Ligák elemzése

sweeping . Hírek 1009

Nagyon sok ember nincs tisztában a ligák közti skill különbséggel. Leginkább ez a bronz játékosokra vonatkozik. Ezért arra gondoltam, csinálok egy elemzést amely talán hasznos lehet a kezdő játékosok számára, hogy tisztában legyenek vele, milyen csekély különbségek is vannak a ligák között.

KépEzen a szinten a játékosok a derítést teljes mértékben elhanyagolják. Esetleg a játék elején proxy-k után kutatnak, és elküldik deríteni a munkásukat, hogy megnézzék mit is csinál az ellenfél, de ezzel ki is merítették a scout fogalmát. Általában egy base játékot játszanak, és rettentő későn expelnek, amit sokkal előbb kellene. Ez a fentebb említett derítés hiány hátránya, nem tudják mit csinál az ellenfél és nem mernek expelni. Folyamatosan supply blockban vannak, jóval kevesebb munkást használnak mint amennyit kellene, és természetesen a micro fogalmával sincsenek tisztában, csak egy attack move-al küldik a halálba a seregüket. Az unit kombinációjuk is rémes, fogalmuk sincs mire hogyan kellene válaszolniuk. Amikor counterelni akarják az ellenfél seregét, szinte mindig rossz egységeket választanak.

KépSzintén a rossz derítés jellemzi a játékukat, nagyon sok meglepetés szokta érni őket. Macro terén esetükben már kicsit jobb a helyzet, általában több munkást gyártanak és egy kicsivel előbb expelnek mint a bronz játékosok. Viszont még mindig sokat küzdenek a supply blockal, ezáltal nem folyamatos az egység gyártásuk. Szintén rossz az egység kombinációjuk, és egy attack move-al küldik a halálba az egységeiket. Bronz játékosokhoz képest, viszont egy kicsivel okosabbak, jobban tisztában vannak azzal, melyik egység mire jó

KépUgyan az a különbség található meg, ami silver és bronz között van. Csak ez a gold játékosok javára, ezért most nem ismétlem meg még egyszer önmagam.

Ezen a szinten már tisztában vannak az egységek képességeivel, nagyjából tisztában vannak vele mikor mit vegyenek, és nem csak találgatnak, hogy na talán ez most jó lesz. Deríteni is egész jól derítenek, kevesebb meglepetés éri őket. A xel’naga tornyokat is gyakrabban használják, nem hagyják az egész játék során üresen. Az egy attack move öletés helyett megpróbálnak kicsit microzni, ami még nekik se megy valami jól. Viszont legalább nem küldik megfontolatlanul a halálba az egységeiket, kétszer is meggondolják, hogy belemenjenek-e egy mindent eldöntő ütközetbe. Ritkán vannak supply blockban, és egész sok munkással dolgoznak, ami még mindig kevés, de bronz játékosokhoz képest ez már soknak mondható!

50-60 apm bőven elég, hogy 3000 ponttal a liga legelejében legyenek. Ők már majdnem tökéletesen derítenek. A zerg játékosok többsége a xel’naga tornyokat folyamatosan figyelemmel tartja 1-1 lingel, és ez a terrán és protoss játékosokra is elmondható, hogy megpróbálják az uralmuk alatt tartani. Általában jókor vannak jó helyen, ami a folyamatos derítésüknek köszönhető. A micro fogalmával is kezdenek tisztába lenni. Nagyjából kellő munkással dolgoznak, kezdik kapizsgálni, hogy mikor kell elvágni a munkás termelést és unitolni, és mikor lehet folyamatosan pumpálni és expelni. Viszonylag jó timing attackokat indítanak, ráéreznek, hogy mikor kell támadni, mikor sebezhető a legjobban az ellenfél.

KépAz itteni játékosokat 3 csoportra kell hogy bontsam:
Vannak a low mester ligások, akik számára a bennmaradás a cél. Sokat játszanak diamond gamerek ellen, hasonló képességekkel rendelkeznek mint ők, sokan elvéreznek és kiesnek a ligából

Mid mester liga szinten vannak azok, akik már stabilan tartják ezt a szintet, a rendszer nem játszatja őket diamond játékosokkal, és tisztában vannak a micro/macro fogalmával. Legtöbbször jókor vannak jó helyen, kellő munkásszámmal dolgoznak. Sokat használják a xel’naga tornyot. Tudják mikor expelhetnek, és mikor nem. A többség nem expel feleslegesen, ha úgy se tudja megvédeni. Kiváló timing attackokat indítanak, amivel általában megtörik az ellenfelüket. Szintén jól tudnak harassolni, amivel szétszedik az ellenfelük macroját, majd könnyedén felmorzsolják az ezáltal hátrányba került ellenfél seregét.

High mester liga: Ide sorolhatók az EU szinten pronak számító játékosok, és a nyomukba loholó lelkes tehetségek, akik rengeteget gyakorolnak. Ezen a szinten van a játékon belül a legnagyobb különbség. Nagyon kreatívak, gyorsak, a létező összes bo-t kívülről tudják, csak nagyon ritkán hibáznak, egy átlag mid mester liga gamert mint amilyen én vagyok 10 perc alatt porig alázzák.

Összegzés: Jelenleg egy bronzból is könnyedén lehet diamond játékos. Egy tévhit, hogy egész nap a monitor előtt kell kockulni, ehhez napi 1-2 óra játék is bőven elég. Csupán sok replayt/vodot kell nézni, és gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni! Az elvesztett játszmákat pedig kielemezni, megpróbálni javítani az adott hibán, jobban deríteni stb…


Comments (47)

  • sweeping

    |

    Először ezt a leírást csak fórumra szántam, a kezdő játékosoknak. De Atlasy és Promie biztatására úgy döntöttem, hogy itt-ott átfogalmazom és kirakom a blogra is 🙂 Végül is elfér

    Reply

  • Parker

    |

    szép munka én mondjuk most 1 bronzos szintjén vagy a 3 hónapos ki hagyás miatt de nyáron újra belekezdek 🙂

    Reply

  • Aston

    |

    Jaja kis cikk köszi!

    Reply

  • Depyangel

    |

    Válasz Aston #3 üzenetére:
    Aston, ha nem veszed tolakodásnak, meg szabad kérdezni, hogy Te milyen ligában játszol? 🙂

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Válasz Depyangel #4 üzenetére:
    alakítsd át a kérdésedet úgy, hogy Aston, játszottál már idén sc-vel? 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    ez alapján simán platinában, de minimum gold ligában kéne lennem 🙂 mégis bronz vagyok 🙂

    na de majd sokszaz jatek utan talan… ugye keves jatek alapjan nem nagyon hurcolgat at mas ligaba 🙂

    Reply

  • Fana

    |

    Nah én belöttem magam a mid és a high master közé kira 🙂

    Reply

  • emeriass

    |

    Válasz Eyesis #6 üzenetére:
    Én 150 játék után platinában vagyok.

    Más:
    Szerintem ez az elemzés, nincs teljesen átgondolva, legalábbis, ahogy én gondolom, ahhoz képest.
    Nem fejteném ki bővebben, mert csak le lennék szólva, így is le leszek, de úgy jobban, mindenki értse ahogy akarja, a lényeg, szerintem ami itt le van írva az nem stimmel.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz emeriass #8 üzenetére:

    Most játszottam egy zergel, aki egy bazison volt, annyit deritett, hogy megtalált, en mindent láttam szinte, expeltem, es lerohantam… na erre azt mondta, hogy even match volt…
    150 jatek.. te jó ég… amiota megjelent a játék összesen minden custom gammel egyutt sem jatszottam még 100 at 😀

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    To szerkesztő:

    Ez a 50-60 APM Diamond ligában sztem kevés főleg ha egy zerg játékosról beszélünk. 70-80 már helytállóbb, nem?

    Válasz emeriass #8 üzenetére:

    Egyetérték veled, és kíváncsi is lennék a véleményedre.

    Azta… én is sápadt arcú lettem. 🙂

    Reply

  • Promie Motz

    |

    Válasz emeriass #8 üzenetére:
    sweepet már a fórumról egy ideje ismerem, azért aki nincs az ő szintjén, azokat nem tudja mindig a legjobban tagolni, ezt már kifigyeltem 🙂 én diamondban vagyok, bár sokat nem játszok, ami oda van írva, az a diamond tetejére igaz, low diamondra bőven nem, de csak megjegyzés. Szeritnem már lassan úgy is az egyedüli low diamond player vagyok, mert csak platinás, és high diamondosat bír adni, akikkel szemben viszont favored vagyok XD Matchmaking, i’m lovin’ it!

    Reply

  • Atlasy

    |

    Válasz L4.ZsukoV #10 üzenetére:
    Zsuki… én jelenleg goldban vagyok (mindenki tudja miért) 100 apmmel. Kedves tanárom, Atesz 2800 pontos dia 40-60 apmmel. Azt hiszem erről ennyit. Nem lehet normálisan belőni az Apm-et. Láttam már 200 apm-et bronzban is, sok spammel.
    Atesz profilja: http://www.sc2ranks.com/eu/760927/Atesz

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz L4.ZsukoV #10 üzenetére:
    Sc2ben rosszul méri az apm-t, normál játéksebességhez igazítva méri, de közbe azt ugye mindenki fastesten nyomja. Ez kicsit hülyén hangzik, lényeg hogy rossz az apm mérő és amit mutat az be kell szorozni 1,38al az a valós érték tehát 60×1,38 = 82,8

    Amúgy én sok diamond tetején lévő játékossal játszottam és 50-60 körül mozognak, amit ugye 1,38al be kell szorozni. Így tehát aki 25 apm-el játszik az is igazából jóval több csak bénán van kiszámolva.

    Reply

  • Lajti

    |

    Szerintem azért ez nem teljesen van így. A lista alapján legalább goldos lennék, akkora apm-el mint egy diamond player. Mégis a kőszénligába tartozom…

    Reply

  • Spirit

    |

    Háááááááttt… 😀
    Szerintem a bronzosok, silveresek, goldosok, elég sokat hibáznak, a többiek már kevesebbet :D.
    A hibák, meg amiket elkövetnek szerintem elég változó lehet, ligákon belül is(főleg platina, diamond szinten).

    Válasz Fana #7 üzenetére:
    Inkább low-mid közé tedd magad :D.
    Válasz L4.ZsukoV #10 üzenetére:
    Én mid diamondos koromban olyan 60-70-el nyomtam, és zerg vagyok, szóval nem hülyeség. Am nem azt írja, hogy ennél nem lehet több, hanem az, hogy ennyi is elég lehet azon a szinten.

    Am inkább örüljetek annak, hogy valaki ilyen elemzést csinál nektek a szabadidejéből, és tipikus hibákat leír. Szerintem ha ezeket kijavítjátok bárki platina rank lehet.

    Reply

  • Fana

    |

    Válasz Spirit #15 üzenetére:
    Te összekeversz valakivel !
    (hunspirit =/= Fana) koprende ? .)

    Reply

  • Spirit

    |

    Válasz Fana #16 üzenetére:
    Elnézést uram. Ön vérbeli high master, csak szerénykedik :D!

    Reply

  • Fana

    |

    Válasz Spirit #15 üzenetére:
    Fejezd már be, ez száni :S

    Reply

  • Atlasy

    |

    Válasz Lajti #14 üzenetére:
    El kéne kezdened mondjuk játszani 1 hétvége alatt lenyomsz 50 gémet és úgy soroltasd be magad 😉

    Reply

  • ZsoL

    |

    Válasz emeriass #8 üzenetére:
    Egyetertek, szerintem sincs rendesen atgondolva. Sweeping, hogy keszitetted ezt az elemzest? Szerintem ez csak a te velemenyed a kategoriakrol, nem?

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz ZsoL #20 üzenetére:
    Úgy készítettem, hogy összehasonlítottam a bronz vs silver játszmákat, amiket én obsoltam. Továbbá én már 2 accoutot is felhoztam bronzból mester szintig. Teszteltem az összes liga szinten játszókat, és nekem ez jött le, miközben haladtam a mester liga felé és dobta az ellenfeleket az egyre magasabb ligákból
    Egyébként, nem is akartam ezt kirakni blogra, csak unatkoztam és elütöttem valamivel az időt, kiraktam fórumra, és atlasy és promie biztatására úgy döntöttem néhol átfogalmazom és kirakom.
    Lehet nem fedi tökéletesen a valóságot, de azért megközelíti

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz Atlasy #12 üzenetére: Neked először is ZsukoV! Zsukinak csak a kiváltságosok hívhatnak, de mivel próbaidős vagy, ezért most az egyszer elnézem ezt neked. Egyben kösz az ellenpéldát!

    Válasz sweeping #13 üzenetére: Világos. Köszönöm a felvilágosítást! 😉

    Reply

  • Delebriel

    |

    Én a végső bekezdést csak alátámasztani tudom… A rendszer (amikor megjelent a Mester liga) 5 meccs után rakott fel Mesterbe, Platina 52.-ről. Akkor volt összesen 27 játszott 1v1 meccsem. Szó nincs éjjel nappali kockulásról.

    Az már persze más kérdés, hogy ha itt kéne besoroljam magam (a kemény 50es átlag APM-emmel… igen TERRAN vagyok :D) akkor jó indulattal is high diamond lennék max. (Habár egy szál bo-t nem tudok, csak próbálok megfelelő egységkompozíciót kihozni és jókor támadni.)

    Reply

  • Cseszka

    |

    emlékszem még anno bétában, bronz-silver szinten már bőven mikroztak és counter unitokat hoztak az emberkék
    azóta nemtom hogy van

    Reply

  • KENKILL

    |

    Elég érdekes cikk, de van néhány pontja amivel nem igazán értek egyet. Egyrészt az ilyen szintű beskatulyázás elég gáz, valóban nem sokra becsülitek a low ligákat ezek szerint. Én pl 1v1-ben bronz vagyok, 2v2 ezüst, 3v3 gold, 4v4 ezüst. Namostmár szerintem a 4v4-ben meg a 3v3-ban szinte egyáltalán nem skill szerint sorol be a bnet, legalábbis randomban biztos nem. Előfordulhat hogy összerak pár olyan pro játékossal hogy szinte semmi dolgod nincs, csak kimaxolsz egy all-in army-t amíg ők védekeznek és kimozdulsz. Vagy gyengébbekkel rak össze a bnet és akkor meg csak téped a hajad hogy hiába vagy a stat legtetején ha a társaid az alját súrolják.

    A skill-t inkább 1v1 és 2v2 alapján lehet lemérni szerintem. És bár igen, bronz vagyok 1v1-ben, kedves cikkírók, szinte minden játéknál derítek, (noha valóban nem annyit mint egy high level játékos) bnetről az összes counter-t bemagoltam, átlagban 22-24 szedő van a mainemen és elég hamar expelni is szoktam (persze kivéve 1 base taktikokat). Ha kikapok akkor az az esetek 90%-ában olyan noob taktikák miatt történik mint canon rush vagy proxy rush. Persze derítéssel erre is rá lehetne készülni. A vereségeim maradék 10%-ában hasonlóan szintű játékosoktól vagy még jobbaktól kapok ki, és a későn expelést leszámítva ezektől az emberektől nem sűrűn látom a fenti hibákat.

    Magyarul az abszolút kezdőket beskatujázza a rendszer a bronz ligába és ha pár hónap alatt megtanul játszani az amber, a liga felső rétegéből már elég nehéz kikerülni, hiába is mondjátok, hogy napi 1-2 óra elég lenne. Ha sorozatban sokat nyerek akkor meg általában összerak egy Slightly favored platina ligással és máris törölhetem a s*ggem a győzelmeimmel – bnet ugye kiegyenlíti az arányt. Ennek tekintetében nem igazán érzem megalapozottnak a fenti leírásokat, de legfőképp azt nem, hogy egyszerű lenne bronz-ból diamond-ba jutni.

    Na ennyi voltam mára köszönöm szépen.

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz Delebriel #23 üzenetére:
    Kár hogy nem fektetsz több időt az 1v1be, ha jól emlékszem stunterr-t verted a hun b open selejtezőjének döntőjében 3-0ra, replayeket nem láttam, de azért egy 3000 pontos mesterligást nem semmi hogy levertél, ennyi játékkal a hátad mögött (mára már nem nagy szó 3000 pont, de stunterr már jó 1 hete ezen a pontszámon ücsörög, arról nem is beszélve, hogy azt mondtad tvz a leggyengébb mu-d) azon kívül tőle nagyobb nevet is kiejtettél.

    Komolyan mondom te nem vagy tisztában a képességeiddel, ebben biztos vagyok. Ennyi játék után ilyen jól én még senkit nem láttam játszani. Maximum olyan playereket akiknek nagyon komoly múltjuk van ex-pro wc3 gamerek ilyesmi, azok persze 40-0 statot is összehoznak. De te csak jössz a semmiből és tessék hát hihetetlen…
    Mondom játszanál hun a lennél ez tuti

    Reply

  • Atlasy

    |

    Válasz L4.ZsukoV #22 üzenetére:
    Igenis Zsukov ő nagysága! (mondjuk régebben is hívtalak zsukinak és akkor nem reagáltál rá, de mind1 te tudod :))

    Reply

  • Delebriel

    |

    Válasz sweeping #26 üzenetére:

    Sokszor mondtam már magamban, hogy játszok pár 1v1 laddert, de valahogy mindig a custom game-eknél kötök ki. Lehet majd ha megint megunom a WoW-ban a friss 85-ös palámat és elkezdek ladderezni… majd kiderül.

    Ami a hunB-s meccseket illeti, úgy emlékszem elküldtem a szerkesztőség email címére. De ha mégse lenne ott, feltöltöttem ide, csak neked. 😀

    http://www.easy-share.com/1913856444/Delebriel_hunB.rar

    Reply

  • kaszi

    |

    Érdekes cikk számomra. Nekem még nincs meg a játék, mivel új gépet kéne beszereznem hozzá és ezt jelenleg nem engedhetem meg magamnak. Számomra az jön le ahogy látogatom az oldalt, olvasom a hozzászólásokat hogy ha valakinek nem megy a játék/nem tud fejlődni (értem ezt alsóbb ligásokra), annak jót tenne ha a játék első részével játszana pár hónapot. Iccupon elkezdené, most a szezon úgy is ott tart hogy szinte mindenki a saját szintje ellen tudna játszana, és megtanulná a derítést, micro-macro-t (mivel az ott sokkal nehezebb) és egyéb dolgokat. Én ezt tudnám ajánlani mindenkinek, mert szerintem maga a játék is jelenleg elég kiforratlan és a komoly játék az csak „mid mastertől” kezdődik. Továbbá számomra érthetetlen hogy valaki 50-60 APM-el hogy lehetne jó játékos, ebben is sokat segítene az első résszel való játszás.

    Reply

  • CloneCorn

    |

    Ha valaki nagyon elbassza és 200fölötti a lose akkor hiába van 190győzelme bronzba marad, kiprobáltam hogy 1 napig csak 1v1leadert nyomok és 10/9 winem volt bronz 4. voltam lenyomtam 20 meccset és bronz 3. lettem persze könnyű eljutni platba csak nem nekem………… /elején eljutottam goldig csak rámentem a noob 6pool vagy losera és így rengeteget feladtam…/ erre légyszi modj valamit pro cikkező arc

    Reply

  • valaki8

    |

    A bronzligások akik nem ma kezdték kajak mit csinálnak? Szívesen megnéznék egy fp vodot.

    Reply

  • toolate

    |

    én is láttam már embereket 400 lejátszott meccsel és copper ligával, azt én sem értem.
    most sweepet megint oltjátok mert megosztotta a tapasztalatát..hát gg .
    olyan 80-90%ban egyetértek a cikkel kapcsolatosan, látok én is fura dolgokat. platinás vagyok (bár nem értem, hogyan) abszolút igaz amit leírt. van egy haverom akivel 2v2-zök és néha megnézem a repjeit amit átdob és rá is centre igazak (silveres). meg szoktam nézni az ellenfeleinket is meccsek után – rájuk is igaz az előbb említett %ban.
    mindez persze érvényét veszti ha valaki húz egy merészet mint Clone és atomjátékskillel 2zerg 6poolozik(vagy valami hasonlónál).
    néhol érzek egy kicsi túlzást a diamond-master résznél de ez is csak azért van mert nem vagyok benne.
    nektek is ezt tudnám mondani, hogy nézd meg magad kívülről ezek a szempontok alapján. nem azokat a meccseket amiket most fogsz játszani, hanem amiket eddig a cikk előtt játszottál. nézd végig az utsó 20 vagy 10 reppedet és akkor bizony rá fogsz jönni mi a stajsz
    peace

    Reply

  • rici

    |

    Válasz valaki8 #31 üzenetére:
    azok a szellemi fogyatekosok, vagy csak 7 evesen kerult kezukbe az sc2 es 300 game alatt semmit nem fejlodtek

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz rici #33 üzenetére:
    Szerintem mostanában a bronz ligások igen is sokat fejlődtek. Szinte minden meccsen látok derítő scv-t. Szerintem sok magas ligás, ha most kéne rankoltatnia magát, valószínűleg lejjebb sorolná…
    Sokszor olyan meccset hoz ki even-nek, aminél vért izzadtam és talán még ki is kaptam… És van, hogy az ellenfelem volt a favoured, mégis tök könnyen megvertem… és ez nem csak silver és gold ligásoknál van így, hanem bronzosnál is…

    A cikk szerintem jó, és kicsit erőre is kaptam, hogy csak nem vagyok olyan béna, mint hiszem 🙂

    Reply

  • benitrabi

    |

    én 40-50 apm-el nyomom álltalában, és inkább a gold ligába kéne lennem minthogy ahol mostvagyok… a bronz-ba. most nemtudom h többet kéne játszani, vagy azis segítene hogy kivinném a single-t, mert azzal akkor játszottam amikor még csak a torrentes verz volt, utána vettem meg. (bronz 1v1, bronz 2v2, silver 4v4)
    Tegnap nyomtuk sc1-et uncsitesókkal online lan szerón 3an 3 gép ellen… és kikaptunk mint lóf*sz. na ott.. tényleg silver ligás lennék

    Reply

  • lokids

    |

    Ez a cikk kb megállja a helyét.
    50-60-as apm-el mid diamondban jól elvagyok.
    Ami miatt nem tudok feljebb jutni, az a mid-late gamben szétesik a játékom. Nem tudok annyi felé figyelni. 😛
    De ezt más low-mid diamond játékosoknál is így van. Annak ellenére, hogy akár 150-200-as apm-vel játszik. ezen a szinten a stratégia/sereg összeállítás fontosabb, mint a csatában való 3-400 apm-es mikrózás. 😛

    Reply

  • lack

    |

    en jo sok lejatszott tobb tobb ligameccs alat feljoldet apm-ben vagy 50%t…vagyis folment 20-rol 30 fole. Kíváncsi lennék, hogy mire vinném. ha mondjuk most nekiállnék 1v1ezni úgy 100 gamet..de valahogy lusta vagyok rá. A több v több eredmény alapján ítélve lehet meglenne a silver…

    Reply

  • Metsatoll

    |

    Mesterben ugyanúgy megy az 1base sit:) föleg magyar viszonylatban

    Reply

  • nfteamDexy

    |

    Én nem tudom hogy megy ez a feljutásos dolog, mert a játék kiadása után kb 1,5 hétig voltam platinában, s azóta meg high diamond vagyok… Ami elvileg az 50-60 apmes kategória gyakorlatilag egyáltalán nem így érzem, de lehet azért, mert nob vagyok 😀

    Reply

  • SCudera16

    |

    High Level Master!:P csak a ladderbő nem láccik „méég”:P

    Reply

  • emeriass

    |

    Najó, mivel megint sok hozzászólás jött 1 nap alatt, csak kifejtem a véleményem egy emebrke kérésére, amit tuti már leírtak, de azért mégis:
    Amit leírtál Sweep, már csak azért sem helytálló, mert van aki nem aldderezik, és goldba van rakva, de customokkal a háta mögött már lehet hogy diamond szinten tolja. Ez igazából nem s lényeges, mert nagyon elenyésző százaléka a playereknek.
    Ami fontosabb, hogy pl ( bocs hogy csak pl-ekkel jövök, de így a legegyszerűbb leírni) van 1000 000 paltinás, nem mindre igaz az hogy kevés workert csinál, meg nem simeri a bo-kat.
    A hotkeyek említését hiányolom, ami viszont már inkább liga függő, igaz csak behatárolhatóan, de így van.
    -> egy átlagos silver/bronze player alig, egy gold/platinás meg nem mindenre hotkeyezik.
    A workerek elinditása: alacsony ligákban az egész stóc workert egyre rakja, gold környékén, de inkább platban van az hogy széthúzza, és kb master ligában, esetleg prok közt van az hogy 1esévl dobálja szét őket f1 hasznűálatával.
    A cooper ligát teljesen kihagytad, holott a igák ismertetéséez hozzátartozik legalább említed, és annyit irsz, ide full kezdők kerülnek…
    így hirtelen ennyi, aztán ha eszembe jut vmi leírom, ha sztetek nem stimmel vmi, örömmel vároma kritikát, mert abbol én is csak tanulhatok, köszi.

    Reply

  • SZM

    |

    [ILLETLEN]a tapasztalatom, hogy a high homok ligában sok a langyi meleg játékos, akik 40-50 apm el tolják de szkautolni viszonylag elég jól tudnak habár meccsenként csak 9 probot gyártanak átlagban (a nagy számok törvénye alapján) és a zerg játékosok a lair teches unitokat már nem ismerik

    Reply

  • vampire

    |

    Válasz emeriass #41 üzenetére:
    Copper liga nincs, bronz a legalsó liga.

    Reply

  • toolate

    |

    de igen van copper liga. aka sheeeetlowleague aka iamtoolowforthisgame leage (ezt egy német srác közölte , szerintem jó volt:D )

    Reply

  • rici

    |

    Válasz emeriass #41 üzenetére:
    nem szamit mennyire huzod szet a workereket
    teszteld le magadnak…. ugyanannyi mineralt kapsz

    Reply

  • emeriass

    |

    Válasz rici #45 üzenetére:
    Akkor vajon a prok miért csinálják? ha széthúzod éket, akkor kevesebbet mennek, és azon spórolsz, nem kapsz több mineralt.

    Reply

  • Tokman

    |

    Először is a cikknek kb semmi értelme szerintem.
    Válasz rici #45 üzenetére:
    „pro”-k(bárki megtudja csinálni u.i. magamból indultam ki) nem azzal kezdik a játékot, hogy a minerálra küldik a munkásokat hanem azzal, hogy munkást gyártanak és utána küldik F1 splittel(az hogy most F1 egyesével vagy 3/3ba az mindegy) a munkásokat a minerálra így nyernek 1-2 másodpercet. Viszont ha csak ráküldöd a munkásokat simán akkor nem lesz meg az 50 minerál, hogy legyársd a következő munkást, de csak akkor nem lesz meg kristály, hogyha munkás gyártással kezdesz!
    Remélem érthető volt.

    U.I. delebriel tényleg nincs tisztába a képességeivel 🙂
    Mindegy majd b*szogatom hogy 1v1ezem velem.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.