Battle.net 2.0: plusz igény plusz költséggel jár ?

L4.ZsukoV . Hírek 1415

Blase nagyon érdekes témára bukkant, mert úgy tűnik, hogy aggodalmaink kezdenek rémálommá válni !  Ugyanis a Blizzconon  Jay Wilson kijelentette:

Szeretnénk profitálni a battle.net-ből, hogy a későbbiekben is tudjunk játékokat készíteni, és azokat frissíteni. Egyszerűen ezt kell tennünk.

Mielőtt persze egyből jönnének a kommentek, hogy ennél már nem lehet rosszabb, szeretném felhívni a figyelmeteket az első mondat második részére ( „…, és azokat frissíteni…” ). Vagyis nagy valószínűséggel nem arról van szó hogy havidíjas lesz a Battle.net 2.0, hanem lesznek olyan dolgok benne, amikért fizetni kell ( például hangkapcsolat ). Szóval várjuk ki a végét és reménykedjünk a legjobbakban.  😉

Forrás:

  • PC Guru

  • Comments (37)

    • xboxman

      |

      télleg k*b*sz*s lenne már, a wowból nem lehet finanszírozni? vagy a vivendi az activisionnek a guitar herojából nemkap eleget és ezért a blizztöl vár többet vagy mi ez?
      hát remélem is hogy csak az extra tartalmakért kell fizetni, csak nehogy átmennyen oda mint a gameforge böngészös játékai, elöbb tökéletesítik a plusz fizetös dolgokat mint magát a játékot…..
      reméljük a blizzard neve sose kerül kapcsolatba a GFos szeméttel…

      Reply

    • Sandormaster

      |

      Tudom hogy le leszek teremtve hogy mért mondok ilyet, de akkor is ez a véleményem: a Blizzard most rendesen pofán csapott egy rakás rajongót, mert én azt vártam tőlük, hogy jön „A” Starcraft 2, nem azt hogy 3 darabba jön, meg nem azt hogy még a BattleNetet is megadóztatják valamilyen formában. Teljesen egyértelmű hogy mikor bejelentették a játékot legelőször, akkor még kvázi sehol nem tartottak vele (pedig azt állították, hogy pár éve már dolgoznak rajta) azóta meg nyilván nyomják az ipart rendesen de nem lehet Bliizz minőségű játékot fabrikálni fél év alatt. Az meg hogy egyesültek az Activisonnal úgy látszik most jött ki, mert hogy az első rész (Terran) megjelenését követő kvázi 2 kiegészítővel megint a pénztárcájába nyúlnak majd az egyszeri rajongónak az biztos.
      Az igazi Blizzard úgy csinálta volna, hogy bejelentik az SC2-t, hogy jön….4 év múlva,fullosan, 60billió küldetéssel, mittomén akkor már blu-ray-en vagy 2-3 DL DVD-n, de ez már akkor se a rendes Blizz, ez a kapitalista Blizz 🙁
      Ettől függetlenül nekem tök mind1, meddig dolgoznak rajta úgyis jó lesz, csak konstatáltam, hogy nem halad jó irányba a Blizz, meg a VIiág….

      Reply

    • Worlon

      |

      Nekem sem tetszik ez a 3 részre vágás. Szeretem az SC2-t, de inkább majd elolvasoma történetet könyvben, vagy a Bnetet tartalmazó megveszem eredetiben a másik 2 részt meg kipróbálós verzióban…
      Ha meg bnetért is fizetni kell, akkor nem érdekel az egész, inkább nem játszom vele, nem ér meg nekem havi 2-4ezer ft-t a netje, meg még 3x 12000-t.
      Sajna itthon élünk, itteni fizetásekből ilyenre nem futja. amugy most voltam kint amerikában és egy vadonat új game kerül 6-8ezerbe és nem 13-ba mint itthon… Arról ne si beszéljek hogy sokszor nem ilyen dvd tokban adják, hanem csili-vili foszforeszkálós, hologrammos, csodaszép dobozban.

      Reply

    • Kenny

      |

      Ötletem van ezt hadd osszam meg veletek.
      Először is 3 rész: ezermillió SC2 Fan az oldalakon dühöng hogy ez még legyen benne az még legyen benne, mint a blizzesek mondták figyelembe fogják venni a fanok kéréseit (persze ha az nem butaság), tehét véleményem szerint a sztorinak olyan mértékben leszünk a része hogy bizony sok sok órás lett a végigjátszás egy kampányon belül is. egyik szemem sír a másik nevet természetesen nekem is, még mielőtt azt mondanátok hogy szeretem költeni a pénzem, de a tartalmi részre gondolok nagyon bízok a blizzes arcokban hogy nemhiába történik ez.

      a másik dolog a pénz…van egy olyan érzésem, hogy nem két három ember csinálja a játékokat, most még jött a diablo 3 is amire gondolom a bejelentés után ráfeküdtek keményen hogy haladjon is, mert szerény számításaim szerint lázadás lesz ha a D3-ra is annyit kell várni mint a starcraft 2 re. namármost sok programozó nagyon (akik jól dolgoznak) sok pénz. sok pénzt meg valahonnan szerezni is kell addig amíg nem lesznek kinnt a játékok, mert szerintem egyenlőre csak a pénz csak elviszi a sc2 és a d3.

      amíg nem adják ki ezeket addig elégedetlenség van, tömeglázongás, fórumokon szidás stb. aztán kiadják a gémeket bezsebelik a hirtelen nagy zséket és majd nekik is változni fog az üzletpolitikájuk…ebben reménykedem, mert én is keresek mindenbe jót.

      köszönöm

      Reply

    • v3g

      |

      nekem már az nem tetszett hogy szétválasztják a multit a singletől, de most már a storyt is 3 részre vágják, arrafele kezd haladni mint a wow. Elején még pve játék, utána telerakták pvpvel, mostmár alig-alig fejlesztettek pve contentet (bt után 1évig semmi, swp is kinn van már 1éve legalább) és aréna miatt full átment az egész e-sportba csak és kizárólag a pénz miatt…
      Ez a fizetős bnet meg darabolás is csak arra lesz jó hogy minnél többet kaszáljanak, ha valóban a single player miatt darabolták, patchel is bele lehet rakni, nem kell mindent külön kiadni. De ez pont olyan mint a wow, minden évbe 1 kieg, minden évbe kaszálás
      kedvenc játékom volt az sc1 meg a bw, de ugy néz ki sc2-t sem fogom megvenni akárcsak a wotlk-t.

      rip

      Reply

    • Fred

      |

      En sem orulok a nessze minden ha „gazdag” vagy teorianak, de remeljuk tenyleg csak az ilyen semmisegek kerulnek majd penzbe mint pl. Voice chat, mert ezeket maskepp is meglehet oldani, a harom reszre meg csak felre lehet tenni a penzt „3 ev allat”! A masik meg hogy regen azt „igertek”, mikor meg bejelentettek az SC2-ot hogy ez nem lesz olyan sovanyka mint az SC mert itt 27-30 egysegek is lesznek fajonkent, nah most menjen mindeki szamolya meg hogy allnak! Szoval Blizz meg sokkal tartozik, remeljuk be is tartja igereteit megha eltolva is! 🙂

      P.S.: Majd hardveren lehet sporolni mert valoszinu nem lesz gep igenyes (DirectX 9.0), gondoljunk csak bele ha olyan lenne mint a Supreme Commander mely mikor megjelent meg a eromuveken is kifogot!!!

      Reply

    • Kenny

      |

      1. nem hinném hogy egy évet kell várni a lemezek között.
      2. attól hogy 27-30 egység lesz fajonként nemhogy jobb lenne a játék hanem szarabb ha az sc1 ógy volt jó ahogy mért lenne jó az sc2 500 egységgel?? felesleges.
      3. nem mondj ilyet előre hogy nem veszed meg a játékot, mert te sem tudhatod még mi lesz! főleg hogy még mindig várhatunnk minimum egy fél évet a játékra másrészt meg ha valami haverod megveszi te meglátod és lehet hogy mint egy hülye úgy rohansz a boltig felszerelni magad a cdvel.

      az hogy meg a d3-at és az sc2-őt is mindenki azzal fikázza hogy olyan lesz mint a wow akkora eget rengető baromság hogy csak na. hiszen a starcraft olyan mint a warcraft!!! meg a diablora épült a wow mert van benne varázsló, ranger, harcos…nagyobb baromságokat nem tudtok még kitalálni, mint mondjuk hogy a starcraft 3 meg a red alertre fog hasonlítani nem???

      Reply

    • blackbox

      |

      Én megmondtam már múltkor is, szerver nem ingyen van. Még Blizzard-nak sem, főleg ha több millió játékos akar játszani rajtuk. A blizzconon elhangzottak alapján az is lehet, hogy diablo 3 is jön konzolra (ha esetleg nem úgy alakulnának az eladások). Mert régen jött már ki blizz játék is, szerintem nem is igazán tudják felmérni, hogy a mostani időkben ki lenne az, aki fizetne is a játékaikért. Az SC2 darabolás is részben felmérés.

      Reply

    • Peter1984

      |

      Kenny: „Az olyan mint a wow” hasonlatot arra kell érteni, hogy ha rágondolsz is fizetni kell. Illetve arra, hogy ami stratégiának lett hirdetve abba RPG meg mindenféle marhaságot tesznek. Arra csináljon másik játékot. És ebben hasonlít a Starcraft… A wow-ban volt pve meg pvp, és mint az előttem szóló írta, egyre nagyobb a hagsúly az e-sporton és az arénán ennyi. Olvass figyelmesebben aztán barmozd le az előtted szólókat.

      Reply

    • 84Noname

      |

      Remélem nem egy havidíjas Bnet2 előszele ez a kis negatív hírcsepegtetés…
      Az az egy, amit nagyon nem vennék jó néven… Még az extrákért való fizetést bevenné a gyomrom mondván, hogy eddig is megvoltam a Bnet1-el.
      Ilyenkor szar, hogy a Blizzard fejleszti a jázékot…Egy kis fejlesztő/kiadó nem merne ilyeneket megjátszani, mert senki nem venné meg különben a gaméjukat 🙂

      Reply

    • BoneHeart

      |

      Az a vicc, hogy hova akarnak már több pénzt? a multkor hoztak nyilvánosságra vmi 200-250 milliós kötlségeket, ami minden szervercuccot meg minden wowos izét fedez, és ez nekik kb 1 hónap alatt jön be. Na és akkor nincs elég pénzük? Hát gratulálok…
      Tavaly óta iszonyatosan várom ezt a játékot. De most így… Se béta, se demo, se megjelenési dátum, csak vedd meg mind3 részét, meg fizetgess ha játszani akarsz. Elmennek a f****ba.
      Üdvözölhetjük a StarWOW 2-t.

      Reply

    • CsigaBig

      |

      Csak annyit szeretnék írni ehez hogy maximálisan egyetértek Sandormaster – ral.
      Minden szavával mintha a számból huzta volna ki a szavakat 😀 LOL .
      Na kb erre gondoltam akkor is mikor arra írtam kommentet mit gondolok arrol hogy szét darabolták a gamet.
      Simán várhatot volna még 2 évet Blizzard a bejelentéssel ha ennyire nem voltak készen vele.
      StarCraft 2 re gondolok.Remélem jó lesz és majd kárpotolják a népet extrákkal ha már pénzt akarnak.
      Ha jó lesz a Diablo 3 akkor lehet átpartolok és majd csak megszerzem valahogy a StarCraft 2 minden fejezetét is !
      Singliben nagyon jó a Diablo is. Meg van mind két része eredetibe.

      Reply

    • Aston

      |

      Mike Morhainetől is megkérdeztem hogy miképp akarják fenntartani a battle.netet, aki azt mondta, hogy még semmi sincs elhatározva, ez majd csak később jön, a PC Gurunak meg ne higgyétek el egy szavát sem, általában szeretnek félrefordítani …

      Reply

    • CsigaBig

      |

      Üdv Aston !
      Hát nem tom legyen igazad.De azért azt a lapot nagyon sokan veszik tehát azért kell legyen valami alapnak hogy
      ha ilyeneket közölnek.Nem tudom legyen neked igazad és azokból ne legyen semmi igaz !
      Talán igy akkor még a 3 részes dolgot kibírja az ember.

      Reply

    • gtoma

      |

      Mielőtt bárki túl sok érzelmet tenne bele, nézzen körül a világban…

      Ez a PÉNZRŐL szól. És bár pofátlanságnak tartom a fizetős bnetet, de a wow haszonkulcsára, és sikerére tekintve, egyáltalán nem valószínütlen.

      A wowon is sokan játszanak annak ellenére, hogy havidíjjas.
      Egy dolog a pofátlanság még a wowban is (bár a pénz szagát érezve nyilván érthető):
      A fejlesztés ára bejön az eladott példányokból.
      A szerver fenntartást pedig – JA lehetne biztosítani a havi díjból, de MIÉRT kell akkora haszon abból is???

      Amit az ürge mond az kifejezetten hazugság. Biztos vagyok benne, hogy a hasznuk megvan az eladott példányokból is, így nem kell pénz a fejlesztésre, mert az bejön és kész.

      Szóval lehet magyarázni, hogy miért van igaza a blizznek, és miért jogos, de a 3 részes verzió, a havidíj, mind csak a pénz miatt van. Meglovagolni a NAGY sc-rajongást.

      Én persze meg fogom venni, de tudni kell, hogy itt számukra is a legnagyobb hajtóerő: a pénz.
      (perszer biztos büszkék a sikerükre is 🙂 )

      Reply

    • 84Noname

      |

      Nos igen…sok köze nincs ehhez az érzelmeknek. A blizz is egy cég, ami maximális profitra törekszik… Igazából itt az a kérdés, hogy hosszú távon mennyivel éri meg jobban a bliznek a havidíjas bnet (vagy egyéb extra díjas megoldások), mint az eddig megszokott… Ha messze többet kaszírozna, akkor meg fogják tenni a lépéseket. Üzletben nincs barátság…

      Reply

    • Xiccdrow

      |

      De most a Diablo 2-re meg sc-re is felrakják a b.net2-őt? mert ha nem, akkor ez hidegen hagy, megse veszem az sc2öt… szánalmasak

      Reply

    • Seneca

      |

      Az a baj Aston, hogy azt mondod PGnek ne higgyünk, viszont kint van a Hardwireden is a dolog aminek pedig azért nem lehet 100%ig hinni, mert úgynevezett „szubjektív hírportál”, a GSO pedig szinte 100%osan elfogult, ha A Nagy B-ről van szó, tehát ők a negatív Blizzardos dolgoknál struccpolitizálnak egy ideje.
      Szóval a teljes igazság az bizony akkor derül majd ki, ha kijön a játék, felloggol az ember a battle.netre és ott lesz valami „premium features” opció… 🙂
      Én személy szerint ahogy leírtam azt a WWI után is úgy gondolom, hogy valami „lehúzás” biztos lesz benne. Nem feltétlenül havidíj, hanem gondolhatunk olyasmikre, hogy karakterátnevezés, nemváltoztatás, vicces itemek, vagy Sttarcraft esetén nem is tudom, valami speciális ligában való részvétel, spéci ingame szín, satöbbi… Kitalálják ők… A lényeg, hogy ha nem lenne legalább tervbe véve a dolog akkor egészen biztos, hogy úton útfélen hirdetnék, hogy „semmi sem lesz fizetős az új battlenetben!”, mert jelenleg a rosszakaróiknak ez az egyetlen kapaszkodója és ha nem lenne alapja akkor biztos, hogy védekeznének ellene. De persze ne legyen igazam…

      Reply

    • Blase

      |

      #13: Én örülnék a legjobban ha így lenne. De lásd be, mindannyian számítottunk erre. Nem lesz havidíjas, de fizetni kell majd érte, sajnos…

      Reply

    • Strogg

      |

      Nem kell fizetni az egész b.netért!!!! Csak ilyen sz*rságokért talán. Nekem úgyis csak arra kell a b.net, hogy játsszak. Személy szerint még egy mostanival is megelégednék.

      Reply

    • Hydra

      |

      de jó h utálom a Battlenetet XD
      így nekem ezzel semmi gondom tul.képpen…
      engem a sztori meg az egységek érdekelnek…

      Reply

    • dodzylla

      |

      Engem sem érdekel ha nem lesz havidíjas akkor nem érdekel csak a játék és semmi más:D

      Reply

    • Raymond

      |

      A frisiteseken mit lehet erteni, mert nekem fogalmam sincs, hogy ez mit jelenthet?
      Es ha tenyleg fizetos lene a bnet, aminek nagyon nem orulnek, akkor lehet hogy annyi penzert fel se tudnek menni, es nem azert mert sajnalnam ra a penzt, hanem azert mert ezek az arak szerintem nem nekunk vannak kitalalva, nem a mi gyenge kis fizeteseinknek:(. Mert azert enni is meg futeni is kell meg miegymas.

      Reply

    • Fred

      |

      Válasz Kenny #7 üzenetére:

      1. Blizz-tol kitelik az 1 ev varakozas, en sem szertnem de meg Blizzcon-on 1 evet mondtak.
      2. Miert lenne rosszabb a jatek tobb fajta egyseggel !?? Mert tobb fajta strategiat tudnal bevetni az ellenfeled ellen??Tobb egyseg-tulahdonsag kombinaciokat!? Nehezebb lenne az tuti de attol miert lenne roszabb??Lasd BW mokor bevezettek egy par uj egyseget hogy megvaltoztak a lehetosegek! Ennyi

      Reply

    • atttti

      |

      ad1: Ha úgy oldják meg hogy akik kipengetik a zs-t kapnak egy privát patchet akkor 1 nap után tele lesz vele a net
      ad2: Ha úgy oldják meg hogy lesz battlenet premium az agyon lesz törve mindenféle hekkermester által
      ad3: Ha az sc2-nek a deluxe verziója tudja majd ezt (mindháromé) akkor még akár jól is kijöhetnek a dologból.
      Egyébként szerintem is kezd szánalmas lenni az egész, már a wowból tudnának 9 sc-t egyszerre finanszírozni úgyhogy ne jöjjenek nekem ezzel a nincs elég zs-nk hozzá dumájukkal…
      Na jöhetnek a kövek 😀
      [Konkrét verzió (erős idegzetűeknek): -„Egyszerűen ezt kell tennünk.” -Anyukád!]

      Reply

    • Strogg

      |

      Mit kövek?! Teljesen igazad van!!

      Reply

    • atttti

      |

      Strogg: Kössz csak már engem irritál hogy megint ilyen negatív vagyok (hát akkor még titeket vajon hogy) 😀

      Reply

    • Strogg

      |

      Hülyeség ez a fizetés… A blizzről meg nem tudok kulturált keretek között nyilatkozni, de ha kicenzúrázom akkor így néz ki: ******* ***** **** ******** ******* ****. Hát, kb. ennyi.

      Reply

    • atttti

      |

      Egyébként az is lehet hogy az Activisionos összeköltözés jött ki rosszul és tényleg kell nekik a zs csak akkor legalább azt mondanák…

      Reply

    • L4.ZsukoV

      |

      Válasz atttti #29 üzenetére: Biztos ésszerű lépés lenne:

      Légyszi fizessetek már a Bnetét, mert támogatnunk kell az Activison-t 😉 Sztem sokan meghatódnának 🙂

      Reply

    • Protoss Archon

      |

      Az már biztos, hogy én se fizetek a 2.0-ás Battle.net extrákért. Mi a nyavalyának voice chat? Eddig is a fun kedvéért játszottam, nekem elég a „sima” chat.
      Bőven elég lesz megvenni a 3 részt. Azon felül, ha jön még kiegészítő, azt még megveszem, de a Battle. netért leshetik hogy fizessek. A Wow-ot se próbáltam ki, pont ezért. Anno még 10-en ezrekbe került, és 2 havonta 8000 Ft-s feltöltőkártya? Nem tudom, azért kérdem. Engem már ez elriasztott az egésztől.
      Egyet kell értsek Strogg-al, nekem a jelenlegi Battle. net tökéletesen megfelel. Két dolgot javíthatnának, a latency-t, meg hogy néhány játékos „összeakad”, laggzik. Ezekért viszont (szerintem) a játék árával fizetünk. Ha már ez is fizetős lesz, akkor maradok az SC 1 multinál.

      Reply

    • Necrolyte

      |

      Hadd árnyaljam még jobban a képet:
      az e-sportból is jön majd bevétel…

      mindig a leggazdagabbak a legkapzsibbak.

      Amikor kijön, akkor meg úgyse lesz rá pénzem, max majd ha leesik később az ára. Nem is vagyok fanatikus, szóval várni tudok.

      Az egyetlen unszimpatikus dolog a Blizzardban, hogy túl korán jelentették be az SC2 fejlesztését.

      Reply

    • sweeping

      |

      (#31)
      Wowba tuti nem volt havi 8000ft-os feltöltőkártya.
      Esetleg úgy volt hogy az 2 hónapra szolt.
      Egyébként wow-ba voltak anno olyan lehetőségek is most nem tudom hogy vannak-e hogy befizethettél 1 évre is és akkor + kedvezmény meg befizethettél örökre is és akkor örökre ingyen jatszhatsz és nincs havidíj. Mielött valaki elkezdene ironizalni hogy huhh biztos többszazezreket kellett.
      Nem egyáltalán nem én úgy emlékszem hogy 20k alatt volt ez az összeg.

      Sc2ben ha lesz ilyen háát, meg mondom öszintét voice chatet le is szarom úgy se tudok jól angolul meg amúgy se szeretek játék közben beszélgetni. Viszont szerintem lesz számtalan egyéb extra is.
      Ha azt mondják 15k korlatlanul hasznalhatom örökre, hát meg fogom fontolni.
      Nem mondom hogy olcsó mulatság, és nem is vagyok egy gazdag gyerek.
      De szerintem úgy is éveken át fogok ezzel a játékkal játszani, szóval megérné a befektetést.

      Reply

    • sweeping

      |

      Vagy varjunk csak, nem. Aszem a wow nem volt olcsobb 20k-nál 20 körül mozgot az összeg.
      Na mindegy ha sc2ben azt mondják 20k és örökké használhatod az öszes extrat lehet meg fogom fontolni.

      Reply

    • Protoss Archon

      |

      #33 Nézd meg még egyszer az előző kommentem, úgy írtam 2 hónapra volt 8 ezer. 😉 Tökmindegy. 🙂
      Ez a megoldás viszont…elgondolkodtató. Ha tényleg csak egyszer kellene fizetni, és életem végéig kapnám az korlátlan B.net extrákat (és mindez max 15-be kerülne, akkor egy fél évvel az SC 2 megvétele után, hogy legyen időm kipróbálni), akkor beruháznék erre úgyszintén. Jó-ötlet, nem lehetne valahogy elküldeni a Blizz-nek?

      Reply

    • Kenny

      |

      Peter sajnálom a barmozást, de ettól függetlenül…
      A starcraft már akkor Esport volt mikor a WOW-ról még hallani sem lehetett…azért gondoljátok el hogy a sc már 10 éves és bizony a wow közelében sincs ennyinek. hát ennyi. PÉNZ PÉNZ erről szól, minden, de azt hiszem ha tényleg jól megcsinálják a játékot szánok rá évi 6000 ft, vagy mit tom én mennyi fontot hogy megvegyem a cdket. a netes részt meg meglátjuk mennyibe kerül és ha drága akkor nem veszem meg. azt hiszem az sc elragadó élményt fog nyújtani bnet nélkül is.

      Reply

    • Apafalo

      |

      Válasz Worlon #3 üzenetére:

      Te ha most voltál Amerikába akkor ne mond már nekem hogy nincs rá pénzed basszki …………

      Reply

    Leave a comment

    You must be logged in to post a comment.