet. Ha nem így tervezik, és még alternatívaként sem fogalmazódik meg bennük ez a gondolat. Úgy minden esély megvan arra nézve, hogy egy régi, ámde mégis új projekt indul útjára, nem kisebb céllal, mint a világ meghódítása. Nem kizárt, hogy céljaik között szerepel, az RTS, H&Slash, vagy az MMORPG-n kívül egy másik területen is szerencsét próbálni. Az e-szórakoztatásban. És amihez idáig hozzáért az ujjuk, az valljuk be platina ligás lett.
    Mi lesz a Kespával? Nem tudom, se apám, se anyám sőt semmelyik rokonomat, de még országomat sem érinti, az Ő problémájuk. Tulajdonképpen szerintem senkit nem fog igazán érdekelni. Alig néhány hónapig maradhat a dolog érdekes. Szerintem most a szoftveres szórakoztatóipar feszülten figyel, és várja, bejön-e a Blizzard számítása. Már pedig ha igen, akkor gyökeresen fog megváltozni az e-sport világa. Esetlegesen más kiadók is ellenőrzésük alá fogják rendelni saját termékeiket a többlethaszon érdekében. Így mi marad a Kespának? Lényegében semmi. Ám mivel Ők főztek maguknak, egyék is azt meg. Mérlegelniük kellett volna, mielőtt Dávidként parittya nélkül álltak ki Góliát ellen. Nem utolsó sorban mi lesz Koreával? Mi lenne? Ugyanolyan esélyeik lesznek a sikeres szereplésre, mint bármelyik országnak. Kivétel ha Rokalesocipo fog elnökölni.

    „…De azért álljunk meg egy szóra. Attól függetlenül, hogy néha a Blizzard ellen harcoskodom, az még nem jelenti azt, hogy nem hiszek bennük. Az utolsó bejegyzésemet írnám erre az oldalra, ezt elhihetitek.”

    Attól még, hogy valaki felemeli hangját valami ellen, az nem feltétlen jelenti azt, hogy mindent negatívan él meg a témával kapcsolatban. Sokkal szebb ez így, mintha vakbuzgósággal véleményeznénk mindent ami tőlük eredeztethető. Vagyis nem kell ettől betojni és mentegetőzésekbe bocsájtkozni. 😉

    „…Rengeteg játékot láttunk már így elvérezni, ahol a “szakítsuk le most a nagy lét, a hibákat meg majd kijavítják menetközben” mottóra irányították a háttérből a marketingesek a fejlesztőcsapatot.”

    Szegény STALKER jutott rögtön eszembe. De erről talán majd egy másik fórumon.

    „…egyébként vannak elméletek egy újtípusú, technológiára épülő társadalom létrehozására”

    Ha majd ez megvalósul valaha, úgy elmondhatjuk magunkról, hogy egy új korszakba léptünk. Élet és rend párti vagyok, szóval nagyszerű törekvésnek érzem a bolygónkkal való szimbiózist. Az egy normálisan élhető világot. De! A tényeken nem változtathat, egy ultramodern társadalom, mert a hibák forrása többnyire az emberi esendőség. Talán ha az első emberpár Ádám és Éva kínaiak lettek volna, akkor megeszik a kígyót (Internet) és mi maradunk a paradicsomban. Mert ugye azt Murphe atyánk írásba is fektette, hogy ami megtörténhet, az egyszer meg is történik. Szegényt még könyve megírása előtt meglincselhettük és kivégeztethettük volna értelmetlenül, de Ő csak az élet egy nagy, cáfolhatatlan igazságát tárta elénk. Amitől a világ nem lesz se jobb, se rosszabb, egyszerűen csak kerekebb.

    Reply

  • AmStream

    |

    Ezt benézte a Kespa rendesen. Nem tudom mire számítottak, a játék a blizzé, ők csak élősködtek a dologból (sc1). Most a f..sz másik végén fognak állni, régebben rajoskodtak amíg még ők voltak a szopató fél…

    Esetleg még megpróbálkozhatnak azzal hogy egész koreában betiltják a Pc játékokat teljesen, de akkor 2000 kis koreai gyerek állna neki átírni az sc2őt xbox-ra, esetleg levélben kérnék erre a Blizzardot. Tudom én hogy kárörvendő vagyok de jól esett ezt a hírt olvasni. GomTV meg 1 nagyon jó választás volt.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz AmStream #14 üzenetére:
    Azért tegyük hozzá hogy ők tették azzá az sc-t ami lett. Nekik köszönhetően vált e-sport játékká. Ők szervezték a versenyeket, támogatták a csapatokat stbstb…
    Ha nincs koreai ma hol lenne a starcraft?
    Megmondom, sehol!

    Szóval ennyit erről, hogy élősködtek rajta

    Most hogy már a blizzard is tisztában van vele, hogy mekkora pénz is van ebben, és érdemes belefektetni, így ők is kérnek majd a mézes bödönből.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.