A Liquid klán Terran 1/1/1-e Zergek ellen

Promie Motz . VOD 1764

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy olyan TvZ buildet, amiben újszerű kevés van, viszont a kifinomultsága teszi nagyon hatékonnyá. Biztos sok számítás előzte meg a Liquid klánnál, és TLO és Jinro jól megtanulta a leckét.



Nem vagyok benne biztos, hogy csak fast expelős zerg ellen jó, viszont az ellen eléggé hatásos.
Fal, elején Helion Harass, a zerget jól lefoglalja, közben már jön is az első pár viking, amik vagy magaslatról a földi egységeket, vagy az overlordokat a levegőben, de írtja a kedves zerg játékos egységeit. A többi pedig már a zerg játékos reakcióin múlik, hogy mivel kell tovább menni, de a tank az jónak tűnik. Persze lehet, hogy teljesen mást kell majd neked venned, viszont nem szabad lebecsülni az ostrom mód tűzerejét.

A következő Jinro vs Dimaga meccs pedig egy elképesztő mérkőzés, Jinro ezt a taktikát alkalmazza a Scrap Stationon, az eredményt pedig nem árulom el természetesen, csak azt mondom, hogy nagyszerű meccs.




Promie Motz

Életcélom megélni a Starcraft azon epizódját, amiben a Zergek elfoglalják a Világmindenséget... XD

Comments (30)

  • butcher

    |

    Hát minden terran vs zerg/proti videó megerősítni bennem hogy a terrán túl erős/túl könnyű vele játszani. Zergnek és protinak is mindig isszonyat meg kell küzdenie a győzelemért. De éncsak amatőr vagyok lehet hogy tévedek 🙂

    Reply

  • Darkknight

    |

    Sanszos h tévedsz. De akár mehetsz is elverni pár prőt terrannal ^^

    Reply

  • Sydra

    |

    Válasz butcher #1 üzenetére:
    Ezt nem csak te érzed így. Marauder-t meg Ghost-ot agyon kéne nerfelni. Ráadásul Terran fele annyi idővel és nyersanyaggal fejleszti a Tier 1-es unitjait mint Proti. De igazából minden szó haszontalan ilyen fogalmak mellett, mint „Battlecruiser rush”!:D

    Reply

  • Optima

    |

    Annyira nem egyszerü szerintem! jinro nagyon jol tolja. A zerg playerben volt valami tétovaság viszont az infestort nagyon fainul használta. Szerintem ha van 10-12
    infestor az utolso battle a zergé és talán infested terran az ami ott fordthatott volna a dolgok állásán. meg még belefért volna egy kevés Neutral Parasite.

    Reply

  • butcher

    |

    Válasz Darkknight #2 üzenetére:
    Nem aztmondom hogy van fix nyerő terrán taktika vagy ilyesmi. Hanem hogy két egyforma tudású emberből a terránosnak egy hangyafasznyit könnyebb a dolga, – szerintem / így érzem. vagyvalahogyígy 🙂

    Reply

  • WarFire

    |

    Válasz butcher #1 üzenetére:
    Egy kicsit talán erős, de nem reménytelen, kis gyakorlással meg lehet oldani. Közel sem olyan reménytelennek tűnő, mint Sc1-ben, ahol felállított vagy 25 tankot, körbe mine-ozta a terepet, meg jópár turret és vulture. Aztán törj át rajta földi egységekkel. Ha nem volt arbitter / storm, pillanatok alatt ledarált.

    Reply

  • Zenorbi

    |

    Terran vagyok, és szerintem csak ott túl erős a terran, ahol nem hozol ki counter-t a marauder ellen, márpedig azt legtöbben nagyon nagyon későn hozzák (storm, colossus, immortal, 2 milliárd zergling). A legtöbb zerg fogja, és roach-okkal nekemjön, azt beírja, hogy Terran OP, meg nekemjön sok stalkerrel, amikor tisztán látja, hogy állat mennyiségű marauder-em van. Ezért „easy race” legtöbbek szemében a terran, mert terran leragadhat MMM-nél, mert az ellenfél marha lassan hozza ki végre a normális counter-t, csak ömleszti a sok sok hülyeséget, ami azelőtt meghal, hogy egyáltalán range-be érne. Amiben szerintem OP a terran, az a reaper, főleg a proxy reaper rush, meg a siege tank.

    Reply

  • butcher

    |

    Válasz Zenorbi #7 üzenetére: Jaja ilyesmire gondoltam, jól megfogalmaztad amit én nemtudtam 🙂

    Reply

  • waynegace

    |

    „storm, colossus, immortal, 2 milliárd zergling” Ez most komoly? Barakk+techlab=marauder. Most nézd meg az általad felsoroltakat mikor és mennyiért tudod kihozni! Próbáld meg a másik oldaldt! Lehet változik a véleményed. Ha valamit sokan mondanak, hogy nem stimmel és ezt csak az nem látja, aki az adott fajjal játszik, akkor vélhetően ott tényleg van valami probléma.

    Reply

  • Heretic

    |

    Válasz waynegace #9 üzenetére:
    Azt ne mond már hogy téged az első 5 percben elvernek mert ezt nehezen hiszem el.Úgy teszel mintha a colossus vagy az immo órákon át készülne. Érdekes módon én egy pro meccsen se láttam hogy a protoss panaszkodott volna h a terran ellenfele milyen OP. Persze azt elfelejtitek említeni hogy a fullra töltődött void ray milyen erős tud lenni.

    Reply

  • Csenky

    |

    Válasz waynegace #9 üzenetére:
    Pylon+GW=Zealot. Most nézd meg, hogy 6 zealot + 2 sentry (pár zea után már legyen core terran ellen :D) mit csinál ugyanebből a nyersanyagból vehető mennyiségű marauderrel (azaz mondjuk 7, és marad némi gas előnye). Ööö, micro kérdése, de FF nagyon jó cucc ilyenkor. Aztán persze kell a rendes counter is, colo, immo.. De az elejét ki lehet húzni.
    ON: Ahhoz képest, milyen pro tipp, hogy 500nál ne legyen több nyersanyagunk mert az pazarlás, volt egy kevéske Jinronak meg Dimagának is… 🙂

    Reply

  • Anduril

    |

    Valóban a void ray-eket nemártana nerfelni, mert most azt mondjátok h sok idő mire feltöltődik, de fejlesztéssel majdhogynem a felére csökken a töltési idő, és onnantól megállíthatatlan, nem igényel irányítást, a betűvel végez akármivel.
    Ellenszere a thor lehet ha összestuckolnak a voidok, és aoe-t kap, valamint 5x annyi marine stim packel is leszedheti az égről, de ennyi.
    Viking túl lassan lő, muta kis lőtáv, szal esélytelen…

    Reply

  • chuvi

    |

    Válasz waynegace #9 üzenetére:
    Mass mara simán elverhető sentry+charge zealottal. Bár a zealot charge lényegesen késöbb jön ki mint a mara fejlesztések, de addig simán fogható rámpán FFekkel.
    Szerintem terrannál igazából inkább early ghosttal van baj. Legalábbis ha eldugja a GHost Acadayt és nincs a bázisodon épp observer tönkrevághatja az egész gazdaságot…Mert mire kijön az observer addigra vidáman lenukeoz egy pár egymáshoz közeli pylont. Késöbb ha harcra kerül a sor akkor meg eltol pár EMP-t amivel szinte felezi egyes P unitok életét. Oké h HTval ki lehet szedni… De az azér messze nem egy időben jön az early ghosttal+rohadt sokba kerül és nem olyan egyszerű MM v MMM masszában kifocusolni a ghostokat. Ha nem is EMpzi le az egész P teamet akkor is esélytelen mer az a csata.

    Reply

  • Meyer

    |

    A Terranra valóban ráférne egy alapos nerf, ezt még HD is elismerte, nem is beszélve mi a véleméyne erről Idrának :D:D. Zerg játékosként mindig alaposan megizzadok T ellen (mondom ezt 500 gamenyi diamondos meccs után kb 60% os winning rattel). MMM et nehéz counterelni az elején, sokszor még banelingekkel is, iylenkor egyből jönnek mellé a tankok. Mutákkal még meglehetne de elég 1-2 thor vagy egy kupac marine stimmel.
    Egyszerüen maga az a tény h 2 exből annyi az incomeja mint nekem 4 ből elég … vicces …
    Eleinte lkönnyü volt nyerni baneligbustal, de erre már a legtöbben figyelnek.
    Jelenegi felállásnál a leghatékonyabb ellenük a Broodlord, midgamebe infestor,baneling, de egy jo mech build ellen csak a broodlord marad.

    Ha protoss lennék a marauder miatt igencsak fájna a fejem, de igy nem annyira zavar, mint a tank/marine/thor.

    Összegezve: Akár mit hoz, nehéz/nem lehet:D counterelni, a MULE Sz*rimba, bármivel támadsz földön 5 tank megfogja, levegöbe 2 thor.
    Nyilván van bent kis tulzás de midnen leírt szó valós alapokon nyugszik.

    Reply

  • waynegace

    |

    Egy balance topicot megérne a dolog. Peszre megfogható a marauder, de amivel meg lehet, azt általában később tudod kifejleszteni, ezért terran előnyt szerezhet, így a zászló neki áll. A MULE, amivel harvester nélkül is tud nyersanyagot szedni, a Scan, amievel tudja mid van, anélkül, hogy egységgel lesné meg, insta supplydrop, stb. A terran tele van olyan dolgokkal, ami által könnyebben játszható, valamint kisebb előnyt lehet vele szerezni. Ha azonos képességűek játszanak az ilyen dolgok sokat számítanak. Nem azt mondom, hogy terran egyenlő insta win, de megnéznék egy globális statisztikát jelenleg T vs P-ről és T vs Z-ről. Emelett a void ray-t is túlzásnak tartom. Azért van még mit finomítani a Blizzardnak, remélem meg is teszi.

    Szerk: Hivatalos SC2 Top 200: http://eu.battle.net/sc2/en/blog/348087

    Reply

  • Meyer

    |

    Válasz waynegace #15 üzenetére:
    Pont erről beszélek 25 terran az első 50be, pedig ők profik. Ha valamit meg lehet fogni, de ők se tudják, akkor kik?
    Arról nem is beszélve, hogy a már emített dolgok a mi szintünkön sokkal nagyobb elönyt jelentenek, ahol nicns az embernek 200 os APMje egész game alatt.

    Reply

  • Pantus

    |

    Válasz chuvi #13 üzenetére:

    Early ghost ellen beraksz egy cannont rampára. Ha neki hamarabb van cloak-ja mint neked cannonod a bejáratban vagy mineral line körül az már régen rosz. Amúgy sajnos a ghostok nem 200 energyvel jönnek ki ami elég szomorú tudom, de e miatt gyakran várni szoktak az elkészült ghostok egy „early” bevetés előtt. Egyébként elég rizikós taktika és sok ponton elbukhat.

    De én akkor is azt mondom pramanens cloak-ot a reapereknek!
    30 seces pala bubit a Void Ray-eknek, hogy tuti feltölthessenek!
    És az is igazán jó lenne, ha a muta nem foglalna supply-t!

    Reply

  • SCudera16

    |

    Én mint Terran játékos azt mondom tényleg easy race és megértem hogy protoss és a zerget nehezebb irányítani („szenvedés vele nyerni”) meg minden én is próbáltam tényleg nem egyszerű, de ha mindig az ellenfél előtt jársz 2 lépéssel meglehet fogni a Terrant, még ha erős is a védelme meg nagyobb az incomja a MULE-ok miatt. Terran csak akkor imba ha sarokba szorítod az ellenfeled vagy rákényszeríted a hibára egyszerűen azt mondom még van mit javitani de baromság h nerffelni kéne a Terrant vagyük példáult az INFESTORT amit gyűlölök (me csak a sz*ros low …. használ infested terrant) szal az a 25 energy kicsit (nagyon) sok na mind1xD. Még van mit nerfelni a játékban (még 2 fejezet van szóval lesz még balance stb) de senki se basztasa a Terrant hogy túl könnyű meg ilyesmi!

    Reply

  • Vincze01

    |

    Persze meg lehet fogni a marát, csak pont ezaz h egy terran tolja a mara masst, protinak meg charge zela(ami plusz fejlesztés), meg FF (ami plusz APM). szval nem az a lényeg h nem fogható, csak az h alacsonyabb szinten könnyebb talán terrannal játszani.
    Mondom ezt én zergként hatalmas terra meg protoss tapasztalatokkal 🙂 de ezt látom replayek alapján.
    Persze itt mondhatjuk h nem a bronz ligásokra kell balanszolni, egy gyémántosnak meg tökmind1 ledobni két FF-et 🙂

    Az meg h több a terran, annak is betudható hogy terran a single, és sok ember megragadt nála.
    Mondjuk megint belekötök magamba, h ez a proknal talán egyáltalán nem így van 🙂

    Reply

  • Starfun

    |

    Ez mind szép és jó csak mást se látunk egy ideje csak kifinomult terran és Zerg játékosok replayeit. Nemlehetne profi protoss userek meccseit is felrakni hogy a toss felhasználók is tanulhassanak valamit?????

    Reply

  • ZeroINT

    |

    A Command Center loadját senki sem szokta használni? Nem sok replayban láttam.. vagy csak nem veszem észre?

    Reply

  • Vincze01

    |

    Válasz Boci #24 üzenetére:
    Na végre egy jó játékos véleményét is hallhatjuk, és nem csak laikusként szidjuk a terrant 😀

    Reply

  • Sydra

    |

    Válasz Boci #24 üzenetére:
    Én is ilyenen morfondírozok. Csak épp minek legyek ember egy játékban, ha a való életben is az vagyok?:D

    Reply

  • Clifflander

    |

    Válasz Meyer #14 üzenetére:
    Eddig még nem regisztráltam az oldalon, pedig ezt már nagyon sokszor le akartam írni, de már nem bírom tovább! 🙂
    Most komolyan… miért sír a szátok, hogy a protossal meg a zerggel szenvedősebb a nyerés? Szerintem sc1-ben a terrannal kellett a legtöbbet microzni, ahogy ezt boxer-nál kiválóan lehetett látni, mégse sírt a terrások szája…
    tudom fura lehet, hogy sc1 után nehezebb lett a prot meg a zerg, dehát ez van 🙂

    lehet hogy terrával egyszerűbb játszani, de 12 év után ennyi jár 🙂

    Reply

  • zsolo1122

    |

    Én nem a saját tapasztalatom alapján mondom, de ha TLO azt mondja hogy a terranban több taktikai lehetőség van akkor én el hiszem neki, mert nagyon sokáig randommal játszott. Engem ez zavar és ezért fontolgatom hogy ha nem is véglegesen, de egy időre átváltok terranra.

    Reply

  • Boci

    |

    Clifflander: ez aztán az ütős indok, hogy miért legyen op a terran :D. Szerencsére nem te fogod balanceolni:).

    Reply

  • kisPocok

    |

    Protos játékos vagyok, ma váltok terránra az elhangzottak és leaderboard -k miatt. Tegnap kipróbáltam, mmm -el könnyű és ütős támadni. Vikinget tolok mőgé, bc-t és megnézzük mi fogja meg őket.

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.