Blizzard Support Team

L4.ZsukoV . Leírások 2127

StarCraft_II_SupportEz a leírás arról fog szólni, hogy segítsen a bajba jutott játékosokon, akiknek valamilyen technikai probléma merült fel vagy netán feltörték az accountját, és visszaszeretné szerezni. Ugyan a Blizzardnak jelenleg még nincsen magyarországi ügyfélszolgálata, de egy kis idegennyelv szerintem senkit se fog elijeszteni ha netán egy tőle független  problémába ütközne, amit esetleg csak a Support Team tudna orvosolni. (Ha mégis akkor persze ott vannak a szülők, a barátok vagy itt az sc2.hu-n is biztos találna egy embert, aki szívesen segítene egy levél megírásában.) De még mielőtt bele mennénk a valós témába, jöjjön egy kis előzmény:

Saját account:

A fejlesztők nagyon jól tették, hogy lehetőséget biztosítottak egy main profil létréhozásában, amiben minden fontos információt tárolhatunk, amit természetesen bizalmasan kezelnek. A regisztrációt követően  már hozzá is adhatjuk meglévő játékainkat, ami a profilunk szépítése mellett nagyon jó biztonsági megoldás is egyben. Hisz ha valami folytán tönkre menne a telepítő CD-énk/DVD-énk, akkor sincs semmi probléma, mert egyszerűen bejelentkezünk a profilunkba és már le is tölthetjük az általunk igényelt játéko(ka)t.

battlenetmanage

Persze lehetőségünk van az adatok későbbi módosítására is ha például az e-mail címünket akarjuk lecserélni, akkor csupán pár kattintásunkba kerül. A rendszer emellett automatikusan üzenetet is küld a változtatások életbe lépése után, ezzel is figyelmeztetve a profil eredeti tulajdonosát ha netán valaki megpróbálná elkobozni.

change

Persze ha az elején kissé tanácstalanok vagyunk, akkor sincs gond hisz a profilunk alján ott van egy helpdesk, ami a fontosabb tudni valókról mutat linkeket, hogy mit hogyan is lehet megcsinálni.

helpdesk

Probléma megoldás a Support Team segítségével:

Szerencsétlenségemre ( vagy netán szerencsémre?) múlthét hétfőn az általam kisorsolt 8 ember közül az egyikük valami folytán átállt a sötét oldalra és megpróbálta kisajátítani az accountomat. Ezúton is üzenem az illetőnek, hogy szép próbálkozás volt, de magánkívül még másik 15 emberrel cseszett ki. Szóval amint hazaértem, és értesültem a „tragédiáról” már írtam is a levelet, hogy ez történt ekkor és kérném a segítségüket. A hivatalos angol levélírásról nem tartanék gyorstalpalót hanem magáról tartalomról mutatnám meg, hogy miket is kell megadni egy kép segítségével:

adatlap

Miután kiválasztottuk, hogy mi a problémánk, akkor már csak a nevünket, az e-mail címünket, a titkos kérdésünkre a választ kell megadnunk. Az attach ID-nél valamelyik igazolványunk (diák, jogsi, útlevél) a bescannelt képét kérik csatolni, mert ezzel igazoljuk magunkat.  A „Description”-nél írhatod le, hogy mi történt és miben kérnéd a Support Team segítségét. Mielőtt elküldenéd még ki kell pipálnod egy nyilatkozatot, melyben a Blizzardnak engedélyt adsz a személyes adataid felhasználására bla-bla…

Tippek:

  • Ha lehet akkor valamelyik nemzetközi levelező szolgáltató által használt e-mail címünket adjuk meg, mert például a freemail-nél akár 12 órás késéssel érkezhet meg a válasz.
  • Ha saját magad akarod összeállítani a levelet, akkor erre az e-mail címre írjál:

WoWbillingsupportEU@blizzard.com

  • Előfordulhat, hogy a gépünknél a böngészők hibásan működnek, és emiatt az e-mail megerősítő válasz (Battle.net Account E-mail Verification – Action Required) vagy jelszó megújító (Battle.net Account – Password Recovery) levelek nem fognak működni, ezért ajánlott másik gépnél is ezt kipróbálni!
  • Kérném a telefonos segítséget:

Aki úgy érzi, hogy angolul, németül, franciául, spanyolul vagy oroszul jól tud kommunikálni, akkor bátran tudom ajánlani a telefonos ügyfélszolgáltatót, ami teljesen ingyen hívható. Én skype-on ki is próbáltam, és olyan laza 35 percig ismerkedtem beszélgettünk Julia-val míg meg nem oldotta a problémámat. (Lehet kicsit megerőltetőbb feladat, de gyorsabb is!)

Hasznos volt számodra ez a leírás?


Comments (22)

  • Westy

    |

    Az emberek mentalitását ismerve sajnos gyakorlatilag megjósolható volt, hogy valaki megpróbálja majd lenyúlni. A leírás amihez hozzásegített mindenesetre hasznos. 🙂

    Reply

  • vikkendtelek

    |

    Nekem 2x lopták el a wow accomat a battle.net es újtás elött… mind a 2 x kitöltöttem ezt a kérdőívet sőt személy igazolvány másolatot is cstoltam hozzá, le kellett írnom mikor mentem fel utoljára, stb…. 2. napra rá kaptam mindent vissza és amit kilopott a szemét a bankombol plussz tatyókból kaptam vissza wow os postán….

    Tehát mostanra elég kifinomult lett A rendszer még pár éve hónapokat kellett várni 1 wow acc visszaszerzésére

    Szal akinek elcsórják acc ját bátran írjon…

    Reply

  • GeryGTK

    |

    Lehet tudni ki próbálta lenyúlni??Próbálsz jót tenni másokkal és ez a hála. Utálom az ilyen „embereket”. Mekkora pofátlan kis **** lehet. De elverném ha tudnám kiaz és közel lenne:(

    Reply

  • ther

    |

    Amikor olvastam az sc2.hu-s Zsukov-féle account megosztásról, egyből eszembe jutott, hogy ezt hogyan oldjátok meg (ezek szerint a bizalomra épült). Ugyebár a bnet acc egyben az SC2B account is, így a jelszó is passzol, szerintem nem lenne rossz, hogy külön lehetne megadni, úgy legalább nem egy jelszón múlna az összes játékunkhoz való hozzáférés (ja, és nem kéne külön hurcolászni magaddal egy bnet authenticatort, vagy mobilon nettel rendelkezni, hogy be legyél biztosítva.)

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Nem vagyok nyomozó és nem akarok gyanúsítgatni senkit, mert így is kaptam egy enyhe lebaszást jogosan, mert megemlítettem, hogy kinek a játék idejében történt a lopás, ezért az illetőt el is küldték melegebb éghajlatra. Feltételezték, hogy ő volt a ludas…

    Reply

  • 84Noname

    |

    Hihetetlen mekkora szar emberek vannak…

    Reply

  • ProfessorJ

    |

    Eddig hála istennek csak pozitívan tudok nyilatkozni Support systemről mikor feltörték a WoW accomat, kb. két hét múlva mindent vissza is kaptam. Bár volt egy olyan húzásuk, amit nem értem miért csináltak. Azt mondták, hogy ők most letiltják a bankkártyás feltöltésemet, tehát semmilyen bankkártyáról nem tudtam feltölteni a WoW accot, aztán írtam kik, erre írták, hogy a jó szívüknek köszönhetően most még visszakaptam, de legközelebb állandó ban lesz a methodra.Szóval érdekesek.

    Reply

  • Moxxi

    |

    Szerintem nagyon jó dolog ez az egész. Ennyit tudok hozzá fűzni :D:D:D most így spontán a dologhoz :D:D

    A lopáshoz meg csak annyit, hogy elég nagy bunkó lehet az ember ha te megbízol benne ás át b…. a fejed. A másik, a bizalmat egyszer lehet eljátszani szerintem, vissza szerezni már nagyon nehéz szóval sok sikert az illetőnek :D.

    Reply

  • Rayman

    |

    Nagyon szanalmas az az illeto aki ezt tette, most megerte neki? Mert ha tenyleg tudjatok, hogy ki is o, az egy eletre megbejegzi szerintem, vagy legalabbis en nem felejtenem el neki..
    Mas: nincs/nem lesz vmi hely ahova az ilyen bejegyzeseket lehetne gyujteni, mert ha kesobb szukseg lenne ra, akkor ne keljen keresni?

    Reply

  • Chob

    |

    Akárki is tett azt már most sajnálom, mert a jövője elég sötét felhők közé kezd burkolózni. Ha esetleg az a személy olvasgat errefelé, sőt biztos, hogy igen én a helyében elkezdenék változtatni a viselkedésemen. Sry, de nagyon sajnállak 🙁 . Ha olvasod lehet csak nevetsz, de inkább sírj. Isten óvja lelkedet!

    Reply

  • lamaroid

    |

    EGyszer küldtem a blizzardnak egy szupport levelet, hogy a régi accomról rakják át a scjátékomat egy másik accountra. megírtam nekik minden körülmény, mellékeltem pár fotót, hogy bizonyítsam az én sc-mről van szó (cd-kulcs) és 1 héten belül kaptam egy levelet, hogy sikerült átrakniuk a játékot az accountomra, és az volt a legviccesebb, hogy egy 3. accountomra rakták (mert 3 van összesen)amiről nem is kellett volna tudniuk, mert nem adtam meg nekik annak az emailcímét, szóval vicces 😀

    Reply

  • mafia26

    |

    na most mi történt valaki pls mondja el ezt a lopós sztorit mert akkor valszeg nem voltam itt 🙂

    Reply

  • Elrood

    |

    A kérdés ami engem foglalkoztat, hogy lehet feltörni az accot?
    Nem, nem azért mert azt akarom csinálni, hanem azért, hogyan védhetem meg a sajátom.
    Gyenge volt a jelszó és brute-force? Vagy nem biztonságos helyen is beléptél? Másnak is odaadtad?

    Bnet acchoz egy kérdés: Nevet nem lehet változtatni?
    Jó szokásomhoz méltón egy random nevet írtam be, később eszméltem, de nem tudom, hol lehetne átírni a nevet.

    Reply

  • Moxxi

    |

    Válasz Elrood #13 üzenetére:
    OLVASS és tovább élsz! Le van írva minden amúgy.

    Reply

  • Elrood

    |

    Válasz Moxxi #14 üzenetére:
    Most nem a zsukov esetre gondoltam, hanem inkább a WoW-soktól kérdeztem, akik most leírták, hogy ellopták már az accukat.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Hehe, nem lep meg a dolog, mi magyarok szeretünk kicseszni egymással (példának itt a tésztahíd botrány :D), de ebben az esetben legalább van egy kis öröm az ürömben, nagyon jó ötlet volt ez a poszt!!

    Reply

  • PoC_Zoli

    |

    Mivel én is benne voltam azon a héten kisorsoltak közt így leírom a puszta tényeket nektek.

    Vasárnap jött a levél a jelszóval + email címmel. Elkezdtem letölteni a klienst ( sajna későn volt már, ezért bekapcsolva hagytam a gépemet, reggelre error). Reggel még be tudtam jelentkezni. Mikor eljött az én időm már nem délután.

    Az említett illető, aki a gyanúsított volt állítása szerint az adott napon nem volt online. Beszéltem vele (mivel elkezdtem leveleket küldeni néhány embernek). A vége egy 2-3 órás msn-es beszélgetés lett. Engem meggyőzött az illető, hogy nem ő volt…

    Zsukov, nem tudom milyen titkos kérdést választottál annak idején, de úgy akiket kiválasztottál azok szerintem semmi személyeset nem tudnak rólad (ezek a kérdések többnyire személyesek). Így valószínűnek tartom, hogy a környezetedben kellene keresni a „kis önzőt” vagy valami hacker személyében.

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz PoC_Zoli #17 üzenetére:
    Hehe, ügyes volt Sherlock, de mégsem talált szerintem. Egyszerű, ha én lennék az illető aki szeret kicseszni másokkal és lehetőségem van rá, akkor változtatom meg Zsukov jelszavát, amikor más következne, hogy arra gyanakodjanak és utána röhögök a markomba.
    Ráadásnak jön még az, hogy aki motivációs levélben meg tudta győzni Zsukov-ot, hogy megérdemli a lehetőséget egy kis bétára, szóval én még 2-3 óra MSN beszélgetésre se tenném rá az életem, egyszerűen észben kell tartani, hogy vannak és mindig is lesznek olyan emberek, akiknek lételeme a megtévesztés és kétszínűség, sajnos kiszűrni őket elég nehéz, hacsak nem vagy paranoiás.

    Reply

  • PoC_Zoli

    |

    Válasz Darc1n #18 üzenetére:

    Nem csak egy emberrel leveleztem! Így nevet se mondtam…

    Reply

  • Mojk

    |

    Válasz Darc1n #18 üzenetére:
    De most 1 titkos kérdésre ki fogja kitalálni a választ?

    Reply

  • L4.ZsukoV

    |

    Válasz Mojk #20 üzenetére:
    Nah igen.. Ez részben meg az én hibám volt, mert anno mikor csináltam ezt a profilt nem számítottam, hogy majd későbbiek során megosztom másokkal, ezért egy elég egyszerűt csináltam.

    Reply

  • Westy

    |

    Én ma írtam a supportnak, hogy javítsanak már kis egy nagybetűs betüt a nevemben, mert anno amikor regeltem elgépeltem és kb 2-3 óra alatt javították. 🙂

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.