Erős vs Gyenge

ZsoL . Hírek, Leírások 2204

Holy készítette el a következő táblázatot, melyben azt rendszerezte, hogy melyik egység mi ellen nagyon jó és mi ellen nagyon rossz. Át is adnám a szót neki:

Azon kedves játékosoknak szeretnék segítséget nyújtani, akik olyanok mint én és nem mozgó adatbázisok, hogy fejből tudják melyik egység ellen elméletileg melyik is a legjobb választás. A táblázat annyival több mint amit in-game megtalálhatunk hogy készült hozzá egy forgató tábla, és nem csak az adott fajnál látható Strong vagy Weak Unit látható, hanem másik fajnál lévő párosítás is hozzá lett adva. Ezenkívül csoportosítva lett 1vs1 felállásokra.

Remélem hasznos segítség lesz pár embernek.

Az esetleges ( már ha akad benne ) hibákért előre is elnézést benne van hogy elnéztem valamit.

Táblázat a klikk után!

Aki nagyban szereti, itt tekintheti meg.


Comments (66)

  • sweeping

    |

    Válasz razieel #50 üzenetére:
    Ha tényleg ennyi zea volt akkor könnyedén átkellett volna hogy gázoljon rajtad. Nem volt charge fejlesztve igaz?
    Mindenesetre én diamondba ilyen felállásban simán megenném a terranokat, mert alap hogy van charge fejlesztésem is

    Reply

  • dN

    |

    #46
    Kérlek vedd fel, ha már így felajánlottad. A void ray lőtávja csak 6. A phoenix gyorsabb mint a void ray, továbbá az alapsebzése is nagyobb. Nem szabad hagyni, hogy a void ray feltöltse magát. Ha mégis megtörténik, elrepülsz, megvárod míg leesik a buff, és visszajössz. Nem olyan bonyolult.

    Reply

  • Animebj

    |

    Hát ezt bárki megcsinálhatta volna (és néhány egységnek nincs erőssége/gyengéje), a StarCrat II belső információ menüjéből, vagy a StarCraft Wiki-ből, de sebaj.

    Reply

  • mikroman

    |

    erős gyenge kérdés zerg vs sok gonosz ellen tájékról (avagy ami ellen nem nagyon találok ellenszert, ráadásul részben a fenti témába vágó kérdés):
    Terrannál MMM vagy szimplán csak MM ellen mit lehet használni zerggel ami hatásos is. Én csak olyat találtam amit simán benyel és kiköpi a csontjait. Ha meg van Medievac (vagy mi a szállító-orvoshajó), akkor még inkább szívok küldjek bármit is bármekkora tömegben
    proti ellen zelot-stalker kombó ellen mit lehet használni?
    Állítólag zelotok ellen jó a baneling is, de valahogy nem sikerült népirtást rendeznem velük még ha csak szimplán berusholt 10-12-vela bázisomra akkro sem…

    Még egy apró kérdés. A Void Ray charged extrasebzése akkor is megmarad ha kipunnyad az ellenfele és tvált a következőre? Mert az ugy picit „imba”.
    Bár nekem a maraduer is erősnek tűnik. Szép hogy csak földre sebez, de össz 125 nyersanyagba kerül, 120 élete van (vagy 125?), alap páncél is, nagyobb lőtáv mint a hidrának és még a sebzése is brutlisabb (hm, ez az egy lehet több. Majd megnézem) ráadásul mivel gyalogos gyógyítja a medievac. Kb mindenben erősebb földön mint a hidra, csak az drágább…

    A zerling erős marauder ellen : max ha körbe tudják venni. Ha szépen bellnak mint a kivégzőosztag, akkor valahogy nem tűnik fel a zerlingek ereje 🙂

    Reply

  • triazz

    |

    Válasz Livedreamer #46 üzenetére:
    Az a baj, hogy ha tényleg annyira PRO lennél, mint ahogy előadod magadat, akkor tudnád, hogy a marauder lassítása nem szakítja meg a zealot charge-ot. Továbbá a marauder 10-et sebez a zealotra, 1,5 másodpercenként, szóval ahhoz, hogy ez zealotot leölj egy marával 15ször kell hogy meglődd (zealot=150hp), vagyis 15*1,5=22,5 egységnyi idő kell. A chargon 10mp-s cooldown van, vagyis ennyi idő alatt 3szor rád chargol a zealot (0mp,10mp,20mp). Továbbá a zealotnak 1-es range van, vagyis ha tökéletesen mikrózol akkoris 2szer fog minden charge után támadni a marauderedre, mire az 2-es rangre eltávolodik. Ez azt jelenti, hogy egy zealot 3*2*16ot fog sebezni a marauderedre akkor, ha tökéletesen mikrózol. Ez 96 dmg. A maraudernek 125 hp-ja van, tehát 2 chargos zealot bőőőven elég ahhoz, hogy egy tökéletesen mikrózott marát kinyírjon, simán attack move-val. Ha a zealot nem chargos, akkor kb 5 zea bekerít.

    Továbbá a Void lőtávolsága 6 (nem 8), és a phoenix gyorsabban mozog, szóval 2 phoenix simán ki tud mikrózni egy void-ot. Ha nem mikrózol, akkorsem void nyer, hisz sebzésük ugyan annyi, sőt voidnak kevesebb: feltöltődve 10 (mivel phoenix nem armored), anélkül 5 (1 másodpercenként), phoenixnek pedig 10 mindig (1,1 másodpercenként), de mivel kettő van ezért 20 a sebzésük. Egy voidnak meg kevesebb hpja van, mint 2 phoenixnek.

    De gondolom ezeket Te is tudod, hisz Te akár 100 chargos zealotot is ki tudsz nyírni egy marával…

    /facepalm

    Reply

  • sweeping

    |

    Válasz triazz #55 üzenetére:
    ‘#43 1 marauderrel megölök neked 100 nem chargeos zealotot.’

    !!!Nem chargeos!!!

    Ezt most benézted 😀
    De ez is egy hülyeség egyébként, mert ha ai ellen nyomod lehet lenyom 100at 2 óra alatt, de ha egy jó játékos irányítja esélye sincs.

    Reply

  • dN

    |

    #55
    És sajnos a zealot nem 2*16ot üt, hanem 2*8at.

    Reply

  • triazz

    |

    Válasz sweeping #56 üzenetére:
    Hmm 😀 !

    „Charge kicsit segít de még azzal is alul marad ha microznak marauderrel.”

    De akkor erre reagáltam, mert charge nem kicsit segít, hanem nagyon sokat 😀 ! Mellesleg kb 4-5 nem chargost is képtelenség lenyomni, hiszen egyszerre egy mara csak egy zealotot lő, és csak egyet tud lassítani. Tehát 5 zealot lohol mara után, akkor mire lelő egy zeát a többi 4 beéri, mert ugye marának mindig meg kell állnia kicsit amíg lő. Ha különbözőket lövöldöz minden alkalommal, akkor is lehetetlen.

    Válasz dN #57 üzenetére:
    Ezt olvasd el újra:
    „Továbbá a zealotnak 1-es range van, vagyis ha tökéletesen mikrózol akkoris 2szer(!!!!) fog minden charge után támadni a marauderedre, mire az 2-es rangre eltávolodik. Ez azt jelenti, hogy egy zealot 3*2*16ot fog sebezni a marauderedre akkor, ha tökéletesen mikrózol. Ez 96 dmg.”

    De írhatom úgy is, hogy:
    3*(mert 3charge 22,5 mp alatt)
    2*(mert kétszer támad mikor eléri marát)
    2*(mert ugye két „kardja” van)
    8 ==

    3*(2*(2*8))=96 dmg.

    Lehet kicsit félreérthetően írtam 😛 ! 2*16-ot úgy értettem, hogy 2szer támad mind a két kezével, vagyis 4szer 8-at :).

    Reply

  • razieel

    |

    sweeping: nem nem volt chare rajtuk. ez a játék elején volt, még nekem sem volt sige mode fejlesztésem. charge-al persze simán ledaráltak volna.

    Reply

  • AdamoA

    |

    Nem működik a delete gomb 🙁

    Reply

  • dN

    |

    #58
    Áh, igen, akkor félreértettelek. Úgy értelmeztem a 2-szer támadást, hogy 1 ütés, a marauder arrébb megy, majd még 1 ütés. Úgyhogy ja, my fault. 🙂

    Reply

  • spani

    |

    Halló. Lehet esetleg tudni, hogy be lesz-e pótolva a magyar kupa mág a béta szünet előtt? thx

    Reply

  • pogix11

    |

    hát nem mindenben tökéletes egyik legszembetűnőbb a thor vs immortal —>immortal megeszi a thoort 😀

    am mostanság teamgamekbe csak én látok túl sok mass voidozást vagy ez másoknál is gyakori ?

    jah és 2v2 aat-re keresek partnert /protossal vagyok/ pogix11@freemail.hu game name : pogix vegyen fel aki úgygondolja

    Reply

  • OmenTD

    |

    OFF: az utóbbi 6 napban nem jelent meg új magyar vod, remélem lassacskán beindul megint a vod szerkeztés,elvégre mindjárt 31-edike… 🙁

    Reply

  • protos_drone

    |

    most akkor a zela jó a ghost ellen vagy nem?
    ha az immortal nem jó a brood lord ellen, akkor miért nincs odaírva, hogy a muta ellen sem?
    phoenix és air viking? valamelyik csak jobb a másiknál xD
    TvP marauder strong üres? colossust meg stalkert zabálja!
    ZvT-nél az ultra weak a marauder ellen, TvZ-nél a marauder erősségei között viszont nincs az ultra?

    Összességében nagyon nagyon hiányos!

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.