Immortal – Régi ismerős új trükkökkel

Astonkacser . Cikkek 1307

immortal.gifA Starcraft II Armoryn találtam rá erre a nem hétköznapi egység leírásra. Azt kell mondjam profik a srácok ötletelésben. Íme egy rövid összefoglaló az Immortal felhasználási lehetőségeiről:

Aiur elvesztésével a Protossok már nem képesek régi harcosaikat, a Dragoonokat képezni. Ezért adaptálódtak és valami sokkal ellenállóbbat alkottak, az Immortalt. Az Immortalnak olyan pajzsa van, ami nagy sebzés esetén aktivizálódik és felfogja pl. egy Siege Tank halálos lövését. Ha kicsit végiggondoljuk ez számtalan felhasználási lehetőséget adhat ennek az egységnek. Vegyük sorra, mely egységek sebzéseit fogja is fel a Siege Tankon kívül:

  • Thor
  • D8 Charges
  • Immortal
  • Mothership
  • Twilight Archons
  • Dark Templar
  • Baneling
  • Warp Ray (?)
  • Colossus (?)

ss6.jpgAzért szép kis szám jön ki a végén, főleg hogy a Zerg egységeket még nem is ismerjük. Meg kell jegyezni a Warp Ray és a Colossus folyamatos kis sebzése nem biztos hogy aktiválja az Immortal pajzsát, de még így is szép számú ellenség ellen lehet halálos. Mindamellett egy Baneling amely feláldozza magát, feleslegesen teszi, a Dark Templar ami kategóriájában a legnagyobbat sebzi túl lassú ahhoz, hogy gyorsan végezzen pajzsos ellenfelével stb. Az Immortal fő stratégiai felhasználása túlnyomó részt élő pajzsként történhet, szinte erre találták ki. Egy pár lehetséges stratégia az alkalmazásra:

  • Immortal Befecskendezés (Immortal Injection) – Protoss vs. Terran taktika
    Nyomulj be az ellenfél bázisára egy pár Immortallal, és minél gyorsabban pusztítsd el Terran ellenfeled Radar/Szenzor Tornyát. Ha a detektálást felszámoltad, maradj harcban egységeiddel, hogy ellenfeled azt higgye ez a fő cél. Eközben Dark Templarjaiddal pusztítsd el ellenfeled védtelen munkásait, Planetary Fortressét vagy Surveillance Stationjét. Ha blokkoló Supply Depotra vagy légvédelemre számítasz, hozz Stalkereket is.
  • Tank Dropp Elhárító (Siege Drop Block) – Protoss vs. Terran taktika
    Szóval ha ellenfeled frissen felépített expedet Siege Tank droppolással akarja lerombolni, nincs probléma, tarts ott egy-két Immortalt, amelyek könnyedén felveszik a versenyt a tankkal, így az értékes épületeid sem szenvednek kárt.
  • Immortal Roham Szendvics (Immortal Assault Sandwich) – ellenfél független technika
    Támadásod intézd két oldalról az ellenfél bázisára. Mindkét oldalt használj Immortalokat élő pajzsként, amik a védelmi lövegek (Siege Tank, Phase Cannon, Sunken Colony) ellen egy ideig nem sebezhetők. Eközben nagy erejű támadások ellen kevésbé védett egységekkel rohamozd meg ellenfeledet, Zealotokkal, Stalkerekkel, a megfelelő közelségből. Nincs olyan hadsereg ami a két oldali Immortal pajzsban ne örlődne fel.
  • Védd a Templart (Long Live the Templar) – ellenfél független technika
    Végy egy Immortalt és mellé egy Templart. Az Immortal halad elöl, felfogja a nagy sebzéseket és védelmezi a Templart egészen addig amíg az stratégiai pozícióba kerülhet ahonnan Psi Strommal halomra ölheti az ellenfél egységeit. (Meg kell jegyezzük hogy a High Templar még nem biztos hogy rendelkezni fog Psi Strommal, de bármilyen egység aminek lesz hasonló képessége behelyettesíthető.)

Zárásként tekintsétek meg az Immortalnak a jelenlegi információk szerinti tulajdonságait.

Ne legyetek szerények, mondjátok hogy tetszenek-e az ilyen jellegű cikkfordítások (illetve fordítás összefoglalások).

Forrás:


Comments (9)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.