TSL3 – RO 32 összefoglaló

Hero . Cikkek 1325

TSL3_Logo_Banner_1

Túl vagyunk az MLG Dallason, ahol megtudtuk, hogy: a.) kell LAN, b.) kellenek szakemberek az MLG-be, c.) „momentarily”, d.) Idra végre jól beszivatta magát a böszmeségével, e.) Naniwa > all, f.) saspapa, sasmama, sasfióka #1, sasfióka #2 és sastojás érdekesebb és megbízhatóbb, mint az MLG. Eljött hát az idő, hogy a TSL3 visszatérjen a szünetről és megmutassa, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Aki nem tudná, hogy mi ez, annak ajánlom a pár héttel ezelőtti beharangozó cikk elolvasását. Már csak azért is, mert részben abból is építkezik ez a mostani összefoglaló írás.

RO 32 előtt készített interjúk a játékosokkal: első, második, harmadik, negyedik
Első nap VODjai rendbe szedve: Itt
Második nap VODjai rendbe szedve: Itt
Harmadik, negyedik nap VODjai TL-en: Itt – A megnézni kívánt párosítás alatt megnyitjátok a „Show VOD player”-t és ott tudtok váltogatni a szettek között, anélkül, hogy bármit is elspoilerezne.

Összefoglaló, összesítés és értékelés a „Tovább” mögött!

Mindenekelőtt egy kis köszönetnyilvánítás:
Atlasynak, amiért felkarolta a dolgot és kitette a cikkemet
Darc1nnak, amiért kitette az interjúkat
Promie Motznak, amiért utolsó emberként bevágta az emlékeztetőket

Remélem jól csinálom, hogy feljebb nyaljam magam a ranglétrán! Bár nagy szükségem nincs rá, mert így a vizsgák előtt már csak a TSL-lel szeretnék foglalkozni, ha már egyszer beékel(tet)tem az itteni köztudatba. (Na meg az üzenőfal tisztán tartásával a verseny alatt, mert látom a szemeiteken, hogy odavagytok érte. 🙂 )

Miközben írtam azt az ominózus első cikkemet a TSL3-ról, akkor az járt a fejemben, hogy csak nehogy égés legyen belőle. Mármint a versenyből. Semmit sem tudtam az előző TSL-ekről, vagy hogy milyen lesz a minősége, és ugye elég gáz lett volna, ha a beharangozók, emlékeztetők, interjúk után 2 órányi cheese fesztivál, 4 gate hadak és teknősmeccsek lettek volna.

Szerencsére nem így lett. Napról napra jobb lett az amúgy is – szinte – kifogásolhatatlan színvonal és számomra a 3. nap jelentette a csúcspontot. Az nyugodtan elmehetett volna egy-egy GSL döntő első két vagy három meccsének. Ez már csak azért is örömteli, ugyanis az eseményt a GOM TV is sugározza a koreaiaknak, akiknek a nagy része szerintem most látott először külföldieket játszani a GSL-en kívül.

Anno kedvcsinálónak pár kérdéssel nyitottam, amiket én izgalmasnak találtam, szóval az lesz most a legjobb, ha egyenként végigmegyünk rajtuk!

Nyugat vs. Korea! Szólt a hangzatos cím és a legelső kérdés is. A választ már tudjuk, és nem „K”-val kezdődik. Négy olyan koreai meccs volt, ahol nem totális leiskolázás zajlott, de abból is csak hármat tudtak megnyerni. Megfordítva a dolgot pedig azt kapjuk, hogy egyetlen egy koreai meccs volt, ahol a nyugati ellenfelet okították. A LAGról meg annyit, hogy az FXOpent egy bizonyos oGsSupernova nyerte, aki – ta-da-da-daaaaaaaaa – koreai, szóval MC, MKP és a többiek kiesését (az FXOpenől…) érdekesen lehetne csak a LAGra kenni és így van ez a TSL-lel is. Azzal viszont túloztam, hogy már tudjuk a választ, hiszen elképzelhető, hogy a három megmaradt koreai srác kiejt mindenkit aki az útjukba áll, de én erre nem vennék mérget.

Boxer! Sokan leírták az első meccs előtt és mint kiderült nem is teljesen alaptalanul, de a lényeg, hogy továbbjutott és nagyon intelligens interjúkat adott, amikkel még több külföldi rajongót szerzett magának. Ezt az interjúadást nem szabad félvállról kezelni, mert a többi ázsiai nem igazán vette komolyan a kérdéseket és egyszerű tucatválaszokat adtak. Talán MC és MVP a kivétel. Egyébként jövőhéten Boxert és MC-t is láthatjátok a Dreamhacken, Svédországban egy offline tournamenten. Szerintem nyugodtan utazzatok ki, mert amíg a bnet szarakodik, addig biztos lesz időtök társalogni velük!

FruitDealer! Nála használtam a Jézus metaforát és nem is helytelenül! Tavaly ugyanis még a zergek messiása volt, idén pedig már csak egy kiszögelt tetem a kereszten. Lehet ha komolyan venné a dolgokat, akkor nem aláznák szét mindenütt (TSL, GSTL). Talán még mindig az itallal van baja? Végül is mindegy, az ő magánügye, de ha nem változtat, akkor 1-2 szezon után biztosan kiesik a GSL-ből, mert elképesztő tehetséges játékosok sora várakozik a Code A-ben, akik lelkiismeretesen gyakorolnak és meg is van a gyümölcse. Lásd SlayerS csapat. Bárhogy is alakuljon, a szívemben megmarad a rettegett oGsCoolnak… Good ol’ times.

Jinro! Coollal ellentétben róla elhiszem, hogy csupán egy hullámvölgybe került, úgyhogy most nagyon nem is bántanám (a GSL VB-s „teljesítménye” miatt már úgyis megtettem). Igazából simán tovább is juthatott volna, ha nem lett volna ennyire kapzsi. Ha…

TLO! „A baj csak az, hogy ritkán jut el a finálékig: letudja a fordulatos és izgalmas meccseit és kiesik” – bölcs szavak! Ismét ez történt, de reménykedésre ad okot az MLG-s teljesítménye. Ez még nem a régi TLO ( ő maga is lenyilatkozta, hogy sokkal-sokkal rosszabb, mint amikor még Koreában volt), de látszik a fejlődés. Csak a betegsége ne szóljon közbe. 🙁

Névtelenek”! Akik már kikérik maguknak ezt a jelzőt, hiszen csúnyán aláztak. Az mondjuk vicces, hogy akiket megemlítettem (kiv. Cruncher), azok pont hogy kiestek, de Adelscott, Thorzain vagy épp HasuObs (aki azért ezelőtt sem volt annyira névtelen) megmutatták, hogy velük is számolni kell. Remélhetőleg nem csak a TSL-en!

Mondragon! Lol! Legjobb arc! 1 hónappal ezelőtt a kedvenc zergemnek valószínűleg Idrát mondtam volna, de most Dimaga és Mondragon vetélkednének az első helyért. Előjön a semmiből (SC2-es múltat nézve), az ember a béta alatti VODjaiból kénytelen felkészülni ellene, ráadásul azt nyilatkozza, hogy ő nem igazán fog gyakorolni, mert úgy sincs semmi esélye. Aztán a sok protoss QQ alatt lenyom két olyan meccset, amiknél Idra már rögtön az elején „gg fuck you”-zott volna. Na jó, olyat nem írt volna, hogy gg. De ne is róla beszéljünk, hiszen van itt egy igazi zerg is: MONDRAGON! *taps-taps*

Első napi összefoglaló:

TylerInterviewTyler vs. StrelokStrelokInterview

A regnáló bajnok, Tyler nagyon magabiztosan nyilatkozott a meccsek előtt és talán a 2-0-s végeredmény is őt igazolja, de nem volt ez annyira egyoldalú, mint hinnénk. Vagyis… Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem volt igazságos a játék képe. A második meccsen Tyler comebackje mondjuk több, mint szép volt. Összességében azért igazságos az eredmény. A meccsek nem voltak kiemelkedőek, de a hero zealot emlékezetessé tette. 5\10

liquid_tyler_small

ThorzainInterviewThorZaIN vs. FruitDealerFDinterview

Fogalmam sem volt, hogy ki ez a svéd fiú, de az interjúk után már biztos voltam benne, hogy győzni fog. Thorzainen látszott, hogy nem egy hülye gyerek (ráadásul még normális is!), míg FD csak vernyogott és vinnyogott. Az első meccs döcögősen indult, úgy tűnt, hogy Thorzain becumizhatja FD ellentámadását, de szerencsére nem így lett és megkezdődhetett az iskolázás. A legjobbak a már-már maphack gyanús baneling scanjei voltak, de természetesen erről szó sincs, a svéd mindkét meccsen a koreai előtt járt egy lépéssel. Ha lehet ilyet mondani, akkor Thorzain nagyon agilisen játszott, élvezetes meccseket produkált, FD pedig azért még volt olyan szinten, hogy tudjon asszisztálni. Lehet ha most játszanák a meccseket, akkor az első gameben az a bunker rush gg-vel végződött volna és akkor lemaradtunk volna a későbbi szépséges mozzanatokról.:( 7,5\10

thorzain

BoxerinterviewBoxer vs. NightEnDNightendinterview

A TSL igazán szerencsés, hogy a messze legrosszabb RO32-es meccsen az egyik játékos Boxer volt, hiszen azt is néznénk két óráig, ha pasziánszozik. Az összes meccs annyiból állt, hogy „….200\200 … phew phew phew… gg”. Még a gg-k számában is megosztoztak. Volt viszont egy disconnectes meccs ( MLG-s „we want LAN” táblák megvannak? 😀 ), amit Boxernek ítélt a külön erre a célra felállított bizottság – jogosan. A meccsekről többet nem is nagyon lehetne mondani, viszont szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem az együttérzésem Nightenddel. Oké, hogy román, de amit a NASL művelt vele (meg még másokkal is) az szánalmasan gyomorforgató és az ember igazságérzetével kekeckedik. De nézzük a jó oldalát: ha valami ilyen mocskosan korrupt módon indul, akkor azt biztosan komolyan veszik,  úgyhogy lehet reménykedni, hogy befuttatja az SC2-t Amerikában.  1\10, Boxerrel 4\10

boxern

SeninterviewSen vs. FenixFenixinterview

Tudtátok, hogy van olyan fejlesztés, hogy Caduceus Reactor? Én ezt a mai napig nem hevertem ki; mekkora jóság! Fenix itt nem állt meg a fanserviceben, még seeker misisle-okat is szeretett volna lődözni, de Sen raja pont lerohanta. Igazából a Caduceus Reactoron kívül nem sokra emlékszem a meccsből (na jó, a banshee harassra igen), de kit érdekel?? CADUCEUS REACTOR, HELL YEAH! 5,5\10

sen box

Nem zártunk rossz napot, noha kétségtelen, hogy a Thorzain vs. FD meccs után érzett katarzis szebb fényben tüntette fel a dolgokat, de soha rosszabb startot!

Egyébként értetlenül állok azelőtt, hogy mi a jó abban, hogy ha csak azért néz valaki meccseket, hogy elsírhassa a személyes bánatát (zerg\terra\protoss imba). Először azt hittem, hogy komolyan gondolják az illetők, de mikor már ugyanaz a 3-4 ember hajtotta ugyanazokat a fasságokat (a logikát nélkülözve, mintha napalm volna) napról napra, akkor rá kellett, hogy jöjjek, hogy ezek csak trollkodnak. A legjobb, mikor egymás alá adják a nem létező lovat. Úgy érzem magam olyankor, mintha egy paralimpiai váltófutást (szerintem ilyen nincs is, de ez most nem akadály) néznék. Elnézést a paralimpikonoktól a hasonlatért, de így hirtelen nem jutott eszembe jobb példa.

Második napi összefoglaló:

MCinterviewMC vs. CiaraCiaraInterview

MC az interjúk alatt hozta a magabiztos stílusát, Ciara válaszaiból pedig nem egy mentális eltorzulás is kiolvasható volt, úgyhogy érdekes meccsnek ígérkezett. MC nem tökölt sokáig, az első meccsen jó hamar benyomta Ciarát, aki egyfajta Idra-tanoncként jól besértődött, hogy őt megmerték támadni, miközben ő macrozni szeretett volna, ezért gg nélkül ragequitelt a kétszeres GSL bajnok ellenében. A gangon ezzel biztos ő a császár, de ilyen attitűddel ne akarjon sportolni sehol se. A második meccsen MC lehet, hogy úgy érezte, hogy csorba esett a hírnevén ezzel – pedig nem -, ezért picit elnyújtotta a meccset, ügyelve arra, hogy pórázon rángassa maga mögött Ciarát, aki pontosan azt csinálta, amit a Kratoss akart. Itt már volt gg. MC felkészülését mutatja, hogy metalopolison a közeli bázist is derítette, holott már vagy 1,5 hónapja kihírezték, hogy ott nem is lehet majd spawnolni. Sebaj, White-Ra ellen már biztosan készülni fog.:) 4\10

idac7s

HasuinterviewHasuObs vs. Hukhukint

Naná, hogy az egyetlen mirror felállás (TLO-ról egy darabig nem lehetett tudni, hogy mivel is tolja majd) egy PvP volt. A lehető legundorítóbb dolog a világon. Ennek ellenére ez a két úriember egy egész kellemes meccssorozatot hoztak össze! Az interjúk során kiderült, hogy Hasu ritka jó arc, Huk pedig full dinka, de természetesen jó értelemben. (MLG-s Huk interjú megvan?) Az első meccsen Huk valami félelmetesen szarul irányította az egységeit, ezért is volt roppant vicces olvasni, amikor a TL-es topikban elkezdték spammelni, hogy „top 3 control”. :’D Ugyanis ezt még ő állította magáról hajdanán, és rendre visszaköszönnek a szavai, ha Huk oltásáról van szó. Valljuk be, teljesen jogosan. A második meccsen a kanadai megpróbált inkább ésszel játszani és mit ad ég, ha nincs is top 3 controlja, de azért jól olvassa a játékot. Még azt is megkockáztatom, hogy izgalmas volt a meccs! A Benny Hilles futkározás vicces volt. A harmadik meccsen pedig Hasu elrejtett egy pylont Huk bázisán, aminek meg is lett az eredménye: a német nyert. Mindenképp várom Hasu további meccseit! 6\10

hasu mission

lonerintLoner vs. WhiteRawhiteraint

Két macro TvP és egy timing attackos. Mehhhh. Csak azért kap annyit, amennyit, mert voltak benne szép dolgok, még ha 2 órát is kellett várni rájuk. No meg lehetett izgulni. 5,5\10

whitera22

jinrointJinro vs. Morrowmorrowint

A meccs előtt nem akartam szembenézni az igazsággal, miszerint Jinro hullámvölgybe került, de Morrow volt oly rendes és az arcomba törölte. Köszi, Morrow. Az első meccsen Jinro úgy számolt, hogy akkor egy gyors FE, aztán indulhat a Jinroll, de a honfitársa felismerte a lehetőséget, és megismertette a gorilla terrannal a baneling bust hatásosságát. Nem is értem azokat, akik ezért Morrowot fikázzák, nem az ő hibája, hogy Jinro egyszerre két vasat tartott a tűzben. A második meccsen már a régi Jinrot láthattuk és izgalmas kis csaták voltak, még ha Morrow már a legelején el is vesztette a meccset, hiszen akkora hátrányba került. A harmadik meccsen pedig szép keretet kapott ez a kis történet, ugyanis megismétlődtek az első meccs eseményei. Jinro elhagyta a jó utat a bejáratott rosszra és – mily meglepő – kikapott. 7\10

morrow awesome

A második nap meccsei is tisztesen helytálltak. Lehet senki sem ájult el izgalmában, de azért a két meglepetéseredmény (Jinro és Huk kiesése) egy pár napig beszédtémát szolgáltatott.

Az első és második nap győzteseivel készült interjút itt olvashatjátok.

A RO 32 előtt 8 interjúsorozatot közölt le a TL, amiből 4-et már linkeltem a bejegyzés elején, viszont elkészült egy ötödik is, ami még soha nem került ki, úgyhogy akkor most prezentálnám nektek:

IMMVP
Terran

Üdvözlünk a TSL3-on! Hallottál már ezelőtt a TeamLiquidről? Mi vett rá, hogy elfogadd a meghívást? Mik a céljaid a tornával kapcsolatban?

Sziasztok. Mindig is részt szerettem volna venni egy külföldi tornán, úgyhogy amikor megkaptam a meghívást, azonnal el is fogadtam. A TeamLIquid.netről már a Brood Waros napjaim óta tudok, a célom a tornán pedig az, hogy játsszak pár meccset a tengerentúlon.

Sok TeamLiquid tag is figyelemmel kísért, még mikor a Woonjin Starsnál játszottál. Miért váltottál az SC2-re és szerinted miket élrhetsz el benne? Sikeresnek tekinted a Woongjinban eltöltött éveid?

Azért váltottam az SC2-re, mert már olyan régóta játszottam a Starcraft 1-el, hogy elment tőle a kedvem, valamint a szerződési tárgyalásaim sem úgy alakultak, ahogy reméltem. Inkább a szórakozás miatt játszok az SC2-vel, mintsem az eredményekért. A rossz eredményeim miatt, nem hiszem, hogy a Brood War karrierem sikeres volt, de nem bántam meg azt az időt.

Mit gondolsz azokról a nemzetközi rajongókról, akik nézik a GSL-t? Akarsz nekik valamit üzenni?

Az igazat megvallva nem sokat tudok a külföldi rajongóimról. Ha ezt olvassátok, akkor szeretném elmondani, hogy köszönöm, hogy bátorítotok, és megpróbálok majd sok kitűnő meccset mutatni nektek, hogy ne szégyenkezhessetek amiatt, hogy nekem szurkoltok.

Szerinted a koreai pro-gamerek már többet tudnak a nemzetközi rendezvényekről? Több nagy ilyen torna is van Amerikában és Európában is, mint pl. az MLG, vagy az IEM, ahol a pénznyeremények is busásak. Szeretnél részt venni valamelyiken a jövőben?

A híreken keresztül értesülök róluk és szeretnék is részt venni rajtuk, ha lesz rá lehetőségem.

Szerinted kik a legerősebb nem-koreai játékosok? Kikről hallottál már és kik ellen szeretnél játszani?

Nem sok meccset játszottam külföldiek ellen, úgyhogy nem sokat ismerek. Greg Fields [Idra] a legjobb, akivel találkoztam, és valamikor szeretnék újból megütközni vele.

Az ellenfeled egy francia Protoss, Adelscott. Tudsz róla bármit is? Hogyan készülsz majd ellene? Biztos vagy a győzelmedben?

Még semmit sem tudok róla. a tervem, hogy kiismerjem a stílusát és olyan BO-kat használjak, amiket direkt ez ellen találtak ki.

Szerinted másképp játszanak a nemzetközi és a koreai játékosok? Ha igen, mi a különbség?

A koreai játékosok sokkal merevebbek a stílusukban, míg a külföldiek szabadabban játszanak.

Megnyerted a 2011. januári GSL-t, viszont kiestél a Code S-ből, miután két gyors meccsen is vereséget szenvedtél Julyzergtől. Mit gondolsz a Code S jelenlegi helyzetéről? Bízol benne, hogy a jövőben jól tudsz majd teljesíteni a GSL-eken?

A GSL pályák és azok hosszú kezdőtávolságai nagyon nehézzé tették a dolgokat a Terranok számára. Elég megnézni, hogy hány Terran esett ki a GSL-ből ebben a szezonban. Ha a T-t újra nerfelik, akkor nehéz lesz jó eredményeket produkálni vele. Azon is gondolkodtam, hogy a következő bajnokságra fajt váltok, de még nem tudom, hogy mit is fogok csinálni.

Az IM megnyerte a GSTL-t a múlthónapban. Szerinted hogyan fog most teljesíteni a csapatod? Kik a feltörekvő egyének a csapatban?

Szerintem jól teljesítünk majd. IMLosirához fűzöm a legnagyobb reményeket. [SZ\J: IM vs Zenex meccs: http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/2011_Global_StarCraft_II_Team_League_March/Main_Tournament/Ro8 ]

Ha be kellene mutatnod magad azoknak a fanoknak, akik még sosem találkoztak veled, hogyan jellemeznéd önmagadat? Írj pár mondatot a személyiségedről.

Szia, Jeong Jong Hyun vagyok és Terrannal játszok…

Szerinted mi a legnagyobb erősséged és gyengeséd, mint játékos?

Nem igazán tudnék erősséget mondani. Az elmejátékokkal szemben azonban kissé sebezhetőnek érzem magam.

Mit gondolsz, ki fogja megnyerni a TSL3-at? Szerinted hogy fognak teljesíteni a koreaiak a legjobb nemzetközi játékosok ellen?

Mindenki nagyon jó, szóval nem tudom. A külföldi játékosok képességeiről pedig nem sokat tudok, úgyhogy tényleg nem tudom megjósolni, hogy mi lesz.

Mill.Adelscott
Protoss

Pontokkal kvalifikáltad magad a TSL-re. Mi a véleményed a selejtezőkről? Nagy volt a nyomás?

A selejtezők menete jó, ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy melyik napokon is vannak. Nehéz hétvégén játszani, amikor már így is zsúfoltig vagyunk különböző versenyekkel.

Mik a céljaid a TSL-el kapcsolatban? Keményen edzel azóta?

Jelenleg az, hogy megnyerjem az első összecsapásomat MVP ellen. Sokat gyakorlom a PvT-t és azon jár az eszem, hogy miképp játsszam ki MVP-t.

MVP-t az egyik legjobb Terrannak tartják a világon. Magabiztos vagy? Hova tennéd az esélyeidet ellen?

Úgy gondolom ő az egyik legkiválóbb Terran a világon. Szerintem van esélyem ellene, de valószínűleg ez lesz életem legkeményebb SC2-es összecsapása.

Sokan kizártnak tartják, hogy legyőzöd MVP-t. Akarsz nekik valamit üzenni? Milyen céllal vágsz bele a meccsbe?

Szerintem érthető, hogy így gondolják. Sok európai Terran ellen kikaptam már és ez nem is tartozik a legjobb felállásaim köze. A célom az, hogy a legjobb formámat hozzam, és ne bánjak meg semmit sem.

Szerinted a nemzetközi játékosok okozhatnak meglepetést a koreaiakkal szemben?

Igen, a külföldieknek meglesz rá az esélyük, hogy elpáholják a koreaiakat.

Mesélj a csapatodról, a Milleniumról. Mik a tapasztalataid? Kik a legjobbak a csapatban?

A Millenium egy nagyon jó légkörű francia csapat. Kiegyensúlyozott is, hisz van 2 jó Terranunk: Tarson és Diestar, 2 jó Zergünk: Lalush és Stephano, valamint 2 jó Protossunk: ToD és én. Azon vagyunk, hogy Európa egyik legjobb SC2-es csapatává váljunk.

Ha be kellene mutatnod magad azoknak a fanoknak, akik még sosem találkoztak veled, hogyan jellemeznéd önmagadat? Írj pár mondatot a személyiségedről.

Benoît „Adelscott” Strypsteen vagyok, 25 éves, ebből 10-et Starcraftozással és rögbizéssel is töltöttem. Protoss vagyok egy életre, a stílusom pedig más, mint a többieké. Szeretem az RTS-eket, a rögbit és a sört.

Szerinted mi a legnagyobb erősséged és gyengeséd, mint játékos?

Jó rálátásom van a játékra és jók az időzítéseim is, de lassabb vagyok, mint a legjobbak többsége.

A többi meccs közül melyek érdekelnek? Szerinted kik fognak nyerni azokon?

A qxc vs Genius nagyon izgalmas lesz. Először is, mert a meccs győztesével kell játszanom, de azért is, mert kedvelem Genius stílusát.

Akarsz valamit üzenni a rajongóidnak és a támogatóidnak az első forduló előtt?

Remélem senkinek sem okozok majd csalódást és eljutok a végsőkig a tornán.

Genius
Protoss

Üdvözlünk a TSL3-on! Hallottál már ezelőtt a TeamLiquidről? Mi vett rá, hogy elfogadd a meghívást? Mik a céljaid a tornával kapcsolatban?

Nem az a fajta vagyok, aki visszautasítja a meghívásokat. A TL-ről már akkor hallottam, mikor még BW-ztem. A döntőbekerülés a célom.

Mit gondolsz azokról a nemzetközi rajongóidról, akik nézik a GSL-t? Akarsz nekik valamit üzenni?

Igazán hálás vagyok azoknak, akiket érdekel, amit csinálok. Igyekszem érdekfeszítő meccseket mutatni nekik.

Megnyerted a Blizzcont. Hogy érezted ott magad? Meglepődtél, hogy hány rajongó látogatott el oda? Szerinted a koreai pro-gamerek már többet tudnak a nemzetközi rendezvényekről? Több nagy ilyen torna is van Amerikában és Európában is, mint pl. az MLG, vagy az IEM, ahol a pénznyeremények is busásak. Szeretnél részt venni valamelyiken a jövőben?

Rengeteg mindent tudnék mesélni a Blizzconról. Meglepett az egész, ami ott volt és életem legboldogabb pillanata volt, amikor nyertem. Miközben játszottam még nem tudtam, de miután láttam a képeket, nagyon meglepődtem, hogy mennyien voltak ott. A külföldi tornákról értesültem, mert rendszeresen beszámolnak róluk a koreai oldalak. Természetesen minden Starcraft 2-es versenyen részt szeretnék venni.

Szerinted kik a legerősebb nem-koreai játékosok? Kikről hallottál már és kik ellen szeretnél játszani?

Hát, nem egyszerű csak az alapján megítélni a játékosokat, hogy nézed a meccseiket, úgyhogy erre nem igazán tudok válaszolni, amíg nem játszok ellenük. Gondolom Idra a legjobb.

Az ellenfeled egy amerikai Terran, ROOT.qxc. Tudsz róla bármit is? Hogyan készülsz majd ellene? Biztos vagy a győzelmedben?

Nincs róla információm, de mindig jó helyeken szerepel, amikor a külföldi versenyek eredményeit nézegetem. Amíg éber tudok maradni, addig jó esélyem van a győzelemre.

Szerinted másképp játszanak a nemzetközi és a koreai játékosok? Ha igen, mi a különbség?

Határozottan másképp játszanak: mások a BO-ik, más a gondolkodásmódjuk és az irányításuk is.

Megnyerted a Blizzcont, azóta viszont nem volt ilyen kiugró sikered. Mindez csupán balszerencse? Már nehezebb megnyerni a Code S-t?

Amikor a Code-S-ben, a Blizzconon, vagy más külföldi tornán versenyeztem akkor egyszerűen csak boldog voltam, hogy ott lehetek. Nem mondhatnám, hogy tombolt bennem a győzni akarás, ráadásul más játékokkal is játszottam akkoriban, így a formám is romlott. Mostanában beléptem egy csapatba és azóta keményen gyakorlok és már nem is játszok annyi játékkal az SC2 mellett, úgyhogy hamarosan már újra formában kell, hogy legyek.

Ha be kellene mutatnod magad azoknak a fanoknak, akik még sosem találkoztak veled, hogyan jellemeznéd önmagadat? Írj pár mondatot a személyiségedről.

Ha szereted a sztenderd, biztos Protoss játékot, akkor nézned kéne a meccseimet. Bevallom, ez nem túl izgi T_T.

Szerinted mi a legnagyobb erősséged és gyengeséd, mint játékos?

Az erősségem, hogy elhiszem, hogy addig nem veszíthetek, amíg egy biztonságos macro meccset tolhatok, a gyengeségem pedig, hogy túlságosan is biztonságosan próbálok játszani.

Mit gondolsz, ki fogja megnyerni a TSL3-at? Szerinted hogy fognak teljesíteni a koreaiak a legjobb nemzetközi játékosok ellen?

Én fogom, keke. Úgy hiszem a koreai játékosok egy picivel erősebbek, szóval a későbbi fordulókban kiemelkedőbb eredményeik lesznek.

ROOT.qxc
Terran

Megnyerted a TL selejtezőt egy hosszúra nyúló estén, miközben még az Assemblyn voltál. Mesélj a selejtezős élményeidről! Mik a céljaid a tornával kapcsolatban?

Kissé csalódott voltam, miután kikaptam HuKtól az Assemblyn. Nem tudom miért, de amikor elvesztek egy fontos meccset, akkor úgy érzem, hogy utána azonnal játszanom kell. Ez egyfajta megtisztulási rituálé lett mostanra. Elvesztek egy fontos bemutatómeccset\tornát. Több órányit ladderezek pihenés nélkül. Aztán valamivel jobban érzem magam.

Be akartam jutni a TSL-re, de a magánéleti dolgaim miatt nem igazán voltam abban az állapotban, hogy a hetente jelentkező selejtezősorozatokban részt tudtam volna venni. Az Assemblyn viszont majdhogynem tökéletes volt a környezet, főleg ahogy közeledett az este. Bár a RO64-ben elég közel álltam a vereséghez, mert súlyos hibákat követtem el antimage ellen, egy TvP-ben. Azután viszont nem tartottam attól, hogy kiesek, egészen addig amíg össze nem kerültem SelecTtel.

Mire elkezdődött döntő, már hajnali 2 lehetett a régi kábelgyárban. Jimpo és az utolsó rajongó is rég elment már. Szóval ott ültem én, magányosan, a LAN második emeletén, arra várva, hogy Zeerax és Strelok befejezzék a meccsüket. Semmi zavartatás. Minden rendben volt, amíg hajlandó voltam feladni az egész éjszakámat – arra jutottam, hogy akár még nyerhetek is. A döntőn keményen küzdöttem és főlényesen nyertem.

Utána picit duzzogtam, hogy nem volt kivel megosztanom az örömöm. Valamikor a döntő alatt egy finn odaült mellém és végignézte, ahogy befejezem Zeerax ellen a meccseimet. Megkérdezte, hogy szeretnék-e játszani ellene egy BO3-at, miután befejeztem a TL Opent. Azt mondtam „persze!”. Miután a második meccsen raveneket massoltam, egy jót szórakoztunk és odaadtam neki az egérpadot, amit még akkor nyertem, mikor elvertem Grubbyt. Különös érzés nyerni is és veszíteni is egy tornát ugyanazon a napon.

Jelenleg Spanyolországban tanulsz. Befolyásolja ez a felkészülésed? Milyen az EU szerver az amerikaihoz képest?

Kezdjük akkor azzal, hogy válaszolok a kérdésre, amit valójában kérdezni akartatok. Az európai egy jobb szerver. Több a jó játékos és többen vannak azok, aki komolyan veszi a játékot. Az európaiak kitartóbbak, mint az észak-amerikaiak, de nem tudom, hogy profi szinten is megvan-e ez a különbség. December óta nem igazán játszottam az észak-amerikai szerveren. Mivel csak egy szemeszterig vagyok Madridban, próbálok minél több dolgot – amit csak itt, Európában tudok megcsinálni – belezsúfolni az itt töltött időmbe. Szóval több európai versenyre is elutaztam. Emellett még fejlesztettem a spanyolom és a helyiekkel való hétvégenkénti parkourözéssel kondiban tartom magam.

Ami a gyakorlást illet – más lett. Az európai szerverek jó állapota a segítségemre volt, de a lakhelyemen elég tré a net, amikor pedig a lakótársaim is neteznek, akkor bizony sok a lag. Emellett pedig az időeltolódás miatt nem igazán tudok részt venni az amerikai tornákon és az sem segít, hogy minden hétfőtől csütörtökig délelőtt 10-re fel kell kelnem, hogy beérjek a suliba.

Nemrégiben játszottál az IEM World Finals-on, de nem jutottál tovább a csoportkörből. Mi volt a gond?

Nem sikerült rendesen felkészülnöm a tornára. Sosem tudtam rendesen játszani reggelente és az alvással sem úgy jött ki a lépés, ahogy szerettem volna, részben azért is, mert az azelőtti szombaton beteg lettem és ezért egész este fent kellett maradnom. Ami a meccsekre való felkészülést illeti, inkább jobb játékosokkal kellett volna gyakorolnom, ahelyett, hogy főként csak laddereztem. Mivel nagyon kevés élvonalbeli Zerg van, a ladderezés általában nem a legjobb módja felkészülni erre a felállásra. Sajnos a lag miatt az amerikai szerveren való játék sem ment egykönnyen.

Nem igazán szeretek az IEM-ről beszélni, mert a magyarázataim kérlelhetetlenül kifogásoknak tűnnek és én nem szeretek kifogásokat keresni. Elbarmoltam, de tanultam a hibáimból. Remélhetőleg az újonnan szerzett tudásommal majd jobban fogok teljesíteni a következő versenyeimen.

Az ellenfeled egy koreai Protoss, MVP_Genius. Tudsz róla bármit is? Mit gondolsz az esélyeidről? Hogyan készülsz a meccsre?

Genius megnyerte a Blizzcont, de az óta úgy tudom nem sok egyebet csinált. Inkább a saját BO-imat és képességeimet fejlesztem, mintsem hogy egy olyan ellenfelet próbáljak kielemezni, akiről nem sokat tudok. Az esélyeket illetően… nem tudom. Már unom, hogy olyan kérdésekre válaszolgatok, amik a jövőbeli teljesítményeimre vonatkoznak. Egyszerűen csak olyan jól fogok majd játszani, amennyire csak tudok és meglátjuk, hogy mi lesz.

Szerinted a külföldi játékosok fel tudják venni a versenyt a koreai meghívottakkal? Kinek van erre a legnagyobb esélye?

A lag lehet a külföldiek ütőkártyája, ha az ő javukra „dolgozik” majd. Az igazat megvallva nem sok (már ha egyáltalán lesz aki…) külföldiben látok esélyt, hogy messzire jusson. Egy csak koreai szervereken játszó játékosokból álló negyeddöntő nem lenne egy meglepő eredmény. Sokat hallom a külföldieket azt hangoztatni, hogy fel tudják venni a versenyt a koreaiakkal. Azt viszont sosem hallom, hogy mégis miért tudnák felvenni velük a versenyt? Nagyon kevesen vannak azok, akik olyan komolyan veszik a játékot, mint a koreaiak és ugyanannyi időt is ölnek a gyakorlásba. Ha én is kétszer olyan keményen dolgoznék, mint bárki más, akkor én is azt várnám, hogy jobb leszek náluk. Mindegy – hamarosan meglátjuk.

Mi újsággal a ROOTtal mostanság? Tartod még a kapcsolatot a csapattársaiddal, annak ellenére, hogy más időzónában vagytok?

Az időzónák majdhogynem teljesen lehetetlenné teszik számomra, hogy bárkivel is kapcsolatot teremtsek Észak-Amerikában. Amikor kelek, akkor a többségük már aludni készül, amikor pedig én megyek aludni, ők még vagy mindig alszanak, vagy pedig dolgoznak\iskolában vannak\még nincsenek a gépnél.

Ha be kellene mutatnod magad azoknak a fanoknak, akik még sosem találkoztak veled, hogyan jellemeznéd önmagadat? Írj pár mondatot a személyiségedről.

Sziasztok. Qxc vagyok. Szeretem a hosszú sétákat a tengerparton. Szívesen bámulom a csillagokat és szeretek pocsolyákba taposni.  Szarkasztikus vagyok és élvezem a körmönfont humort. Talán még trollnak is neveznétek. Munkamániás vagyok és szeretek kitűnő lenni mindenben, amit csak csinálok. Ezen kívül kreatívnak is tartom magam és szeretem újabb nézőpontokból is megközelíteni a múltbéli problémákat. Szeretem azt hinni, hogy nincs semmi (talán a művészetet leszámítva), amit ne tudnék megcsinálni. Mondom ezt olyan Starcraft 2 melletti tevékenységek mellett, mint a parkout, a brazil jujitsu, jéghoki, ultimate frizbi, írás\versköltés, számtalan más játék, köztük pl. olyan ritmikus játékok, mint a Dance Dance Revolution vagy a Guitar Hero 3.

Szeretem saját magam kitaposni az utat azoknak a tevékenységeknek, amik számomra a legfontosabbak. A középiskolában sakk klubbot alakítottam, ami behalt, miután észre kellett, hogy vegyem, hogy már nem volt kivel játszani az iskolában. A főiskolában brazil jujitsu klubbot kezdtem, ami remélhetőleg egyfajta vegyes küzdősportba megy át valaki más irányítása alatt a mostani szemeszterben. Élvezem, amikor minden energiámat beleölhetem azokba a tevékenységekbe, amiket szeretek. Mikor aktívan sportolok, akkor gyakran egyik seb után szedem össze a másikat. Most körülbelül 10-15 kisebb horzsolásom és nyílt sebem van a (homokon játszott) frizbi meccseken való vetődésekből és a parkour alatti falmászásokból.

Szerinted mi a legnagyobb erősséged és gyengeséd, mint játékos?

A legnagyobb erősségem a rugalmasságom. Nem zavar, ha botrányos stratégiákat kell végigvinnem és a nem szokványos dolgokat is kipróbálom, ha azzal előnyt csikarhatok ki magamnak egyes szituációkban. A legnagyobb gyengeségem, hogy néha olyannyira belemerülök az öntömjénezésbe, hogy elfelejtem mennyire fontos is a gyakorlás és a kemény munka ahhoz, hogy jó eredményeket hozhassak.

A többi meccs közül melyek érdekelnek? Szerinted kik fognak nyerni azokon?

Leginkább a Tyler vs. Strelok érdekel, hisz Tyler az én MLG csoportomban van, úgyhogy kihasználhatom ezt az alkalmat, hogy belelássak egyenesen a lelkébe. De alapjában véve bármely TvP/TvZ/TvT érdekel, hogyha a játékosok jól teljesítenek. Mivel nagyon kevesen érnek el folyamatosan jó eredményeket és rendelkeznek a legfejlettebb ismeretekkel a játék egészéről, addig nem tudhatom, hogy mi is fog érdekelni ezekben a meccsekben, amíg meg nem néztem őket.

Akarsz valamit üzenni a rajongóidnak és a támogatóidnak az első forduló előtt?

Köszönöm az összes rajongómnak és támogatómnak! Sajnálom, hogy csalódást okoztam az IEM-es teljesítményemmel és remélem, hogy jóvátehetem.

Facebookom

http://www.facebook.com/pages/qxc/128129407223366

Twitterem

http://twitter.com/#!/qxc0000

gl hf

Ne kérdezzétek, hogy miért mondta qxc, hogy Tylerrel lesz egy csoportban az MLG-n. =)

Harmadik napi összefoglaló:

mvpintMVP vs. Adelscottadelint

Láttam Adelscottot játszani az egyik TL Openen és már akkor is látszott, hogy nem mindennapi a stílusa, de azért kevesen hittük volna, hogy MVP-t képes lesz legyőzni. Ha jól emlékszem a számokra, akkor talán az emberek 2%-a hitt ebben. A meccsek nagyon pörgősek és szorosak voltak, a Metalopolison Adel a sírból jött vissza, de ez csak nagyobbá tette a sikerét. Amikor úgy volt, hogy MVP nyer, akkor azt mondtuk magunkban, hogy „uhh, szoros meccs volt”, de amikor a francia indított offenzívát, akkor lesöpörte a pályáról a koreait. Erre a fiúra bizony oda kell figyelni! 9\10

adelscott

qxcintqxc vs. Geniusgeniusint

Az ágrajzomon qxc-t juttattam tovább, de nem lepődtem volna meg túlságosan, ha esetleg Genius jutott volna tovább. Az első meccs elég érdekes volt, de maradjunk annyiban, hogy rásütjük a „különleges” jelzőt és mindenki ítélje meg maga, hogy tetszik-e neki vagy sem. A végső pontszám viszont a második meccs után megkérdőjelezhetetlen volt. Legjobb. TvP. Ever. Ilyen meseszerű dolgokat csak a GSTL-ben láttam eddig. Genius szerencsére tudta tartani az egy lépés távolságot qxc mögött, így nem fulladt terran dominanciába a meccs és nem csak arról szólt, hogy az amerikai miképp küldi padlóra a Blizzcon győztest már az első menetben. Nem-nem. Jó hosszúra elnyúlt a meccs és igazából erről nem is írnék többet (a két ódámat, amit ehhez írtam, majd talán valamikor máskor kiposztolom), most azonnal rohanjon mindenki megnézni! 10\10.
[azért külön pluszpont qxc-nek, hogy mikor az MLG-n megkérdezték tőle, hogy mit gondol arról, hogy nincs LAN, akkor kínjában elröhögte magát \o/ ]

qxc

idraintIdra vs. Crunchercruncherint

: )

Az első fordulós ellenfeled egy viszonylag ismeretlen játékos – Cruncher. Mit gondolsz róla?

Egy könnyed séta lesz a meccs.

: )

Biztos vagy a győzelmedben? Számítasz rá, hogy valamilyen kockázatos taktikát vet be ellened?

Igen, az vagyok. 4 gate-ezni fog mind a két meccsen [SZ\J: elsőre észre sem vettem annak idején, hogy 3. meccsre nem is számít:D], hacsak nem úgy dönt, hogy használja az eszét és akkor voidrayeket vagy DT-ket hoz.

: )


Elégedett vagy a sorsolásoddal? Hogy érzed, könnyű vagy nehéz ágra kerültél?

Az első két meccsem nem okozhat sok gondot. Igaz, hogy Mondragon nagyon jó játékos lehetne, de úgy tudom, hogy még mindig az iskolára koncentrál, az én ZvZ-m pedig elég jó jelenleg. A harmadik meccs lehet, hogy nagyon nehéz lesz, hogyha Nestea ellen kell játszanom, de […]

: )

7\10 : )

cruncher3

kasintKas vs. Hayprohayproint

Ezt a meccset csak félszemmel követtem, úgyhogy teljes magabiztossággal nem tudok róla beszélni. Az viszont nagyon szúrta a csőröm, hogy Haypro a tonnányi mutájával nem merte betámadni az expet, mert ott volt 2 (vagy 3?) missile turret, de mikor már marine-ok is voltak, akkor támadt. Nem értem a logikáját, de sikeresen kinyíratta a mutái nagy részét. Az irányítása sem volt az igazi, gondolok itt most a banelingekre. Pörögni viszont pörgött a meccs és végig kétesélyes volt, mivel amint elkalandoztam egy picit, máris a másik játékos volt előnyben.:D 8\10

kascheerful

Ez volt a legjobb nap, legalábbis szerintem. Volt minden, amire csak éhezhet egy ESPORT fan.

Ejtsünk azonban pár szót a közvetítő duókról:

  • Day9 és Chill: Nagyon szolid kis duó, meglepően jól hallgathatóak, annak ellenére, hogy mindketten inkább analitikus beállítottságúak. Day9 persze képes átmenni őrült üzemmódba.
  • DjWheat és Husky: Egyértelműen a legrosszabb párosítás. Fájdalmasan mesterkélt volt, ahogy egymás kezébe adták a staféta botot, mintha mindkettejük előtt lett volna egy óra, ami jelezte, hogy mikor kell váltaniuk. Olyan volt mint egy rosszul összerakott lemez. Mint a Coldplay, bár annál azért férfiasabb.
  • Day9 és DjWheat: Nem lenne igazságos, ha most elkezdeném őket az egekig magasztalni, hiszen ők egy jól összeszokott páros, azt hozták, amit elvárhattunk tőlük. Nagyon érzik egymást és nagyon jó hatással vannak egymásra. Sean előhozza Wheat viccesebb énjét, de ez ugyanúgy fordítva is igaz, mert Wheat kirángatja olykor-olykor Day9-t a „nagy elemző” szerepéből. Ha nem létezne Tastosis, akkor azt mondanám, hogy 10\10.
  • Chill és Husky: Huskyt nagyon sokan oltják és a legelső TSL-es fellépésén tényleg túllőtt néha a célon, de akik a negyedik játéknap alatti kommentálását szidták, azok szimplán csak trollkodttak. Elképesztő mennyit javult, de nyilván közrejátszott, hogy nem kellett osztozkodnia azon a szerepkörön, ami igazán az övé. Chill elemezte a doglokat, Husky pedig azt csinálhatta amihez a legjobban ért, anélkül, hogy kínosan ügyelnie kellett volna rá, hogy a partnerének is hagyjon a falatból. Ezt persze ne úgy tessék érteni, hogy szóhoz sem juttatta Chillt, mert ugye sok troll ezzel jön, hogy „úúú, a hászki, aki be se tudja fogni a pofáját!”. Dehogy. Egyszerűen csak azokat a történéseket, ahova egy hiperaktív, Starcraft imádó gyerek kellett, „megkapta”. A kitöltött beszédidőre látszott, hogy jobban odafigyelt, mint amikor Wheattel tolta és a váltás sem volt olyan gépies, sőt.
  • Artosis: mikor jössz?

Remélem Wheatet és Huskyt már nem rakják össze többször és akkor minden okés lesz.

Negyedik napi összefoglaló:

nesteaintNesTea vs. GoOdyGoodyinterview

Goody egy olyan játékos, akinek ha nem lenne platina szinten a macroja, akkor már a GSL-ben zúzná a koponyákat. Banális dolgokon csúszik el, de mikor még ezek ellenére is győzni tud – nem is akárki ellen -, akkor az azért jelent valamit. Ha nem lett volna a Mondragonos meccs, akkor nálam egyértelműen ez vezetné a legváratlanabb eredmények listáját. Egyébként meg nagyon jó kis széria volt a kettejüké, főleg az utolsó meccs. Erősen ajánlott lecsekkolnotok. 8\10

goodycheer1pn2l

naniintNaNiwa vs. Retretint

Naniwa eleve taszított valamiért és az semmit sem segített, hogy csalt és Idránál is bm-ebb volt. Amikor olvastam a magabiztos interjúját, akkor nem értettem, hogy mire fel ez a nagy arc, de így a TSL, és főleg az MLG után már megvilágosodtam. Naniwa egy rohadt jó játékos. Szerencsére láttam pár MLG-s meccsét, szóval ha valaki azzal akarna jönni, hogy „dehogy jó, csak protoss”, akkor az megspórolhatja magának a feleslegesen leütött karaktereket, mert biztos, hogy egyből törlésre kerül, mivel világi nagy baromság lenne. Ez már nem is trollkodás volna, hanem puszta primitívség. Retre pedig nem tudom mit mondjak. Szeretném azzal kezdeni, hogy a halálért droneol, mint valami eszelős, de nem tudni, hogy ha az amúgy kegyetlen béna mód végrehajtott droppokat jobban vitelezte volna ki, akkor hogyan alakult volna a meccs. Ezt már sosem tudjuk meg, mindenesetre pacsi Retnek, aki legalább azután is bízott a droppolási képességeiben, miután csúnyán felsült. Igaz, hogy másodszorra is csúnyán felsült, de hé! Legalább bízott magában! Ha az élet egy amcsi b mozi lenne, akkor biztos, hogy ő nyert volna. 6,5\10

naniwa

mondintMondragon vs. ZeeRaXzeeraxint

Először is egy kis szemezgetés Mondragon interjújából:

Nem sokat játszottál az elmúlt pár hónapig. Mesélj, hogy haladsz a felzárkózásban?

Hogy őszinte legyek, az utóbbi két hónapban sem játszottam olyan sokat, mert ismét a vizsgaidőszakomban vagyok (épp úgy, mint minden egyes TSL-en :P). De mindegy is, tudjátok, hogy nem beszélek semmiféle fejlődésről, mert csak akkor nyerek, ha szerencsém van.

Sok rajongó kíváncsi, hogy milyen szinten is állsz jelenleg. Magabiztosnak érzed magad az SC2-es képességeidet illetően? Szerinted van mit bizonyítanod?

Sosem vagyok biztos a képességeimben – mint mindig, csak a szerencse dönt arról, hogy tudok-e nyerni. Nem érzem, hogy valamit bizonyítanom kellene. […]

Az első fordulós ellenfeled Zeerax. Tudsz róla bármit is? Mit gondolsz róla? Biztos vagy a győzelmedben?

Pár meccset játszottunk annak idején, de az már elég rég volt. Nem hiszem, hogy letudnám győzni. Nagyon jó játékosnak tartom, aki képes meglepetéseket okozni a tornán és sajnos én vagyok az első az útjában.

És hát persze, hogy ezek után a sorok után őrületes játékkal (és sok-sok roachcsal) hozta mind a két meccsét. =D Akkor most nézzünk bele a meccs utáni interjúba:

Most nyerted meg az első meccsedet a TSL3-on. Hogy érzed magad?

Nagyon jól! Sokan ezt várták tőlem, annak ellenére, hogy semmit sem tudtak a jelenlegi formámról. A célom a RO32 megnyerése volt, és mivel úgy éreztem, hogy nem hagyhatom cserben a rajongóim, próbáltam minél többet gyakorolni.

Tehát élvezed ezt a névtelenséget, ezt az egyszeri alkalmat, amit most eljátszhattál?

Hehe, elég jó. Gondolom ti is tudjátok, hogy szeretek az esélytelenebb lenni (és hát nyilvánvalóan mindig is én voltam az esélytelenebb, ha egyszer játékra adtam a fejem). Élvezem ezt a helyzetet.

Legnagyobb arc! 7\10

mondrag

tlointTLO vs. NaDanadaint

A legfájdalmasabb dolog ebben a küzdelemben, hogy TLO ugyanúgy a kapzsisága miatt vesztette el a döntő meccset, mint Jinro. Nada mind a két meccsén banshee harassal indított, de ennek ellenére kiexpelt a 3rd-re a német. Nagy kár, mert a második meccs az nagyon jó volt és megmutatta, hogy van itt keresnivalója TLO-nak, még ha Nada akkor picit be is nézte a siege mode-ot. Az igazán vérmes fanok még azzal is előhozakodhatnak, hogy „ha az a nuke leér…”, de nem ért, úgyhogy mi ezzel ne is foglalkozzunk. Néha úgy érzem, hogy TLO saját magát cheese-eli be. Biztos valami fétis. 6,5\10

Nada


Összességében valamivel elmaradt nálam a 3. nap (ilyen vagy olyan szempontból) kiváló meccseitől, de zárásnak mindenképp jót tett Goody meglepetés győzelme, Naniwa menetelésének a kezdete, a fanfavorit Mondragon visszatérése és TLO… „TLO-skodása”. Épp úgy vért véget, hogy még akarjunk belőle.

Most hétvégén pedig meg is kaphatjuk az adagunk! De előbb egy kis statisztika:

Fajok eloszlása:

  • Protoss: 7 (a 11-ből)
  • Terran: 6 (a 12-ből)
  • Zerg: 3 ( a 9-ből)

Hovatartozás szerinti statisztika:

  • 4 ázsiai: ebből 3 koreai, 1 tajvani (a 9-ből)
  • 9 európai: ebből 3 svéd, 3 német, 2 ukrán, 1 francia (a 17-ből)
  • 3 észak-amerikai: ebből 3 amerikai (a 6-ból, Fenixt is ideértve)

Továbbjutó játékosok eloszlása a tornára való bejutás módja alapján:

  • Előző TSL-ről meghívott játékosok: Tyler, Mondragon, Sen (3\3)
  • Koreai meghívottak: Boxer, Nada, MC (3\13)
  • TL Open győztesek: Kas, naniwa, Cruncher, White-Ra, Thorzain, Qxc, HasuObs (7\8)
  • TL Open pontrangsor alapján: Morrow, Goody, Adelscott (3\8)

Eddig kitűnően teljesít a torna, várjuk a folytatást most hétvégén!

Április 9., szombat
Chill és Day9 tolmácsolásában
Tyler vs. Thorzain
WhiteRa vs. MC

Április 10., vasárnap
Chill és Husky tolmácsolásában (hell yeah!)
qxc vs. Adelscott
NaDa vs. Kas

És a végére egy kis kérdőív Nektek:

  • Melyik volt a kedvenc meccsed\szetted?
  • Melyik volt szerinted a legrosszabb meccs? (szettet ide ne írjatok)
  • Milyen szinten szeretnéd, hogy toleráljuk a jövőbeli kibeszélőkben (hasonlóak lesznek, mint most az MLG-nél volt) a balance-ot érintő kommenteket?
  • Mi a véleményed eddig a tornáról?
  • : ) ?

Előre is köszi a „kérdőív” kitöltését és reméljük a legjobbakat! =)

Forrás: Köszönet a zseniális képekért a TeamLiquid felhasználóinak!


Comments (15)

  • googlekereso

    |

    neked mennyi idő míg összedobsz egy ilyen cikket? 😀 egyébként nagyon jó kis cikk, jó a stílusod

    kedvenc meccs: thorzain meccsei elég jók voltak, bárki aki IdrA-t felbaxa, az csakis jó lehet XD, qxc vs genius 2. meccs nagyon jó
    legrosszabb: TLO-é, mert kiesett 🙁
    3. kérdés: pokolra azzal, aki balanszról beszél game közben 😀 (bár csati nem lenne rossz a meccsek alatt, mert ugye kommentelni lassabb)
    4. kérdés: eddig nagyon jó kis torna, plusz itt kevesebb a LAG, mint az MLG-n, ráadásul rövidebbek a szünetek a meccsek között (aki nézte az MLG-t érti mire gondolok) XD

    Reply

  • rici

    |

    végre nem csak terranok, végre ! VÉGRE! van Isten !

    Reply

  • Hero

    |

    Válasz googlekereso #1 üzenetére:
    ~ 6 óra. De annyi előnyöm volt, hogy nagyjából tudtam, hogy miről is akarok írni, bár a tagolást azt csak közben döntöttem el. Mondjuk eredetileg több meccsek utáni interjúk bevonását terveztem, mert mondtak érdekes\vicces dolgokat, de azok már sehova sem passzoltak volna.

    Amúgy biztos, hogy thorzaint akartál írni? Csak mert egybefolyik az Idrás dolgoddal, márpedig őt Cruncher baszta fel.

    Válasz rici #2 üzenetére:
    Tőcsd ki a kérdőívet!=)

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Hero #3 üzenetére:
    igen, azt akartam írni, csak mindegyiket egymás mellé írtam, ez zavarhatott meg téged

    6 óra, hmm… annyi idő alatt elég sokat tudok dolgozni a wiki-n 😀

    egyébként azért kérdeztem, mert elég hosszú és így vizsgaidőszak közeledtével nem biztos a legjobb ötlet ezzel eltölteni az időt :), meni piálni, az jobb XD

    Reply

  • Julien

    |

    Volband for president.

    Mi a az FE?
    Miért tartja az összes koreai Idrat a legjobb, vagy az egyik legjobb non korean játékosnak?
    Hány órakor kezdődnek a meccsek?
    Mit szerettek Goody játékában? Az én meglátásom szerint mindig ugyan azt tolja, és személy szerint elég butának és unalmasnak érzem, győzzön meg valaki 😀

    Reply

  • Sabika

    |

    és mikor lesz ma?
    vagy mikor?

    Reply

  • Gate

    |

    Válasz Sabika #6 üzenetére:
    Te ugye csak a címet olvastad el ebből a cikkből…?

    Reply

  • Sabika

    |

    Válasz Gate #7 üzenetére:
    igen!MÉrt kérdezted?:)

    Reply

  • Darksoldier

    |

    „MLG-s “we want LAN” táblák megvannak?”

    Ugye tudod, hogy a korea és románia közötti lant internetnek hívják?

    Reply

  • ZsoL

    |

    Válasz Julien #5 üzenetére:
    FE = Fast Expand

    Reply

  • balimko

    |

    Fantasztikus cikk volt!

    Szinte újra átéltem a meccseket a cikket olvasva, ugyanazokon a poénokon röhögve, csalódásokon bosszankodva.
    A képek is el vannak találva.

    Egyszóval köszi! Szép munka!

    Reply

  • Madeye

    |

    Valaki mondja meg a szám címét, ami a cikkben az első videóban van plsplsplspl! 😀

    Reply

  • googlekereso

    |

    Válasz Madeye #12 üzenetére:
    a „hype video”ra gondolsz?
    mert akkor ez:
    Rise Against - Prayer of the Refugee

    Reply

  • Madeye

    |

    Nagyon jó cikkeket írsz, tetszik a stílusod is igényes!!!
    Kedvenc: thorzain vs fruit , mert thorzain nagyon szépen játszott, még ha én zerg is vagyok… 😛
    Legrosszabb meccs: MC vs Ciara , alázás…
    Nem kellenek kibeszélők.
    Ha az MLG az alap, akkor ez a világ legjobb tornája! 😀 De ha vesszük a GSL rendezvényeket is, akkor ez a 2. :))

    Reply

  • Hero

    |

    Örülök, hogy tetszik.:D

    Válasz googlekereso #4 üzenetére:
    Valóban nem, de nem vagyok az aki bírja a 0-24 tanulást, szóval ha már a gép elé tolom a pofám, akkor legalább csináljak valami „hasznosat”.:D De persze a határidő közeledtével biztosan nem lesznek már ilyen írások (igazándiból többet nem is terveztem addig a többi TSL összefoglalókon kívül).

    Válasz Madeye #14 üzenetére:
    Kibeszélő az mindenképp lesz a TSL-ekhez, mivel azokat majdnem tuti, hogy mind végignézem, szóval ha már itt leszek, akkor biztos nem fogom bírni végignézni, ahogy az üzenőfal átalakul valami szörnyszülötté, ami elnyeli az értelmes kommenteket, mert azok túl hosszúak, a trollokat meg eteti. Annyian meg nem vagyunk, hogy a folyamatos chat hiányozzon, de a biztonság kedvéért lesz irc link is, hogy még csak véletlenül se lehessen belekötni a dologba. MLG-b meglepően jól sikerült, bár főpróbának aligha nevezhető, mivel többet néztük a sasokat, mint a meccseket.:D

    Válasz Darksoldier #9 üzenetére:
    Igen-igen, most már én is látom, hogy szerencsétlen szövegkontextusba helyeztem a zárójeles dolgot.:D

    Reply

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.