LiquidTLO interjú

Promie Motz . Hírek 1053

Ketten a jelenlegi legjobb Starcraft 2 játékosok közül, Dario “LiquidTLO” Wünsch és Fredrik “MaDFroG” Johansson élőben mérkőzött meg a közönség előtt a 2010 European Warcraft  Invitational rendezvényen, amit Kölnben rendeztek meg. A verseny előtt még volt a stábnak alkalma beszélgetnie TLO-val.

Blizzard: A Starcraft 2 Beta alatt rengeteg tournamenten indultál, és elkápráztattad a közönséget az ötletdús taktikáiddal. Sokan úgy emleetnek, mint az egyik legkreatívabb játékost. Hogy találod ki ezeket a stratégiáákat?

TLO: Hát, igazából sokat gondolok a játékra csak úgy általánosan. Néha, amikor megyek aludni, akkor azon rágódok, hogy mit rontottam el a játékaimban. Különösen nem szoktam a stratégiákon agyalni amikor nem játszok. Gyakran csak spontán jön az ötlet, aminek nem tudok ellenállni, és kipróbálok valami teljesen újat. Pár azok közül a build orderek közül, amiket mostanában általánosan használok, így születtek meg tournamenteken, így igazából én ezt pont rosszul csinálom! Az éles helyzetekben próbálom ki az új dolgokat, és csak utána állok neki finomítani őket.

Blizzard: A korai Bétában főleg “Random”-ként játszottál. Később nyílvánvaló lett, hogy jobban tetszik neked a Terran a Terggel szemben, és mindkettőt jobban kedveled, mint a Protoss-t. Miért döntöttél úgy, hogy azt a két fajt preferálod, ahelyett, hogy randomként folytattad volna?

TLO: Nem arról van szó, hogy nem szeretek a Protossokkal játszani, csak szembe kellett vele néznem, hogy szembetűnően ők a legrosszabb fajom. Borzasztó kupa statisztikáim voltak a protossokkal, ezért úgy döntöttem, hogy a saját érdekemben felhagyok velük.  A Terran volt a kedvencem már a Brood Warban is. Annyi lehetőség rejlik bennük, annyi fajta játékstílus. Míg zergként, csak szeretned kell ezeket a cukorfalat zerglingeket a pályán keresztül futkározva, egyszerre akár három különböző helyen. Nem is beszélve az Infestorról, ami a kedenc egységem a játékban közvetlenül a Ghost után.

Blizzard: Mit szeretsz a legjobban a SC 2-ben, és mit vársz tőle a jövőben?

TLO: Anyi dolog van a Starcraft 2-ben, hogy most nem tudok csak így kibökni egyet. Annyira jó! Megvan a tökéletes egyensúlya a makro és a mikro, a multitaskolás és a döntéshozás között.  Nagyon sok féle játékstílus tud kialakulni. Nincs olyan, hogy a “jó” játékstílus, helyette egy tonnányi lehetőség vezet el a győzelemig.

Remélem, hogy a Starcraft 2 magát az eSportot fogja megváltoztatni, és ez a folyamat szerintem már elkezdődött. Nagy rendezvények, kupák vannak, hatalmas közösség, rendszeres streamek és kiállítások. Hovatovább, a TV csatornák is elkezdenek érdeklődni a StarCraft közvetítését illetően. Szóval én egy nagyon fényes és derűs jövőt várok a játékoknak is és a StarCraft 2-nek is.

Forrás: Battle.net


Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (6)

 • Plevi

  |

  Kíváncsi vagyok mikor cserélik le az esti Barátok közt-öt sc2 vodokra.

  Reply

 • Daermon

  |

  Válasz Plevi #1 üzenetére:
  De jó lenne már…

  Reply

 • Atlasy

  |

  Válasz Plevi #1 üzenetére:
  Válasz Daermon #2 üzenetére:
  Nem hiszem hogy kereskedelmi TV érdeklődne a starcraft iránt de szerintem 1 héten egyszer sport tévéken lehetne Esport nap. 😀 (vágy álmok)

  Végre valami jó kis cikk köszönjük promie. Amit sajnálok hogy én már naaaagggyyyooon rég nem láttam TLO-t zergben 🙁 csak az a fránya terran.

  Reply

 • Promie Motz

  |

  Válasz Atlasy #3 üzenetére:
  igen, TLO Zergje volt nekem is a kedven zerg játékosom.

  Reply

 • iDaarg

  |

  @Plevi
  te nem WoW-oztál/ozol arathoron alli-ba egy sámánnal aminek Plevisámán a neve?
  @Atlasy
  úgy emlékszem 3 napja volt TLO zerg meccs day9-nál

  btw szerintem Sen jobb zerg mint TLO, linkeltem korábban 1 vidit is, ahol 2 bázison játszik 2 bázisos protoss ellen. Sen roach hydra, a protoss gw unitok + colossi. remélem leesik mindenkinek, hogy a Protoss nagy előnybe van, viszont Sen tudja mi az a nydus 😉

  Reply

 • trakesz

  |

  sc2 közvetítést itthonra is!!! (akkor talán bekapcsolnám a tv-t :D)

  Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.