A legjobb új régi játék

Darc1n . Hírek 1789

a-legjobb-uj-regi-jatek

Gábor barátunk az Index.hu-tól a Nem hoz forradalmat a Starcraft 2 után ismét visszatért egy tartalmas cikkel. A „sok negatívuma mellett van egy csomó rossz tulajdonsága is” érzetet keltő leírás immár személyes hadjáratnak tűnhet, bár érzékelhetően a játékbelivel sokat nem-igen foglalkozott. De legalább még mindig foglalkoznak a Starcraft 2-vel! A labda fel van dobva.

A Cikk


Comments (89)

  • Sziget

    |

    Válasz Stöki #47 üzenetére: te főleg a single player részről írsz ami nagyon elhanyagolható része a játéknak/játékélménynek, legalábbis az itteni embereknek

    van egy ilyen rész:
    Aztán jönnek a tölteléküldetések, tisztára, mint a filler epizódok a Battlestar Galacticában. „Jimbo, van ez az ősi varázstárgy vagy mi, meg kéne szerezni…”

    Az artifact küldetések a story, minden más a töltelék

    aztán:
    „…szerezni az összes plecsnit (ezeket a küldetések után adja a program, és van néhány, amit nem ad könnyen)…”

    mi a forradalmi újítás ha nem az archivement rendszer?! csak ez kb megduplázza a single player játékidejét, viheted végig vagy 3x mire mind meglesz. te meg eintézted egy fél mondattal.

    kameranézetekért se kell messzire menni elég lett volna a lost vikinge bökni egyet

    a gépigény meg a befejezés szopóág de szerencsére átmenetiek
    az meg hogy 3 részben jelenik meg a játék számomra garancia arra, hogy még nagyon sokáig fognak dolgozni a játékon ami király, meg egyébként is BLIZZARD

    arról meg nem írsz ami szerintem baj lehetne pl, hogy nem csak fölrakom a játékot és folyik a vér, hanem accot kell regisztrálni internet kell, beloginolni minden elindításnál, ÉS NINCS LAN

    Reply

  • Mauro001

    |

    Válasz sweeping #50 üzenetére:
    azt nem is vitatom, hogy minimum beállításon, de a 70fps az 70fps akárhogy is olvasom. Továbbra is a fél vesémet feltenném rá, hogy nem megy 70fps-sel stabilan a játék akár minimumon is ilyen géppel, de szerintem túl van ragozva már ez a téma. 🙂

    Válasz Sziget #51 üzenetére:
    achievement rendszer csak annak forradalmi újítás, aki burokban él egy ideje. Olyan 7-8 éve már fel-fel tűnt, 5 terjedt el és olyan 3 éve már az a ritkább, ha egy játékhoz nem járnak achievementek.

    Reply

  • ZsoL

    |

    Válasz Sziget #51 üzenetére:
    Hat azert az achievement rendszert forradalminak igy 2010ben nem neveznem 😉
    Kameranezetnel szerintem arrol van szo, hogy (ha multiban nem is, de) singleben mondjuk miert nem lehet zoomolni a kameraval? Na nem mintha ez olyan nagy szivfajdalom lenne. A chat szobak se okoznak tul nagy szivfajdalmat, ott az irc. A klanok tamogatasa se, beleirod a character nevbe… etc

    A gepigeny viszont nem ertem, miert atmeneti problema.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Mauro001 #52 üzenetére:

    Nem fogok amiatt videót csinálni, mert te nem vagy képes rendbe tartani a gépedet! Fogadni mernék hogy mióta feltetted a rendszered a gépre, ami biztosan nem mostanában volt, egyszer sem pucoltad ki, gondolom ezer és ezer alkalmazás van még mellette…és a nyakamat tenném rá, hogy a drivereid sem a legfrissebbek! Nekem elég ha az én videóm helyett látnám, hogy a te feladatkezelődben menyi felesleges dolog fut! Minimumon igenis nem akad a játék….multizom vele! Platinum 12. hely! Biztosan azért, mert 3 FPS-el tolom!

    Reply

  • Tisi

    |

    Válasz Stöki #47 üzenetére:
    Ne ragozzuk. Könnyen megoldható tartsd meg a véleményed magadnak és hagyd meg a többieknek hogy megalkossák a sajátjukat a játékról ha végigjátszották, ne pedig egy hírportálon teregesd ki a sajátod, amire nem hinném hogy sokan kíváncsiak maximum elriasztassz pár embert a játéktól a negatív hozzáállásod miatt.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Stöki #47 üzenetére:

    Van még mit tanulnod ebben a műfajban! Például hogy ha nem pártatlanul írsz valamiről, akkor illik megemlítened, hogy ez a te saját véleményed! Másrészt, amiket negatívumként említesz, mind be lett harangozva jóval előbb is! A gépigény már a BETA ideje alatt kiderült, ahogy az is, hogy három részben adják ki! Nem tudom miért lepett meg újfent a dolog! Ha nincs géped hozzá, ne vedd le a polcról a játékot, ha nincs pénzed a folytatásra…spórolj! 11-ért hozzá lehet már jutni, azt hiszem ez egy teljesen átlagos ár egy mai játékért, ahogy 12 éve is ennyibe került az első rész! Mi igenis örülünk, hogy még pár évig a BLIZZARD biztosan foglalkozik a STARCRAFT univerzummal! Azt hiszem ezt sokak nevében írhatom! Van igazság is abban, amit mondasz, de maga a tálalása…az borzalmas!

    Te az esti híradóban nem azt mondanád be hogy szerencsésem megmenekült valaki egy balesetben, hanem hogy így meg úgy halt volna meg! Lehet nem a legjobb példa..de…a lényeg benne van! Rettenetesen negatívan tálalsz egy véleményt…!

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Válasz Stöki #47 üzenetére:
    Kedves barátunk az indextől, nekem például az álobjektív stílussal van csak bajom, a véleményed, az egy dolog. Ez így manipulatív.

    Reply

  • Mauro001

    |

    Válasz Einstein #54 üzenetére:
    Nekem sokkal jobb asztali gépem van az általad leírtnál a laptopom pedig egy mac, szóval nem fogom tudni kipróbálni azt, amit mondasz, ezért is kértelek, hogy bizonyítsd be, de úgy néz ki ez nem fog megtörténni. 🙁
    Azért ne aggódj, túl fogom élni. 🙂

    Reply

  • DrBala

    |

    Stöki újságíró. Elég régóta foglalkozik a szakmával. Egyértelmű, hogy a saját véleményét írja le. Hiszen az a dolga!
    Olvassatok el tőle más írást, találtok bőven. Lásd. a blogját iddqd.blog.hu
    Amúgy tényleg lehúzós a 3 epizód, ha tudtunk róla, hanem. Ez tény.
    Kell hozzá vas. Ez úgy látszik csak a keleten gond, hiszen már 3M eladott példánynál járunk.
    Én a 100.000.000 ráköltött dollárt és az elmúlt 3-4-5 év munkáját nem látom benne. De komolyan? Hol az a sok idő és pénz?

    Reply

  • Sziget

    |

    Válasz ZsoL #53 üzenetére: pénzt mernék rá tenni, hogy 5 év múlva is ezzel fogunk játszani és addigra már csak lesz vmi jobb vas (most minimum grafikan max 2v2t tudok játszani)
    nekem tetszik az archievment rendszer, pont abbahagytam a wowot mire ott bevezették

    Válasz Mauro001 #52 üzenetére: kajak burokban 🙂 2002 óta kb sc:bw aztán dio2 aztán war3 aztán wow aztán dota és most sc2, nagyon jó kis burok igy visszagondolva

    Reply

  • Sly

    |

    DrBala #59:
    „Stöki újságíró. Elég régóta foglalkozik a szakmával. Egyértelmű, hogy a saját véleményét írja le. Hiszen az a dolga!”
    Igen az nagyon szép ha egy újságíró a saját véleményét írja le és nem a tényeket…

    És amúgy tényleg nem látszik meg a játékon a rengeteg beleölt pénz és idő. Egy feltupírozott war3 engine az egész, csináltak hozzá jó pár egységmodellt, sok hangot meg zenét, írtak alá egy gagyi történetet, meg csináltak 4 CGI videót, ami mellesleg szerintem nevetségesen kevés és rövid ahhoz képest, amit vártam. A játékmenet adott volt, kicsit felturbózták új egységekkel, és kész. El lehet adni háromszoros áron, még a LAN-t is ki lehet belőle direkt szedni, a több ezer tiltakozó fanre fittyet hányva. Mindezek ellenére az egyik legjobb multis játék lett belőle, ami sajnos nem magát az SC2-t, hanem a mai játékipart minősíti…

    Reply

  • dudi

    |

    Az én véleményem ezzel a cikkel kapcsolatban :

    1. Kutyát nem érdekli a single player campaign, számomra olyan mint max. 1 bonus feature. Ha 1 RTS játék valóban jó, akkor úgyis „skirmish” módban a legélvezhetőbb, ezen kívül sokkal igényesebben van kidolgozva, mint akármilyen más játék campaign módja.

    2. A Starcraft 1 megjelenése óta, melyik RTS játék volt az ami forradalmian újnak nevezhető koncepcióra épült és nagyon jó volt ?
    Talán csak a Company of Heroes-t érdemes megemlíteni, viszont abban nem nagyon volt macro game, csak micro. Szóval lehet azt mondani, hogy tizenx éves koncepcióról van szó, viszont azt is érdemes megemlíteni, hogy eddig még nem nagyon találtak ki jobbat ennél

    3. Azt hogy 3szor kell majd megvenni a játékot én is elég nehezen emésztettem meg, de mikor megjött a teljes játék én tökéletesen elégedett voltam a tartalommal, és ha a 2 kiegészítő olyan mértékű tartalommal fogja bővíteni a játékot mint anno a BW, akkor szerintem senkinek nem lehet egy rossz szava sem, maximum az, legfőképpen magyar ember lévén, hogy 3szor kell teljes árú játékot vásárolnunk.

    4. A Blizzard ismét olyan játékot alkotott ami kategoriájában a legeslegjobb, hogyan lehetne nagyobb elvárás egy játékkiadó céggel kapcsolatban, amikor minden játékuk amit csinálnak jobb mint bármi amit bárki csinált előtte.

    5. A negatív kritikának csak akkor van értelme, ha azt vmilyen pozítívabb dologhoz hasonlítjuk, azaz ha lenne egy játék ami túlmutat ezen, és ahhoz képest levő hiányosságokra mutatna rá a cikk akkor lenne valóságalapja, de enélkül csupán szűklátókörűségre vall. Szóval stöki ha nem tetszik én erre az tudom mondani, hogy mutass egy jobbat!!!! (de ilyet úgysem tudsz) és annak fényében kritizáld, mert enélkül a kritikád abszolút nem lehet objektív, csupán szubjektív. Ennek fényében a cikked abszolút „epic fail”, leginkább úgy lehetne megfogalmazni, hogy egy negatív előítéletet próbálsz ráerőltetni, lehet akármilyen jó úgyis rossznak kell értékelni, csak azért mert. Mutass egy jobbat egyébként meg STFU és nem kellene játékokról cikket írnod.

    6. Valószínűleg az jön le ebből, hogy elfogult vagyok, de ez azért van mert úgy érzem ismét fejet kell hajtanom a Blizzard zsenialitása előtt, mert ismét egy különlegesen remek játékot készítettek, és szerintem milliószor több pozitívum van benne ,mint negatívum. És igen vannak benne hiányosságok, nem tökéletes ahogyan egy játék sem. És leginkább szerintem úgy lehetne objektíven megfogalmazni, hogy „egy több mint tíz éves koncepcióra épülő, leginkább multiplayer játékmódot előtérbe helyező valósidejű stratégiai játékok új királya született meg”.

    Reply

  • Aston

    |

    Szerintem teljesen korrekt a cikk, szinte mindennel egyetértek. Illetve csak egy dologgal nem értek egyet, az pedig az, hogy a Blizzard csak az üzletpolitika és a „húzzuk le háromszor a rajongókat” címszóra szedte három részre a játékot. Igenis volt egy álmuk, valami amivel újat akartak hozni magába a singleplayer műfajba. Ez viszont tényleg nem sikerült úgy, ahogy azt vártuk, és csak ez az ami alapot ad a mindenféle „WTF pénzéhes Blizzard” meg „OMG az Activision megrontotta a Blizzardot” gondolatoknak.

    De! Hiába, hogy az „ó anyám ez mekkora” érzés nekem is végig elmaradt a teljes singleplayer során, ez nem jelenti azt, hogy ez így is fog maradni. Biztos vagyok benne, hogy a sok-sok negatív értékelés után a Blizzard valami hatalmasat fog alkotni a Heart of the Swarmban vagy a Path of the Voidban. A Wings Of Libertyben bemutatott kísérletezés nem úgy sikerült, ahogy annak kellett volna, de én akkor is tisztelem a Blizzardot, hogy megpróbáltak valami újat hozni a műfajba, még ha nem is sikerült 100%-ra csak 90-re. Ha folytatták volna a régi singleplayer hagyományokat, 10-10-10 pálya fajonként, akkor azt mondanánk, hogy mekkora szar már a Blizzard, semmi újat nem hozott a játékba.

    Én azt mondom, hogy egyelőre még nem kell véglegesként értékelni az SC2-t, sokat fog még dobni ezen a két kiegészítő.

    Az alap ötlet az SC2-re pedig az elejétől kezdve adott volt: 1/3-ad a régi, 1/3 az új, 1/3 a régi átdolgozása. A multiplayer pedig olyan amilyen, kell még neki idő, hogy teljesen kiforrjon, a pályakészítőnek meg szintén.

    Amúgy aki nagyon szidja ezt a cikket, az szerintem akarva akaratlanul nem látja meg az ilyen mondatokat: „A tálalás pedig hibátlan: a zene és a grafika csodálatos”. Pedig ott van és több is van ott, úgyhogy vegyük észre ez nem egy lehúzó írás, hanem nagyon a helyén van, dícséri azt ami tényleg jó, bírálja azt ami lehetne még jobb is, vagy nem olyan jó, mint vártuk, vagy nem olyan jó mint az elődben. És igen a vas is gond, mert ha hardon játszod a játékot akkor olyan sok egység van a pályán, hogy bizony beszaggat erős gépen is. De ez meg szerintem nem meglepő.

    Reply

  • Mauro001

    |

    Válasz Aston #63 üzenetére:
    Végre rajtam kívül is valaki, aki észrevette azt, hogy a cikk tele van pozitívumokkal is!
    De ami hiba, az hiba, nem lehet letagadni.

    Annyit tennék hozzá, hogy meg kell állnia önmagában is a helyét egy játéknak, sose érv az, hogy „majd a kiegészítőben”, ugyanakkor szerintem is nagyon sokat várhatunk a kiegészítőktől. Van szerencsém benne lenni a WoW új kiegészítőjének bétatesztjében és annak ellenére, hogy a harmadik kiegészítő, messze a legjobb, a legtöbbet nyújtó annak ellenére, hogy a második kiegészítő szerintem például nagyon silány volt. Szóval össze tudja szedni magát a Blizzard is, most látják, hogy kicsit túlígérték magukat a Starcrfaft 2-vel, hallják, hogy mik a játék hibái és a kiegekben majd javítanak az összképen.

    Reply

  • DrBala

    |

    Válasz Sly #61 üzenetére:
    „…Igen az nagyon szép ha egy újságíró a saját véleményét írja le és nem a tényeket…,,,”
    Egy INDEX.hu szintű hírportálnak nem az a dolga, hogy a tényeket írja le. Arra a szakma lapok, oldalak vannak. De hát ugye tartsa fel a kezét az, aki olvasott már valaha elfogulatlan, pártatlan, személyes élményeket, tapasztalatokat mellőző cikket pl. a PC Guruban, 576Kbyte-ban, vagy bárhol? Az újságírás erről szól. Szívesebben olvasod is. Aztán vagy egyet értesz az íróval, vagy nem. Az a legnépszerűbb író ugyebár, aki a legtöbbször találja el a többség véleményét. Vagy…le mer olyan dolgokat írni, amit más nem merne kimondani és ez tetszik a szürke emberkéknek.

    Az SCII single és multival: 14.000Ft
    SCII csak multi: 5.000Ft
    SCII csak single: 6.000Ft

    A gond az, hogy csak a single-t nem lehetett volna eladni. Viszont a multiért meg nem lehetett volna annyi pénzt kérni. Ezért kellett ez a kampány.

    Nagyon sokat nyomtam régen a sixwatcheren majd a Bneten. Jó társaság volt. Jó hangulat. Chat szoba.
    Ez nagyon hiányzik. Nem érzem, hogy pezsegne az élet, hogy lenne egy közösség aki játszik. Ha nincs fenn a FR listán a haver, akkor gyakorlatilag egyedül vagy. Nem lehet csetelni, nem lehet kommunikálni senkivel. Ez a része iszonyat el van rontva. Nagyon sokan kezdték el most a játékot. Ők érezhetik úgy, hogy egyedül vannak. És hiába látod, hogy 1.000.000 player online, jön a kérdés: Hol vannak?

    „Nem vagyunk egyedül!”

    Reply

  • YounG

    |

    hm… azért annyira ne tessék többesszámban beszélni mikor azt kommentelje itt valaki, hogy az itt lévőket nem érdekli a kampány… meg hogy, a játékélménynek csak kis részét teszi ki meg ilyenek… NA meg, hogy tartsd meg a véleményed… OMG emberek… azért ne már,hogy ezt a gamet tökéletesre csinálták??? vagy mi fene?? hadd írják már meg a negatív kritikákat is… és ráadásul nem írt hülyeségeket, sokmindennel egyetértek azzal amiket írt, mind a negatívban mind a pozitívban..

    Reply

  • Stöki

    |

    Üdv,

    Miután alaposabban átolvastam a kommenteket, pár dologra válaszolnék, bár lehet, hogy olaj lesz a tűzre.

    “sok negatívuma mellett van egy csomó rossz tulajdonsága is érzetet”

    Szép példája annak, hogy a fanboyokban kialakul az a fajta szelektív olvasás, hogy a kritikákban csak a negatívumokat látják meg. Visszautasítom, illetve nem veszem komolyan ezt a megközelítést.

    „Még nem olvastam el a cikket, csak a hozzászólások egy részére vetettem egy röpke pillantást. De úgy érzem a cikk szerzője túlságosan negatív kritikákat írt ismételten.”

    Neked külön gratulálok, falkaszellem ftw, nehogy saját véleményed legyen!

    „ez a legrosszabb stílus, mert úgy van benne a véleménye (ami erősen negatív), hogy ő mégis úgy tud mutogatni “Hogy de kérem ,ez egy objektív cikk!”.”
    „Nekem például az álobjektív stílussal van csak bajom, a véleményed, az egy dolog. Ez így manipulatív.”
    „Például hogy ha nem pártatlanul írsz valamiről, akkor illik megemlítened, hogy ez a te saját véleményed!”

    Tisztázzunk valamit. Vannak tényközlő sajtóműfajok (hír, tudósítás, stb.) meg véleményközlő sajtóműfajok (glossza, publicisztika, stb), meg persze olyanok is, amikben a kettő keveredik. A kritika szinte tisztán véleményközlő sajtóműfaj, a szerző a saját véleményét írja le benne egy filmről/kiállításról/satöbbiről, szóval egy kritikától objektivitást elvárni igen nagy butaság. Az indexes cikkben nyilván csak az én véleményem van, többek között ezért is van odaírva a cikk elejére a nevem. Nem muszáj vele egyetérteni. Elég tiszteletben tartani (bár ahogy látom, ez itt többeknek nem megy).

    „Könnyen megoldható tartsd meg a véleményed magadnak és hagyd meg a többieknek hogy megalkossák a sajátjukat a játékról ha végigjátszották, ne pedig egy hírportálon teregesd ki a sajátod.”

    Az újságírót többek között a saját véleménye közléséért fizetik, bocs.

    „egyértelműen mutatják, hogy a cikk író kipróbálta a 7 órás trialt, meg pár cikkből összeollózta”
    „Látszik hogy nem játszott vele túl sokat”

    Lótúrót nem, végigtoltam a single-t, mielőtt egy sort is leírtam volna. Azt hittem, hogy a rosszindulatú összeesküvés-elméletek a politikai témájú fórumok sajátjai.

    „Az index BÁRIMRŐL ír az mindig fikázás, ez a bulvár műfaj erről szól.”

    A mondat mindkét része hazugság. Sőt, HAZUGSÁG.

    „te főleg a single player részről írsz ami nagyon elhanyagolható része a játéknak/játékélménynek, legalábbis az itteni embereknek”

    Viszont, mivel nem mindenki multizik, talán az Index-olvasók jelentős részének nem elhanyagolható a single kampány, például én is jobban vártam, mint a multit – főleg nekik szól a cikk. Ezen kívül a multiról már írtam az előző – itt szintén sok ekézést kapott – cikkemben.

    „a cikk végefelé írja, hogy “egy közepesen erős gépen is hajlandó beszaggatni, ha nem vesszük le a textúra részletezettségét.” Könyörgöm, ezért lehet ÁLLÍTANI a megjelenés részleteit, textúra minőségét, stb… Ezért van ott ez az opció! Mert a Crysis-nek vagy a Doom3-nak abban az időben nem lett volna olyan iszonyatos nagy gépigénye!”

    A gépigény miatti sírást talán valóban nem túl szerencsésen fogalmaztam meg. Természetesen megtaláltam a részletességet lebutító opciókat, éppen az volt a bajom, hogy túl sokat kellett élnem velük. A techrovat legjobb gépén teszteltem a SC2-t – ez a gép kb. 3 éve csúcsgép volt, ma már persze nem számít csúcsgépnek. Nem is vártam el, hogy maxban fusson rajta a játék, a felbontást például levettem elég kicsire. De aztán le kellett vennem a legkisebbre. Aztán le kellett vennem még a textúrákat is apránként, meg az effekteket, míg végül szinte mininumon futott a játék egy olyan gépen, ami azért ennél jobban meg szokott birkózni a mai játékokkal. És ennek bele kell kerülni a cikkbe – nem mint negatívum, hanem mint figyelmeztetés a nálatok tájékozatlanabb olvasóknak, hogy tudják, mire számítsanak. Egyébként pont ugyanezt írták anno a Crysisről és a Doom 3-ról is: ez egy tök jó játék, de erős gép kell hozzá.

    Egyelőre ennyi, lőhettek tovább. 🙂

    Üdv,

    Stöki

    Reply

  • Mauro001

    |

    Válasz Stöki #67 üzenetére:
    Jó látni, hogy foglalkoztat az emberek véleménye és viszontreagálsz. de azért Benned se alakuljon ki az általad emlegetett „szelektív olvasás”, vagyunk itt jópáran, akik elégedettek voltunk a cikkel, ami egy fansite-tól egy kritikával kapcsolatban szerintem nagyon szép eredmény. 🙂 Csak így tovább!

    Reply

  • Stöki

    |

    Válasz Mauro001 #68 üzenetére:

    Jaja, a 47-es hozzászólásban már jeleztem, hogy ennek örülök.

    Egyébként nem az kell nekem, hogy egyetértsenek velem, hanem az említett tiszteletben tartása a véleménynek. Persze ez fordítva is áll: nekem semmi bajom azzal, ha valaki a játék minden bitjével meg van elégedve, és eszem ágában sincs vitába szállni vele, mert én meg az ő véleményét tartom tiszteletben. Ízlések és pofonok. Ott van gond, amikor elkezdődik a személyeskedés, fikázóindexezés meg a többi trollmanír.

    Reply

  • Sly

    |

    lol
    úgy néz ki most mindenki megszeppent és bekussolt

    Reply

  • dudi

    |

    BTW aki játékokról akar informálódni az szerencsére nem az index.hu-t teszi azt 😀

    Reply

  • Stöki

    |

    Válasz dudi #71 üzenetére:
    Én megkockáztatom, hogy még csak nem is a magyar sajtóból.

    Az Indexen arra kíváncsiak, hogy mit ír a SC2-ről az Index.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Stöki #72 üzenetére:

    Nem sértésnek szánom, de…pontosan ez a baj a mai újságírással, ahogy a médiával is! Mindenki a saját véleményét, és elképzelését fújja, nem a tényeket! Lásd Vezekényi László estét, aki a TV2 műsora szerint egyedül nyert WCG-t, igaz csapatjáték a Counter-Strike még mindig, de ő egyedül is megcsinálta! Kétszer is, ahogy a Lady Gaga klippet is összehozta!
    Aki esetleg nem ismerné a történetet! http://www.youtube.com/watch?v=q2OXQMgKyX4

    Csak arra szeretnék rávilágítani, hogy él némi gyanú bennem azzal kapcsolatban, hogy te sem jártál utána dolgoknak, csak írtál egy véleményt, amihez a neved adtad, de azt már nem merted beleírni, hogy ez a te véleményed! A kettő pedig egyáltalán nem ugyan az! Kíváncsi lennék az accauntod nevére például, hogy tényleg megvetted e a játékot, és tesztelted e..! Vagy hogy mennyi forumot nyálaztál végig, illetve mennyi kutatómunkát végeztél ezzel kapcsolatban?! Sajnálom hogy a media idáig jutott….! Egy cikkben nem más véleménye érdekel, hanem az, hogy általánosságban milyen véleményen vannak az emberek erről a dologról, és…elvárom hogy a cikkíró ennek utána nézzen! És..a cikk legyen fordulatos…akarjam a következő sort is végigolvasni….a tiéden majdnem elaludtam! Ne értsd félre..de..szerintem pocsék cikk, ahogy az előző is az volt, és mindenféle elvakultság nélkül mondom, mert a singleplayer rész nekem sem tetszett! De ennél normálisabban is le lehetett volna írni!
    Egy szó mint száz…ha már újságíró vagy…ne a véleményed írd meg, hanem tényszerűen tájékoztass! Ezerszer több értelme lenne..és mindenki el tudná dönteni ezesetben, hogy érdemes e megvenni a játékot vagy sem! Lehet nem kevés embert beszéltél le a te véleményeddel az SC2-ről! És valóban már én is inkább külföldi lapokat olvasok, mint magyart, ami elég szégyen, tudom, de..meguntam a mondvacsinált szenzációkat….és a többi médiafogást! Ne a modoroddal akarj kitűnni a többi cikkíró közül..ez szerintem …egy nagy szegénységi bizonyítvány! A cikkel teljesen egyetértek, de a modorod..nem egy újsághoz való! Vélemény..nem kell belekötnie annak, akinek nem szól!

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Válasz Stöki #72 üzenetére:
    no igen, mióta így álltok hozzá a dologhoz, azóta elég sok ember otthagyott titeket, ami persze nem tűnik fel a sok új netező-olvasó miatt.

    Ja, és a kampány egyszeri végigtolása az még nem egyenlő azzal, hogy sokat foglalkozott az ember az Sc2-vel. Mi már másfél hónapja tárgyaljuk aitt az oldalon, hogy hogyan írjuk meg az értékelőnket a játékról, és igen, mi nem kritikát akarunk írni a játékról, mert nem azt szoktak írni róluk, hanem ismertetőket.

    Reply

  • Stöki

    |

    Válasz Einstein #73 üzenetére:
    Teljesen egyértelmű, hogy az én véleményem, hiszen én írtam a cikket. A szerkesztőségi véleménycikkeket (vannak olyanok is) nem egy ember jegyzi. A tájékoztatás meg nem egy kritika feladata, hanem pl. egy híré, amiben megírjuk, hogy mikor jelenik meg a Starcraft II (és a kritika előtt voltak is SC2-hírek az Indexen is). Nagyon el vagy tévedve a média működését illetően, Vezekényit idekeverni meg akkora blődség, hogy hadd ne reagáljak rá. A játékot nem megvettem, hanem hivatalos tesztpéldányt kaptam az Activision hazai képviselőjétől. Egyébként ha majdnem elaludtál a szar cikkemen, mi a bánatért olvastad végig? Egyáltalán miért kezdted el olvasni, ha már az előző sem tetszett? Valaki pisztolyt tartott a fejedhez?

    Válasz Promie Motz #74 üzenetére:
    Nem mi állunk így hozzá a kritikához meg a sajtóműfajokhoz, nagyjából minden újság így áll hozzá száz éve. Olvasd el pl. Kálnoki Izidor Újságíró-iskola című művét (1915-ben jelent meg az első kiadás). Egyébként honnan veszed, hogy sokan elhagytak minket? Csak mert az olvasottságunk nem zuhan, sőt.
    A kampány végigtolása éppen elég ahhoz, hogy az ember minősítse a kampányt, nem kell ahhoz még hónapokig játszani a platinaligában (vagy legalábbis néhány elvakult fanboyon kívül senki nem várja ezt el, és én nem őket akarom kiszolgálni). Az ismertető pedig nem kanonizált sajtóműfaj – a kritika az. Szóval nyugodtan írjatok ismertetőt, tökjó meg ez egy rajongói oldalon elfér, de ne várj el ilyesmit az Indextől – az ismertető egyszerűen nem profi.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Stöki #75 üzenetére:

    Annak ellenére hogy csak kritikát olvastam tőled, a hozzád írtakkal semmit sem tudsz kezdeni! Ha mégis, azt is igen primitíven teszed. Nem tartottak pisztolyt a fejemhez! A cikket azért olvastam végig, mert nem formálok olyasmiről véleményt, amiben nem vagyok tájékozott, ebben mondjuk kapásból különbözőek vagyunk!

    A cikked több sebből is vérzik…kezdve hogy nem a Battlenet miatt lett az első rész nemzeti sportág..ugyanis lanon rendezték az összes versenyt, pont emiatt volt botrány a második résszel kapcsolatban, hogy online bejelentkezés szükséges hozzá! A „kimaradt” küldetések miatt egyáltalán nem kell újrajátszani a játékot…a titkos küldetéshez egy szabadon álló épületet kell lerombolni mindössze..és még sorolhatnám! De mivel felesleges..és a tudásod kimerül a kritizálásnál..hagyjuk is, mert nem fogod megérteni! De…arról írj cikket legközelebb, amiről tudsz is valamit! Idiótaságokról írtál idióta véleményt! Ez a cikked..és mindezt lenézően tetted…! Pár kritikát meg nem tudsz elviselni érte!

    Vezekényi Lászlót pedig pontosan azért hoztam veled egy lapra, mert nagyjából ugyan annyi a tájékozottságod a témában…mint ott, abban a videóban a TV2-nek! Írsz…és írsz…de utána nem jártál semminek..ha mégis..azt is igen felületesen tetted! Szóval..ha tetszik, ha nem, szégyen ez a cikk! Kár volt kiadni, mert nem egy hülyeség van benne! Tisztelem hogy nekiültél..és leírtad…de…félretájékoztatod vele az embereket!!!! Nem kell fáradj a válasszal…nem akarom széttördelni a kommenteket! Ha mégis válaszolnál..akkor ahhoz válassz megfelelő hangnemet..és szállj le a magas lóról! Egyáltalán nem voltam bunkó veled, és köszönöm, nem kell kioktass médiatudományból, mert magamtól is látom, hogy amit írtál..az nem fedi a valóságot…elég sok helyen! Ettől függetlenül sok dologgal egyetértek, de..azt ne próbáld elhitetni velem, hogy…olyan hű de sok kutatómunkát végeztél a játékkal kapcsolatban, ha ennyi butaságot beleírtál!

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Promie Motz #19 üzenetére:
    Promie: „ez a legrosszabb stílus, mert úgy van benne a véleménye (ami erősen negatív), hogy ő mégis úgy tud mutogatni „Hogy de kérem ,ez egy objektív cikk!”.”
    Stöki #75 hsz-e a példa erre.

    Válasz Stöki #75 üzenetére:
    Azon felül, hogy ki mit gondol a játékról, Einstein jól beszél, nem alapos a cikk, ha már összeszedegeted az infókat különböző forrásokból, legalább ne írj hülyeséget, mert ezektől elveszíti a hitelességét a cikk, ami már egyébként is eléggé elfogult szerintem, ám ezt még jól ki tudod magyarázni. De az elírásokat nem..

    Reply

  • Stöki

    |

    Válasz Darc1n #77 üzenetére:
    Persze, hogy nem alapos, és Mauro001 fentebb pontosan megmagyarázta, hogy miért nem az:
    „az indexet főként olyan emberek olvassák, akiknek fingja nincs a számítógépes játékokról, akik talán még sose láttak stratégiai játékot. Nekik nem kezdheti el magyarázni azt, hogy “csak le kell mászni délkeletre a media blitz pályán”.”
    Ezt kéne belátni, nem ilyen – az Index-átlagolvasó számára – részletkérdéseken lovagolni, mint hogy a titkos küldetéshez kottára pontosan mit kéne csinálni. Ha egy egység sugarú fanboytól nem is, az oldal egyik szerkesztőjétől elvárnék ennyi toleranciát.

    Válasz Einstein #76 üzenetére:
    Jogom van hozzá, hogy bármilyen bicskanyitogató modorom legyen. Mint ahogy neked is jogod van a három pont és a felkiáltójel indokolatlan túladagolásához. A kritikát elviselem, a korlátoltságra viszont beszólok rosszabb napjaimon, ez van.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Stöki #78 üzenetére:

    Ennyi erővel joga van a kiadónak is ahhoz, hogy ne kitalált hibáktól hemzsegő cikkel minősítsék a munkáját! Amiket én megemlítettem az csak pár darab, ennél sokkal több baki is van az alig egy oldalas cikkedben! És ez minősít, még akkor is, ha akármilyen modorral írod meg!
    Bizony a véleményemnek a cikkedről semmi köze ahhoz, hogy mennyire vagyok Starcraft 2 rajongó vagy sem! Ezzel is lehet takarózni persze, de azt nem tudod kimagyarázni, hogy úgy írtál le dolgokat, hogy semmi kutatómunkát nem végeztél ellőtte, és a cikked nem fedi a valóságot!
    Egy hasonlattal élve…lehetnél a Starcraft Palik Lászlója! Ő is a témakörről beszél, de valahogy mégsem az igazi! Remélem nem bántottalak meg a sok … és !!! írásjelemmel, igyekeztem most jobban odafigyelni rá!

    u.i.: Szerintem amúgy még a játékot sem játszottad végig, mert a CHAR bolygóra érve a játék automatikusan megmutatja a menüt, ahol az eddigi küldetéseinket találjuk, és ott bizony mindegyik fel van sorolva, sőt, lehetőséget is ad a lejátszásukra! Tehát, jó pár pályával a vége előtt abbahagytad a játékot, ha azt írtad, hogy a kimaradt küldetésekért újra kell játszani az egészet!
    De…ez is csak egy aprócska észrevétel a sok közül, de nem akarom mindegyiket felsorolni! Az írásomnak a mondandóját már megosztottam veled! Olyasmiről ragaszkodsz a véleményedhez (amihez jogod van persze) aminek nem néztél utána, nagy része pedig nem is igaz!

    AKI MÉG NEM OLVASTA A CIKKET, annak szól:
    Az írás nem fedi a valóságot, akinek emiatt ment el a kedve a játéktól, az nézzen jobban utána más forrásokból is! A cikk halványan tájékoztató jellegűnek mondható leginkább!

    Reply

  • Stöki

    |

    Válasz Einstein #79 üzenetére:
    „lehetnél a Starcraft Palik Lászlója!”

    :)))))))))))))))

    Köszi, már ezért megérte beszállnom a threadbe.

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Válasz Stöki #75 üzenetére:
    Onnan veszem, hogy sokan elhagynak titeket, hogy sok emberrel beszélek 🙂 Ezt is írtam, hogy ezt biztos nem érzitek, mert nálubk még mindig van jó pár ember, aki csak mostanában kezdi el élni az „internet függő életet”, és még most keres magának oldalakat. Tehát amíg bővül az internetezők köre, addig ez nem fog feltűnni.
    Nem tudom, amikor még utoljára ilyen pcguru-t és gamestart olvastam, ők mintha még ismertetőket írtak volna a játékokról, külön, az egyéni véleménnyel megfűszerezve, de lehetet érezni, hogy hol a kettő között a határ. Jó régen ovlstam őket, szóval biztos azóta már szóltál nekik is, hogy ez nem profi, és átálltak kritikára. 🙂

    Reply

  • Lantletevo

    |

    Na, azért a múltkori cikk óta kicsit megjuhászodtt, de ez még mindig zavaró.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Lantletevo #82 üzenetére:

    Hát, de nem is ez a felháborító! Mert legyen olyan a modora, amilyen, ezzel saját magát minősíti csak! De sorolni lehetne a cikkében a nagyobbnál nagyobb hibákat, amikből kiderül, hogy nem hogy a játékot nem ismeri igazán, de még csak végig sem játszotta! És…akkor Ő ITT AZ ARC , hogy beregel ide, és leoszt mindenkit! Inkább bújna el, ha már írt egy ilyen pocsék akármit! Egy oldal az egész, minimum 8 bődületes hibával, és vérig van sértve, hogy ha valaki ezeket megemlíti neki! Gratulálni tudnék csak ehhez! Ismételni tudom csak önmagam, magyar média jelenlegi helyzetét tökéletesen tükrözi a cikke! Nulla kutatómunka….csak valami sikerhajhászás legyen! Hogy butaságot ír, az mindegy! És..itt bizonygatja, hogy csak mert elvakultak a rajongók, amiatt érezzük negatívnak az írást! Nem azért, hanem mert tele van a cikke a valóságot nem fedő információkkal!

    Előző kommentjeimben van pár…na de ki találja meg mindet legelőbb? 😀 Kap egy sört 😀

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Stöki #78 üzenetére:
    Akkor leírom utoljára és mostmár nem érdekel mivel térsz ki:
    “a 29 küldetés így valójában 26, a maradék hármat akkor kapjuk meg, ha egy újabb végigjátszáskor máshogy döntünk” – Valójában nem kell újra végigjátszani a játékot, ki lehet utólag is választani a kihagyott küldiket.

    Aki ekkora hülyeséget ír az nem alapos, az index-átlagolvasóknak szerintem meg igen is számít, hogy azt olvassák-e, hogy a Blizzard olyan szar játékot adott ki, amit többször végig kell játszani csak azért, hogy 1-2+ küldetés meglegyen vagy utólag kiválaszthatják a menüből. De nem, téged ez csöppet sem érdekel, sajnos legtöbbünket viszont annál inkább.

    Reply

  • Einstein

    |

    Válasz Darc1n #84 üzenetére:

    Hagyd rá! Ennél sokkal nagyobb, és sokkal több baklövés is van a cikkében! A CHAR-ra érve a játék automatikusan megmutatja, hogy milyen küldetéseink voltak, mik maradtak ki, és el is lehet őket indítani! Szóval ebből is ,és még jó pár másik okos mondatából is látszik, hogy nem hogy nem foglalkozott rendesen a játékkal, de még csak végig sem játszotta! Vicc ez az ember! „SZTÁR”, mert a médiában dolgozik…hát kicsit leereszkedhetnek hozzánk, halandókhoz! De….majd ha unatkozom, megírom az összes olyan mondatát, amiben valami idiótaságot ír…mert van pár! Nekem a kedvencem hogy a Battlenet miatt lett nemzeti sport az első rész xD Nem baj hogy az összes verseny lanon volt, és a netkávézókban terjedt el..de semmi vész 😀

    Amúgy nekem nagy fájdalmam, és nem akarok nevet mondani, hogy volt olyan admin, aki helyeselte a cikket! Ő sem játszotta végig a játékot?! Hogy lehet helyeselni egy rajongói oldalon egy olyan cikket, aminek a fele hülyeség?! Azért..engem ez is megrázott..de látom te azért átlátsz a sorok között Darc1n!

    Reply

  • SolkiM_81

    |

    Stöki most az lenne a fair ha most szépen megjelentetnéd az itt írt hozzászólásokat amit a te kis cikked váltott ki. De nem teszed mert akkor kiderülne hogy hoppá lehet hogy itt sok minden nem stimmel ami a te pénzkereső szakmádat illeti. Azzal pedig hogy hát ez szubjektív vélemény nem lehet védekezni meg pro-kontrázni ezen az oldalon merthogy Te tényszerűen írtál. Egy játék meg nem azoknak jelenik meg akik nem szeretik a benne lévő tartalmat meg ötleteket mi több a stílusát hanem azoknak akik szeretik. Akik pedig várták ezt a játékot nem vágták hanyatt magukat a nagy csalódástól. Miért??? Vajon miért? Stöki MIÉRT???

    Reply

  • dN

    |

    #86
    Jézusom.

    Nem tudom, hogy a színvonal zuhant ennyit ezen az oldalon (cikkek és kommentek terén egyaránt) az utóbbi időben, vagy a külföldi oldalak látogatása világított rá az itteni hiányokra és elképesztő hozzá nem értésre. Na mindegy, a kupa miatt még néha felnézek ide (habár annak a szervezése és streamje is tragédia) de amúgy meh.

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz dN #87 üzenetére: Ahhoz képest, hogy megvilágosodtál… a magyar mentalitásod mit sem változott. 😀

    Szerintem a cikk az Indexhez mérten egész emészthető volt. Legalábbis nem sírtam el magam a végén fájdalmamban. Persze vannak benne ezek a kisebb-nagyobb malőrök, de ezt meg be kell látni, hogy ebben Mauro001-nek van igazi. Egy átlagos embernek ezek a félre informálások már nem osztnak-szoroznak semmit. Főleg, hogy a cikk végét pozitívummal zárta Stöki.

    Reply

  • Darc1n

    |

    [OFF]Válasz dN #87 üzenetére:
    xD. Tényleg nem tudok mit csinálni perpill ezzel a kuparendszerrel, sajnos ez van, kicsit bugos, kicsit lassú, de legalább a mienk.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.