[UPD] nfteam Training Program

nf.purple . e-Sport, Hírek 1875

futurelogo2 nftp

Az utóbbi időben nagyon sokan kerestek meg engem, illetve más nfteam tagot gyakorlásért vagy tanításért érdeklődve. Az igénynek megfelelően megszerveztük az NFTP-t, amelyben bárki résztvehet függetlenül rangtól, fajtól vagy lakhelytől.

UPD: ma este 20:00-kor egy bemutató órát tartunk, ahol nfteamBreach fog gyakorolni AdamoA-val, az MSCL programozójával! Az adás egy kis beszélgetéssel, majd TvsT mu gyakorlásával folytatódik.  Hasonló bemutató órkat kb. hetente fogunk adni.  Eddig egészen sokan jelentkeztek, gyertek bátran! Aki szeretné látni, hogyan is megy ez, az kattintson a stream-re.

STREAM (20:00 CEST)

Első körben az NFTP keretein belül három nfteam tagtól lehet órákat venni. Mit is takar ez? Külföldön már nagy sikerrel oktat sok játékos, általában elég komoly euró vagy dollár költségen. Mi is hasonlót tervezünk, annyi különbséggel, hogy az óradíjakat nagyjából egy doboz cigaretta ára környékére határozzuk meg, illetve az órákból befolyó összeg egy részét a magyar StarCraft e-Sportra fogjuk fordítani! (konkrétan az 50%-át, a maradék az nfteam jövőbeli kiadásait fedezik: póló, utazás stb.) Részletek a tovább után!

A három nfteam játékos nem más mint:

breach mate purp

Breach                        Mate                        Purple

Mit is lehet tőlünk tanulni? Elsődlegesen a saját fajunkkal tudunk a legtöbbet adni: tehát Protoss illetve Terran fajokkal, ám low Master szintig bármilyen fajt  szívesen oktatunk, így Zerget is.  Az oktatásba minden beletartozik: nyitások, BO-k, midgame, lategame, tippek-trükkök, cheese-ek (a kedvencem :)) tehát minden ami ahhoz kellhet, hogy jobb játékosokat faragjunk a tanulni vágyó jelentkezőkből. A későbbiekben remélhetőleg több más nfteam játékos is csatlakozik majd közénk, amennyiben idejük engedik (Dexy, DnB, Geo)

Hogyan megy ez? A jelentkezőkkel skype-on fogjuk tartani a kapcsolatot, ugyanis az oktatáshoz elengedhetetlen, hogy beszéljünk egymással.  Az órákat jó előre egyzetetni kell, hogy fel tudjunk készülni az igényelt órára, átnézzük a BO-kat, illetve begyakoroljuk, ha szükséges. Mivel mi is dolgozuk és tanulunk emellett, ezért egy napon csak három órát tudunk oktatni fejenként.

Hogyan tudok jelentkezni? Jelentkezni az mscl@mscl.hu email címen lehet, ahol meg kell adnod nicknevedet, fajodat, illetve azt, hogy mit szeretnél gyakorolni és hány órában. Minden jelentkezőnek válaszolni fogunk, illetve megbeszéljük, hogy milyen formában szeretnél az órákért fizetni.

No de mennyibe kerül? Egy tanuló óra ára 550,- Ft amelyet előre kell befizetni. Ez történhet bankszámlára utalással, vagy Budapesten személyesen Purple-nak. Hamarosan elérhető lesz Paypal-os módszer is, amennyiben valakinek az kényelmesebb (főleg külföldieknek lesz az) Amint megérkezett a pénz, úgy azonnal indulhat is az oktatás, természetesen előre egyzetett időpontban. A beérkezett pénzről visszaigazolást küldünk, illetve nagyjából havonta egy összegzést is kozzé fogunk tenni az nfteam oldalon az esportra fordítandó pénzről.

VIP tagság: minden olyan jelentkező aki legalább 10 órát vesz nálunk, az automatikusan benevez egy pénzdíjas versenyre, amely nagyjából június környékén kerül majd megrendezésre. A verseny duplabracketes lesz és díjazni fogjuk a legjobb játékosok mellett a legjobb kezdőt, illetve a legjobb női versenyzőt is (amennyiben lesz női jelentkező persze) Ezt elősegítendő hölgy jelentkezők már egy leoktatott óra után résztvesznek a versenyen! A verseny díjazása természetesen nagyban függ attól, hogy mennyien vesztek majd részt az NFTP-ben.

További tervek: amennyiben sokan jelentkeztek tanulni hozzánk, úgy további versenyeket indítunk majd, ahol ingyenes tanuló órákat lehet majd  nyerni. Tervezzük ezen felül, hogy a legaktívabb tanoncok részére top európai játékosokat hívunk meg, egy gyakorló BO3 erejéig.

Szertnénk egy komoly gyakorlóbázist létrehozni, hogy a Magyarország sikeres lehhessen a StarCraft világában! Amennyiben kérdésed lenne, úgy írj az mscl@mscl.hu email-re, a subject legyen NFTP.

Csatlakozz te is!

nfteam béta oldal: www.future.mscl.hu

Megjegyzés: az NFTP és más halaszhatatlan elfoglaltságok következtében mindkét nfteam csapat szüneteltetni fogja a CW-ket a közeljövőben. Ezúton is elnézést kérek a FoP csapatától, illetve a HSC2CL szervezőitől amiért nem tudtunk normális létszámmal kiállni az előző waron. Nagyon fontos lenne számunkra, hogy magyar ligában játszhassunk, de félkész és inaktív csapattal nem lehet. Hiába a sok jó játékos, ha nincs megfelelően összehangolva a csapatélet. A csapatok szervezése sajnos nagyon nagy teher számomra munkám és az egyetem mellet és amíg nem találok megfelelő orgát, aki vezetné a csapatot helyettem, addig szünetelünk CW-ügyileg. Remélem mihamarabb megoldást találunk!

hungarysc2fel


nf.purple

[url=http://sc2sig.com/profile/eu/228154/1/Purple/][img]http://sc2sig.com/s/eu/228154-1.png[/img][/url] [url=http://sc2sig.com/profile/eu/228154/1/Purple/[/url]

Comments (70)

  • wepawet

    |

    Válasz Csenky #50 üzenetére:

    Nos 6-8 órában dolgozok és egyetemre járok. Semmi köze nincs a dolgokhoz hogy kik dolgoznak azok közül akik elítélik :S Nem is értem ezt minek hozod ide :S

    Régen is voltak nagyon jó játékosok és régen is nehéz volt az élet. Akkor ha help kellett egy email és probléma nélkül szántak az emberre kis időt.

    És azéárt egy sc2-t ne hasonlítsunk már a megélhetéshez mert attól elég távol van mindenki itthon!!!!!!!!

    Emelett miéárt nincs oktató videó? miert nincs egy kérdés gyüjtemény ami alapján videókat minta gameket csinálnának??? ezek mindekinek elérhetőek lennének és minden új kezdő tudná használni!!!!!!!!!!!

    bármi másban ( Aoe3, C&C, Poker(csakhogy kicsit más is legyen) ) az igazán jó játékosok így prónbálnak segíteni és INGYEN. pedigh sok helyen lezhetne pénzt kérni. Mondjuk pokernal ahol lehet is vele keresni amit megtanulsz nem úgy mint SC2ben ahol elvagy de pénzt nem hoz. Ők hogy tudjék ingyen csinálni?? ők is dolgoznak rendesen. Sok egyetemista is csinal iylen videokat. Heti 1 ilyen videó kommenttel többet ér sztm mintha egyszer vkinek elmondják h mit csináljon. Ez lehetne cikksorozat is amire sztm NAGYOBB igény lenne mintha vki órákat vegyen :S A videó mindíg ott lenne a játékosoknak!!!!!! Ez valóban a közösséget szolgálná!!!!!!

    Egy kezdő játékos sokkal könyebben rákap egy játékra komolyabban ha van bőven oktató videó és van hol elinduljon.

    Anno még aoe3-ban nagyon sokat segítettem a playereknek. ugyan úgy dolgoztam, tanultam és rájuk szántam az időt. Ha nem tudtam megoldani akkor cikket írtam a kérdésekkel kapcsolatban minta replayel. Így valamennyi rálátásom van erre, nem nagyon sok de van.

    Nos röviden ez a problémám. HA van rá igény, hogy tanuljanak az emberek akkor elsőnek miért nem úgy akarnak segíteni ami INGYEN van és később kezdők is tudnak használni. Miért ez az ötlet jött elsőnek??? :S

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz wepawet #51 üzenetére:
    Túl sok a mondatvégi jel nálad, nem tetszel.
    Teljesen más dolog az, ha valaki tömegesen tanít másokat, ráadásul nem élőben, mintha egyénileg edzené. Más a fajsúlya is, ezért kerül pénzbe a „személyi edzés”, nevezzük inkább tréningnek. Bárhol körülnézel a világban, a „sok-tanítvány” – „egy tanítvány” közötti költségbeli különbségeket szerintem azonnal a helyére tudod rakni és ez még csak az anyagi vonzata a dolognak. Ez mellett ott van a korábban említett személyre szabottság is, sokkal könnyebb úgy megtanulni valamit, ha tényleg csak a számodra fontos INFORMÁCIÓKAT kapod és nem kell órákon át tartó videónézegetés közepette leszűrnöd. Az fáradságos és unalmas is egy IDŐ után.

    Egyébként adott nekem egy ötletet a hsz-ed. Mi lenne ha kb. kéthetente csinálnánk egy olyat, hogy élő stream adásban lehetne kérdezni tőlünk (inkább a velem lévő jobb játékos kommentátortárstól :D) és mi megválaszolnánk a kérdéseiteket, esetleg még vizualizálnánk is a dolgot?

    Még utoljára annyit, hogy érthető egyeseknél a „felháborodás” ha pénz kerül szóba (akkor bezzeg nem, amikor mi osztjuk szét, lásd Mondocon xD), de akkor is tessék belegondolni, hogy választható, senkit nem kötelezünk rá vagy kényszerítünk és az olyan megnyilvánulásokat, amelyek esetleg bánthatnak minket, talán jobb magatokban tartani.

    Én remélem, hogy bejön annyi pénz a kasszába, hogy SC2hu kupákon a leendő tárgynyeremények mellé az is jusson vagy mondjuk egy Justin.tv-s prémium se jönne rosszul. Mi ilyenekben gondolkodunk és én büszke vagyok Purple-ékre, hogy vállalják az órák adását annak ellenére, hogy szakdoga, új ENWL szezon és egyéb elfoglaltságaik vannak amellett, hogy magukat is folyamatosan fejlesztik a játékban, hogy az élmezőnybe jussanak. Ez az összeg egy óráért már jóformán jelképesnek is mondható és az 50%-a adomány az e-Sportnak, amit egyaránt a Ti és a Mi közös szándékunk fejleszteni. Én úgy érzem, hogy senki sem lesz kevesebb ettől a dologtól.

    Reply

  • Slamking007

    |

    Válasz wepawet #51 üzenetére:
    Hát póker téren vitába szállok bárkivel, eléggé értek hozzá. Profi játékosok 250-500 dolláros óradíjjal coacholnak, a legjobb oktatóvideó-oldalak 50-100 dolláros havi díjat kérnek. Alapból hülyeség a pókert és az sc2-t összehasonlítani ilyen szempontból, de ha már megtetted, akkor ne vezess félre másokat.

    Reply

  • zopal

    |

    wepawet: Te INGYEN dolgozol másoknak ?

    Ez egy opció amiért ők vállalják, nincs ebben semmi rossz, sőt inkább abban van, hogy te elvárnád mástól azt, hogy ezt egy vadidegennek ingyen tegyék. Őszintén szólva én pl. biztos rosszul érezném magam, ha valaki segítene valamiben és nem viszonozhatom valamilyen módon.
    Az összeg amit kérnek érte, szerintem messze jelképes, egy takarító többet keres. Általában akinek nincs pénze van ideje gyakorolni önmagában, akinek van pénze, általában nincs ideje és később rájön, hogy az idő > pénz.

    Ez egy nagyon jó lehetőség, akinek nincs szüksége rá, nem fog élni vele.

    Reply

  • wepawet

    |

    Válasz Slamking007 #53 üzenetére:
    Nem vezetek félre senkit!!!
    Nem a legjobbakról beszélek, azért ismét ne hozzatok szélső példát hogy ilyen dragak meg olyan dragak. !!!rengetegen!!! vannak akik nagyon jók és mégis elérhetőek mindenkinek. meg itt a sracok a legjobbak világtekintetben? aligha.(nem sértésnek szánom !)
    ophu, pokerkarrier és a többi oldalon rengeteg anyag amivel siman lehet haladni. én is innen indultam és egy forintot nem kért egyik oldal sem azért hogy elmondjak az alapokat vagy a trükköket. Mégis pénzt keresek vele és mindíg segítenek hand elemzésben bármiben. Ha „ELÉGGÉ” benne vagy a pokerban akkor ezt igazán tudhatnád!

    Válasz zopal #54 üzenetére:
    Nem ingyen dolgozom. ez elég buta elgondolás… Nekem nem azzal van a bajom hogy ez van és csinálják. hát tegyék. hanem azzal hogy előtte más opciót az emberek tanítására nem vettek figyelembe. Örülök hogy fele esportnak megy. Hasznos lesz. De ettől még a jónép aki hobby játékos az nem sokra megy ezzel mert neki kézzel fogható anyag kell hogy haladjon.

    Más helyzetekben amikor INGYEN segítettem másoknak akkor egy sört megittunk egy lan alkalmával vagy segített mindenki abban amihez értett. ha meg nem tudott akkor nincs semmi gond mert a célom az volt hogy minnél több magyar játékos legyen.

    Más súlya van az egyéni edzésnek ez egyértelmű. Fontosabbnak tartom az össznépi magyarázást mert több emberhez eljut. Voltakép a cél hogy minnél több magyar játékos legyen és minnél jobbak. És a személyi edzős dolog kevésbé ezt szolgálja.

    Válasz Darc1n #52 üzenetére:

    ötletek:
    replay elemzés kommenttel, mi miért jó mit miért kell
    kérdésgyűjtemény replayekkel megválaszolva (ha úgy adódik)
    tipikus hibákat összegyűjteni egy cikkben és elemezni
    fajonkénti trükköket mutatni.

    Tudom ezek küzül jónéhány már van angolul de ezek azok a témák amik megunhatatlanok és a legtöbb playernek segítenek. Ha magyarul van meg pláne jó.

    Jelezném hogy senkit nem bántani akartam vagy sértegetni!

    Reply

  • Synaptic

    |

    Válasz wepawet #55 üzenetére:
    Egy rakás VOD, meg cikk jelent már meg itt kezdőknek, és haladóknak. Ha valami érdekel rá google-zol, és kidob rá 213123 találatot. Nem úgy megy ez ahogy gondolod, mindenkinek mások a hiányosságaik. Van 3 faj, 9MU, ezeken belül számtalan BO, trükk stb. Ha most az nfteamesek elkezdenének VOD-okat gyártani ki lehet számolni mennyi VOD gyülne össze, és mennyi idő alatt készülne el. (Hamarabb kijönne egy új patch és lehetne elölről kezdeni) Ha neked a PvT-vel van gondod, akkor nézel PvT BO-kat, és gyakorolsz… más fórumokon is tapasztaltam már ezt, kis önállóság, és akarat kérdése az egész.
    Ha nem hiszed itt vagyok én az élő példa. RTS múlt nélkül bronztól masterig önállóan jutottam el, ha valami nem megy utána nézel ennyi a titok. (Mindenféle arcoskodás nélkül, jószándékból írom)

    Reply

  • wepawet

    |

    Válasz Synaptic #57 üzenetére:
    én ezt teljesen tudom és megoldom, de sokan nem.

    Reply

  • Slamking007

    |

    Válasz wepawet #55 üzenetére:
    OPHU és Pokerakadémia közösségi oldalak, olyan mint az sc2.hu. Vannak fórumtopikok, ahol elsírhatod mi a bajod, aztán vagy segít valaki, vagy nem, vagy lehurrognak, vagy kinevetnek, vagy isten leszel…Csak itt nem erről van szó. Itt egyéni coachingról van szó, és színvonalas oktatóvideókról. És ilyenért mindenki pénzt kér, pókerben és sc2-ben egyaránt. De nem kívánok egyértelmű dolgokról vitát nyitni.

    Reply

  • hgt1

    |

    Válasz wepawet #55 üzenetére:
    OPHU meg pokerkarrier.hu Édes istenem! Ebből látszik, hogy fingod sincs a pókerről. A poker coaching kb. 50$/hr-tól indul, ezért kaphatsz egy nyerő low stakes reget, akitől meg valóban érdemes órát venni az 100$/hr-tól indul, igaz ezt is inkább lefele kerekítettem. Igaz a kettőt kár összehasonlítanod, mivel pókerben a játékosok ~10%-a valóban pénzt keres, így ez tekinthető befektetésnek, SC2-ben meg szerintem kb. 0,1% van aki pénzt tud nyerni. Az 550Ft nevetséges, szinte ajándék, azt sajnálom csak, hogy válogatott játékosok mindössze ennyire tartják a saját képességeiket.

    edit: Még annyit, hogy az oktatóanyagokért, amit te ingyen megkapsz az oldalakon, ott az oldal fizet a szerzőnek, az oldalnak pedig a pókerterem ad %-ot ha az ő affiliate linkjükön keresztül regelsz hozzájuk, a késsőbiekben általad befizetett rake-ből…

    Reply

  • Eyesis

    |

    A célotok a pénz szerzés, vagy az egész magyar sc2 játékos park fejlesztése, vagy az, hogy akiket oktattok, azokból esetleg nfteam tag legyen, vagy talán magyar válogatott?
    Ha az első kettő, vagy csak közülük valamelyik, akkor szívesen kipróbálnám,
    ám ha az utóbbi, akkor nem szívesen venném el a sok fiataltól a lehetőséget 🙂 hiszen én már öreg vagyok 🙂

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Synaptic #57 üzenetére:
    azért az sem mindegy, hogy mennyi játékidővel csinálod, és az sem mindegy, hogy hogyan éred el a kívánt szintet.. pl. ha begyakorlok egy darab ütőképes rush-t pl 4gate, és azt tolom agyba főbe az nekem nagyon nem célom…

    Reply

  • Synaptic

    |

    Válasz Eyesis #62 üzenetére:
    Nem tudom miből szűrted le hogy 4gate-vel lettem master. Hozzátenném hogy csak 1 BO-t tudok pontosan, az pedig a 3stalker BO. Protoss létemre nem tudok 1db 4gate BO-t sem, minden BOt rögtönözve találok ki meccs közben. (Persze már kitalált dolgokat csinálok, de nem annyira kötötten, papír szerint) Az meg más dolog hogy master környékén már annyira nem jönnek be ezek az all in rushok, hogy jobban megéri makrózni. (Kivéve PvP-ben) Bár tényleg érdekelne miből szűrted le hogy én ilyen rusholós arc vagyok. A BO tanulás alatt nem csak rush BOkra gondoltam, vannak FE BOk stb…

    Reply

  • Madeye

    |

    na lássuk az okítást 🙂

    Reply

  • Isaac

    |

    Elérhető lesz az oktatás vod-ként a jövőben?

    Reply

  • Darc1n

    |

    Válasz Isaac #65 üzenetére:
    Ezt a mostanit vágatlanul meg lehet majd tekinteni utólag a justin.tv/darc1n videók között, de az MSCLHU Youtube channeljén keresztül is majd.

    Reply

  • emeriass

    |

    Érdekelne, hogy egy high-diamondos zerget mikortól tudtok pártfogásba venni, ami azt illeti érdekel ez a közel prok-tól való tanulás gondolata, de attól félek, hogy az én érzésből játszok stílusomon nem sokat segíthet az ilyen, vmi vélemény, vagy válasz?

    Reply

  • Thomas_cs

    |

    Megnéztem a vod első fél óráját(sajnos csak odáig jutottam még), de már eddig is nagyon tetszett.Marha jó lenne, ha néha tudnátok ilyen magyarázós vodokat csinálni, mint pl. DAY9, kiemelt témákkal, vagy replay-ekkel, vagy csak egyszerűen fajokkal. Day9-al az a baj, hogy hosszú, és sokat beszél mellé, meg nem utolsó sorban nem magyar.Nagyon szurkolok nektek srácok, hogy bejöjjön ez a dolog.Sajnos én soha nem fogok olyan szintre jutni, hogy ilyen segítség kelljen, többnyire idő hiánya miatt (dolgozok, családom van, 36 éves vagyok, tehát APM sem lesz 50 fölött soha :P), de néhány normális magyarázós vodot szívesen megnéznék, ami nem azt magyarázza, amit én is látok, hanem a hátterét, hogy mit miért.

    Reply

  • nf.purple

    |

    Válasz emeriass #67 üzenetére:

    Bármikortól! Am a legjobb az erzesbol valo játék – főleg ha olyan meglátásokkal párosul, amelyeket mi át tudunk adni. A megadott emailcimen keress meg!

    Válasz Eyesis #62 üzenetére:

    Mindegyik célunk. De lehetőséget senki elől nem veszel el! Ha kedved támadt gyakorolni egyet, nyugodtan keress meg minket a megadott elérhetőségen.

    Örülök, hogy sokatoknak tetszett az első oktatás. Ezentúl hetente megpróbálunk egy hasonló 1-2 órás okitást leadni a többi MU-hoz is.

    Reply

  • Eyesis

    |

    Válasz Darc1n #66 üzenetére:
    sajnos sehol nem találom a videot… tegnap még a justinon fenn volt, de nem tudtam vegig nezni, ma meg mar nem talalom 🙁

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.