Karune Kérdések és Válaszok – 21.

Astonkacser . Hírek 1488

Megjött a 21-es is. Sok újdonságot nem tartalmaz, olyat amit eddig is tudtunk viszont igen. A kérdések Dél-Koreából jöttek, és cserébe kaptunk +1 választ, az előző kérdés-válaszokkal való átfedés miatt… Mindenesetre a 150-es kijelölés limit és a Nomad Auto-Turretje izgalmasan hangzik.

Chat a fejlesztőkkel:

Mivel a Ghost megkapta a kifejleszthető EMP képességet, a Nomad a Defensive Mátrix mellett most egy helyben maradó védelmet tud létrehozni. Az egyik ilyen nem mozgatható védelem (szóval lesz több is valószínű) az Auto-Turret, ami földi egységeket tud támadni, és ezen a screenshoton volt látható:
http://www.gamemeca.com/news/img_data/200711/STAR-1.jpg

Reméljük a Nomad új képességei hozzájárulnak majd hogy ellássa szerepét, amellett hogy detektor.

—StarCraft II Q&A – Batch 21—

1. Tervben van az auto-cast bevezetése bizonyos egységeknél, mint Warcraft III-ban? (ez a kérdés már szerepelt)
Jelenleg a Medic az egyetlen egység amihez passzol az auto-cast. Starcraft II-ben – összehasonlítva a Warcraft III-al – kevesebb UI lehetoség van, de azoknak nagy a szerepe ha megfeleloen vannak alkalmazva, és a kézi varázslatok több lehetoséget biztosítanak a játékosnak arra, hogy megmutassa tudását.

2. Megfigyelo módban lesz lehetosége a nézo játékosnak arra, hogy különféle információkhoz jusson, mint pl. minimap, fejlesztési és nyersanyag státusz külön ablakban? Ha nem, akkor fontolóra veszitek a kifejlesztését?
Ezek mind nagyszerű ötletek, és dolgozni fogunk rajta, hogy a megfigyelő módba beépítsük. Azon fogunk dolgozni, hogy a megfigyelő mód innovatív és széleskörű legyen, beleépítve minden olyan funkciót ami szerepelt az előző RTS játékainkban.

3. A történet onnan fog folytatódni, ahol az eredeti Starcraft? Vagy valamivel később? (ez is volt már)
A Starcraft II története 4 évvel a BroodWar után fog folytatódni.

4. Van arra lehetőség, hogy elmentett replayben láthassuk hogy mozgott az egér? Lehetővé tennétek hogy lássuk az egér mozgását?
Mi is szeretnénk ha az egér látható lenne a replayekben, de az sokkal valószínűbb, hogy lesz olyan opció, hogy azt lássuk amit a játékos látott és azt hogy éppen milyen egységeket jelölt ki.

5. Egységek kontrol csoportba való kijelölésekor hány egységet lehet egy csoportba rakni maximum?
Jelenleg, a játékos 150 egységet jelölhet ki egy kontrol csoporthoz. A végleges szám majd a hardver teljesítmény tesztekből fog kiderülni, de közel kell legyen ehhez a számhoz.

6. Az eredeti Starcraftban játékosok gyakran gyűjtik egybe – szorosan egymáshoz – a munkásokat és repülő egységeket. Lehetséges ez a Starcraft II-ben?
Starcraft II-ben ezt nehezebb megvalósítani, de még mindig lehetséges. Az egységek minden kiadott támadás parancsra jobban és jobban összecsoportosulnak. Ha folyamatosan adod ki a támadási parancsot egy adott célpont ellen, akkor bizonyos, adott típusú egységek közelebb rendeződnek egymáshoz. Ha a célpont halott, vagy az egységeknek nincs több teljesítendő parancsuk, akkor maguktól szétrendeződnek.

Forrás:


Comments (16)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.